» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
17 / 51
»»

WarpedGone ::

micika:

Če bi moji družini kdo želel preprečiti, da se vrne na svojo zemljo, bi tekla kri

in v čem si torej ti kej boljš?

ambružanom gre vsaj za lastno varnost, teb pa za imetje.

bedno.
Zbogom in hvala za vse ribe

Gavran ::

Tole moram skopirati, da ne bo Micka posta pobrisal in se delal da ga ni...

Copy/paste od MadMicka:

NEBIVEDU, NOBENE PRAVICE NIMATE PREPREČITI KOMURKOLI, DA SE VRNE NA SVOJO ZEMLJO. NITI ZAKONSKE, NITI MORALNE, NIKAKRŠNE.

Če bi moji družini kdo želel preprečiti, da se vrne na svojo zemljo, bi tekla kri. Tako da, Romi so začuda še neverjetno strpni. Verjetno zato, ker imajo nasproti sebe takšno premoč..

Sram me je, da obstajajo takšni, kot je nebivedu. Takšni ne bodo nikoli zadovoljni. Vedno bodo hoteli več in vse bodo povrnili trikaratno. Takšnim ni mar pravica, ampak hočejo vsiliti svoj prav vsem, pa četudi s silo. Ampak, mi se bomo že znali obraniti.

End copy/paste

Goreči zagovornik pravne države hote ignorira odločbo državnega organa o rušenju črnih gradenj NA VODOVARSTVENEM OBMOČJU V GOZDU in poziva cigane na linč prebivalcev Ambrusa!
Ti, Micka, a je tebi v RL ime Mirko Strojan?

MadMicka ::

nebivedu, a ti nemara misliš, da bom jaz tebe spraševal, kje lahko živim?? Misliš, da mora katerikoli državljan RS tebe spraševati, če se lahko naseli na Dolenjsko??

Izdajalec naroda praviš da sem? Raje to, kot da sem rasistična svinja. Kadarkoli.

Wox ::

Veš da pridem.:D S čim mi boste postregli, ker pridem od daleč? Bograč, bujta repa s kolinami...?
Commodore 64

Gavran ::

Micka, rušitev črne gradnje in prepoved bivanja na tistem mestu avtomatsko pomeni izgon. Edina razlika bi bila da bi izgon izvedla država namesto prebivalstva. In sedaj zmerjaš prebivalce, takrat pa bi s ksenofobi zmerjal državne organe. Državljani so šli po vroč kostanj v žerjavico za državo in zase, sedaj pa so najhujši fašisti???

krneki0001 ::

Micka si rasist in to prikrit, ker ne dovoliš ciganom da bi živeli na tvojem vrtu. In taki ste najhujši.

Poleg tega pa sploh ni problema, če naselijo kakšne druge rome sem, ljudje nimajo nič proti njim, samo Strojanovih pa nihče ne mara in njih nočejo, še njihovi sorodniki iz Grosuplja se jih otepajo in jih nočejo imet v grosuplju.

Glede tega, kam se bo ta družina naselila pa se ne odločam jaz - odločila se je vlada, da jih bo naselila na območje, kjer živi 1400 ljudi iz vasic ivančna gorica, višnja gora, hudo in spodnja draga, brez da bi o tem sploh govorila z njimi.

Poleg tega država trdi da hoče da se ciganska družina asimilira, vendar kako se bo asimilirala v gozdu? Očitno je državi vseeno kam jih stlačijo, samo da bodo nekaj na hitro naredili in se s tem pokazali evropi.

Na žalost je ta problem malo večji, kot je zgledal in država je že prej zamočila sedaj bo pa tudi in spet bodo problemi.

BluPhenix ::

V bistvu je tako kot je rekel micka. ČE je zemlja njihova se imajo pravico vrniti tja. Nihče od okoliških ljudi ne more tega preprečiti (pravno gledano).

Žal, ampak vedno bolj ubirate napačno pot. Resno ni nobenega med vami, ki bi spravil skupaj kakšne obremenilne dokumente in šel po malo drugačni poti. Naprimer taki, da sebi zaščitiš hrbet pred kakšrnimi koli očitki in obenem delaš tisto, kar se ti zdi prav? Zakaj še vedno ne zahtevate od države da porušijo črno gradnjo? Zakaj še vedno vodite boj le proti Strojanovim, če je za večino tega kar se sedaj dogaja in vas moti kriva država?

nebivedu, kje so dokumenti? Petek je jutri...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

JurcaG ::

Malo si poglejte današnje članke na 24ur. Ko so romi napadli bolniško osebje. Ja take stvari se dogajajo vedno sam na tv ni prišlo! A bomo še dolgo večina v Sloveniji pod ustrahovanjem manjšine.
Nihče ne ve vsega, tudi jaz ne

Pa še link (upoam da bo delal)
http://24ur.com/naslovnica/novice/slove...

Wox ::

Ma ne dela mi tole. Mi je Bill uturil WMP11. Kaj pa je bilo? Zakaj so jih napadli?
Commodore 64

Bluphenix
Zemlja je njihova, vendar nezazidljiva(gozd) in paše v prvi najbolj zaščiten pas vodovarstvenega področja, kjer naj nebi bilo niti lesene barake, kaj šele kakega odpada. Zato so inšpektorji izdali odločbi.Prva odločba o podrtju črnih gradenj in izgonu ciganov je iz leta 1999, druga je iz leta 2001, pa še do danes ni nič narejenega. Lahko imajo zemljo, vendar na njej ne smejo živeti in bi jih država morala uradno deložirati že leta 1999 in to po uradnih slovenskih zakonih.

Tu se, vsaj tako mislim ne gre za "ambruške" cigane ampak za druge. Najprej so so zaleteli z avtom v osebni avto od bolničarja, potem pa so še napadli bolničarja (pretres možgamov, odtrgano uho...) So pa še izjave ljudi kako so jim v bolnici držali nož na grlu ipd ...
Poklikaj na www.24ur.com, pa na največjem oknu zgoraj je link "v strahu pred romi" pa imaš tam video klip pa si poglej sam zadevo!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JurcaG ()

Ja to so drugi cigani, vendar se dogajajo stvari enake kot so se dogajale v ambrusu in tut tam bo počasi tem ljudem prekipelo, pa bo situacija ista. Država sploh nič ne ukrepa, policija je brez moči, ker se policaji bojijo za svoje družine in tako bodo morali tam tudi sami ljudje vse v svoje roke vzet in potem bo spet micka jokal, kok so cigani revčki. Micka treba je spregledat in videt da ni vse tako rožnato, kot ti vidiš.

Saj to ni nič novega, samo zdaj bo večina javnosti le ugledala kaj se dogaja po Sloveniji - Slovencem!!

Razne micke in matthai ne bodo nikoli dojeli, ker vedno napake iščejo na napačnem koncu.
Ostali pa upam da bodo čimprej, da se ta agonija za domačine konča in se cigane postavi nekam na sredo enega urbanega središča, kjer bodo vsem na očeh in jim bodo hitro lahko dokazali nepravilnosti.

lufthammer ::

>>>>Janeza Janšo nisem zmerjal zato, ker bi on obžaloval, da črna gradnja še ni porušena. Zmerjal sem ga zato, ker je dejal, da je največji problem pri vsej zadevi, da črna gradnja še ni poršušena. Izgon Romov se mu ZDI MANJŠI PROBLEM.

Ja, Mici Prvo je vzrok, drugo že posledica. Boš reševal posledice, vzroke pa pustil? Pa še to - o kakšnem izgonu govoriš? Tega še Strojan ni rekel. Je pa tipično, kar ponavljaj, mogoče bo na koncu kdo verjel.

Naj še enkrat poudarim, cigani so odšli prostovoljno po dogovoru z ministrom. Lahko bi ostali in zaprosili policijo, ki je itak plačan da čuva naše državljane, pa tega niso storili. Odšli pa so prostovoljno.

nebivedu, ja državamora podreti bajte, ker so na črno. Oni pa lahko gredno na tisto zemljo, magari gojit redkvice. Nihče jim ne sme blokirati dostopa do njihove zemlje, ne glede na to, kaj mislijo tam delat. Če mislijo tam živeti, je potem naloga države, da jim "pove" zakaj ne smejo tam imeti hiš in ostalega in ukrepa, glede na zakone, ki jih kršijo.

Naj še enkrat poudarim, cigani so odšli prostovoljno po dogovoru z ministrom. Lahko bi ostali in zaprosili policijo, ki je itak plačan da čuva naše državljane, pa tega niso storili. Odšli pa so prostovoljno.

To si predpostavljam zvedel iz medijev. Jaz sem tudi tako slišal. Včeraj je pa komisar povedal, da le ni bilo tako prostovoljno, komu verjeti?

urban99 ::

tale Ambrus prekipeva od prostovoljstva...

Ja iz medijev sem zvedel - pokazali so posnetek ko se je Strojanov misrko strinjal z ministrom, da bodo še eno noč ostali, potem pa gredo v postojno. Torej so se sami odločili, ker tisto noč so še tam spali. Če nebi šli pač nebi šli, ampak so se pa sami odločili da gredo naslednje jutro.

jype ::

Če bi mi, kleni severnejši Slovenci, jutri prišli en-masse grozit v Ambrus, da mamo dost teh usranih dolenčkov, bi se Amburžani precej hitro prostovoljno pobrali. Morda bi jih celo prišla zaščitit policija, ampak dvomim, da bi se jim zdelo muje vredno za ove.

No, verjetno bi se kak evropski funkcionar pritoževal, ostali bi bili pa vsi srečnejši. Gospodarstvo bi cvetelo, pa to. Tisk bi poročal, kako so Amburžani prostovoljno odšli.

Pa nima veze. Nebivedu v bistvu zasluži kazen. Pozivanje na barikade zoper cigane branit njihovo lastno zemljo je vsekakor sovražni govor. Pravzaprav se njegovih izjav ne da ločiti od nacistične propagande, razen seveda po etnični pripadnosti prizadete manjšine.

No, meni je vseeno, če država ne ukrepa zoper Rome, saj so vendar bogi in nerazumljeni, ampak nebiveduja bi pa res lahko počasi že zaprli. S tem pisanjem dela narodu nepopravljivo škodo!

Thomas ::

> Če bi mi, kleni severnejši Slovenci, jutri prišli en-masse grozit v Ambrus, da mamo dost teh usranih dolenčkov

> Pravzaprav se njegovih izjav ne da ločiti od nacistične propagande

True, true.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vidim, da mi celo Thomas izreka priznanje, za odlično sposobnost impersonacije.

Morda bo zdaj tudi nebivedu lahko razumel, kako je na biti na strani manjšine. Morda. Se bojim, da ne. Da se mu bo še vedno zdelo, da če se eni v družini preživljajo s kriminalom, da je kolektivna kazen kar primerna. Da je smiselna. Da je sprejemljiva.

Nekaj je gnilega v slovenski deželi. No, v bistvu tolk, da ko odrežeš gnilobo še za čežano ne ostane.

somebody16 ::

Lep pozdrav.

Stvar je veliko širša kot sama izselitev. Zakaj se nihče ne vpraša, zakaj je prišlo do tega? Zakaj se vsi obešajo na kao prisilno izselitev, čeprav je bila prostovoljna (da nihče ne omenja množice, ki jih je kao ustrahovala - ta množica bi v primeru, da strojanovi ne bi odšli še naprej protestirala in ne bi nikogar fizično napadla). Vsi od hanžka pa do evropskega varuha kritizirajo izselitev pa čeprav nikogar ni bilo v Ambrus. Tudi vi, tukaj ki zagovarjate cigane, jaz jih tudi, dokler ne delajo problemov in se držijo zakonov (nekateri Slovenci se ne ampak so za to zaprti), še niste bili v Ambrusu, saj govorimo o konkretnem primeru, prosim ne pametovat in označevat ljudi za rasiste in nestrpneže. Nihče ne pozna dejanske situacije, vsi pa vidite izzselitev. Prosim lepo, vprašajte se zakaj je do tega prišlo. Ne si zatiskat oči pred preteklostjo in prosim vas ne nas označevati za rasiste zaradi tega, ker smo protestirali proti državi, ker v dvanajstih letih ni polovila tistih deset mulcev ki so počenjali probleme. Vem, da to kar se je zgodilo ni pravično do otrok in nekaterih žensk. Vprašam pa vas, kaj bi storili v našem primeru.

Micka, pri tebi, bi, v tem primeru tekla kri (če bi ti nekdo preprečil vstop na svojo zemljo). Mi smo veliko bolj strpni od tebe, saj pri nas ni tekla kri. Nismo pa protestirali zaradi vstopa na svojo zemljo. Protestirali smo zaradi večletnega ustrahovanja, groženj nasilja in kriminala in poudarjam ni tekla kri in ne bo. Mislim pa, da je pravica vsakega državljana, da se postavi za svojo pravico do miru. Micka ti ne bi protestiral, ti bi se klal kajneda. Nimaš prav.

Nihče, ki ne pride sem in se ne pozanima od dejanski situaciji ne more govoriti o človekovih pravicah. Kje so bile vsa ta leta naše pravice. Nihče ni nič ukrenil. Kaj storiti potem? Ukrepati moraš sam, vendar ne z nasiljem temveč s protestiranjem.

Prosim poglejte celotno sliko. Vprašajte se zakaj je prišlo do tega. Pridite in se pozanimajte o celotni situaciji. Vsi, vključno z obema varuhoma pametujete samo na podlagi enega dogodka. Problem ni velik kot je velika preselitev, problem je velik 12 let in še več. Nihče ne govori o teh dvanajstih letih. Zakaj nihče noče teh cigančkov (mišljeno pozitivno), če pa so po vaših besedah tako v redu. Zakaj hudiča jih nihče noče?

In še enkrat... poglejte celotno sliko in si dobro oglejte vzroke zakaj je do tega prišlo. Niso važne samo posledice, važni so tudi vzroki. Upoštevajte jih v svojih komentarjih.

Govorim o konkretnem primeru, in tago bi se ga bilo tudi treba lotiti reševati... konkretno.

Sam pa spoštujem in lahko samo čestitam vsem romom, ki se jim je uspelo vključiti v našo družbo. Čestitam jim, ker so se sposobni prilagoditi našim razmeram, našim zakonom in poleg tega ohraniti svojo kulturo. To pričakujemo tudi od Strojanovih (predvsem od tistih nekaj ki mislijo da so glavni). Spoštovati in se ravnati po slovenskih zakonih. Nihče ne bo kompliciral, če bodo živeli pod šotorom in kuhali golaž na prostem... nihče.

Malo premislite vsi o celotni stvari (ne samo o preselitvi) in jasno vam bo, da smo upravičeno protestirali.

Lahko noč

Zgodovina sprememb…

A si si prebral kam vabim ljudi na barikade?

Če si nisi, potem nehaj pametovati, ker si izpadel nepismen. Ker Ambrus in Hudo sta 2 različna kraja in sta 15 km narazen. V enem so cigani živeli in imajo zemljo, drugo pa jim je obljubila država in ni tam nič njihovega in v tisto jaz vabim ljudi. Pa še teh ljudi, ki živijo tam ni vprašala, ali sploh so zato, da se ta družina naseli v njihovem kraju.

Zdej pa še enkrat preberi kam vabim ljudi in mi povej kaj je v tem slabega, če pomagam ljudem ki nočejo ob sebi imeti parih kriminalcev(mislim samo na del družine, otrok ne štejem zraven), ki izsiljujejo, pretepajo, kradejo in se vozijo z neregistriranimi avtomobili naokoli, po možnosti s takim avtomobilom tudi preko 100% prekoračeno hitrostjo skozi naselje.

Poleg tega je zemlja ostala tej družini in jim v zameno ni treba nič dati - če bodo pa oni dobili zemljo s komunalnimi priključki zastonj, jo pa hočem tudi jaz, pa najbrž da ne samo jaz, ampak vsaj 75% slovenije, če ne kar vsi. Tko da gre samo za preprečevanje padca pravne države, ki pa se bo resnično zgodila takoj ko bo država podarila ciganom en sam kos zemlje in jim nanjo postavi en sam priključek elektrike, za katero ne bodo plačevali.

KandazaR ::

No, meni je vseeno, če država ne ukrepa zoper Rome, saj so vendar bogi in nerazumljeni, ampak nebiveduja bi pa res lahko počasi že zaprli. S tem pisanjem dela narodu nepopravljivo škodo!

Seveda ti je vseeeno če pa si na drugem koncu slovenije in opazuješ dogodke iz naslonjača.
Sicer pa zakaj pa bi morali romi živeti samo na dolenjskem, prekmurju in deloma na štajerskem?
Zakaj pa ne gredo v ljubljano ali pa gorenjsko??

Thomas ::

Johnson je imel vojsko in nacionalno gardo, da je ukrotil črnce, ki so bili cigani in belce, ki so bili šovinisti.

Integracijo je začel z vojaško silo na ulicah Juga.

Integracija ni končana, črnci so množično po arestih. So pa tudi ministri in zvezde vseh vrst.

Če smo humanisti, bomo pač prisilili cigane na normalno obnašanje - magari jih vrgli v ječe - belce pa k priznanju, da so cigani tudi ljudje.

Samo za kaj takega MORAŠ biti pripravljen uporabiti oboroženo silo. Če nimaš tudi v njej samih šlev, se razume.

Johnson je bil velik predsednik, čeprav je bil Demokrat. V EU se bomo rajš šli pacifističen jok blesavih Komisarjev in nenadzorovano klanje?

God bless America once more!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Če bi mi, kleni severnejši Slovenci, jutri prišli en-masse grozit v Ambrus, da mamo dost teh usranih dolenčkov, bi se Amburžani precej hitro prostovoljno pobrali. Morda bi jih celo prišla zaščitit policija, ampak dvomim, da bi se jim zdelo muje vredno za ove.

Probajte, pomoje da jo ucvrete domov že pri treh cigančkih na katere naletite. Zato, ker se morte med sabo kregat, pa ne vidite vseh ostalih, ki vas ogrožajo.

Mirko Strojan, poglavar romske družine:

Zbirajo se na moji zemlji. Zapirajo cesto, ki vodi do moje zemlje. To so največji gnoji. Vse bom zažgal. Zagradec bo gorel in vsi bodo bežali. Nimajo pravice zapirati našo pot. Po celi Sloveniji se zbirajo Romi. Podporo so nam izrekli tudi hrvaški Romi. Naj krajani Ivančne Gorice ne mislijo, da smo sami,

Zgodovina sprememb…

Thomas> Johnson je bil velik predsednik, čeprav je bil Demokrat.

Ne eno ne drugo, pa oboje off-topic. Ampak naj ti bo, to je dobro naredil.

Ni pa res, da so črnci po zaporih. Ja, veliko jih je, ampak v veliki večini le tisti, ki so dokazano krivi kaznivih dejanj. God bless america.

No, v EU je podobno. Sankcije za kazniva dejanja se lahko izrečejo le storilcem, ne pa kar njihovim družinam. Torej?

Čas je, da se pošlje vojsko v Ambrus in na Hudo, ker kmetje s Hudega mislijo, da so nad državo. Da lahko državi dopovejo, kaj bo storila z lastno zemljo. Ali mislijo družino kar v eno bajto, ki je že postavljena, pa prejšnje prebivalce nagnat ven? Najbrž ne. Torej, če bodo tam barikade, naj kar pride kakšen tank in jih zrine stran.

nebivedu> Probajte, pomoje da jo ucvrete domov že pri treh cigančkih na katere naletite. Zato, ker se morte med sabo kregat, pa ne vidite vseh ostalih, ki vas ogrožajo.

Ko dobimo papirje, ki jih obljubljaš. Če ne si samo nakladač.

nebivedu> Mirko Strojan, poglavar romske družine:

Ja, smo že slišali. Toži ga, ker ti grozi, kaj pa češ? Se boš stepel z njim? Če bo najel Čeferina, boš drago plačal, potem bo pa kupu še travnik poleg tvoje bajte, pa si najebal!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Na žalost premalo bereš poste. Napisal sem da jih dobiš, ko jih pregleda tožilec ali tožilka, ker sem jih poslal v obravnavo in ko bodo dovolili bodo objavljeni vsi papirji - gre pa zato, da je še vedno preveč imen in cigani se lahko maščujejo tem ljudem, ki so podpisani. Pač policija raje varuje cigane, kot pa poštene delavne ljudi.

jype dokaži, da so bili cigani pregnani iz njihovega doma!!! Če nimaš teh dokazov, potem bolje da si tiho, ali pa da prideš pogledat v te vasi in resnično preveriš, kaj se dogaja, ker mediji so izkrivili resnico do konca. Lahko te tudi jaz okoli vozim, pa greva prvo v postojno, potem pa še na hudo in ambrus in se pogovori z obema stranema, pa potem presodi, do takrat pa ne kritiziraj nobene, ker o nobeni nimaš pojma.

Barakuda1 ::

policija je brez moči, ker se policaji bojijo za svoje družine in tako bodo morali tam tudi sami ljudje vse v svoje roke

:\

Haallooo, pa a se avtor teh vrstic sploh zaveda kaj piše.

Če je to res, potem ma vlada takoj da odstopi...včeraj, ker je danes že prepozno.

Najprej ma da odstopi Janša, potem njegov minster za notranje zadeve, pa generalni direktor policije, potem komandir policijske postaje in na koncu vsem policistom, ki si "ne upajo" opravljat svojega dela za katerega so plačani knjižce v roko, pa ajd na zavod za zaposlovanje.

Ma ne me no hecat "polocija se boji, zato bomo sami vzeli zakon v roke"

Boli me k**c če je policaja strah. Svoje ma še zmer za nardit, al pa naj sleče uniformo in gre prodajat sladoled. o.k.;((

jype
Čas je, da se pošlje vojsko v Ambrus in na Hudo, ker kmetje s Hudega mislijo, da so nad državo. Da lahko državi dopovejo, kaj bo storila z lastno zemljo. Ali mislijo družino kar v eno bajto, ki je že postavljena, pa prejšnje prebivalce nagnat ven? Najbrž ne. Torej, če bodo tam barikade, naj kar pride kakšen tank in jih zrine stran.

Zakaj ni prišel kak tank takrat, ko so prvič ljudje protestiral pred parlamentom(zaradi ustreljenega sovaščana, ki je hotel zavarovati svojo zemljo potem, ko mu je policija odklonila pomoč)?
Zakaj hanžek po vsaj 20ih povabilih ni niti enkrat prišel v ta kraj?
Zakaj policija ni pomagala ljudem, ampak se je izogibala incidentom?
Zakaj se vlada ni zganila od leta 1991 in ni sprejela nobenega zakona o romih in zakaj romi ne spadajo pod manjšine?

Teh zakajev je ogromno in država ga je temeljito usrala že pred 15imi leti, pred 12imi se je potem začelo stopnjevat, po zadnjem incidentu je počilo in danes smo kjer smo.

Reši vse skupaj naj sedaj država, ki je orenk zajebala, ampak prvi tank, ki bo zapeljal na cesto, pomeni državljansko vojno. Pa sej smo že navajeni, da se slovenčki med sabo streljamo, še nedavno nazaj smo se, pa potem so še mal nasprotnikov po vojni postrelil, in je bilo par let mir.

Ampak očitno bo moral res kak tank zapeljat iz vojašnice.

Barakuda1, točno to kar sem napisal se dogaja. Policaj ima doma družino, cigani vedo kje živi in mu sami povedo, tako kot vsakemu drugemu, vemo kje živiš in te bomo ubili - tut jst sm to že doživel, pa grožnje potem tudi.

Vprašaj malo novomeščane, kaj pri njih delajo cigani - čisto enake grožnje kot pri Strojanovih.

In policaji so samo ljudjez družinami in verjemi da se bojijo za te svoje družine. Ciganu je vseeno če bo šel za 30 let v zapor, policaju pa ni, če bi mu kdo otroka ubil.

Ko je en izmed strojanovih streljal s kalašnikom na vaščane 2 leti nazaj so vse to policaji opazovali iz varne razdalje, šele ko so specialci iz lj prišli, so upali zraven. Ja in to mi plačujemo. Potem pa nas niso niti upošteval, ko smo šli pred parlament tiho protestirat.

En vaščan je zarad itega na vozičku in bo imel trajne posledice zaradi tega.

Zgodovina sprememb…

nebivedu> Zakaj ni prišel kak tank takrat, ko so prvič ljudje protestiral pred parlamentom(zaradi ustreljenega sovaščana, ki je hotel zavarovati svojo zemljo potem, ko mu je policija odklonila pomoč)?

Ne glede na to kakšne stresaš, bom jaz vedno zagovarjal tvojo pravico, da protestiraš pred parlamentom. Da svojim predstavnikom v državi poveš, kaj si misliš o njih in njihovem delu. To je zelo pomemben del demokracije.

nebivedu> Zakaj hanžek po vsaj 20ih povabilih ni niti enkrat prišel v ta kraj?

Nimam pojma. Bilo bi lepo in edino prav, da bi.

nebivedu> Zakaj policija ni pomagala ljudem, ampak se je izogibala incidentom?

Tudi ne vem. Ni pa to "bilo bi lepo, da bi", ampak policijo zaradi opustitve uradnega dejanja dejansko lahko tožiš in tožbo tudi dobiš.

nebivedu> Zakaj se vlada ni zganila od leta 1991 in ni sprejela nobenega zakona o romih in zakaj romi ne spadajo pod manjšine?

Ker se Slovenci težko zmenimo tudi tiste stvari, o katerih se strinjamo. O Romih se očitno ne povsem. Spet ti lahko rečem samo, da pojma nimam in da je to absurdno. Ampak ne glede na to kako in kaj počnejo Romi in država, se ti ne smeš spustit na tak nivo, ker potem postaneš isti klinac, kot so "oni". Jaz grem stavt, da imaš tudi kakega kolega med Romi, pa da se povsem OK razumeta. No, če nimaš - jaz sem npr. imel par sošolcev v OŠ, eden od njih je bil Rom, ostalih nekaj pa iz raznih republik bivše Jugoslavije. Pa smo se odlično razumeli. Mi je bilo pa jasno, da je eden od njih pezde in da ga bo prej ali slej kaj doletelo. Ampak ker sem imel med sošolci tri pezdete in sta bila dva od njih avtohtona klena Slovenca, nikoli nisem kar povprek povezoval teh ali onih s kriminalom ali čem podobnim. Jasno je, da je na družbenem robu več packarij, ampak tudi ko to vzameš v zakup je še vedno jasno, da niso kar vsi po vrsti od hudiča, ne?

No, zdaj bi bil že čas za tiste dokumente. Jaz bi tudi rad, da se reči premaknejo.

nebivedu, žal:

Papirji bodo, samo da dobim uradno potrdilo, da zemlja res ni bila njihova, ker je to skoraj ključnega pomena za tožbo proti državi. Vse skupaj s tem potrdilom bo poslano na sodišče in naj se potem tam država brani, hkrati pa bom vse skupaj objavil na internetu in sproti obveščal o napredovanju. Pričevanj se je pa nabralo že kar nekaj in to s podpisi in vsem skupaj - pač ljudje imajo dosti sprenevedanja države in neukrepanja policije.

To je zadnja stvar, ki si jo zapisal o dokumentih. Medtem si že dobil uradno potrdilo (vsaj videl) da zemlja JE njihova. Je torej šla ključna postavka po gobe? Si torej poslal na sodišče brez tega potrdila?

Koherentnost, to je tisto, kar manjka v tvojem pisanju. Kako potem pričakuješ, da bo kdo verjel tistemu kar pišeš? Ne govorim, da so tile cigani eni pridni angelčki, še zdaleč ne, pravim samo, da je tvoje pisanje o (očitno) vsem treba jemati z nekaj rezerve. To je tudi stvar, ki lahko vaše krajane ovira pri poti k mirni rešitvi, oz. sploh rešitvi. ČE so tam vsi tako nekoherentni kot ti tukaj, potem ne vem, kako se bo dalo s kom dogovarjati.

Zakaj ni prišel kak tank takrat, ko so prvič ljudje protestiral pred parlamentom

Kaj delat? Umirit proteste? Ker drugače ne vem kakšen pomen bi lahko imel tank tam. Če malo logično pogledaš pa se na takih protestih pred parlamentom ne sme pojaviti tank, zakaj upam, da veš sam ...

Ciganu je vseeno če bo šel za 30 let v zapor

V teoriji mogoče, v praksi pa mislim da bi ga to precej zlomilo. Vsaj glede na njihove izjave glede postojne ... mi ne moremo živeti tukaj, ker so zaprti prostori, mi moramo biti na prostem. ČE te besede držijo, bi verjetno bil zapor precej vzgojna stvar.

Ko je en izmed strojanovih streljal s kalašnikom na vaščane 2 leti nazaj so vse to policaji opazovali iz varne razdalje, šele ko so specialci iz lj prišli, so upali zraven. Ja in to mi plačujemo. Potem pa nas niso niti upošteval, ko smo šli pred parlament tiho protestirat.

Ste napisali pritožbo proti državnim organom? Ste naščuvali odvetnike proti državi? Obvestili kakšno evropsko komisijo? Ja, ste tiho protestirali pred parlamentom, ampak samo to ni dovolj, žal.

_marko ::

nebivedu:
Jaz čist dobro razumem kaj hočeš povedat. Ampak se vseeno strinjam v zadnem postu z jypetom. (ne z vsemi njegovimi prejšnimi)
Ampak, zakaj hudiča ne greš magari ti tožit države?!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

BuDi79 ::

direktor policijske uprave Ljubljana: "Od leta 2000 smo proti posameznim članom družine Strojan podali 126 predlogov kazenskih ovadb."
vir: 24ur

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

svecka ::

Ja kaj češ nekateri so si kle postavili zid preg glavo in ne bodo sprejeli resnice takšne kot je. Tako je in tako bo, itak pa sedaj vse politiki vlečejo nitiv medijih in vi jim nasedate. Že več kot 15 let gledamo ene in iste glave ki so Slovenijo pahnili v srednji vek. Ne levica ne desnica ni nič, jaz pravim: metlo v roke in vse dol vrečt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

jype , Marko_ in bluphenix, bom vsem naenkrat pisal.

Imam kolega celo med Strojanovimi. Na tej listi lastnikov ga ni, kjer so dediči vpisani. Ker ni hotel početi kriminalnih dejanj in je zaradi manjšega prekrška(vožnja z neregistriranim avtom) hotel k čeferinu, pa ga noben od bratov ni peljal. Peljal sem ga večkrat.
Ko smo pri nas gradili je vsak dan hodil pomagat delat in ker je bil delaven, so ga njegovi zbrcali ven iz njihovega ozemlja.

Ne gre zato, da bi bili vsi romi enaki, gre pa zato, da družine strojanovih nihče ne mara( še celo njihovi sorodniki v Grosupljem ne), ker so vsi razen nedolžnih otrok in stare mame(ki ne more več tega počet) kriminalci. Vsi izsiljujejo, vsi kradejo in vsi se pretepajo, tudi ženske med njimi so take. Večinoma se jih vedno zbere po par, in se psravijo na eno žrtev in od nejga dobijo denar, ali mu kaj ukradejo, če pa nič nima je pa pretepen.
Samo primer; Kolega je šel v gozd, da bi tam podrl drevo za drva, pa so prišli cigani (2 moška in 2 ženski) in ker ni imel denarja s sabo, je bil tepen in cigani so mu celo ketno na motorki presekali s kamnom, češ ker nisi mogel plačat 5000 sit, boš pa za novo ketno dal 5000 sit. Ko je to prijavil na policijo, so mu lepo povedali, da ker je sam in brez prič, oni pa štirje, ne bo mogel na sodišču doseči nič in da naj se pač poslovi od razmišljanja, da jim sploh kaj more. Sej po takih vsakodnevnih dogodkih je jasno, da se ljudem odtrga in da so naredili kar so.

Tožbe so podane v vseh primerih, a se zadeve niti ne premaknejo naprej. Vse stoji in noben se ne upa tega dat v obravnavo. Celo sam župan, ki bi moral podpisati odlok o podiranju črnih gradenj tega noče storiti, ker se zaradi groženj ciganov boji.

Na žalost sem včeraj videl, kaj počnejo mediji, ker imajo domačini celotne posnetke, kaj so govorili in vse posneto, v medijih pa samo po par sekund in še to totalno skrivljene zgodbe.

Pa še ena žalostna novica. Gospoda Šinkovca še nekako ohranjajo umetno pri življenju, ker je njegovo telo odpovedalo. Obiski so celo svojcem prepovedani. Vendar naj bi umrl že v začetku tedna, pa se to bojijo pa se priznati, ker bi to povzročilo hude nemire med krajani in splošen upor proti ciganom.

Pa še to - Čmak, slovenec, ki naj bi pretepel g Šinkovca in njegovega sina, je fiksarček s 65kg, zdej nej mi pa en pove kako je on sam lahko pretepel 2 kmeta, od katerih ima vsak 120kg in cele dneve delata na kmetiji.

Spet polno enih "naj bi". Pa naj bo, bomo še enkrat predpostavili, da imaš prav.

nebivedu> Tožbe so podane v vseh primerih, a se zadeve niti ne premaknejo naprej.

Fino bi bilo videt kakšno dokumentacijo. To bi zelo podkrepilo vaše stališče (ne bi pa rešilo problema - neučinkovit pravosodni sistem). Btw, za vsako podano tožbo lahko dobite lep kupček denarja na sodišču za človekove pravice v EU, ker vam država ni zagotovila sojenja v doglednem času.

Ne more pa biti tako nedelovanje države opravičilo za take usmerjene shode. Tudi če dejansko so _vsi_ iz tiste družine kriminalci (ker tiste, ki niso, itak naženejo od hiše, pardon, barake) je treba to še vedno vsakemu posebej dokazat in ga glede na njegove prestopke kaznovati individualno. Razumeš?

nebivedu> Pa še to - Čmak, slovenec, ki naj bi pretepel g Šinkovca in njegovega sina, je fiksarček s 65kg, zdej nej mi pa en pove kako je on sam lahko pretepel 2 kmeta, od katerih ima vsak 120kg in cele dneve delata na kmetiji.

Verjetno se ju je lotil z injekcijsko iglo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Daedalus ::

direktor policijske uprave Ljubljana: "Od leta 2000 smo proti posameznim članom družine Strojan podali 126 predlogov kazenskih ovadb."

nebivedu - en nasvet. Pozanimaj se, kaj se je zgodilo s temi ovadbami. Pol pa tožbo proti državi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype in daedalus
večina od teh 126 prijav in večina tožb bo zastarala, tako kot vse dosedanje zadeve v vezi s cigani, ker ljudje nimajo denarja, da bi se bongali z odvetniki in da bi skakali v mesto reševat te zadeve. To so delovni ljudje, ki večinoma delajo od zore do mraka na svojih kmetijah. Večine izsiljevanj stare mame še prijavile niso, ker živijo same in se bojijo maščevanja romov. Tudi ljudje ne upajo nastopat v javnosti zaradi strahu pred to družino.

Tožbo, ki sem jo podal sam, pa smo sestavili iz 20 strani A4 pričevanj in ta bo šla v obravnavo enkrat leta 2009, če sploh bo šla.

Predsednika krajevne skupnosti Hudo so včeraj oglobili, ker je za javnost izjavil; "Tujega nočemo, svojega ne damo!", temule ciganu pa za odkrite grožnje, ki jih je izrekel zua 24ur ni rekel noben nič in tut noben mu ne bo - lepo vidna razlika pred zakonom za slovence in cigane!

Pa še to - vsi gledate samo preselitev ciganov - treba je pogledat, zakaj je do tega sploh prišlo. In ta zadeva se vleče od leta 1991 naprej, pa nobena vlada do sedaj je ni hotela popucat - torej bo sedajšnja vlada pojedla za 15 let nazaj ves drek, ki so ga zakuhali vodilni v državi od leta 1991 naprej.

Upam samo da ne bo mrtvih na nobeni strani v vsej tej zadevi, samo na žalost se bo ravno to najbrž zgodilo, ker državaje odločena da bo to storila, domačini pa ne bodo in ne smejo popustiti, ker bi se s tem spet spustili v podrejen položaj in bi država s tem dala nov zagon, da cigani res lahko počnejo kar jih je volja, davkoplačevalci pa se morajo podrejat.

Ciganu, ki stori prekršek, ne morejo od nikjer vzeti niti tolarja, medtem ko en delavec z 80 do 100.000 sit plače dobi upravno izplačilno prepoved in mu trgajo od plače. S tem, da mora delavec s tem denarjem preživeti mesec, cigan pa dobiva po 300 jurjev in več socialne pomoči, ker ima več otrok, če mu pa denarja zmanjka gre pa ukrade ali iz trgovine ali pa od prebivalstva ( ne pravim da vsi, vendar je kar večina takih, ker jih je na dolenjskem zaposlenih samo 1% od skoraj 4000 romov).

Zgodovina sprememb…

perci ::

Tožbo, ki sem jo podal sam, pa smo sestavili iz 20 strani A4 pričevanj in ta bo šla v obravnavo enkrat leta 2009, če sploh bo šla.
Glede na to, da si tožbo podal sam, predvidevam, da imaš dostop do .doc datoteke, ki to tožbo vsebuje. Daš na vpogled?
Pri katerem sodišču si vložil tožbo?
Kako se glasi tožbeni zahtevek?

WarpedGone ::

Na žalost sem včeraj videl, kaj počnejo mediji, ker imajo domačini celotne posnetke, kaj so govorili in vse posneto, v medijih pa samo po par sekund in še to totalno skrivljene zgodbe.

Izkoristite internet.

Naj nekdo zbere posnetke, jih obesi na youtube in objavi povezave na parih forumih.
Zbogom in hvala za vse ribe

Tožbo sem podal preko odvetnika, ki bo poskrbel za vse. Ko bodo papirji pregledani s strani tožilstva in ko bodo potrdili, da gredo lahko v javnost, jih bom objavil. Do takrat pa naj bodo lepo skriti, ker gre za osebno varnost okoli 30 prič iz ambrusa, krke, zagradca in še parih malih zaselkov v okolici tega ciganskega tabora.
««
17 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786859 (4886) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
323085 (1827) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776856 (5869) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012698 (9146) čoko

Več podobnih tem