» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
21 / 51
»»

Dr_M ::

kuglvinkl: nism na tvoj post ciljal. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Matev ::

ste slišal da je zver odstopu
to je pa res fajn služba

vlečeš težke denarje ko ni dela
ko je delo pa odstopiš in greš v kako drugo komisijo ali karkoliže

jaz bi zveru naložil tudi obvezno vračilo vsega denarja ki ga je dobil za preteklo nedelo

jk ::

V Žabjaku je Rom fizično napadel novomeškega romskega svetnika Grma.

Zanimivo a?

user386 ::

Ne, žalostno.

krneki0001 ::

MadMicka torej hočeva enako? Delujočo pravno državo? nebivedu? Mathhai?

To je točno to kar so tudi Ambrušani hoteli, pravno državo in to da so pred zakonom vsi enaki, ter da policija opravlja svoje delo.

Na to so opozarjali zadnjih 15 let. Imeli so shode, kamor sploh ni bilo novinarja, najbolj glasni pa so bili kasneje pretepeni s strani družine strojan, ker jih policija ni zaščitila, pošiljali so pisma na vse naslove, a odziva ni bilo.
Zadnji dogodki, ko so g. Šinkovca pretepli skoraj do smrti in da je sedaj v kliničnem centru u bistvu priklopljen na aparature samo zato, da nebi umrl, ker bi to pomenilo še dodatne zaplete in najbrž celo maščevanje, so bili pa konec vsega in ljudem se je pač strgalo. Po 15ih letih teroriziranja in neodziva države je izbilo sodu dno in ljudje so se uprli kakor so vedli in znali.
In sedaj smo kjer smo.

Predvidevam, pa da bodo strojanovi hoteli v Ambrus nazaj in da bo prišlo do streljanja, kjer bo najmanj ena oseba mrtva. Po gozdovih na dolenjskem je polno romov, ki se potikajo naokoli z orožjem v rokah(danes sem jih videl najmanj 5 s kalašniki, ko so se kazali in provocirali).
Očitno bo zelo zanimivo in burno celo za policijo in njene specialne enote.

P.S. Najbolj se je pa sedaj pokazala pravna država in enakost pred zakonom;
Predsednik krajevne skupnosti Hudo je izjavil pred policaji in novinarji; "Tujega nočemo, svojega ne damo" in kasiral položnico za 100.000 sit, medtem ko je Mirko Strojan odkrito grozil dvakrat, enkrat z orožjem, ki ga policija ne najde in drugič s požigom cele vasi s 300 prebivalci, pa ni dobil niti opozorila.

Vsa čast taki banana republiki.

Točno tako, na koncu bo prišlo do obračuna. Po zaslugi države - banana države.

...in da je sedaj v kliničnem centru u bistvu priklopljen na aparature samo zato, da nebi umrl, ker bi to pomenilo še dodatne zaplete in najbrž celo maščevanje,...
Teli zdravniki in družina g. Šinkovca so hudo plemeniti in nesebični ljudje, da tako velikodušno ohranjajo človeka pri življenju za obče dobro.
Predvidevam, pa da bodo strojanovi hoteli v Ambrus nazaj in da bo prišlo do streljanja, kjer bo najmanj ena oseba mrtva.
Ne samo, da se ponavljaš kot papagaj, zdaj že body-count špekulacije izvajaš. Glej, pomiri se, razmisli kaj napišeš in če ti je še vedno všeč pritisni Pošlji. Ne prej. Ker si res totalna anti-reklama. Pa si želim bit na vaši strani, proti kriminalcem s privilegiji, ampak me vsak tvoj post malo odvrne.

Danes so ciganje pretepli Novomeskega romskega svetnika Grma, ker naj bi prijavil streljanje v njihovem naselju. Se en lep dokaz o ˝pridnosti˝ cignov.

A ti tole ni dovolj, zdej že s svojimi ljudmi počnejo svinjarije. Pa je romski svetnik Grm naredil v teh treh tednih več za njih kot pa kdorkoli drug(celo vlada je naredila manj), samo on je za mirno rešitev spora, pa jih je fasal.

User kok se ponavljam je moja stvar, velja pa vseeno načelo večkrat slišano je resnica!

In zato bom še vedno ponavljal vse.

Barakuda1 ::

User kok se ponavljam je moja stvar, velja pa vseeno načelo večkrat slišano je resnica!

:\

Čak...kdo je to že enkrat izjavil (njemu vsaj pripisujejo)

aaaa...že vem

propagandni minister nacistične Nemčije.

jype ::

nebivedu> A ti tole ni dovolj, zdej že s svojimi ljudmi počnejo svinjarije. Pa je romski svetnik Grm naredil v teh treh tednih več za njih kot pa kdorkoli drug(celo vlada je naredila manj), samo on je za mirno rešitev spora, pa jih je fasal.

Normalno, da jih je. Taka je romska kultura, ko država ne izvaja zakonov. V državi, kjer se zakone dosledno izvaja, bi tipi, ki so bili prijavljeni, že zdavnaj bili v priporu zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja, šefe Grm bi pa prejel ustrezno zaščito, verjetno v obliki policijskega nadzora.

velja pa vseeno načelo večkrat slišano je resnica

S temle se pa ne strinjam. :O

Barakuda o tem da bi to izjavil kak nacist še nisem slišal, sem pa bral na tem forumu tvojo izjavo s tem napisom, tako da sem tebe kopiral tukaj.

JK to je samo provokacija, pa vseeno nekoga prizadane, sej vidiš da se obregajo ob vse drugo samo v srž problema noben gobca ne utakne. Standard za banana republiko - kregat in vtikat se v vse, kar ni tema in zapičit se magari v slovnične napake, samo da se nebi pogovarjali o rešitvi problema.

Zgodovina sprememb…

Barakuda1 ::

nebivedu

ti vrjamem, da še marsikaj nisi slišal.
Mrbit nisi imel časa ne slišat ne prebrat, ko pa si se moral ukvarjat s tem, da si opazoval kolk ciganov se po hosti sprehaja s kalašniki (enga si spregledal - se je s tankom vozo okrog), pa prijatla Strojana k Čeferinu vozit, kjer si zvedel da cigani Čeferinu plačujejio anormne honorarje. Pa vrjetno si imel prcej dela s tem, da si na ciganskem bovšjaku kupil pištolo, ki si jo potem razžagal, pa...jaaaooo, je preveč vsega da bi se spomnil kaj vse sem že od tebe prebra...sam resnega še neč:'( .

In tako kot je eden že rekel.
V principu si eden tistih, ki v tem trenutku delajo domačinom (in Dolencem na sploh) največjo moralno škodo.
Mal se zamisli nad tem kar počneš, resno.

I rest my case. :D

BluPhenix ::

Ja, slovenci se pa ne tepemo med sabo ... tudi tistih, ki nam pomagajo ne tepemo ... dejte malo resnosti no ...

aja nebivedu, dej vsaj piši kako stvari resno stojijo ok?:

Grma je kasneje v naselju Žabjak pri Novem mestu napadel neki Rom in ga hudo pretepel. Vzrok naj bi bila svetnikova prijava streljanja v romskem naselju. Napadalca so policisti že pridržali. Grm, ki ima pretres možganov, poškodbe ličnice in raztrganino uhlja, namerava proti nasilnežu vložiti civilno tožbo, je poročala TV Slovenija.

Vir: rtvslo.si

Vidiš, en je bil, ne pa množina. Storilca so že pridržali in Grm ga namerava civilno tožiti. Si kdaj ti civilno tožil cigana, ki ti je kaj naredil?

Kot je napisal user386, s vsakim tvojim takšnim postom odvračaš ljudi, da bi verjeli "vam". ŽAl je to edina stvar, ki ji narediš s takšnim pisanjem.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

perci ::

Storilca so že pridržali in Grm ga namerava civilno tožiti. Si kdaj ti civilno tožil cigana, ki ti je kaj naredil?
A si ti predstavljaš, da ti bo nekdo, ki ničesar pametnega ne poseduje, plačal odškodnino? Kako ga bo kdorkoli (recimo sodišče) v to prisilil?

Lih zadnjič sem bral od OJ Simpsona. Misliš, da je že odplačal odškodnino, ki jo dolguje svojcem svojih žrtev? Malo sutra.

perci ... ampak bi vsaj nekaj naredil konkretno direktno proti človeku. Oz bi. lahko vsaj poskušal narediti.

dejte nehat no. nihce jim nic ne upa. grozijo, da bodo gume porezal na avtu, hise zazgal, streljal... a bi vi enga tazga norca, ki bi to res naredu, prijavili?
ja malo morgen. rep med noge pa gasa.

Dr_M> ja malo morgen. rep med noge pa gasa.

Seveda. In do policijske postaje se sploh ustaviš ne!

svecka ::

Kakšna policijska postaja nekaj, izselitev iz države, policija še svoje lastno dvorišče ne zna paziti, ko jim kaj ukradejo ven :D

@ B@luPhenix
poleg tega da nič en moreš izterjati iz njega, te bo čez nekaj dni celotna "njegova" familija dobila in te prebunkala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Ko maš enkrat papir od polcije v roki te to ne zanima več. Če potem polcija ne zrihta stvari tko kot je treba, greš s papirjem na naslednja vrata. Sodišče.

Ko prideš do zadnjih vrat (kabinet predsednika vlade), je igre konec. Zmagal si.

@jype

To ti nič ne pomaga, primer se bo itak enih 5 let po sodiščih vlačil, do tacajt pa boš že ene 3x v komi in še rubil te bodo :D Se ne splača, Slovenija je v kurcu.

Jype, ja tko bi moralo biti, pa na žalost ni, in na dolenjskem očitno še dolgo ne bo.

Azrael ::

Dr. Joseph Goebbels, tretji mož 3. Reicha (za Hitlerjem in Himlerjem) je izjavil omenjeno misel:
If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it.
Zato uporabnik nebivedu, se zavedaš, da s svojim nedokumentiranim pisanjem delaš domačinom medvedjo uslugo?

Verjamem, da jim hočeš po svojih močeh pomagati in tudi dobro vem (iz lastnih in tujih izkušenj), da je romska problematika (in še marsikaj drugega) v tej državi daleč od idealnega stanja in ne verjamem, da gre za masovno histerijo ali urban mit. Kjer je dim je tudi ogenj.

Vendar brez dokazov ne moreš nič (kot pravi reklama; beseda je vsak dan manj vredna), zato te lepo prosim, če imaš dokaze, pa naj bodo še tako šokantni, da jih objaviš in tako pomagaš sestavljati mozaik te godlje. Pretiravanje, kar sam priznavaš v zadnjih postih, te naredi samo zelo neresnega. Pa brez zamere, prosim.
Nekoč je bil Slo-tech.

haha, kok ste eni smesni no. dejte mal prebrat svoje poste.

policija vas bo varovala,modri angeli.... my ass.
na sodiscu boste dobili pravico... ko bos 2m pod zemljo.
in do kabineta predsednika vlade ne bos prisel ker:
1. te bodo cigani prej ubil
ali
2. te bodo policaji strpal v kiblo in odpeljal na povsetovo.

dejte mal zacet mislt no. nimate glave za okras gor.
sistem ne deluje.

Dr_M> sistem ne deluje.

Mam križn šraufcigr in krimparce. Zadost je, da začnem popravlat.

Zdej mi samo še povejte, kaj točno ne dela?

Bluphenix, zakaj pa tkole hitro ne posredujejo v Ambrusu, oziroma zakaj niso tako hitro posredovali, ko je bilo kaj narobe in so šele ko je bilo prepozno prišli povohat zadeve nekateri politiki, Hanžek še vedno ni prišel na dolenjsko.

Azrael, kakšnih dokazov? Sej jih ni. Družina Strojan je najbolj mirna družina ciganov na Dolenjskem. Razen 170 kaznivih dejanj in prekrškov njihovega poglavarja in okoli 1000 od ostalih ni nobenega dokaza, da bi sploh kdajkoli terorizirali ljudi, ki živijo okoli njih. Vsak dan sosedom za dobrojutro skuhajo kavico in prinesejo cajtng. V trgovino hodijo o hrano za stare mame in ob nedeljah hodijo k maši in stojijo v prvi vrsti.

nebivedu> Razen 170 kaznivih dejanj

Policija pravi, da jih je bilo v okraju 126 in da to niso samo tista od dotične družine, ampak vsa.

jype: skoda, da v parlamentu nimamo takih komedijantov. bi se jim usaj smejal, ce ne druzga. :\

V kolikor policaji naredijo drugo varjanto ... so institucije, ki so nad policajim tako da se da tudi take stvari rešit.

Glede tega, skrij svojo rit. JA res je, to je lažje in velikokrat varnejše, moraš pa sprejeti določene kompromise. Boriti se proti "okupatorju" in tistemu čemur ne soglašaš je mnogo težje. O tem bi vedeli kaj povedati ljudje, ki so bili v vojnah, razni revolucjonarji in sužnji.

DR_M kako sistem ne deluje, poglej kako hitro so tistega, ki je svojega svetnike pretepel tudi ujeli in ga prdržali. SIstem popolnoma deluje. Samo da deluje samo v urbanih središčih, koder je pa policija oddaljena več kot pol ure vožnje, pa ne delujej.

Jype,
Imam pričevanja 30 ljudi, ki so vsak po najmanj eno dejanje opisali, nekateri več in je to le manjši del vsega, kar se je dogajalo. Samo tukaj je okoli 50 KD opisanih.
Sam sem tudi dal kar nekaj prijav - ulom v hišo, ulom v hlev 2x, grožnje na cesti 2x, kraja z dvorišča 2x in ulom v avto 4x. V vseh primerih, ki sem jih sam podal, so priče videle rome ob dejanju, pa so tudi klicali policijo, ki pa je na mesto dogajanja prišla čez 2 uri, popisla zadeve in izjavila, poslovi se od ukradenih zadev in zadeva je bila zaključena. Imajo vse to v evidenci, vendar proti nikomur ne ukrepajo.

Če se bom pa jaz vozil 5km/h prehitro bom pa moral plačat kazen.

Zgodovina sprememb…

nebivedu: napaka. prijel so ga zato, ker je napadu svetnika. ce bi nekoga random iz mnozice (pa nej bo slovenc al pa rom) se nebi zgodilo nic. kdaj pa kdaj, pa tut morajo ukrepat in zdej je bil pravi cas.

Azrael ::

nebivedu

Ti pišeš tudi o stvareh, ki iz nekega razloga niti niso dokumentirane s strani policije, mediji in trobila pa so itak tiho. Zato nujno izboljšat PR. Saj se spomniš, kako je Kacin 1991 znal prepričati cel svet, da YU in njena armija na naših tleh nima kaj iskati?

Vendar bojim se, da je vse skupaj, kar se države tiče, samo kruha in iger za rajo, predvsem iger, saj je kruha že zmanjkallo in je vse skupaj odvračanje pozornosti od še hujših problemov. IMHO bo čez nekaj časa vse skupaj potihnilo, anarhija pa bo ostala, dokler se ne bo spet kje nekaj 10 ljudem strgal film, žal.
Nekoč je bil Slo-tech.

Azrael ja na žalost je tako.

nebivedu> Azrael ja na žalost je tako.

Kdo ti torej brani, da ne nehaš nabijat po forumu in dejansko zrihtaš kakšen papir (vsaj enega od tistih, ki jih že tako dolgo obljubljaš) ali pa celo narediš "pravo stvar" (tm) in vložiš ustrezne tožbe zoper policijo, državo in vse njene organe, ki so vpleteni?

Jype, tožba proti državi je že podana. Samo očitno ti ne bereš postov.

Zgodovina sprememb…

Ja, saj ti si postal že marsikaj. Mi bi samo radi kakšen odrezek, magar štempelj od vložišča, da bomo vedeli, da nisi od pete kolone.

miko 55 ::

kaj pa če bi vsakmu dal pokalico pa se naj pol zmenjo med seboj. najmočnejši preživi in uvede svoje zakone. kaj pa ta ideja?
sej smo ljudje in se med seboj lahko kaj zmenmo. vse se da če se hoče.

lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

jype, če ne verjameš ti jst ne morem pomagat. Ko bodo dovolili, da vse objavim, bom objavil komplet vse, do takrat pa tut ene vrstice ne, u bistvu sem ene 2 strani pričanja že objavil vendar brez imen in to na tej strani - preberi poste, pa boš videl pričevanja.

jype
Policija pravi, da jih je bilo v okraju 126 in da to niso samo tista od dotične družine, ampak vsa.

Napaka!

direktor policijske uprave Ljubljana: "Od leta 2000 smo proti posameznim članom družine Strojan podali 126 predlogov kazenskih ovadb."

Kdo tukaj laže sedaj in širi neresnico?!?

Ja, sej res, pardon, moja napaka.

dejanrus ::

Ko smo že pri policajih bi rad dodal, da se sedaj v dotičnih krajih znašajo nad čivili, ne vem sicer iz katerega razloga. Vsak dan srečam več kot tri patrulje, ki ustavljajo vse povprek. Zato, če je to slučajno moj zadnji post je to samo zato, ker bom enega spravu vsaj zdravn Šinkovca, če ne še kam drugam. Nikoli nisem mel nič proti njim, ampak tokrat lahko mirne duše rečem: "Banda ciganska!"

fonzelj ::

Včasih se zgodijo razne meddržavne napetosti, potem se pa narodi zmerjajo preko meje.
Bi bilo lepo, če bi tega ne bilo, to je jasno. Ampak ne moreš ti zmerjat za kretene vse Slovence in Hrvate, ki se iritirajo ob medsebojnih nerešenih problemih, pa jih zanese v nacionalizem.

Z lahkoto, v bistvu med večino zadnjih primerov ni velike razlike, le nestrpneži ste skoraj vedno drugi, misli pa zeeelooo podobne. Pa še veliko srečo imate, da imamo dovolj tumpasto oblast in vam sproti dodaja malo morje hvaležnega materjala.Le pogumno naprej, iz ogenjčka bo ogenj, iz ognja požar, potem pa boste strpne lepo prosili naj vam kostanje pobirajo iz žrjavice.

Če pa Gorenjci tako obravnavajo Dolenjce, ali Ljubljančani Mariborčane, je pa to kretenizem še mnogo hujši.

Kretenizem je, ali ga pa ni. Stopnjevanje tu udari krepko mimo.

Pa lepo nestrpovanje želim še naprej!

Matev ::

Kdo želi imeti na vrtu radioaktivne odpadke? Nihče.
Kdo želi imeti na vrtu Cigane? Nihče.

Vprašanje je kaj je huje radioaktivni odpadki ali Cigani.

Verjetno je oboje odvisno od količine in tipa.

Če so si Strojanovi pridelali 126 kazenskih ovadb v parih letih... potem mislim, da bi jih morali že zapreti ali izgnati iz države.

Če jaz prehitro vozim dobim kazen, če spijem in vozim dobim kazen, kazen dobim če napačno parkiram.

Zakaj so oni tako drugačni in niso kaznovani?

Aja, ker so manjšina in so ogroženi.
Moramo jih spoštovati in ohranjati, da slučajno ne izumrejo ali gredo drugam.

Ja to bo to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

Romov je po evropi 10 miljonov, slovencev pa 2 miljona. Me zanima kdo bo prej izumrl?

Thomas ::

> Pa lepo nestrpovanje želim še naprej!

Zaželi to samemu sebi, ker si nestrpen do Dolenjcev!

Jaz si preprosto želim, da odrasla družina Strojan gre z rešetke, otroci pa v neko varstvo ali posvojitev.

Želim, da vse Cigane čimbolj uspešno zintegriramo v SLO družbo. Na tej strani rešetk če se da, na oni, če ne gre na tej.

Sem pa izrazito nestrpen do "strpnežev", ki bi Dolenjce gojili za plen medvedom in Strojanom. Da "se ohrani biotska in kulturna pestrost"?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas, za medvede so spet uvedli mrhovišča, tko da ne delajo več škode. Treba je samo še Strojane ukrotit, asimilirat in jih izobrazit, da ne bojo več teroriziral prebivalstva.

Mislim pa da bo tole mnogo težje, kot pa je bilo uvest mrhovišča za medvede.
««
21 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786859 (4886) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
323085 (1827) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776855 (5868) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012696 (9144) čoko

Več podobnih tem