Forum » Omrežja in internet » Težave pri omrežju z routerjem
Težave pri omrežju z routerjem
user2693 ::
Oj!
No, odločil sem se, da naredim omrežje.
In težava se pojavi že takoj na začetku:
uporabljam nek modem ADSL od Telekoma, na katerem piše Iskra in se na moj računalnik priklopi preko USB vrat.
Sedaj pa me zanima, kako naj ga priklopim na router?
No, odločil sem se, da naredim omrežje.
In težava se pojavi že takoj na začetku:
uporabljam nek modem ADSL od Telekoma, na katerem piše Iskra in se na moj računalnik priklopi preko USB vrat.
Sedaj pa me zanima, kako naj ga priklopim na router?
Ja, hmm samo kako, ko pa ima modem sedaj samo USB priključek ... ostalo je kr nekaj povezano med sabo ADSL modem, isdn modem ... to so delal od telekoma ene 2 leti nazaj ... modem ADSL vse kar vem je to, da je od Iskratel, isdn modem je pa Eicon DIVA ... al neki tazga ...
Bakunin ::
pa si 100% da adsl modem NIMA RJ-45 [UTP] prikljucka ?
in kaj so rekli na telekom-hotline ?
in kaj so rekli na telekom-hotline ?
amigo_no1 ::
Na opremi ponavadi piše , katere firme je.
Če imaš dig. fotoaparat, potem slikaj svojo opremo in shrani slike na shrani.si
(slike naj bodo dimenzij največ 800x600 pisklov)
Če imaš dig. fotoaparat, potem slikaj svojo opremo in shrani slike na shrani.si
(slike naj bodo dimenzij največ 800x600 pisklov)
Ej, sam tale telekomov HotLine je pa prov mal (z)smešan =)
Kličem ke, pa me nekam prevežejo, pa prav serviser de lepo de sm se obrnu na njih, sam de se oni s tem ne ukvarjajo, pa lep dan še naprej ...
grr
no uglavnem sm zej celotno opremo zamenu s sosedovo, tko de mam zej normaln modem, k ma RJ45 kabel.
In sedaj ga bom prključu v router.
Eno vprašanje:
-> ker mam na router tud brezžično povezan prenosnik (oz. bo to postal v naslednjih nekaj urah), me zanima, če bo mreža delala, če bom delov s čarovnikom v win xp, al morem še kej spremenit na routerju?
Drgač pa hvala vam
Kličem ke, pa me nekam prevežejo, pa prav serviser de lepo de sm se obrnu na njih, sam de se oni s tem ne ukvarjajo, pa lep dan še naprej ...
grr
no uglavnem sm zej celotno opremo zamenu s sosedovo, tko de mam zej normaln modem, k ma RJ45 kabel.
In sedaj ga bom prključu v router.
Eno vprašanje:
-> ker mam na router tud brezžično povezan prenosnik (oz. bo to postal v naslednjih nekaj urah), me zanima, če bo mreža delala, če bom delov s čarovnikom v win xp, al morem še kej spremenit na routerju?
Drgač pa hvala vam
amigo_no1 ::
Na routerju nastavi ssid , enkripcijo (nič/wap/wpa-psk) in geslo za enkripcijo, nato pa uporabi "Wireless Zero Configuration" ali pa program , ki si ga dobil zraven wifi mrežne kartice (Ralink ipd...)
. Prvo poskusi wifi brez enkripcije in z neskritim SSIDjem ! Če dela, potem pa nastavi vsaj wep in skrinaje ssidja.
. Prvo poskusi wifi brez enkripcije in z neskritim SSIDjem ! Če dela, potem pa nastavi vsaj wep in skrinaje ssidja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569961 (6790) | c23po |
» | Sinope 568 in wirelessOddelek: Pomoč in nasveti | 47788 (25210) | Spajky |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44105 (19645) | imallears |
» | Strela in ADSLOddelek: Pomoč in nasveti | 2686 (2146) | PacificBlue |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7940 (4671) | BlazP |