» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
13 / 51
»»

jype ::

nebivedu> Pozivam vse protestnike, ki so včeraj protestirali, da naj vzamejo to "ubogo" družino pod svojo streho.

Dokler se na netu ne pojavi gradivo, ki si ga obljubil, nimaš kaj pozivat. Oni protestirajo proti državi, ne proti ciganom, ker je pač država tista, ki dela bedarije. Ciganom težko človek zameri, da izkoriščajo nedelovanje države, sploh glede na to, da se tega lahko naučijo predvsem od Slovencev.

Počas lahko nehaš z bedastimi populizmi. Če nisi mož beseda, potem si lahko samo slabši od ciganov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

poweroff ::

Oh, saj marsikdo bi jo. Saj ej ena ženska predlagala, da bi jih vzela za sosede. Kaj se je zgodilo? Krajani so bili proti. In tukaj ste pisarili po forumu da je hotela "zajebat sosede".

Saj če jih človek želi vzeti pod streho, mu to ne pustijo...
sudo poweroff

krneki0001 ::

Papirji bodo, samo da dobim uradno potrdilo, da zemlja res ni bila njihova, ker je to skoraj ključnega pomena za tožbo proti državi. Vse skupaj s tem potrdilom bo poslano na sodišče in naj se potem tam država brani, hkrati pa bom vse skupaj objavil na internetu in sproti obveščal o napredovanju. Pričevanj se je pa nabralo že kar nekaj in to s podpisi in vsem skupaj - pač ljudje imajo dosti sprenevedanja države in neukrepanja policije.

Zgodovina sprememb…

Matthai
Oh, saj marsikdo bi jo. Saj ej ena ženska predlagala, da bi jih vzela za sosede. Kaj se je zgodilo? Krajani so bili proti. In tukaj ste pisarili po forumu da je hotela "zajebat sosede".

Saj če jih človek želi vzeti pod streho, mu to ne pustijo...

OOOO matthai je začel posploševati!!!

Ni res, da jih je hotela vzeti pod streho. Prodati je hotela svojo zemljo državi. Nič nebi zastonj dala, tko da si boš moral malo bolje in ne samo površno prebrati, kaj ti tukaj gor pišemo.

In zato sem napisal, da bi ona hotela samo zajebati sosede s tem ko bi prodala zemljo državi katera pa bi potem to pordarila ciganom. Seveda pa so se ljudje, ko so za to zvedeli, takoj uprli, saj so imeli prevečkrat slabe izkušnje s strojanovimi dečki.

Brane2 ::

Če so cigani tako dobri v nastopu pred kamero, zakaj potem bedasti "civili" delajo trapaste mitinge in tekmujejo v disciplini, v kateri so brezupni ? :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

perci ::

nebivedu: Povej katastrsko občino in parcelno številko, pa ti jst pogledam v zemljiško knjigo. Ker počasi tudi meni že deluješ neresen s temi obljubami.

marvin42 ::

Matthai: ne bodi smešen... tako posplošuješ, da se tvoji odgovori sploh ne tičejo več teme, ampak kar tja v tri dni nekaj nabijaš... prosim, pojdi v Ambrus in posvoji ene par njihovih otrok. Boš naredil nekaj za njih, pa še moderen boš. Ker s temi svojimi smešnimi izjavami samo prilivaš olje na ogenj in jim v bistvu delaš medvedjo uslugo.
Mostly Harmless

Perci katastrska občina je najbrž zagradec, številke parcele pa ne vem, in zato čakam podatke iz občine, da grem potem lahko na zemljiško knjigo, če imaš pa možnost pa poglej v knjigo vse kar je v občini ivančna gorica zapisano pod družino Strojan. Samo mislim da ni nič.

Ambrus
Ime te dolenjske vasi ste gotovo slišali. To pismo pišem, ker so skrajno neprofesionalni slovenski mediji popolnoma izkrivili realno sliko dejanskega problema.
Izseljeni Romi niso bili edini prebivalci tabora v Dečji vasi. V tem taboru so se kar naprej menjavali najrazličnejši 'civili', povečini z zločinsko preteklostjo. Ker je lokacija tabora dokaj na samem, je bila idealna za neke vrste azil z vso mogočo sodrgo. Prav zato krajani ves čas poudarjamo, da ti ljudje niso bili izseljeni zaradi svoje narodnosti – to bi bilo skrajno nepravično(!) – oditi so morali, ker so gojili, zganjali in prikrivali kriminal. K razrasti le-tega je med drugim pripomogla tudi velika oddaljenost policijske postaje. Dogodki zadnjega tedna so bili tako ukrep krajanov iz obupa, ki je sledil stopnjevanju strahu do vrha. Veste, osnovne kulturne razlike so bile s strani vaščanov sprejete pred 40 leti, ko so se Romi trajno naselili v Suhi krajini. 'Razlike' s katerimi pa ti ljudje danes tako grobo kršijo zakon, še posebej tiste, ki predstavljajo kršitev osnovnih človekovih pravic, niso bile in nikakor ne smejo biti sprejemljive! Tekom let so se poleg običajnih kraj pridelkov in živali, vrstile tudi hujše protizakonite aktivnosti: vlomi in kraje, najraje v hiše starejših ljudi, ki živijo sami, več vlomov v okoliška župnišča, cestne blokade z ostrim kamenjem ali deskami, polnimi žebljev, kraja mobilnih telefonov, napad na gobarke, grožnje z uperjeno puško v mimovozeči avtomobil, izsiljevanja, podkrepljena z grožnjo, do boš ubit ali posiljena, lansko leto je policija zasegla večje število strelnega orožja in mamil, nedaven napad na Jožeta Šinkovca pa je bil že drugi poskus umora v dveh letih. To in podobno je krojilo naše vsakdanje življenje. Zadnjo žrtev tega tabora so mediji prikazali kot pretepaškega moškega – resnica pa je, da je branil svojo zidanico pred dobro znanimi vlomitelji. S tem si je nakopal maščevanje in skorajšnjo smrt. Jožetu so se na glavni cesti v blokado postavili trije avtomobili, za njim še dva, tako da je bil ukleščen mednje ter na milost in predvsem nemilost prepuščen Čmaku in njegovim romskim kompanjonom; kaj je sledilo veste. Na dejstvo, da ti z njive zmanjka kakšna glava zelja smo se kar navadili, nihče pa se nikoli ne bo navadil na to, da ti strežejo po življenju. Živeti v nenehnem strahu je sila mučno. Če tega niste doživeli, si ne morete predstavljati, kaj se godi v človeku, ko med vožnjo ugleda uperjeno cev puške. Jaz sem jo. Občutek tesnobe je nepojmljiv; Naj ustavim? Peljem naprej? Naj kličem policijo? Ne, kaj pa če me naslednjič ustavijo?! Gotovo bodo vedeli, da sem jaz klicala…
Neverjetno kako hitro se je slovenska policija organizirala za zaščito in varovanje tabora in njegovih prebivalcev. Sprašujem se, kje je bila ta javna služba med padanjem kola po Jožetovi glavi, kdo je varoval njega, kdo je varoval domove, avtomobile, njive in življenja vaščanov? Varuhu človekovih pravic pa vse skupaj kar nekako ni jasno. Ne samo, da ni bil v Ambrusu, ob nepreverjenih dejstvih in opazovanju od daleč si drzne dajati nekakšne pavšalne izjave in s tem grobo zavajati širšo slovensko javnost. Ali pa preprosto ne loči med etničnim sporom in bojem proti leglu kriminala. Veste g. Hanžek, nihče od Romov ni bil napaden, nihče ubit. Napaden je bil Jože Šinkovec iz Ambrusa! Ko smo izvedeli, da bo do izselitve končno prišlo, nismo čutili zmagoslavja. Ne. Čutili smo veliko olajšanje. Zato je zadonela Zdravljica. Naj rojak Suhokrajnčan prost bo vsak, ne vrag zločinski, le pošten sosed naj bo mejak!
Da izseljeni skupini življenje v Postojni ne odgovarja je razumljivo, saj nimajo raziskanega rajona, »poslovnih« poznanstev in informacij o imetju okoliškega prebivalstva. Medijem pa se bolj problematična zdi skrb za perjad, ki je ostala v taboru, kot Jožetovo zdravje. Močno upam, da zaradi težkih poškodb glave ne bo imel trajnih posledic. V kolikor preživi.
Dragi bralci, Ambruška zgodba je dolga več desetletij, ne en teden. Zadnjih 12 let je potekal boj za osnovno človekovo pravico – za mir. Za mir, ki upam da ga bomo končno deležni. Žal pa se še vedno bije še en boj – Jožetov boj za življenje. Zato, Jože, drži se! Mi smo s tabo! Bog je s tabo! Drži se!

(zaradi varnosti) anonimna Ambrušanka

Po tsitem "puntu" ti ne pomaga niti 1E9 takih postov. Preprosto zato, ker ne bodo na NYT,CNN itd.

Sem reku,d a je tisto traparija, pa folku ne kapne pravočasno...

Dol mi visi, kaj si cel svet misli, važno je da živimo z olajšanjem, da kriminalcev ni več v bližini.

No ja, problema niste rešili. Le odložili ste ga. Morda ga dobite še nazaj.

Vlada je seveda v lepi godlji, kar ji čisto privoščim. Zna se tudi zgoditi, da se vam bo tole na dolgi rok maščevalo. Vlada Janeza Janše pač ne vidi rada, da jo nekdo zafrkne. In odpuščajo tudi ne prav radi.

Je pa hecno - pred kamero si ljudje upajo groziti da bodo "vse pobili", pod pismo ali pričanje pa si ne upajo podpisati. Prav tako tudi ni nobenih konkretnih dokazov za trditve. Le zakaj? Ker če bi se kdo podpisal z imenom in priimkom, bi se dalo zgodbo preveriti???
sudo poweroff

Zagotovo ga dobijo nazaj. Samo vprašanje je ali sedaj ali pozneje in ali bodo to ti cigani ali bo šlo na ta račun za kaj tretjega.

WarpedGone ::

Nastavi še drugo lice...

Bedniki.
Zbogom in hvala za vse ribe

Super Sonic ::

"Le zakaj? Ker če bi se kdo podpisal z imenom in priimkom, bi se dalo zgodbo preveriti???"

Matthai - mislim, da je že dovolj tvoje boluoze. Najbolj se mi pa smiliš zaradi tega, ker sploh ne veš koga zagovarjaš. Lahko pa dvigneš rito in odideš iz svoje sobe (v kateri si verjetno 24 ur na dan) malo na zrak in sicer v novomeški Žabjek.

Ali pa pojdi samo dvigniti gotovino v Nm na kakšno banko. Pa boš videl o čem se govori. To kar to pismo pravi - to ni urbana legenda, to so resnične stvari, ki jih bi lahko potrdili tisoči. Če le ne bi v njih tekla Slovenska kri. Jaz lahko povem, da sem pol teh stvari videl na lastne oči. Videl sem (ne)moč policije, videl sem kako ljudje v Grosupljem živijo v strah, kako si odkupujejo mir ipd.

Ti, ki Romov sploh ne poznaš in jih nisi nikoli niti videl, kaj šele z njimi spregovoril kakšen stavek, se boš tule na forumu pod nekim skrivnostnim "nikom" delal pametnega in jih zagovarjal. Vidim, da Hanženk svoje delo opravlja dobro.

Da te ni sram.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

SuperSonic - zahtevam preveč, če hočem videti dokaze o katerih je govora? Zaenkrat sem videl samo besede, dokazov pa nobenih.

Me mora biti sram, ker pač ne verjamem na forumske zapise, pač pa hočem sken dokumentov? Ki ga še nismo dočakali.
sudo poweroff

No ja, problema niste rešili. Le odložili ste ga. Morda ga dobite še nazaj.

Vlada je seveda v lepi godlji, kar ji čisto privoščim. Zna se tudi zgoditi, da se vam bo tole na dolgi rok maščevalo. Vlada Janeza Janše pač ne vidi rada, da jo nekdo zafrkne. In odpuščajo tudi ne prav radi.

Je pa hecno - pred kamero si ljudje upajo groziti da bodo "vse pobili", pod pismo ali pričanje pa si ne upajo podpisati. Prav tako tudi ni nobenih konkretnih dokazov za trditve. Le zakaj? Ker če bi se kdo podpisal z imenom in priimkom, bi se dalo zgodbo preveriti???

Ne nismo ga odložili in na naslednjih volitvah janše ne bo več tam koder je. Je preveč obljubljal, naredil pa nič tako da bo odletel ko knof od gat.

Nihče iz Ambrusa se ne bo podpisoval pod zadeve, ki ga lahko v prihodnjih mesecih stanejo glave. Vemo da cigani vse trikratno vrnejo in nihče si noče te golazni nakopat na vrat. Ko pa se bodo zadeve orenk umirile(al pa jih bo država prislino umirila, kar bo najbrž edina rešitev), bodo pa tudi podpisi.

Zato bo tudi večina stvari, ki jih bomo objavili v prihodnjih dneh brez podpisov, ker si ljudej ne želijo maščevanja in problemov. Sploh pa ne ker jih večina opisuje tako policijsko nesposobnost in ignoranco, kot dejanja ciganov. Vemo pa da edini, ki nas naj bi ščitili so policaji, pa so do sedaj odpovedali, da bi si pa nakopali še njihovo mržnjo, je pa zadnja stvar, ki si jo trenutno želimo.

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

nebivedu, pišeš o golazni, pa o tem, da trikrat vrnejo vse, pa o tem, da se ljudje ne bodo podpisovali pod izjave, ker jih lahko stane glave?

Vse to je po eno navadno rasistično sranje.

Matthai je lepo povedal. Na TV-ju se upajo kazati in govoriti kaj in kako bodo opravili z Romi, podpisati se pa ne upajo? Ker se bojijo za življenje? A, ko se kažejo po TV-ju, kjer soseda takoj spoznaš, se pa ne bojijo?

Še malo, pa bom vzel v roko stare časopise in iz črne kronike potegnil seznam umorov, posilstev, tatvin in ropov, ki so jih zagrešili kleni - avtohtoni Dolenci. Potem bom pa zaradi zaščite nedolžnih Ljubljančanov zahteval, da vas preselijo nekam v Afriko. Za vsak primer.

Ma ja spravljate se v neke zakonske luknje in podobno sranje.

Ampak oba (madmicka in matthai) pojma nimata o čem teče beseda, ker poznata oba situacijo iz časopisov. Bravo mojstra samo, da sta pametna in glavna.

Raje se oba vprašajta zakaj noben Rom nima osebne izkaznice, zakaj noben Rom nima vozniške, ipd.

Ampak ne - treba se je spravljati na ljudi, ki delajo, plačujejo davke, ipd. in jih spraševat po dokazih. Ja njih. Ker če se bosta oba spravila na Rome, vaju prvič ne bodo niti razumeli in drugič bosta dobila kamen v glavo. To pa podzavestno oba vesta.

Skratka spravljata se na poštene ljudi, ki odvajajo davek, plačujejo vse kar je potrebno in se prilagajajo sistemu in ob enem zraven še branita ljudi, ki tega _apriori_ nočejo početi. No pa saj je jasno kje živimo.

Res ste mi pravniki tule gor.

MadMicka - k si ži glih tolk glasen, ane, je bilo takrat na trenjih lepo povedano, da vsi domačini nočejo pred kamere. Pravzaprav so prišli samo najbolj pogumni in jih večina noče pred kamero. Če ti ne bi hotel biti toliko nesramen, bi lahko predvideval, da je to pismo prišlo od tistega, ki se noče kazati in se boji.

Takšni ljudi pa v dolenjski regiji ni malo.

p.s.
Ker ste že super pametni, a bi znal ugotoviti zakaj so nempremičnine v tej regiji zelo poceni (nekje celo smešno nizko poceni), kjub dobrim cestim (in ostalim) povezavam?

p.s.2
Pa da še dodam, ane. Kaj MadMicka? Kaj je tebi ime MadMicka? Kje pa živiš no? Kako pa zgledaš? A po eni strani zaničuješ "anonimce", po drugi si pa sam skrit. Enako velja za unga Matthaija. Tle sta pametna, pa skrita. HA, kje živimo.

Zgodovina sprememb…

Supersonic,
Ne se sekirat, jst pravim svoji k svojim. In cigoti pa pravniki so vedno skupaj - cigoti imajo denar, pravniki pa so požrešni na ta denar, pa jih zagovarjajo, sej to je že od nekdaj. Na kom pa misliš da so razni znani veliki odvetniki največ zaslužili - na pritožbah v imenu ciganov. Bil sem priča ko je en kočevski rom prinesel 4 miljone tolarjev zato, da ga bi čeferin zagovarjal, pa misliš da je čefern odklonil?

Pa ne vem od kje micki to rasistično sranje. Nisem noben rasist (sej gre za slovenske državljane) in me ne motijo, dokler mene ali mojih bližnjih ne ogrožajo, ali jim kradejo, jih izsiljujejo ali celo pretepajo. Tudi na splošno nimam proti nikomur nič razen proti tistim, ki me ogrožajo. In ti cigani ogrožajo (so ogrožali in najbrž tudi bodo ogrožali) mene in moje bližnje, ter veliko poznanih ljudi (sosedov, sorodnikov), ki živijo na tem koncu. In ker plačujem davke zahtevam od države, da me tudi varuje, če tega ni sposobna, naj pa to prizna, pa se bom branil sam!
Samo očitno sta mici in mathai mnenja, da moramo slovenci vse požret in nastavljat hrbet, medtem ko nas kradejo in nas ponižujejo petindvajsetglave familje, ki ne spoštujejo nobenih zakonov.

Še enkrat pa pravim večina od teh ljudi(micka, matthai in njima podobni cigoloverji) niso imeli nikoli kontakta s temi cigani, in ga tudi ne bodo imeli, pametujejo pa mnogo preveč.

Prtisk ::

Moram vas pohvalt dobra debata! Tistemu revezu, ki bi rad dokaze predlagam, da gre za kakšen dan na obisk v blizino ciganskih taboru. Tam dokazou ne bo vidu ampak jih bo doživu!
Našemim vrlim oblastem pa predlagam, da to gospodo preselijo na Plečnikov stadijon, kajti tako bodo stvari hitro rešene, pa se stadijon bo uporaben! V drugačnem primiru pa baje dolenci kupujejo blok sredi Ljubljane, da preseliji to drhav u civilizacijo? Zanima me kje bodo pol protestniki, pa za koga oz. proti komu bodo protestiral?>:D

Dr Evil ::

Levaki pa spet nimajo kaj pamentejšega za počet, kot bedarije klamfat po forumu. Ko bi ti salonski tigri, enkrat za spremembo kaj konkretnega storili, jim vsekakor ne bi hodilo toliko neumnosti po glavi. Na žalost jim debeloritenje za računalnikom veliko bolj odgovarja, kot sprehod po lokaciji njihove pozornosti. Zato pa nič ne vedo in zato butasti umro, hehe.

Aggressor ::

Malo hecen si, Matthai. Pa ne zato, ker terjaš tehtne dokaze, ampak, ker pričakuješ, da jih boš dobil preko forumske debate, kot bi bila to problematika, ki se jo lahko reši za šankom.

Nasloni se nazaj, globoko zadihaj, pa ponoviva še enkrat:

Sistem v tem primeru ni deloval.

Ne mi takoj odgovarjat. Preberi še enkrat:

Preden začneš razmišljati, kako sem podel in nespameten, se ustavi in premisli, kaj to pomeni. Še enkrat:

Če me boš upošteval, se ti bo začelo počasi sanjati, kakšne posledice ima lahko takšno dogajanje, če traja desetletje. Ja, ljudje izgubijo vsakršno vero v to, da jim kdorkoli od države sploh lahko pomaga. Vsak teden morajo pri komunikaciji oz. interakciji z Romi sami improvizirati, ker od zgoraj ni nobene pomoči, prav nasprotno, do kriminalcev se vodi pozitivna diskriminacija. Logično je, da se slej ko prej navadijo stvari jemati v svoje roke. Daj premisli počasi, ker vem, da nisi runkelj, ampak se ti samo ne zdi vredno vzeti časa za razmislek, ker se tako mnenje pač ne sklada čisto s tvojimi ideologijami. Vedno, ko te bo hotelo zanesti, da bi spet pisal o tem, kako naj se obrnejo na pristojne službe, ponovi zgornji postopek.

Aha, sva pri dokazih. Ja, seveda nisi dolžan verjeti vsemu, nihče ni, po pravici povedano tudi sam, čeprav sem imel lastne negativne izkušnje (stara mama iz Bele Krajine) ne verjamem čisto vsemu. Ampak pomisli: to niso osamljene štorije s forumov, to so besede praktično vsakogar, ki je imel smolo, da je problematične romske skupnosti videl do blizu. To so besede ljudi, ki jih poznam in za katere bi sveto trdil, da si ne izmišljujejo zgodbic in nimajo razloga, da bi si jih, pa govorijo pripovedi, ob katerih ti gredo lasje pokonci. A se ti ne zdi, da kjer je dim, je tudi ogenj? Že res, da nisi dolžan ničesar verjeti, ampak če bi imel trohico pristne radovednosti, bi te začelo zanimati, kaj hudiča je temu vzrok. Pa namesto tega ostajaš na svoji domišljavi poziciji, brez trohice samokritike.

Da zaključim: ljudi je strah, ja. Kako lahko od njih vehementno pričakuješ, da se bodo pokoravali tvojim zahtevam, ko pa ne živiš v istih razmerah kot oni? Stvari enostavno ne funkcionirajo tako tekoče, kot si ti tega vajen. Na tem primeru se lepo pokaže vsa zlaganost liberalov, ki naj bi bili sočutni, ampak je njihovo sočutje hudirjevo selektivno do tistih, ki padejo v okvire njihove ideologije, drugi ga pa niso vredni. Če te problematika dejansko zanima in ne misliš samo pametovati, pojdi na teren. Imel boš kaj videti.

EDIT: A MadMicka je pravnik? Smem izvedeti, kateri, da se ga ogibam v kilometrskem krogu? Bog pomagaj našemu pravnemu sistemu ob pravnikih, ki ne zmorejo logičnega razmišljanja.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Zgodovina sprememb…

Ejsi_Disi ::

Matthai - hočeš imeti, videti dokaze? 100x so ti že rekli, da se zapelji dol in jih boš videl, doživel. Vedno eno in isto - ne verjamem tega, ne verjamem onemu, ne verjamem...

Matthai, danes te lahko zapeljem v tiste kraje, če hočeš (na moje stroške), pa še k kakemu domačinu te odpeljem pa se boš tam probal pogovorit z njim zakaj ni dal prijave na tožilstvo in ne vem kam vse, pa zakaj ni tega in onega naredil. Pa še koga zraven peljem, če kdo hoče, pa se pogovorite direktno z domačini in boste dobili večjo sliko vsega.

Ne nismo ga odložili in na naslednjih volitvah janše ne bo več tam koder je. Je preveč obljubljal, naredil pa nič tako da bo odletel ko knof od gat.
LOL, koga boste pa volili? LDS? Al' mogoče Pahorja :D

SuperSonic: kdo si mi pa ti za en faktor? Ti se tudi "skrivaš" za nickom.

Sicer pa - če se skrivajo imajo ziher kaj slabega za skrivat. Če bi bili pošteni, jih ne bi bilo strah nadzora (kamere, podpisa, javnosti, itd.), kaj?

In ker plačujem davke zahtevam od države, da me tudi varuje, če tega ni sposobna, naj pa to prizna, pa se bom branil sam!
Samo očitno sta mici in mathai mnenja, da moramo slovenci vse požret in nastavljat hrbet, medtem ko nas kradejo in nas ponižujejo petindvajsetglave familje, ki ne spoštujejo nobenih zakonov.

Ne, jaz sem mnenja, da ste (cankarjevi) Hlapci. Pa zakaj? Zato, ker si ne upate "požgati policijske postaje" (mišljeno: demonstrirati pred njo) in s tem pokazati nesposobni policiji naj ukrepa - hudiča, saj vsi govorite, da je problem v tem, da Država ne deluje - ste pa bili sposobni požgati romsko barako.
Največje hlapčevstvo je pa v tem, da vas je zaj*** lastna desničarska vlada, ki ste jo - in jo še - kujete v zvezde. Fino bo videti, kako bosta Janša in Zver "poturila" Rome lastni volilni bazi. Ker nekaj bosta morala narediti.

Sem bil pa ravno prejšnji teden v tistih krajih. In govoril tudi z enim lokalnim prebivalcem, ki mi je rekel: "razumem te ljudi, ampak jaz bi požgal policijsko postajo".
sudo poweroff

Matthai: nepoboljšljiv si. Take ima država rada... take, ki si zatiskajo oči pred resnico.
Mostly Harmless

Zažig policijske postaje nebi nič rešil, tako kot ni demnstriranje pred parlamentom 2 leti nazaj in ni zaleglo tudi na tisoče pisem poslanih na razne inštitucije. Je pa očitno zalegel pohod 300 domačinov po njihovi glavni cesti iz ene v drugo vas. To je bila pa "tragedija" za cigane. in zdej nej se ukvarjajo s cigani tisti, ki so si 12 let zatiskali oči. Tudi janša je imel zelo krute izjave glede ciganov, dokler je bil še dolenc iz grosuplja, ko pa je prišel v ljubljano je pa vse grosupeljčane po domače povedano zaje*al in se obrnil proti njim in jih pustil v milost in nemilost ciganom takoj ko je dobil njihove glasove.

P.S. zakaj probaš ugotavljat koga bom volil na naslednjih volitvah? Pomoje da bo to kr SNS - trenutno najmanj obljubljajo, torej ne bodo naredili dost škode.

In v katerih krajih si bil, če te smem vprašat, ker očitno nisi bil v suhi krajini - tam ti nebi noben nič rekel o tem da bi zažgal policijsko postajo, vsi so mnenja da je treba zažgat parlament z vsemi poslanci skupaj.

ZLOky ::

Evo kaj sem dobil pravkar na mail, spada pa pod tisto pismo zgoraj, ki ga je pripopal nebivedu:
Pozdravljeni vsi skupaj,

večina vas ve, da sem iz Ambrusa, gotovo pa tudi veste kaj se je tam zadnji mesec dogajalo.

Spodnje pismo bralcev sem 2.11.2006 poslala na nekaj slovenskih dnevnikov (Delo, Dnevnik, Večer in Primorske novice), prilogo Ona in revijo Mladina. Do danes nisem zasledila, da bi bilo objavljeno - verjetno zato, ker sem ga iz varnostnih razlogov poslala anonimno, možno pa je tudi, da zaradi kritike v drugem stavku. Če mi ga zato niso objavili, s tem kritiko – glede na to, da živimo v demokratični državi, kjer lahko vsak izrazi svoje mnenje - ravno potrjujejo. Zaželjeno je, da ga preberete in pošljete naprej. (Ali natisnete in date komu za prebrat.)

Hvala za razumevanje.
Lep pozdrav,
Jerneja Muhič.

Če je to spet en bedni SPAM ne vem, so pa Muhiči v Ambrusu...
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Gavran ::

Še ena kost za tiste ki kričite o brezpravni izselitvi:

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...

copy/paste:

Stvarnopravni zakonik.

Izključitvena tožba
123. člen

(1) Če etažni lastnik ali drug uporabnik posameznega dela v etažni lastnini grobo krši temeljna pravila sosedskega sožitja ali svoje dolžnosti po pogodbi o medsebojnih razmerjih, tako, da je skupnost z njim nevzdržna, lahko etažni lastniki, ki imajo več kot polovico solastniških deležev na skupnih delih, sprejmejo sklep, da se kršilec opomni.

(2) Če kršilec kljub opominu nadaljuje s svojim ravnanjem, lahko etažni lastniki, ki imajo več kot polovico solastniških deležev na skupnih delih, sprejmejo sklep, da se vloži tožba za njegovo izključitev in prodajo njegovega posameznega dela.

(3) Sodba o izključitvi se izvrši s prodajo posameznega dela v etažni lastnini po pravilih, ki urejajo izvršbo na nepremičnine.

Zakon torej omogoča LEGALNO IZSELITEV LEGALNEGA LASTNIKA STANOVANJA, če ta dela življenje ostalih etažnih lastnikov nevzdržno. Pa mu ni potrebno zato zgraditi hiše na lokaciji po njegovi izbiri. Toliko o privilegijih ciganov.

Aggressor ::

Matthai, si nepismen? Kako naj si drugače razlagam to, da smo ti jasno razložili, zakaj in česa se krajani bojijo, ti pa še kar tolčeš, sedaj celo o tem, da skrivajo nekaj nepoštenega? Da ne omenjam tvoje fiskacije na zdajšnjo vlado, s katero si se uspel hitro diskreditirati, ker to ni problem ene vlade nasproti drugi, saj sta neposobni obe.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

"Pozitivna diskriminacija", je pač še en Matajev bluz več.

On se točno zaveda, kakšne probleme imajo "ljudje okoli Strojanovih", vendar brani po njegovem "višje" dobro. "Pozitivno diskriminacijo", pa katerem "ima manjšina vedno prav, če so skrajni levičarji na njeni strani".

Tako nekako.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

T-h-o-r ::

@nebivedu

Zakaj bi jih kdorkoli jemal pod streho? Saj oni že imajo zemljo, katere lastniki so.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

T-h-o-r: jaz imam tudi zemljo, pa ne smem postaviti gor ničesar.
Mostly Harmless

Da se oprem na to kot matthai. THOR dokaži, da je njihova! Jaz sem od tam, pa ne vem točno čigava je zemlja, predvidevam pa da je državna od leta 2003 ker je na njej vodno zajetje in od takrat je za take stvari vse pod državno upravo. Raziskujem pa kdo je v resnici lastnik, ker na občini trdijo da strojanova ni.

T0MA2 ::

Jaz menim da je tukaj kriviti samo in izkljucno drzavo. Ko vsi govorite o Ambrusu, ce bi mal sirse pogledali bi videli da cigani zivijo na tuji zemlji po celi dolenjski, o tem se pa nc ne pise :D
sem mnenja da jih ne bi blo treba preselit ampak sam jih v zapor preselit :D seveda sam kriminalneze ampak kaj ko jih je vecina. Ce bi si zelel normalno zivljenje, ampak res zelel, se nic od tega ne bi zgodil. ampak kaj je njemu bols delat in dobit 150k place al pa ne delat pa dobit 250k podpore

p.s zanimivo je pa to da tisti ki najmanj vejo o tej zadevi najvec pametujejo :D prek foruma ni tezko pametvat

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T0MA2 ()

dmok ::

nebivedu: če veš točno kje je ta lokacija, potem imaš na strani http://rkg.gov.si/GERK/ aplikacijo "GERK in RABA: Pregledovalnik podatkov". Na desni strani imaš "Nastavitve", pri tekstu Kataster klikni gumb, ki je v koloni "?". Šifra katastrske občine Zagradec je 1825 in to vpišeš v polje KO ter klikneš Išči. Na ekranu dobiš potem sliko kraja in lahko poiščeš ustrezno lokacijo in prebereš parcelno številko (vključiš plast Kataster in prikaz teksta). Če ti to kaj pomaga.

d.

pa se to kdo se v sloveniji upa povedat za slovenske novice, da ma doma orozje ampak ga pac policaji ne bodo dobil, ker jih pred vsako racijo obvesti center za socialno delo ?

Ocitno se v tej drzavi premakne kej le ce je po tvju vsak dan predvajano, ker lej v grosuplju zivijo cigani
na tuji zemlji pa se nic ne dogaja ze 15 let. me zanima kaksno bi blo vase mnenje k bi vas kksn cigo kdj oropou, men je v bajto uletu se dobr da sm biu doma. njemu se je pa jebal in je reku sam Tvoj brat mi je reku da mi bo neki dau ( kar ni res ) in se pobral.
A potrebujemo se v grosuplju 300 ljudi, ki bodo sli na cesto al kako bi vi strpnezi resili ta problem ki obstaja ze 15 let ?
Poleg tega se enkrat ponovim, ce bi blo ciganom kej do tega da bi zivel posteno in normalno zivljenje, bi ze poskrbel, ker denar imajo za to. Dokler se bojo pa starci naokol vozil z mercedezi in bmw-ji, otroci pa setajo cele dneve po mestu in kradejo, se ne bo prav nic resil. Poleg tega ce dobijo otroke policaji se jim
itak ne bo nic zgodil, ker so pac mladoletni. In pol pridejo trije mali cigancki in banko oropajo. Jih dobr
poznam, in tej mali cigani so se mene nagovarjal da bi banko oropal>:D, oz me je vprasal zakaj pa jst se nism oropal banke. Poleg tega pa so se hvalili, ces oni so bli miljonarji :D se bl vesel je biu k je biu slikan za novice z polnimi rokami denarja
pol so pa se uzaljeni, ker jih redko kdo prenasa

p.s. naj pocno kar hocejo sam ne z drzavnim denarjem, torej nasim

Zgodovina sprememb…

nebivedu in še marsikdo v tej debati pravi: "Vemo da cigani vse trikratno vrnejo in nihče si noče te golazni nakopat na vrat."

Če kdo razlaga, da so tisti otročički stari od nekaj mesecev do nekaj let "golazen", potem je nesporno, da je tak človek rasist in pokvarjen človek. Nič drugače ne bi bilo, če bi bilo govora le o odraslih osebah, ampak, otroci in takšna izjava pa še zlasti "bode" v oči. Za soseda imam vedno raje Roma, kot pa takega človeka, pa naj bo desetkrat avtohtoni in čistokrvni Slovenec.

Nedolgo nazaj so razlagali, da je potrebno ohraniti nemško raso čistokrvno in to tudi na račun slovenske. Takrat so bili za Nemce Slovenci manjvredni, bili so razbojniki, zahrbtni in pokvarjeni. In ne govorim samo o nacistih. Govorim o nemškem narodu, ki je v veliki večini naciste podpiral.

Lahko se zgodba ponovi tisoč in enkrat, idoti ostanejo vedno idioti.

Kako rešiti problem tam doli? Z dialogom, sestanki, s pomočjo EU-ja in seveda tudi s poostreno policijsko kontrolo. Skratka tako, kot se za sodobno državo spodboi.

ah ja, zdj smo pa vsi rasisti. Sej ni problem v tem da noben ne mara ciganov, ampak da noben ne mara ciganov ki kradejo in zivijo na tuji zemlji :D
dejstvo je da jih ljudje zavracajo ne zato ker so cigani, ampak ker so nad zakonom.
zakaj pa nimamo tezav z makedonci,bosanci,pa nj bo uzbekistanc konc koncou
Madmicka a te lhk vprasam ce si se ze kdj pogovarjal z cigani ?

p.s. potemtakem so tut cigani rasisti, a ti resnicno mislis da se vsi marajo med seboj ?

Zgodovina sprememb…

A vidiš, Toma2, ko zadeve sploh ne zapopadeš? Ni problem v tem, da imaš nekoga raje, kot drugega ali pa, da nekoga sploh ne maraš. Pravico imaš imeti nekoga "nerad". Ampak, pravice, da celi narodnostni skupini ljudi praviš, da je "sodrga", pa nimaš.

p.s.: pogovarjal, zastopal itd. In kaj sedaj? No povej, kaj sedaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Madmicka to ti mislis pa sam zato ker imam jih imenujem po etnicni pripadnosti ne pa po imenih.
Poleg tega sm ze povedou da niso vsi cigani kriminalci in te imam rad :D (ampak teh je nazalost malo )

p.s. pravim samo da mi grejo na zivce ljudje ki nimajo nobene blage o tem, vse kar vedo je iz tvja ( cigani pa imajo svoj PR :D ), pa pametujejo o problemih ki jih ne poznajo

Zgodovina sprememb…

vprasal sem te ce si se kdaj pogovarjal z njim zato ker me zanima ce imas ti dejansko kej blage o njih in njihovi mentaliteti

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Zdaj, ne me "fentat". Ampak mislim, da je zadevščina na koordinatah 486155, 78481. Naj nekdo to preveri.

P.S.: Kaj vse se človek ne nauči. KO 1829, parcela 707/104.:P
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

BluPhenix ::

Tistih par hiš ob neki cesti?

Kako zveš kdo je lastnik?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Madmicka idiot tukaj si samo ti in ti si prikriti rasist, ki ne bere postov drugih uporabnikov in vse kar nekaj u temo brca.

Če bi si prebral vse bi videl da ženska in otrok za cigana nista pomembna(sta pomembna samo tok da dobi keš od socialne in ga potem on pospravi). Zato se moje naslavljanje z zalego nanaša samo na tiste, ki so izsiljevali, pretepali in kradli - kar pa spet niso počeli vsi, ampak samo posamezniki.

In tukaj ni nič rasističnega, ker zalega zame ste tudi vsi cigoloverji, ki jih na svojem vrtu nočete imet, skačete pa pred parlamentom njim v podporo.

perci ::

List B
Podatki o lastnikih:
st. lastnik s. roj./id. naslov delez povezave
2/1 Strojan Adrijan V 1.6.1983 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/2 Strojan Zdenko V 20.12.1980 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/3 Strojan Marinko V 23.8.1968 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/4 Strojan Danijela V 10.1.1984 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/5 Strojan Rajko V 6.9.1986 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/6 Strojan Jasna V 10.4.1977 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/7 Strojan Mirko V 12.12.1975 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/8 Strojan Violeta V 10.6.1979 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/9 Strojan Igor V 25.2.1988 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/10 Strojan Natasa V 27.3.1974 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/11 Strojan Samanta V 20.9.1993 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/12 Strojan Elko V 13.2.1990 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
2/13 Strojan Elka V 1.5.1951 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/13
1/1 Strojan Mihael V 27.2.1943 Decja vas pri Zagradcu 25, 1303
Zagradec
1/1

nebivedu, očitno iz ZK izhaja, da so Strojanovi lastniki te zemlje - ob predpostavki, da je Keyzer dal pravo številko in da Strojanovi niso lastniki pol Dolenjske.
««
13 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786453 (4480) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
322999 (1741) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776497 (5510) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012081 (8529) čoko

Več podobnih tem