» »

Nadomestilo FRAME-ov?

Nadomestilo FRAME-ov?

Jackass ::

Zanima me kako naredit stran, pri kateri se menjava samo vsebina, glava in meni, pa ostajata enaka?
jAcKaSS

snow ::

Kakšen skriptni jezik, kot sta na primer php in phyton.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

DC- ::

Če imaš php je super funkcija include

Jackass ::

Aha. Php-ja, javascripta... ne znam, ampak menda da se da narest to tut nekak s tabelami oz. layerji.

Že mal prebrsku po netu, vendar nisem našel nobenega konkretnega odgovora.

A kdo ve kako bi se to naredil s tabelami oz. layerji?
jAcKaSS

Jackass ::

Sm js to mal pregledu in sm že čist obupan, ker ne vem več kaj pa kako.

Ampak menda da se to nardi v kombinaciji s tabelami in javascriptom.
jAcKaSS

tec ::

php include je preprosta koda, ki te lahko tukaj resi.
Odpres nov dokument, naredis notr glavo in ga shranis kot glava.php
potem naredis file index.php in notri napises ?php include("glava.php"); ?
Tak include potem naredis na vseh straneh. Isto delas za navigacijo in se katere druge elemente, ki hoces, da so vidne na vseh straneh.

Jackass ::

Hja, pol bi pa mogoče kr s php-jem naredu. To includam, ostalo html kodo dam pa kr pod "echo" in to je to.

Sam še ena malenkost me zanima. Kako pa te strani pol includaš tko da maš glavo pa, meni? Mislm, da se includa točno na določn del strani?
jAcKaSS

Hair ::

Točno tja vpišeš kodo za include. :)
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

tec ::

Nic ne dajes htmlja pod echo. Ti php include zapres in potem pises naprej html cist klasicno.

Najbolje je, da prvo naredis eno predlogo strani cist klasicno v htmlju. Ko imas narejeno glavo, meni in se kaksne druge elemente, gres te dele kopirat v nov fajl. Na mesto, kjer si prej imel meni, pa sedaj das include funkcijo, ki klice pac tisto kar zelis.
Torej, ce si prej imel meni nekak tkole

<div> <ul> <li>...</li> </ul> </div>
imas sedaj na tocno tem mestu, torej tam kjer se zacne div..
<? include('meni.php'); ?>

Pa fajn je, da imas potem vse include v enem diru....npr. inc ali include. Klices pa potem lahko tudi <?php include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] ."/inc/meni.php"); ?>
To ti vedno kaze pravo pot, ne glede na to od kje includas.

http://us2.php.net/include/

B-D_ ::

Kot opcijo imaš tudi div plasti kjer skrivaš vsebino... pač maš vsebino za en div katera se spreminja glede na eno akcijo (npr klik na zavihek ob robu okvirja). S klikom pa samo skriješ prejšnji div in prikažeš aktualnega.

Seveda pa to pomeni da se vsa vsebina naloada takoj, toda za take zadeve te itaq boli lešnik v dobi neprimitivnega weba in neomejenih povezav :D

iNN ::

Jaz mam to tko narjen da je celotna stran ena velika tabela, ...uvod meni vedno ostaja isti medtem ko je v največji, srednji celici vložen frame ki pa se spreminja glede na trenutno nahajališče. Simple narjen v HTMLju
==

Jackass ::

Zdej mi je nekdo povedal kako to narest in je ubistvu ful simpl.

naredu sm tabelo, ki je ubistvu ogrodje moje strani.

Tole sm vključu v celico, v kateri hočm, da se menja vsebina:

< ? php
if($_REQUEST["content"] != "")
include($_REQUEST["content"]);
else
include("primarna.htm");
?>

Linki, ki kažejo na strani, za katere hočm, da se prikažejo v tej celici, so tega formata: "?content=dokument.htm"

In tole dela brez problema. Ubistvu je pomoje vse skp manj kode kt za frame-e. Pa še kšn genij, k ti hoče povedat, da je stran zanč in da on sploh ne pregleduje strani, ki niso narejene VSAJ v php-ju... no kokrkol že, je potešen.

Odloču sm se, da bom stran naredu kr s tabelami, ker mislm, da je s tabelo manj problemov in da se bo zihr najbl enak prikazovala v vseh brskalnikih.
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackass ()

mte ::

Zgornja metoda sicer deluje, ampak brez preverjanja uporabnikovega inputa je to nevarna situacija oz. šibka točka v varnosti. Če bo nekdo znal, si bo lahko komot ogledal vsebino datotek na serverju.
Raje naredi tako:
switch($_REQUEST['content']) {
case "dokument1.htm":
include..
break;
case "dokument2.htm":
include..
break;
...
...
...
default:
include("primarna.htm");
}
S tem omejiš izbiro, ki jo ima uporabnik, ko sam vnaša url v brskalnik in v primeru, da vpiše notri izbiro, ki ni namenjena ogledu strani, te avtomatsko vrže primarno stran, prav tako v primeru, če uporabnik ni vpisal nečesa v stilu ?content=blabla.htm.

Glede tabel je pa tako. Trenutno css očitno ne poznaš, zato se ti zdijo lažje. Ko se boš začel učiti css, se ti bo še vedno zdelo da so tabele boljše ker boš imel probleme s kompatibilnostjo med brskalniki in prednosti ne bojo prevagale nad slabostmi. Ko pa se boš malo potrudil in naredil vsaj nekaj srednje zahtevnih layoutov, boš spoznal določene finte (npr. česa kje ne smeš uporabiti ipd.) in posledično bo stvar postala lažja celo od tabel. Seveda pa moraš pregledati še kakšno stran, se naučiti ZAKAJ je css boljši, spoznal boš da brskalniki kot so lynx ali links (ja, tekstovni brskalniki v konzoli se še uporabljajo!), brskalniki na dlančnikih, telefonih ipd. tabel ne prebavljajo ravno z veseljem... veliko je snovi za učenje...
Tako da v primeru, da se želiš naučiti izdelave kakšne manj amaterske strani, ne smeš cssja takoj zavreči...
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mte ()

Jackass ::

A to kar si napisu, dam na isto mesto, kjer mam zdej uno svojo kodo?
jAcKaSS

B-D_ ::

Če ne veš, ti toplo priporočam da greš na google in iščeš nekaj v smislu:

intitle:"Index of" reilly secure coding php

Jaz s tem iskalnim stringom kar nekaj zanimivih virov najdem. Da vem kaj moram it kupit, ko je sejem na faxu... pa to. :8)

mte ::

Jackass ja, namesto unih if-ov... preberi si navodila od phpja za stavek switch da boš razumel kaj se dogaja.
lp

Jackass ::

Ja hvala ni problema, zato, k rabm en include, zato da mi pol vi pametnjakoviči ne morite, da je narjen s frame-i in da je zato stran vredna samo 20k in da na stran s frame-i sploh ne greste, ker ste preveč kul (nekateri).

Ja ni problem prebral si bom cel tutorial php-ja, zato da bom naredu ta kurčev include.

Namest tega, da mi v 3 vrsticah napišete, da nej grem na google (k res nism šou še nč pogledat), oz. nej si preberm tutorial, bi mi že 5× napisal tiste 3 vrstice kode, oz. kam jo nej vstavm, tko k mi je ta model. In še za vsakogar, ki bi isku podobno stvar, bi bil odgovor na dlani, ne pa da zgleda 3/4 tem na slo-techu v smislu: pogooglaj, preberi si tutorial...
jAcKaSS


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri designu - HTML/PHP/CSS

Oddelek: Izdelava spletišč
81339 (1339) Atos
»

Kako izdelati spletno stran na osnovi tabele?

Oddelek: Izdelava spletišč
141965 (1703) Jackass
»

php include dw

Oddelek: Izdelava spletišč
9962 (874) tec
»

Eno vprašanje glede slo-tech podobnim stranem?

Oddelek: Izdelava spletišč
211543 (1026) alesrosina

php problem!!!

Oddelek: Programiranje
321627 (1207) darh

Več podobnih tem