» »

Estetsko vprašanje glede spletne strani

Estetsko vprašanje glede spletne strani

DonPierre ::

Vem, naslov je butast v nulo, samo se res nisem spovnu kako bi drugače vprašov. Torej, zanima me, če kdo pozna html kodo za vstavitev slike v stran, ki se potem prikaže v zavihkih in v vrstici z naslovom strani (mala slikca, pri slo-techu simbolizira računalnik). Kakšna ideja?

Tnx, LP!

urban99 ::

DonPierre ::

Oky, še eno vprašanje, pa ne bom nove teme odpirov. Torej, zanimam me še, kako onemogočiš download slik iz spletne strani (ko desno klikneš nanjo napiše da je pač ni mogoče dol vlečt) in kako se onemogoči pogled kode ko je stran enkrat na serverju vsem v vpogled.

Tnx

rok_i ::

Ni nujno, da je stran na netu izvorno kodo se da spremenit ampak kakšna mora biti da vsebuje ukaz preprečitve shranjevanja slik? :)

R33D3M33R ::

To se da napraviti v Javascript s blokiranjem desnega klika. Zaščita ni kaj prida, saj bo vsak malo naprednejši uporabnik izklopil Javascript in pogledal kodo ter prenašal slike (ah ja, taka mala opomba že da se stran prikaže mora brskalnik prenesti sliko in jo shraniti na disk v cache).
Torej ja, če hočeš imeti nadležno in neuporabno zaščito jo najdeš tu: primer. Druge rešitve pa ni!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

sverde21 ::

Je še ena, ki je tud tečna in sicer uporablja jo IMDB, imajo neko tabelo, v kateri je ozadje tabele prava slika, potem potem je pa čez še ena transparentna slika :)
<?php echo `w`; ?>

Kami ::

Nekaj takega kot je reko sverde21 ma tud ii2, je pa tudi to narejeno s pomočjo javascripta, tako, da to ni kaj prida zaščita.

sverde21 ::

Jah saj itaq ko enkrat nekaj objavš na netu je to "javna" last, tako da če hočeš da ti ne bodo kradl, pač ne objavš ali pa vržeš pod geslo in se z tistimi, ki jim dovoliš dostop zmeniš da ne bojo razmnoževal stvari.

Sicer pa ne vem zakaj se sekirate toliko, če vam en eno sliko zaplen, to je ubistvu še lahk reklama za stran.

Sm že gledu po enih drugih forumih, ko so se pritožval da mu je en "zaplenu" dizajn strani, pol greš pa pogledat na tisto stran, pol pa vidiš en naslov, spod pa napisan "Jst sm Janezek, star 13 let, hodm v OŠ xxxxx yyyyy. To je moja spletna stran."

Za HTML kodo se IMO ne splača kregat, ker če se misliš kragat je bolje da ne objavš. Če ti pa kdo ukrade kakšno server-side kodo, je pa tukaj zraven verjetno bil vdor ali kakšni drugi nelegalni postopki, se pa pojdi pritoževati na sodišče, pa dokazuj, da je tisto tvoja koda.
<?php echo `w`; ?>

MasterS ::

Če ti bo vedno na krožniku dano ne boš nikoli nič znal :D

btw html,jawascript manual


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298342163 (1300) sunniegoldie
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
294272246 (1664) edi123
»

Kako se naučiš html in css?

Oddelek: Izdelava spletišč
232846 (2045) mile
»

Nadomestilo FRAME-ov?

Oddelek: Izdelava spletišč
161892 (1591) Jackass
»

Še ena tema...oceni stran

Oddelek: Izdelava spletišč
171778 (1520) cahahopie

Več podobnih tem