» »

Strela in ADSL

Strela in ADSL

MI_KO ::

Zanima me, kolk sm doma varen pred udarom strele. Je možno, da vseka prek ADSL linije in mi skuri comp. (Če skuri modem je ok, kr tak ni moj:D ) Se je komu že to zgodilo.

Pa prosim pohitite, kr zunaj že fajn bliska.
MI_KO

Djuro ::

Odvisn od moči udarca strele. Nam v firmi (smo na vrhu Šmarjetne) nam je že trikrat udarla strela. 1 X je šla mrežna, drugič cel comp, tretjič pa notranji isdn modem. Adsl modem pa zmeri u redu.

Veron ::

Sicer stara tema, vendar me zanima ali ima kdo kake izkušnje s strelam, ker zgleda je men ornk močno usekal, skrul modem > ruter > osnovno ploščo > uglavnem po celi mreži je šlo (še en komp in večinoma mrežne). Sicer komp kupil nov, ruter tud, modem dobil od Telekoma nov VENDAR ni vse lepo in prav, internet dela slabše kot prej, ampak zanimivo, da do nekje 17-18h dela enako kot prej, po tej uri pa začne hitrost interneta NAGLO padat.

Preden je bil udar strele je zvečer tud padlo vendar ne tolko kot sedaj. Konkreten primer:
Prej: Čez dan sinh ~7000/1024, okoli 22:00 ure je ponavadi padlo do nekje 6200/1024.
Po udaru strele:
čez dan ~6800-7000/1024, okoli 22ure pa 4000-4500/1024.

Danes sem zamenjal celotno interno inštalacijo in potegnil od razdelilne omarce na hiši do modema FTP kabel, vendar ne pomaga :(

Ma kdo kake podobne izkušnje in mogoče je zadevo celo uspel urediti?

PacificBlue ::

@MI KO

Verjemi, da nisi varen..:) Meni je udarila strela..preko adsla modema( ga skurila..kabel v telefonsko linijo od modema je čist stalilo..tk da so mogli menjat celo vtičnico:)..potem mi je skurilo matično, napajalnik, zvočno kartico..pravi čudež, da je ostalo ostalo nepoškodovano..in v trenutku udara strele sem bil za compom..kr neprijetna izkušnja..:)
I’m out.
:3

PacificBlue ::

V bistvu je edina rešitev v zavarovanju proti direktnemu udaru strele..okoli 30 evrov na leto..se splača po mojem.
I’m out.
:3

ST-777 ::

Uporabljam prenapetostno zaščito Belkin že več let in menim, da je zelo v redu zadeva.

Naprava izgleda kot razdelilec, v njem pa so posebna elektronska varovala, ki ščitijo pred udari napetosti 220V in strelami. Zaščiti comp., telefon, modem, ADSL in druge naprave.

Cena 66 € v Sloveniji sicer ni ravno nizka, vendar se nakup splača, saj daje firma za napravo doživljenjsko garancijo in tudi garancijo za priključene naprave (do določenega zneska).

BlackHole ::

Daje garancijo tudi v primeru udara strele?
LP Marko

Ted ::

Ta garancija za priključene naprave od Belkina je nateg, pri vračilu stroškov se upošteva amortizacija opreme (kako hitro zastara računalnik je vsem jasno), za nameček pa je treba opremo pošiljat na Nizozemsko.
Mah...

ST-777 ::

Daje garancijo tudi v primeru udara strele?

Da, tudi v primeru udara strele.

Kako pa je z garancijo, lahko vpišeš v Googla:
Belkin garancija za priključene naprave

Med različnimi zadetki piše med drugim tudi to:

"...Belkin Components prevzame stroške za transport Belkinove naprave za zaščito pred previsoko napetostjo in poškodovane priključene naprave do Belkin Components zaradi pregleda. Če Belkin Components po lastni presoji odloči, da ni smotrno poslati poškodovanega aparata do Belkin Components, potem lahko za pregled pooblasti določen servis; enako tudi za cenitev stroškov popravila..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ST-777 ()

farko ::

Najbolj ziher zaščita pred udaro strele je izklopit tako modem kot pc iz elektrike zraven pa je treba tudi zunanjo linijo oziroma kabel ki pride iz omarce do modema.Sicer meni je to lahko narediti tisti,ki pa imate firme je pa to težje.Bil pa sem zraven pri prijatelju,ko je švignil plamen iz telefonske žice pol metra ven in če bi bilo priklopljeno na modem adijo modem ter pc.
farko

bbenci2 ::

Po moje je najboljša zaščita pred udarom strele ZAVAROVANJE. Meni so izračunali pri Triglavu za moj laptop HP Compaq 6820s vreden 960€, letno premijo 30€. In je tu všteto VSE: strela, če ti dol pade, če ti crkne kera komponenta,....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bbenci2 ()

astras ::

ne se hecat...
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

PacificBlue ::

@bbenci2

Pri mariborski zavarovalnici je premija 30 evrov za vse elektronske naprave v hiši v primeru udara strele..
I’m out.
:3

blackbfm ::

Ja samo se je treba zavedat, da je cilj zavarovalnice da ne izplača nič oz. v najslabšem primeru izplača minimalni znesek, ki pa ti itak ne pokrije stroškov. Zavarovalnice delajo zase, ne zate. Saj se lepo sliši to da si ZAVAROVAN, samo to ti še vedno ne daje 100% garancije.

Mare2 ::

blackclw, a ti to resno ali blefiraš?

Meni so stanovanje zavarovali pri Klik!! Pri stanovanjskem zavarovanju sem doplačal indirektni udar strele. V vsakem primeru v primeru takega dogodka dobim izplačilo na stanovanjskih aparatih: (televizor, videorekorder, avdio oprema, štedilnik, hladilnik, kombiniran hladilnik z zamrzovalnikom, zamrzovalna skrinja, pralni stroj, sušilni stroj, pomivalni stroj, mikrovalovna pečica, telefon, telefax, računalnik,
tiskalnik in scaner).

Tole sem prepisal iz Splošnih pogojev, ki sem jih prejel ob sklenitvi police.

Pred leti se mi je že zgodilo, da je strela indirektno udarila v računalniški monitor. Dobil sem za novega.

Ne duha ne sluha o tvojih natolcevanjih. 0:)

blackbfm ::

Poglej če bi zavarovalnice izplačevale vsem kar jim pripada niti ene ne bi bilo več. Pri tebi stroški niso bili tako visoki očitno in so izračunal da majo na dolgi rok vseeno profit od tebe (če ne boš še česa skuru:D). No daj povej koliko plačuješ za zavarovanje, koliko si dal pa za monitor? Verjemi, če bi ti strela naredila škodo za tisoč ali par tisoč evrov, ti denarja od njih ne bi videl. Brez sodišča 100% ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

PacificBlue ::

Mene nekaj zanima, če ti recimo strela useka v compa in ti skuri par komponent..potem je postopek tak da to pelješ vse skupaj na servis in ti tam napišejo neko potrdilo oziroma račun, kaj vse je zanič in koliko to stane..zdaj me pa zanima, če moraš ti ob tem predložiti kakšne račune(še posebno če imaš comp sestavljen po komponentah)..ker drugače bi lahko vstavil tudi kakšno drugo dražjo(pokvarjeno) komponento not in trdil da se je pokvarila zaradi udara strele..
I’m out.
:3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strela skurila mi vse naprave

Oddelek: Zvok in slika
4910397 (7739) RC37
»

Prenapetostna zaščita

Oddelek: Pomoč in nasveti
254124 (3435) shintaro
»

Zaščita pred strelo - strelovod (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
6717625 (6247) jype
»

Belkin prenapetostna zaščita - kje uveljavljati preboj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
61057 (696) BorutK-73
»

Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
638775 (7177) AngelOfDeath

Več podobnih tem