» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
5 / 51
»»

somebody16 ::

Brane2 - Verjetno ne. :) Tako ali tako Slovenska administracija dela prepočasi, da bi jih dohajala.

Ljudje ne gre se za to, da so to cigani ali romi. Kdorkoli bi take počenjal doli, bi se ljudje uprli. To, da so to romi sploh ne igra nobene vloge. To je bila kriminalna združba, ki se je uspešno izmikala in se izmika zakonom naše države. Nekateri ne vidite oz. nočete videti, da se še sedaj norčujejo iz nas. Je nebivedu navedel razloge in povedal zaradi kakšnih stvari se sedaj pritožujejo. Ciganski otroci in ženske (one so že vprašljive, ker ravno tako znajo obrati kakšno ženičko) pa so pač izgovor za kriminalce in jih sedaj rinejo naprej in kažejo kako so bogi. Tipi pa se skrivajo za njimi.

Zakaj ni nihče prej poskrbel za te otroke. Saj niso šele sedaj bogi ampak so postali bogi takoj, ko so se rodili. Kakšen že prej, če je mat dobila kakšno batino med nosečnostjo.

Brane2 ::

GLava se bo zravnala zato, ker smo končno nekaj dosegli - trudili smo se 20 let, zdej je pa končno prišlo do tega.



Do česa "je prišlo" ?

Verjemi, runde še ni konec. Poglej si malo novice. Stvar je že šla pred svet EU.

Tudi našim vrlim ministrom je to jasno, zato sedaj obljubljajo 200 na uro kako bodo stvar "ustrezno rešili."

Ve se tudi kako. To se je vedelo, že preden so se zmenili za izlet v Postojno.

Cigani izkoriščajo slab člen verige- presranega cesarja. Zato jim je vaš punt prinesel obilne koristi drugje.

Karkoli že pride iz EU, nas bo stalo vse, tudi puntarje.

Če rečeš "ko je*e Slovenijo, nam je važen samo Ambrus" hja potem kako pa se lahko sklicuješ na neko zavednost ?

Če pa rečeš "Ni važno, kaj so potegnili iz tega cigani, važno je, da imamo mir tu" , potem se je za vprašat:

1. Zakaj ste jokali za pravičnostjo, če vas to sploh ne žene. Žene vas lastni mir, ne pravična rešitev

2. Kako veste, da jih ne bo nazaj ? Vas še ni izučilo, s kom mate opravka ?
Evo tipičen možni scenarij:

Dobijo nekje kos zazidljive parcele od cesarja, s katerim so načeloma zadovoljni.
Ga prodajo.
Se spet na črno naselijo pri nekem kmetu.

Po nekem času pride k vam gostovat druga skupina.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

noraguta ::

In zdaj, ko so vas/nas cigani nadjebali in bodo iz vsega potegnili očitno premoženjsko korist iz ničesar, se vam bo glava zravnala ?


brane po moje b mel rad sam mer. pa da lohk nurmal žvejo ne da jjih en podjebava vs cajt.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Brane2 ::

Eno so želje, drugo je realnost.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Azrael ::

Vprašanje za tako imenovane "strpneže":

Zakaj dopuščate neenakost pred zakoni?

Problem se vleče že veliko časa, vendar se ali samo zakriva pred javnostjo ali se ga rešuje z ukrebi za katere se že v štartu ve, da so povsem zgrešeni in neprimerni. Zakaj?
Nekoč je bil Slo-tech.

somebody16 ::

To je glavno vprašanje cele zgodbe ja. In še enkrat ga je treba poudariti:

Zakaj se delajo razlike pred zakonom?

krneki0001 ::

Brane,
Zarad mene lahko vsi iz evropskih svetov in podobnih organizacij skačejo kjerkoli po sloveniji, na vodovarstvenem področju cigani NE bodo več živeli.

MadMicka ::

nebivedu in Gavran v isti koš mečeta vožnjo z neregistriranim avtomobilom ter umore?? Mislim, a se norca delata ali kaj.

Dejmo razčistiti umore. Koliko točno so jih pobili v povprečju Romi v Sloveniji npr. v zadnjih desetih letih in koliko Slovenci? Koga točno je pobila tista nesrečna družina, ki so jo hotli "vrli" okoliški prebivalci linčati?

No, nebivedu, ti ki z njimi živiš in to veš, na dan z besedo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

noraguta ::

micka sej piše , a ne bereš? šinkovec , zupnik , streljanje po vasi , .... vse piše.
pa še jaz lohk pritrdim , da so mi letele krogle dolenskih ciganov okrog betice. sicer novomeških ampak vendarle.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Gavran ::

Micka, oboje - vožnja z neregistriranim avtom in umor je kaznivo. Razlika je v tem, da se ciganu vožnja z neregistriranim avtom in gradnja na tuji, nezazadljivi (celi zavarovani!) zemlji tolerira (z odločbo o rušenju pa si nekaj obrišejo), ostali državljani pa dobimo veliko kazen. Če mi ne verjameš, snemi s svojega avtomobila tablice in poskusi.
Glavni problem je v tem, da cesar od Slovencev zahteva dosledno spoštovanje zakonodaje, cigo pa lahko počne kar hoče dokler nekomu ne prekipi.

iskra ::

Uff se je razpasla ta tema odkar sem jo nazadnje pogledal :8)

Dodam svojih par € centov (morda malo offtopic):

Originalna zgodbica:

Mravlja je celo poletje pridno zbirala zaloge hrane, si zgradila hišico, nabrala "les za kurjavo" in tako dalje. Ves ta čas, pa je kobilica skakala naokrog: "Kako si zabita, ti mravlja, le zakaj izgubljaš čas s tem...".

Počasi je prišla zima in kobilico je začelo zebsti v nogice. Mravlja pa je medtem v svojem ogrevanem mravljišču pred LCD TV-jem grickala svoje prigrizke. Nato je zima še bolj pritisnila, hrane ni bilo več nikjer oz. je zamrznila in kobilica je umrla. Mravljica je gladko preživela zimo s svojimi zalogami v svoji hišici.

Novodobna zgodbica:

Mravlja je celo poletje pridno zbirala zaloge hrane, si zgradila hišico, nabrala "les za kurjavo" in tako dalje. Ves ta čas, pa je kobilica skakala naokrog: "Kako si zabita, ti mravlja, le zakaj izgubljaš čas s tem...".

Nato je prišla zima in kobilico je že tresel mraz. Šla je do mravljišča in gledala mravljico, kako na toplem je svoje oreščke in karkoli pač že jedo mravlje in se zamislila: "Zakaj je mravlja upravičena do vsega tega?"

Nato je kobilica sklicala tiskovno konferenco in novinarji POP-TV-ja so zgodbo pogrebli v prvi vrsti. Posneli so intervju pred mravljičinim oknom in kobilica je vso širno Slovenijo spraševala, zakaj lahko mravlja razpolaga z vso to hrano, medtem ko kobilice zmrzujejo zunaj. Vmes se še vrtijo posnetki mravljice pred svojim kaminom s kocko sladkorja v naročju.

Cela država vidi ubogo kobilico in "razsipno" mravljico in takoj vstopi v igro še Rdeči križ, Kralji ulice, WHO in Amnesty international. Naslednji dan je čez celo naslovnico v Direktu članek: "Mravlje odžirajo kobilicam!"

Sledijo Trenja z misicami na eni strani, ki se borijo za enakopravnost v svetu in Jelinčič s svojo kontraverznostjo na drugi strani. Država hitro vzpostavi sklad za pomoč kobilicam in davkoplačevalski denar se začne prerazporejati. Mravljo pošteno obdavčijo, jo posledično izselijo in kobilica prevzame njeno hišo.

Mravlja odide v tujino, in tam začne nov posel ter se ne sekira več za dogajanje doma. Medtem, sredi zime, kobilica požre že vse zaloge in se zredi za 200g. Dobi finančno podporo v višini 1000€ na dan, postavi še večjo hišo in se v njej redi ampak je ne vzdržuje. Hiša gnije, mravlja pa med tem že pride nazaj na zeleno vejo.

Na koncu kobilica umre zaradi prevelikega odmerka mamil in Slovenske novice za to krivijo nesposobnost državnih organov.

Hišo prevzamejo pajki, tam začnejo proizvajati mamila, prodajati orožje in nasploh sejejo teror med prebivalce Vasi pikapolonic. Vlada kajpak odobrava nove priseljence, ker je proti diskriminaciji in različnost kultur zelo pripomore k razvoju družbe. Na koncu mora država še vzdrževati hišo in pajke ter še ostale kobilice, ker je tako svet lepši.

offtopic off.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

MadMicka ::

Gavran, ne govori neumnosti. Niti pod razno ne moreš dajati v isti predalček umor ali pa vožnjo z neregistriranim avtomobilom. Niti ni oboje kaznivo dejanje. Kazniva dejanja so tiste hujše stvari, tiste manj hude, kot npr. vožnja z neregistriranim avtomobilom, pa so prekrški.

Kar pa se tiče globe je pa tako: Če človek nima premoženja, potem mu tudi država nič ne more vzeti. In kar se tega tiče so Romi brez posebnega premoženja popolnoma na istem, kot nekateri Slovenci, ki nič nimajo. Niti enemu niti drugemu država ne bo nič vzela, ker nič nimata.

Kot sem že povedal, če kdo zavida nekaterim Romom, gre lahko komot iz službe, živi iz dones na jutri in če ga policaji dobijo pri prekršku in kaznujejo, mu dejansko ne bo potrebno nič plačati. Če kdo misli, da je to človeka vredno življenje, naj pač izvoli.

Podobno kot tista pravljica o tem, da država daje več Romom kot Slovencem. Obojim daje enako. Če pa ima nekdo več otrok, dobi več podpore. Normalno. Če kdo misli, kako fino je živeti, če dobi podporo od države v višni 42.000 na mesec, naj izvoli.

Azrael ::

Mici a veš kako krasno je garati cel mesec za 80 jurjev? Ne me hecat s takimi floskulami, kot si jih natresel. Nobeden od tistih, ki trdo delajo za mizerno plačo ne dobi nič šenkanega od držae, za razliko od tistih božčkov, ki živijo kot si vzamejo.

Podpora za navadne nezaposlene smrtnike pa tudi ne traja prav dolgo, imam tak primer v familiji.
Nekoč je bil Slo-tech.

Gavran ::

Cigani so si svoj način življenja izbrali sami. Tudi mnogi Slovenci živijo v revščini in pomanjkanju, pa ne kradejo.
Če nekomu nič ne moreš pomeni, da zanj nobena zakonodaja ne velja - če ni sankcij, ni zakona. In kaj lahko potem pričakuješ od nekoga ki ne upošteva nobenega zakona? Klasifikacija - prekršek ali kaznivo dejanje - sploh ni pomembna. Če dejanje ni sankcionirano, ga bo kršilec ponavljal in privzel v svoj način življenja.

Azrael ::

In tako smo na začetku. Zakaj pravila in zakoni veljajo in se izvajajo samo za ene, za druge ne? Ali drugače povedano, čemu dvojna merila? Zakaj je to dobro?
Nekoč je bil Slo-tech.

MadMicka ::

Kot rečeno Azrael, ni dvojnih meril. Revnemu Slovencu ali pa revnemu Romu en listek na katerem piše, da je državi zaradi tega in tega prekrška dolžan 5.000 SIT, nič ne pomeni, ker oba vesta, da tega ne bosta nikoli plačala. Za resne zadeve pa normalno, da gresta in eden in drugi v zapor.

Azrael, ali mi lahko prosim razložiš, iz katerih mojih stavkov si razbral, da jaz trdim, da država nekomu, ki dela cel mesec in dobi 90 k sit, karkoli šenka??

Kar pa se tiče podpore za nezaposlene, je pa tako, da res ne traja dolgo, ampak potem upoštevajoč dohodke na družinskega člana lahko dobivaš socialno podporo v nedogled. Seveda je to ena navadna revščina in jo nikomur ne privoščim.

Azrael ::

Nisva se razumela.

Sprašujem zakaj je država dvolična. Čemu je to dobro, da so nekateri osebki (od nekaterih Romov, do raznih turbo kapitalistov) nedotakljivi in lahko počnejo vse kar se jim zljubi, brez, da bi bili komurkoli odgovorni in takorekoč zanje zakoni ne veljajo, oz. veljajo samo tisti, ki so jim v prid?

Posledica tega je, da vedno več ljudi poskuša posnemati tak vedenjski vzorec, saj pomeni najlažjo pot do dosega ciljev, vse skupaj pa pomeni le kaznovanje poštenih in vodi v anarhijo.
Nekoč je bil Slo-tech.

krneki0001 ::

nebivedu in Gavran v isti koš mečeta vožnjo z neregistriranim avtomobilom ter umore?? Mislim, a se norca delata ali kaj.

Dejmo razčistiti umore. Koliko točno so jih pobili v povprečju Romi v Sloveniji npr. v zadnjih desetih letih in koliko Slovenci? Koga točno je pobila tista nesrečna družina, ki so jo hotli "vrli" okoliški prebivalci linčati?

No, nebivedu, ti ki z njimi živiš in to veš, na dan z besedo.


Zakaj ti vse vlečeš na statistiko. Statistika laže, to vsi vemo, zato ne zavajaj z njo.
Pa kaj je pomembno koliko ljudi so slovenci pobili v desetih letih? Važno je to, da so ti cigani iz ambrusa, odnosno en od njih ubili župnika v zagradcu, streljali na lastnika zemljišča, ki je nasprotoval temu, da se vselijo na njegovo zemljo (človek je trajni invalid, strel u glavo z kalašnikom), eden izmed njih (čmak je del plemena, ker se je pobratil z njimi) je sedaj poškodoval šinkovca, ki bo najbrž umrl, ker so možgani tako močno poškodovani. Naštejem ti lahko pa vsaj 10 ljudi, ki so bili pretepeni s kolom ali sekiro (nekateri so bili tudi po par mesecev v kliničnem) samo zato, ker so se peljali mimo njihovega kampa - po glavni cesti zagradec - ambrus.

Poglej si preverjeno pa potem komentiraj - dost je povedanega.

Najbolj smešno pa je da je Miha Strojan u bistvu tisti tip, ki naj bi bil 8 let an drogi - moj ku*ac - 8 let je bil v zaporu zarad umora, tko da se vidi kako nasedajo ljudje in jim verjamejo.

Denarja imajo pa tok, da bi lahko kupili zemljo in na njej postavili hiše, pa nočejo, ker če bi imeli kako lastno parcelo, bi jo hitro država pobrala, ker se lahko usede na nepremičnine, če ne plačaš kazni.

dela ::

Micka: Kako ni dvojnih meril? A feedback lokalcev ni dovolj dober? Ti na distanco bolje oceniš?

Da ni česar vzeti? Hja, država verjetno preferira jemanje na lahek način, zaradi česar je jemanje revnejšim težje. Da bi bilo koga treba izslediti in poiskati, kar si lasti vrednega, vse skupaj v močni skupnosti, je res dovolj težka naloga za lene državne organe. Da pa je nemogoča, pa vendarle ne drži. Nekaterim lahko vzameš neregistriran avto, drugim ukraden denar, tretjim socialno podporo, četrtim zrušiš barako, ostalim pa prostost.

"Nima ničesar" ni izgovor za imuniteto pred zakonom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

TESKAn ::

Jaz bi res dal tele 'mirne, od družbe stigmatizirane rome' za sosede vsem, ki jih zagovarjajo. Plus jim zagotovil službo v lokalnem podjetju, če bi jo hoteli. Izida možna samo dva, ali bo zagovornik postal nasprotnik, ali pa bi se romi civilizirali in postali družbi koristni.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MadMicka ::

Teskan, za razliko od totalitarističnih družb, v naši družbi ni potrebno, da si družbi koristen. Taki izrazi služijo samo temu, da se nekoga stigmatizira, diskvalificira in odstrani na rob družbe.

Razumem pa, da maš raje za soseda enega, kot drugega.

Sicer pa, da ne bo pomote. Jaz ne branim nikogar, temveč obsojam, da so Slovenci spodili Rome in njihove lastne zemlje. Tega država pač ne bi smela dopustiti. Lahko dopusti črno gradnjo, lahko dopusti avtomobile brez registracije, lahko lopovu pogleda skozi prste (ima za to celo zakonsko osnovo) ne more pa dopustiti, da nekoga preženejo iz njegove zemlje.

Pri takih debatah je potrebno razščistiti temelje. Ko enkrat začnemo metati vn razno razno navlako, prikrijemo bistvo in tako zadeve nikoli ne moremo doreči.

TESKAn ::

Verjamem, da se ti ne zdi potrebno, da bi bil družbi koristen. Ampak če si nekoristen, potem ne moreš pričakovat, da ti bo družba kar dala vse, kar potrebuješ in potem še tolerirala deviantno obnašanje. Ja, je to problem države in bi država mogla močneje udarit po mizi - a kaj, ko je v evropi eno tako mišljenje, da če 'močnejši' kaj naredi 'šibkejšemu', da je 'močnejši' zmeraj glavna baraba. In dokler se to ne bo spremenilo, bo ob vsakem poskusu, da bi cigane malce civilizirali, da bi jih prisilili, da sprejmejo naše norme, naletela na neodobravanje 'dušebrižnikov'.
Ponavadi si koga pripravil do sodelovanja s korenčkom in palico. Zdej pa pravijo, da palice ne sme več bit, samo s korenčkom pa ne dobiš rezultata. Se mi zdi, da je čas, da se da palico nazaj v roke cesarja. Bo na dolgi rok bolje, tako za nas kot za rome, da se vgradijo v družbo in začnejo družbi tudi kaj koristit. Da ne bodo večno samo tumor, ki ga ne smemo izrezat.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

lufthammer ::

>>>>>>Lahko dopusti črno gradnjo, lahko dopusti avtomobile brez registracije, lahko lopovu pogleda skozi prste (ima za to celo zakonsko osnovo) ne more pa dopustiti, da nekoga preženejo iz njegove zemlje.

Aja? Kakšno zakonodajo pa ti bereš? Kolikor vem, jih je kar nekaj v državi ostalo brez hiš zaradi neplačevanja davkov.

Ja, ciganov ni med njimi, to je pa res. A ti res verjameš, da so reveži, ki nič nimajo?

Lansko leto so imeli na obisku francoske rojake - toliko dobrih avtomobilov na kupu težko vidiš.

In tudi tista Strojanova mami danes pri poročilih ni nič stokala, pokazala je denarnico - cca 2 cm cankarjev je blo notri -

in zatrdila, da jim ni treba krast, ker imajo dovolj.

V Postojni se pa ne bodo dobro počutili, ker je "slabši zrak"!! je rekel oni v viola rekelcu. O, jebenti!.

MadMicka ::

Teskan, država mora uporabiti silo, kadar je to potrebno. In sicer, tisto najmanjšo možno, ki je potrebna za dosego rezultata. Tukaj sploh ni nobenega vprašanja. Nikjer nisem trdil, da Roma, ki krade, ne bi smela doletiti kazen. Trdil pa sem, da izgon Romov iz njihove zemlje, zaradi KOLEKTIVNE KRIVDE, ni tista kazen, ki bi jo smela dopustiti pravna država.

lufthamer, jaz verjamem, da ima povprečen Rom manj kot povprečen Slovenec - nerom. Pa niti ne rečem, da je kaj s tem narobe, saj povprečen Slovenec tudi več dela, kot povprečen Rom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

KandazaR ::

Zasledil sem da se preselitev romov primerja celo z kristalno nočjo. Zdaj ne vem a so nekateri neumni ali pa se na zgodovino ne spoznajo preveč.
V kristalni noči so nacisti pričeli množično preganjati in uničevati lastnino MIRJOLJUBNIH ljudi, ki so bili judje. V primeru ambruških romov pa so se romi (da ne uporabim izraza na c) s pomočjo policije odselili iz vodovarstvenega območja. Nikjer nisem videl da bi jih policisti silili v kombije. Odšli so prostovoljno. Vem da bodo sedaj nekateri rekli da so bili pod pritiskom množice. Zavedati se morate, da je bila ta množica na robu OBUPA in to je bila zadnja opcija s katero so lahko uredili probleme.

Ne morem pa razumeti medije, ki prikazujejo samo eno stran medaljie. Prikazujejo uboge rome, ki so jih kao nasilno pregnali in s tem delajo NAJVEČJO škodo ostalim prebivalcem, ki jih prikazujejo da so rasisti, alkoholiki, itd. Tudi tu se kaže neenakopravnost.

Sicer pa kaj pa je tem ljudem sploh še ostalo. Sodnica je napadalca izpustila, tako kot vse do sedaj. V Ljubljani so pred dvemi leti krajani že mirno protestirali pa se ni nič spremenilo, oz. je še slabše. Pač tisti, ki tega primera ne poznate iz prve roke vedite, da je bilo to kar so naredili krajanje dejanje iz obupa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

Mati ::

Uf kako me to spominja na izbrisane.

Najprej so se posmehovali državi Sloveniji "jaz že ne bom prevzel državljanstva države, ki je nikoli ne bo", danes pa s Hanžkom vred jočejo kaka krivica se jim godi.

lufthammer ::

>>>>>da ima povprečen Rom manj kot povprečen Slovenec

Česa? Denarja, ker sploh ne dela ali pravic? dva posta nazaj si napisal "Lahko dopusti črno gradnjo, lahko dopusti avtomobile brez registracije,

lahko lopovu pogleda skozi prste", kar država v primeru romov tudi vztrajno počne.

Kar poskusi karkoli od tega - boš potem poročal, kako si prišel skoz in koliko si enakopraven.

Povprečen Slovenec hodi v službo, dobi 150 jurjev na mesec, ima dva otroka in 20 dni dopusta. Plačuje vodo, elektriko, stanovanje, ...

Povprečen Rom doma v na črno iz pokradenega materiala narejeni baraki kadi, ima 8 otrok in socialno podporo,

kar skupaj znese vsaj 300 jurjev in 365 dni dopusta. Se grozno razburja, ko ga začasno preselijo v Center kjer ima ZASTONJ posteljo,

toplo vodo in hrano.

Se ti res zdita primerljiva?


Edit>drobna korekturca.


O Bog reši nas raznih Hanžkov in podobnih dušebrižnikov.

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

lufthammer, recimo, da tvoji podatki držijo, potem velja: Štiričlanska slovenska družina zasluži 300 k, kar znese na osebo 75 k. Pri romski družini pa po tvoji oceni 10 članska družina dobi 300 k, kar znese 30 k na osebo. Če tvoji podatki držijo, potem tudi drži moja ocena, da ima povprečen Slovenec več kot povprečen Rom. Končno se vsaj enkrat strinjamo :)

btw: šele potem, ko bodo tebe in tvojo družino z grožnjami izgnali iz tvoje lastne zemlje tvoji sosedje, potem se pa pridušaj čez Hanžka. Nič nisi storil takega, da bi te sosedje izgnali? Nič hudega, zadostuje, da je en od tvojih družinskih članov storil kaj hudega. Še več, sploh ni potrebno, da je kdorkoli od tvojih družinskih članov storil kaj hudega, zadostuje, da sosedje mislijo, da je storil. Razumeš to grozljivo logiko in to zločinsko početje?

TESKAn ::

MadMicka, si sploh prebral, kaj so tu napisali ljudje, ki tam dejansko živijo? Da ni bil tale kol po glavi razlog, bil je le kaplja čez rob. To lahko razumeš? Ali boš spet trapal o ubogih romih, ki nikoli nobenemu nič ne naredijo žalega in ki jih tale slovenska država tako zelo tepe...če jim ni všeč, evo, naj spakirajo in grejo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MadMicka ::

Teskan, kot prvo so Romi slovenski državljani toliko kot ti in jaz. Kot drugo, če nekdo krade, nimajo sosedje nobene pravice takega človeka, še manj CELO DRUŽINO, izgnati iz njihove zemlje. Kot tretje: kje hudiča sem jaz pisal o ubogih Romih, ki nikomur ničesar ne storijo. Sem pa zapisal, da toliko, kolikor pokradejo Slovenci, Romi nikoli ne bodo.

Če ti ni všeč, da imaš Roma za soseda, pač spakiraj in pojdi drugam. Ne moreš pa ubit soseda, ki ti ni všeč.

lufthammer ::

>>>>Štiričlanska slovenska družina zasluži 300 k

Kje si pa to pobral? Bereš po svoje, zgleda.

Ti je malo nazaj nebivedu lepo napisal, kakšni so romski prihodki.

Ja, pa še to. Osebno plačujem za kakšnih 100 jurjev položnic mesečno - da imam vodo, toplo vodo, kurjavo,

da lahko tebi pišem sedajle moram plačat elektriko..... Zakaj hudiča mi tega nihče ne šenka? Kje je Hanžek?

>>>>Če ti ni všeč, da imaš Roma za soseda....

Rad bi te videl...

TESKAn ::

Če ti ni všeč, da imaš Roma za soseda, pač spakiraj in pojdi drugam. Ne moreš pa ubit soseda, ki ti ni všeč.


No, upam, da si tole sarkastično mislil? Če pa nisi, potem pa ne vem...nisi nič spremljal, kako je en član 'uboge romske družine' po televiziji grozil, da bo vzel kalašnikov in vse postrelil? A on bi se pa samo branil, ja, to bo to...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

cryptozaver ::

>btw: šele potem, ko bodo tebe in tvojo družino z grožnjami izgnali iz tvoje lastne zemlje tvoji sosedje, potem se pa pridušaj čez Hanžka. Nič nisi storil takega, da bi te sosedje izgnali? Nič hudega, zadostuje, da je en od tvojih družinskih članov storil kaj hudega. Še več, sploh ni potrebno, da je kdorkoli od tvojih družinskih članov storil kaj hudega, zadostuje, da sosedje mislijo, da je storil. Razumeš to grozljivo logiko in to zločinsko početje?

Mi lahko poves en sam samcat primer izgona kogarkoli z njegovega ozemlja v SLO razen tega o katerem chatamo?

Gavran ::

@ MadMicka: lufthammer, recimo, da tvoji podatki držijo, potem velja: Štiričlanska slovenska družina zasluži 300 k, kar znese na osebo 75 k. Pri romski družini pa po tvoji oceni 10 članska družina dobi 300 k, kar znese 30 k na osebo. Če tvoji podatki držijo, potem tudi drži moja ocena, da ima povprečen Slovenec več kot povprečen Rom. Končno se vsaj enkrat strinjamo :) "

Pozabil si na drugi del računice: povprečna slovenska družina ima mesečno 100K stroškov samo z režijo - ogrevanje, elektrika, telefon, stanarina,... cigo pa ima vse to zastonj. Da je razlika še večja, Slovenec plača 40K mesečno za vrtec, cigo ga ima zastonj. Slovenec mora kupiti šolske potrebščine, cigo jih ima zastonj. Sedaj pa izračunaj, komu po obračunu ostane več.

Če eno malenkost sem dolžan: cigane nazivam tako kot jih nazivam iz enostavnega razloga: uraden naziv Rom v njihovem jeziku pomeni "človek". Če vse pišem v slovenščini, so oni ljudje, kaj smo pa potem neromi? Opice? Zato uporabljam naziv cigan. Ker sem ravno tako človek, Homo Sapiens če hočete in ne morem dovoliti da bi nas necigane nekdo diskvalificiral in nam odvzel pravico do naziva ČLOVEK.

drejc ::

P1:
Teskan, kot prvo so Romi slovenski državljani toliko kot ti in jaz.


P2:
Sem pa zapisal, da toliko, kolikor pokradejo Slovenci, Romi nikoli ne bodo.


Reductio ad absurdum?:P
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Brane2 ::

Meni pa romski zastopnik g. Grm še vedno hodi po glavi.

Hudičeva vrednost za 32 kSIT podpore. Mirno lahko zamenja katerokoli glavo v vladi in to za 10x, če ne 20x manjšo podporo.

Mogoče bi pa kot poslance morali pošiljati "v centralo" (Bruselj) itd ciganski (ne rome) team.

V tem vidim kar nekaj prednosti:

- da pokažemo, kako ščitimo ogrožene manjšine do maksimuma.

- ko bodo našli zanimivejšo, bogatejšo tarčo, ne bodo buzorirali vaščanov.

- naj na*ebe malo tudi fina "Bečka gospoda" >:D

- ziher bi iztržili več od naših pijančkov. Če jim damo 30% provizijo in plačamo še kak ciganski davek (recimo extra 20%) bomo ravno na srbskih poštenih "delimo pola-pola, pa ko koga za*ebe" :D

- tudi če bi kaj večjega za*ebali, imajo poleg poslanske še cigansko imuniteto


- dnevnik bi presegel "Bar" in podoben crap po gledanosti. Fore bi ble vratolomne.

Si predstavljate te scene:

"Poslanci norveške, finske, madžarske in španije so prostestirali, ker je slovenska ekipa pred parlamentom požagala njihove zastave in jih kompletno z drogovi odnesla na lokalni odpad. Vzorec izbora držav ni prepoznaven."

"Po naročenih adaptacijskih delih na stavbi je za časa zasedanja nekdo odstranil kompletna okna na delu stavbe, ki gleda proti praznemu delu dvorišča."

"Slavnostna večerja je bila prekinjena na sredini, ker je vsem gostom bil ukraden srebrni jedilni pribor MED VEČERJO."

Vrhunec vsega bi bil to,d a bi dan pozneje lahko na LJ ali MB bolšjaku kupil srebrni jedilni pribor "Angele Merkel- collector's edition" za mogoče jurja...
:D :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

krneki0001 ::

Romi niso živeli na svoji zemlji!!!!

Danes zvedel, da so kupnino vrnili takratnemu vodji ciganov, ter so jim prepovedali bivat na tistem koncu, ker je tam vodno zajetje.

Tko da uradno jih niso pregnali iz njihove zemlje in uradno jih tam sploh nebi smelo biti.

Pegaz ::

V Trebnjem so zgradili novo mrtvaško vežico. Velika stavba, ogromno parkirnih mest. Romi so iz strehe in žlebov potrgali 80kg bakra. Ni čudno, da jih nihče noče zaposlit.

Brane2 ::

nebivedu:

So kakšni papirji o tem ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

krneki0001 ::

Brane ja so papirji. Vpisano je v zemljiški knjigi, kdo je lastnik zemlje in če greš preverit preko interneta boš videl da je lastnik država, bolj točno občina ivančna gorica.

BluPhenix ::

Če je to res, potem pade polovica argumentov "zagovornikov". Kako se bo pa sedaj razpletlo?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

krneki0001 ::

Je res. Miha je zaprosil za nakup zemlje, vendar so mu kupnino vrnili in mu prepovedali bivanje na tisti zemlji že pred 15imi leti, ker je vodovarstveno področje. Familja je sicer ostala na tisti zemlji, vendar brez dovoljenja, ker pa je lastnik občina ivančna gorica oz država(zaradi vodovarstvenega področja) se ni nihče sekiral in tako je prišlo do tega kar je danes.

Torej "pregnali" so jih iz državne zemlje na kateri niso imlei pravice bivati in ta zemlja mora ostati čista(brez smeti na njej) zaradi splošnega interesa - zajetje pitne vode.

Zagovorniki cigotov, moja napaka je bila, ker sem verjel, da so na lastni zemlji, kar pa se je pokazalo, da ni res - v zemljiški knjigi niso vpisani kot lastniki, temveč je tam vpisana občina ivančna gorica.

Torej odpadejo vsa dejstva, da so jih pregnali iz lastne zemlje(tut če so jo uporabljal tok in tok časa, še vedno velja zakon, po katerem je lastnik res lastnik in ne uporabnik, tako da ste sedaj brez argumentov.

Upam, da bo sedaj tehtnica prevagala na stran domačinov in da ne bodo več označeni za divjake, ter da boste končno doumeli da cigoti niso lih revčki, ker bi s tem denarjem ko ga dobijo od države lahko mirno kupili kakšen kos zemlje, da bi na njem imeli svoje barake - če pa tega nočejo in imajo denar za kaj drugega so pa sami krivi in zato niso krivi domačini.

MadMicka ::

Še zadnjič bom skušal razložiti. Države ima monpol nad prisilo zato da prepreči vsesplošno klanje, do katerega bi prišlo, če bi lahko vsakdo vzel pravico v svoje roke. Niti najmanjše pravice niso imeli domačini, da preženejo Rome iz bodisi njihove, bodisi državne oz. občinske
zemlje. To, da nekateri Romi delajo prekrške ali pa celo kazniva dejanja, prav v ničemer zadeve ne spremeni.

Kar pa se Janše tiče, ki nekaj joka, češ, da je Hanžek o zadevi obvestil EU institucije, je pa tako, da je Janša lahko še vesel, če mu je količkaj do pravne države. Če smo ravnali prav, super, če nismo, moramo pač napako odpraviti in v bodoče paziti, da jo ne ponovimo. Ni naloga Hanžka, da brani državo, temveč je njegova naloga, da ščiti posameznike napram državi. Verjamem pa, da en Janša, ki ima rad "trdo roko" tega niti ne ve, še manj razume (tako kot večina tu gori).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Double_J ::

Hanžek je glede krajanov rekel, da naj ne jokajo njemu ampak lokalnim oblastnikom. Prav tako je kristjanom rekel, da naj se pritožijo cerkvi, če jih napadajo. Hanžka je nastavil murglanski palček, kar je tudi več kot zgovorno in zaskrbljujoče.:\

perci ::

Niti najmanjše pravice niso imeli domačini, da preženejo Rome iz bodisi njihove, bodisi državne oz. občinske zemlje.
Tako kot cigani niso imeli pravice, da se tam naselijo.

Sicer pa: če država popolnoma odpove, se ljudje zatečejo k samopomoči. Lahko se mi tu 50 km stran v ljubljani fine delamo, oni pa zivijo s tem problemom.

Glede hanzka pa no comment. Bednik, na kvadrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Thomas ::

Včasih se vprašam, koliko so moje memetske atake obrnile tole kolo.

IMHO, okoli 1° v desno, v povprečju. Pri mojih zoprnikih. Pri drugih še mau več.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

K0K0 ::

Men je zanč (2 dni predn so jih izselil) un ku*** k je na televiziji govoru kak so vsi prfuknjeni in da to ni normalno ukradu motorko. Sm mislu da je pošten k je prišu prašat če mam kake stare cunje za otroke. Pol pa dons gledam da mi manjka motorka ;((. Zgleda da so si tamali tacajt ko sm jest isku cunje vse pregledal, ker me je potem uprašu če prodam Runerja (skuter). Skuter je bil parkiran v lopi in pokrit z zelenim polivinilom tko da od zuni se ga sigurno ni vidlo.
Še dobr da so jih odselil, ker drugač bi mi še kak bicikl zginu.
Škoda da nimam nadzornih kamer bi zdele posnetke poslal na rtv.

Je pa res da niso vsi romi taki. Med kosovnimi odpadi jih kr dost pride do mene, ker mam vedno kak kos železa al pa aluminija. Pa mi ni nkol nč zmankal, čeprov so vidli da mam vse odprto.

lufthammer ::

>>>>Države ima monpol nad prisilo zato da prepreči vsesplošno klanje

In država je to izkoristila in naredila red. A bi ti rad, da jih k tebi domov pripeljejo, al kaj? Enostavno ne razumem tvojega jamranja.

krneki0001 ::

Mici, saj nismo domačini pregnal cigotov. Cigoti so sami zbežal, noben jih ni ganjal - domačini smo hoteli samo enakost pred zakonom, ki pa je v teh krajih ni.
Cigoti so pa samo odšli prostovoljno.

jype ::

Najbolj smešno je, da se "izginotja" premoženja nadaljujejo.

Looks like you were barking up the wrong tree, there!

Oz. če povzamem mamo, ki se je pred leti preselila na dolenjsko: "Tle vsi skos en drugmu kradejo, k so itak vsega zmer cigani krivi"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()
««
5 / 51
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786025 (4052) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
322915 (1657) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776120 (5133) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18011399 (7847) čoko

Več podobnih tem