Forum » Problemi človeštva » Ljudska "demokracija" na ambruški način
Ljudska "demokracija" na ambruški način
Mati ::
nebivedu, če bi tebi pomagal nebi bila to nobena medijska atrakcija, zato nisi zanimiv.
mnogo bolj se splača zagovarjat in do stropa skakat, ko je treba branit morilce, kriminalce, cigane. Tudi slaba reklama je reklama. Žal, takšen je pač ta naš ombudsman. Nikjer na svetu nisem opazil, da se kje piše toliko o ombudsmanu, kot pri nas. Zakaj le?
A veste tisto. Dober nogometni sodnik je tisti, o katerem se nikoli nič ne sliši.
mnogo bolj se splača zagovarjat in do stropa skakat, ko je treba branit morilce, kriminalce, cigane. Tudi slaba reklama je reklama. Žal, takšen je pač ta naš ombudsman. Nikjer na svetu nisem opazil, da se kje piše toliko o ombudsmanu, kot pri nas. Zakaj le?
A veste tisto. Dober nogometni sodnik je tisti, o katerem se nikoli nič ne sliši.
MadMicka ::
Mati je zapisal: " mnogo bolj se splača zagovarjat in do stropa skakat, ko je treba branit morilce, kriminalce, cigane."
Glede na moje izkušnje bi reku, da ti nimaš pojma o čem govoriš. V bistvu ti priporočam, da takšnele izjave zadržiš zase in za svoj klub modrecev. Ne rabmo pač vsi poslušat vsakršno sranje, ki komu pade na pamet.
Iz Zakona o varuhu človekovih pravic: "Za varovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin v razmerju do državnih organov, organov lokalne samouprave in nosilcev javnih pooblastil se s tem zakonom ustanovi varuh človekovih pravic in določijo njegove pristojnosti in pooblastila."
Za Mati, morilce, kriminalce, fašiste in njim podobne razložim, da navedeno pomeni: če kriminalec nekoga oropa ali pa mu kaj ukrade, zgolj zato varuh človekovih pravic ne more posredovati. Če pa tega kriminalca pretepejo policisti ali pa pazniki v zaporu, ki spadajo "pod kontrolo" države, potem pa mora posredovati.
Se zdi komu žaljivo, da v isto vrstico tlačim kriminalce, morilce, fašiste ter Mati? Mogoče. Ampak, treba je gledati iz njegovega stališča. Če se njemu ne zdi nič narobe, da tlači morilce, kriminalce in cigane v isto vrstico, potem gotovo pristaja na enak princip, ko je govora o njemu.
Glede na moje izkušnje bi reku, da ti nimaš pojma o čem govoriš. V bistvu ti priporočam, da takšnele izjave zadržiš zase in za svoj klub modrecev. Ne rabmo pač vsi poslušat vsakršno sranje, ki komu pade na pamet.
Iz Zakona o varuhu človekovih pravic: "Za varovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin v razmerju do državnih organov, organov lokalne samouprave in nosilcev javnih pooblastil se s tem zakonom ustanovi varuh človekovih pravic in določijo njegove pristojnosti in pooblastila."
Za Mati, morilce, kriminalce, fašiste in njim podobne razložim, da navedeno pomeni: če kriminalec nekoga oropa ali pa mu kaj ukrade, zgolj zato varuh človekovih pravic ne more posredovati. Če pa tega kriminalca pretepejo policisti ali pa pazniki v zaporu, ki spadajo "pod kontrolo" države, potem pa mora posredovati.
Se zdi komu žaljivo, da v isto vrstico tlačim kriminalce, morilce, fašiste ter Mati? Mogoče. Ampak, treba je gledati iz njegovega stališča. Če se njemu ne zdi nič narobe, da tlači morilce, kriminalce in cigane v isto vrstico, potem gotovo pristaja na enak princip, ko je govora o njemu.
urban99 ::
"A veste tisto. Dober nogometni sodnik je tisti, o katerem se nikoli nič ne sliši."
A veste, da to drži za fuzbal, kjer gledalci hočejo tekočo igro, če le ni umazana? Jaz sem za to, da ombudsman ob prekrških zapiska.
Pa ko je bilo govora o njegovem vmešavanju v raznorazne politične zadeve, npr. ob referendumu za NATO. Je bil v slovenskem političnem prostoru takrat sploh kak glas proti vstopu v NATO, razen Hanžka in mogoče še parih posameznikov? Če vsi politiki tulijo isto (zaradi lastnih koristi, kot se zdi), potem je že prav, da se oglasi vsaj eden, ki misli drugače. imho. Navsezadnje podpora med slovenskim življem sploh ni bila tako enoznačna, kot se je to zrcalilo v političnem prostoru. Ne pozabimo tega. Spomnite se tudi Roške in duha osamosvojitve. Takrat se je zdelo, da imamo vojske za vedno dovolj in po mojem leta 91 nihče ni premišljeval o vstopu v NATO, ampak prej o razorožitvi. Ampak to smo pozabili, kot še marsikaj drugega... off topic i know.
A veste, da to drži za fuzbal, kjer gledalci hočejo tekočo igro, če le ni umazana? Jaz sem za to, da ombudsman ob prekrških zapiska.
Pa ko je bilo govora o njegovem vmešavanju v raznorazne politične zadeve, npr. ob referendumu za NATO. Je bil v slovenskem političnem prostoru takrat sploh kak glas proti vstopu v NATO, razen Hanžka in mogoče še parih posameznikov? Če vsi politiki tulijo isto (zaradi lastnih koristi, kot se zdi), potem je že prav, da se oglasi vsaj eden, ki misli drugače. imho. Navsezadnje podpora med slovenskim življem sploh ni bila tako enoznačna, kot se je to zrcalilo v političnem prostoru. Ne pozabimo tega. Spomnite se tudi Roške in duha osamosvojitve. Takrat se je zdelo, da imamo vojske za vedno dovolj in po mojem leta 91 nihče ni premišljeval o vstopu v NATO, ampak prej o razorožitvi. Ampak to smo pozabili, kot še marsikaj drugega... off topic i know.
BluPhenix ::
Ja, ampak štekaš?
glas proti vstopu v NATO, razen Hanžka in mogoče še parih posameznikov?
Ne spada v:
Za varovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin v razmerju do državnih organov, organov lokalne samouprave in nosilcev javnih pooblastil se s tem zakonom ustanovi varuh človekovih pravic in določijo njegove pristojnosti in pooblastila.
To je point. On osebno lahko dela kar hoče in zagovarja kogar hoče. Kot varuh človekovih pravic pa ne, ker nima "pooblastil".
glas proti vstopu v NATO, razen Hanžka in mogoče še parih posameznikov?
Ne spada v:
Za varovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin v razmerju do državnih organov, organov lokalne samouprave in nosilcev javnih pooblastil se s tem zakonom ustanovi varuh človekovih pravic in določijo njegove pristojnosti in pooblastila.
To je point. On osebno lahko dela kar hoče in zagovarja kogar hoče. Kot varuh človekovih pravic pa ne, ker nima "pooblastil".
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
BluePhenix, ali trdiš, da se Hanžek nima pravice javno izjaviti za ali proti vstopu v Nato?
Double_J ::
Ima pravico tudi kazati jezik in osle ljudem. Je pa grdo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
bluphenix, razumem zakaj misliš, da ni prav, da se je takrat oglasil. Ampak zaradi same higiene političnega prostora se mi je takrat zdelo povsem na mestu, da je povedal svoje mnenje - preprosto zato, ker je bil eden redkih javni osebnosti, ki so bile do tega skeptične, medtem, ko je bilo med ljudstvom zelo veliko takih, ki so jih njihovi izvoljeni predstavniki preprosto ignorirali. Skoraj vsi po vrsti.
Ne pozabimo primera, ko je šla tedanja politična agitprop propaganda celo tako daleč, da je nosilec najvišjega čina v vojski izjavil, da bodo šle na obvezno služenje vojaškega roka tudi ženske, če pade referendum za vstop v NATO. To je bilo pa res sick do konca... in kolikor se spomnim je Hanžek odgovoril na tovrstno nebulozo brez primere.
(sori vsem za off topic)
Ne pozabimo primera, ko je šla tedanja politična agitprop propaganda celo tako daleč, da je nosilec najvišjega čina v vojski izjavil, da bodo šle na obvezno služenje vojaškega roka tudi ženske, če pade referendum za vstop v NATO. To je bilo pa res sick do konca... in kolikor se spomnim je Hanžek odgovoril na tovrstno nebulozo brez primere.
(sori vsem za off topic)
lufthammer ::
>>>>če kriminalec nekoga oropa ali pa mu kaj ukrade.....kar so G. Romi redno počeli
in država oz. policija ne migne s prstom, kaj je naloga varuha?
>>>>Če pa tega kriminalca pretepejo policisti ali pa pazniki v zaporu...
Kolikor je meni znano, so ga obdelali "kolegi arestanti" (verjetno misliš g. Pluta) in kaj tle bluzi varuh?
Že zdavnaj je zgubil kompas, tale Hanžek.
in država oz. policija ne migne s prstom, kaj je naloga varuha?
>>>>Če pa tega kriminalca pretepejo policisti ali pa pazniki v zaporu...
Kolikor je meni znano, so ga obdelali "kolegi arestanti" (verjetno misliš g. Pluta) in kaj tle bluzi varuh?
Že zdavnaj je zgubil kompas, tale Hanžek.
BluPhenix ::
Hanžek ima to pravico, ampak se varuh človekovih pravic pa se nima kaj vtikat v to, ker je zunaj njegove "jurizdikcije". Oz. ni to naloga varuha človekovih pravic.
Je tako težko razumeti kako je to mišljeno?
Je tako težko razumeti kako je to mišljeno?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()
AndrejS ::
Totega hanzija bi jaz odložil sredi romskega naselja brez vsega in ga tam pustil.
Če bi se mu uspelo vrnit pa bi ga še malo dal v celico zraven pluta.
Potem bi pa vidli koga bi še varoval
Če bi se mu uspelo vrnit pa bi ga še malo dal v celico zraven pluta.
Potem bi pa vidli koga bi še varoval
Mati ::
Ne pozabimo primera, ko je šla tedanja politična agitprop propaganda celo tako daleč, da je nosilec najvišjega čina v vojski izjavil, da bodo šle na obvezno služenje vojaškega roka tudi ženske, če pade referendum za vstop v NATO.
Kaj bluziš. Kolikor se spomnim, je za nato bilo krepka večina slovenskega prebivalstva. Mirovnikom to seveda ni bilo po godu, tako da še danes skušajo diskreditirat odločitev ljudstva.
Glede Hanzija in Micke, ki me zmerja s fašistom pa nimam kaj dosti za povedat. Itak ste ostali dovolj povedali. Je pa res, da se bo vedno našlo nekaj padalcev, ki pa bodo vlekli točno v nasprotno stran, kot gre vlak.
Še tole. Ukvarjam se s prodajo določenih izdelkov. Podobne izdelke (ponaredke) ponujajo cigani na tržnici in bolšjaku, seveda neobdavčeno, brez garancije, brez A testov ipd...Policija seveda ničesar ne ukrene.
Ali bi se Hanžek postavil zame, če bi ga poklical, ker mi cigani kradejo posel in s tem kratijo mojo pravico do preživljanja? Ne bi. Nisem zanimiv za njega.
Ali se bi Hanžek postavil za cigane, če bi jih policija aretirala 30 komadov in zaprla zaradi tihotapljenja, nelegalne prodaje brez davka,...Seveda bi se, še preden bi prostali tam, kamor spadajo!
jype ::
Mati> Kolikor se spomnim, je za nato bilo krepka večina slovenskega prebivalstva.
S tole večino je križ. Za zaprtje trgovin je bila tudi večina, ker so jih pač prepričali, da je to pametno (ker "bodo družine skupaj" ali nekaj takega se je slišalo). Pa jaz nisem bil proti vstopu v NATO.
S tole večino je križ. Za zaprtje trgovin je bila tudi večina, ker so jih pač prepričali, da je to pametno (ker "bodo družine skupaj" ali nekaj takega se je slišalo). Pa jaz nisem bil proti vstopu v NATO.
Gavran ::
Micka, če že citiraš zakon o ombudsmanu, daj še tale člen, ki ti ni všeč:
9. člen
Vsakdo, ki meni, da so mu z aktom organa kršene človekove pravice ali temeljne svoboščine, lahko da pobudo za začetek postopka pri varuhu. Varuh lahko začne postopek tudi na lastno pobudo.
Varuh lahko obravnava tudi širša vprašanja, ki so pomembna za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter za pravno varnost državljanov v Republiki Sloveniji.
Postopek pri varuhu je neformalen in za stranke brezplačen.
Varuh je dolžan voditi postopek nepristransko in v vsaki zadevi pridobiti stališča prizadetih strani.
Vir:
http://www2.gov.si/zak/Zak_vel.nsf/0/7e...
Posebej te opozarjam na drugi odstavek, konkretno " za pravno varnost državljanov v Republiki Sloveniji."
Vaščani Ambrusa NISO imeli pravne varnosti, saj se na njihove pritožbe ni odzivala niti policija niti druge inštitucije.
9. člen
Vsakdo, ki meni, da so mu z aktom organa kršene človekove pravice ali temeljne svoboščine, lahko da pobudo za začetek postopka pri varuhu. Varuh lahko začne postopek tudi na lastno pobudo.
Varuh lahko obravnava tudi širša vprašanja, ki so pomembna za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter za pravno varnost državljanov v Republiki Sloveniji.
Postopek pri varuhu je neformalen in za stranke brezplačen.
Varuh je dolžan voditi postopek nepristransko in v vsaki zadevi pridobiti stališča prizadetih strani.
Vir:
http://www2.gov.si/zak/Zak_vel.nsf/0/7e...
Posebej te opozarjam na drugi odstavek, konkretno " za pravno varnost državljanov v Republiki Sloveniji."
Vaščani Ambrusa NISO imeli pravne varnosti, saj se na njihove pritožbe ni odzivala niti policija niti druge inštitucije.
Thomas ::
Maloprej sem zapisal v eni drugi temi. Še tule:
Zaenkrat ni mogoče zagotoviti spoštovanja pravic človeka. Žal je to tako tudi pri nas.
Z ultratechom, bo "heca" seveda konc. Žal ga kaj dosti prej ne bo.
Zaenkrat ni mogoče zagotoviti spoštovanja pravic človeka. Žal je to tako tudi pri nas.
Z ultratechom, bo "heca" seveda konc. Žal ga kaj dosti prej ne bo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Brane2 ::
Mati:
Seveda bi se Hanžek obrnil zanje. A če bi policija pravilno speljala postopek, ne bi imeli kaj piskat.
Ali bi se Hanžek postavil zame, če bi ga poklical, ker mi cigani kradejo posel in s tem kratijo mojo pravico do preživljanja? Ne bi. Nisem zanimiv za njega.
Ali se bi Hanžek postavil za cigane, če bi jih policija aretirala 30 komadov in zaprla zaradi tihotapljenja, nelegalne prodaje brez davka,...Seveda bi se, še preden bi prostali tam, kamor spadajo!
Seveda bi se Hanžek obrnil zanje. A če bi policija pravilno speljala postopek, ne bi imeli kaj piskat.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
SmeskoSnezak ::
En dober članek o problemu Romov je v Večeru ( Iskanje našlo tole, 1.hit) , ampak preko interneta moraš biti registriran. Kdor pa je naročen, to je v Sobotni prilogi. Namreč članek obsega celotno stran in opisuje zanimivo zgodovino. Pa veselo branje.
@ Pusti soncu v srce... @
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmeskoSnezak ()
lufthammer ::
>>>>>Varuh je dolžan voditi postopek nepristransko in v vsaki zadevi pridobiti stališča prizadetih strani.
Ja, tudi tole ne gre preveč od rok našemu ombutsiju. Se preveč zanaša na izjave kakšne trapaste mirovnice - ne vem imena tiste dame iz Postojne.
Na pošto domačinov ni niti trznil, jasno ga ne marajo.
Ja, tudi tole ne gre preveč od rok našemu ombutsiju. Se preveč zanaša na izjave kakšne trapaste mirovnice - ne vem imena tiste dame iz Postojne.
Na pošto domačinov ni niti trznil, jasno ga ne marajo.
@Mati "Kaj bluziš. Kolikor se spomnim, je za nato bilo krepka večina slovenskega prebivalstva."
Nič ne bluzim, to so fakti - ti pa kot kaže pozabljaš. Za razliko od evro vprašanj podpora NATO niti pod razno ni bila prepričljiva, zato so naši vrli politiki stopili skupaj in v obupu producirali celo take bedarije, ki sem jih napisal zgoraj. Ampak najbrž tega nisi opazil, ker ti je bil končni rezultat všeč.
Glede ponaredkov tvojih izdelkov se pa raje obrni kam drugam kot na Hanžka. Tip nima nič s patenti, avtorskimi pravicami ipd. To je bluzenje imho.
Nič ne bluzim, to so fakti - ti pa kot kaže pozabljaš. Za razliko od evro vprašanj podpora NATO niti pod razno ni bila prepričljiva, zato so naši vrli politiki stopili skupaj in v obupu producirali celo take bedarije, ki sem jih napisal zgoraj. Ampak najbrž tega nisi opazil, ker ti je bil končni rezultat všeč.
Glede ponaredkov tvojih izdelkov se pa raje obrni kam drugam kot na Hanžka. Tip nima nič s patenti, avtorskimi pravicami ipd. To je bluzenje imho.
Ne seri, urban99. Podpora za NATO je bila skoraj 2/3.
Tak je bil rezultat referenduma.
Če pa ti misliš, da je to samo zato, "ker so hudobni politiki zapeljali ljudstvo", je pa tvoja stvar. Pojokcej zato.
Tak je bil rezultat referenduma.
Če pa ti misliš, da je to samo zato, "ker so hudobni politiki zapeljali ljudstvo", je pa tvoja stvar. Pojokcej zato.
ej, ne mislim linkov iskat, da boš še naprej iskal dlako v jajcu... Podpora vstopu v NATO v raziskavah pred referendumom je bila okrog 50%. Včasih še slabša - zato pa so stopili skupaj vsi aparatčiki in promovirali pot do svojih novih služb. To so facti bruti...
Me pa spominjate na zlate ribice - to je bilo slabih 5 let nazaj, pa ste že izgubili spomin. Če nič drugega - če bi bil izid referenduma za NATO tako gotov, potem tudi predstavnik slovenskega kanonfutra ne bi trosil takih bedarij, kot jih je... facti bruti. Ste pozabili tudi to, da je obstajal razlog, da se na istem referendumu odloča tako o pridružitvi EU kot NATO? Priporočam vam bilobil...
Me pa spominjate na zlate ribice - to je bilo slabih 5 let nazaj, pa ste že izgubili spomin. Če nič drugega - če bi bil izid referenduma za NATO tako gotov, potem tudi predstavnik slovenskega kanonfutra ne bi trosil takih bedarij, kot jih je... facti bruti. Ste pozabili tudi to, da je obstajal razlog, da se na istem referendumu odloča tako o pridružitvi EU kot NATO? Priporočam vam bilobil...
user386 ::
Ste pozabili tudi to, da je obstajal razlog, da se na istem referendumu odloča tako o pridružitvi EU kot NATO?Manj stroškov in porabljenega davkoplačevalskega denarja (en referendum namesto dveh)?
Da se vsak kmet odloča, ali bo država, ki mimogrede financira njegovo vsakoletno zavoženo letino, v zvezi NATO ali ne, je tako ali tako zgrešena ideja.
PaX_MaN ::
Podpora vstopu v NATO v raziskavah pred referendumom je bila okrog 50%
ja, na podlagi tega bi se moralo odločiti ali gremo v NATO ali ne, ka-li?
Da se vsak kmet odloča, ali bo država, ki mimogrede financira njegovo vsakoletno zavoženo letino, v zvezi NATO ali ne, je tako ali tako zgrešena ideja
ja, dajmo zvišat starost za volilno pravico na ene 500 let pa ne bo nobenih dvomov, ane?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Johanson ::
Kakor se spomnim so razni anti-NATO zagovorniki takrat na ves glas trobili, da če pridemo v NATO, potem bodo Američani pri nas postavili kakšno svojo vojaško bazo + silose za jedrske konice.
No 5 let je že minilo pa ni tukaj še nobenega silosa za jedrske konice, prav tako pa se tudi ostale črnoglede napovedi NATO skeptikov niso uresničile.
Glede Hanžka pa bi rekel da po mojem mnenju opravlja svojo nalogo polovično. Po eni strani "popeni" ob najmanjši provokaciji na račun romov/izbrisanih/kriminalcev, ko ga pa "navadni" državljani poprosijo za pomoč, pa jim jo odkloni. Poleg tega je preveč politično obarvan, tako kot je že nekdo drug dejal: Hanžek lahko izraža svojo politično prepričanje, vendar kot ombudsman mora biti politično nevtralen.
No 5 let je že minilo pa ni tukaj še nobenega silosa za jedrske konice, prav tako pa se tudi ostale črnoglede napovedi NATO skeptikov niso uresničile.
Glede Hanžka pa bi rekel da po mojem mnenju opravlja svojo nalogo polovično. Po eni strani "popeni" ob najmanjši provokaciji na račun romov/izbrisanih/kriminalcev, ko ga pa "navadni" državljani poprosijo za pomoč, pa jim jo odkloni. Poleg tega je preveč politično obarvan, tako kot je že nekdo drug dejal: Hanžek lahko izraža svojo politično prepričanje, vendar kot ombudsman mora biti politično nevtralen.
user386, o tako pomembni zadevi, da se država včlani v neko mednarodno organizacijo in tako odreče delu suverenosti, meniš, da ne bi smeli odločati na referendumu, še zlasti pa ne kmetje, ki jim država vsako leto financira njihovo zavoženo letino? Verjetno tudi ne bi smeli volititi takšni, ki nimajo pojma o politiki, so brez osnovne šole in so nepismeni?
Takšne ideje so tako hudičev nevarne, pa se tega večina niti ne zaveda. Ravno zaradi takšnih in podobnih idej je skozi človeško zgodovino na veliko tekla kri.
p.s.: sm se pa spomnil glede Romov na tisti legendarni film Ko to tamo pjeva. Ko na koncu filma reče nekdo: E pa zna se ko je ovdje lopov. In so na smrt pretepl dva Cigančka zaradi denarnice, ki jo je zgubil stari. Ampak, ljudska raja se lahko tisoč in enkrat zmot, pa bo še vedno vztrajala pri svojem.
Pa tole nakladanje o politični pripadnosti Hanžka je en velik kup neumnosti. Hanžek je "tokel" tako po prejšni vladi (LDS)), kot tudi po zdejšnji (SDS). Če vi temu rečete politična pripadnost oz. obarvanost, potem očitno ne veste, kaj to sploh pomeni. In da, njegova naloga je, da "popeni" pri tistih najbolj kričečih primerih. Pa ta oslarija, češ da "navadnim" državljanom ne pomaga. Dejte mal prebrat njegova poročila o obsegu dela, ki so ga opravili. Takole poceni zganjat neko atipropagando je sramota.
Takšne ideje so tako hudičev nevarne, pa se tega večina niti ne zaveda. Ravno zaradi takšnih in podobnih idej je skozi človeško zgodovino na veliko tekla kri.
p.s.: sm se pa spomnil glede Romov na tisti legendarni film Ko to tamo pjeva. Ko na koncu filma reče nekdo: E pa zna se ko je ovdje lopov. In so na smrt pretepl dva Cigančka zaradi denarnice, ki jo je zgubil stari. Ampak, ljudska raja se lahko tisoč in enkrat zmot, pa bo še vedno vztrajala pri svojem.
Pa tole nakladanje o politični pripadnosti Hanžka je en velik kup neumnosti. Hanžek je "tokel" tako po prejšni vladi (LDS)), kot tudi po zdejšnji (SDS). Če vi temu rečete politična pripadnost oz. obarvanost, potem očitno ne veste, kaj to sploh pomeni. In da, njegova naloga je, da "popeni" pri tistih najbolj kričečih primerih. Pa ta oslarija, češ da "navadnim" državljanom ne pomaga. Dejte mal prebrat njegova poročila o obsegu dela, ki so ga opravili. Takole poceni zganjat neko atipropagando je sramota.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
"Manj stroškov in porabljenega davkoplačevalskega denarja (en referendum namesto dveh)?"
Ja ja, Slovence se vedno da zadovoljiti z navidez ekonomičnimi rešitvami. Dejstvo je, da če bi bil NATO referendum posebej, nas tam ne bi bilo. Oz. bi bil rezultat zelo zelo na meji. Vsaj to je bilo jasno pred referendumom. Ampak, če sklenem moje razmišljanje in se vrnemo nazaj na debato iz katere smo po moji zaslugi preveč zašli (sori še enkrat) - ves politični prostor je takrat namerno pozabil na 30-50% volilcev, ki so ostali brez svojih predstavnikov. Zato še vedno mislim, da je bilo prav, da se je takrat Hanžek oglasil.
Ja ja, Slovence se vedno da zadovoljiti z navidez ekonomičnimi rešitvami. Dejstvo je, da če bi bil NATO referendum posebej, nas tam ne bi bilo. Oz. bi bil rezultat zelo zelo na meji. Vsaj to je bilo jasno pred referendumom. Ampak, če sklenem moje razmišljanje in se vrnemo nazaj na debato iz katere smo po moji zaslugi preveč zašli (sori še enkrat) - ves politični prostor je takrat namerno pozabil na 30-50% volilcev, ki so ostali brez svojih predstavnikov. Zato še vedno mislim, da je bilo prav, da se je takrat Hanžek oglasil.
PaX_MaN ::
Vste, napovedovanje prihodnosti pri drugačnih spremenljivkah je zelo nevarna zadeva. Lahko bi bil odstotek 0, lahko bi bil 100. Ni pa to dejstvo.
Houli bđizs, nisem vedel, da lahko predstavnik voli namesto mene in moje matere!
Houli bđizs, nisem vedel, da lahko predstavnik voli namesto mene in moje matere!
samo houli đizs ti še lahko pomaga razumet razliko med re-prezentacijo volilnega telesa in dejansko udeležbo na volitvah. Pa ne me narobe razumet - želim si samo malo več zgodvniskega spomina... za 5 let nazaj se nič več ne spomnite in sploh se ne čudim, da ste pozabili na Roško. Me pa predvsem to slednje res žalosti, skupaj z izjalovljenim ljubljenim vodjo, za katerega smo takrat stali tam.
Barakuda1 ::
Bi prosil, da "nehate" glede pripravljenosti za vstop v NATO, ker je off.
Hvala.
..............
Glede Hanžka, pa takole.
Po mojem mnenju se je še premalo odzival na pereče probleme v zvezi s človekovimi pravicami.
Da naša država ni imuna tudi za kršitve človekovih pravic (policijsko nasilje), nam je pred kratkim tudi javno sporočilo evropsko sodišče za človekove pravice.
Da romi marsikomu niso všeč, tudi nič novega, a to še ni razlog, da bi jim kršili tenmeljne človekove pravice.
Kje osebno vidim problem (med drugim)
Če nek rom (ali skupina njih) stori kaznivo dejanje ali kako drugače ne spoštuje pravnega reda države, je dolžnost države da ukrepa. Ne čez nekaj let in pavšalno zoper vse rome, pač pa takoj in zoper konkretnega storilca.
Če si j država (me ne briga zakaj - dasiravno si vsi mislimo) zatiskala oči in ušesa in ni ukrepala, potem pač ni ravno "higienično", da sedaj poskuša reševati problem na počez in na dokaj dvomljiv način samo zato, da se sedaj ne bi zamerila večinskemu prebivalstvu.
Prvi in pravi krivec je torej nesposobna oblast.
Če Hanžek opozarja na te nedoslednosti in nepravilnosti, potem je to prav (pa četudi v "tujini" - malce cinično, ampak, a naši politiki ne vpijejo, da smo enakopraven del Evrope, al to vpijejo samo kadar jim gre v korist )
Skratka. Če je Hanžek opozarjal na kršenje človekovih pravic v primero romov (pa še koga) je ravnal skladno s svojo funkcijo.
In mimogrede. Na javnem soočenju na POP je obsodil tudi to nojevsko vtikanje glave v pesek tako prejšnje kot sedanje oblastne garniture, ko je pravzaprav s svojo neaktivnostjo pripeljala do točke, ki nam kot narodu, naciji in državi ni in ne sme biti ravno v ponos, pa čeprav gre "samo za rome"
Hvala.
..............
Glede Hanžka, pa takole.
Po mojem mnenju se je še premalo odzival na pereče probleme v zvezi s človekovimi pravicami.
Da naša država ni imuna tudi za kršitve človekovih pravic (policijsko nasilje), nam je pred kratkim tudi javno sporočilo evropsko sodišče za človekove pravice.
Da romi marsikomu niso všeč, tudi nič novega, a to še ni razlog, da bi jim kršili tenmeljne človekove pravice.
Kje osebno vidim problem (med drugim)
Če nek rom (ali skupina njih) stori kaznivo dejanje ali kako drugače ne spoštuje pravnega reda države, je dolžnost države da ukrepa. Ne čez nekaj let in pavšalno zoper vse rome, pač pa takoj in zoper konkretnega storilca.
Če si j država (me ne briga zakaj - dasiravno si vsi mislimo) zatiskala oči in ušesa in ni ukrepala, potem pač ni ravno "higienično", da sedaj poskuša reševati problem na počez in na dokaj dvomljiv način samo zato, da se sedaj ne bi zamerila večinskemu prebivalstvu.
Prvi in pravi krivec je torej nesposobna oblast.
Če Hanžek opozarja na te nedoslednosti in nepravilnosti, potem je to prav (pa četudi v "tujini" - malce cinično, ampak, a naši politiki ne vpijejo, da smo enakopraven del Evrope, al to vpijejo samo kadar jim gre v korist )
Skratka. Če je Hanžek opozarjal na kršenje človekovih pravic v primero romov (pa še koga) je ravnal skladno s svojo funkcijo.
In mimogrede. Na javnem soočenju na POP je obsodil tudi to nojevsko vtikanje glave v pesek tako prejšnje kot sedanje oblastne garniture, ko je pravzaprav s svojo neaktivnostjo pripeljala do točke, ki nam kot narodu, naciji in državi ni in ne sme biti ravno v ponos, pa čeprav gre "samo za rome"
user386, o tako pomembni zadevi, da se država včlani v neko mednarodno organizacijo in tako odreče delu suverenosti, meniš, da ne bi smeli odločati na referendumu, še zlasti pa ne kmetje, ki jim država vsako leto financira njihovo zavoženo letino? Verjetno tudi ne bi smeli volititi takšni, ki nimajo pojma o politiki, so brez osnovne šole in so nepismeni?
Heh. Ne. Naj volijo vsi stari od 15 do +Inf (če le niso preveč senilni). Sem samo proti referendumom. Redundantni so. Še posebej tisti "posvetovalni" in pa tisti povsem butasti (npr. oni o obratovalnem času trgovin). Še posebej so zgrešeni takrat, kadar se ljudje odločajo o pomembni strateški odločitvi z daljnosežnimi posledicami. Ker kmet ni plačan za razmišljanje o prednostih in slabostih vključitve v mednarodno organizacijo, ampak je njegova zaposlitev pridelava poljščin in vzreja živali, vsaj kakor je meni znano. Svoje interese zastopa vsakih nekaj let na volitvah v državni zbor. Tam izbere svoje predstavnike. Vlado izvoli ljudstvo. Če ta želi v NATO, naj ne piskajo.
Ker je tema že prej zašla z Romov na Hanžka, se ne bom opravičeval za off-topic.
edit: post sem napisal, predno sem videl moderatorjev poziv. bom nehal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user386 ()
edit: post sem napisal, predno sem videl moderatorjev poziv. bom nehal.
Hvala
Enako pričakujem tudi od ostalih sodelujočih.
Gavran ::
Popolnoma se strinjam s tistim zgoraj, ki je zapisal da je za problem kriva država. Bi pa dodal, da so svoje dodali tudi tisti dušebrižniki, ki so znali le eno vižo: "Ubogi cigani, pustimo jim njihovo kulturo". Kulturo da, kršenje zakonodaje pa NE!
Potrebno je dosledno izvajati vso veljavno zakonodajo, tudi tisto socialno z odvzemi zanemarjenih otrok, dosledno rušiti vse črne gradnje (tu ne mislim samo na cigane ampak tudi na tisto gospo sodnico z začetka tega topica) in preverjati vse prijave o recimo streljanju v nekem naselju, če pa se policija ne upa v neko naselje pa je to znak za alarm in uporabo posebnih enot, ki morajo zagotoviti red. Seveda je potrebno ustrezno sankcionirati tudi vožnjo z neregistriranimi vozili, stroške uničenja odvzetih vozil (in ostale denarne kazni) pa odtrgati od socialne podpore - tudi to je vir dohodka.
Potrebno je dosledno izvajati vso veljavno zakonodajo, tudi tisto socialno z odvzemi zanemarjenih otrok, dosledno rušiti vse črne gradnje (tu ne mislim samo na cigane ampak tudi na tisto gospo sodnico z začetka tega topica) in preverjati vse prijave o recimo streljanju v nekem naselju, če pa se policija ne upa v neko naselje pa je to znak za alarm in uporabo posebnih enot, ki morajo zagotoviti red. Seveda je potrebno ustrezno sankcionirati tudi vožnjo z neregistriranimi vozili, stroške uničenja odvzetih vozil (in ostale denarne kazni) pa odtrgati od socialne podpore - tudi to je vir dohodka.
Gavran
Pa saj o tem govorim.
Država je dolžna zagotoviti jurisdikcijo na celotnem svojem ozemlju enako za vse državljane. Torej tudi za rome.
Če tega ni storila, ji sedaj ne sme to biti v opravičilo, da zaradi lastnih nepravilnosti in nedoslednosti še enkrat posega po metodah in sredstvih, ki so skrajno vprašljiva.
Na dolgi rok se to ne more obnesti, pa tudi na kratek rok je to sprožilo le revolt.
Na dolgi rok je rešitev samo ta, da država zagotovi delovanje države za vse svoje državljane enako.
Torej. Če rom s količkom po betic Janeza, ma da gre rom pred sodišče in po potrebi v zapor.
Če Janez s količkom roma, ma da gre Janez pred sodišče in po potrebi v zapor.
Vse drugo je metanje peska v oči in prelaganje problematike na kasnejše čase (rodove)
Pa saj o tem govorim.
Država je dolžna zagotoviti jurisdikcijo na celotnem svojem ozemlju enako za vse državljane. Torej tudi za rome.
Če tega ni storila, ji sedaj ne sme to biti v opravičilo, da zaradi lastnih nepravilnosti in nedoslednosti še enkrat posega po metodah in sredstvih, ki so skrajno vprašljiva.
Na dolgi rok se to ne more obnesti, pa tudi na kratek rok je to sprožilo le revolt.
Na dolgi rok je rešitev samo ta, da država zagotovi delovanje države za vse svoje državljane enako.
Torej. Če rom s količkom po betic Janeza, ma da gre rom pred sodišče in po potrebi v zapor.
Če Janez s količkom roma, ma da gre Janez pred sodišče in po potrebi v zapor.
Vse drugo je metanje peska v oči in prelaganje problematike na kasnejše čase (rodove)
Hja, to seveda. Država definitivno je kriva. Ampak kdo na državi?
- prejšnja vlada?
- sedanja vlada?
- neizvoljeni deli države, takoimenovana državna uprava?
Se bojim, da kar tretja. Prvi dve samo, ker tretji nista dala dovolj aerobnih vaj, za poživitev krvnega obtoka. Se reče, ukazala miganja.
- prejšnja vlada?
- sedanja vlada?
- neizvoljeni deli države, takoimenovana državna uprava?
Se bojim, da kar tretja. Prvi dve samo, ker tretji nista dala dovolj aerobnih vaj, za poživitev krvnega obtoka. Se reče, ukazala miganja.
TESKAn ::
Hja, jamr nad državo, ko ne naredi nič, jamr nad državo, ko kaznuje kakega roma. Pa kaj naj država naredi?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
IgorGrozni ::
Thomas: Vsi trije so krivi. Jaz bi exemplarično kaznoval tiste , ki so najbolj pri roki. Sedanjo vlado in sedanjo birokracijo.
....
Bo že bog prepoznal svoje !
....
Bo že bog prepoznal svoje !
T-h-o-r ::
Pa kaj naj država naredi?
Poskrbi, da aretira tiste, ki kršijo zakon (kradejo, pretepajo, izsiljujejo), in da zavaruje nedolžne ljudi pred jeznimi hordami, vendar ne tako, da morajo potem oni zapustiti svoj dom
Poskrbi, da aretira tiste, ki kršijo zakon (kradejo, pretepajo, izsiljujejo), in da zavaruje nedolžne ljudi pred jeznimi hordami, vendar ne tako, da morajo potem oni zapustiti svoj dom
krneki0001 ::
In kje je dom ciganov?
Tam pod ambrusom sigurno ne, ker so jim že 12 let nazaj prepovedal živet na tistem vodovarstvenem območju.
Če pa so na črno postavili barake, pa naj jih sedaj inšpektorji podrejo, ker niso legalno postavljene.
Samo ne, zdej se noben ne bo dotaknil teh gradenj, cigani bodo čez 2 tedna nazaj prišli, kak domačin bo spet pretepen ali ubit, kak cigan bo pretepen ali ubit in spet bo vse po starem. Policija pa bo od daleč gledala, kaj se dogaja, tako kot je do sedaj.
Skoraj upam it stavit, da vlada, niti hanžek, niti noben drug ne bo nič poštimal in čez 2 tedna bodo cigani spet pod ambrusm in spet bodo počeli isto kot prej.
Tam pod ambrusom sigurno ne, ker so jim že 12 let nazaj prepovedal živet na tistem vodovarstvenem območju.
Če pa so na črno postavili barake, pa naj jih sedaj inšpektorji podrejo, ker niso legalno postavljene.
Samo ne, zdej se noben ne bo dotaknil teh gradenj, cigani bodo čez 2 tedna nazaj prišli, kak domačin bo spet pretepen ali ubit, kak cigan bo pretepen ali ubit in spet bo vse po starem. Policija pa bo od daleč gledala, kaj se dogaja, tako kot je do sedaj.
Skoraj upam it stavit, da vlada, niti hanžek, niti noben drug ne bo nič poštimal in čez 2 tedna bodo cigani spet pod ambrusm in spet bodo počeli isto kot prej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
poweroff ::
Najprej opravičilo - nisem bral vsega. Ampak itak mi je jasno o čem se piše. Potem pa dejstva:
1) Tudi če nekdo zaskvota (zasede) neke prostore, je pri nas precej zaščiten. Ampak če je nekdo nekje nezakonito, ga ima edino država (!!!) pravico izseliti. Če je država neučinkovita naj gredo Ambruščani z motorko pred parlament! Samo tega si seveda ne upajo. Desničarska drhal o kateri je pisal Cankar v Hlapcih si nikoli ni upala upreti se nekomu, ki je od nje močejši. Hlapci se vedno spravljajo na šibkejše.
2) Od tistih 25 Romov jih je večina OTROK. Ena je celo NOSEČA ŽENSKA. Si predstavljate kaj pomeni za otroka, da se na njega dere par sto podivjanih ljudi z motorko in ognjem? Ne se potem čez 10 let čudit, ko bo tak ortok "neprilagojen". Jebenti, če bi meni nekaj takega naredil bi bil skrajno neprilagojen!
3) Ko so "antiglobalisti" letos protestirali pred Centrom v Postojni, jih je policija razbila (pretepla!) po kratkem postopku. Shod je bil neprijavljen. Če bi šel jaz s svojimi somišljeniki zdajle protestirat pred ameriško ambasado, bi me specialci nabutali kot vola. Ambruščani so bili ravno tako na neprijavljenem shodu - pa jih policija ni niti pipnila.
4. Če bi 50 Romov/Srbov/Hrvatov/"Čefurjev" na "shodu" zahtevalo izselitev slovenske družine - pa čeprav bi ti Slovenci živeli na spornem ozemlju - bi jih policija nabutala kot vole, mediji pa raztrgali. Ko se zgodi obratno, se pa država pogaja z drhaljo, ki je vzela pravico v svoje roke. A smo pravna država ali nismo? Kaj se imaš s drhaljo za pogajat? Če bi bil jaz šef policije bi jim dal 15 minut, da zapustijo prizorišče, potem pa bi jih razgnal z vodnimi topovi. Če bi imel dober dan. Če bi imel slab dan, bi jim dal pet minut, nato pa bi v akcijo poslal specialce s palicami.
5. Romi izkoriščajo nedejavnost države in kršijo zakone. Da. Ampak to je normalno. Vsi Slovenci počnejo/mo isto. Če ni policije (država ni dejavna), divjamo pijani po cestah. Krademo, smo koruptivni, kot poslanci utajamo davke, lažemo... Itd. Ampak če to počne poslanec ali politik - Slovenec, je dovolj, da se opraviči ali morda odstopi. Če Slovenca ujamejo, ko pijan divja po cestah in pobija otroke, je to pač "normalna slovenska pivska kultura". Če je to Rom, ga je treba izgnati.
6. Hanžek je reagiral tako, kot MORA reagirati. On je Varuh človekovih pravic in ne Hlapec vlade. Če so obtožbe neutemeljene, bo to postopek pred Svetom Evrope že dokazal. Problem je, ker niso. Desničarji seveda pričakujejo, da bomo vsi ljudje državni hlapci in bomo krili hrbet državi, ko ta počne svinjarije. Ne, ne bomo! Če ga država lomi, bom to povedal. Če je teba in si država to zasluži, jo bom tudi pošteno zaf***al! Like it or not. Konec koncev na problem Romov Hanžek opozrja že vrsto let, nekaj občin klju odločbi Ustavnega sodišča dolgo časa ni hotelo sprejeti "romskega svetnika", itd. In ko varuh nič več ne doseže znotraj države JE DOLŽAN iti v mednarodno javnost. To je njegova naloga in služba.
Zdaj pa še mnenje. Če bi meni in moji družini grozila drhal, bi naredil hudiča in pol. Če me policija ne bi hotela zaščititi - in plačani ter dolžni so, da me zaščitijo in me magari varujejo 24 ur na dan, če je treba - bi pa naredil naslednje.
Svojo družino bi poslal na varno, se od njih poslovil in si dobil kakšno orožje in šel nazaj. Magari nekaj plinskih jeklenk in steklenice z bencinom. In ko bi prišla drhal bi jih čimveč vzel s sabo. Ker pravica do samoobrambe je ena osnovnih pravic.
Upam samo, da bo slovenska desničarska svojat pošteno plačala za tole, tako kot upam, da bo tudi pošteno plačala zaradi Izbrisanih. Tista zadeva je že na evropskem sodišču, ta bo upam, kmalu.
Tisti, ki poznajo malo zgodovine, naj si pa le preberejo kaj o Kristallnacht. Poučno branje. Tisto je bil namreč uvod v lomastenje nacistične desničarske svojati po pravni državi. Ja, Kristallnacht pa Adolf Hitler vpišite v Googla.
1) Tudi če nekdo zaskvota (zasede) neke prostore, je pri nas precej zaščiten. Ampak če je nekdo nekje nezakonito, ga ima edino država (!!!) pravico izseliti. Če je država neučinkovita naj gredo Ambruščani z motorko pred parlament! Samo tega si seveda ne upajo. Desničarska drhal o kateri je pisal Cankar v Hlapcih si nikoli ni upala upreti se nekomu, ki je od nje močejši. Hlapci se vedno spravljajo na šibkejše.
2) Od tistih 25 Romov jih je večina OTROK. Ena je celo NOSEČA ŽENSKA. Si predstavljate kaj pomeni za otroka, da se na njega dere par sto podivjanih ljudi z motorko in ognjem? Ne se potem čez 10 let čudit, ko bo tak ortok "neprilagojen". Jebenti, če bi meni nekaj takega naredil bi bil skrajno neprilagojen!
3) Ko so "antiglobalisti" letos protestirali pred Centrom v Postojni, jih je policija razbila (pretepla!) po kratkem postopku. Shod je bil neprijavljen. Če bi šel jaz s svojimi somišljeniki zdajle protestirat pred ameriško ambasado, bi me specialci nabutali kot vola. Ambruščani so bili ravno tako na neprijavljenem shodu - pa jih policija ni niti pipnila.
4. Če bi 50 Romov/Srbov/Hrvatov/"Čefurjev" na "shodu" zahtevalo izselitev slovenske družine - pa čeprav bi ti Slovenci živeli na spornem ozemlju - bi jih policija nabutala kot vole, mediji pa raztrgali. Ko se zgodi obratno, se pa država pogaja z drhaljo, ki je vzela pravico v svoje roke. A smo pravna država ali nismo? Kaj se imaš s drhaljo za pogajat? Če bi bil jaz šef policije bi jim dal 15 minut, da zapustijo prizorišče, potem pa bi jih razgnal z vodnimi topovi. Če bi imel dober dan. Če bi imel slab dan, bi jim dal pet minut, nato pa bi v akcijo poslal specialce s palicami.
5. Romi izkoriščajo nedejavnost države in kršijo zakone. Da. Ampak to je normalno. Vsi Slovenci počnejo/mo isto. Če ni policije (država ni dejavna), divjamo pijani po cestah. Krademo, smo koruptivni, kot poslanci utajamo davke, lažemo... Itd. Ampak če to počne poslanec ali politik - Slovenec, je dovolj, da se opraviči ali morda odstopi. Če Slovenca ujamejo, ko pijan divja po cestah in pobija otroke, je to pač "normalna slovenska pivska kultura". Če je to Rom, ga je treba izgnati.
6. Hanžek je reagiral tako, kot MORA reagirati. On je Varuh človekovih pravic in ne Hlapec vlade. Če so obtožbe neutemeljene, bo to postopek pred Svetom Evrope že dokazal. Problem je, ker niso. Desničarji seveda pričakujejo, da bomo vsi ljudje državni hlapci in bomo krili hrbet državi, ko ta počne svinjarije. Ne, ne bomo! Če ga država lomi, bom to povedal. Če je teba in si država to zasluži, jo bom tudi pošteno zaf***al! Like it or not. Konec koncev na problem Romov Hanžek opozrja že vrsto let, nekaj občin klju odločbi Ustavnega sodišča dolgo časa ni hotelo sprejeti "romskega svetnika", itd. In ko varuh nič več ne doseže znotraj države JE DOLŽAN iti v mednarodno javnost. To je njegova naloga in služba.
Zdaj pa še mnenje. Če bi meni in moji družini grozila drhal, bi naredil hudiča in pol. Če me policija ne bi hotela zaščititi - in plačani ter dolžni so, da me zaščitijo in me magari varujejo 24 ur na dan, če je treba - bi pa naredil naslednje.
Svojo družino bi poslal na varno, se od njih poslovil in si dobil kakšno orožje in šel nazaj. Magari nekaj plinskih jeklenk in steklenice z bencinom. In ko bi prišla drhal bi jih čimveč vzel s sabo. Ker pravica do samoobrambe je ena osnovnih pravic.
Upam samo, da bo slovenska desničarska svojat pošteno plačala za tole, tako kot upam, da bo tudi pošteno plačala zaradi Izbrisanih. Tista zadeva je že na evropskem sodišču, ta bo upam, kmalu.
Tisti, ki poznajo malo zgodovine, naj si pa le preberejo kaj o Kristallnacht. Poučno branje. Tisto je bil namreč uvod v lomastenje nacistične desničarske svojati po pravni državi. Ja, Kristallnacht pa Adolf Hitler vpišite v Googla.
sudo poweroff
OwcA ::
Ironično, natanko to sklepanje je gnalo tudi tvojo "drhal". Policija jih ni zaščitila zato so vzeli pravico v svoje roke.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
In država jih je prestavila v Postojno.
Se vidi da nisi dobro prebral. Domačini jih nismo pregnali, samo protestirali smo in smo se samo bunili, da moramo biti vsi pred zakonom enaki, ne da nekateri lahko počnejo karkoli se jim zahoče.
Res je bogi revčki otročki, dobr so te zavedl na TV-ju, ker tisti otročki tudi v svojem kampu niso spali v hišah, večinoma ti otroci spijo na prostem bosi, ker hiš nimajo imajo provizorične barake in šotore. Nimajo pitne vode in nimajo elektrike v kampu - zdej v postojni imajo vsaj elektriko, vodo in ogrevanje, ampak zdej so šele bogi.
Zakaj pa takrat niso bili bogi???? Bogi so samo zdej, ker se ti smilijo, pred pol leta, sploh vedel nisi za njih. Dvoličnež.
Shod je bil napovedan in uraden v spremstvu policije. Poslanih je bilo mali miljon pisem, naj država nekaj ukrene z cigoti, pa se noben ni nič oglasil, vse so ignorirali - ni čudno da nam je film poču.
Ne pametuj - 12 let so ljudje trpeli izsiljevanja, kraje in vse, pa nikoli ni država nič ukrenila - tko da to ni drhal, ampak samo ljudje, ki zahtevajo od države da vzpostavi red in da začnejo cigani plačevat za svoje zločine.
Spet pametuješ. Če se bom jst pijan peljal po cesti in me bo ustavil policaj, bom ob izpit in še orenk kazen bom plačal, če to naredi cigan iz ambrusa z neregistriranim avtomobilom brez izpita, je pa oproščen vsega - verjemi da je to preverjen podatek, še ime cigota ti povem lahko. Bil je pa ukraden čisto nov neregistriran avto(vektra še s polivinilom notri - sedeži še zaščiteni), cigo pa not pijan da stat ni mogel. Prvo je nekaj časa bežal, potem je ustavil in policaji so ga dobili, naslednji dan je že okoli skakal in težil na pumpi v zagradcu.
Hanžek je bl mal opozarjal na problem romov. Večinoma so to domačini v okolici ciganskih naselij delali. Hanžek je samo pametoval zraven.
Sral pa letu, koker te nesejo noge. Upam da dobiš enega ali pa kar vse od teh cigotov za soseda, v enem mesecu spremeniš mnenje in začneš streljat na njih, ko jih vidiš da se peljejo proti tvojem domu.
In vsakemu, ki jih zagovarja naj velja tole - vzemite jih za sosede in naj živijo v vaši bližini, pa bomo potem vidl, kok je fino bit njihov sosed. Pa ne gre tukaj nič za kako rasistično mišljenje. Samo od moje hiše so 600m zračne linije stran. Na začetku so zginjevale stvari na dnevni bazi izpred hiše, kasneje ko sem kupil od enega izmed njih kos orožja pa nič več, ker potem so vedeli da imam orožje in so se umaknili stran.
Začuda da od nakupa orožja pa do danes ni zginila niti ena stvar pa imam lahko vse razmetano po dvorišču. Tut mir imam pred njimi, me ne ustavljajo na cesti, če me vidijo, me pozdravijo al pa mogoče prosijo samo za kak cigaret. V nasprotju z ostalimi domačini, ki jih ustavljajo izsiljujejo, tepejo in jim kradejo.
Upam, da bodo končno cigoti kaznovani kakor se zagre, za vsako kriminalno dejanje posebej.
O izbrisanih pa samo tole - večina izbrisanih je izdajalcev, ki so slovenijo izdali med vojno za osamosvojitev in po njej, zdej bi radi pa lepo živeli - treba vsakega od njih parkrat po hrbtu s palco pa sterat ven iz slovenije. Imeli so možnost vse papirje uredit - papirji so stali tok kot štruca kruha, pa niso, zdej nej pa nehajo jokat, če so svoj čas zamudili.
Tisto je bil namreč uvod v lomastenje nacistične desničarske svojati po pravni državi.
Ja in še mnogo prej je boljševistična levičarska svojat teptala nedaleč stran. Kaj bi rad povedal? Akoravno ne gojim nič bolj rožnatih čustev do "desničarske drhali" kot ti, sem vseeno sposoben na zadevo pogledat z neke perspektive, ki ne vljučuje avtomatičnega pljuvanja po oblasti. Anarhizem ali paranoja?
Če bi prebral celotno temo, kar kot praviš nisi, bi morda pel drugače. Samo ne verjamem. Ker tisti, ki se tukaj oglašajo in so očitno direktno prizadeti, imajo vseeno tudi kaj pametnega za povedat. Ti si samo skočil na priložnost povedat nekaj krepkih na račun naše sprijene oblasti, pri tem pa izjavljaš take:
Romi izkoriščajo nedejavnost države in kršijo zakone. Da. Ampak to je normalno. Vsi Slovenci počnejo/mo isto.Ne vem, koliko deklet si ti že posilil in uspešno ubežal pregonu ali koliko si že pokradel državi, medtem ko se skrivaš za revščino in "nevzdržnimi življenjskimi razmerami", jaz takih svinjarij ne počnem.
Sodelovanju v tej temi in razpravljanju o Romih/Ciganih sem se do sedaj vzdržal iz razloga, ki je menda že očiten; Če se Slovenec, ki je sit, da ga država tretira kot drugorazrednega državljana, medtem ko z davki iz njegovih dohodkov financira njegove kriminalno obarvane sosede, odloči zakon vzet v svoje roke samo zato, da se končno nekaj premakne, potem je prav gotovo rasni in kulturni nestrpnež, nacist in še marsikaj. Ne rečem, se najdejo tudi lepi primerki teh med Slovenci, po tvojem so se vsi nastanili ravno zraven ciganskih barak zato da lahko sedaj lajajo.
Od tistih 25 Romov jih je večina OTROK. Ena je celo NOSEČA ŽENSKA.Tam, kjer so jih nastanili, imajo celo ogrevanje. Kar za njihove podrtije nemara ne velja vedno. Kljub temu se jim zdi "nesprejemljivo". Verjetno zato, ker niso obkroženi s kupi starega železa in tudi orožja jim niso dovolili vzet s sabo.
Si predstavljate kaj pomeni za otroka, da se na njega dere par sto podivjanih ljudi z motorko in ognjem? Ne se potem čez 10 let čudit, ko bo tak ortok "neprilagojen".Neprilagojen je zato, ker je neprilagojen njegov stari, ki živi od državne pomoči za otroka in kriminala.
Jebenti, če bi meni nekaj takega naredil bi bil skrajno neprilagojen!Saj si neprilagojen. Kaj so ti naredili?
Ambruščani so bili ravno tako na neprijavljenem shodu - pa jih policija ni niti pipnila.Samo še enkrat je zamižala na obe očesi, tako kot že tisočkrat za ciganske vragolije.
Točka 4 je preveč okužena s "če"-ji, da bi komentiral...
Če je teba in si država to zasluži, jo bom tudi pošteno zaf***al!...in jokal naslednjič, ko država tebe zaf***. bodimo konsistentni.
Konec koncev na problem Romov Hanžek opozrja že vrsto let, nekaj občin klju odločbi Ustavnega sodišča dolgo časa ni hotelo sprejeti "romskega svetnika"Seveda je lahko iz Ljubljane diktirat politiko nekim Dolenjcem. Kadar imaš na izbiro "ciganske svetnike" in ne "romskih", premisliš dvakrat.
Glede tvojega "mnenja" pa tole; Spet veliko čejev... in pa fanatična pripravljenost na žrtvovanje lastnega življenja. Nekje sem to že videl. Če bi bil še vedno star 15 let, bi morda kaj takega celo sam napisal. Pa nisem. Pejt se zažgat protestno pred parlament. Samo ideja.
Nekaj glede mojega stališča naj bo jasno, predno me raztrgate.
Civilizirani Romi so del naše družbe in za njih veljajo ista pravila in zakoni, kot za ostale državljane. Držijo se jih in iskreno jim želim vse najboljše in uspešno integracijo med nas, tudi vsem tistim, ki bi jim radi postali podobni. Zaslužijo si naše podpore. Tisti, o katerih je govora v tej temi, pa se imenujejo Cigani in njihovi simpatizerji so skrajno naivni ali zaslepljeni ljudje, ali pa se jih boje. Ironično je, da se ombudsman zavzema za njihove pravice, ki so podobne zahtevam šolskih otrok po zastonj malici, daljših odmorih, zamenjavi nadležne učiteljice in zateženega ravnatelja. Pravice se ne da obravnavat ločeno od dolžnosti. Kje je omenjena ironija? V tem, da je njihova pravica enakopravna obravnava pred zakonom. To je tisti neprivlačni aspekt enakosti, ki se ga uspešno otepajo.
Moj nasvet Matthai je, da predno naslednjič razvežeš jezik, prebereš in premisliš, o čem boš pisal.
Sam sicer v svojem postu nikjer nisem napisal besedo ROM, ker tega ne uporabljam za dolenjske cigane, zame so romi čisto nekaj drugega.
Mal umirite strasti, in prosim, brez spuščamja na osebni nivo.
Problematika je resna in zasluži resno in argumentirano debato, zato prosim, da se vzdržite nepotrebnih "medsebojnih konfliktov".
Problematika je resna in zasluži resno in argumentirano debato, zato prosim, da se vzdržite nepotrebnih "medsebojnih konfliktov".
Na začetku so zginjevale stvari na dnevni bazi izpred hiše, kasneje ko sem kupil od enega izmed njih kos orožja pa nič več, ker potem so vedeli da imam orožje in so se umaknili stran.
A ko si ilegalno kupoval orožje, posredno podpiral njihovo kriminalno aktivnost, ter jasno s tem tudi sam prekršil zakon, te to ni pa nič motilo.
Daj se no malce zamisli, kaj si napisal. Al mrbit misliš, da je tebi dovoljeno nekaj kar romom ni.
Če, potem je tvoje stališče zmotno najmanj toliko kot tisto, ki ga kritiziraš.
Zakon velja (če hočemo red in pravno državo) tako za rame kot zate - brez izjem in sprenevedanj.
Če se bom jst pijan peljal po cesti in me bo ustavil policaj, bom ob izpit in še orenk kazen bom plačal, če to naredi cigan iz ambrusa z neregistriranim avtomobilom brez izpita, je pa oproščen vsega - verjemi da je to preverjen podatek, še ime cigota ti povem lahko.
Povsem dopuščam možnost, da je ta podatek točen. A to le dokazuje že izrečeno trditev, da država ni opravila svoje naloge - tako kot pri tebi, ki ti še zmeraj ni zasegla ilegalno kupljenega orožja od nekega roma. ki se te sedaj, ker ve da si oborožen (he-he zdaj si pa velik, močan in pogumen ) boji.
Ja, za nastalo situacijo je v prvi vrsti kriva država zaradi svojih nedoslednosti in neaktivnosti.
Daedalus ::
Hja, jamr nad državo, ko ne naredi nič, jamr nad državo, ko kaznuje kakega roma. Pa kaj naj država naredi?
Zelo "preprosto." Poštima naj pravni red - na vseh ravneh. Od državnega uradništva, policije, tožilstva, sodstva. Kar je sicer težek biznis - recimo ne sme se zgoditi, da bo v imenu učinkovitosti ob samostojnost sodna veja oblasti - ampak se da naredit. Ustrezni ministri naj malo manj lapajo, pa malo več naredijo. In že enkrat naj politika dosledno prevzema odgovornost za posledice svojega (ne)delovanja. Beri - izgovori "na one prej" in na (karikiram) "hudobne sindikate, ki blokirajo reforme" in kaj je še podobnega, so nedovoljeni. Sej so Oblast, z vsemi prednostni in slabostmi takega položaja. Ja, naša država je ena navadna prestrašena kura, ko pridemo do neprijetnih vprašanj. In to se MORA spremeniti.
Zelo "preprosto." Poštima naj pravni red - na vseh ravneh. Od državnega uradništva, policije, tožilstva, sodstva. Kar je sicer težek biznis - recimo ne sme se zgoditi, da bo v imenu učinkovitosti ob samostojnost sodna veja oblasti - ampak se da naredit. Ustrezni ministri naj malo manj lapajo, pa malo več naredijo. In že enkrat naj politika dosledno prevzema odgovornost za posledice svojega (ne)delovanja. Beri - izgovori "na one prej" in na (karikiram) "hudobne sindikate, ki blokirajo reforme" in kaj je še podobnega, so nedovoljeni. Sej so Oblast, z vsemi prednostni in slabostmi takega položaja. Ja, naša država je ena navadna prestrašena kura, ko pridemo do neprijetnih vprašanj. In to se MORA spremeniti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6439 (4466) | krneki0001 |
» | Končno dočakali (Strojanovi)!!!Oddelek: Loža | 2998 (1740) | šernk |
» | Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6485 (5498) | Brane2 |
» | Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 12058 (8506) | čoko |