Forum » Problemi človeštva » Ljudska "demokracija" na ambruški način
Ljudska "demokracija" na ambruški način

perci ::
Katerega odvetnika?
Koliko bo računal?
Nisi mi odgovoril na prejšnja vprašanja:
Kakšen je tožbeni zahtevek?
Pri katerem sodišču si vložil tožbo?
No, pa daj recimo samo prvi dve strani tega dokumenta, če so slučajno kaki osebni podatki notri jih pa zbriši. S tem boš pripomogel k zvečanju svoje kredibilnosti na tem forumu in s tem izboljšal javno podobo prebivalcev ambrusa.
Sicer jst razumem in ne obsojam prebivalcev ambrusa, ampak ti si pa antireklama. Samo govoriš kaj vse ste za naredili, dokaza pa nobenega.
Koliko bo računal?
Nisi mi odgovoril na prejšnja vprašanja:
Kakšen je tožbeni zahtevek?
Pri katerem sodišču si vložil tožbo?
Do takrat pa naj bodo lepo skriti, ker gre za osebno varnost okoli 30 prič iz ambrusa, krke, zagradca in še parih malih zaselkov v okolici tega ciganskega tabora.
No, pa daj recimo samo prvi dve strani tega dokumenta, če so slučajno kaki osebni podatki notri jih pa zbriši. S tem boš pripomogel k zvečanju svoje kredibilnosti na tem forumu in s tem izboljšal javno podobo prebivalcev ambrusa.
Sicer jst razumem in ne obsojam prebivalcev ambrusa, ampak ti si pa antireklama. Samo govoriš kaj vse ste za naredili, dokaza pa nobenega.

krneki0001 ::
Odvetnikovo ime ni važno.
Računal mi je po uradni tarifi okoli 40.000(mislim da nekaj čez 38.000 ) za sodne stroške in 40.000 za njegovo delo. Dal sem mu vse skupaj 80.000 sit, pa je bilo v redu.
Tožben zahtevek je nekaj miljonov tolarjev in je podan na okrajno sodišče v grosupljem.
Ostalo pa bo vse obešeno na internet, ko bo to dovoljeno, do takrat boš moral pa počakati, pa če sem zato nekredibilen ali pa lažnjivec, mi je konec koncev vseeno.
Računal mi je po uradni tarifi okoli 40.000(mislim da nekaj čez 38.000 ) za sodne stroške in 40.000 za njegovo delo. Dal sem mu vse skupaj 80.000 sit, pa je bilo v redu.
Tožben zahtevek je nekaj miljonov tolarjev in je podan na okrajno sodišče v grosupljem.
Ostalo pa bo vse obešeno na internet, ko bo to dovoljeno, do takrat boš moral pa počakati, pa če sem zato nekredibilen ali pa lažnjivec, mi je konec koncev vseeno.

Tožbeni zahtevek je nekaj milijonov tolarjev? Ne veš točnega zneska? Lepo te prosim. Kdor gre v tožbo, ve kakšen znesek zahteva.
Odškodnino pa zahtevaš zaradi česa? Kako ti je bila protipravno povzročena škoda?
Pa daj objavi vsaj en pildek, nekaj iz kjer niso razvidni osebni podatki prič ipd.
Odškodnino pa zahtevaš zaradi česa? Kako ti je bila protipravno povzročena škoda?
Pa daj objavi vsaj en pildek, nekaj iz kjer niso razvidni osebni podatki prič ipd.

poweroff ::
V bistvu sem se zaj*. Niso bili neznani storilci, pač pa je zadeva že šla na sodišče.
Klik:
Novomeško okrožno sodišče je bilo močno zastraženo. Tako so se začela vsa poročila s sojenja domnevnim krivcem za lanske bombaške napade, v katerih sta bili ubiti dve Rominji, ena pa je bila ranjena. Varnostni ukrepi so postali celo razlog za zahtevo po premestitvi sojenja v kak drug kraj. Do obravnave sploh ni prišlo. Vrhovno sodišče bo odločalo o morebitni prestavitvi procesa v Koper ali Celje.
Izredne razmere na novomeškem sodišču naj bi menda povzročil strah pred Romi. Pred maščevanjem. Strah pred napadom na sodišče? Glede na značaj zločina precej nenavadno. A tako je sojenje vsaj dobilo pečat pomembnosti, kljub temu da je večina medijev o njem poročala zelo skopo. TVS se sojenja niti ni zdelo vredno uvrstiti med novice, čeprav zgodba vsekakor zasluži pozornost. Veliko pozornosti. Je bila morda samo preveč politično neprijetna? Obtožnica govori o napeljevanju k umoru, o posredovanju naročila in umoru. Naročnik naj bi se za bombaški napad odločil, ker ne mara Romov. Z njimi naj bi imel težave in nekoč naj bi pretepli njegovega otroka. Zaradi tega naj bi naročil umore Romov. Brez imena. Pomembno naj bi bilo samo to, da so Romi. Hotel jih je pregnati. Da bi imel mir. Posrednik, ki je našel izvajalce, naj bi mu bil tako rekoč pri roki.
Najprej naj bi domnevni storilci razmišljali celo o tem, da Rome iz naselja preženejo z eksplozijo cisterne. Kar bi bilo gotovo precej bolj pogubno. Vendar očitno tudi preveč zapleteno. Zato naj bi se odločili za bombe. Bombaški napadi so se lahko začeli. Najprej ne preveč spretno, ampak storilci so se na napakah učili. V prvem napadu ni bilo mrtvih, čeprav ni minil brez posledic in je bila v njem ena Rominja ranjena. V ponovnem napadu je eksplozija ubila dve. Mater in hčer. Naročnik naj bi bil za sam bombni napad pripravljen plačati dva milijona tolarjev. Za vsako smrtno žrtev pa še po milijon. Obtožnica govori o tem, da je bil naročnik premožen obrtnik. Njegov zločin naj bi motiviralo globoko sovraštvo. Rasno sovraštvo. Prezir do Romov in strah pred njimi. Čustva, ki so pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami na Dolenjskem, pa tudi drugod po Sloveniji, postala predmet političnega marketinga.
Takole pa ravnajo slovenski fašisti.
Hiša, ne baraka. Dva sta dobila 30 let, eden pa 10. Naročniki še vedno niso znani.
Je pa znano, da sta bila napadalca Slovenca.
Drugače pa Micka, zame si izdajalec lastnega naroda, kot je hanžek in vsi vama podobni.
Zame je pa vsak rasist izdajalec človeštva - in s tem tudi lastne države in naroda.
Thomas: Samo za kaj takega MORAŠ biti pripravljen uporabiti oboroženo silo. Če nimaš tudi v njej samih šlev, se razume.
Popolnoma se strinjam s Thomasom.
Klik:
Novomeško okrožno sodišče je bilo močno zastraženo. Tako so se začela vsa poročila s sojenja domnevnim krivcem za lanske bombaške napade, v katerih sta bili ubiti dve Rominji, ena pa je bila ranjena. Varnostni ukrepi so postali celo razlog za zahtevo po premestitvi sojenja v kak drug kraj. Do obravnave sploh ni prišlo. Vrhovno sodišče bo odločalo o morebitni prestavitvi procesa v Koper ali Celje.
Izredne razmere na novomeškem sodišču naj bi menda povzročil strah pred Romi. Pred maščevanjem. Strah pred napadom na sodišče? Glede na značaj zločina precej nenavadno. A tako je sojenje vsaj dobilo pečat pomembnosti, kljub temu da je večina medijev o njem poročala zelo skopo. TVS se sojenja niti ni zdelo vredno uvrstiti med novice, čeprav zgodba vsekakor zasluži pozornost. Veliko pozornosti. Je bila morda samo preveč politično neprijetna? Obtožnica govori o napeljevanju k umoru, o posredovanju naročila in umoru. Naročnik naj bi se za bombaški napad odločil, ker ne mara Romov. Z njimi naj bi imel težave in nekoč naj bi pretepli njegovega otroka. Zaradi tega naj bi naročil umore Romov. Brez imena. Pomembno naj bi bilo samo to, da so Romi. Hotel jih je pregnati. Da bi imel mir. Posrednik, ki je našel izvajalce, naj bi mu bil tako rekoč pri roki.
Najprej naj bi domnevni storilci razmišljali celo o tem, da Rome iz naselja preženejo z eksplozijo cisterne. Kar bi bilo gotovo precej bolj pogubno. Vendar očitno tudi preveč zapleteno. Zato naj bi se odločili za bombe. Bombaški napadi so se lahko začeli. Najprej ne preveč spretno, ampak storilci so se na napakah učili. V prvem napadu ni bilo mrtvih, čeprav ni minil brez posledic in je bila v njem ena Rominja ranjena. V ponovnem napadu je eksplozija ubila dve. Mater in hčer. Naročnik naj bi bil za sam bombni napad pripravljen plačati dva milijona tolarjev. Za vsako smrtno žrtev pa še po milijon. Obtožnica govori o tem, da je bil naročnik premožen obrtnik. Njegov zločin naj bi motiviralo globoko sovraštvo. Rasno sovraštvo. Prezir do Romov in strah pred njimi. Čustva, ki so pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami na Dolenjskem, pa tudi drugod po Sloveniji, postala predmet političnega marketinga.
Takole pa ravnajo slovenski fašisti.
Hiša, ne baraka. Dva sta dobila 30 let, eden pa 10. Naročniki še vedno niso znani.
Je pa znano, da sta bila napadalca Slovenca.
Drugače pa Micka, zame si izdajalec lastnega naroda, kot je hanžek in vsi vama podobni.
Zame je pa vsak rasist izdajalec človeštva - in s tem tudi lastne države in naroda.
Thomas: Samo za kaj takega MORAŠ biti pripravljen uporabiti oboroženo silo. Če nimaš tudi v njej samih šlev, se razume.
Popolnoma se strinjam s Thomasom.
sudo poweroff

Gavran ::
A kdo mogoče ve, zakaj Fafenberga ali kako se že piše ni bilo v Ambrus? Meni se zdi to precej čudno - normalno bi bilo da bi se pozanimal pri obeh straneh o vzrokih incidenta, tako pa je videl samo eno stran.
Imam svoje mnenje ampak najprej me zanimajo vaša.
Imam svoje mnenje ampak najprej me zanimajo vaša.

/ironija ON
Vidim pa, da so Dolenjčki vsi veseli, da lahko spet ustanavljajo vaške straže.
Samo problem bo, ker trenutno ni ustreznega okupatorja, s katerim bi lahko kolaborirali.
/ironija OFF
Vidim pa, da so Dolenjčki vsi veseli, da lahko spet ustanavljajo vaške straže.
Samo problem bo, ker trenutno ni ustreznega okupatorja, s katerim bi lahko kolaborirali.
/ironija OFF
sudo poweroff

marvin42 ::
Matthai: če boš samo žalil, se raje ne oglašaj v tej temi. S cigani itak še v življenju nisi imel opravka in sploh ne veš kakšne neumnosti blebetaš.
Mostly Harmless

Očitno ma predobro tajnico, pa jo je moral preganjat po pisarni.
Hanžek lahko brez obrazložitve vse kar dobi pismeno, tudi zavrne, če mu to ni všeč in očitno mu 300 ljudi, ki so bili terorizirani iz strani ene družine romov pomeni premalo, da bi se on tam oglasil.
Mu pa pomeni veliko, če lahko nastopa v medijih in kjer so mediji tam se pojavlja, drugače pa ne naredi nič. Tip je nesposoben kot večina uradnikov v sloveniji, samo da tega tudi skrivat ne zna.
Tudi na Hudo ni prišel pogledat, pa so ga tudi uradno povabili preko medijev in pismeno.

Hanžek lahko brez obrazložitve vse kar dobi pismeno, tudi zavrne, če mu to ni všeč in očitno mu 300 ljudi, ki so bili terorizirani iz strani ene družine romov pomeni premalo, da bi se on tam oglasil.
Mu pa pomeni veliko, če lahko nastopa v medijih in kjer so mediji tam se pojavlja, drugače pa ne naredi nič. Tip je nesposoben kot večina uradnikov v sloveniji, samo da tega tudi skrivat ne zna.
Tudi na Hudo ni prišel pogledat, pa so ga tudi uradno povabili preko medijev in pismeno.

Najnovejša izjava, ki je sedaj prišla iz radia - razmišlja in preverja se lokacijo v Trzinu

sparklyslo ::
Kakšen Trzin, v Murgle. Zakaj pa jim nebi privoščili "elito". A morajo biti odrinjeni v gozd?

BlazB ::
Tivoli se slisi kot primerna lokacija
So v centru mesta in obenem v blizini gozda le kaj bi si Rom lahko vec zelel.

svecka ::
Vgavnem jaz živim v ivančni gorici in sem živel v LJ, v LJ so čefurji na dolenjskem so problematični romi +še kriminalci, to je eno in isto, samo da imajo romi še druge ugodnosti, ki gredo v nos državljanom. Itak Slovenija ne zna kontrolirati kriminala, ki se nezaslišno veča, pokažite mi junaka ki bi se v LJ sam, brez kakršnih koli osebnih varnostnih propomočkov sprehoditi ponoči čet Tivoli. Skupina čefurjadi ti ne uide.
Vsega je kriva vlada, le ta resnico nočete nekateri na forumu sprejeti.
Vsega je kriva vlada, le ta resnico nočete nekateri na forumu sprejeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()

Evo po radiu so spet izjavili to zadevo. V Trzinu jim je nekdo ponudil zastonj zemljo ob gozdu in sedaj oblasti razmišljajo o selitvi tja.
Upam, da bo tole uspelo in da bodo preseljeni na to lokacijo.
Upam, da bo tole uspelo in da bodo preseljeni na to lokacijo.

Hura! Upam da bo uspela klokacija Trzina, me prav zanima kaj bodo rekli okoliški prebivalci čez nekaj let, Postonjčani se že zdaj pritožujejo pa so tam komaj nekaj dni, rolf

V Trzinu se bo ponovila ista zgodba kot drugod po drzavi in lokacija bo spet splavala po vodi. Tudi Strojanovi so mislim da veckrat izjavili da drugom kot v obcino Ivancna Gorica nocejo. Sicer pa ce sem malo zloben bi bilo prav fino ce jih dajo v Trzin imam nakaj zamer do dolocenih prebivalcev Trzina tako da ce jih njim postavijo na vrt bi bilo enkratno. hehe

Jaz ne vem zakaj "vsi" nekaj zmerjate da smo dolenci rasisti, vsi protestirajo samo proti prihodu družine Strojan (zaradi ogromnega spiska kaznivih dejanj in ker država ne ukrepa proti ponavljajočim prekrškarjem, da bi zaščitila prebivalce), medtem pa je v okolici Ivančne Gorice in še drugih dolenjskih krajev (cerka 10km ) druga romska naselja, pa jim noben nič noče. Zato ker so (dokaj) pridni in ne delajo prevelikega problema. Se mogoče ne vprašate za to?
Oziroma se ne vprašate za to zakaj nešteta pisma ki so bila poslana varuhu človekovih pravic in druge pritožbe niso sploh bila odgovorjena oziroma obranavana? Itak tisti ki kle nas zmerjate z rasisti in podobno ste čisto politično usmerjeni, glasovali ste in nimate se kaj pritoževat. Sedaj je na oblasti ta vlada, do prihodnjih volitev pa kar glasujte, pa bomo videli katera bo zmagala. Po eni strani dam prav krajanov Ambrusa in okolice po drugi strani pa krivim državo ker ni ukrepala preden je prišlo do konflikta. Me prav zanima koliko do vas pametnjakovičev je sploh v živo spoznala družino Strojan pred "incidentom". Če bi jih bi danes govorili drugače. In ne krivite sedaj Ambrušane da so neki rasisti in podobno, kriva je država ki ni preprečila tega konflikta. Kdor pravi drugače je bedak, to je dejstvo. Če bi država delovala tako kot je, se danes o tem ne bi pogovarjali. Drugače pa se lepo pozna v medijih manipulacija političarjev.
Oziroma se ne vprašate za to zakaj nešteta pisma ki so bila poslana varuhu človekovih pravic in druge pritožbe niso sploh bila odgovorjena oziroma obranavana? Itak tisti ki kle nas zmerjate z rasisti in podobno ste čisto politično usmerjeni, glasovali ste in nimate se kaj pritoževat. Sedaj je na oblasti ta vlada, do prihodnjih volitev pa kar glasujte, pa bomo videli katera bo zmagala. Po eni strani dam prav krajanov Ambrusa in okolice po drugi strani pa krivim državo ker ni ukrepala preden je prišlo do konflikta. Me prav zanima koliko do vas pametnjakovičev je sploh v živo spoznala družino Strojan pred "incidentom". Če bi jih bi danes govorili drugače. In ne krivite sedaj Ambrušane da so neki rasisti in podobno, kriva je država ki ni preprečila tega konflikta. Kdor pravi drugače je bedak, to je dejstvo. Če bi država delovala tako kot je, se danes o tem ne bi pogovarjali. Drugače pa se lepo pozna v medijih manipulacija političarjev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()

Oziroma se ne vprašate za to zakaj nešteta pisma ki so bila poslana varuhu človekovih pravic in druge pritožbe niso sploh bila odgovorjena oziroma obranavana?Lahko vidimo kaksno od teh nestetih pisem.

So bila prikazana na v 24ur ko je prišlo do konflikta, ko je bil zbor krajanov. Če bi poslušu bi vedu!

Dr Evil ::
Zato ker so (dokaj) pridni in ne delajo prevelikega problema. Se mogoče ne vprašate za to?
To pa ni zanimivo in v politične namene koristno. Seveda z zornega kot "strpnežov".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dr Evil ()

So bila prikazana na v 24ur ko je prišlo do konflikta, ko je bil zbor krajanov. Če bi poslušu bi vedu!Ne gledam televizije. Sicer pa, če ta pisma so, zakaj se jih ne objavi na internetu?

Ne sprašuj mene jaz nimam tistih pisem in nisem odgovoren za to, če te tako zanima pa se kar obrni gospodu Hanžku in krajanom Ambrusa in njih OSEBNO vprašaj. Če si taka lenčina in ne znaš nič drugega kakor bit 24/7 pred računalnikom in čakat da ti vse pred roke dajo, se mi pa prav smiliš, da si ne znaš ničesar sam naredit. Nenehno nekaj zahtevaš neke dokaze. Obišči ljudi in se lastnoročno prepričaj lenuh ! Da bi pa samo zate nekaj delal in vlagal čas v iskanje dokumenta in skeniranje & objavljanje na internetu se mi zdi neumno. Kdo pa si ti da bi ti morali servisirati neke dokaze, dvigni svojo leno rit in naredi kaj sam!

Keyser Soze ::
Ma, ko mi bo dokurčilo tole pisanje nebiveduja o dokazih, se bom sam odpeljal do Muhiča ga poprosil za dokumente in jih poskeniral ter obesil na net. Samo problem je ker mi to vzame cel dan časa, katerega pa nimam. Jeb***.
Mi je pa všeč zamisel o Trzinu. Tako ne bomo samo Dolenjci nestrpni. Bodo postali nestrpneži tudi Ljubljančani. Postojnčani predvidevam da so že, ker se že nekaj puntajo. Nato pa še ostale prebivalce naše ljube SLovenije. In bomo vsi nestrpni.
Samo še par klenih posameznikov bo ostalo, ki bodo zagovarjali Strojanove. In potem bomo na isto finto vrgli še teh par posameznikov.
A ne bo potem fajn, ko bomo ena velika nestrpna familija?

Mi je pa všeč zamisel o Trzinu. Tako ne bomo samo Dolenjci nestrpni. Bodo postali nestrpneži tudi Ljubljančani. Postojnčani predvidevam da so že, ker se že nekaj puntajo. Nato pa še ostale prebivalce naše ljube SLovenije. In bomo vsi nestrpni.
Samo še par klenih posameznikov bo ostalo, ki bodo zagovarjali Strojanove. In potem bomo na isto finto vrgli še teh par posameznikov.
A ne bo potem fajn, ko bomo ena velika nestrpna familija?
OM, F, G!

keyser soze, zdejle boš bolj težko prišel do šinkovca(in ne muhiča), ker imajo preveč dela. Sem ga že prosil za kopije vseh papirjev, da bi jih poskeniral, pa nimajo dost časa, pripravljajo se na prihod Strojanovih nazaj v ambrus.

Če si taka lenčina in ne znaš nič drugega kakor bit 24/7 pred računalnikom in čakat da ti vse pred roke dajo, se mi pa prav smiliš, da si ne znaš ničesar sam naredit. Nenehno nekaj zahtevaš neke dokaze. Obišči ljudi in se lastnoročno prepričaj lenuh !V bistvu se nimam za lenčino. Sem zaposlen, ukvarjam se z dosti hobiji in skrbim za lastno gospodinjstvo. Kaj od tega drzi zate? Da nisi ti tisti, ki 24 ur na dan lenari?
Glede dokazovanja pa sam tole. Trditve je dolžan dokazati tisti, ki jih podaja in ne obratno. Zato ne bom jst iskal pisem.
Če pa nebivedu skos zatrjuje obstoj nekih kvazi fantomskih dokazov, ne predlozi pa niti enega, se mi pa pocasi zacne zadeva upirat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()

Keyser Soze ::
Po mojih informacijah ima papirje (tudi?) Muhič. Tisti stric, ki je takrat po TVju vpil, kako je pisal Hanžku ipd.
Sicer pa, vašega predsednika nič ne stane, če ti da za skopirat papirje? Saj jih ne bo kopiral on? =/
Sicer pa, vašega predsednika nič ne stane, če ti da za skopirat papirje? Saj jih ne bo kopiral on? =/
OM, F, G!

Sploh en vem zakaj bi moral nekdo dajati dokaze (ki jih itak že dosti medijev imelo pod drobnogledom in pričajo tudi policijski zapisniki) tukaj, je kdo od tukaj sploh pomemben organ, ste mogoče velika novinarska hiša, si mogoče tako pomemben mož, da bi ti morali servisirati dokaze? Novinarji tudi iščejo dokaze in dokazi kar ne romajo k njim. Če hočeš dokaze si jih preskrbi sam, na takšen ali drugačen način.
Kdo je tukaj sploh kdaj bil v kontaktu z dolenjskimi romi? Jaz osebno sem bil in tudi poznam roma ki je priden in pošten, zanj nimam rečti nobene žal besede, medtem pa za druge bi lahko napisal roman. Upam da se bo ta konflikt kmalu razrešil in bo ta debata romala na zgodovine smetišče.
Kdo je tukaj sploh kdaj bil v kontaktu z dolenjskimi romi? Jaz osebno sem bil in tudi poznam roma ki je priden in pošten, zanj nimam rečti nobene žal besede, medtem pa za druge bi lahko napisal roman. Upam da se bo ta konflikt kmalu razrešil in bo ta debata romala na zgodovine smetišče.

Matthai: če boš samo žalil, se raje ne oglašaj v tej temi.
Kaj morem, če sem pa "mirovniška zalega" (kot so me nekateri tukaj označili).
Hanžka pa so povprašali in je rekel, da je dobil samo DVE nepodpisani pismi. Če jih je več - na plano z njimi. Samo da ne bo kot je bilo z lastništvom zemljišča...
Kaj morem, če sem pa "mirovniška zalega" (kot so me nekateri tukaj označili).

Hanžka pa so povprašali in je rekel, da je dobil samo DVE nepodpisani pismi. Če jih je več - na plano z njimi. Samo da ne bo kot je bilo z lastništvom zemljišča...
sudo poweroff

>>pa nimajo dost časa, pripravljajo se na prihod Strojanovih nazaj v ambrus.
Kako se pa pripravljajo?
Kako se pa pripravljajo?

Sploh en vem zakaj bi moral nekdo dajati dokaze
Zakaj?
Zato, ker če ne gre za govorjenje na pamet.
/ironija ON
JAZ trdim: kriminal povzročajo samo Slovenci, ROmi so strašne žrtve, napadajo jih z bombami, Romi so že večkrat klicali policijo, pa noben ne ukrepa,...
Dokazi?
Eh, ne vem zakaj bi moral kaj dokazovat. Saj vendar JAZ trdim, a to ni dovolj?
/ironija OFF
Fantje: čase, ko je bil Tito bog-i-batina smo že preživeli. Danes se zahteva dejstva - ne le besede.
Zakaj?
Zato, ker če ne gre za govorjenje na pamet.
/ironija ON
JAZ trdim: kriminal povzročajo samo Slovenci, ROmi so strašne žrtve, napadajo jih z bombami, Romi so že večkrat klicali policijo, pa noben ne ukrepa,...
Dokazi?
Eh, ne vem zakaj bi moral kaj dokazovat. Saj vendar JAZ trdim, a to ni dovolj?
/ironija OFF
Fantje: čase, ko je bil Tito bog-i-batina smo že preživeli. Danes se zahteva dejstva - ne le besede.
sudo poweroff

>>pa nimajo dost časa, pripravljajo se na prihod Strojanovih nazaj v ambrus.
Kako se pa pripravljajo?
Najbrž tako, kot se pač znajo. S cvičkom in podobnimi "motivatorji". Poznam take "priprave", tudi iz domačega kraja...
Kako se pa pripravljajo?
Najbrž tako, kot se pač znajo. S cvičkom in podobnimi "motivatorji". Poznam take "priprave", tudi iz domačega kraja...
sudo poweroff

Svecko:
Finta je v tem da v vseskozi nekaj lapate obtozujete, vendar ne znate nic dokazati. Kako naj potem vam kdo sploh kaj verjeme. Nebivedu je ze dokazal da je sveprej kot kredibilen vir informacij, tako da se dajte ostali potrudit in poleg obtozb prilozite se kaksen dokaz.

Zna biti pestro ko/ce bodo Strojanovi na evropskem sodiscu zahtevali primerno odskodnino. Upam da boste takrat tudi enotni in odskodnino poravnali iz lastnega zepa.

A ti misliš, da se gre kar tkole na lepe oči v Strassbourg?
Je treba najprej slovenska pravna sredstva izkoristiti.
Sicer pa še nihče ni povedal katera pravica je bila Strojanovim kršena.

Sicer pa še nihče ni povedal katera pravica je bila Strojanovim kršena.

Fajn blog.
http://borutpeterlin.mladina.si/
Google tudi najde kup zanimivih zadetkov na temo abmbrus roma ali pa ambrus slovenia in podobno. Resnicno super za podobo Slovenije v svetu.
http://borutpeterlin.mladina.si/
Google tudi najde kup zanimivih zadetkov na temo abmbrus roma ali pa ambrus slovenia in podobno. Resnicno super za podobo Slovenije v svetu.

Ja potem pa mi pokažite na 24ur.com dokaze , kje so dokazi v novicah, jaz jih ne vidim, to je samo napisan text, če hočeš dokaz si jih moraš sam priskrbeti. Odpri časopis in pokaži mi dokaze, to je samo poročilo in nič več. Kot sem povedal jaz nimam pisnih dokazov, kakor nisem pristojen za hranjenje teh dokazov. Če hočete, pa najemite odvetnika in tožite krajevno skupnost Ambrus zaradi lažnih obtožb. Pri tem vam bo njihov odvetnik servisiral vse potrebne dokaze, prejt jih ne boste videli ker niste sploh niste "vredni dokazov". Kakor jih na 24ur.com ne objavljajo , kakor jih ne objavljajo v časopisih. Zakaj potem "Od leta 2000 smo proti posameznim članom družine Strojan podali 126 predlogov kazenskih ovadb" niso prikazali na televiziji vse ovadbe? Pa povejte mi zakaj sploh ne vidimo kakršnih dokazov? Se sprašujete to? Vse je v besedah in če bi danes hodili vsi z dokazi okoli bi se le te dalo na hitri način znebiti, saj bi nasprotujoča stran jih lahko uničila. Danes se vsi dokazi hranijo in se pokažejo le tistim ki so pristojni za to ima pravico. Zakaj potem politiki ne vlačijo s seboj osebe ko govorijo o dokazih iz svojih vez. Zakaj potem vsi s seboj ne nosimo listin o lastniški parceli. Za to imaš občino in tam poglej, če si le pristojen za to. Poleg tega pa dokler krivda ni dokazana ni dovoljeno vedno prikazovati dokazov javnosti. No dajte pozivam vas vse da tožite krajane Ambrusa zaradi lažnivih dolgoletnih kaznivih prijav nad uboge rome. Tožite vse tiste ki so bili fizično pretepeni s strani romov. Kje so dokazi pravite, marš na policijsko postajo, lenuhi!

>>Sicer pa še nihče ni povedal katera pravica je bila Strojanovim kršena.
Hmm se hecas?
Prost dostom do privatne lastnine je vsaj ena. Je pa zanimivo da toliko trobite o spostovanju zakona to da skupina ljudi blokira cesto in odloca kdo je primeren za vstop v njihovo vas se pa nikomur ne zdi nic sporno.Pocasi bodo ljudje dobili obcutek da lahko odlocajo kdo bo zivel poleg njih.
Hmm se hecas?

Thomas ::
Hehe, zgoraj sem vidu, da se jure obrega (tudi) ob to, da je bil Johnson Demokrat.
Da mu ne bi kdo nasedel.
Da mu ne bi kdo nasedel.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Perci - se hecaš???
Mah, počakaj še par dni in si preberi članek v Mladini na netu (ali pa si jo kupi danes). Je lepo opisano točno kateri členi EKČP so kršeni.
Z mnenjem evropskega komisarja za ČP pa večjih težav z mednarodnim sodiščem tudi ne bo.
Mah, počakaj še par dni in si preberi članek v Mladini na netu (ali pa si jo kupi danes). Je lepo opisano točno kateri členi EKČP so kršeni.
Z mnenjem evropskega komisarja za ČP pa večjih težav z mednarodnim sodiščem tudi ne bo.
sudo poweroff

sparklyslo ::
I have no doubt that in Strojan settlement crime was going on. Miha Strojan is drug addict on methadone treatment, I saw many bullet holes on Strojan’s trash bin and today on their father’s grave I saw guns ingraved. I saw something like that only in Kosovo. I clearly told them that I do believe them that situation was horrible, but I don’t think they are dealing the problem in appropriate manners. I told them they should have demended a police station in Ivančna Gorica and put a pressure on authority, not on 12 childern, five man and eight women. Crime can not be solved by crime
Vir: http://borutpeterlin.mladina.si/
Zanimivo, se pa strinjam z zadnjima dvema stavkoma, edino "five man", bi lahko mirno spregledal.

ZLOky ::
BlazB:, želim ti, da te cigoti začnejo čimprej maltretirat (grozit, tepst, izsiljevat, krast...) in to kar eno dolgo dobo, recimo 10, 15 let. Pa vmes pošiljaj pildeke uradnim organom, ki bodo z veseljem odreagirali.
Pa se čez 15 let slišimo, ja?
Pa se čez 15 let slišimo, ja?
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

SE strinjam z citatom, osebno sem proti vaškim stražam, saj imo niso pravi način protestiranja. Resda da je bilo treba v roke vzeti stvari, ampak bi se lahko to dalo narediti na bolj miroljuben način. Seveda je za vse kriva država, ki bi lahko to tragedijo "preprečila". Prav tako ni samo problem družina Strojan ampak tudi protestirajo že 3 leta krajani Bučne vasi (novo mesto), ki pa jih ponovno ni nihče upošteva. Potem pa sebomo spraševali čez kak teden/mesec/leto ko bo prišlo do istega protesta ker država ni nič ukrepala. Vendar je to že druga tema. Zaradi raznih protestov pa so sedaj vsi dolenjci rasistične pijandure.

ZLOky ::
He, he, glihkaj mail dobil:
Mimogrede, tak nagrobni spomenik stane okoli 4,5 tišoč Ojrov, od oka.
Nekateri (predvsem tisti, ki z Romi nikoli niso imeli opravka) so zadnje čase nadvse pametni in polni sočutja do "ubogih" članov družine Strojan. Predvsem se povsem izkrivljeno prikazuje, kdo je tu žrtev in kdo krivec. Ker slika pove vec kot tisoc besed, si iz prilozenih slik sami ustvarite mnenje o "miroljubni" naravi Strojanovih. Gre za njihov nagrobnik na pokopališču v Zagradcu. Še nekaj dejstev, ki se premalo poudarjajo: - nekateri "osveščeni" s Hammarbergom na čelu govorijo, da se naj Strojanovi vrnejo na svoje zemljišče. Zemljišče, kjer so živeli, je res njihova last. A gre za gozd, torej kmetijsko zemljišče kot npr. tudi travnik, njiva ali vinograd. Lahko tam delaš, sekaš ali karkoli že, ne moreš pa tam stanovati, če ni zazidljivo. In to zemljišče ni, stoji celo na vodovarstvenem območju, pa tudi več odločb za rušenje imajo. - ti isti pametnjakoviči imajo o Romih predstave, kot so jih videli v knjigah in filmih: veseli ljudje, ki malo pojejo, malo plešejo, igrajo na violine, se pisano oblačijo, prerokujejo in se vozijo naokoli, mimogrede pa sunejo kako kuro, a to je le nadvse simpatično. Te predstave ima lahko le nekdo, ki se ne potrudi, da bi prisluhnil Suhokrajincem. - Iskanje nove lokacije po gozdovih ne bo ničesar rešilo. Ravno toleriranje teh bivalnih navad, češ da gre za posebnost, po vseh teh letih ni odpravilo nobenih težav, ne njihovih samih (šole, službe ...) ne okoliških prebivalcev. Preseliti jih bi bilo treba v bloke v Ljubljani, ampak ne vse v enega (ker bi spet delali dar-mar), ampak na različne konce Ljubljane. Blizu bi imeli šole, zdravnika, kmalu bi lahko dobili tudi kao službo, predvsem pa bi se umirili in civilizirali. |
Mimogrede, tak nagrobni spomenik stane okoli 4,5 tišoč Ojrov, od oka.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()

T0MA2 ::
Naj se stotic ponovim da bi se cigani ze asimiliral ce bi jim blo kj do tega ( no sj nekateri so se).
Naj povem en primer iz grosuplja da ne bomo skos o strojanovih govoril ampak za razliko o brajdicih :D
Skupina ciganov je napadla enga mladostnika in so ga tut pretepl, zvecer pa je od zrtve brat uletu v ciganski tabor in tm zacel mahat s pistolo in reku da bo pobiu vse, ki se bojo dotaknil njegovga brata.
Sledi da se tej cigani tema dvema nic ne upajo, ubistvu jim mors pokazat da si se bl prfuknen k oni in da si mnogo vec upas kot pa oni pa se te ustrasijo. ce bos pa pisma pisou se jim pa jebe :D
Naj povem en primer iz grosuplja da ne bomo skos o strojanovih govoril ampak za razliko o brajdicih :D
Skupina ciganov je napadla enga mladostnika in so ga tut pretepl, zvecer pa je od zrtve brat uletu v ciganski tabor in tm zacel mahat s pistolo in reku da bo pobiu vse, ki se bojo dotaknil njegovga brata.
Sledi da se tej cigani tema dvema nic ne upajo, ubistvu jim mors pokazat da si se bl prfuknen k oni in da si mnogo vec upas kot pa oni pa se te ustrasijo. ce bos pa pisma pisou se jim pa jebe :D

Matthai, mladine nimam, tko da ne morem komentirat. Ampak, če je kak Ambrušan storil kako nezakonito dejanje, to ne pomeni, da gre za kršenje človekovih pravic, ki bi zanimalo Strassbourg. Strassbourg zanima samo krsenje clovekovih pravic s strani drzave. Krsenje clovekovih pravic je lahko seveda tudi opustitev, kar predvidevam, da bi se ocitalo drzavi? Kar se pa tice preselitve, pa so kakor vem šli romi v postojno prostovoljno, drzava jim je samo zrihtala zatocisce. Menis, da jim drzava ne bi smela tega zrihtat?

I told them they should have demended a police station in Ivančna Gorica and put a pressure on authority, not on 12 childern, five man and eight women. Crime can not be solved by crime.
Ja, to trdimo "mirovniška golazen" že ves čas.
perci: Kar se pa tice preselitve, pa so kakor vem šli romi v postojno prostovoljno, drzava jim je samo zrihtala zatocisce.
Prostovoljno?
Ja, soočeni s 500-glavo množico z motorko in požigom barake, so res odšli "prostovoljno".
Vsako sodišče bo ugotovilo, da to ni bila prostovoljna odločitev.
Ja, to trdimo "mirovniška golazen" že ves čas.
perci: Kar se pa tice preselitve, pa so kakor vem šli romi v postojno prostovoljno, drzava jim je samo zrihtala zatocisce.
Prostovoljno?
Ja, soočeni s 500-glavo množico z motorko in požigom barake, so res odšli "prostovoljno".
Vsako sodišče bo ugotovilo, da to ni bila prostovoljna odločitev.
sudo poweroff

Barakuda1 ::
perci
Najmanj v teh segmentih je država zatajila.
3. člen
Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.
V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno.
( Strojanovi - da ne govorim o ostalih romih - so državljani Republike Slovenije, a je potreben še kak poseben komentar k temu)
14. člen
(enakost pred zakonom)
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki.
Država je torej dolžna enako ukrepat zoper rome kot ostale državljane. A pravtako je dolžna zagotoviti varnost tako romom, kot kateremukoli drugemu državljanu. Drugače povedano - dolžnost države, zaščite pred linčom je absolutna, tako za slovence kot za rome. Pri tem izgovor, da "se še ni nič zgodilo" ne zaleže kaj dosti.
32. člen
(svoboda gibanja)
Vsakdo ima pravico, da se prosto giblje in si izbira prebivališče, da zapusti državo in se vanjo kadarkoli vrne. Ta pravica se sme omejiti z zakonom, vendar samo, če je to potrebno, da bi se zagotovil potek kazenskega postopka, da bi se preprečilo širjenje nalezljivih bolezni, se zavaroval javni red, ali če to zahtevajo interesi obrambe države.
Tujcem se na podlagi zakona lahko omeji vstop v državo in čas bivanja v njej.
(ta člen bi si moral posebaj natačno prebrati višnjegorski župan in občinski svetniki. In kaj je tu kriva država. Veliko. Molče s tem soglaša. Opustitev torej, ki je posebaj huda, ker gre vendarle za izjave oblastvene strukture, pa čeprav le na lokalni ravni)
62. člen
(pravica do uporabe svojega jezika in pisave)
Vsakdo ima pravico, da pri uresničevanju svojih pravic in dolžnosti ter v postopkih pred državnimi in drugimi organi, ki opravljajo javno službo, uporablja svoj jezik in pisavo na način, ki ga določi zakon.
( v tem delu se država sicer ni prekršila, nerodno je le, ker ne ukrepa zoper tiste predstavnike oblasti, ki mislijo da temu ni tako )
63. člen
(prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti
ter prepoved spodbujanja k nasilju in vojni)
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.
(menda ni potreben poseben komentar)
Ne da se mi trenutno bolj poglobljeno obrazlagat posameznih določb ustave, a dejstvo je, da je država z opustitvami vspostavila stanje, kjer so bile človekove pravice kršene.
Torej - če bo zadeva prišla pred sodišče za človekove pravice, mislim da bo država kr lepo tanko piskala.
Najmanj v teh segmentih je država zatajila.
3. člen
Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.
V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno.
( Strojanovi - da ne govorim o ostalih romih - so državljani Republike Slovenije, a je potreben še kak poseben komentar k temu)
14. člen
(enakost pred zakonom)
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki.
Država je torej dolžna enako ukrepat zoper rome kot ostale državljane. A pravtako je dolžna zagotoviti varnost tako romom, kot kateremukoli drugemu državljanu. Drugače povedano - dolžnost države, zaščite pred linčom je absolutna, tako za slovence kot za rome. Pri tem izgovor, da "se še ni nič zgodilo" ne zaleže kaj dosti.
32. člen
(svoboda gibanja)
Vsakdo ima pravico, da se prosto giblje in si izbira prebivališče, da zapusti državo in se vanjo kadarkoli vrne. Ta pravica se sme omejiti z zakonom, vendar samo, če je to potrebno, da bi se zagotovil potek kazenskega postopka, da bi se preprečilo širjenje nalezljivih bolezni, se zavaroval javni red, ali če to zahtevajo interesi obrambe države.
Tujcem se na podlagi zakona lahko omeji vstop v državo in čas bivanja v njej.
(ta člen bi si moral posebaj natačno prebrati višnjegorski župan in občinski svetniki. In kaj je tu kriva država. Veliko. Molče s tem soglaša. Opustitev torej, ki je posebaj huda, ker gre vendarle za izjave oblastvene strukture, pa čeprav le na lokalni ravni)
62. člen
(pravica do uporabe svojega jezika in pisave)
Vsakdo ima pravico, da pri uresničevanju svojih pravic in dolžnosti ter v postopkih pred državnimi in drugimi organi, ki opravljajo javno službo, uporablja svoj jezik in pisavo na način, ki ga določi zakon.
( v tem delu se država sicer ni prekršila, nerodno je le, ker ne ukrepa zoper tiste predstavnike oblasti, ki mislijo da temu ni tako )
63. člen
(prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti
ter prepoved spodbujanja k nasilju in vojni)
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.
(menda ni potreben poseben komentar)
Ne da se mi trenutno bolj poglobljeno obrazlagat posameznih določb ustave, a dejstvo je, da je država z opustitvami vspostavila stanje, kjer so bile človekove pravice kršene.
Torej - če bo zadeva prišla pred sodišče za človekove pravice, mislim da bo država kr lepo tanko piskala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6859 (4886) | krneki0001 |
» | Končno dočakali (Strojanovi)!!!Oddelek: Loža | 3085 (1827) | šernk |
» | Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6856 (5869) | Brane2 |
» | Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 12698 (9146) | čoko |