» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
9 / 51
»»

jype ::

nebivedu> Demonstrirali smo mirno 2 leti nazaj pred parlamentom, pa nas ni noben jemal resno,

Me ne čudi.

Glede na to, kakšne stresate, vas tudi jaz ne morem resno jemat, razen kot resen problem demokratične države. Morda bi bilo pa fino ambrus obzidat, da ne boste ušli ven!

poweroff ::

IgorGrozni - nima smisla. Ne razumejo.

Mogoče jih bo čez 10 let srečala pamet.

Sorry, nerodno sem kliknil - kuglvinkl.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Mathai res nima smisla. Če tok podpirata cegane jih pa na dom vzemita ali pa za sosede, mi jih nočemo več imeti za sosede.
Samo za kaj takega itak nimata dovolj jajc!

Zgodovina sprememb…

Tipična slovenska dvoličnost. Cigani so reveži, nič nimajo, ampak za sosede jih pa nebi imel, ane Matthai!!!

globoko grlo ::

jype, a si glihkar z drevesa splezal al si rom, da take bedarije stresaš

in matthai, kaj naj bi razumel, če država nič ne naredi, pol morjo ljudje sami, ane

a revolucije so pa za kaj, ker država dela vse po ljudski volji, al zaradi česa drugega

Če nimaš direktnih izkušenj z romi, pol ne pametuj. Drugače si isti kot vsi politiki, sam gobec in nič drugega.

nekaj je teorija, nekaj pa praksa

Halo?

Bi rajš moje sosede? Sicer so slovenskega rodu, ampak bojim se jih pa lahko ziher bolj, kot se ti ciganov.

Mamo tud cigane, pa so se kar socializiral v primerjavi s tepcem, ki se gre ekološko katastrofo na našem pragu.

globoko grlo> jype, a si glihkar z drevesa splezal al si rom, da take bedarije stresaš

Samo norca se delam iz bedastih komentarjev. A to ni očitno?

Vsi jamrate, kolk so cigani grozni in da naj jih vzamemo za sosede. OK, zmenjeno! Odselte se v Postojno, cigane pustite tam, kjer so, pa bomo mi prišli živet v Ambrus.

Bo šlo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

am ne, ti živi tam kjer si, pa nej romi pridejo k tebi

Tko se ne bomo nič zmenili (tukaj že imamo rome, pa tudi nekatere druge etnične skupine z zanimivimi običaji, še posebej bučni postanejo ob kakšnih fuzbalskih tekmah).

Ampak še vedno se mi zdite pussyji, ker se namesto nad državo rajši spravite nad cigane. Jasno, veste, da bodo svoje majhne otroke zaščitili tako, da bodo pobegnili. Ampak to še vedno pomeni, da ste reve.

jype komot menajm cigane za kateregakoli slovenca. Če ne bo delal po zakonih, bo imel probleme z inšpekcijo in policijo. Problem je pa pri ciganih, ker jim inšpekcija in policija ne more doživega. Do živega jim seže samo 300 ljudi na kupu ko protestirajo proti njim, ampak v tem primeru so pa ti ljudje označeni za divjake.

Keyser Soze ::

Škoda, ker ni bil nihče prej tako pogumen. Pač, sedaj biti pameten je lahko.

Bi pa kakšen mesec ali dva nazaj z veseljem posedel par udeležencev te teme v avto in bi se odpeljali do ciganskega tabora. In ko bi prišli tja, bi šli tja, in lepo prosili če lahko pospravijo okoli tabora, ker imajo močno svinjsko okolico in onesnažujejo vodno zajetje, če lahko nehajo krasti, se voziti z neregistriranimi avtomobili, ipd.

Šur, bi šli. Samo jaz vas ne bi peljal nazaj domov. Bi rajši gledal in se smejal, kako bi stisnili rep med noge in bežali pred par cucki in preostalimi "taborniki".

Oprosti, ampak nimate pojma. Kvasite neumnosti, kot ste jih že prej. ZAbubljeni v teorijo, nimate pojma o praksi. In s tem je vaše znanje vredno piškavega oreha v tej temi. Na žalost. Če kdo meni drugače, se lahko iizkaže tako, da konkretno nekaj ukrene glede zadeve. Do takrat pa... Se malo zamislite nad svojimi pisanimi traparijami.
OM, F, G!

nebivedu> Če ne bo delal po zakonih, bo imel probleme z inšpekcijo in policijo.

Boš prišel kdaj k nam (Ljubljana - vzhod) in mi povedal, zakaj inšpekcija prekletga slovenčka ne zbrca s tujih travnikov? Zakaj ga ne zapre, ko stresa avtomobilske akumulatorje po bregu Ljubljanice? Zakaj vsakih par let sanira katastrofo in potem dovoli, da se pacanje nadaljuje? Zakaj ne podre štirih črnih gradenj, ki jih je tip zgradil z denarjem od izkoriščanja folka, ki je pribežal od bogve kje, da delajo, potem jih pa nagoni, ker plačat mu tako in tako ni treba, če so ljudje ilegalno tu in torej nimajo praktično nobenih pravic...

Prosim. Potem boš pa lahko naprej jamral, kako so "cigani nad zakonom". Meni se bolj zdi, da je država na psu.

"Meni se bolj zdi, da je država na psu."

no, sej s tem se pa verjetno vsi strinjamo
ampak enim je dopizdilo in so stvari začeli reševati

in kle je vsa razlika med zagovorniki in nasprotniki, eni so dejansko začel nekaj delat, eni bi pa čakal na državo

Tko se ne bomo nič zmenili (tukaj že imamo rome, pa tudi nekatere druge etnične skupine z zanimivimi običaji, še posebej bučni postanejo ob kakšnih fuzbalskih tekmah).

Ampak še vedno se mi zdite pussyji, ker se namesto nad državo rajši spravite nad cigane. Jasno, veste, da bodo svoje majhne otroke zaščitili tako, da bodo pobegnili. Ampak to še vedno pomeni, da ste reve.

Nevem kolikokrat bo treba še napisat, da se nihče ni spravil na cigane in da jim ni noben grozil. Grozili smo samo, da se ne bomo udeležili drugega kroga volitev(državljanska nepokorščina), če država ne uredi teh problemov s cigani. Po malo večjem zboru ljudi pa so se tam nalimali politiki in se zmenili s cigani, da se cigani preselijo.

Tko da se je država z njimi zmenila kam jih bodo prepeljali in kje bodo odslej naprej.

Če pa po TV-ju kažejo "uboge" otroke, ki bodo pri 14ih letih že poročeni očetje in mame (če ima slovenski otrok pri 14ih letih otroke je to pedofilija in socialni problem, o poroki 14 letnega slovenca pa še nisem slišal), ki bosi in napol nagi skačejo po postojni, kot da niso enako oblečeni ali še manj skakali po kampu ob gozdu.

Jaja, noben jim ni grozil. Tudi tvoji komentarji, ki so temeljito popisali strelno orožje v tvoji lasti, je zgolj "whistling dixie out of your ass".

Eni bi čakal na državo, eni bi pa državo sunl v rit. To ni tolk težko, kot se zdi. Politiki so javne osebe. Greš pred njegova vrata in zahtevaš takojšen odstop, ker ne opravlja svojega dela. Pišeš Kosu v protikorupcijsko komisijo in mu rečeš da tip ziher dobi dnar od ciganov, da jim tkole gleda skoz prste, in pokažeš na nepravilnosti. Greš na volitve in voliš za ne-tepca.

Vse druge možnosti so jemanje pravice v svoje roke. Če počneš to, potem spadaš malo nižje na Balkan, ne pa v Slovenijo.

Zgodovina sprememb…

jype
Boš prišel kdaj k nam (Ljubljana - vzhod) in mi povedal, zakaj inšpekcija prekletga slovenčka ne zbrca s tujih travnikov? Zakaj ga ne zapre, ko stresa avtomobilske akumulatorje po bregu Ljubljanice? Zakaj vsakih par let sanira katastrofo in potem dovoli, da se pacanje nadaljuje? Zakaj ne podre štirih črnih gradenj, ki jih je tip zgradil z denarjem od izkoriščanja folka, ki je pribežal od bogve kje, da delajo, potem jih pa nagoni, ker plačat mu tako in tako ni treba, če so ljudje ilegalno tu in torej nimajo praktično nobenih pravic...

Če ga vidiš, da je stresal akumulatorje ga lahko prijaviš, ina zakaj ga ne prijaviš na inšpekcijo? Zakaj mu lastniki dovolijo da dela/gradi na njihovi zemlji?

Vidiš tukaj v tvojem primeru so sami lastniki krivi, ker ne preženejo tipa dol iz svoje zemlje, pri ambruških ciganih pa so stvari zelo drugačne. Ko so cigani gradili brunarico na ozemlju enega izmed vaščanov, se je policija umaknila in ni hotela posredovati, in ko so ljudje prišli, da bi jih poterali dol iz zemlje lastnika, je cigan potegnil kalašnika iz avta in ustrelil rafal med njih, ena oseba je zaradi tega na invalidskem vozičku, ostalim so se rane zacelile. Samo kako boš potem takemu preprečil, da gradi na tvojem ozemlju, če se še policija umakne. Imaš samo en izhod - lahko streljaš nazaj - vprašanje pa bo kako se bo končalo - ciganov je manj in potem bomo res divjaki, ampak ciganov na dolenjskem ne bo več.

jype, a ti si še bl mlada oseba, ane
drugače si ne znam razlagat tvojih pisanj

nebivedu> Če ga vidiš, da je stresal akumulatorje ga lahko prijaviš, ina zakaj ga ne prijaviš na inšpekcijo? Zakaj mu lastniki dovolijo da dela/gradi na njihovi zemlji?

Sem že. Akumulatorji so ostali. Kmalu jih je bilo še več. Policija je bila tam večkrat, a je videti, da so se šli tja samo čohat za ušesi.

nebivedu> Vidiš tukaj v tvojem primeru so sami lastniki krivi, ker ne preženejo tipa dol iz svoje zemlje, pri ambruških ciganih pa so stvari zelo drugačne.

Aja? Kaj je drugače? Saj tip ne more preganjat ljudi z njegove zemlje. To je naloga policije!

nebivedu> Samo kako boš potem takemu preprečil, da gradi na tvojem ozemlju, če se še policija umakne. Imaš samo en izhod - lahko streljaš nazaj - vprašanje pa bo kako se bo končalo - ciganov je manj in potem bomo res divjaki, ampak ciganov na dolenjskem ne bo več.

Pokličeš policijo. Ne naredi nič.
Pokličeš šefa policije. Nič.
Pokličeš tega, onega, tretjega, ministra za notranje zadeve. Nič.

Voliš Jankoviča.

Bomo videli, če bo kaj bolje.

Vsekakor ne začneš streljat, grozit ali kako drugače kršit zakonov, ki ti zagotavljajo pravno državo samo dokler jih spoštuješ.

Zgodovina sprememb…

jype samo en iskren odgovor od tebe bi rad -na tole;
Nekdo pride na tvojo zemljo. Si začne graditi barako in okoli postavi smetišče. Čez en mesec začne izsiljevati tvojo staro mamo, da naj mu da vsak mesec 5000 sit, zato, da bo imela mir. Začne se vozit po tvoji zemlji in ti uničuje pridelek, ko greš delat drva v gozd te začne izsiljevat ali te celo pretepe, v okoliških hišah se začnejo dogajat vlomi, na dvorišču ti zgine vse kar ni privezano s ketno in ko pride kolega na obisk dobi na tvojem parkirišči avto z razbito šipo in mu manjka avtoradio, za pusta ti oropajo sina, ki je po hotel v trgovino po krof in ga pretepejo tok, da je v kliničnem v komi in ne vedo če bo sploh preživel. Ti klicariš na policijo in ta se umakne in noče nič slišat. Kličeš hanžka, ki se sploh ne pogovarja s tabo in začne branit tega, ki se je naselil na tvojo zemljo, kličeš na inšpektorat, ki sicer pride zadeve pogledat, ampak ti v faco povedo, da nič ne morejo narest. Kličeš kogarkoli pa ti obrne hrbet.

Ali bi branil svojo posest?

No točno vse to so naredili ljudje iz Ambrusa in sedaj ko jim ni nič drugega preostalo so naredili shod s 300 ljudmi, ampak sedaj so oni divjaki.

Na volitvah pa ne morem volit za ne-tepca - ga v politiki na žalost v zadnjih 15ih letih še nisem srečal, prej pa nisem imel volilne pravice, pa tut ne verjamem, da bi bil kakšen, ki bi bil ne-tepec.

Zgodovina sprememb…

Gavran ::

Zadeva me spominja na tisto temo o partizanih in domobrancih. Tudi tukaj imamo ljudi, ki se borimo za SLOVENCE in druge, ki se borijo proti Slovencem, za cigane.
Fantje zagovorniki ciganov, kdo od vas ima najbližje cigansko naselje od svojega bivališča oddaljeno manj kot PET kilometrov? Prosim za navedbo ciganskega naselja.
Hvala.

Sicer nisem zagovornik ciganov, ampak vseeno - 600m zračne razdalje je med mojim domom in ciganskim taborom.

nebivedu> Ali bi branil svojo posest?

Seveda. Javno bi (verbalno) linčal vse funkcionarje, ki so odgovorni, da država ne ubrani moje posesti, ker jo za to plačujem precej več kot bednih pet jurjev na mesec. Če se v določenem roku problem ne bi zrihtal, bi šel na kakšno evropsko sodišče, od države pokasiral nazaj denar, ki sem ji ga dal za to da opravlja svojo nalogo, pa je ni, pa morda še kak bonus obresti, ter se odselil skupaj s staro mamo vred.

Nikakor pa ne bi lastnih rok mazal z nasiljem. Kam pa pridemo?

Gavran> Fantje zagovorniki ciganov, kdo od vas ima najbližje cigansko naselje od svojega bivališča oddaljeno manj kot PET kilometrov? Prosim za navedbo ciganskega naselja.

700 in 1000 metrov (po cesti, ne zračne razdalje), ne vem kako se imenuje, lokalni prebivalci ju imenujejo ranč prekletih (kjer so slovenci, ki se obnašajo slabše kot cigani) in rdeče blato. Pa še eden je na ježi na nasprotnem bregu Ljubljanice, kjer se je barakarsko naselje sčasoma saniralo in postalo znosnejše, mularija hodi v šolo, deset let nazaj pa je bil baje tam teksas (mene še ni bilo, ker sem živel drugje).

Zgodovina sprememb…

nebivedu> Ali bi branil svojo posest?

Seveda. Javno bi (verbalno) linčal vse funkcionarje, ki so odgovorni, da država ne ubrani moje posesti, ker jo za to plačujem precej več kot bednih pet jurjev na mesec. Če se v določenem roku problem ne bi zrihtal, bi šel na kakšno evropsko sodišče, od države pokasiral nazaj denar, ki sem ji ga dal za to da opravlja svojo nalogo, pa je ni, pa morda še kak bonus obresti, ter se odselil skupaj s staro mamo vred.

Nikakor pa ne bi lastnih rok mazal z nasiljem. Kam pa pridemo?

Jype - kdo pa je delal kakšno nasilje - 300 ljudi se je zbralo na mirnem shodu pred občinsko stavbo in potem v v dvorani, proti ciganom, županu in proti drugemu krogu volitev - ignoriranje volitev, dokler župan, njegova stranka, ali država ne uredijo razmer s cigani.

Edino nasilje je bilo v tem, da smo zagrozili, da bomo zaprli cesto ivančna gorica žužemberk, če ne bodo uredili zadev s cigani.

Vse ostalo so sproduciral mediji, cigane pa so izselili/preselili državni organi in ne ljudje iz ambrusa.

Zgodovina sprememb…

nebivedu> Edino nasilje je bilo v tem, da smo zagrozili, da bomo zaprli cesto ivančna gorica žužemberk, če ne bodo uredili zadev s cigani.

To obljubo bi morali izpolniti, po moje. Tovornjakarji so vedno dobili, kar so zahtevali, ko so ga takole svirali po cestah.

Ne, ne mislim resno, da ne bo kdo mislil.

No, če res ni bilo nič nasilja, potem pač lahko še naprej bentimo, da je preselitev zanič rešitev problema, tako za vas, kot za cigane, kot za državo. Morda le trenutna oblast začasno ni več predmet vaše jeze.

IgorGrozni ::

Gavran: Kdo bi pa se boril za tako necivilizirano slovensko teslo, jaz že ne.

nebivedu:
Nihče, še posebej jaz ne zanika, da imate velik problem, ker živite s cigani v bližini. Nihče ne zanika, da se mora problem urediti. Tisto, kar pa ne odobravam, je pa način na kakršnega ste se zadeve lotili.

Večja skupina ljudi je grozila drugi, veliko manjši skupini ljudi, to je moteče. Grozljivo je , da je ta manjšina druge narodnosti.
S tem zborom in izletom vi niste ˝opozorili˝države na problem, ampak ste ˝opozorili˝ direktno cigane. Vlado opozoriš kje drugje, kot v gozdu pred ciganskim taborom.

Uveljavljate način reševanja sporov, za katerega smo upali, da smo ga pustili že dolgo zadaj v zgodovini. Namreč uveljavljanje svoje volje s silo. Civilizacija je vladavina zakona. Ne vladavina sile.
Le kaj hudega vam je skrivil najmlajši otrok v taboru, da ste kričali nanj. Nič, samo cigan je.

Imate napačnega krivca, glasni ste bili na napačnem mestu, uporabili ste napačen način. Pridelali ste si slab sloves, pridelali ste slab sloves Sloveniji, meni in pridelali ste si maščevanje Ciganov, problema pa niste rešili. To je dejstvo.
Zajebali ste vse, kar se zajebat dalo, dolgoročno pa problema niste rešili.

Pa vendar še vedno trdite, da ste ravnali prav. :\ Zdaj ali ste res zarukani, ali pa boste priznali, da tole ni bila najboljša ideja.

Zgodovina sprememb…

Kdo je tebe, praslovan...

lufthammer ::

jype pravi: zakaj inšpekcija prekletga slovenčka ne zbrca s tujih travnikov? Zakaj ga ne zapre, ko stresa avtomobilske akumulatorje po bregu Ljubljanice?

A ima ta težak kakšno ime? Ali je prenevarno povedat?

Brane2 ::

Ni problem v posameznikih na položajih . Teh je veliko in mnogi so na takem položaju,da bi se tega lahko lotili že zdavnaj.

Ne mi zdaj rečt, da so bili VSI vplivni posamezniki slabi. Problem je v sistemu. Ta na vsak način noče potegnit potrebnih potez. Kar je "najlepše", pri tem ne moreš pokazat s prstam na nikogar posebej. Policaji nočjo preganjat kršilcev pod takimi pogoji in za tako plačo. Ljudje na ustreznih mestih nočejo potegniti kakršnekoli poteze, ki bi jim kratkoročno lahko potegnila stolček pod ritjo. Sodišča nočejo biti strožja s prestopniki. Določene strukture nočejo uvesti ustreznih zakonov.

Vsak tak kamenček v kolesju stroja ima svoj natanko določen vzrok, čeprav jih je velika večina 100% tabu. Samo z tresenjem stolčka enega ali dveh posameznikov in grožnjo z nekakšnimi volitvami boš dosegel natanko toliko kot sedaj = NIČ.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

>>>>Le kaj hudega vam je skrivil najmlajši otrok v taboru, da ste kričali nanj. Nič, samo cigan je.

On

Pa če vas tastar Strojan vse postreli se nimate pravice dret na otročka!

Off

Še en je nasedu pravljici o ubogih pretepenih cigančkih.

Večja skupina ljudi je grozila drugi, veliko manjši skupini ljudi, to je moteče. Grozljivo je , da je ta manjšina druge narodnosti.
S tem zborom in izletom vi niste ˝opozorili˝države na problem, ampak ste ˝opozorili˝ direktno cigane. Vlado opozoriš kje drugje, kot v gozdu pred ciganskim taborom.

Nihče ni nikomur grozil, samo shod je bil mirno mimo ciganskega naselja do zadružnega doma v zagradcu, kjer naj bi se pogovarjali naprej. Ustavilo se je pa pri ciganskem kampu, kjer je ljudi ustavila policija.

Uveljavljate način reševanja sporov, za katerega smo upali, da smo ga pustili že dolgo zadaj v zgodovini. Namreč uveljavljanje svoje volje s silo. Civilizacija je vladavina zakona. Ne vladavina sile.

Način je bil pravi - prijavljen shod 300 ljudi. Nihče se ni drl ne na otroke in ne na cigane, niti jim noben ni grozil, če pa si zaveden s strani medijev je pa to čisto tvoj problem in u bistvu še malo moj, ker imam takega tepca za sogovornika na tem forumu.

Jasno je pa da otroke kažejo kako so brez doma, samo če bi 2 meseca prej prišli do tega kampa, bi videl isto sliko - bosi otroci, ki spijo po šotorih in nimajo ne vode ne elektrike, igrač pa še manj. Sedaj imajo vsaj vodo in ogrevanje - hodijo pa še vedno bosi(ob denarnici z 2cm prešernov v njej).

Pa še to mi povej - koliko si ti oddaljen od prvega roma?

Zgodovina sprememb…

IgorGrozni ::

Saj ne, da bi bilo potrebno, ampak naj bo : Tam kjer sem preživel mladost en km, tukaj kjer pa živim sedaj.... niti ne vprašam, niti ne opazim kakšne narodnosti je kdo. Takole na prst bi rekel ene, cca. 500 m.

Poglej si dvostransko potografijo v Mladini, niti ni treba brati. Če je to miren shod...

Glede tesla: Če takole naslavljaš ljudi, ki se poizkušajo kulturno pogovarjati s tabo po internetu, kako potem šele ravnaš z ljudmi, s katerimi živiš ?

KandazaR ::

IgorGrozni pa si že imel kako slabo izkušnjo z romi?

No bom še jaz povedu en primer. Neka starejša gospa (nimam pravice imenovati) je šla na upokojenski izlet. Ko je ni bilo doma so se pripeljali ambruški cigani z dvema kombijema in ji dobesedno VSE pokradli tudi dva psička so vzeli. Sosedje so to videli in poklicali policijo ki je prišla šele po 4 urah. Sosedje so jim hoteli preprečiti rop a so se umaknili ker so bili cigani opremljeni z avtomatskimi puškami ak 47 (kalašniki). Ko so prišli policisti so šli do tabora kjer so jim cigani rekli da niso oni krivi ampak cigani iz Novega mesta. Policisti so jim verjeli in odšli. In primer je bil zaključen. To žensko so ambruški ciganje že tretjič oropali in nikoli ni bil nihče kaznova.
Ali pa ko so ciganje ukradli mešalnik betona in na cesti zagradec-ambrus ulili ležeče policaje. Cesta ima omejitev 90km. Zopet nihče ni bil kaznovan.
Glede šolanja pa je zopet problem ker so tej otroci naučeni da kradejo ostalim otrokom. Učitelji se ne upajo posredovati ker so tudi že njim
grozili, da bodo poklicali ostale cigane in jih pretepli.
Verjamem, da so v vaših krajih civilizirani romi vendar to ne morem trditi za družino strojan iz ambrusa. Tudi sorodniki v grosupljem jih ne marajo ker bi jim (tako so grosupeljski romi rekli) delali sramoto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KandazaR ()

Thomas ::

Brane:

Ne mi zdaj rečt, da so bili VSI vplivni posamezniki slabi. Problem je v sistemu. Ta na vsak način noče potegnit potrebnih potez. Kar je "najlepše", pri tem ne moreš pokazat s prstam na nikogar posebej. Policaji nočjo preganjat kršilcev pod takimi pogoji in za tako plačo. Ljudje na ustreznih mestih nočejo potegniti kakršnekoli poteze, ki bi jim kratkoročno lahko potegnila stolček pod ritjo. Sodišča nočejo biti strožja s prestopniki. Določene strukture nočejo uvesti ustreznih zakonov.

Tako je. To je en tak realističen pogled, ja.

Da bi rešili zadevo, bi se morali spopast s z EU, Hanžkom in še z Mici.

Pa ne pravim, da naj uvajamo karkoli v nasprotju s človeškimi pravicami. Ne.

Vendar bi omenjena gospoda to na ves glas kričala, to pa.

Nobeden si ne upa, to je. Kakor si nobeden ne upa crakdowna narest na FGM, čist isti primer je tole. Naša oblastna gospoda je v klinču strpnežev in korektnežev. Pa mi z njo vred tudi.

Glejte film naprej!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gavran ::

Thomas in Brane2, povedala sta bistvo problema. Kolesja pač ni mogoče spraviti v tek kot s hudo brco. Pa se bojim, da tale brca ni bila dovolj huda, sploh ker imajo kriminalci toliko zagovornikov.

AngelOfDeath ::

Tole kolesje se da zelo hitro spraviti v tek le vzvod rabiš pravi.
edit: Slovnica

IgorGrozni, sem ti že povedal, da veš samo to kar piše v medijih, ki pa so vsi na strani "revčkov, ubožcev" ciganov. Do sedaj še niti v enem časopisu nisem prebral, da bi bile oškodovane stranke domačini, nihče ni omenjal izsiljevanj starejših ljudi. Ne, povsod samo piše da so pregnali cigane, kar pa ni res - sami cigani so se zmenili z ministrom, da gredo stran. Nihče jih ni silil, domačini smo hoteli samo to da policija enako obravnava cigane kot nas, ne da so oni v priviligiranem položaju in izgovori Strojanovega Mirka, da se tudi domačini vozimo v neregistriranih avtomobilih je tipičen za tiste otroške zadeve - sej on tut. S tem je sam priznal, da vozijo neregistrirane avtomobile, kazni pa ne bo nobene za njih.
V medijih sem tudi prebral, da je 2x letos explodirala bomba pred naseljem. Noben pa ni povedal, da je to od kočevskih ciganov, s katerimi so se strojanovi skregali. Noben ni niti napisal, da so se streljali s kalašniki v gozdu s temi kočevskimi cigani. Je bilo ko da je vojna tukaj - policajev pa od nikoder, prišli so šele naslednji dan vprašat,kaj je bilo, pa še to ne ciganov, temveč so k nam sosedom hodili in po ovinkih spraševali, če kdo kej ve.

Zato je bila brca li vzvod z naše strani dovolj močna (za nekatere premočna). V roku dveh tednov pa se bo šele pokazalo kok močna je bila in/ali država potrebuje še eno brco.

V Ambrusu pa družina Strojan nima več kaj iskat in ko bodo (ne pišem če, ampak ko, ker država ne bo nič uredila) prišli nazaj na Ambrus bo šele počilo orenk, do sedaj je bilo mirno, potem ne bo. Pa ne s strani domačinov, počilo bo s strani države - neurejena okolica kampa (smetišče), nelastniki ozemlja(občina jim je dala odlok o izselitvi že 12 let nazaj) in ozemlje nad edinim virom pitne vode daleč naokoli(spet smetišče, stari akumulatorji, sodi z kislinami in podobne smeti) - inšpektorji imajo ogromno dela, vprašanje je samo, če bodo uspeli v dveh tednih vse popisat in narest zaključno poročilo.

Za moje pojme bi moral vsak zagovornik biti vsaj ene teden tam in samo opazovati kaj počnejo romi, pa bi spremenil mnenje. Nekateri še prej. Nekateri moji kolegi so spremenili mišljenje o ciganih po 15ih minutah, ko so prišli v stik z njimi.

Par zadev, da bo bolj jasno kaj se dogaja.
Nek mulec iz grosuplja je redno kupoval marihuano pri Strojanovih. Ko je spet tako enkrat prišel, so mu jo hoteli prodati po malo dražji ceni. Ker je bila malo dražja se je odločil, da je ne bo vzel in jih je zato dobil s sekiro po glavi in izropali so mu cel avto ter avto porinili iz ceste, pa če nebi v tistem trenutku nekdo prišel mimo(še sedaj se ne ve kdo je bil, vendar so cigani pobegnili) bi najbrž umrl, ker je imel zelo resne poškodbe glave.
Policaji so potem tega mulca v bolnici obravnavali kot največjega kriminalca.

Kolega se je vozil od zagradca proti krki(3km) na sredi so ga ustavili cigani tako, da so zapeljali pred njega in ker se ni hotel zaletet je moral zapeljati v graben. Ko je stopil iz avta so ga prebutali s koli, mu vzeli denarnico in avtoradio ter ga pustili ležati na tleh pred avtom.
Kasneje v bolnici mu je policaj sam rekel, da si je sam kriv, kaj pa se ni obrnil in bežal.

Za pusta, ko otroci hodijo po hišah in nabirajo tolarčke in krofe za "pusta hrusta" so jih cigani ustavili in pretepli, pobrali so jim denar in se odpeljali. Starejši možak, lastnik trgovine, jih je videl se usedel v avto in se odpeljal za njimi, nazaj je prišel z razbito prednjo šipo in z razbitim nosom. Policija ga je pa opozorila da drugič naj ne hodi za cigani.

Enako se je zgodilo z g. Šinkovcem, kar je bilo tudi povod za vse skupaj, kar se je sedaj zgodilo. Šinkovec je šel s svojim avtomobilom mirno mimo naselja, tam pa so ga čakali cigani, nasilno so ustavili avto in pretepli človeka. Je pa par prič, ki trdijo da ni bil samo Čmak, ampak še vsaj štirje cigani zraven, ena izmed prič je tudi sin od šinkovca, ki mu je uspelo pobegniti.

V nobenem od teh primerov ni nihče bil kriv, vse pretepene so policaji šikinirali in jih imeli za krivce , da se jim je to zgodilo. V zadnjem primeru pa je tožilka celo človeka, ki je storil hudo telesno poškodbo spustila po pogovoru. Za Šinkovca se še ne ve, če bo preživel, ker je še vedno v komi. in človek, ki ga je tok močno pretepel(uradna verzija) se lepo brez kakršnihkoli problemov sprehaja po sloveniji.

Zdej nej pa en pove, če je to da je 300 ljudi šlo mimo ciganskega kampa res tako huda zadeva, da so zdej ti ljudje divjaki. Za moje pojme niso, so samo pokazali, da država res ne skrbi za te zadeve in da je nujno potrebno da se nekaj naredi.

MadMicka ::

nebivedu, nenehno ponavljaš, da tisti, ki zagovarjajo Rome, bi morali najprej živeti tam doli in šele potem komentirati.

Saj ni res! Ravno tretji, ki ni od tam doli, ki ni čustveno vpleten niti na eni, niti na drugi strani, lahko poda pošteno sodbo. Si že kdaj slišal, da lahko o zadevi sodi sodnik, ki je osebno vpleten?

Mati ::

Le čevlje sodi naj Kopitar....ne ti Mici!

_marko ::

Ima kdo kak dober predlog kako razrešit situacijo z Romi po celotni Sloveniji?
Če mene vprašate bi povečal št. policajev in še ti bi morali delati bolj resno. Ne pa da se bojijo Romov.
Pa naj jih bo pol v zaporu.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

svecka ::

Ok jaz bom samo svoje mnenje povedal.

Sam živim v Ivančni Gorici in sem tudi osebno izkusil strah in trepet romov. Vendar lahko osebno povem da NISO VSI ROMI ENAKI NA DOLENJSKEM. Eni so pridni pošteni , plačujejo cestnino itd, skratka pošteni, medtem pa so drugi ki delajo nenehne prekrške in še zmeraj niso kaznovani. Lahko rečem da je to isto kot čefurji ki so v LJ (sam sem bil 5 let v LJ), k delajo podobno. Hočem povedati da tukaj niso krivi romi ne prebivalci Ambrusa ampak DRŽAVA, DA DRŽAVA JE V KURCU PO DOMAČE IN NJEN SISTEM, POLITIKI KI SO ŽE "STOLETJA" NA OBLASTI IN NE DELAJO NIČ PAMETNEGA KAKOR UNIČUJEJO SLOVENIJO. Moje mnenje je da je v Sloveniji premalo zaporov, premile kazni (enga ubiješ, zraven se zapohaš in napiješ alkota in si že v psihiatrični ali dobiš samo kakih 10 let zapora, WTF?!? Za umor 10 let?!?! To bi morali biti minimalno 30-40 let, itd) pa pristanešp , inšpekcija je poden, policija se boji enga mulca itd (sem videl v živo, čefurjem se niso nič upal). Normalno da nič ne funkcionira če se noben zakon ne upošteva. Sploh ne vem kaj inšpekcija dela, sodniki izpuščajo ene in iste osebe (ponovljive prekrškarje, ki se ne bodo spremenili) ki bodo z naslednjo krajo si poplačali sodne stroške itd. SISTEM JE V KURCU, to je krivo in nič drugega.
Pa pustite medije pri miru ker oni vedno prikažejo tako da je bolj zanimivo. Osebno menim da je bilo še najbolje povedano v odaji Preverjeno, kjer so tudi povedali da je za vse kriva država sama.

Tako da je brezveze tukaj kritizirat ene in druge, kriva je država in nič drugega. Naj gre k vragu! Vsaj šolstvo je še zastonj (čeprav tudi to je bolj v kurcu , pa še dolgo ne bo več zastonj)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

BluPhenix ::

JA samo po drugi strani, država je za to kriva, ker ne ukrepa, oz. je kriva le država, oni, ki kršijo zakon pa niso krivi? Sej je lepo kurcat državo (in resnično ni naredila dovolj na tem področju, no razen hitrih izbegov), ampak ni le država kriva. NAjprej so krivi oni, ki zakon prekršijo, nato je kriva država, ki jim to dovoli.

Ne goreče zagovarjam ne ene ne druge strani, ker imam pomiselke glede obeh, samo podajam malo drugačen pogled na zgornjo izjavo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

_marko ::

Kaj ti pomagajo zakoni, če se jih lahko krši?!
Gre za dve različni krivdi. Veliko bolj bi nas morala skrbeti krivda države.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

poweroff ::

In zakaj policija ne ukrepa, ko imajo nekateri neprijavljeno orožje? A to pa ni kriminal?
sudo poweroff

BluPhenix ::

Matthai, no sej smo razumeli. Morda si se malo preveč vpičil v tole, ne pozabit, od koga ga je dobil, razen če tvoj pozi velja za vse.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

MadMicka ::

_marko hoče predlog za rešitev situacije z Romi po celi Sloveniji? Oprosti, ga ne rabmo.

_marko, maš kak predlog, kako zbistriti glave Slovencem po celi Sloveniji?

p.s.: da bi se policaji bal Romov? Še domačini se jih ne bojijo, pa se jih bodo policaji? Edino kar je, je tukaj človeška plat. Policaj si misli, za koji k.... se bom jaz z njimi j....., pa jim pisal neke kazni, ko jih pa itak tako ali tako ne bodo plačali. Na tem mestu bi prav prišlo, da bi kdaj pa kdaj po neuspšeno izterjani denarni kazni dali nekaj dni uklonilnega pripora al kako se temu reče.

svecka ::

ČE bi bili zakoni dosti bolj strožji in bi se vsi zakoni upoštevali in ne bi bilo prekrškarjev bi bilo dosti manj kriminala na splošno, sedaj smo pa kot v kaki indiji koromandiji ko se nič ne upošteva, grem stavit da bi če bi dobil za kaki navaden ulični rop dobil 20 let ali recimo 30 let če si sokrivec pri pretepu nekoga bi 2x vsakdo premislil preden bi se spravil k temu dejanju, seveda bi pri tem morali v zaporu delati ker jih država ne bi preskrbela.

>>>>In zakaj policija ne ukrepa, ko imajo nekateri neprijavljeno orožje?

Pa kaj misliš, da grejo na policijo povedat, da ga imajo? Ali naj kar štihprobe po hišah dela?

Jih pa po eni strani razumem, da ga imajo - za vzbujanje strahu, streljal tako ne bo nihče - ni tako enostavno nekoga pospravit.

user386 ::

Ali naj kar štihprobe po hišah dela?
Temu se reče 'racija' :) Če je že "naselje" ilegalno... ne vem sicer, kako je s pravnimi zadevami, kadar želiš nekomu šotor preiskat...

Jaz osebno čakam, da se enemu teh slovenskih sosedov do konca utrga, gre na net po načrte in začne zbirat "weapons grade" materijal >:D PUUUUUUFFFFF!!! Par mesecev zabave med gledanjem Dnevnika...

Perverzno.

p.s. Samo en damper na tole hudo racionalno debato bi rad vrgel, še posebej na vse advokate nedotakljivih kriminalcev.

Keyser Soze ::

@MadMicka
Saj ni res! Ravno tretji, ki ni od tam doli, ki ni čustveno vpleten niti na eni, niti na drugi strani, lahko poda pošteno sodbo. Si že kdaj slišal, da lahko o zadevi sodi sodnik, ki je osebno vpleten?

Jao, pa ne more o zadevi odločat sodnik, ki ni seznanjen z dejstvi oz. je vse njegovo znanje bazirano na poročanjih bolj ali MANJ verodostojnih medijev, ki se med sabo bijejo za večjimi ratingi. :\ "Boh nam pomagaj" če naš sodni sistem isto bazira na "rekla kazala" sistemu.
In iskreno povedano. Večina vas tule nima pojma o realni situaciji na tem področju. Morda imate pojma o "vaših" lokalnih ciganih. V dotični zadevi pa se vam niti sanja ne kako pa kaj. Sklepajoč po pisanju.
OM, F, G!

Barakuda1 ::

Ampak mene tud zmer bolj zanima v čem je razlika (pred zakonom) med nebivedu in cigani.

Cigani imajo orožje ilegalno in so zato kriminalci.
nebivedu ima orožje ilegalno. Pridobil ga je ilegalno od ciganov, ki ga za sveto čudo niso najprej pretepli, pa izropali, pa avto v jark porinli 8-O
Ne. Cigani so "trgovali" sa "civilom" in to z "stvarmi" s katerimi se ne sme kar tako trgovati.
Torej cigani so bili prodajalci za katere dvomim da so kot akviziterji hodili od gospodinstva do gospodinstva ponujat en pistola in 15 metka za abramba "civila".

Ne me j**at. Kupec je bolj verjetno iskal prodajalca, zdej pa prepričuje ves svet kake barabe so tile cigani ...

Kaj je torej sedaj v tej zgodbi nebivedu?

Pred zakonom smo namreč vsi enaki ... razen seveda če ne bodo sedaj nekateri pričeli zatrjevati, da pa zakon za domačine "civile" ne velja, ker so bolj "civilizirani" od ciganov.

p.s.
Če bi država delovala kot mora, bi celico skuja delila un cigan k je pištolca prodal, ko un "civil" nebivedu, ki je pištolco kupo.

In če bi tko delovla vrjetno enmu "civilu" nebivedu ne bi bilo potrebno pisat besedil kot jih piše.
««
9 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786444 (4471) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
322998 (1740) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776490 (5503) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012071 (8519) čoko

Več podobnih tem