» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
20 / 51
»»

Aggressor ::

Kar si mislim glede Hammerberga (mn3):

Nekateri imajo res religiozno vero v evropske uradnike. Evropski komisar ni namenjen temu, da do potankosti rešuje probleme. On predvsem poskuša zagotoviti, pazite to, usklajenost z evropskimi smernicami. Briga njega, kaj točno se dogaja, on je tam, da gladi ostre robove in skladna s tem so tudi pooblastila (če niste opazili, lahko zgolj apelira). Ker je zraven močno zaposlen, je odvisen od tega, kaj mu ljudje povedo. Če se sreča zgolj z eno stranjo, ima pač enostranske informacije, vsem domnevnim standardom navkljub. Zakaj mu ni vlada predlagala sestanka z Ambrušani? Ker bi se izkazalo, da ga je biksala 12 zadnjih let, tega pa si Zver in Mate ob vestnem zatrjevanju, kako dobro romsko politiko imamo, pač nista mogla privoščiti. Zraven je seveda modno, da se srečaš z nevladnimi organizacijami, ki so si s trenutno vlado precej v zelju, pa dobiš lepo kombinacijo. In komisarja pač tudi veže kup političnega leporečja. Dokler so stvari na lokalni ravni, so kompost, ko jih dobi v roke visoka politika, postanejo pa sranje.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> A komisar za človekove pravice je tudi črpal "znanje" iz POP-tv-ja?

Isti levičarski memeplex. Od NYT, do Komisije, do POPa.

Problem je v tem, da "na drugi strani", je pa preveč prisotna težnja, odvreči cigojnarjem človečnost. Šlo naj bi za ene živali, "ki imajo svojo kulturo".

Je pa tudi res, da je OGROMNO treznih ljudi. Nekateri med Ambružani, nekateri med Slovenci, nekateri tukaj na forumu, ki hočejo dobro vsem. Tako Strojanom (mladi generaciji, 20+ so fucked up), kot Ambrožanom in vsem.

Oni ponujajo IMO tapravo rešitev. Zaprtje Cigov, ki so si nabrali zločinov, ko berač uši, spotoma na poti skozi nesrečno življenje.

Ampak Ambružani sami po sebi so pa civilisti, ki jih ni treba več zajebavat. Tudi bo treba cigančkom vzeti "domače okolje", preden bodo še sami fucked up.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

Včeraj mi je en AMbrušan izjavil, da če bi vse tiste, ki imajo na grbi kazenska dejanja zaprli za 10 let, potem bi tut ostale, ki so iz tega tabora sprejeli nazaj, ker bi ostala stara mama in 3 dekleta pa vsi otroci in ti bi dali mir. Problem pa je ker tistih ki res delajo probleme ne bodo zaprli in tisti bodo probleme počeli še naprej pa ni važno al bo policija 5x al pa 100x mimo vasi vozila in patruljirala. Zato pa nočejo družine več nazaj. So sami rekl katerekol druge rome, Strojanovih pa ne.

hokuto ::

do zdaj so vsi samo delali probleme... romi s kriminalom, drzava s pasivnostjo in krajani z neprimernim odzivom, ko jim je prekipelo. cas je, da se problem resi, najboljse kar v duhu casa v katerem zivimo. ce ob tem vzamemo v obzir se veckrat ugotovljeno dejstvo, da se romi pred kamero vedejo kot angelcki, je resitev na dlani: poptv starta nov reality show "pri strojanovih". ;)
doke!

> da se romi pred kamero vedejo kot angelcki, je resitev na dlani: poptv starta nov reality show "pri strojanovih".

Kdo bo poslušal "kritične intelektualce" potem? Na kakšno novo moralno dno da smo padli?

Ker meni je od teh moralističnih orgij intelektualcev in razumnikov že precej slabo. Hm ... o tem bi začel kar novo temo ... maybe.

leinad ::

Džava pa nosi odovornost ker ni ukrepala zoer Strojana za kazniva dejanja, če jih je storil, kot ker ne ukrepa zoper vas, ki ste namesto spoštovanja Ustave pričeli z javnim kršenjem ustavnih načel, pri čemer to počnete celo na nasilen način (postavljanje barikad in podobno, pač niso mirni protesti, o.k.)
Če je potrebno potem zoper koga demonstrirati, protestirati, itd, potem je to država.

da se mi pa tle prodaja buče "ubogi policaji se bojijo za svoje riti" in zato ne ukrepajo, je pa višek.

Če je tako (in kr vrjamem da je) bi moral Janša skupaj z Matejem in generalnim direktorjem policije takoj odstopit, policiste, ki ne ukrepajo pa zoper njih sprožiti ustrezne postopke.

Tko se to dela v normalni pravni državi, ne pa z "jezikom ulice".

Najbolj pametne besede, ki jih je kdo(Barakuda 1) izustil v tejle temi. Bolj se ne bi mogel strinjati.
Dodal bi še samo to, da v kolikor bi pravna država v praksi funkcionirala, se zdaj tukaj nihče ne bi prerekal, ker se ne bi imeli o ničemer, ker Ambružani ne bi imeli razloga za vstajo, ker cigani ne bi imeli možnosti kontinuirano vzganjat terorja nad prebivalstvom, ker bi kaj hitro pristali v arestu. A je tako težko naredit tako preprost logičen sklep?

Nekdo je nekoč izjavil, da je narod načeloma neumen. Imel je mnogo bolj prav, kot sem mislil da je imel.
Janši pa se smeji rit, ker je temu tako.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leinad ()

Tole zgoraj je vse lepo in prav, ampak je samo idelističen pogled, ki ga je v praksi zelo težko uresničiti.

Kot prvo, lahko je vso krivdo zvaliti na policiste, itak bodo oni skozi okno dobili granato, ne vi. Potreben je sočasen korenit premik na vseh ravneh od policije preko sodstva do ministrstva za notranje zadeve, ki bi moralo postopke koordinirati z železno roko na najvišji ravni. To bi v praksi pomenilo nenehno pošiljanje zakrinkanih specialnih enot naokoli, katere bi morale imeti zelo visoka pooblastila. Zdaj si pa predstavljajte, kakšen vik in krik bi razni mirovniki napravili ob tem. Grem stavit, da bi padale obtožbe in protesti proti "policijski državi" in "rasizmu", kajti cilj bi bile zopet romske skupnosti, iz trenutnih razmer pa je razvidno, da imajo samooklicani liberalni intelektualci izjemne težave pri ločevanju med kriminalci in etnično skupino. "Mirovniki" bi bili takoj na barikadah proti "etničnemu nasilju", ker bi jih falotje zopet ovili okrog prsta, kot so jih že zdaj. Skratka, razumljivo (ne pa tudi opravičjivo!) je, da nobena od vlad v to ni hotela resno zagrizti.

Drugič, poanta, ki je bila tu že večkrat ponovljena, je, da je bil pohod Ambrušanov ukrep v sili, ker so izgubili upanje v to, da se da proti državi sploh kaj napraviti. Očitno lahko večji halo napraviš, če si za cilj nasilja izbereš Rome, kot pa državo. Ravno to žalostno dejstvo je bistvo, ki bi ga nekateri o nas tu radi poudarili, pa nazaj nenehno dobimo samo ZOMG LINČ, NESTRPNOST, RASIZEM!!!11!1ena. Sploh ni bistvo v tem, da so Ambrušani (morda) zakrivili kaznivo dejanje, temveč v tem, da so ga morali. Prav zato mediji in razni protestniki delajo zelo veliko škodo vsem, ker odvračajo pozornost drugam in jo nenehno poskušajo osredotočiti samo na domnevno medetnično sovraštvo, ki tu sploh ni bistvo problema! Prav po zaslugi Matthaija in podobnih se bo tale desna vlada, ki jo tako prezira, rešila, ker ljudje čenčajo samo o rasizmu, glavni problem pa je neučinkovit državni aparat! In vsi pri Hammerbergu poudarjajo, kako je obsodil preselitev, pozabijo pa, da je pohvalil generalno politiko romske integracije, ki je popolnoma neučinkovita! Dal je podporo pristopu, ki je do teh problemov sploh pripeljal! Ampak ljudje se bodo še vedno pričkali zaradi rasizma, heh. Strojanovi so briljantno izkoristili politična trenja in neprofesionalnsot medijev v svoj prid. Zares genialno.

Mimogrede, obvezno preberite današnji pripevek na to tem v SP. Sodeč po pisanju je leva vlada trikrat dopustila podoben izgon Romov z njihove zemlje.

Zgodovina sprememb…

Aggressor, jaz po eni strani razumem jezo Ambružanov v kolikor so res se dogajale takšne svinjarije. Vendar, če potegnem z njimi, ker so bili primorani pravico vzeti v svoje roke, potem sem še tej t.i. "pravni" državi kolikor pač še je pravna zategnil zanko okoli vratu. Pravo je šablona po kateri se urejajo vsi medsebojni odnosi na vseh ravneh v državi, če jo samo pri enem primeru ne uporabiš, je še samo za proč vreč, ker potem služi še samo samemu sebi v namen.
Se pa čisto strinjam, da je potrebno stvari pošlihtat najprej na vrhu oz. pri Janši in Mateju, da ta dva dobita voljo za ukrepanje, potem pa lahko gremo po hierarhiji navzdol vse do policaja, ki bo roma spravil v arest ob kriminalnem dejanju. Da pa bo se bal potem ta za svoje življenje ali dobrobit svojih svojcev, to pa je potem problem tega, da se je odločil za napačen poklic. Policaj ob nastopu službe hoče, noče sprejme in se mora zavedat tveganja, ki ga delo terja od njega. Neizvrševanje dolžnosti zaradi strahu pred povračilnimi ukrepi je tako nesmiselna logika, da bolj ne more biti, kdo pa mu garantira da njega ali pa njegove družine ne bo pospravil en "echte" slovenec, ki ga je spakal v arest? Policaj je v prvi vrsti varuh zakona, šele potem pa lastne riti in ne obratno.
Zraven tega pa ta predpostavka temelji zgolj na sedanjem stanju, ko rom ve da ga roka pravice ne bo dobila, četudi bo grozil ali stregel po policajevem življenju. A meniš, da bo enako brezskrbno zalučal granato skozi policajevo okno, če bo vedel, da ga bo zakon kaznoval povsem enako kot večino slovencev?

Saj ravno to je misterij No.1, ki mi ni jasen, zakaj za vraga obe vladi, leva in desna pri romih prakticirata poseben tretma, takšen, ki dopušča da vsa njihova kazniva dejanja odpihne prvi veter. Edino pri tej manjšini je namreč kriminal vključen med kulturne privilegije, ki jih vsaka etnična manjšina pri nas lahko uživa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leinad ()

Saj ravno to je misterij No.1, ki mi ni jasen, zakaj za vraga obe vladi, leva in desna pri romih prakticirata poseben tretma, takšen, ki dopušča da vsa njihova kazniva dejanja odpihne prvi veter. Edino pri tej manjšini je namreč kriminal vključen med kulturne privilegije, ki jih vsaka etnična manjšina pri nas lahko uživa.

Da bo bolj jasno. Romi so zaščiteni pri Zdrućenih narodih in zanje dobiva država dodatno podporo od te inštitucije. Seveda se ta sredstva porabijo za vse drugo kot pa za rome, ampak vse vlade do sedaj pa ta denar očitno krvavo potrebujejo in jim je potem vseeno, če romom malo spregledajo njihova dejanja. Na žalost pa so malo preveč spregledovali in zgodilo se jim je da bodo moral zdej ta drek tut pojest.

Sam menim, da glede pravne države ni tako kritično. Sem že povedal, da naj se pravno Ambrušane kaznuje, če se dokaže namera povzročitve nasilja, ampak naj se jim da moralni prav in čimprej premakne naprej, na problem celotnega sistema. Če pogledaš tako politično kot pravno dinamiko (pa v bistvu katerokoli drugo, tudi znanstveno), so se novosti velikokrat uvajale preko načinov, ki niso sodili v veljavne okvire, da ne rečem, da so bili protipravni. Kdor čisto vsako protipravno dejanje označi tudi za moralno bogokletno, ima precej izkrivljen pogled na svet.

Pri policistih je pa problem pri zaslombi. Ko ti vstopiš v policijsko službo, pričakuješ, da te bo sistem ščitil. Če boš nasankal na terenu, jebiga, smola pač. Če te bo kdo izsiljeval ali ti grozil, pa bi ti bo aparat moral stati ob strani. Policisti pa se tu znajdejo v položaju, ko kljub grožnjam privedejo osumljence pred sodišče, pa so ti takoj na prostosti, ker sodnik popusti pod enakimi grožnjami. Tu policijsko delovanje potem povsem izgubi smisel in v takih razmerah je ravnanje nekaterih policistov razumljivo. Redkokdo ima pogum in razum, da v zapletenem sistemu uspe najti in zamenjati šibki člen. (Pa ne rečem, da je posod pri dolenjskih policistih tako.)

user386 ::

Aggressor je v zadnjih dveh prispevkih v popolnosti povzel bistvo problema in razlog, zakaj je ta tema že tako razrasla, kot je. Preberite ju enkrat, dvakrat, ... n-krat, dokler ne bo kristalno jasno. Ko bo vsem, se lahko tema kar zaključi, ker ni več kaj povedat.

BluPhenix ::

Drugič, poanta, ki je bila tu že večkrat ponovljena, je, da je bil pohod Ambrušanov ukrep v sili, ker so izgubili upanje v to, da se da proti državi sploh kaj napraviti.

NA žalost je trenutno to težko verjeti, ker še nihče ni dokazal tega, da se so kaj storili. Sploh pa proti DRŽAVI (ne vem če si resno mislil kar si napisal). Kar j bilo tukaj napisanega je bilo le to, da so se prijavljale kršitve policiji in da se je nekaj poizkušalo pravno proti romom. To, da se je kdo spravil proti državi, ker ni ukrepala ni nihče omenil. Še manj pa podal kaj preberljivega, ali drugače dokaznega, za obe varjanti.

Torej, verjamem, da se jim je to zdel edini način, ampak v istem dvomim, da so uporabili vse "metode", ki jih ponuja pravna država. In tukaj je problem.

Tole zgoraj je vse lepo in prav, ampak je samo idelističen pogled, ki ga je v praksi zelo težko uresničiti.

Ja res je, lažje je zgleda na tak način, kot se je to odvilo. Prava "pravna" pot je vsekakor težja.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

nebivedu, tega pa nisem vedel, bi pa res to pojasnilo pravno anomalijo.

Aggressor, primeri, ko so sodniki ali tožilci pred grožnjo niso posebna romska taktika, to se je dogajalo pri nas že v mnogoterih sojenjih(npr. primer Petek), rešili so ga s policijskim varstvom.
Gre se pa za to, da je država tista, ki je zatajila in je njena dolžnost, da tole uredi, ne dolžnost Ambružanov. Mišljenje, da je tale vstaja zdaj prebudila pravno državo je napak, preseljevanje romov v strahu pred večino ni rešitev problema. Če so njih preselili, potemtakem bom jaz tale vikend povabil par kolegov bomo ob meji tečnega soseda zakurli kres ter zahtevali, da ga odselijo oz. da ga prepričajo, da se "prostovoljno" odseli. Zakaj pa ne, če pa zanj kot slovenskega državljana veljajo enaki zakoni kot za slovenske državljane romske narodnosti.

poweroff ::

A zdaj smo se pa začeli že lagati??
Baraka je bila požgana - odpri katerikoli časopis.
Protest ni bil miren - odpri Mladino in si poglej fotke. Če so tisto mirni ljudje, sem jaz papež.
Gospoda Šinkovca (pretepenega krajana) je pretepel Slovenec, ki je že v priporu.
Govorite se, da dokler ni umrl Miha Strojan, je bilo vse OK, po njegovi smrti so se pa začele težave. Danes odprem časopis in izvem, da je ta Miha umrl pred DVEMI LETI. Vi pa govorite o že 15 letnih težavah!
SLovenci so pred časom izvedli dva bombna napada na Rome, en poškodovan, dva mrtva (sem dal link z dokazi).
Rešitev je po moje samo ta, da se med Strojanovimi kaznuje (zapre), vse ki so delali p..., prej miru ne bo. Recimo tistega, ki je javno priznal, da ima orožje. Če se ne motim je priznanje eden najboljših dokazov Nebivedu se je tukajle hvalil, da je od Romov kupil orožje. Priznanje torej imamo, IP številko tudi. Boš podal ovadbo?

Jelinčič, ki bo na naslednjih volitvah pobral vsaj 20% vama je zelo hvaležen!
A to je tisti politik, ki je leta 1991 ful govoril proti Srbom, kakšni dve leti kasneje pa ga slišim kako na Radiu Študent klepeta z voditeljico oddaje (ki je bila srbska begunka - pobegnila pred Miloševićem) - v srbščini. Ob tem ni nepomemben podatek, da se je ona najprej opravičila, da še ne zna dobro slovensko, ta politik pa je potem sam rekel da "nema problema, pričat čemo u srbskome".

marvin42 Barakuda1: če bi imel 150 jurjev plače, bi se jebal s cigani in s tem nosil svoje življenje in življenje svoje družine naprodaj? Jaz tudi ne. Policaji imajo premalo pooblastil, zato se bojijo ciganov. Ob prihodu v cigansko naselje bi morali policaji spustiti v zrak en rafal, nato se pa pogovarjati. Ne pa da previdno pridejo in lepo prosijo "bodite pridni".
Halo? Premalo pooblastil? Škoda, ker nisi bil pred parimi leti v kakšnem slovenjegraškem lokalu, kjer so specialci imeli racije. Tipično se je zgodilo, da je nekdo policaju samo kaj siknil nazaj (če se ga je dotaknil, pa sploh), pa so ga razbili kot kanto.
In če gospod policaj svojega dela ne zmore ali zna opravljati naj si poišče drugo službo. Za 150 jurjev ga bo marsikdo od brezposelnih zamenjal.

Zato pa nočejo družine več nazaj. So sami rekl katerekol druge rome, Strojanovih pa ne.
Fino. Potem predlagam, da k njim preselijo vse ostale Rome iz Slovenije, ki jih rasisti ne marajo!
sudo poweroff

poweroff ::

Huh, tale je pa huda.

Zdajle sem dobil zanimiv mail. Ime konkretne osebe sem izbrisal, gre pa za znanega nasprotnika Romov iz Ambrusa.

"Saj vem, da je vsakdo, ki je bil obtožen in je odsedel kazen, potem "greha čist", pa vendar si ne morem kaj, da ne bi povedala: Tisti **** ****, ki zdaj pogosto nastopa kot prizadeti vaščan in zagovarja vaške straže in vse drugo, je bil nekoč naš sosed na ****** in je bil v tistem času obsojen za posilstvo; ne spomnim se več, koliko let je dobil. Vsekakor je potem prodal stanovanje in se odselil. V hiši smo se oddahnili, ne samo zaradi njegovih seksualnih kriminalij, ampak tudi zato, ker je ves čas delal zgago. In če ni bilo po njegovo, se je spravil na naše avtomobile (nam je na več koncih prerezal pločevino pri spačku in zlomil brisalce). Tega seveda nismo mogli dokazati. Tisto o posiljstvu pa je bilo v vseh medijih."
sudo poweroff

kuglvinkl ::

Moram reč (glede na to da sem Dolenjc, no, v resnici visokooktanska mešanica med Belokranjko in Dolenjcem), da pričakujem dan, ko me bodo v službi vprašali, če pri nas kaj benđo špilamo.

Z domobranci takoj konec. Ta tema je obdelana in prešteli ste se.

Zgodovina sprememb…

jk ::

Neeeeee Thomas sej vidiš kako je Matthai strpen. In nikoli žaljiv....Dolenjčki, rasisti smo vsi, ki ne mislimo tako kot on.........|O

Sem že velikokrat napisal, da niso problem Romi ampak krimilnalci vseh vrst od Slovencev ali Romov. Vsako teslo, ki ima pet minut časa lahko prepriča medije in posledično tudi druge kako so nedolžni itd. Če so res nedolžni vse ok je pa žal da v večih primerih niso. A res Matthai vrjameš, da so Dolenjci nestrpni? Rasisti? Pa lepo te prosim no. LAhko govorim samo za Novo mesto in ti lahko povem da ni problemov z Romi z izjemo Žabjaka. Pa še tam jih je veliko neproblematinih. So pa tam ljudje katere bi morali kaznovati pa jih ne. Kriva država oz. sistem. Smo zato Dolenjci rasisti? Tisti bombaški napad...ne vem kaj se je zgodilo z krivcem, če je zunaj je spet zajebal sistem.

kuglvinkl pozabil si še dodati, da smo Dolenjčki še pijančki....:P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jk ()

JurcaG ::

Zadeva bi morala biti sledeča:
-takoj porušiti vse črne gradnje ki jih gradijo v tem primeru cigani
-omogočiti jim dostop do njihove zemlje

Se je kdo vprašal, ko po Sloveniji rušijo hiše, ki nimajo dovoljenj, kje bodo njihovi stanovalci živeli? Ne, enostavno so jih zrušili pa se j.... . taka bi morali porušti ciganom vse pa še račun za odvoz odpadkov jim dat!
Nihče ne ve vsega, tudi jaz ne

>> Baraka je bila požgana - odpri katerikoli časopis.

Baraka je zgorela v noči, ko Strojanovih ni bilo tam. Kdo točno je požigalec, se še ne ve.

>> Protest ni bil miren - odpri Mladino in si poglej fotke. Če so tisto mirni ljudje, sem jaz papež.

To so Peterlinove fotke. Prosim, povej mi, v čem se krajani na slikah razlikujejo od navijačev kak fuzbaske tekme ali shoda alterglobalistov. Da ne omenjam, da si vzel za referenco Mladino, kar je naravnost smešno, saj gre za enega od najbolj pristranskih slovenskih medijev sploh (Peterlinov blog je pa sploh sramota). Za nekoga, ki nam na ST redno pridiga o dvoličnosti oblastnih sistemov, potrebi po dvomu in raziskovanju dejstev in še čem, si se zadovoljil izključno z enim, zelo nepopolnim virom. Od zdaj naprej vsaj vem, da tvojih člankov ne morem jemati resno, ker si neprofesionalen.

>> Gospoda Šinkovca (pretepenega krajana) je pretepel Slovenec, ki je že v priporu.

Ne, sam ne bi nič naredil. Zraven so bili še štirje Romi. Ampak očitno bo treba počakati na obravnavo, da boš prepričan. Poleg tega ne vem, zakaj poudarjaš Slovenca. To namreč dokazuje, da pri vsem skupaj ne gre za Romsko, temveč kriminalno problematiko. Aja, sorči, ti si še vedno ujet v okvir, da smo vsi rasistične svinje. Silly me.

>> Govorite se, da dokler ni umrl Miha Strojan, je bilo vse OK, po njegovi smrti so se pa začele težave. Danes odprem časopis in izvem, da je ta Miha umrl pred DVEMI LETI. Vi pa govorite o že 15 letnih težavah!

Dvema letoma, ne dvemi leti. Težave so bile že prej, le da niso bile tako zaostrene, ker je bilo hujših kaznivih dejanj, kot so oboroženi ropi in grožnje, precej manj.

BluPhenix, koliko sem se pogovarjal z obveščenimi, so imeli več shodov na policijo, občino in dve leti tega tudi pred parlament. Res je, nemara niso izkoristili čisto vseh sredstev, a opozoril bi na najmanj dve potencialni težavi: pravni postopki se pri nas vlečejo kot jara kača. Nekateri niso pripravljeni čakati več let, vmes pa prenašati nasilje (saj ste slišali za nedavno sodbo evropskega sodišča za dogodek iz leta ... 1995!). Druga možnost, nasilni protesti proti policistom ali državnim institucijam so kočljiva reč, ker imajo ljudje pač izkušnje, da se ne zgodi nič, samo še jezo neromov si nakoplješ. Potem pa ne le da se moraš na cesti bati Romov, temveč še naših policistov. Idila.

Zgodovina sprememb…

lufthammer ::

Mataj pravi:
A zdaj smo se pa začeli že lagati??

Kaže tako:

Število protestnikov, ki si ga skoraj podvojil?

Baraka, ki jo je zažgal Samo Vžig ali kdo? Komu to pripisuješ, če še policija ne ve?

Motorka??? Z motorko nad Kalašnikova? Huh, tale je pa huda.

>>>>>Zdajle sem dobil zanimiv mail. Ime konkretne osebe sem izbrisal, gre pa za znanega nasprotnika Romov iz Ambrusa.

Kar "nekaj" z zvezdicami? Se bojiš? Če je znan, bi lahko ime mirno pustil. Približno toliko ti lahko verjamem, kot Nebiveduju in njegovim dokumentom, če jih ne bo pokazal in to brez zvezdic.

Mene pa res zanima kdo je ta, ki je zakrit z zvezdicami. Mathai ali lahko objaviš ime?

T0MA2 ::

Govorite o tem kako smo vsi dolenjci rasisti, ko pa Mirko Strojan, ki je med drugim narkoman, govori da bo zazgal cel Zagradec, si pa matthai zatisne oci in goni svoje dalje

p.s. pol pa se recte da je narkoman ker mu ni omogoceno normalno zivljenje oz so to njegovi kulturni privilegijo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T0MA2 ()

Najbolj me moti, da se hoče prav vse obesiti Janši. Nisem njegov fan, BMK zanj a vseeno.

Kako je delala prejšnja oblast in kako pisali novinarji? Najlepše se vidi iz članka v SP. Praktično nič ne vemo o dogodkih iz 97, 02 leta. Kje je bil Hanžek takrat? Kje varuh ČP? Kje razne zapite igralke itd?

Mataj, preberi in če nisi notorik boš priznal, da ta oblast problem poskuša rešiti , ne pa pomesti pod preprogo, kot se je dogajalo do sedaj.

T0MA2 ::

Pa se to, ce smo vsi taki rasisti, zakaj je bla pol izgnana samo ena druzina ne pa vec, strpnezi se pa obnasate kot da so sam Strojanovi na dolenjski. Slisis samo to kar ti je vsec, oz gre vkup s tvojo ideologijo.

P.S. za vse hoces dokaz, pa se ti dokazi da shod ni bil miroljuben, dokaz kdo je zazgal barako?
ne pa sam jokat kuk so cigani bogi, poznas pa sam strojanove iz tvja

Barakuda1 ::

kuglvinkl pozabil si še dodati, da smo Dolenjčki še pijančki:P ....

Jaa, a niste :P

AngelOfDeath ::

Matthai je zgleda plačan z ene strani da samo eno stran vidi...

Drugače pa sem od človeka ki ima diplomo magisterij in doktorat pričakoval precej več kot le nakladanje in gledanje samo z ene strani....
edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

Ja nč pol pa k smo tako slabi je najbolje da Dolenjska gre na svoje. Po gospodarski moči bomo že nekako. Dolenjska država ciganov, pijancev, rasistev in kriminalcev.|O bi blo zanimivo kako bi bilo potem z ostalo Slovenijo, ki nas tako prokleto sovraži.

IMHO reveži bi bli ostali.

Barakuda vem da se hecaš. :))

> bi blo zanimivo kako bi bilo potem z ostalo Slovenijo, ki nas tako prokleto sovraži.

Kdor od Slovencev sovraži drugi konec Slovenije/Slovencev, je navaden kreten, ubožček v glavo.

Se strinjam Thomas. :)

>>>>Jaa, a niste
ON
Pa Štajerci tud, je vino tam doma, Gorenjci so škrtice, Primorci...

Še najboljši smo v naši ulici, pa še to ne čisto vsi! Ane Barakuda.

OFF

lufthammer :)

Kaj naj ti rečem?

A si prepričan, da si dorastel debati?

fonzelj ::

Kdor od Slovencev sovraži drugi konec Slovenije/Slovencev, je navaden kreten, ubožček v glavo.

Ali mi, prosim, lahko kdo razloži razliko uboštva v glavi in kretenizma med nekom, ki sovraži drugi konec Slovenije/Slovencev in nekom, ki sovraži drugi konec vasi(romski)/romov.

Hvala

Je že nebivedu in kaj jaz vem kdo večkrat povedal da ne sovražimo romov! Ne maramo pa kriminalcev. Slovenskih, Romskih, Nemških, Uzbekistanskih!

Sej veste, če Dolenjcu ukradeš litr cvička.....jao :D

Ne vem zakaj posplošujete na vse rome?!? Tako kot posplošujete da so vsi Dolenjci nestrpni. Delež nestrpnih na Dolenjskem je po moje enak deležu na Gorenjskem, Primorskem......

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jk ()

Sej veste, če Dolenjcu ukradeš litr cvička.....jao :D

Pride do organiziranja vaških straž :P

fonzelj!

Včasih se zgodijo razne meddržavne napetosti, potem se pa narodi zmerjajo preko meje.

Bi bilo lepo, če bi tega ne bilo, to je jasno. Ampak ne moreš ti zmerjat za kretene vse Slovence in Hrvate, ki se iritirajo ob medsebojnih nerešenih problemih, pa jih zanese v nacionalizem.

Sicer obžalovanja vredno in žalostno in tako naprej ... ampak tako je.

Če pa Gorenjci tako obravnavajo Dolenjce, ali Ljubljančani Mariborčane, je pa to kretenizem še mnogo hujši.

Zdej bomo zmerjali Dolenjce, zaradi Strojanov? Zaradi naše porušene iluzije o "strpnosti"?

Hvala lepa.

p.s.

Cigani so pa tudi ljudje, samo polnoletni Strojani najbrž večinsko v arest. Da policijski špecialci niso sposobni odkriti njihovega orožja, je pa samo še ena burleska z državno upravo v glavni vlogi. IMO.

p.p.s.

Za ljudi gre tukaj, "drugačno kulturo" lahko odvržemo na deponijo smeti.

BluPhenix ::

Da policijski špecialci niso sposobni odkriti njihovega orožja, je pa samo še ena burleska z državno upravo v glavni vlogi. IMO.

Danes poročila ob 13h. Kazalo je hišo Strojanovih, nanjo pa prislonjeni dve avtomatski puški. Sicer sta verjetno policijski, če pa nista pa ... pa tudi če sta, kaj ima specijalec za puščati tako puško ...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

¸Barakuda

Kaj naj ti rečem?

A si prepričan, da si dorastel debati?

MadMicka ::

Neverjetno, kako nekateri sprevračajo in celo podtikajo besede. Vsa zadeva se je začela tako, da so nebivedu in še nekateri začeli govoriti o Ciganih kot o zalegi in golazni. Ko smo nekateri opozorili, da tako se pa ne dela, so začeli, češ, da ne spremljamo konteksta, saj se to nanaša samo na tiste Cigane, ki kradejo in izsiljujejo. Ko smo opozorili, češ, da tudi to ni uredu, saj bi lahko po tej logiki zaradi nekaterih Dolenjcev, ki kradejo, morijo in posiljujejo, lahko klicali vse Dolenjce za zalego in golazen, so pa začeli o tem, da so tudi Hanžek in levičarji zalega in še kako je to grozn, da imajo nekateri Slovenci vse Dolenjce za rasiste.

Ali res nekateri v tej debati ne premorejo dovolj poštenega intelekta?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Micka

Kar sem jaz napisal je bilo v enakem stilu kot posti nekaterih, ki tako lepo zagovarjajo Rome. Seveda je bilo mišljeno sarkastično pa vseeno...

Glede tega da pa vse več Slovencev misli kako smo Dolenjci rasisti in podobno pa resno. Zaradi službe sem večino časa ali v Celju ali v Ljubljani kjer me sprašujejo ali smo res taki nestrpneži na Dolenjskem, sej ti si pa z Dolenjske ti ne moreš o tem govort....

Pa sem kje napsal eno besedo proti Romom? Vrjemite tudi rekel je nisem - proti Romom.

Nobenega ne napadam, samo povem. Ne bi pa rekel, da ste vsi tako zelo strpni. V oči bode opazka pijanci, Dolenjčki in še bi se našlo. Pa ne mi rečt, da nekateri niste pisali tega. nebivedu je napisal zalega....pa ste ga obsojali...a ostali pa lahko žalite? Briga mene, če je izvzeto iz konteksta. Na živce mi gre ker se vse več ljudi (v RL) misli, da smo nestrpni itd. Mediji lepo prikazujejo Dolenjce kot pijansko, rasistično drhal je potrebno da še vi?

Sicer pa debata poteka v takem stilu kot poteka reševanje problemov v RL. Vsak na svojem bregu vpije svoje. Problem ostaja, rešuje se ga pa ne oz. slabo.

V oči bode opazka pijanci, Dolenjčki in še bi se našlo. Pa ne mi rečt, da nekateri niste pisali tega.

Zdaj, kolk se jaz spomnim, si to opazko (o pojancih) najprej kot sarkazem podal ravno ti, ko si repliciral na post od kuglvinkla.
Na to foro sem se še jaz doatno pošali (žal nekateri sploh niso doumeli sarkazma - tu ne mislim tebe), to pa je bilo (glede pijancev) pravzaprav vse.

Da pa obstoje stereoptipi o pozamznih predelih (torej štajercih, dolencih, primorcih itd) pač ni nič novega in nič posebnega.

pameten človk bo vedel da gre za sterotipe, če tega ne razume tako, pa je tud bez veze, da mu razlagaš.

Je bla tud opazka pijančki mnogo prej (predno sva se midva pošalila) pa je ne bom šel iskat. Ni pomembno. Hočem samo povedat enako kot ti - stereotipi kateremu se sedaj še dodaja rasist. To me moti.

jk, še nekaj morava razčistiti - jaz ne zagovarjam Romov, jaz zagovarjam pravno državo. In ne morem lepše povedati, kot je povedal evropski komisar - zločina se ne rešuje z zločinom. To je eden izmed postulatov pravne države.

In kako rešiti problem, sem tudi že zapisal, še predno je kdorkoli o tem govoril po TV-ju in še predno je komisar prišel v Slovenijo (se lahko preveri v postih v tej debati) - z dialogom in še enkrat z dialogom ter z bolj doslednim delom organov pregona v primeru, da Romi storijo kaznivo dejanje. In obratno seveda. V prvi vrsti sS kaznovanjem tistih Slovencev, ki so morili Rome. Pri tem pa morate vedeti, da eno je umor, drugo je pa kraja hrane v trgovini. In v takšno debato tlačiti zgodbo o tem, da so pred kratkim dva mladoletna Roma zasačili v trgovini, ko sta kradla čoklade ipd. je grozljivo neumno.

Dr_M ::

am...sicer mal pozno, ampak par slikc iz prostesta v IG...

tko da, pravna drzava moj kur**, dokler bo folk zagovarju kriminalce in zlocince.
sem odlocno proti, da se strojane naseli nazaj v ivansko obcino.
nimam nic proti romom, dokler se obnasajo kot ljudje, ampak divje zveri pa niso za v civilizacijo.

se 1x vam pravim, utaknite si pravno drzavo v rit.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Dr_M pravi: "pravna drzava moj kur**, dokler bo folk zagovarju kriminalce in zlocince".

še tako hud kriminalec in sprevrženec ima pravico do zagovornika in ima pravico do "dneva na sodišču".

Kdor tega ne razume, ne razume, kaj je to pravna država in ne pozna zgodovine in razloge, ki so botrovali nastanku sodobne kazenske zakonodaje.

Sicer pa, Dr_M, če želiš, ti lahko tukaje pripravim spisek ustrezne literature in se boš tako lahko izobrazil na tem področju. Lahko si jo pa poiščeš npr. preko sistema Cobiss tudi sam.

Micka sej tudi jaz ne zagovarjam Strojanovih in ne zagovarjam Ambrušanv. Ker preprosto ne vem dovolj kaj se je tam v resnici dogajalo. Zločina se ne rešuje z zločinom - res je.

ter z bolj doslednim delom organov pregona v primeru, da Romi storijo kaznivo dejanje. In obratno seveda.
:)

Kaznovanje tistih Slovencev, ki so morili Rome. Se strinjam. Sicer pa glede tistega bombaškega napada - naročnik ni hotel kar pobiti naključnih Romov ampak je imel cilj točno določeno hišo (osebo). 'Izvajalci' so zgrešili. Vse v zapor se strinjam. Umor je umor.

Da so dva mladoletna roma zasačili ko sta kradla? mislim da je nebivedu ali kdorkoli je to napisal hotel povedati da vsi Romi pa le niso anglečki. Enako niso Slovenci.

Romi (nekateri) tudi izsiljujejo, grozijo, napadajo bolničarje, učiteljice itd. Enako počnejo tudi Slovenci. Je pa žalostno, da jih vse preveč pobegne brez kazni. In kaj narediti tu? Ne zagovarjam ravnanja Ambrušano ga pa nekako razumem.

Odločitev vlade o preselitvi v Postojno in pa sedaj preselitvi nazaj oz. kam drugam pa je sramotna se strinjam. Namesto, da bi raziskali kaj se je dogajalo, kaj je pripeljalo do takega stanja so raje preseljevali. Na koncu jih bodo dali nekam v širšo okolico LJ kjer se bo dogajalo isto. In čez 5 let bodo spet protesti itd. Pa spet preseljevanja? In v čem je problem? Da se Romom (ja tle govorim o vseh Romih) spregleda preveč kaznivih dejanj. Nekateri Romi to pač izkoriščajo in jim niti ne moreš zamerit. Zakaj pa ne bi kradel če ti noben ne bo nič naredil, zakaj bi delal če dobiš več od socialne. Prepričan pa sem da bi bilo enako z marsikaterim Slovencem - brez dvoma.

Pa bo ta naša država končno postala pravna država za vse? Dvomim.

Rad bi videl naslednje:

- preiskavo dogodkov v Ambrusu (prijave ambrušanov glede Strojanovih, napad na tistega domačina (pa ne mi rečt krivec je znan) protesi Ambrušanov, sovražni govor...) in krivce v kolikor so, ustrezno kaznovati,
- policija naj končno postane policija v pravem pomenu besede (ne samo z loparčki mahat po cestah). Nimajo bonificiranega staža zastonj, ni biti policaj lepo priznam zato se tudi nisem odločil biti eden izmed njih. Pravite se bojijo...|O
- sodišča naj nepristransko sodijo. Kako je tisti, kije naročil bombaški napad prišel ven mi ni jasno. Po kakšni logiki?

MadMicka torej hočeva enako? Delujočo pravno državo? nebivedu? Mathhai?

Kot prebiram tole temo pa sem opazil žalitve glede Romov in glede Dolenjcev. Marsikaj je bilo tudi izbrisano marsikaj je še gor.

MadMicka: kaj ti pomaga izobrazba, ce pojma nimas kaj se dogaja tm? in ja, poleg samih romov, je najvec kriva drzava, ker ni nic nardila.

in prav je tako, da so okoliski prebivalci vzeli stvari v svoje roke. ce ti je vsec ali pa ne. tut oni imajo pravico zivet, tudi v miru.
lohk je pa teb srat s polno ritjo.

Tkole se dela (ne pa da se sprašuje novinarja kaj nam je storiti). Pregleda se vse kazenske zadeve in zastaralni rok v njih (upoštevaje nedavno abolicijo). Potem se ukrepa. Hkrati se ukrepa tudi proti tisti, ki so ovirali postopek. Dodatek: hkrati se gleda pravo kazensko pravo.

Glede stereotiov (in mojega morda narobe razumljenega posta), nedavno mi je v naročje priletel Deliverance, to je vse. Vsekakor se strinjam, da so stereotipi orodje mentalnih pešcev. Zelo enostaven način, kako si porežeš povratne povezave )In s svoji neumnosti srečen).

Je pa zanimiv komentar JJ, ko je dejal, da so se v preteklosti Romi naseljevali tam, kjer je bilo prebivalstvo strpno.

Zgodovina sprememb…

vidm, da nekateri tuki se kar nocete dojet ambruske situacije. in dokler se boste tok otepal dejstev, boste mlatil prazno slamo, pa lohk se tok fancy govorite in berete neke zakone, ki pa za rome OCITNO NE VELJAJO. ce bi tudi za njih veljal, nebi blo nobenih problemov.
ja kriva je drzava, ker ne stlaci v zapor teh romov, ki delajo pizdarije. ampak ne, policija se jih boji, zato nic ne ukrepajo. dejte to ze dojet no.

a bom mogu res napisat, kaj se je v resnici dogajalo zadnja leta v ambrusu?

Nisem si mislil, da rabiš kakšno posebno izobrazbo, da je moj prejšnji post razumljiv.

DrM in kaj naredit?
««
20 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786859 (4886) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
323085 (1827) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776855 (5868) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012696 (9144) čoko

Več podobnih tem