Forum » Problemi človeštva » Ljudska "demokracija" na ambruški način
Ljudska "demokracija" na ambruški način

poweroff ::
Še nečesa nismo omenili.
Leta 2004 je Janša (takrat še v opoziciji) obljubljal Grosulpljenčanom, da ne bodo dovolili romskega občinskega svetnika. Ob njem je stal predsednik krajevne skupnosti Ambrus. Janša je bil proti romskemu svetniku, ker je bila njegova volilna baza (večinska v Ivančni gorici) proti. In to kljub jasnemu zakonu.
Zato lahko trdim, da je Janša z nestrpnostjo prišel na oblast. Zdaj pa je problem. Kot predsednik vlade, se seveda mora obnašati drugače. Zdaj se "sramuje" svojih korenin, in ga ovirajo. To se vidi tudi tukaj na forumu, ko nekateri že pluvate po Janši, češ, da je pozabil na vas in da boste drugič volili koga drugega.
Pa še nekaj je. Krajani so bili proti vzpostavitvi tistih predstavniških mehanizmov (romskemu svetniku), ki bi morda prispevali k sprotnemu reševanju problemov! Jup, ne samo vlada, tudi ljudstvo je blokiralo možnosti za dialog.
Zato upravičeno trdim, da je desnica sejala veter, žanje pa vihar. Hkrati pa država vsak dan izgublja na kredibilnosti, saj se zakoni množično kršijo, policija pa ne ukrepa.
Leta 2004 je Janša (takrat še v opoziciji) obljubljal Grosulpljenčanom, da ne bodo dovolili romskega občinskega svetnika. Ob njem je stal predsednik krajevne skupnosti Ambrus. Janša je bil proti romskemu svetniku, ker je bila njegova volilna baza (večinska v Ivančni gorici) proti. In to kljub jasnemu zakonu.
Zato lahko trdim, da je Janša z nestrpnostjo prišel na oblast. Zdaj pa je problem. Kot predsednik vlade, se seveda mora obnašati drugače. Zdaj se "sramuje" svojih korenin, in ga ovirajo. To se vidi tudi tukaj na forumu, ko nekateri že pluvate po Janši, češ, da je pozabil na vas in da boste drugič volili koga drugega.
Pa še nekaj je. Krajani so bili proti vzpostavitvi tistih predstavniških mehanizmov (romskemu svetniku), ki bi morda prispevali k sprotnemu reševanju problemov! Jup, ne samo vlada, tudi ljudstvo je blokiralo možnosti za dialog.
Zato upravičeno trdim, da je desnica sejala veter, žanje pa vihar. Hkrati pa država vsak dan izgublja na kredibilnosti, saj se zakoni množično kršijo, policija pa ne ukrepa.
sudo poweroff

mercutio ::
Barakuda:
"63. člen
(prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti
ter prepoved spodbujanja k nasilju in vojni)
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni."
In kako točno je država prekršila ta člen?
"63. člen
(prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti
ter prepoved spodbujanja k nasilju in vojni)
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni."

Barakuda1 ::
Z opustitvijo potrebnih ukrepov zoper tiste, ki so pozivali k linču, kot izvoljeni predstavniki lokalnih oblasti zatrjevali da bodo kršilo ustavo (pravica svobodnega gibanja in bivanja ) itd...
Še kaj?

Azrael ::
Torej - če bo zadeva prišla pred sodišče za človekove pravice, mislim da bo država kr lepo tanko piskala.
Že res, saj smo skozi to razpravo ugotovili, da je na tem področju država odpovedala na vseh mogočih in nemogočih koncih in to ne enkrat, ampak po pregovoru:
Samo država so ljudje. Zakaj ne bi v takih primerih privili tistih posameznikov, ki so to godljo zakuhali?
Država je samo pojem, štraf, kakršen koli že, plačajmo vsi davkoplačevalci. IMHO to ni prav, če ima odgovornost nekdo z minimalno plačo in opravlja tako imenovana enostavna (garaška) dela, zakaj se med politično elito odgovornost nenadoma razprši med vse državljane?
Demokracija, oblast ljudstva in ostale parole tu izpadejo kot floskule. Funkcionar res z zaupanjem volivcev dobi mandat in če ta osebek stori nekaj v nasprotju z zakoni je kriv on, ne volilci.
Že res, saj smo skozi to razpravo ugotovili, da je na tem področju država odpovedala na vseh mogočih in nemogočih koncih in to ne enkrat, ampak po pregovoru:
Države in ljudje začnejo uporabljati pametne in učinkovite rešitve, šele takrat, ko je vseh ostalih zmanjkalo...
Samo država so ljudje. Zakaj ne bi v takih primerih privili tistih posameznikov, ki so to godljo zakuhali?
Država je samo pojem, štraf, kakršen koli že, plačajmo vsi davkoplačevalci. IMHO to ni prav, če ima odgovornost nekdo z minimalno plačo in opravlja tako imenovana enostavna (garaška) dela, zakaj se med politično elito odgovornost nenadoma razprši med vse državljane?
Demokracija, oblast ljudstva in ostale parole tu izpadejo kot floskule. Funkcionar res z zaupanjem volivcev dobi mandat in če ta osebek stori nekaj v nasprotju z zakoni je kriv on, ne volilci.
Nekoč je bil Slo-tech.

Barakuda:
"Z opustitvijo potrebnih ukrepov zoper tiste, ki so pozivali k linču, kot izvoljeni predstavniki lokalnih oblasti zatrjevali da bodo kršilo ustavo (pravica svobodnega gibanja in bivanja ) itd..."
1. Kdo je pozival k linču? Predstavniki lokalnih oblasti že ne, vsaj jaz jih nisem slišal. Pobesnela množica? Mogoče, posamezniki v množici. Ali imaš dokaze, da niso bili popisani s strani policije in da proti njim ne teče postopek?
2. Kršitev zaradi omejevanja pravice do svobodnega gibanja si podal že pri 32. členu. Kaj ima to veze s spodbujanjem neenakopravnosti in nestrpnosti?
"Z opustitvijo potrebnih ukrepov zoper tiste, ki so pozivali k linču, kot izvoljeni predstavniki lokalnih oblasti zatrjevali da bodo kršilo ustavo (pravica svobodnega gibanja in bivanja ) itd..."
1. Kdo je pozival k linču? Predstavniki lokalnih oblasti že ne, vsaj jaz jih nisem slišal. Pobesnela množica? Mogoče, posamezniki v množici. Ali imaš dokaze, da niso bili popisani s strani policije in da proti njim ne teče postopek?
2. Kršitev zaradi omejevanja pravice do svobodnega gibanja si podal že pri 32. členu. Kaj ima to veze s spodbujanjem neenakopravnosti in nestrpnosti?

mercutio
Na nov (ponovno) izvoljeni župan Lampred je za javnost pojasnil, da je občinski svet soglasno sprejel sklep, da Strojanovim ne dovolijo nastanitve v njihovi občini.
Torej je lokalna oblast celo izrecno izjavila, da bo kršila ustavo.
Ja, množica je pozivala k linču in nihče od prisotnih (vsaj javno ne) ni s prstom mignil, da bi se to preprečilo. Hja, so bile volitve pomembnejše.
Ali so proti komu ukrepali? Morda so, javnost o tem ne ve še nič.
Če pa je tebi kaj podobnega znano, daj verodostojen dokaz.
Župan Višnjegorski je še zmer župan, svetniki so še zmer svetniki in sklep vse do danes ni preklican.
Kaj ti torej ni jasno.
Na nov (ponovno) izvoljeni župan Lampred je za javnost pojasnil, da je občinski svet soglasno sprejel sklep, da Strojanovim ne dovolijo nastanitve v njihovi občini.
Torej je lokalna oblast celo izrecno izjavila, da bo kršila ustavo.
Ja, množica je pozivala k linču in nihče od prisotnih (vsaj javno ne) ni s prstom mignil, da bi se to preprečilo. Hja, so bile volitve pomembnejše.
Ali so proti komu ukrepali? Morda so, javnost o tem ne ve še nič.
Če pa je tebi kaj podobnega znano, daj verodostojen dokaz.
Župan Višnjegorski je še zmer župan, svetniki so še zmer svetniki in sklep vse do danes ni preklican.
Kaj ti torej ni jasno.

luli ::
Barakuda1 : če si postal tako pameten pa idi toži. Saj ste malo nazaj vsi govorili kako se dela v pravni državi ali ne?
Torej če ciganom preprečimo pot do njihove zemlje se lahko obrnejo na sodišča pa počakajo kakih 10 let. Nimajo pa nikakor pravice vzganjati kakršnegakoli nasilja oziroma nas metati z njihove zemlje!
Torej če ciganom preprečimo pot do njihove zemlje se lahko obrnejo na sodišča pa počakajo kakih 10 let. Nimajo pa nikakor pravice vzganjati kakršnegakoli nasilja oziroma nas metati z njihove zemlje!

Barakuda:
"Če pa je tebi kaj podobnega znano, daj verodostojen dokaz."
Ti si kot prvi postavljal trditve o kršenju tega člena, zato je na tebi, da posreduješ dokaz. Recimo da bo dovolj uradna izjava načelnika policijske postaje v Ivančni Gorici, da ni bil proti nobenemu sprožen postopek zaradi kršitve omenjenega člena.
"Če pa je tebi kaj podobnega znano, daj verodostojen dokaz."
Ti si kot prvi postavljal trditve o kršenju tega člena, zato je na tebi, da posreduješ dokaz. Recimo da bo dovolj uradna izjava načelnika policijske postaje v Ivančni Gorici, da ni bil proti nobenemu sprožen postopek zaradi kršitve omenjenega člena.

Me veseli, da se še kdo tako zabava ob smešenju desničarstva (ne desnice - to spoštujem!), kot jaz. Oz. da se še komu to zdi smešno.
Kot rečeno pa Strojanovi ne bodo imeli težkega dela na menarodnem sodišču. In to zato, ker je mnenje njim v prid podal komisar za človekove pravice.
Se pa strinjam. Zakaj bi morali kazen plačevati mi vsi. Naj jo plačajo samo desničarji. Ali pa še raje - samo dolejnčki.

Kot rečeno pa Strojanovi ne bodo imeli težkega dela na menarodnem sodišču. In to zato, ker je mnenje njim v prid podal komisar za človekove pravice.
Se pa strinjam. Zakaj bi morali kazen plačevati mi vsi. Naj jo plačajo samo desničarji. Ali pa še raje - samo dolejnčki.
sudo poweroff

Torej če ciganom preprečimo pot do njihove zemlje se lahko obrnejo na sodišča pa počakajo kakih 10 let
Torej, če boste to storili, boste storili kaznivo dejanje, zaradi katerega vas je potrebno preganjati po uradni dolžnosti.
Če pa si domišljaš, da si (ste) pred zakonom kaj več ali bolj pomembni kot ostali državljani, si še enkrat natako preberi Ustavo. NISTE.
Če torej oblast zoper vas ne bo postopala in vas kazensko preganjala, definitivno potrjuje moje zgornje ugotovitve, da se z opustitvijo dolžnosti (organi oblasti ne ukrepajo, ko bi morali) hote in sistematično krši pravice romske skupnosti.
Sicer pa so nam nekaj v tem stilu pojasnili tudi predstavniki Evrope.
Ti si kot prvi postavljal trditve o kršenju tega člena, zato je na tebi, da posreduješ dokaz.
Ti imaš očitno namenske težave z branjem, a ne? Poglej si mojo repliko in videl boš na čem bazira moja treditev.
Ker pa imaš očitno tudi težave z razumevanjem napisanega mi prosim povej:
- A je Lampret še zmer župan? JE
- a so vsi izvoljeni svetniki še zmer svetniki? SO
- a so javno (tako kot so ga tudi objavili) preklicali protiustavni sklep? NISO
Kaj še torej potrebuješ, da boš razumel kar je zapisano?

Matthai : od kdaj si tako pameten?
Človekove pravice?
Kdo pa nas bo obsodil? Mogoče amerika in njeno spoštovanje pravic Iračanov. Evropa? Mogoče Francija in njeni problemi z Alžirci in nekdanjimi kolonijami? Ne sigurno bo Nemčija za vzgled s Turki ali pa Avstrija z borcem Haiderjem. Italjani svetel vzgled kako ravnajo s sezonskimi delavci? Ali pa če smo že pri romih Srbi, Madžari, Poljaki in Slovaki?
Ups. pa poglejmo na drugo stran : Kitajci, Rusi, Japonci, Turki? A se niso pred kratkim pridružili Belgijci in Nizozemci?
Saj res mogoče pa bodo odprli sodišče v Darfuju, Srebrenici, Kosovu!
Prav imaš. Zelo mi je žal, da smo se uprli eni sami cinganski familiji, ki je več kot znana po svojih prekrških! Pa da ne bomo kje obsojeni genocida, ker smo se uprli lopovom!
Človekove pravice?
Kdo pa nas bo obsodil? Mogoče amerika in njeno spoštovanje pravic Iračanov. Evropa? Mogoče Francija in njeni problemi z Alžirci in nekdanjimi kolonijami? Ne sigurno bo Nemčija za vzgled s Turki ali pa Avstrija z borcem Haiderjem. Italjani svetel vzgled kako ravnajo s sezonskimi delavci? Ali pa če smo že pri romih Srbi, Madžari, Poljaki in Slovaki?
Ups. pa poglejmo na drugo stran : Kitajci, Rusi, Japonci, Turki? A se niso pred kratkim pridružili Belgijci in Nizozemci?
Saj res mogoče pa bodo odprli sodišče v Darfuju, Srebrenici, Kosovu!
Prav imaš. Zelo mi je žal, da smo se uprli eni sami cinganski familiji, ki je več kot znana po svojih prekrških! Pa da ne bomo kje obsojeni genocida, ker smo se uprli lopovom!

BluPhenix ::
Nimajo pa nikakor pravice vzganjati kakršnegakoli nasilja oziroma nas metati z njihove zemlje!
Malo čudne izjave dajate nekateri. Nekaj strani nazaj je folk napisal, da so neki domačini šli zmetati rome s svoje zemlje. Delaš spet razlike v pravicah, to, kot že dokazano, ne vodi v pravo smer.
In zato, ker so marsikje na svetu prisotne kršitve osnovnih človekovih pravic praviš, da ni nič narobe, če se kršijo tudi pri nas? Oz, da ni nihče pristojen za sodbo, ker niso nič boljši kot ti? Kam nas bo pahnilo tako razmipljanje ...
Malo čudne izjave dajate nekateri. Nekaj strani nazaj je folk napisal, da so neki domačini šli zmetati rome s svoje zemlje. Delaš spet razlike v pravicah, to, kot že dokazano, ne vodi v pravo smer.
In zato, ker so marsikje na svetu prisotne kršitve osnovnih človekovih pravic praviš, da ni nič narobe, če se kršijo tudi pri nas? Oz, da ni nihče pristojen za sodbo, ker niso nič boljši kot ti? Kam nas bo pahnilo tako razmipljanje ...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()

Hja, povsem lahko razuem tvoj gnev. Mene to tudi jezi. A žal je tudi to cena demokracije in pravne države.
Žal, v tej enačbi trenutno majnkata kar oba člena - demokracija in pravna država.
Linč in zakon ulice pač nimata nič skupnega ne z demokracijo, še manj pa s pravno državo.
Uapm/o lahko le, da bodo državni organi čimprej vzpostavili vsaj osnove pravne države in naredili red, ter preprečili hujskaške linčarske pohode, ter tako vzpostavili vsaj možnost delovanja pravne države.
Do takrat pač nosi oblast (in z njo žal vsi državljani) odgovornost in v končni sekvenci posledice tega kar počnemo/jo. Če bo kazen prišla, jo bomo pač morali plačati vsi. Žal.

Ne oblast bo postopala proti meni! Proti meni bo ukrepala z enako hitrostjo kot ukrepa proti romom. Torej noben ne bo diskriminiran!

Izkrivljeno sklepanje.
Niste se uprli familiji Strojan. Ona vam je le izgovor, da ste vzeli zakon v svoje roke, da ste se "zoprstavili" oblasti in povsem ignorirali veljavno zakonodajo in Ustavo, vaše aktivnosti pa so usmerjene zoper pripadnike romske skupnosti.
Džava pa nosi odovornost ker ni ukrepala zoer Strojana za kazniva dejanja, če jih je storil, kot ker ne ukrepa zoper vas, ki ste namesto spoštovanja Ustave pričeli z javnim kršenjem ustavnih načel, pri čemer to počnete celo na nasilen način (postavljanje barikad in podobno, pač niso mirni protesti, o.k.)

Barakuda:
"Ker pa imaš očitno tudi težave z razumevanjem napisanega mi prosim povej:
Kaj še torej potrebuješ, da boš razumel kar je zapisano?"
Kot sem ti že napisal (pa bom še enkrat) vse to zgoraj drži, vendar to ni dokaz za kršitev 63. člena, na kar sem se tudi v svojem prvem postu obregnil. Zaradi tega moj poziv k predložitvi dokaza (se pravi, da država ni storila nič za preprečitev spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti) še vedno velja. Pač ta tvoja trditev je na trhlih temeljih. Lahko velja, ali pa ne.
"Ker pa imaš očitno tudi težave z razumevanjem napisanega mi prosim povej:
Kaj še torej potrebuješ, da boš razumel kar je zapisano?"
Kot sem ti že napisal (pa bom še enkrat) vse to zgoraj drži, vendar to ni dokaz za kršitev 63. člena, na kar sem se tudi v svojem prvem postu obregnil. Zaradi tega moj poziv k predložitvi dokaza (se pravi, da država ni storila nič za preprečitev spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti) še vedno velja. Pač ta tvoja trditev je na trhlih temeljih. Lahko velja, ali pa ne.

Končno smo prišli do bistva problema! To je ena familija!
Teden dni nazaj sem se pogovarjal z Romom iz prekmurja. Rekel je, da vsi poznajo to družino in da jim je jasno za kaj gre. No potem sva skupaj prišla do ugotovitve, da bodo oni v končni fazi protestirali, zato ker so Strojanovi pač Romi. Zdaj vam je lahko jasno, da zadeve pač potekajo tak ko potekajo.
A ti misliš, da se je sedaj možno vrniti 1-10 let nazaj? A še vidiš pot za pravno državo? Je mogoče vsem (okoli 100 ljudi) ki so zapirali cesto izreči mandatno kazen, Strojanovim podreti črne gradnje brez posledic?
Jaz mislim, da poti ni! Če boš dobro prebral temo, boš videl, da so se z vsakim novim komentarjem stališča čedalje bolj zaostrila!
Kaj misliš kako se bo končalo? Romi, ki so si s časom uspeli priboriti nekatere ugodnosti (2 glasova na lokalnih volitvah, denar občinam) bodo sveto branili družino Strojan, ki jim bo vse ugodnosti odnesla. Ljudje, ki sedaj niso imeli nič proti Romom (osebno poznam okoli 50 romov, s 3 sem prijatelj) se bodo obrnili proti njim, saj bodo prav zaradi njihove podpore Strojanovi lahko nadaljevali s svojimi aktivnostmi!
Kdo bo potegnil krajšo? Recimo da bo slovenija res morala plačati kak€ (sedaj se na Evropskem sodišču za kršenje človekovih pravic plača od 1000-5000€). Tega jaz ne bom posebej občutil! Dosti dražje bi me stal kak predstavnik romske skupnosti, ki ga sedaj pač ne bodo imeli!
Lep pozdrav.
Teden dni nazaj sem se pogovarjal z Romom iz prekmurja. Rekel je, da vsi poznajo to družino in da jim je jasno za kaj gre. No potem sva skupaj prišla do ugotovitve, da bodo oni v končni fazi protestirali, zato ker so Strojanovi pač Romi. Zdaj vam je lahko jasno, da zadeve pač potekajo tak ko potekajo.
A ti misliš, da se je sedaj možno vrniti 1-10 let nazaj? A še vidiš pot za pravno državo? Je mogoče vsem (okoli 100 ljudi) ki so zapirali cesto izreči mandatno kazen, Strojanovim podreti črne gradnje brez posledic?
Jaz mislim, da poti ni! Če boš dobro prebral temo, boš videl, da so se z vsakim novim komentarjem stališča čedalje bolj zaostrila!
Kaj misliš kako se bo končalo? Romi, ki so si s časom uspeli priboriti nekatere ugodnosti (2 glasova na lokalnih volitvah, denar občinam) bodo sveto branili družino Strojan, ki jim bo vse ugodnosti odnesla. Ljudje, ki sedaj niso imeli nič proti Romom (osebno poznam okoli 50 romov, s 3 sem prijatelj) se bodo obrnili proti njim, saj bodo prav zaradi njihove podpore Strojanovi lahko nadaljevali s svojimi aktivnostmi!
Kdo bo potegnil krajšo? Recimo da bo slovenija res morala plačati kak€ (sedaj se na Evropskem sodišču za kršenje človekovih pravic plača od 1000-5000€). Tega jaz ne bom posebej občutil! Dosti dražje bi me stal kak predstavnik romske skupnosti, ki ga sedaj pač ne bodo imeli!
Lep pozdrav.

Zaradi tega moj poziv k predložitvi dokaza (se pravi, da država ni storila nič za preprečitev spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti) še vedno velja. Pač ta tvoja trditev je na trhlih temeljih. Lahko velja, ali pa ne.
mercutio,
za enkrat še ni
Lahko da še bo (upam, da bo) ampak za enkrat država ne ukrepa.
In da se razumeva. Tudi če so neki postoki stekli, pa javnost o tem nič ne ve, je to v trenutni situaciji dajanje tihe podpore neustavnim sklepom in tih signal vsem, da se zoper nove potencialne prestopnike ne bo ukrepalo.
Za bolj poglobljene pravne analize pojma opustitve, pa nimam glih volje. Če hočeš razumeti o.k., če nočeš pa počakaj da ti bo to dotajčla kakšna evropska institucija.

Misli...pa tisti ki mate največ za povedat čez rome, mi v isti sapi (ne vem zakaj, a zato da se delate lepe, al kaj), dopovedujete kako ste prijatelj vsaj z enim romom.
Haloo, jaz med romi nimam niti enega samega samcatega roma. Nimam ga niti med Nubami,
Vem pa kaj je dopustno in kaj ne.
To, kar si je naša oblast (prejšnja in zdajšnja) dovolila glede romov je nedopustno.
To kar se dogaja sedaj pa posebaj.
Haloo, jaz med romi nimam niti enega samega samcatega roma. Nimam ga niti med Nubami,
Vem pa kaj je dopustno in kaj ne.
To, kar si je naša oblast (prejšnja in zdajšnja) dovolila glede romov je nedopustno.
To kar se dogaja sedaj pa posebaj.

Kdo pa nas bo obsodil?
Evropsko sodišče za človekove pravice. In ker smo podpisali konvencijo, bomo tudi plačali kazen.
Je pa zanimivo: ko je bilo treba podpirat ameriški napad na Irak, so naši politiki vseh vrst klečeplazili pred ZDA. Vključno z "večnim ministrom". Desničarstvo jim je seveda zvesto asistiralo.
Ko pa se pojavi možnost, da nas ZDA pograja, pa poslšamo Grimsa kako v parlamentu zaradi kritičnega poročila o stanju človekovih pravic pljuva po State Departmentu, forumaši pa hitro ven vlečete napake ZDA. A ko smo domnevni "levičarski izmečki" opozarjali na te iste kršitve ZDA ste nas zmerjali s komunisti.
Dvoličneži!
Evropsko sodišče za človekove pravice. In ker smo podpisali konvencijo, bomo tudi plačali kazen.
Je pa zanimivo: ko je bilo treba podpirat ameriški napad na Irak, so naši politiki vseh vrst klečeplazili pred ZDA. Vključno z "večnim ministrom". Desničarstvo jim je seveda zvesto asistiralo.
Ko pa se pojavi možnost, da nas ZDA pograja, pa poslšamo Grimsa kako v parlamentu zaradi kritičnega poročila o stanju človekovih pravic pljuva po State Departmentu, forumaši pa hitro ven vlečete napake ZDA. A ko smo domnevni "levičarski izmečki" opozarjali na te iste kršitve ZDA ste nas zmerjali s komunisti.
Dvoličneži!
sudo poweroff

Mathai pa kaj maš ti s temi desničarji in levičarji? Pa ti res misliš, da so bil v tisti vasi na protestih samo ljudje ene opcije?
Da ti bo jasno! Zadeva se je zgodila brez politike. Ta pride na vrsto vedno pozneje, ko je treba iskati podporo.
Mathai in Barakuda1 : ja bodo nas obsodili pa kaj? A vidva res mislita, da se države močno sekirajo zaradi takih obsodb? Koliko pa so obsodbe škodile Ameriki in Kitajski npr.?
Da ti bo jasno! Zadeva se je zgodila brez politike. Ta pride na vrsto vedno pozneje, ko je treba iskati podporo.
Mathai in Barakuda1 : ja bodo nas obsodili pa kaj? A vidva res mislita, da se države močno sekirajo zaradi takih obsodb? Koliko pa so obsodbe škodile Ameriki in Kitajski npr.?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: luli ()

lufthammer ::
>>>>Ja, soočeni s 500-glavo množico z motorko in požigom barake, so res odšli "prostovoljno".
Najprej jih je bilo 300, Mataj jih doda še 200, pa motorko in barako! (gorel je star ford in policija ne ve kdo ga je zakuril). Naslednja cifra bo 1000 in skurjenih 100 hektarov? Deluješ kot navadna vaška čveka.
Najprej jih je bilo 300, Mataj jih doda še 200, pa motorko in barako! (gorel je star ford in policija ne ve kdo ga je zakuril). Naslednja cifra bo 1000 in skurjenih 100 hektarov? Deluješ kot navadna vaška čveka.

TESKAn ::
Meni se zdi, da ko se ljudje, ki VEJO, kakšna bo reakcijamedijev (splošno zgražanje in zmerjanje z divjaki) kljub temu odločijo za protest, potem more bit nekaj res narobe. Ker se ne bo noben izpostavljal po nepotrebnem.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TESKAn
Se povsem strinjam s tvojo ugotovitvijo.
A je le dokaz več, da država ni odigrala svoje vloge tako kot bi morala po eni strani, po drugi pa to ni in ne sme biti opravičilo za ulične pogrome.
Se povsem strinjam s tvojo ugotovitvijo.
A je le dokaz več, da država ni odigrala svoje vloge tako kot bi morala po eni strani, po drugi pa to ni in ne sme biti opravičilo za ulične pogrome.

kuglvinkl ::
Kdaj bo prišel čas, ko bodo ljudje v takih primerih kazali s prstom na oblast, ne pa (toliko) na, v tem primeru, Rome.
Vem, kdaj pride ta čas. Ob svetem nikoli. Morda pa je že mimo.
Vem, kdaj pride ta čas. Ob svetem nikoli. Morda pa je že mimo.

AngelOfDeath ::
Se vidi da se za pravico mora zgoditi ena velika pizdarija drugače vse pometejo pod preprogo.
Vi strašni zagovorniki človekovih pravic tam v ustavi piše da smo vsi enaki zakaj v praksi ni tako ????. Zakaj imajo tisti ki imajo več denarja večje možnosti za uspeh kot tisti ko ga imajo manj. Zakaj se tisti ki imajo več denarja lahko branijo z odvetnikom če so jim kršene ustavne pravice. Od kje naj otroci in drugi državljani dobijo denar za financiranje tega ????????????????????????????
Da mi en osebno omeni da smo vsi enaki pred zakonom da se vse spoštuje ga razbijem. , Pa jemlite to kot nestrpnost rasizem ali pa še kaj 3. Dokler bo samo pisalo tam na neki ustavi zakonu, ljudem to kurčevo malo pomaga.
Vi strašni zagovorniki človekovih pravic tam v ustavi piše da smo vsi enaki zakaj v praksi ni tako ????. Zakaj imajo tisti ki imajo več denarja večje možnosti za uspeh kot tisti ko ga imajo manj. Zakaj se tisti ki imajo več denarja lahko branijo z odvetnikom če so jim kršene ustavne pravice. Od kje naj otroci in drugi državljani dobijo denar za financiranje tega ????????????????????????????
Da mi en osebno omeni da smo vsi enaki pred zakonom da se vse spoštuje ga razbijem. , Pa jemlite to kot nestrpnost rasizem ali pa še kaj 3. Dokler bo samo pisalo tam na neki ustavi zakonu, ljudem to kurčevo malo pomaga.
edit: Slovnica

marvin42 ::
Matthai: zelo si žaljiv. Poleg tega pa celo zadevo speljuješ v nek političen prepir. Ljudje v Ambrusu se niso nikoli delili na desne in leve. Zaradi ljudi kot si ti, je v naši državi toliko nerešenih zadev... ker vam gre samo za jebanje v glavo in ničesar drugega :(
Mostly Harmless

Aggressor ::
Linč? Pogrom? Linke do pričevanj, da je šlo za linč (pa ne od Strojanovih, ki vseskozi lažejo kot pes teče). Ker kolikor sem komuniciral z vpletenimi, je šlo za precej miren protest, precej bolj miren, kot pa marsikateri protest "mirovnikov" v evropskih mestih.
Zanimivo je tudi, kako Barrakuda ve, kaj so dejanski motivi Ambrušanov. Kje si se pa naučil tovrstnih telepaskih sposobnosti, če smem izvedeti?

Zanimivo je tudi, kako Barrakuda ve, kaj so dejanski motivi Ambrušanov. Kje si se pa naučil tovrstnih telepaskih sposobnosti, če smem izvedeti?
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

krneki0001 ::
Vsi pišete o človekovih pravicah.
In kje so bile človekove pravice za tistih 300 ljudi zadnjih 15 let od osamosvojitve naprej?
Ljudje niso mogli mirno živeti, bili so terorizirani, izsiljevani, tepeni, okradeni na skoraj vsakem koraku, pa se država ni pobrigala niti enkrat za vse to. Sedaj so prišli podatki, da ima samo Mirko Strojan preko 170 neizterjanih prekrškov in kaznivih dejanj na grbi, pa še vedno hodi naokoli svobodno. Prejšnji dan je grozil s požigom vasi z več kot 500 prebivalci, pa je še vedno svoboden, medtem ko je predsednik krajevne skupnosti Hudo pred mediji izjavil samo "Tujega nočemo, svojega ne damo", pa je dobil mandatno kazen v višini 100.000 sit.
In vi men kle nakladate o človekovih pravicah in o enakosti pred zakonom?
Gospod Šinkovec(pretepeni krajan) je klinično mrtev. Nima možnosti da bi preživel, ker so možgani preveč poškodovani, pa so njegovi rablji (govorim v množini, ker 65kg težak fiksarček ne pretepe 120kg težkega možakarja) še vedno na prostosti.
In kje so bile človekove pravice za tistih 300 ljudi zadnjih 15 let od osamosvojitve naprej?
Ljudje niso mogli mirno živeti, bili so terorizirani, izsiljevani, tepeni, okradeni na skoraj vsakem koraku, pa se država ni pobrigala niti enkrat za vse to. Sedaj so prišli podatki, da ima samo Mirko Strojan preko 170 neizterjanih prekrškov in kaznivih dejanj na grbi, pa še vedno hodi naokoli svobodno. Prejšnji dan je grozil s požigom vasi z več kot 500 prebivalci, pa je še vedno svoboden, medtem ko je predsednik krajevne skupnosti Hudo pred mediji izjavil samo "Tujega nočemo, svojega ne damo", pa je dobil mandatno kazen v višini 100.000 sit.
In vi men kle nakladate o človekovih pravicah in o enakosti pred zakonom?
Gospod Šinkovec(pretepeni krajan) je klinično mrtev. Nima možnosti da bi preživel, ker so možgani preveč poškodovani, pa so njegovi rablji (govorim v množini, ker 65kg težak fiksarček ne pretepe 120kg težkega možakarja) še vedno na prostosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

Ziga Dolhar ::
nebivedu,
a ti ne povemo v skoraj vsakem postu, da so vam bile kršene?
a ti ne povemo v skoraj vsakem postu, da so vam bile kršene?
https://dolhar.si/

dejanrus ::
Po moje so krivci za situacijo naslednji:
- policija (imam kolega v njej in je že velikokrat povedal, kako se ne upajo k Storjanom, razen s specialno enoto),
- novinarji, ki v svojem slogu s lepo citirajo rome, kot da vsi govorijo sveto resnico, kar tisti, ki poznajo 1+ roma vedo kako je s tem,
- ljudje, kot je npr. Barakuda, ki javno pove, da ne pozna niti enega roma, niti ne živi v Ambrusu, a pameten je pa ko k...
Vam pa lahko naštejem nekaj primerov, ki jih poznam sam in preko prijateljev delovanja Strojanov, tole je samo nekaj najlepših:
- večkrat sem jim moral dobesedno zbežat z avtom samo zato, ker sem prehitel njihov seveda neregistriran avto,
- večkrat sem dobil od njih direktno ponudbo za nakup orožja (od barete do kalašnika). Konkretno ime ponudnika je Miha Strojan,
- otroci, ki so stari pod 10 let hodijo okrog z vrečmi ganje in jo seveda lepo prodajajo,
- če na bencinski pumpi nisi umaknil avtomobila, medtem ko si šel plačat, si imel probleme (kolega jih je samo zaradi tega dobil s sekiro po glavi),
- kolegica je učila na šoli v Zagradcu in bi vam lahko napisala roman o dogodivščinah, ki so jih počeli na šoli revčki, ki se sedaj ne morejo izobraževati. Naj naštejem le par najboljših: neprestane grožnje učiteljicam s smrtjo, pretepanje, pretepanje s policisti pred šolo, gospa Jelka (ki je ena izmed najbolj bogih na TV-ju), je pred šolo svojo sestrico z glavo nabijala ob pločnik, kraje oblačil in obutve...
Našim vestnim novinarjem je uspelo zgodbo o edini kriminalni družbi v Suhi Krajini pretvorit v zgodbo o romih in nestrpnih domačinih. Lahko bi končno postali saj malo odgovrni, če že niso sposobni realno predstavit zgodbe in cenzurirali vsaj grožnje enih in drugih, ne pa da jih dajejo na naslovnice in v špice in so seveda tako glavni prilivalci olja na ogenj. Seveda, če bi bla zgodba prej na CNN-u, bi jo znali prekopirat, ker pa so jo morali sestaviti sami, je prišlo do takileh ekscesov.
Rešitev je po moje samo ta, da se med Strojanovimi kaznuje (zapre), vse ki so delali p..., prej miru ne bo. Recimo tistega, ki je javno priznal, da ima orožje. Če se ne motim je priznanje eden najboljših dokazov. Pa tudi tiste mulce, ki se lepo smejijo iz ozadja a so največje barabe med njimi.
- policija (imam kolega v njej in je že velikokrat povedal, kako se ne upajo k Storjanom, razen s specialno enoto),
- novinarji, ki v svojem slogu s lepo citirajo rome, kot da vsi govorijo sveto resnico, kar tisti, ki poznajo 1+ roma vedo kako je s tem,
- ljudje, kot je npr. Barakuda, ki javno pove, da ne pozna niti enega roma, niti ne živi v Ambrusu, a pameten je pa ko k...
Vam pa lahko naštejem nekaj primerov, ki jih poznam sam in preko prijateljev delovanja Strojanov, tole je samo nekaj najlepših:
- večkrat sem jim moral dobesedno zbežat z avtom samo zato, ker sem prehitel njihov seveda neregistriran avto,
- večkrat sem dobil od njih direktno ponudbo za nakup orožja (od barete do kalašnika). Konkretno ime ponudnika je Miha Strojan,
- otroci, ki so stari pod 10 let hodijo okrog z vrečmi ganje in jo seveda lepo prodajajo,
- če na bencinski pumpi nisi umaknil avtomobila, medtem ko si šel plačat, si imel probleme (kolega jih je samo zaradi tega dobil s sekiro po glavi),
- kolegica je učila na šoli v Zagradcu in bi vam lahko napisala roman o dogodivščinah, ki so jih počeli na šoli revčki, ki se sedaj ne morejo izobraževati. Naj naštejem le par najboljših: neprestane grožnje učiteljicam s smrtjo, pretepanje, pretepanje s policisti pred šolo, gospa Jelka (ki je ena izmed najbolj bogih na TV-ju), je pred šolo svojo sestrico z glavo nabijala ob pločnik, kraje oblačil in obutve...
Našim vestnim novinarjem je uspelo zgodbo o edini kriminalni družbi v Suhi Krajini pretvorit v zgodbo o romih in nestrpnih domačinih. Lahko bi končno postali saj malo odgovrni, če že niso sposobni realno predstavit zgodbe in cenzurirali vsaj grožnje enih in drugih, ne pa da jih dajejo na naslovnice in v špice in so seveda tako glavni prilivalci olja na ogenj. Seveda, če bi bla zgodba prej na CNN-u, bi jo znali prekopirat, ker pa so jo morali sestaviti sami, je prišlo do takileh ekscesov.
Rešitev je po moje samo ta, da se med Strojanovimi kaznuje (zapre), vse ki so delali p..., prej miru ne bo. Recimo tistega, ki je javno priznal, da ima orožje. Če se ne motim je priznanje eden najboljših dokazov. Pa tudi tiste mulce, ki se lepo smejijo iz ozadja a so največje barabe med njimi.

Po moje pa eni tukaj ne znajo brat.
Nikjer nisem zapisal, da ne poznam nobenega roma.
Zapisal sem, da se ne "mečem ven" (kot neke vrste opravičilo, zakaj lahko pljuvam po njih), kako imam med romi prijatelje (po možnosti vsaj enega če ne več).
Bom še enkrat ponovil.
Med romi nimam nobenega prijatelja.
Tudi ne čutim nobene potrebe po tem (vsaj za enkrat ne, nikoli pa ne veš kaj prinese življenje).
A pznam kakšnega roma, je pa drugo vprašnje.
Ja, poznam jih in to kar precej.
Sem imel kdaj opravka z njimi?
Ja imel in to kar precej.
Moje izkušnje z njimi?
Slabe in dobre.
Moje izkušnje s slovenci?
Slabe in dobre.
Kaj ti torej ni jasno.
Edit: popravljene najbolj očitne zatipkane napake
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Barakuda1 ()

Barakuda:
Se ti poravičujem, da sem narobe rekel - poznaš rome, u r d man!
Jasno pa mi ni to, da človek, ki nima pojma o tem, kaj so počeli Strojanovi pametuje v vsakem tretjem postu.
Tebi pa ni jasno to, da zadeva nima absolutno nobene veze z romi! To je edina kriminalna družba v krajni! To ti lahko zatrdi vsak iz našega konca. V romsko problematiko so zadevo spremenili taki kot ti (novinarji in politi :D ). Ljudje, ki več kot očitno ne vedo kaj se dogaja, a znajo o tem zelo veliko povedat.
Se ti poravičujem, da sem narobe rekel - poznaš rome, u r d man!
Jasno pa mi ni to, da človek, ki nima pojma o tem, kaj so počeli Strojanovi pametuje v vsakem tretjem postu.
Tebi pa ni jasno to, da zadeva nima absolutno nobene veze z romi! To je edina kriminalna družba v krajni! To ti lahko zatrdi vsak iz našega konca. V romsko problematiko so zadevo spremenili taki kot ti (novinarji in politi :D ). Ljudje, ki več kot očitno ne vedo kaj se dogaja, a znajo o tem zelo veliko povedat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dejanrus ()

>> Ljudje, ki več kot očitno ne vedo kaj se dogaja, a znajo o tem zelo veliko povedat.
Predvsem pa s tem pridobiti politične točke ali pa gledanost/branost.
Predvsem pa s tem pridobiti politične točke ali pa gledanost/branost.

Barakuda1 inMathai : prav je tako, da vpletata v zgodbo vse rome! Jelinčič, ki bo na naslednjih volitvah pobral vsaj 20% vama je zelo hvaležen!

user386 ::
Jelinčič, ki bo na naslednjih volitvah pobral vsaj 20% vama je zelo hvaležen!Če bo ljudem ostalo še kaj soli v glavi, ne bo prišel čez 1%.
edit: dodal citat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user386 ()

Tebi pa ni jasno to, da zadeva nima absolutno nobene veze z romi!
A zato je torej župan Lapred izjavil, da je občinski svet soglasno izglasoval sklep, da v njihovi občini ne bo nobenih novih romov.
Kar se pa Strojanovih tiče, sem pa že nič kolikokrat povedal, da je država (predvsem organi pregona) zatajila na celi črti.
Če je potrebno potem zoper koga demonstrirati, protestirati, itd, potem je to država.
da se mi pa tle prodaja buče "ubogi policaji se bojijo za svoje riti" in zato ne ukrepajo, je pa višek.
Če je tako (in kr vrjamem da je) bi moral Janša skupaj z Matejem in generalnim direktorjem policije takoj odstopit, policiste, ki ne ukrepajo pa zoper njih sprožiti ustrezne postopke.
Tko se to dela v normalni pravni državi, ne pa z "jezikom ulice".

marvin42 ::
Barakuda1: če bi imel 150 jurjev plače, bi se jebal s cigani in s tem nosil svoje življenje in življenje svoje družine naprodaj? Jaz tudi ne. Policaji imajo premalo pooblastil, zato se bojijo ciganov. Ob prihodu v cigansko naselje bi morali policaji spustiti v zrak en rafal, nato se pa pogovarjati. Ne pa da previdno pridejo in lepo prosijo "bodite pridni".
Mostly Harmless

Pa idi protestirat, kdo pa ti brani? In zdaj ker je župan v zanosu nekaj rekel, velja, da tako razmišljam tudi jaz?
Tudi ti si zelo nestrpen do drugače mislečih. Enim pustiš, da blebetejo po forumu kar hočejo, drugi, ki pa razmišljajo malo drugače kot ti pa bodo videli rdeče a ne. Po mojem mnenju si preveč pristranski in imaš še premalo let, da bi lahko vodil oz moderiral to debato. Pa zaradi enega "tička" ne bom proglasil foruma za zanič, ker obstajajo ljudje zaradi katerih sem forum sploh začel prebirati (McHush, Fizikalko,...).
Vidiš kam lahko pripelje takšno posploševanje?
Tudi ti si zelo nestrpen do drugače mislečih. Enim pustiš, da blebetejo po forumu kar hočejo, drugi, ki pa razmišljajo malo drugače kot ti pa bodo videli rdeče a ne. Po mojem mnenju si preveč pristranski in imaš še premalo let, da bi lahko vodil oz moderiral to debato. Pa zaradi enega "tička" ne bom proglasil foruma za zanič, ker obstajajo ljudje zaradi katerih sem forum sploh začel prebirati (McHush, Fizikalko,...).
Vidiš kam lahko pripelje takšno posploševanje?

Žal je raja taka kot ti Barakuda1. So gledali po TV-ju, kjer se ni nikoli govorilo o določenih Strojanovih kot kriminalcih, ampak samo o romih, stereotipih, nestrpnih krajnačnih... Ti celo uporabljaš izraze iz TV-ja. Zato pravim, da bi blo treba poleg parih Strojanov, sprožit postopke tudi proti parim novinarjem, ki so s svojim neodgovornim in predvsem napačnim poročanjem spodbujali vse nestrpnosti, ki ste jih gor naštevali.
Kar se pa tiče gospodov Lampreda in Mateja so to politiki in jih kot take ne bomo jemali resno. Upam, da se s tem vsi strinjamo. Bi se pa ti in oni zelo dobro ujeli. Bi lahko v nedolgled debatirali o stvareh katerih nimate pojma.
Kar se pa tiče gospodov Lampreda in Mateja so to politiki in jih kot take ne bomo jemali resno. Upam, da se s tem vsi strinjamo. Bi se pa ti in oni zelo dobro ujeli. Bi lahko v nedolgled debatirali o stvareh katerih nimate pojma.

MadMicka ::
dejanrus, dej povej, a bodo lahko sodniki sodili o zadevah, če pa ne poznajo nobenega Roma? Ali bo nemara treba postaviti posebno sodišče na Dolenjskem in za sodnike imenovati dolenjčke, ki poznajo te zadeve?

Mici, hakeljc je v tem, da so se sodniki dolžni odločati na podlagi dejstev, česar pa vi tule na tem forumu ne počnete, takisto ne novinarji in samooklicani levi protestniki.
Dolenjci ne pravijo, da moraš poznati Rome, da bi lahko ocenjeval razmere, zaradi potrebe po osebni vključenosti. Ta potreba z logičnega vidika seveda ne obstaja. Iz izkušenj vedo, da človek, ki dogajanju ni priča, njihovih pričevanjem enostavno ne verjame. Zato gre pri vsem tem.
Dolenjci ne pravijo, da moraš poznati Rome, da bi lahko ocenjeval razmere, zaradi potrebe po osebni vključenosti. Ta potreba z logičnega vidika seveda ne obstaja. Iz izkušenj vedo, da človek, ki dogajanju ni priča, njihovih pričevanjem enostavno ne verjame. Zato gre pri vsem tem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aggressor ()

Končno smo prišli do bistva problema, a ne. Dolenčki smo pač nedorastli za vašo prozahodno demokratično Slovenijo. Ne, sodnik, ki bo sodil, bo zadevo preštudiral v dokumentih. Ne bo gledal trenj na pop tv tako kot ti in bil pol pameten ko ku... Si pa res lepo nakazal še eno bistvo problema. Naša lepa mala centralistična republika Slovenija v svojih ljubljanskih komitejih razglablja o romski problematiki, ki nima nobene veze z situacijo v Ambrusu. Ti se tega seveda ne zavedaš, ker svoje znanje o zadevi črpaš iz pop tv-ja.

On je prišel na "likof". Pa še razne zveri so se na njega obesile najbrž že na Brniku in mu lezle v rit ves čas. Sploh pa za to kar je on povedal, ne bi rabil sploh sem hodit. Se je lepo politično zmazal in pograjal obe strani. Je pač upeljan politik in zna taki zadev strečt, za razliko od npr. Mateta, ki jo po megafonu junaško odrešil Ambrus ciganov, zdej ga pa seveda to tepe. O takih komisarjih evropskih ali slovenskih sploh ne nameravam razglabljat, ker me ne zanima stališče iz perspektive štetja glasov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6859 (4886) | krneki0001 |
» | Končno dočakali (Strojanovi)!!!Oddelek: Loža | 3085 (1827) | šernk |
» | Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6856 (5869) | Brane2 |
» | Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 12697 (9145) | čoko |