» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
46 / 51
»»

BluPhenix ::

..in kaj konkretno te tukaj zamima. Delas morda kaksne povezave, ki jih ni potrebno?

Verjetno je mislil naslednji princip.

Barakuda1 sicer živi v isti občini, a na drugem koncu. Direktnih izkušenj z družino Strojan ni imel. Zaradi vsega tega nima "pravice" podajati svojega pogleda na stvari in se v svoji nepodpori Ambružanom moti, jim dela krivico, itd... Njegov pogled na vse skupaj je napačen in nima pojma.

Nekdo drugi živi v isti občini, a na drugem koncu. Direktnih izkušenj z družino Strojan ni imel. Kjub vsemu temu ima "pravico" podajati svoj pogled na stvari, s svojo podporo Ambružanom ravna pravilno in korektno, ... Njegov pogled na vse skupaj je pravilen in je pameten.

To je taka dvoličnost, da to ni res. Spominja me na tisto: "ali ste znami, ali pa proti nam, druge ni". Dejte malo boljše brat naslednjič, ne pa samo tisto, kar vas podpira.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Matev ::

barakuda ima s vojega zoprnega kota kar prav ko pravi da človek ne sme vzeti pravice v svoje roke

a na žalost barakuda ne vidi zadeve z vseh zornih kotov

celotna stvar je mnogo bolj zapletena kot je bila prikazana na televiziji

St@jler ::

In kako vi tam doli sedaj praznujete, ker so se Strojanovi preselili v Lj?
Ste ponosni na svoja dejanja in dosežke? Dejte mal opisat vzdušje, da vemo, kakšno je ZARES stanje, ne da bomo vidli samo prek TV-ja! :D :D :D :D

Jaz recimo sem iz Sostrega (Sostro) in sem kar vesel, da jih nimam za sosede.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

KandazaR ::

Res je nekateri iz drugega konca občine so prišli na vaške straže samo zato, da bi se lahko spopadli z policijo. Take podpore si res nihče ne želi.

Drugače jih ta konec spolh ne zanima. Južni del občine (krajna ji pravijo) je zaničevan na severu občine (med te kraje spada tudi kraj barakude1). Zanje smo nekaj manj, smo le neumni krančani (tako oni pravijo). Občina te kraje zapostavlja pri investicijah. Kar poglejte si Višnja Gora, Ivančna Gorica in pa Šentvid imajo svoje (nove) osnovne šole. Medtem ko morajo otroci v naselju Krka hoditi v 200 let staro podirajočo šolo z dvema učilnicama. Že tukaj so razlike. Da slabe cestne povezave sploh ne omenjam. Denar, ki je bil namenjen za strojanove pa se nameni za kaj (po njihovem) bolj pomembnega.

OldSkul ::

Jao, veš kako so v Ambrusu veseli... cviček teče v potokih>:D >:D Ja in tistemu koncu pravimo krajna... se spomn, kako smo zasmehoval krančane hehe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

jype ::

Všeč nam je, da razen par tepcev, ki se vedno pojavijo, ni bilo težav z naselitvijo Strojanovih v bližino Ljubljane. Sostrčani so ksenofobi, to drži kot pribito. Sem preblizu doma, da bi lahko mislil drugače.

Pozor, neslana šala:
Seveda pa bomo zdaj, ko so Strojanovi na varnem, ustanovili posebno regionalno stražo in postavili mitnice. Če bo kakšen od tistih, ki so se nespoštljivo vedli do Drnovška, poskušal priti severneje od Grosuplja, bo za nedoločen čas pridržan, ostali pa bodo lahko nadaljevali pot po plačilu ustreznih taks za zaščito pravne države. Če pa takih ukrepov ne želite, pa nehajte izzivati ulico, ane.

KandazaR, ti pa lahko pri meni dobiš VIP prepustnico, ker si mi všeč.

Daedalus ::

Segregacija v vrtcu? Misliš ono, ko so rekli, da a ne bi dali romske otroke v poseben razred, ker imajo blazne probleme z osnovnimi stvarmi in tako držijo cel razred nazaj? Torej moremo v imenu enakosti na vsak način imet v vsakem razredu po par romskih otrok, pa kaj, če jim osnove delajo probleme, pa kaj, če zato cel razred trpi (pa ne mislim zaradi ustrahovanja), pa kaj, če more učiteljica snov pol počasneje razlagat, pa kaj, ...

Grem stavit, da so s točno takimi "razlogi" utemeljevali poskuse preprečit črnskim otrokom obiskovat šole skupaj z belimi. Dokler ni prišla na sceno Nacionalna Garda, vsaj.

No, v mojem osnovnošolskem razredu je blo par divjih sošolcev. Ki jih je blo treba konstantno mirit, razni vzgojni ukrepi niso zalegli, nonstop so zganjali kake neumnosti - od zajebavanja ostalih, do občasnega pretepa al pa "samo" nadlegovanja sošolk. Blo je tudi ene par ne preveč brihtnih, ki jim je blo treba konstantno pomagat, jemati snov počasneje, hodli so k dodatnemu pouku - ja, lahko bi rekli, da so držali cel razred nazaj. No, oni ta brihtni smo itak meli še po pouku priložnost kaj več naredit, tak da ni blo problema.

In to je bolj al manj zgodba vsakega osnovno/srednješolskega razreda. Segregacija se pa pojavlja (zanimivo) samo tam, kjer so Romi. Kjub temu, da jih marsikak mlad Slovenec/ka komot dohiteva. Moja sestra dela na OŠ - ima učno pomoč prek. In marsikak njen učenec bi komot padel v "poseben razred" pa ne. Zakaj? Ker ni Rom, očitno. Al pa ker se marsikje zavedajo, da je takole ločevanje ljudi na kaste - prej škodljivo, kot ne.

Bi pa rekel, da se enim zdi najlažja varijanta - ločevanje. Ta "gnila jabolka" lepo odstraniš (kak lep kirurško čist izraz, ne?), da lahko ostala lepo zorijo....pol se pa čez par let na vse pretege čudiš, od kod tolko kriminala. Ah ja, enkrat bom za slo-tech organiziral obisk kakega prevzgojnega zavoda za mladoletne. Pa bote lahko na lastne oči (in ušesa) vidli/slišali, zakaj je folk tam pristal.

Je pa res, da vam v Delu tega ne bojo napisali. Bi preveč pokvarli podobo idileične, podalpske državice, kjer se cedita med in mleko.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Barakuda1 ::

Drugače jih ta konec spolh ne zanima. Južni del občine (krajna ji pravijo) je zaničevan na severu občine (med te kraje spada tudi kraj barakude1). Zanje smo nekaj manj, smo le neumni krančani (tako oni pravijo).

:D :D :D

Hahahahahaha, dobra fora za konec leta, ni kaj.

A pravš, da ste s strani drugih soobčanov zaničevani, pa da ste za svoje soobčane, ki so "bolj razviti" le eni neumneži.

Hja, pol ste pa že skor taki kot Strojanovi.
Sej za njih tud pravte, da jih tud drugi "cigani" ne marajo >:D >:D

Če te zdej prav razuem, je torej samo vprašanje kdo je bolj .... >:D

Daj, zresni se no malo, pa pomisli kaj pišeš.

Pravzaprav si se spustil res daleč pod nivo, pa še velik del svojih soobčanov si obdolžil nestrpnosti (tokrat do vas)
Dokler boste (boš) takole razmišljal, boš težko pridobil naklonjenost pošteno in dobromislečih.

Je pa res nekaj drugega. Nad tvojim prispevkom, bi se moral človek pravzaprav malce zamisliti.

Kaj "Vi", pravzaprav sploh hočete. Nihče vam ni povšeči, nihče vas ne razume, celo lastni sokrajani ne.

A si mrbit pomislil, da pa je morda vseeno nekaj narobe tudi z vami, če je temu, kar praviš res tako (Osebno v to ne vrjamem, ampak, če ti tako trdiš ... no ja)

KandazaR ::

No morda je beseda zaničevani prehuda. Bolj primerna bi bila zasmehovani.

No morda je beseda zaničevani prehuda. Bolj primerna bi bila zasmehovani.

Hja, poanta pa ista >:D

Pravzaprav pa moram rečt, da si s svojim prispevkom bolj udaril po Ambrušanih in njih okolici, kot vsi dosedanji pisci skupaj.

Svaka ti čast. Še ena dva taka, pa bo vse dost bolj kristalno jasno ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Barakuda1 ()

Gavran ::

Barakuda, ali obstojajo pravnomočne odločbe o rušenju tistih greznic? Scan/link?

Kar se tiče segregacije v razredih: najprej naj povem, da sem pred časom tudi sam učil in dobro vem iz izkušenj, kako vpliva na pouk EN SAM težaven učenec. Stvar je še posebej težka, če je v razredu skupina ki drži skupaj in moti pouk. Ne trdim, da so moteči samo ciganski otroci - motenje pouka nima veze z nacionalno pripadnostjo in nikakor za svoje vedenj niso krivi (samo) otroci - veliko oziroma največ ima s tem domača vzgoja ( pa tudi zdravstveno stanje otroka - sem imel v razredu tudi hiperaktivnega fanta). Ampak gledati je treba tudi na tiste ki želijo spremljati pouk, pa zaradi nekaj motečih osebkov tega ne morejo. In sedaj smo pred dilemo - ali znižati nivo pouka tako da bo prilagojen slabšim in s tem "kaznovati" dobre učence ki ne bodo od pouka dobili tistega kar jim na nek način pripada kot osnova za nadaljevanje šolanja ali pa organizirati skupino slabših in skupino boljših in vsaki skupini prilagoditi pouk njihovim zmožnostim (kar predvideva tudi šolski zakon).
V našem primeru smo se odločili za organiziranje dveh skupin in na koncu so bili vsi zadovoljni.
Tudi kot oče svojega otroka nikakor ne morem prežvečiti dejstva, da bi moral moj otrok zaradi slabe kvalitete pouka trpeti v nadaljevanju šolanja.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

joze ::

BArakuda1:
V bistvu se strinjam s tabo. Vsi bi morali imeti enake pravice in kriminalna dejanja vseh bi se morala kaznovati. NA načelnem nivoju bi morali Strojanovi kriminalci v zapor. KAj pa bi lahko storili drugače krajani Ambrusa? Ubili so jim enega sovaščana- zgodilo se ni nič, posilili so jim mladoletno deklico-zgodilo se ni nič, kradli so jim, jih izsiljevali, streljali na njih-zgodilo se ni nič.
Kako bi reagiral ti? Kaj bi storil ti, če bi tvoja mladoletna hčerka(sestra) hodila v šolo mimo nekaznovanega posiljevalca? Kakšna je rešitev? Konkretna rešitev za prebivalce. Kaj ti je storiti če ti grozijo s kalašnikom, pa policija niti ne pride na kraj dogajanja?
Ambrušane vsi prezirate, ampak bolje je biti preziran kot pa živeti s puško za vratom. Ravnali so tako, da imajo mir in da so lahko varni v svoji državi. To je njihova neodtujljiva pravica.
In na koncu se je izkazalo, da se kriminal vendarle izplača. Eni najhujših kriminalnih združb v državi smo zagotovili luksuzna stanovanja. Ob štirih popoldan je Elka pri poročilih zajokala da ona na takih posteljah že ne bo spala in ob sedmih je že bilo prikazano kako mojstri nosijo nove jogije.

Barakuda, ali obstojajo pravnomočne odločbe o rušenju tistih greznic? Scan/link?

Preveč me vprašaš. Tega ne vem.

Vem samo to, da če so zgrajene na črno, je potrebno izdati odločbo za rušenje in objekt porušit.

Kar se pa tiče dileme "poučevanja", si pa še enkrat preberi prispevek Daedalus-a. Se moje stališče ne razlikuje kaj dosti od njegovega, če se sploh kaj.

In samo mimogrede. Da dodam k njegovemu postu še vprašanje.

Ste in če ste, kdo je ugotovili, da pa tile romski otroci niso sposobni spremljati rednih predavanj.

Če ste, zakaj jih niste dali v posebne prilagojene programe skupaj z malo "manj razviti" slovenski otroki.

Zakaj se to vrstne "segregacije" ne izvajo tudi za otroke slovenskih pomembnežev. Ali pa morda razni slovenski pomembneži (lokalni in oni drugi) tudi pod razno ne morejo imeti problematičnih otrok?

No, povej mi še to.

Veš, tisto nakladanje o tem, kako so sedaj vsi zadovoljni je tko, mal za lase privlečeno.
A jim je sploh ostalo kaj drugega na izbiro?

Je. Jasno da jim je. Sam za razliko od domačinov se oni niso poslužili "zakona ulice".

Me prav zanima kako bi bila reagirala oblast, če bi bili romi ob tistih dogodkih zavzeli šolska poslopja in zahtevali enakost za svoje otroke.

Po moje bi vsi, ki sedaj zagovarjate dogodke v okolici Ambrusa vpili in kričali, kje da je sedaj oblast, policija, ki mora takoj red nardit, pa kaj jaz vem kdo še vse.

Kako se že temu reče ... že vem ... tko da se ne rabiš trudit.

Kakšna je rešitev? Konkretna rešitev za prebivalce. Kaj ti je storiti če ti grozijo s kalašnikom, pa policija niti ne pride na kraj dogajanja?

Sem že 100 x povedal, pa bom še 101.

Konkretno rešitev je dolžna zagotoviti država.

Če bi bilo samo pol tistega res, kar sem tukaj prebral, bi bilo preveč, da bi smela država držati križem roke.

Če država ni ukrepala, je bilo potrebno nanjo "pritisniti" z razpoložljivimi legalnimi sredstvi.
(tudi v državnem zboru imajo ti predeli svojega predstavnika, pa ne enega)
Kot vidiš je teh poti je v našem sistemo kr nekaj.

Malo, ali bore malo od tega se je zgodilo.

Namesto legalnih in legitimnih rešitev, so krajani izbrali tisto, ki je v demokratičnih družbah najmanj, oziroma sploh ni sprejemljiva.

Še enkrat ponavljam.
Nihče nima pravice vzeti zakon v svoje roke. Ulica pa še najmanj.

To, kar pa se je dogajalo ob teh dogodkih, pa je nekaj kar je še najbolj spominjalo na razne "balvanske in jogurtne revolucije".

A ni ravno danes dan, ko proslavljamo slovo od takšnega načina uveljavljanja "pravice in svejega prav".

Ali pa je to le dela prost dan, ki v sebi ne nosi nobene sporočilnosti.

joze ::

PA saj to je poanta vsega. Država ni zagotovila ničesar. In po 12 letih življenja v večnem strahu, jih je lahko razumeti zakaj so ravnali tako. In ko morilci po petih letih od umora še vedno prosto živijo nekaj metrov stran od tebe nekaznovani, je jasno, da je država odpovedala.
Res je danes praznujemo dan ko smo ustoličili nekatere civilizacijske norme. Dan, ko nam je bila dana svoboda govora in gibanja. Ambrušani so ta dan dočakali 15 let pozneje. ZAslužili so si ga. Da so imeli prav pa bo povedal čas in krajani Črnuč.

TESKAn ::

Mi smo imeli nivojski pouk v OŠ. In sam v tem ne vidim nič slabega.

Če romski starši sami ne poskrbijo, da bo njihov otrok znal kolikor toliko brat in pisat, ko pride v OŠ, da bo imel neke osnove in da bodo potem skozi OŠ mu doma pomagali, se ukvarjali z njim - ni malo pretirano zahtevat od učiteljic v OŠ, da posvetijo večino svojega časa tem otrokom, da jih spravijo na nivo drugih?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

In ko morilci po petih letih od umora še vedno prosto živijo nekaj metrov stran od tebe nekaznovani, je jasno, da je država odpovedala.

ŠE 102

Nič, niti to kar praviš, vam ne daje (nikomur) pravice vzeti zakon v svoje roke.

Tega temeljnega postulata pravne države ne more spremeniti nič. A razumeš - NIČ.

Nonena prihodnost (kaj bo pa zdaj v Črnučah, tega ne more spremeniti, če govorimo o pravni državi.

Niste in ne smete biti nad zakonom.
Če ste, je nakja dosti bolj hudo, kot je tisto na kar se tako sklicujete.
In ker "ste", je s to državo nekaj hudo, hudo narobe.
V tem je problem.

Ziga Dolhar ::

TESKAn:

> Če romski starši sami ne poskrbijo, da bo njihov otrok znal kolikor toliko brat in pisat, ko pride v OŠ, da bo imel neke osnove in da bodo potem skozi OŠ mu doma pomagali, se ukvarjali z njim - ni malo pretirano zahtevat od učiteljic v OŠ, da posvetijo večino svojega časa tem otrokom, da jih spravijo na nivo drugih?

Najprej v svojem vprašanju odpravi nedopustno diskriminacijo med "romskimi" in "neromskimi" starši/otroci.

Šele nato se sploh lahko spravimo k vsebinskemu odgovarjanju.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

ni malo pretirano zahtevat od učiteljic v OŠ, da posvetijo večino svojega časa tem otrokom, da jih spravijo na nivo drugih?

Ne, ni. Med drugim so zato tudi plačane.

In nenazadnje. Od romov terjamo integracijo, malte ne asimilacijo, a v isti sapi bi radi že na nivoju osnovnega (obveznega) izobraževanja izvajali segregacijo.

In zgolj mimogrede. S strani stroke je nemalo kritik na koncep nivojskega pouka.
Ko si torej niti stroka ni enotna, se pokaže tovrstno niveliranje (posebej ker gre za pripadnike druge rase) nič več in nič manj kot segregacija na rasni osnovi, pa če se še tako skrivamo za leporečjem "dobrote in pomoči".

Ja in prav ima Daedalus, ko pravi

Grem stavit, da so s točno takimi "razlogi" utemeljevali poskuse preprečit črnskim otrokom obiskovat šole skupaj z belimi. Dokler ni prišla na sceno Nacionalna Garda, vsaj.

Tudi tam belih mogočnežev ni nič motilo, da njihovi otroci ne bodo skupaj s črnci, za katere se je tako ali tako "vedelo", da so zanemarjeni, primitivni, nerazgledani itd.

TESKAn ::

Ziga, pa dej romski stran, pa bo. Meni to ni problem naredit.

In če vas ideja o nivojskem pouku moti, OK - kaj pa porečete na idejo dodatnih ur za otroke, ki imajo probleme s snovjo? Recimo še ena dodatna urica po koncu rednega pouka? Da še enkrat predelajo snov?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

In če vas ideja o nivojskem pouku moti, OK - kaj pa porečete na idejo dodatnih ur za otroke, ki imajo probleme s snovjo? Recimo še ena dodatna urica po koncu rednega pouka? Da še enkrat predelajo snov?

Tako je bilo to urejeno v času mojega obiskovanja OŠ. Še nekateri boljši učenci so slabšim pomagali pri razlaganju snovi. Moja sestra recimo dela s takimi težavnimi otroci - med njimi nekateri brez pomoči ne bi (al pa skrajno težko) skoz osnovno šolo prišli. A je pol boljše, da jih pošljemo v kako "posebno" šolo, pa pozabimo, da obstajajo? Eno mojo kolegico so hteli na tako finto poslati v šolo "na hribček." Pa je punca z res veliko volje in truda spravila skup po OŠ še triletno poklicno - če ji ne bi dali možnosti, ji to ne bi uspelo. Mogoče se zdi komu smešno - sam jebat ga, niso vsi enako sposobni. Zaboga, pogovarjamo se o LJUDEH, ne o regradu:| Ne bit tako prekleto zaverovani v nekakšno "učinkovitost," ker to še zdaleč ni edin parameter, po katerem se kaka družba meri kot dobra.

Za tiste boljše je pa dopolnilni pouk, kjer lahko v miru z ostalimi glavcami študirajo težjo snov. Sem proti ločevanju - ljudje se moramo naučit živet eni z drugimi. In ena tak način je, da ne ločujemo otrok zato "ker je Janko pametnejši od tebe." Pa kakršnikoli "kastni sistem" bo vedno prinesel več težav, kot koristi.

In pa kot je napisal že Barakuda - asimiliacija/vključevanje in segregacija/getoizacija so pojmi, ki se medsebojno izključujejo. Če hočeš eno, ne moreš meti drugega. Zdaj se je pa treba sam odločit - a je 300 metrov od najbližjih hiš premalo, al preveč. Seveda pa ustrezno lekcijo za tiste, ki se nočejo prilagodit. Ne moreš pa nekoga v otroštvu obsodit, da iz njega ne bo nič, ker je pač Rom. Pa ga strpat v poseben razred in držat ograjenega od ostalih. Tako mu v bistvu odvzameš možnost se naučit česa od ostalih in ga praktično strpaš v okvir, po katerem bo itak postal "manjvredni kriminalec."

Me resno žalosti, da moram takele stvari razlagat drugače razgledanim ljudem. Sej rečem, enkrat bo treba ven iz svojega okolja pogledat še kake druge, ki niso meli naših možnosti. In ki za to plačujejo ceno kje v Radečah. Pa pol še enkrat premislit o ločevanju in etiketiranju.
[J.P.Sartre]

segregacija že obstaja

ponavljanje razreda,
pomožne šole,
srednje poklicne...

itd...

Barakuda, učiteljice niso plačane zato da v šoli delajo z otroki tisto kar bi morali delati doma starši (in otroci). In sošolci neprilagojenih otrok imajo pravico do pouka enake kvalitete kot tisti ki nimajo neprilagojenih sošolcev.
Sem pa proti segregaciji, ki bi temeljila izključno na rasni osnovi. Težko pa je ločiti segregacijo na rasni osnovi od tiste prave, če padejo v nižji nivo otroci ene rase. Takrat skačejo Hanžki do stropa.

Ne, Daedalus, dodatni pouk je potreben za tiste ki ne obvladajo snovi. Ne smeš vsem ostalim znižati nivoja zaradi treh neprilagojenih. Tem trem je treba pomagati da bodo sledili snovi. Boljši pa se v tem času lahko ukvarjajo z izvenšolskimi aktivnostmi.

Težko pa je ločiti segregacijo na rasni osnovi od tiste prave, če padejo v nižji nivo otroci ene rase. Takrat skačejo Hanžki do stropa.

Še premalo skačejo.

Kar je pa še huje - pramlo "Hanžkov" je, ki bi skakali do stropa in še višje ob takšnih dogodki.

V tem je problem in ne v tem, ker Hanžek "skače do stropa" - povsem upravičeno.

Ne, Daedalus, dodatni pouk je potreben za tiste ki ne obvladajo snovi. Ne smeš vsem ostalim znižati nivoja zaradi treh neprilagojenih. Tem trem je treba pomagati da bodo sledili snovi. Boljši pa se v tem času lahko ukvarjajo z izvenšolskimi aktivnostmi.

Kdo bi zniževal nivo? Zahtevnejša snov po pouku je opcija - če hočeš, hodiš, al pa ne. Lahko se ukvarjajo z izvenšolskimi dejavnostmi al pa pilijo matematiko/fiziko/slovo/tuj jezik/geografijo... za kako tekmovanje. Nivo OŠ pač mora biti prilagojen povprečnemu učencu z opcijami za one nad in pod povprečjem. Pametnim in zagnanim pač ne bo problem poiskati si dodatnih izzivov. Al bi pač kdo rajši vidal, da se za dobro ene par nadpovprečnih zavrže nekaj podpovprečnih?

Sej rečem. Bo treba kdaj pogledat še na grdo stran družbe, pa iti spoznat kake "izmečke" in slišat njihove zgodbe. Pa se pol odločit, kdaj se bo komu naslednjič de facto omejilo možnosti - ker pač rabi malo več časa, da se nauči poštevanko.
[J.P.Sartre]

Torej misliš da je treba večino "kaznovati", da so trije zadovoljni?
VSI otroci morajo imeti pouk enakega nivoja, ne glede na razmere v razredu. Če prej ne, ob prehodu v naslednji nivo šolanja so otroci iz težavnih razredov v slabšem položaju kot otroci ki niso imeli težavnih sošolcev. A to je pa v redu? Po moje ne.

In zakaj bi 25 učencev do onemoglosti ponavljalo poštevanko, če je samo trije ne obvladajo? Tem trem je treba pomagati!

Mati ::

Drnovšek, Jankovič, Matthai, Barakuda, jype in ostali anarho-levičarji kje ste zdaj, da zaženete vik in krik? Da se o Hanžeku sploh ne menimo. Ta dvoličnež se sploh oglasi ne ker ni bilo medijskega pompa okrog te družine. Le kako bi zganjal, če bi se ta družina pislal Hodorovac?

Brez strehe nad glavo!

Avtogol za vse zagovornike Strojanovih. Lahko nehate pisat v tej temi.

Ziga Dolhar ::

Mati: najprej prosim pokaži na protipravnost temelja njihove izselitve.

Hvala.
https://dolhar.si/

Avtogol za vse zagovornike Strojanovih. Lahko nehate pisat v tej temi.

Ko mi boš pokazal eno samo vrstico, kjer sem zapisal, da se nelegalno zgrajenih objektov ne sme odstraniti (torej porušiti), pa "triunfiraj.

Vse kar sem glede tega izrazil je bilo le to, da bi bilo iz povsem humanih razlogov, morda izbrati primernejši čas, ne pa ravno najostrejšo zimo in to še pred božično-novoletnimi prazniki. Nič kaj dosti ne bi spremenilo stvari, da je do rušenja prišlo na pomlad.

Očitno pa nekaj namerno spregledaš.
Tisto kar jaz v tej temi kritiziram, ni to, ali naj se nelegalne zgradbe podrejo ali ne, pač pa način delovanja tamkajšnjega prebivalstva.

Vem sicer, da bi ti odgovarjalo, če bi bil zagovarjal opcijo, kako se ne sme podirati Strojanovih nelegalnih objektov, ampak nisem. Nasprotno. Ves čas sem stal na stališču, da je objekte potrebno podret.
Zakaj torej takšna podtikanja na moj račun?

Morda zato, ker če ne oddobravan nelegalnega početja nekaterih članov družine Strojan, tudi ne oddobravam nezakonitih in protiustavnih delovanj Ambrušanov.

In še nekaj si spregledal. Pri tej nesrečni ženski se niso organizirale "vaške straše", kjer bi se vpilo, da pa ona že ne bo njihova soseda.

Vidiš, tvoje primerjave so zelo pritlehne in demagoške, sam pr men ne bodo našle plodnih tal.

Drnovšek, Jankovič, Matthai, Barakuda, jype in ostali anarho-levičarji kje ste zdaj, da zaženete vik in krik? Da se o Hanžeku sploh ne menimo.

Za ostale ne vem. Zase vem, da sem daleč od tvoje "etikete" (najbrž nimaš niti pojma, kaj ta izraz sploh pokriva - a ne ;) .
Kar se pa Hanžka tiče, si pa ti najprej razjasni nekatere pojme.
Za začetek naprimer pojem

- človekove pravice

Ko ti bo to vsaj približno ratalo, pa mal razmisli v kakšni povezavi s tem pojmom je institucija

- varuha človekovih pravic.

Dokler tega nimaš "pošlihtanega", tko al tko kaj več od tega, da "nabijaš v meglo" ne počneš, tko da pravzaprav sploh škoda replik zate.

Double_J ::

Nič kaj dosti ne bi spremenilo stvari, da je do rušenja prišlo na pomlad.

Bi se. Celo mrtvi bi morda bili.

Brane2 ::

Tale stvar je že (pre)dolga.

Rečeno je bilo marsikaj, marsikaj verjetno tudi pozabljeno.

Ne morem pa mimo določenega protislovja.

Barakuda, najprej praviš, da tisti folk iz Ambrusa poznaš in da niso vsi nedolžni. Kot folk podrobneje povpraša o tem, pa se izjasniš, da sicer nisi ravno od tod ampak iz drugega konca občine. Da sicer ne poznaš nikogar osebno od glavnih akterjev, pozivaš pa folk tu, naj kljub vsemu verjame tvoji oceni.

Nato pa se posmehuješ domačinom, s katerimi si se pogovarjal, ker "ne poznajo nobenega Strojana osebno".

Zakaj bi ga morali ? Saj so iz teh krajev ! Ravno tako kot ti. Zakaj je tvoja ocena poštena, njihova pa ne ?

Kar se očitka, da "niso izčrpali vseh zakonitih sredstev" tiče, se s tem ne strinjam. Če te kdo napade in ti to prijaviš na policijo, si načeloma opravil svoje.
Ja, ti _LAHKO_ potem "pritiskaš" na kojekakve inštance, težiš itd, vendar do tega nisi obvezen. To, da deliš pamlfletke pred parlamentom ali se uležeš na cesto je itak bolj nekoristen show.

Inštitucije so plačane za službo državljanom in te imajo ustrezno kontrolo. Ne moreš _ZAHTEVAT_ od državljanov, da se, sploh potem ko jih je napadalec spravil v nezavidljiv položaj, zajebavajo še z nedelom organov, ki naj bi jih ščitili. NIč ne rečem, lahko, če je kdo pri volji, ne moreš pa to zahtevat.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Bi se. Celo mrtvi bi morda bili.

:\

Če pustim ob strani tole neokusno pripombo ... ja, tud marsovci bi lahk pršli, pa kak zadrt nacinalist bi se lohk omes spreobrno, pa žabe bi Aido prepevale, pa polži bi premagali Brigito Bukovec v teku na ovirah, pa ... pa ... pa ...

Ej, nehajte bluzit z bolanimi argumenti, potem ko nimate kaj pametnega za povedat v bran vašim tezam.
Zadnji dve, tri strani, se samo še smešite. Iz posta v post bolj očitno.

Double_J ::

Ker jim niso dovolj hitro porušili, so bili posledično ljudje ranjeni. Da bi se pa še dlje to dogajalo pa vprašanje, kako bi se končalo...

Kar se segregacije v šolah tiče, je čeprav bi jo bilo mogoče gledati kot zlonametno po moje bolj posledica pragmatizma.

Nekje je moralo počiti in počilo je v šoli. Državni aparat si ne upa in ne zmore ustrezno reagirati. Ne kaznuje kriminalcev, sploh pa tistih, ki delajo otroke zaradi pomoči in jih potem zlorabljajo. Taki itroci seveda negativno vplivajo na druge, starši popenijo in seveda prfoxi so morali narediti nekaj,

Celoten preostanek države, ki je bistveno več prispeval k temu, pa sedaj še dodatno vali krivdo na tiste nesrečnike, pri katerih je problem eksplodiral.

Ni kriva šola. Oziroma vsaj ni toliko kriva, da bi bila primarni vzrok.Šola je samo točka, kjer so se morali nehati sprenevedati.

Ločevanje otrok v skupine je pa ja normalna in celo zaželjena stvar. Saj jih koneckoncev ločujemo v razrede.Kaj je naraobe z ločevanjem v skupine, ki se lažje skupaj učijo ?
In kaj potem, če kot rezultat takega predalčkanja končajo kje mogoče otroci ene skupine v istem razredu ?

MIslim, razumem da ločevanje lahko prinese probleme, sploh če je izvedeno slabo ali zlonamerno, ampak ni nam treba zaradi tega iti v drugo krajnost in ga prepovedati.

Ejga, tko pa ne bo šlo.

Ne moreš rečt, da Abrušani niso krivi, ker "jih je država prou izzivala! Hotl so, da teče kri!"

Seveda ni kriva šola, ravnatelj kot odgovorna oseba in seveda vse gor do ministra pa nedvomno so krivi vsi.

Ločevanje otrok v skupine je zaželjeno, ja.

Brane2> In kaj potem, če kot rezultat takega predalčkanja končajo kje mogoče otroci ene skupine v istem razredu ?

Tebe bomo dali med "manj zmogljive", saj vemo, da je nekdo od tvojih staršev iz južnejših republik bivše Jugoslavije. Nič zato. Koga briga, če se pišete Tesla.

Mimogrede, kaj se ti zdi, da segregacija tipa "razred za romske otroke" oz. v našem primeru celo "šola za ne-romske otroke" prinaša v prihodnosti?

WarpedGone ::

yupe: kje maš razred za romske otroke?

OŠ Bršljin

Minister Zver je staršem romskih otrok pojasnil, da okrog 25 otrok od skupno 86 romskih otrok, ki obiskujejo OŠ Bršljin, dosega nivo znanja za normalno udeležbo pouka z ostalimi otroki.

Res pa je, da bo potrebno, predvsem zaradi neznanja slovenskega jezika s strani romskih otrok ter doseženega standarda znanja, več učne pomoči po tem modelu ponuditi ravno romskim otrokom.

kaj naj si mislim o teb?
Zbogom in hvala za vse ribe

Ejga, tko pa ne bo šlo.

Ne moreš rečt, da Abrušani niso krivi, ker "jih je država prou izzivala! Hotl so, da teče kri!"

Dalo bi se tudi tako gledati na stvar. Ja, 12 let je neka skupina prejemala solidne plačice iz meseca v mesec, praktično brez ustrezno opravljenega dela.

Seveda ni kriva šola, ravnatelj kot odgovorna oseba in seveda vse gor do ministra pa nedvomno so krivi vsi.

Ravnatelj je mogoče ODGOVOREN, vendar je bolj žrtev okoliščin. Krivico bi mogoče kazalo iskati višje.

Tebe bomo dali med "manj zmogljive", saj vemo, da je nekdo od tvojih staršev iz južnejših republik bivše Jugoslavije. Nič zato. Koga briga, če se pišete Tesla.

Če me boste tja dali zaradi moje počasne pameti, fino. Vsaj sošolci ne bodo srali po meni v šoli, starši pa doma zaradi slabih ocen, jaz pa bom lahko delal s tempom, ki mi je bližje.
Če boste to storili po drugi osnovi, potem bste oškodovali mene in sebe.

Sicer pa, kot sem že rekel. Ločevanje je lahko izpeljano dobro ali slabo. Nima pa smisla da bi ga prepovedali samo zaradi tega, ker bi ga mogoče kdo lahko izpeljal slabo.

Mimogrede, kaj se ti zdi, da segregacija tipa "razred za romske otroke" oz. v našem primeru celo "šola za ne-romske otroke" prinaša v prihodnosti?

Karkoli že prinaša, se ji nima smisla upirati z najedanji a'la Hanžek, temveč se je potrebno pošteno in kritično zazreti v sistem in najti odgovor, zakaj do tega prihaja.

Dokelr tega nimaš, lahko poskusiš krpati luknej, kjerkoli voda udari ven točno zavedajoč se,d a to šočneš samo zaradi oči javnosti. Voda je nestisljiva in če si nekaj zaflikal tu, bo nekje drugje počilo...

WarpedOne: z Branetom se pogovarjava hipotetično. Razreda za romske otroke k sreči še ni.

Brane: ja, ravnatelj je odgovoren. On bi moral prvi narediti halo, potem pa še vsi nad njim. Nujno je, da se otroke obravnava po sposobnostih, nikoli pa po nacionalni pripadnosti.

Če se romske otroke obravnava na kakršenkoli poseben način, je to škoda za vse nas, kot pravilno ugotavljaš. Tu je država zatajila tudi do vseh ostalih, ne le do Romov.

Brane2> Sicer pa, kot sem že rekel. Ločevanje je lahko izpeljano dobro ali slabo. Nima pa smisla da bi ga prepovedali samo zaradi tega, ker bi ga mogoče kdo lahko izpeljal slabo.

Saj ni prepovedano vsako ločevanje/združevanje. Tako, kot se ga gre država zdaj, pa je.

Brane2> Karkoli že prinaša, se ji nima smisla upirati z najedanji a'la Hanžek, temveč se je potrebno pošteno in kritično zazreti v sistem in najti odgovor, zakaj do tega prihaja.
Brane2> Dokelr tega nimaš, lahko poskusiš krpati luknej, kjerkoli voda udari ven točno zavedajoč se,d a to šočneš samo zaradi oči javnosti. Voda je nestisljiva in če si nekaj zaflikal tu, bo nekje drugje počilo...

Alo, kje pa živiš? Poči tam, kjer segregacija obstaja in se izvaja zaradi oči javnosti, ne pa tam, kjer je odpravljena oz. se odpravlja. A nič ne gledaš poročil?

Nujno je, da se otroke obravnava po sposobnostih, nikoli pa po nacionalni pripadnosti.

Že, ampak kaj če v določenem okolju recimo romski otroci padejo v najnižji razred (nepoznavanje jezika itd) ?
Kaj je narobe takrat, če so v posebnem razredu ? Saj so bili tja uvrščeni glede na sposobnosti !

Alo, kje pa živiš? Poči tam, kjer segregacija obstaja in se izvaja zaradi oči javnosti, ne pa tam, kjer je odpravljena oz. se odpravlja. A nič ne gledaš poročil?

Narobe. Če bi bilo to res, potem bi dejanjsko lahko pokazali na ravnatelja šole kot na nekoga, ki je to vpeljal, ker mu je bilo tako všeč.

Ker to ni tako, so vzroki bistveno globlji in ravnatelj je le šibki najšibkejši v verigi, ki je počil. Tudi če ta člen zašvasaš in ojačiš, boš dosegel samo to, da bo počil naslednji najšibkejši člen.

z Branetom se pogovarjava hipotetično. Razreda za romske otroke k sreči še ni.

No ja, tole samo deloma drži.
Resnica je namreč takšna

. Ključno nasprotovanje s strani romskih staršev je bilo predvsem v tem, da se Romi v ločenih učnih skupinah nikoli ne bodo naučili slovenskega jezika, zahtevajo pa tudi enakopravnost svojih otrok z ostalimi otroki na OŠ Bršljin. Po današnjih ministrovih besedah naj bi pouk vseeno v celoti potekal v ločenih učnih skupinah pri slovenskem jeziku, matematiki in tujem jeziku, vendar ne v osmem in devetem razredu. (povzetu-citat; po DELO, odebelitev je moja)

Kaj je narobe takrat, če so v posebnem razredu ? Saj so bili tja uvrščeni glede na sposobnosti !

Brane, kot je možno sklepati iz zgornjega prispevka, njihove sposobnosti niso bile edino merilo, se ti ne zdi.

Od tu naprej lahko mirno govorimo o prikriti rasni segregaciji.

In romi imajo po svoje prav.

Ko na eni strani terjamo od njih integracijo, jim na drugi že sistemsko postavljamo oviro zanjo.

Malce dvolična je bila tale zadevca, se ti ne zdi?

Ojej.

Barakuda1> Od tu naprej lahko mirno govorimo o prikriti rasni segregaciji.

Ma, če je tistole pisalo v Delu, potem to ni z ničemer prikrito. I feel Berlin, '37 edition.

O.K. Teh podrobnosti ne poznam.

Ampak kaj je bilo z integracijo pred tem ločevanjem ? A takrat pa je blo vse v redu ?

Ne zdi se mi da gre tu za dvoličnost, prej korak nazaj v spoznanju, da nekaj v sistemu ne štima.

Če je bil korak pravilno izpeljan ne vem, od tu ni videti preveč lepo ampak glede na okoliščine je tudi vprašanje, kaj drugega bi lahko storili.

Kot je bilo takrat v časopisih, se ej to zgodilo zato, ker so starši popenili. Popenili pa so, ker so bili njihovi otroci maltretirani. In po tem kar so trdili, so bili MALTRETIRANI, v določenih slučajih mirno lahko rečemo posiljeni.

Če je bil korak izpeljan v takih okoliščinah, ga povsem razumem.

Saj vsi "razumemo".

Problem je, da ta korak:
- ni ničesar rešil
- ni strokovno utemeljen
- ne prinaša rešitve v prihodnosti

Torej?

Point je,d a je ta korak nepomemben.

Je poskus irediti posledico in ne vzroka. Ti sedaj lahk imenuješ generalštab, ki bo slavnostno nalimal fliko čez to luknjo a takoj zatem bo počilo nekje drugje. Kar ta točka ne bo v fokusu kamer, gresta lahko vsi ksupaj na "zasluženi" počitek v iluziji da ste "ubili še enega zmaja"...

Ne razumem te.

Korak, ki je najbolj v nebo vpijoče napačen v celotnem nizu korakov, je nepomemben?

Meni se ne zdi. Meni se zdi še kako pomembno, da se te korake razveljavi. Čimprej. Saj rešitve poznamo. Niso poceni, ampak oklepniki in transportna letala bi verjetno počakala, ne?
««
46 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786524 (4551) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
323019 (1761) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776574 (5587) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012216 (8664) čoko

Več podobnih tem