» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
6 / 51
»»

Thomas ::

Kdo ti je to povedal jure? Hanžek?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

K0K0 ::

Pr men je bil 99% on, ker motorka je zginla točno takrat ko je bil on tle. Sam sm mislu da jo je fotr odnesu pa se je pol izkazal da je ni. Pa še zravn skuterja je bla tko da ...
Sicer nevem kako je v krajni sam pr nas redko obtožijo cigane za rop. Mislim ajt za kšno manjšo stvar al pa kako kuro že sam za vlome v hiše pa skor nikol ne slišim da bi bli cigani.

jype ::

K0K0> Mislim ajt za kšno manjšo stvar al pa kako kuro že sam za vlome v hiše pa skor nikol ne slišim da bi bli cigani.

Thomas, si prebral tole?

Thomas> Kdo ti je to povedal jure? Hanžek?

Povedala mi je mama (če bi prebral moj post, bi že vedel). Ji kar verjamem, čeravno nerad (ker moram potem živet s strahotnim vedenjem, da smo Slovenci lahko ciganom zelo podobni ravno v lastnostih, ki niso tako čislane).

krneki0001 ::

jype bo kar držalo, tukaj v krajini vsi kradejo. Od ciganov pa do domačinov(velika večina) in potem domačini za vse krivijo cigane.

Je pa res da so cigani orek vlamljali v vikende in da so jih pri tem tudi parkrat dobili. Mojemu sosedu so pokradli vso tehniko iz hiše in jo je potem dobil vso nazaj, ker je še isti dan prišlo okol 20 policajev v njihov kamp in so vse preiskali, ter našli skor vso pokradeno robo.

Pa tut tko ko se voziš mimo ciganov te ustavijo pa ti prodajajo vse od avtoradijev preko stolpov, televizij pa do motork - karkoli hočeš lahko dobiš pri njih. Še policijske ukv postaje se da kupit pri njih.

jype ::

Verjamem. Po drugi strani sem prepričan, da bi morala država poskrbeti, da bi bila policija sposobna izvajati zakon tudi nad cigani (ali romi, če hočejo bit tako imenovani).

Tudi pri nas imamo problem (ne s cigani, z enimi drugimi) zaradi nedoslednosti policije. Pač obstaja neko "sveto" območje, kamor si policija "ne upa", ko pa je že tam, tako in tako ne naredi ničesar.

Pa se mi ne zdi, da bi zato kar jaz vzel zakon v svoje roke.

MadMicka ::

Perci, zakaj praviš, da je Hanžek bednik na kvadrat? Lahko poveš katera so tista njegova ravnanja, zaradi česar si je "zaslužil" takšno žalitev?

Brane2 ::

IMHO ni ravno "bednik na kvadrat" je pa več kot samo malo hinavski.

O.K. Svoj job mora opravljat in ni on kriv, da ga opravlja neskončno bolje in vestneje od policije, vlade in ostalih.

Je pa hec, sedaj ko razlaga da mu Janša grozi in da bobiva grožnje po pošti. Sedaj pravi, da "se bo vedelo, kdo bo kriv".

Malo morgen. Naj se lepo v vrsto postavi z namni smrtniki in si ne dovoli sklepov mimo policijskih ugotovitev. Če se moramo ostali zanašati na policijo in ne smemo obtoževati vsepovprek brez dokazov, zakaj Hanžek lahko ?

Saj će ga bo kdo počil, ga bo odplačal s parimi leti prisilnega dela- če ga dobijo in ga sodišče ne spusti, seveda.
To je uradna pot, ki velja za vse smrtnike. Zakaj je Hanžek izjema ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

perci ::

MadMicka: V normalnih državah je ombudsman človek, ki ima nek vsesplošen ugled in je spoštovan pravnik. Iz tega sledi, da mora varuh varovati ugled svoje funkcije in ne srati vsepovprek. Prav tako se mora distancirati od političnih barv in biti izjemno nepristranski. Varuh nima pravice dajati nekih pavšalnih ocen situacij, katerih opise izve iz medijev. Biti mora natančen in delovati na podlagi dejanskih in resničnih podatkov.

Naš varuh pa paradira pred parlamentom, protestira proti natu, se vseskozi vtika v politiko (kar še zdaleč ni njegova funkcija) ter pametuje ob vsaki odmevni situaciji v državi.

S takim odnosom, kot ga ima, Hanžek smeši funkcijo ombudsmana in jo tako dela neefektivno. Varuhova moč namreč temelji predvsem na UGLEDU.

Hanžku se pa smeje pol slovenskega prebivalstva.:\

Prav tako ni bilo primerno, da je bil za varuha postavljen Ivo Bizjak, ki je bil že pred tem politik, pa čeprav je funkcijo varuha IMO opravljal veliko bolje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Mati ::

Hanžku se pa smeje pol slovenskega prebivalstva.


Ehm. Smeji se mu celo prebivalstvo, le da polovica na glas, ostali pa prikrito!

off topic: A je res tisto, da se Hanžek ne sme približati svojim otrokom?

MadMicka ::

perci, ampak niti ene same stvari nisi konkretno zapisal. To je nekako tako, kot če bi kazensko sodišče ugotovilo, da je oseba XY lopov, pri tem pa obrazložilo, da oseba XY krade levo in desno in je zato lopov. To je nonsens. Kaj točno je torej naredil Hanžek, da te tako zelo moti. Na dan z besedo.

Thomas ::

> off topic: A je res tisto, da se Hanžek ne sme približati svojim otrokom?

Ne. To je bila diverzija SNS.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Ne, Mici, to ni tako kot na kazenskem sodišču. Kot prvo velja v Sloveniji svoboda govora. Jst lahko povem, da je hanžek slab varuh. Lahko povem, da tej funkciji škoduje. In raven mojega dokazovanja ni treba, da je taka kot na kazenskem sodišču. Konec koncev na podlagi mojih izjav Hanžek ne bo odgovarjal za nobeno kaznivo dejanje.

Sicer sem pa naštel par konkretnih stvari:
- zavzemal se je proti članstvu v natu (politična tema, ki se ne tiče varuha)
- zavzemal se je proti zakonu o rtv in pri tem odkrito simpatiziral z opozicijo (spet politična tema, ki se ne tiče varuh)
- govori o koncu pravne države (tako besedičenje je pretirano, konec pravne države bi bilo, če bi pri nas uzakonili npr. suženjstvo)

Skratka, model je full of shit.

T-h-o-r ::

nebivedu, sej niso cigani krivi, da jim država pusti delat, kar se jim zljubi

jaz bi tudi izkoristil vsako priliko, da bi živel "nad zakonom", če bi mi držav to pustila

urban99 ::

ma ja... full of shit je kvečjemu kdo drug. A rabimo suženjstvo, da nam bo kliknilo, da se gremo tukaj retardirano kukluksklan demokracijo že od segregacije v tisti osnovni šoli v Bršljanu dalje?

Ne me basat fantje... čakam, da skupaj z rudimentarnim-haiku-veleumom odkrijete bistvo našega lajfa. In sicer osnovo "vaginalnega determinizma" - vsi smartassi imate namreč precejšnjo 'srečo', da ste padli iz očitno prijetne in skrbne vagine in ste imeli možnost priti do tipkovnice prek katere lahko klofate svoje nebuloze. Če bi se npr. Perci rodil ciganski materi bi bil še kako vesel, da obstaja en Hanžek. sic!

perci ::

Aja, sej res, Hanžek je imel tudi dosti za povedati o enotni davčni stopnji. Ni mu bila všeč. Koji kurac se ma on glede tega za oglašat?

urban99: Kaj pa če bi se rodil v črni afriki? A bi mi pol tut en Hanžek pomagal? Dejstvo je, da smo eni rojeni v boljših okoliščinah kot drugi. To pa nima veze z dejstvom, da je Hanžek slab varuh.

Wox ::

Kakšna pravna država neki? Pa kakšna svoboda govora? Kdo ti pa take prodaja? Ne verjemu vsemu, kar nekje prebereš. Pa Hanžka pust pri miru, ker je kar vredu poba. Me je pa res že kar malo strah, ko se bo na slovenski zemlji naselilo prvih tisoč črncev. Takšnih, kot jih lahko videvamo po ulicah Graza in Dunaja. Pa ni me strah njih. Strah me je lastnega naroda.
Commodore 64

urban99 ::

"urban99: Kaj pa če bi se rodil v črni afriki? A bi mi pol tut en Hanžek pomagal? Dejstvo je, da smo eni rojeni v boljših okoliščinah kot drugi. To pa nima veze z dejstvom, da je Hanžek slab varuh."

a si ti prepričan, da štekaš kaj sem hotel povedat? Kakšna Afrika in Hanžek?! Bom poenostavil še enkrat - bodi vesel, da si padel iz pristne slovenske vagine in dobil pod roke tole tipkovnico... drugače ti tudi Hanžek ne bi mogel pomagat.

perci ::

Sej sem vesel. A ti nisi?

rkasteli ::

Iz članka na 24ur.com :
"Vlada oziroma urad za narodnosti po besedah Irglove namenja romski skupnosti precej sredstev. Kot je ponazorila, je prejšnja vlada leta 2003 namenila Romom okvirno 139, sedanja vlada pa je leta 2005 romski problematiki namenila 563 milijonov tolarjev."

Sicer pa so v poslanski skupini SDS prepričani, da je vlada z začasno preselitvijo ambruških Romov v postojnski nastanitveni center trenutno našla najboljšo možno rešitev. "To je rešitev, ki je bila dogovorjena v soglasju tako z Romi kot z ostalimi krajani Ambrusa," je poudarila Irglova. Glede napovedane zahteve civilne iniciative v Novem mestu po preselitvi Romov iz nelegalnega naselja Žabjak pa je ocenila, da ne gre za reakcijo Ambrusa, "ampak so to dogodki, ki se vlečejo že celih 12 let in jih nihče ni reševal".
rkasteli

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rkasteli ()

rkasteli ::

Kar se pa gospoda H. tiče on je ovca opozicije,tko da škoda pregovarjanj glede tega.
rkasteli

urban99 ::

Kaj če sem? Vesel, da sem padel iz slovenske matere? Dol mi visi za ta levi prilastek... pravzaprav ga že deset let jemljem kot slabšalnico oz. oznako za retardirano nacijo. Pa še vedno slabše je, kot vidim. Ti kar klofaj dalje...
/end off topic

Thomas ::

Avtorasizem, urban99?

Kateri narod pa po tvoje ni retardiran?

So vsi narodi retardirani, samo ti in Hanžek in podobni niste?

Kako je s tem?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Wox ::

Daj no, ne lepi tukaj izjav neke gospe Irglove. Povedala ni nič novega. Pa če bi bil samo g. Hanžek ovca, bi blo še kar fajn. Žal nas je več. Precej več.
Commodore 64

Thomas ::

Ni vas tko velik, tud ne.

Samo ne poveste jasno, kaj bi storili vi. Bi uporabili policijo za to, da ostane v Ambrusu kot je bilo mesec nazaj?

Samo vprašam. YES/NO?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

lufthammer ::

>>>>bodi vesel, da si padel iz pristne slovenske vagine

Eni smo rojeni zaradi ljubezni, eni iz ljubezni in eni iz preračunljivosti.

Kaj vplivati na to nismo mogli, smo pa lahko vsak po svoje veseli ali pa tudi ne.

Sedaj pa ugibaj, zakaj ciganka fehta z dojenčkom v naročju?

jype ::

lufthammer> Sedaj pa ugibaj, zakaj ciganka fehta z dojenčkom v naročju?

Da je dedec ne pretepe, ko pride domov s premalo denarja.

Zato tudi jaz cigankam ne dam denarja. Nikoli. Ko se bodo emancipirale, potem lahko računajo na majhno pomoč v taki obliki, prej je pa nesmiselno, ker denar itak pobere en hlod, ki se mu dobesedno jebe (sicer spoštovana ciganka ne bi imela pamža v naročju).

Ampak to nima veze s temo.

Thomas> Samo ne poveste jasno, kaj bi storili vi. Bi uporabili policijo za to, da ostane v Ambrusu kot je bilo mesec nazaj?

Nepismen si. V tej temi je bilo že ničkolikokrat povedano, kako se reč rešuje pravilno. Policijo se usposobi (če tega še ne zna), da lahko vzdržuje zakoniti red tudi med cigani. Če nekdo stori prekršek ali kaznivo dejanje, se ga učinkovito in brez "ne upajo si v uno vas" bedastih izgovorov kaznuje.

urban99 ::

to to, lufthammer... samo še tebe se je manjkalo s sijajnim sklepanjem. Saj vemo, da manjvredni Romi niso sposobni Ljubezni... za razliko od kremenitih (kremenčkastih bo bolje) Slovencev.

@Thomas - jap, avtorasizem. Sem že parkrat povedal, da se hočem od-cepit.

kar se pa tiče reševanja problematike se pa strinjam s tem, da bi se moralo pravni red in zakone izvajati v preteklosti, tako nad "civili" kot nad Romi. To je bila velika napaka. Ampak preseljevanje skupnosti v geto... je pa ultimativno rasistično dejanje, podpora ksenofobnim debilom in kar je najbolj žalostno - zelena luč za podobno ravnanje v prihodnje. Debilizem par excellence in nevredni smo, da nas kdorkoli imenuje civiliziran narod, če tovrstnih problemov ne znamo reševat drugače.

Vam ni všeč sosedna familija? Zberite 100 sovaščanov, naredite pogrom in rešeni boste. Only in Slovenia...

lufthammer ::

>>>>Ampak to nima veze s temo.

Ja res je, samo urban ima tolk problemov s padanjem iz vagine, da ne vem, kaj še počne v tej "zagamani vukojebini".

Thomas ::

> Nepismen si. V tej temi je bilo že ničkolikokrat povedano, kako se reč rešuje pravilno. Policijo se usposobi (če tega še ne zna), da lahko vzdržuje zakoniti red tudi med cigani. Če nekdo stori prekršek ali kaznivo dejanje, se ga učinkovito in brez "ne upajo si v uno vas" bedastih izgovorov kaznuje.

Sej to so naredili. Šli tja in izpraznili ilegalno naselje.

Kaj še hočeš? Da jih zaprejo za vse oslarije, ki so jih Cigani počeli?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

urban99 ::

em, Lufthammer, jaz nimam nikakršnih omembe vrednih problemov, problem imajo predvsem Romi in njihovi sovaščani. Z drugim delom stavka in dokaj preciznim poimenovanjem za Slovenijo se pa strinjam.

jype ::

Thomas> Sej to so naredili. Šli tja in izpraznili ilegalno naselje.

Problem ni, da so izpraznili ilegalno naselje. Problem je, da so ga izpraznili skoraj 20 let prepozno. Tle pri nas je tudi eno ilegalno naselje. Pa pod ljubljanskim gradom gradijo ilegalno vilo z luksuznimi stanovanji. Pa Metelkova Mesto je ilegalno. Zakaj se tolk obirajo?

Tisto, kar je smotrno, se pač legalizira (barakarska naselja se zarad mene lahko legalizira, če so za to izpolnjeni urbanistični in lastniški pogoji, torej če se občina in lastniki zemljišč s tem strinjajo), kar ni, se pa _mora_ podret. Če se ne, potem to samo pomeni, da država ne funkcionira. Nič drugega.

Thomas> Kaj še hočeš? Da jih zaprejo za vse oslarije, ki so jih Cigani počeli?

Tako je.

Za vsako od njih posebej, ali kakorkoli že pravni red narekuje. Seveda storilce. Če se krivde ne da dokazat, tough. Pač ne bodo sedeli.

Med drugim spada k tem ukrepom tudi prisilno osnovno šolanje otrok, ki jih v šolo niso pošiljali. Pa legalizacija bivanja, se razume. Ker če bodo, ko bodo prišli iz čuze, še vedno brezposelni cigani, se zanje ne bo spremenilo nič (in smo spet na začetku kroga, ki nikamor ne pelje). Če so socialno ogrožena marginalna skupina je pač najcenejša univerzalna rešitev za državo, da jim zrihta socialna stanovanja in pogoje, pod katerimi jim ne bo odvzela socialne podpore. Če bodo ostali brez podpore in bodo kradli, seveda morajo biti ustrezno kaznovani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jk ::

@urban

Vam ni všeč sosedna familija na svoji zemlji, ki vam sicer nič noče? Jebat ga bo treba potrpet.
Vam ni všeč sosednja familija na vašem zemljišču kjer vam kdaj pa kdaj kdo kaj ukrade, vam kdo grozi, priletijo kakšni rafali iz tiste strani po vaši hiši? Pokličite policijo! A policija nič n naredi? Pol pa nastane problem, ki ga imamo v Ambrusu.,

In kako bi ga ti rešil?

Wox ::

Glej, Thomas. Po toči zvoniti je prepozno. Vzrok tega stanja, ki mu sedaj pravimo problem je v nevključevanju tamkajšnje romske skupnosti v družbeno dogajanje. Za to niso potrebna neka posebno velika denarna sredstva, pač pa veliko dobre volje, medsebojno spoštovanje in razumevanje tam živečih prebivalcev. Pri nas, v Prekmurju, živimo s Cigani/Romi že zelo dolgo. Tako dolgo že, da preostali Slovenceljni povezujejo pojem Cigan/Rom s Prekmurci. In to je fajn. Nimam nič proti. Z njimi živimo že od vrtca naprej. Zavedamo se njihovih slabih in pa tudi dobrih lastnosti. Vključeni so v družbeno dogajanje in imajo v mestni skupščini svojega predstavnika. Zaenkrat nam nekako uspeva, seveda pa še zdaleč ni vse rožnato. Skratka, že od nekdaj jih skušamo sprejemati takšne kot so. In gospa Irglova ima seveda prav, da se problem vleče že 12 let. Verjetno še kaj več. Kdo je kriv? Družba. Kaj nam je zdaj storiti? Karkoli že storimo, bi izpadlo smešno. Tako kot tudi je. Stvari so pač enostavno prišle predaleč. Lahko se le zamislimo in si začnemo počasi odpirati obzorje.
Commodore 64

urban99 ::

@jk - V postojnsko kasarno bi preselil policijo, ki nič ne naredi.

MadMicka ::

Perci, zaradi tega, kar si naštel, praviš, da je Hanžek bednik na kvadrat??

To, da se Hanžek izjavi o članstvu v Natu ali pa o Zakonu o RTV je njegova pravica, tako kot je bila to pravica vlade, ki je na ves glas zagovarjala in prvo in drugo in celo iz našega žepa plačevala reklamo za to! in kot je to pravica slehernega državljana RS.

Konec pravne države? Pravna država pomeni vladavino prava. Samopomoč je prepovedana, razen izjem, kar pa napad domačinov na Rome ni bil. Če država takšno nezakonito samopoč na tako očiten način dovoli, je to hud udarec za pravno državo. Če pa država pogleda skozi prste nekomu, ki se vozi z neregistriranim avtom ali pa če spusti kurjega tatova, pa to ni udarec za pravno državo. Primer, ki se je zgodil, je signal, da se lahko stvari rešuje po domače, mimo sodišč, če le se skupaj zbere dovolj velika horda ljudi. Sicer pa, ti naj bi bil tudi pravnik, pa razloži tule, čemu samopoč ni dovoljeno? Mogoče zato, ker če bi bila samopomoč dovojena, o sodobni državi ne bi bilo več ne duha ne sluha? Lahko kot pravnik poveš, ali ima dejstvo, da država pogleda skozi prste nekomu, ki se vozi v neregistriranem avtomobilu ali pa če spusti kakega kurjega tatova, enako težo?

Če je to vse, kar si imel za povedat o Hanžku, potem bi bilo pošteno, da svojo izjavo umakneš.

rkasteli, kar se pa tiče tvoje izjave, češ, da je Hanžek ovca opozicije, bi pa rad povedal, da je Hanžek brihten in izobražen človek ter človek, ki ima svoj pogled na svet in ga zna zagovarjati. Ravno zato je to človek načel, ki se ne bo podredil eni ali drugi politiki. Žal je takih ljudi vse premalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

jk ::

@urban

Pol se strinjava.

Sam živim v neposredni bližin Romov (Novo mesto vendar ne 'Brezje' ali žabjek) s katerimi pa ni nikakršnih problemov. Zakaj? Ker so se civivlizirali. Res je da dobivajo ogromno podpore, res je da nekateri živijo v barakah in hodijo po naseljih pobirat smeti itd. ampak kot sem že rekel z njimi ni problemov. Krajani jih pustijo pri miru (čeprav so v ilegalnem naselju), z večino teh Romov greš lahko celo v gositlno - ni problema. So bili probelmi z eno družino ko je sredi noči streljala po naselju - prišli policaji in jih od daleč gledali. Z to družino so uredili Romi sami in s to družino sedaj ni problemov. Je pa zanimivo da so jo izgnali (Romi in ne krajani). Zaradi mene se jih tudkaj lahko naseli še 1000 če so le taki kot so ti.

Poznam zanimiv primer na Otočcu. Ciganka se postavi pred avto in zahteva denar da se odmakne. Kaj boš naredil? Jo povozil? Seveda daš denar, da se je znebiš. In ker vem, da jih v poletnih mesecih tam vidiš pogosto se temu kraju izogibaš. Tam pa je tudi veliko turistov, ki takole dobijo odlično predstavo o Sloveniji. In policija? Nič.

V mnogih primerih so tudi krajani nestrpni itd. vendar ne si mislit da so ubogi cigančki res tako ubogi. Moje mnenje je da bi morala opravljati svoje delo. Če ti zagroziš nekomi da ga boš ubil vrjemi da boš imel velike težave. Če to naredi cigan....nič. Če ti cigan ukrade npr. TV iz hiše je sicer možnost, da ga boš celo dobil nazaj vendar ciganu ne bo nihče nič naredil, nobene kazni. Ti bi bil vsaj primerno kaznovan.

Povej kje je tle pravica.

Vsem, ki pravite kako so cigani bogi in kako nikomur nič nočejo predlagam en malo daljš isprehod iz Novega mesta do Mirne Peči mimo naselja Brezje. Videli boste vse in mogoče vas utegne 'prijaznost' ciganov celo šokirati.

Vsem, ki pa pravite da so vsi enaki in da ni druge možnosti kot da jih preselimo na mars pa svetujem obisk Romov iz moje okolice. Tudi ti bi bili malce šokirani.

Za nastalo situacijo pa krivim predvsem policijo in posledično državo.

urban99 ::

očitno se res strinjava.

WarpedGone ::

še todorović se je pojavu.

lol
Zbogom in hvala za vse ribe

flipflop ::

gliha vkup štriha:8)

perci ::

Perci, zaradi tega, kar si naštel, praviš, da je Hanžek bednik na kvadrat??
Jap. Še zaradi drugih stvari, ampak mi trenutno te zadostujejo.
To, da se Hanžek izjavi o članstvu v Natu ali pa o Zakonu o RTV je njegova pravica, tako kot je bila to pravica vlade, ki je na ves glas zagovarjala in prvo in drugo in celo iz našega žepa plačevala reklamo za to!
Vlada je politična. Varuh bi moral biti apolitičen. Ta ni.
in kot je to pravica slehernega državljana RS
Res je. Ampak naš varuh izkorišča svojo funkcijo in politično odmevnost, da propagira svoje politične ideje. To se mi pa gnusi. Še posebej, če pod pretvezo varstva človekovih pravic.
Konec pravne države? Pravna država pomeni vladavino prava.
Čudno, da noben ugleden pravnik še ni dal izjave, da je pravna država padla. Mogoče zato, ker ni?
Sicer pa, ti naj bi bil tudi pravnik, pa razloži tule, čemu samopoč ni dovoljeno? Mogoče zato, ker če bi bila samopomoč dovojena, o sodobni državi ne bi bilo več ne duha ne sluha?
Kaj ti bom razlagal. Pavčnika v roke, pa bo.
Lahko kot pravnik poveš, ali ima dejstvo, da država pogleda skozi prste nekomu, ki se vozi v neregistriranem avtomobilu ali pa če spusti kakega kurjega tatova, enako težo?
Ne tega meni obešat, ker nisem tega dvojega primerjal. Če pa že hočeš, je moje mnenje, da je odvisno, kaj je razlog, da policaji romom popuščajo. Če je to zaradi tega, ker jih je strah za svoja življenja in življenja svojih družin, potem bi rekel JA. JE primerljivo.
Če je to vse, kar si imel za povedat o Hanžku, potem bi bilo pošteno, da svojo izjavo umakneš.
IMO ne bi bilo pošteno. Ker sem ga že zdavnaj uspel pokazati kot političnega varuha. In tak varuh pri meni ne dobi spoštovanja, ki varuhu sicer gre.
Hanžek brihten in izobražen človek ter človek, ki ima svoj pogled na svet in ga zna zagovarjati.
Kolikor vem ima diplomo iz sociologije. Potemtakem smo vsi diplomiranci primerni za varuha? O brihtnosti raje ne bi preveč sodil. Sicer pa je bolj kot brihtnost na tej funkciji pomembna apolitičnost. Vsak od nas ima svoj pogled na svet, koliko ga zna Hanžek ali kdorkoli od nas zagovarjati je pa stvar debate. Skratka Hanžek že, če bi bil apolitičen, ne bi bil nič posebnega (prej zelo švoh), če pa je še opredeljen, je pa zadeva toliko hujša.

MadMicka ::

Perci, Hanžek se ti gnusi, ker ni apolitičen? Pa maš ti sploh kaj blage veze o tem, kaj je politika?
Znaš povedat, kje piše, da varuh človekovih pravic ne sme izražati svojih stališč? Pa ti sploh razumeš, da na tako visokih položajih gre vedno za politko. Politka varuha človekovih pravic je varovanje ČLOVEKOVIH PRAVIC NAPRAM DRŽAVI in ne lezenje v rit vladi. Od politike varuha človekovih pravic je odvisno, kako bo odregairal ob domnevnih kršitvah človekovih pravic s strani države. Lahko zaprosi za dodatna pojasnila, lahko opozori državni organ, parlament, ali pa kako drugi institucijo, tudi EU. To je politika. Tebi se torej Hanžek gnusi, ker opravlja svoje delo? Boga država, ki ima take pravnike.

Daedalus ::

Apolitičen v tem kontekstu verjetno pomeni, da ni politično opredeljen. Kar Hanžek je.

Pa tud delo varuha človekovih pravic definitivno NI komentiranje vstopa v NATO, al pa jamranje o tem, kako država kupuje oklepnike. To bi naj bilo jasno.

Znaš povedat, kje piše, da varuh človekovih pravic ne sme izražati svojih stališč?

Kot varuh človekih pravic jih lahko izraža - o tem, kar se tiče njegovega področja dela. Kot Hanžek persona - jih tudi lahko o vsem drugem - takoj ko opredeli svoje mnenje kot mnenje zasebnika. Ne pa da se skriva za svojo funkcijo in jo izrablja za propagando.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Wox ::

Mah. Politika je širok pojem. Verjetno misliš, da se en varuh človekovih pravic ne bi smel vtikat v državno politiko. Ne vem sicer kje piše kaj in kako je s tem varuhom pravic, ker je to neka nova pogruntavščina demokracije. Tega zgleda pred 91 letom nismo imeli. Ali pač? Naj me kdo popravi. Tkole na hitro. Področja dela varuha človekovih pravic: Ustavne pravice, Omejitev osebne svobode, Socialna varnost, Delovno pravne zadeve, Upravne zadeve, Sodni postopki, Okolje in prostor, Gospodarske javne službe, Stanovanjske zadeve, Diskriminacija, Varstvo otrokovih pravic, Ostalo. Večina teh področij, če že ne vsa, se tičejo državne politike. Kako lahko sploh kdo pomisli na to, da bi moral biti varuh apolitičen? Potem je brez veze tam kjer je. Varuh mora imeti do vsake zadeve svoje stališče in to je seveda na nek način politično dejanje. Kakor si pač kdo zadevo razlaga. Isto je pri fuzbalu. Pri streljanju iz kota lahko sodnik vedno sodi prekršek v napadu ali pa prekršek v obrambi. Prosto po Prešernu. Odvisno iz katerega zornega kota gledaš. Da pa je tale naš varuh bolj levi kot desen pa je tudi vsaj po moje prav. Ne morem si predstavljat na tem mestu kakšnega zakrknjenega desničarja, ki ti rešuje problem s pomočjo zdravih Marij in oče našev. Aja, oni matematik, Bizjak če se dobro spomnim je bil bolj desni kot levi. Pa o njem ni blo nič za slišat. Samo ko je predal svoj stolček je blo nekaj govora o njegovih dosežkih. Hanžeka pa tu pa tam vsaj slišimo kaj. In mislim, da je prav tako.
Commodore 64

BluPhenix ::

Je daedalus lepo napisal kako je bilo mišljeno apolitičen. ŠE enkrat: politično neopredeljen, ne pa da ne deluje v politiki.

To, da nekdo na takem položaju ne more in ne sme biti politično opredeljen bi moralo biti logično vsakemu državljanu.

Varuh mora imeti do vsake zadeve svoje stališče in to je seveda na nek način politično dejanje.

Ja, to že, ampak ne more imeti do vsake zadeve osebnega stališča. Mora imeti stališče, kot ga opredeljuje funkcija, ki jo pokriva. Razumeš razliko?

Prosto po Prešernu. Odvisno iz katerega zornega kota gledaš.

Ne, on ne more delovati prosto po prešernu, on lahko deluje točno tako, kot funkcija od njega to zahteva, ker drugače je lahko diskriminatoren. In to, da je diskriminatoren nekdo, ki bdi nad diskriminacijo nekako ne gre skupaj.

Ne levičar, ne desničar, on mora biti nevtralen. Reševati in obravnavati probleme s stališča varuha človekovih pravic, ne pa s stališča politično poredeljenega državljana. Žal, je to taka funkcija, ni lahko biti pravi varuh človekovih pravic.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

lufthammer ::

>>>>Kako lahko sploh kdo pomisli na to, da bi moral biti varuh apolitičen?

Na, saj zato pa je tako kot je - potem je lahko tudi v stranki, po tvojem. V kateri?

>Niti pogovorit se ni šel z nikomer in si je ustvaril mnenje. Kot pravi Mici, ta je brihtne glave.

>>>Pri streljanju iz kota lahko sodnik vedno sodi prekršek v napadu ali pa prekršek v obrambi. Prosto po Prešernu.

Uff... Koliko tekem bo sodil tak sodnik? Cel mandat?

Wox ::

Ne vem zakaj bi moral biti politično opredeljen človek v kakšni stranki. Sam sem politično opredeljen, vendar se moja stališča in dojemnja ne zrcalijo v nobeni obstoječi politični stranki. Imam pač svoja načela, za katera mislim, da so prava in jih zagovarjam. Skratka, se ne obračam po vetru. Na to mislim. Človek pač stoji in zagovarja svoja načela za katera meni, da so prava. Kar se varuha tiče pa ne vem kaj je on slabega komu storil tudi, če je morda kdaj izkoristil svoj trenutni položaj. Konec koncev je njegova naloga, da je trn v peti trenutni politični garnituri. Pa če mu ne paše NATO, pa oklepniki je prav, da izrazi svoje mnenje. Ne vidim razloga zakaj ne bi. Jaz imam itak svoje mnenje in mnenje nekega varuha me sploh ne briga.

@lufthamer: A ti kaj gledaš žogobrc?
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

perci ::

MadMicka: Tistega kvasenja o meni ne bi komentiral (konec koncev svojih stališč nisem utemeljeval s svojo izobrazbo), bi te pa vprasal sledece: Je varuhova funkcija, da se zoperstavi vladni davčni politiki? Enotni davčni stopnji konkretno? Nakupu oklepnikom?

Bogi pravnik, ki tako misli.:D

krneki0001 ::

JK jst predlagam vsem, ki ne verjamejo, kako hitro se vdre v avto in vse prebrska, da se ustavijo z avtom med novim mestom in mirno pečjo, pa da grejo na tek po naravi za ene pol ure.

Sigurno zgine vse kar je v avtu, če pa je dober avto pa še tega potem vidiš sredi naselja. Enako je pa tudi v ambrusu - ljudje pridejo nabirat gobe, pa ko pridejo nazaj, je avto izropan.

Gavran ::

Hanžek je iz varuha ČLOVEKOVIH pravic postal varuh kriminalcev. Včeraj v Trenjih so prebivalci povedali, da so (poleg vseh mogočih državnih institucij) o svojih težavah s cigani obveščali tudi njega, pa ni mignil niti s prstom. Prav tako se ni oglasil ob drugih primerih kršenja pravic Slovencev. Je pa zato skakal do stropa ko so v zaporu pretepli Pluta.
Hvala za takega varuha pravic KRIMINALCEV!

krneki0001 ::

Gavran s hanžkom sem imel opravka v preteklosti, pa me je napotil stran od njegove pisarne. Ko pa je kak kriminalec pod vprašajem pa kar skače od veselja, da mu bo pomagal, tko da mi je to poznano.

Hanžka bi morali zamenjat že par let nazaj.
««
6 / 51
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786069 (4096) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
322923 (1665) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776169 (5182) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18011480 (7928) čoko

Več podobnih tem