» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
10 / 51
»»

WarpedGone ::

nebivedu pravi,da če ga prijaviš,bo štrafan.
cigani niso

diskriminacija
Zbogom in hvala za vse ribe

BluPhenix ::

JA to. In pa to, da njega ne štrafajo, ker ne vedo, da zadevo ima. Njih pa ne štrafajo, čeprav vedo da zadevo imajo.

Enako, za vse.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Shaky ::

Bom reskiral, da mi moderator spet pobarva tekst na rdečo barvo, čeprav je resnično ne maram preveč :D . Ampak to je druga zgodba.
Spremljam to temo od začetka in se mi zdi smo mal zašli, oz. ste. Hanžek je res, po mojem skromnem mnenju, podn. Pa pustimo njega.
Nekateri tako zavzeto branijo Rome oz. Cigane in njihove postopke, da je to že milo rečeno neokusno. Nekaterim se ne da dopovedat, da so krajani Ambrusa vzeli stvar v svoje roke zato, ker do sedaj nobeden ni še nič ukrenil. In sedaj, ko jim je prekipelo, se najdejo taki in drugačni pravniki, ki razlagajo paragrafe na tisoč in en način, in javkajo kak so Cigani bogi in kak je to konec pravne države in podobne oslarije.
Ciganov se največkrat ne obravnava zaradi prekrškov, razlogi so znani. Zakon o graditvi objektov in podzakonski akti, za njih ne veljajo. Zakona o cestnem prometu, tudi ne upoštevajo. Zakaj? Ker jim noben nič ne more. Policija žal nima vseh kompetenc, da bi zagotovila enakost državljanov pred zakonom. Zaenkrat smo žal Slovenci, v svoji lastni državi na nekaterih področjih manjvredni od vseh drugih. Žal!

P.S. Upam, da se bodo zadeve rešile v korist vseh, enih in drugih. Še zmeraj pa dajem trdno podporo vsem tistim, ki jim je enostavno bilo dovolj obljub in so stvari vzeli v svoje roke! Kar tako naprej!

LP

Dare

krneki0001 ::

Barakuda - država na dolenjskem ne deluje, to se je do zdej pokazalo že velikokrat - vse kar tukaj deluje je to, da če se boš ti kot slovenec vozil 5km/h prehitro skozi naselje te bodo ocolali za kazen zarad prehitre vožnje in če boš kot slovenec postavil hišo na črno, ti jo bodo podrli. Med tem, ko te bodo policaji ustavljali zarad prehitre vožnje, te bodo pa cigani prehitel z neregistriranim avtom, čez polno črto, mimo napisa ŠOLA s preko 100km/h, pa se bo policaj samo zasmejal in se obrnil stran. Če ne verjameš, pa lahko sam osebno sprobaš, ko bodo cigani nazaj prišli. Tok o tvoji pravni državi in temu da za vse velja enakost. Sem videl, kaj se je zgodilo z voznikom policijskega avtomobila, ko je šel enkrat lovit cigane, ker mu je bilo dost vsega in jih tudi ujel -na koncu je bil degradiran, pa samo še na križiščih je stal in normo dosegal z nabiranjem kazni za prehitre voznike.

Res je ilegalno sem imel orožje, nimam ga več. Je že kakih 5 ali več let razrezano na kose, razrezal sem ga s pomočjo policaja. Policaj je pa rekel; " Škoda, rajš bi ga zakopal, pa bi ga imel za kake težke čase".

Imam pa dovoljenje za orožje do 9mm doma, samo nimam orožja, ker ga ne rabim, ker večinoma lahko vse z besedami poštimam, kadar pa ne morem se pa ponavadi umaknem al pa mojih 100kg zadošča da se ostali umaknejo.

perci ::

Dej nebivedu, odloči se že enkrat. Maš al nimaš? Človk ne ve več, kaj bi ti verjel in kaj ne. En let nazaj si govoril, da imaš udomačenega volka, smo ti rekli, pokaž slike, si pokazal haskija. Pol rečeš, da maš doma ak47 in sedaj se izkaže da ni res. A si ti tkole sprot zmišljuješ zadeve?

poweroff ::

Pa kaj misliš, da grejo na policijo povedat, da ga imajo? Ali naj kar štihprobe po hišah dela?
/sarcasm on
Ja seveda. Kaj se bomo sekirali zaradi posegov v zasebnost in nezakonitih hičnih preiskav, če pa je gopvora o borbi proti kriminalu, ha?
/sarcasm off

JA to. In pa to, da njega ne štrafajo, ker ne vedo, da zadevo ima. Njih pa ne štrafajo, čeprav vedo da zadevo imajo.
Kako ne vedo. Saj se je sam hvalil. "Saj je splošno znano".

Med tem, ko te bodo policaji ustavljali zarad prehitre vožnje, te bodo pa cigani prehitel z neregistriranim avtom, čez polno črto, mimo napisa ŠOLA s preko 100km/h, pa se bo policaj samo zasmejal in se obrnil stran. Če ne verjameš, pa lahko sam osebno sprobaš, ko bodo cigani nazaj prišli.

Tole je rakla kazala. Če policaji vedo, da nekdo ima nelegalno orožje, lahko vedno dobijo odredbo za hišno preiskavo in zadevo zasežejo. Nekateri pa trdite, da temu ni tako. In da se policaji obrnejo stran - sistematično - ko zakon kršijo Romi.

Ali lahko to dokažete? Imate kakšno policijsko statistiko za pokazat, kjer se vidi, da policaji proti Romom sistematično ne ukrepajo? Imate vsaj 10 konkretnih primerov s pričami in dokaznim materialom, ki bi zdržal na sodišču?

Če da, potem na plan s temi podatki. In na sodišče. Če pa ne, pa utihnite z "rekla-kazala".

Sem videl, kaj se je zgodilo z voznikom policijskega avtomobila, ko je šel enkrat lovit cigane, ker mu je bilo dost vsega in jih tudi ujel -na koncu je bil degradiran, pa samo še na križiščih je stal in normo dosegal z nabiranjem kazni za prehitre voznike.
Uau, torej lahko sklepam, da je "ciganski lobi" tako močan, da imajo v pesti celo policijo, sodstvo in morda celo državo. Najbrž tudi OZN. Le kako hudiča jim je uspelo podkupiti vse inštitucije, sami pa so tako revni?

Oprosti, apmak zadeva me spominja na "židovsko zaroto". Naciji so trdili, da imajo Židje v rokah vso svetovno oblast, podkupujejo vse, itd. Nemci so pa samo uboge žrtve.

Dej nebivedu, odloči se že enkrat. Maš al nimaš? Človk ne ve več, kaj bi ti verjel in kaj ne. En let nazaj si govoril, da imaš udomačenega volka, smo ti rekli, pokaž slike, si pokazal haskija. Pol rečeš, da maš doma ak47 in sedaj se izkaže da ni res. A si ti tkole sprot zmišljuješ zadeve?
Da se ne bo na koncu celo izkazalo, da sploh ni iz Ambrusa, ali pa celo da se ne bodo za dvomljive izkazale še njegove ostale izjave o Romih...
sudo poweroff

Volka ima bivša še vedno(tam je ostal, ko sem šel od nje in se preselil pol kilometra stran, je še danes tam, samo spuščen ni nič več - je stalno na ketni) in še vedno ga greš lahko pogledat če hočeš (naslov ti dam po ZS, če rabiš), slik od njega pa ne dam na net, ker se bo hitro našel kdo od takih, ki bi h slovencu pripeljal inšpektorje. Haskija imam pa sam zadnje leto - slikca je objavljena v eni izmed tem o avtomobilih.

AK47 nisem nikoli imel - tut v soveniji jih ni(mogoče par pri ljubiteljih in zbirateljih), so pa v sloveniji M74AB2 s preklopnim kopitom in plastičnim ročajem izdelani v crveni zastavi ali v bolgariji. Imel sem ga pa sem ga tudi že uničil. Osebno sem ga kupil od cigotov samo zato, da so cigoti vedeli zanj in ker imam farmo piščancev in so kar naprej udirali v štalo in kradli živali. Enkrat so jih pokradli več kot 150 komadov(to je za okoli 300.000 sit škode) v eni noči, ko me ni bilo doma. Zdaj imam mir, pa tudi v bližino noben ne pride. In zadnjih 5 let ni bilo pri meni nobene kraje. Na žalost pa ostali nimajo take sreče.

Pač če država ne more preprečit kraje (pa je sosed policaj in je tut njemu zginilo vse iz hiše do zadnjih ponišenih čevljev, medtem, ko je bil na dopustu), se je treba sam znajdet, ker drugi ti ne bodo pomagali, ampak te samo obtožujejo da napadaš manjšino. To se vidi že tukaj gor na tem forumu.

In ravno tako so tudi v ambrusu morali sami vse narest, ker država ne ukrepa ali pa se izmika s samimi obljubami. In tako je po 12ih letih počilo in zdej so vsi ostali grdi in divjaki, cigančki pa so reveži brez doma (ki že v osnovi nebi smel biti dom) in pregnani v postojno.

Na žalost je večina slovencev tok dvolična da sedaj obsoja ambrušane, ampak teh cigotov pa nočejo za sosede.

Zgodovina sprememb…

Mathai, bivši direktor grosupeljske policije je bil boter enemu izmed otrok od poglavarja Miha Strojanoa. Ogromnokrat se ga je videlo na njihovih "žurkah", kjer se je vedno streljalo z orožjem in z fosfornimi metki v zrak - to ti tudi domačini lahko potrdijo.

Praviš 10 kaznivih dejanj s pričami. S pričami ti najdem vsaj 100 dejanj, pa če ciganov ne bo nazaj, bodo vsi končali na sodišču, dokler pa ne vedo ljudje kaj bo s cigani pa ne upajo pričat, ker so zelo prestrašeni.

Nekateri pa trdite, da temu ni tako. In da se policaji obrnejo stran - sistematično - ko zakon kršijo Romi

Ja trdim in lahko dokažem s pričami. Je bilo to tudi uradno povedano za poptv v oddaji trenja. Policaj se je zapeljal za ciganskim neregistriranim avtomobilom in ga opozoril z zvočnim signalom in lučmi, ker pa je ta začel bežat, ga ni šel lovit, temveč se je odpelajl v drugo stran. Če to naredim jaz, se bo vozil za mano, dokler me ne bo ujel, ali pa razbil avtomobila.
Če to ni zate dokaz, potem pa ne vem kaj bi še rad. In takih primerov je ogromno.

Osebno pa tole. Cigo je prišel do mojega avta vdrl vanj in vzel 5.000 sit iz predala. Priča, sosed policaj, ga je videla, poklicala policijo(ker sam ni bil na dolžnosti) in policistom tudi opisala do podrobnosti in tudi ime je povedala, ker ga na videz pozna. Ko sem s policaji prišel do njihovega kampa, sta se ustavila na cesti in počakala, da so cigani prišli do njih, in jih mirno vprašala, če ima kdo to na vesti, ker so vsi zanikali in trdili, da je bil ta cigo v njihovem kampu cel dan, samo zdej ga ni bilo v kampu, ker je nekam šel. Po malo vožnje okoli so ga našli na bencinski pumpi v zagradcu in je trdil, da on ni ukradel - takrat se je pa policaj vrnill do mene in zatrdil, da cigo ni kriv in da naj pozabim na ta denar.

Tok o tem, da se policaji obračajo stran.

Upam si trdit, da če jim vzamejo socialno podporo in jih vse kaznujejo za vsak prekršek, ki ga naredijo, da bi ti cigani iz ambrusa v parih letih tekoče govorili slovensko (kar kot državljani RS ne znajo - pa mislim da je pogoj da govoriš na javnih mestih slovensko) in da bi si poiskali službe, ker se nebi upali več krasti in delati problemov ljudem ki živijo okoli njih. Samo kaznovati jih je treba ustrezno, ker pa tega nihče ne dela smo pa tam kjer smo. Nekak tko kot pravi Thomas za vse na bližnjem vzhodu.

Zgodovina sprememb…

jype ::

nebivedu, dej se rajš sprav na fare, versko nestrpnost je precej lažje prenašat kot ksenofobijo...

Proti policiji, ki ne ukrepa zoper cigane, pa vloži tožbo (saj praviš, da imaš priče) in zahtevaj ustrezno odškodnino, al pa nehej jamrat.

ZLOky ::

nebibvedu: Se popolnoma strinjam s teboj. Podobne izkušnje v moji okolici. Sam sicer nisem/ne/ne bom posedoval/posedujem/posedoval orožja. Zgleda, da pri vas imate "ta hujše" cigote. Sam imam sicer soseda, ki je bil cigan, zdaj je pa rom. Je kupil zemljišče in si tam zgradil hišo zelo hitro. Ko še ni imel elektrike smo mu jo mi dali, celo ključe od garaže smo mu posodili, da si je lahko priklopil kabel za elektriko. Pa ni nič zmanjkalo. No, takih je malo, na žalost. So bili cajti, ko so lahko Modri angeli lahko prebutali cigota, čefurja, problematično osebo, brez problemov in je bil tudi red zato. Ne pa zdaj, ko samo pildeke pišejo. Za civilizirane ljudi je dovolj pildek, ne potrebuje še pozdrava z gumijevko. Na žalost so pa cigoti še vedno na istem nivoju, in jim pildek nič ne zaleže. Na žalost (3.) je potrebno s cigoti s silo in nikakor drugače, ker drugo NE ZALEŽE.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Jype - Wau zdej k ne maram ambruških ciganov sem pa ksenofob!!! Končno ste me najdl - nacist, ksenofob in kaj še?

Mam pa enako mišljenje o farih kot o ciganih - oboji kradejo zarad svojega prepričanja eni sicer pod pretvezo da ponujajo odrešitev, drugi pa zato, ker te stvari rabijo.

Zgodovina sprememb…

nebivedu> Končno ste me najdl - nacist, ksenofob in kaj še?

Vse po vrsti, očitno.

nebivedu> Mam pa enako mišljenje o farih kot o ciganih

Ej, nisem resno mislil glede verske nestrpnosti. Saj jaz jih tut ne maram, pa jih kritiziram, ampak ne zato, ker so fari.

ZLOky ::

nebivedu: ne se preveč razburjat, ker ljudje v jezi rečejo marsikaj kar ne mislijo in potem je prava štala.

So dvoje ljudi; pastirji (voditelji) in ovce (vodeni).... mah...
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

ZLOky, nekateri vemo ker smo jim sosedje, ostali tega ne bodo vedeli nikoli - na njihovo srečo. Sej par od teh iz ambrusa je tut takih, ki bi delali, samo jim ostali ne pustijo in jih povlečejo potem v kazniva dejanja.

Tut v grosupljem se je ena družina odcepila od kampa in so si zgradili hišo, vendar na žalost so očeta ubili cigani, ker ni hotel it nazaj v kamp, potem pa so prodali hišo in ostanek družine je končal v kampu.

ZLOky> So dvoje ljudi; pastirji (voditelji) in ovce (vodeni).... mah...

Pol maš pa še volkove, ki se jih danes sicer ne strelja, jih je pa treba zapret, ker delajo škodo.

V tej temi jih sodeluje tolk, da se človek kar neprijetno počuti.

Če ste možje besede, potem boste naredili, kar je prav. Tožili državo.

Če niste, potem ste pa pač še eni balkanci, ki jih je treba asimilirat, da se ne bodo pobijal med sabo in delal gospodarsko škodo celemu narodu.

user386 ::

oboji kradejo zarad svojega prepričanja eni sicer pod pretvezo da ponujajo odrešitev, drugi pa zato, ker te stvari rabijo.
ne ne ne ne ne... oboji kradejo, ker rabijo. prepričanje nima veze. razlika je, da je pri enih kraja legalizirana, pri drugih pa ignorirana. oboje s strani države seveda.

Jype - Tožbe proti državi so dane na evropsko sodišče.
Proti policajem jih ne bo nihče dal, ker imaš potem probleme s policaji. Probleme imaš že če daš pritožbo na njihov postopek v grosupljem. Proti ciganom pa ti nič ne koristi, ker nimajo nič, da bi jim vzeli, čeprav bi tožbo dobil, tko da imaš samo zgubo, ko moraš plačat odvetnika.

Kolega jih toži, ker jih je dobil s sekiro po glavi, že 3 leta in je še zdej v fazi ko tožilec šele nabira podatke in se kolegu zdi, kot da se vse namerno zavlačuje, ker se nikomur ne da ukvarjat s cigani. In bi rekel da je to res.

User 386 se strinjam.

nebivedu, če bi prebral kaj je napisal IgorGrozni, potem veš, kaj ti je storiti.

Vse te zadeve - kršitve in nedejavnost policije/države podrobno popiši. Za vsak primer sestavi dosje: najprej popis dejstev na enem listu, nato podpisane izjave prič, fotokopije policijskih zapisnikov, itd. Zadevo naj ti pomaga urediti pravnik.

Ko boš imel 100 dosjejev - iz tvojega pisanja sklepam, da to ne bo problem - jih sfotokopiraj in pošlji Hanžku, generalni policijski upravi, tožilstvu in uradu za romsko skupnost. Vljudno jih zaprosi za komentar, tožilstvu in policiji pa podaj ovadbo zaradi nedejavnosti policije oz. neizvrševanja uradnih dolžnosti. Pri tem si najemi odvetnika.

Ko boš dobil kakšen odgovor - ali pa če ga ne boš v nekem doglednem času (s tem, da večkrat kliči/piši kdaj odgovor bo in klice/dopise dokumentiraj), z zadevo seznani javnost.

Verjemi, da bo tak pristop bistveno bolj resen in kredibilen kot dretje 500 glave množice.

Samo tega niste storili. Zakaj? Ker ne znate, niste sposobni ali pa ne morete? Na to si odgovori sam.
sudo poweroff

Tožbe proti državi so dane na evropsko sodišče.
Pa pravna sredstva v Sloveniji ste že izkoristili? Da se ne boste na ESČP smešili, tako kot so se včeraj Hrvatje.
sudo poweroff

nebivedu> Jype - Tožbe proti državi so dane na evropsko sodišče.

Neumnost.

Državo lahko tožiš kar v državi sami. Delitev oblasti na tri neodvisne veje ne obstaja zaradi lepše aranžiranega šopka kravatarjev.

Mathai in Jype
Pred tremi leti (leta 2003) sem vse to naredil (kar je napisal Mathai) in razposlal 20 strani obširen tekst z pričevanji in podpisi prič, pa je to dobil Hanžek in je vse skupaj zavrnil, tko da čakam na drugega varuha človekovih pravic. To je tisto, kar sem na začetku napisal. da me je odslovil brez pogovora, pač če nekdo kej napiše o ciganih ali kriminalcih in njemu ni všeč, se tega ne loti. Tut generalna državna tožilka jih je dobila v vednost, pa ministrstvo za notranje zadeve, pa ni bilo nobenega odgovora. Tko da se s tem ne grem več zajebavat, ker mi samo žre živce in ni nobene koristi od tega.

Če se ti da ukvarjati, ti to vse predam, pa delaj s tem karkoli hočeš.

Mam pa še tut par zadev iz 2SV in po njej - je pa tut okol 10 listov A4 formata in 3 slike kot dokazi, o beligardistih, ki so prestopili na partizansko stran malo pred koncem vojne in pobijali ljudi, da jih kdo od prejšnjih soborcev nebi izdal - in ti umori niso bili nikoli na sodiščih, niso bili nikoli uradni in jih noben ni upal predstavit v javnosti.

Zgodovina sprememb…

_marko ::

Mathai:
Povej še kaj storiti v tem primeri, da te noben praktično ne upošteva. Evropsko sodišče?
Se pa drugače strinjam s teboj.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

SmeskoSnezak ::

Vzvod imamo = mediji. Samo ga (jih) ne znamo uporabljati sebi v prid. Žalostno, a resnično.
@ Pusti soncu v srce... @

WarpedGone ::

Hanžek je včeraj na radiju v oddaji "Studio ob 17-ih", izjavil da je dobil le DVA anonimna popisa težav, brez kakšnih konkretnih navedb in podpisov.

Vi trdite, da je bil materijal bistveno bolj 'kvaliteten'.

Kdo laže? Je možno ta materijal objaviti v časopisu, Hanžku v fris?
Zbogom in hvala za vse ribe

Podatki kok je bilo pisem (pa ne anonimnih) poslanih Hanžku dobiš na Ambrusu - njihov predstavnik ima vse spravljeno in dokumentirano, tko da tukaj hanžek laže, ker je bil poleg pisem še celo telefonsko parkrat pozvan, da se pridruži ljudem na ambrusu, da bo sam videl, kaj se dogaja, pa nikoli ni našel časa. Tut ostali so dobili mnogo pozivov, pa se noben ni odzval. Očitno je vsen vseeno za ljudi, dokler ti ljudje ne zagrozijo da bodo bojkotiral volitve - takrat pa vsi skup skočijo, ker rabijo volilce.

No, dej, nebivedu, kot eden od direktno zainteresiranih da se problem reši, zrihtaj te papirje in jih daj na web. Će rabiš pomoč, povej.

Potem bomo pa najprej Hanžka kot nesposobnega razrešili njegove funkcije, potem se pa lotimo še policije.

Misliš, da ne bi šlo?

globoko grlo ::

in potem svizec zavije čokolado

matthai in jype, se mi zdi, da vidva spoznavata pravno ureditev skozi knjige in zakone, s prakso se pa še nista srečala, ane

Če Hanžku pišeš uraden dopis, potem ti mora on uraden dopis vrniti. In če se tam vidi, da se mu z zadevo ne da ukvarjati, daš ta dopis komot v medije.

Ampak jaz zaenkrat verjame Hanžku, ki pravi, da je dobil samo dva anonimna pamfleta. Če pa to ni res, pa lepo dokažite, da ni res.

Marko:

Na ESČP greš lahko šele potem, ko doma izčrpaš vsa pravna sredstva. Torej... recimo, da bi vložil tožbo, ker te policaji niso hoteli zaščititi. Oz. ovadbo proti policiji. Če sodišče tožbo zavrne oz. razsodi, da niso krivi, se prtožiš na višje sodišče, itd. In ko prideš do Vrhovnega/Ustavnega - in če ti to ne ugodi, potem je primer šele zrel za ESČP (Evropsko sodišče za človekove pravice). Prej ne.

Na to foro so včeraj tisti trije Hrvatje popušili s tožbo proti Sloveniji.

Navadite se, da je za uspeh zelo pomembno peljati dobro dokumentirane formalne postopke. Pika.
sudo poweroff

Globoko_grlo: verjemi, da se na postopke kar dobro spoznam. Konec koncev sem prvi človek, ki je od SOVE in policije dobil podatke na podlagi zakona o dostopu do informacij javnega značaja, in to kljub temu, da so oboji pred tem zakon bojkotirali oz. trdili, da za njih ne velja.

Sicer sem občasno kar malo nemaren, ampak dokumentacijo dopisaovanja z državnimi organi pa imam zgledno urejeno. Vso pošto sem pošiljal s povratnicami, itd.
sudo poweroff

Mathai in jype
hanžek je dobil uraden dopis s povratnico, nazaj pa ni prišlo nič. Prišel sem tudi osebno v njegov urad najmanj 2x, pa zadeva ni šla nikamor naprej.

Tudi v primeru policije, ko smo imeli probleme sem dal naprej hanžku, pa ni do sedaj nobenega odgovora, ko pa sem osebno tja prišel sem pa šel iz urada ven z dolgim nosom, ker je vse očitke in vse zavrnil.

Tko da s hanžkom se ne ubadam več.

Papirje bom pa skeniral in jih obesil na net, pa potem delajte karkoli hočete z njimi.

nebivedu> Papirje bom pa skeniral in jih obesil na net, pa potem delajte karkoli hočete z njimi.

Morda še kakšen rok, v katerem jih lahko vidimo?

Pa naj bo, če se le da, krajši od tistih, ki jih postavljajo državni uradi.

_marko ::

jype:
A maš sam kaj v mislih narediti s temi papirji? Seveda, če bodo prepričljivi.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Do konca tedna, da probam dobit še tiste papirje, ki jih imajo v ambrusu, da se točno vidi kolikokrat je bil Hanžek obveščen o vsem tem.

MadMicka ::

Pa še sken od potrdila o priporočeni pošiljki, da ne bo kdo sedaj ustvarjal kaka sporočila.

Keyser Soze ::

LOL.

Pred dvemi leti, ko je bil tisti incident v vasi Gabrovčec in je bil ustreljen domačin, je v DC Krka potekal shod krajanov na katerem so bili prisotni novinarji (g. Jerman - video gradivo), župan občine Ivančna Gorica G. Jernej Lampret in takratni komandir PP Grosuplje.

G. župan je pred celotno množico, kamerami in KOMADIRJEM PP (!!!) priznal ( v to ga je sprovociral lokalnik s.p., ki je priskrbel material za gradnjo), da je ciganom nakazoval denar oz. jim z nakazili preko nekega podjetja zgradil nek objekt. Popolnih detajlov se ne spomnim. Zakaj le bi se jih - obstaja video gradivo. Povod za ta nakazila so bile grožnje ciganov. Sicer se mi ne da brskati po KZju, da bi podal tu točno klasifikacijo KDja, vendar zadeva vsekakor ni mogla biti legalna, saj je župan denar iz občinske blagajne kar tako "malo po domače" razdelil med rome.

Kakšen epilog tega pranja denarja oz. izplačevanja občinskih sredstev neupravičenim osebam? Kolikor vem nič. Župan ponovno kandidira, z Janševo podporo, komandirja so zamenjali, svinjarije se dogajajo še naprej.

Jp, moram rečt, da sta teorija in praksa v naši Sloveniji eno in isto.:\
OM, F, G!

AngelOfDeath ::

V Sloveniji rabimo samo par Robin Hoodov da bi tele državnike naučili še kaj drugega kot gledat na svoj žep...

npr. da majo tudi neko odgovornost za delo ki ga upravljajo. Če bo zato potrebno orožje bo pač potrebno.
me prav zanima koliko bi se še jih upalo po takem dogodku (smrt enih parih uradnikov) delati bedarije.

Nasilje ni rešitev je samo pot do nje. Na žalost v sloveniji nič druga nebo pomagalo.
edit: Slovnica

MadMax ::

Heh, se mi zdi, da se bo prej pojavil kak SuperHik...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

BluPhenix ::

Nasilje ni rešitev je samo pot do nje.

Ja pri neandertalcih in v srednjem veku. Čeprav res, marsikje še danes, predvsem kjer so zraven ljudje, ki so "mentalno" in izobrazbeno ostali v navedenih obdobjih.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

potem je takih v naših vladnih ustanovah veliko

Zaenkrat od nasprotnikov Romom nisem dobil nič drugega kot kup besed o krivicah. OK, to je razlog za sum, da se dogaja nekaj. Ni pa to noben dokaz. Tudi razne "pretresljive" zgodbice o korupciji, umorih, itd. so samo besede - dokler niso podprte z dokazi.

Ampak jaz sem take vrste človek, da hočem sam videti dokaze. Dokler torej ne bo skenov, podpisanih izjav prič in videoposnetkov, so to zame samo nepotrjeni sumi.

Videoposnetke in dokumente se pa da dobiti. Napišeš en vljuden mail, pokličeš po telefonu, karkoli, in dobiš material. In potem boste lahko mahali z dokazi, ne zgolj z besedami.

Takrat se bomo lahko drugače pogovarjali. Do sedaj pa konkretnih stvari še nisem videl. Zagotovila mi pač niso dovolj.
sudo poweroff

npr. da majo tudi neko odgovornost za delo ki ga upravljajo. Če bo zato potrebno orožje bo pač potrebno.
me prav zanima koliko bi se še jih upalo po takem dogodku (smrt enih parih uradnikov) delati bedarije.

Me prav zanima koliko "kriminalcev" bi si še upalo prekoračit hitrost na cestah in piratizirat software/muziko/filme, če bi jih nekaj takih "kriminalcev" lepo pobili.
sudo poweroff

_marko> jype: A maš sam kaj v mislih narediti s temi papirji? Seveda, če bodo prepričljivi.

Dodat jih k svoji dokumentaciji, ko vložim tožbo zoper državo.

Najprej pri nas, po par letih pa, če se nič ne zgodi, še nekam bolj severno.

@Matthai

vidim da se končno strinjava le da ti pretiravaš pri kopiranju filmov itd nisi ogrožen.

Zgodovina sprememb…

pulstar ::

No, pa smo jih končno spet dobili nazaj- rome pač:) volitve so za nami in naš vrli župan jernej lampret je(v slogu pravega politika) "pozabil" na svoje predvolilne obljube, da romov v naši občini(ivančna gorica) ne bo več. Zelo čudno, naravnost prečudno je, da se je za razjasnitev lokacije preselitve romov čakalo ravno do povolilnega ponedeljka... Se še kdo vpraša zakaj? (btw, jernejček je ponovno zmagal). No situacija je sledeča: rome bodo preselili kaka 2 kilometra izven ivančne gorice, v smeri proti ljubljani. Država bo dala zemljišče(ali ga bo kupila), postavili zasilne bivake in pričeli z gradnjo hiš. Voda in elektrika sta všteti(seveda na državne stroške). A to seveda ni še vse: družina strojan bo tožila ks ambrus in ks krka, ker so jih "nasilno preselili". Več na www. Siol. Net in seveda povsod drugje.
No, vprašanje je končno rešeno: romi so zasluženo dobili kakovostno bivalno okolje, saj so mnogo let neutrudno skrbeli za zanimiv in napet vsakdan prebivalcev suhe krajine, pa še policisti so imeli so imeli zanimivo terensko delo. Kaj ko bi odprli poseben račun za družino strojan, da bi še družinski gospodar imel tako debelo denarnico kot družinska poglavarka. Če smo že velikodušno ponudili davkoplačevalski(moj tvoj in njegov) denar. Zakaj pa ne? Predlagam pa, da se od sedaj naprej za vsakega ki se odloči upirati nasilju, ki protestira za lastno varnost javno ožigosa za ambrušana, beseda pa se lahko doda v sskj, pod razdelek psovke in vulgarne besede.

Pozdravljam pa vse "mladince" ki ste se odločili protestirati. Tudi jaz sem že slišal za božička, dedka mraza in miklavža, sicer jih še nisem videl, a vseeno me strašno moti ker jim večinski in pohlepni trgovci odžirajo praznični zaslužek.. Na cesto vsi podporniki veselega decembra!. Za vse zainteresirane se peticija o zaprtju kakršnih koli trgovin in ožigosanju trgovcev za debele jude nahaja na strani www. Poznavalec. Si ali na www. Wannabe-peacemaker. Com

En lep romski pozdrav! Vaš lokalni nestrpni puhloglavec

Lol! ;((

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

No, vidiš. Sedaj imate osnoavo za to, da se oglasite pri Županu in ga prijateljsko povprašate, zakaj ni dobavil to, kar je obljubljal in kaj sploh še počne v tisti pisarni.

V bistvu pa je vse to pričakovano. V tujih medijih se začenjajo članki na temo "Izgon Amrbuških ciganov" itd itd, ki nam bodo prinesli škode za 200x večjo od dodelitve brezplačnega zemljišča nekomu in če bi se še kdo od vaših kaj dosti usajal, bi ga verjetno lastna policija namlatila.

Te stvari se danes NE REŠUJEJO TAKO. Na globalni ravni ni nič hudo narobe, če kdaj kdo razbije problematilnega člana družbe pri problematičnem početju. Če pa se pred kamerami kur*iš, kako boš nekoga ubil ( celo skupino v kompletu) in gre to okrog sveta, potem pa se ti to lahko zelo maščuje še na dolga leta.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

pulstar ::

Pred kakšno uro ali dvema so se začeli v Malem Hudu(kraju pri Ivančni) ponovno zbirati krajani, ki v svoji soseščini nočejo imeti Romov.....Počasi tudi meni že vse to preseda. Ne rečem. tudi oni morajo nekje živeti...Nevem kaj je ljudem, da zdaj že za vsako stvar sklicujejo "emergency meetings" Če se bodo oblastniki z družino pogodili, da ta ne bo delala problemov....Mogoče si zaslužijo še eno priložnost. Seveda jim bi bilo treba stopiti na prste!!!;(( Župan, pa mislim da si je s to potezo nabral veliko veliko sovražnikov-in prav je tako. Mene moti sam odnos družine do vsega. Jamrajo da nimajo strehe nad glavo, otroci šolskih potrebščin...a mama ima poln "tošelj denarja. Sedaj, ko bodo mogoče končno dobili priložnost civiliziranega načina življenja, se bodo pa s pomčjo odvetnika(le kje jim denar???) spravili nad Krajevni skupnosti. In to je umazani del zgodbe(plus kraje, kriminal.....a to se da s trdo roko odpraviti...)

ciki57 ::

Pred dvemi leti, ko je bil tisti incident v vasi Gabrovčec in je bil ustreljen domačin, je v DC Krka potekal shod krajanov na katerem so bili prisotni novinarji (g. Jerman - video gradivo), župan občine Ivančna Gorica G. Jernej Lampret in takratni komandir PP Grosuplje.
G. župan je pred celotno množico, kamerami in KOMADIRJEM PP (!!!) priznal ( v to ga je sprovociral lokalnik s.p., ki je priskrbel material za gradnjo), da je ciganom nakazoval denar oz. jim z nakazili preko nekega podjetja zgradil nek objekt. Popolnih detajlov se ne spomnim. Zakaj le bi se jih - obstaja video gradivo. Povod za ta nakazila so bile grožnje ciganov. Sicer se mi ne da brskati po KZju, da bi podal tu točno klasifikacijo KDja, vendar zadeva vsekakor ni mogla biti legalna, saj je župan denar iz občinske blagajne kar tako "malo po domače" razdelil med rome.

Citat z delo.si:
Na naše vprašanje, ali so volili, je romski poglavar Mirko Strojan kot iz topa izstrelil, seveda, Jerneja Lampreta (SDS). »Veste, do nas je bil zmeraj pošten. On je dober župan,« je povedal Strojan, ki si tudi v prihodnje želi, da bi z županom dobro sodelovali.

>:D >:D >:D >:D >:D >:D
««
10 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786444 (4471) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
322998 (1740) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776490 (5503) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012072 (8520) čoko

Več podobnih tem