» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
45 / 51
»»

kow ::

Zdi se mi, daje romska problematika povezana predvsem z (evropsko) politiko subvencioniranja otrok. S tem je država finančno in moralno starše odvezala odgovornosti do usode lastnih otrok. Če prav razumem Rome v Sloveniji, se oni ne želijo asimilirati, torej postati "civili", hkrati bi pa kot enakovredni državljani RS vseeno uporabljali ceste, zdravstvo, socialno zaščito ipd. Tukaj je z moje strani kar nekaj pomislekov. Zanimivo bi bilo narediti primerjavo z Amiši, ki se ne želijo podrediti sodobnemu načinu življenja. Bojda v ZDA ne rabijo plačevati (vsaj nekaterih )davkov, ker ne koristijo socialno zaščito.

Barakuda1 ::

sva se, ampak lopovu zamerit, da se hoče zmuznt je mal...

Nak, tega mu ne zamerim. Zamerim ržavi, da jim nasede - še več, da jih "pravično" ščiti.

In takšni kot so nebivedu in njemu podobni so najmanj tolk sokrivi za zadnje dogodke kot "kriminalni del" družine Strojan. Ja - in taki so sedaj najbolj glasni.
To je bilo bistvo mojega prispevka.

p.s.

So se krajani sklicevali na vodovsrstveno okolje. Prav. Se z njimi strinjam. Nelegalno zgrajene objekte je bilo potrebno odstranit (kdaj časovno - to je druga stvar, ampak odstrant definitivno).
Ampak, vodno zajetje z veliko gotovostjo bolj onesnažujejo (ali vsaj ogrožajo) razne na črno zgrajene septične jame (greznice) na večjih kmetijah, kot pa je to lahko počela družina Strojan.
Menda je kr nekaj objektov, ki ogrožajo pitno vodo, zgrajenih na črno. Me prav zanima kdaj se bodo inšpekcija in buldožerji oglasili tud pri njih.
Za rušenje septične jame, pa je nenazdnje vsak čas primeren (gnojnih in drugih odpadkov, pač pri minus temperaturi ne zebe)

Al mrbit krajani Ambrusa in okolice menijo, da pa oni kot "domacini civili" smejo gradit in porabljat na črno zgrajene objekte.
Al pa lahko morda pričakujemo spet vaške straže, ki bodo preprečile prihod gradbene mehanizacije(prakso že imajo).

TESKAn ::

Barakuda1, se bo zdej določalo, katere na črno zgrajene objekte je treba najprej porušit, preden lahko druge? Kdo bo odločal, ti? Ali bo tako arbitrarno, dokler se ne poruši vseh slovenskih črnih gradenj, se romskih ne sme niti dotaknit?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TESKAn ()

TESKAn

Vidiš, očitno se v tem razlikujema.

Jaz zagovarjam pravno državo (vsaj želim si jo) v vseh segmentih. Da torej deluje povsod in zoper vsakogar.

Nikoli nikjer nisem zapisal, da se nelegalne gradnje Strojanov ne sme rušiti. Nasprotno. Izrecno sem zapisal, da tu ni in ne sme biti dilem.

A če so nekaterih "polna usta" tega, kako država ne ukrepa zoper "cigane" češ, da so priviligirani, se jasno zastvi vprašanje, zakaj si domišljajo, da so pa oni nekaj več, nekaj nad ostalimi.
Zakaj si domišljajo, da za njihove greznice, pa zakon ne velja.

Ja, če me že sprašuješ. Zagovarjam idejo, da se ruši vse kar je zgrajeno na "črno" in ne le Strojanove barake.

Samo potem se bojim, da bo velik del Slovenije porušen.

Pa ni sedaj "hudič" v tem. Ne, sploh ne. Ni realno pričakovati, da se bo rušilo vse na črno zgrajene objekte.

Tisto kar moti je necivilizirano, nehumano in privoščljivo naslajanje ob "zmagi" nad "cigani", ko se je država končno zmigala, zaščitila domačine in končno podrla ilegalno zgrajeno domovanje Strojanovih.

Pustimo sedaj ob strani neprimeren zimski in božični čas, to je že drugi del zgodbe.

Tisto kar pogrešam, jer nekaj drugega.

Pogrešam enaka merila ob sočasnem vpitju (tudi na barikadah vaških straž), kako terjajo samo enakost pred zakonom.

Ja, jaz sem tudi za to.

Čimprej porušit tiste na črno zgrajene gnojne jame in odlagališča gnoja, pa še kaj.
Tudi ti objekti še kako ogrožajo edini pitni vir cele suhe krajine.
Nobenega razloga ni več, da se to ne zgodi. Strojanom so bivalne objekte podrli sredi največje zime, praktično za božične praznike.
Kaj še torej zadržuje vse pristojne v državi, da ne porušijo nelegalnih objektov, ki ogrožajo pitne vire, povrhu vsega pa v njih nihče ne živi. No, kaj???

Saj se strinjaš s tem, al se morda motim. Al morda mora država kazati mišice in zobe, samo takrat ko to zahtevajo vaške straže?!?

Matev ::

barakuda ne vem v kakšnem okolju ti živiš
ampak zakon ulice je pač malo drugačen od urbanega naselja kjer ljudje in policija držijo red in disciplino

zakon pragozda pravi teci da ne boš pojeden
skrij se da ne boš pojeden
jej da ne umreš

zaščiti svoje otroke, zaščiti sebe
če policija ne zmore
in če nimaš te sreče da bi živel v varnem okolju

lepo je iz naslonjača udrihati po krivicah - težje je živeti z njimi in jih prenašati

barakuda povej si upaš stopiti iz svojega doma?

ambruščani si nisi upali - niso smeli ... zakaj, je bilo že velikokrat zapisano tu

in sedaj - privoščim jim mir

Mare2 ::

Takole...

Tukaj v tem forumu si ti kralj, na ulici pa so Strojanovi. Zanimivo, kaj si vse upaš pisati v forumu o njih, da bi pa stopil do njih, pa nimaš korajže. :)

Oni niti ne vejo, kaj si vse pisal o njih. Bi bil toliko prijazen in jih seznanil o tem? Hvala.

Matev

Oprost izraz, amap - ne nakladaj.

Nobena razvajana mamina "maza" nisem. Tud otrok računalniških igric nisem, ki pozna svet samo preko računalnika. Tudi nobeno mestno dete, čeprav sem živel tudi na ulici. Nič od tega, kar ti misliš nisem.

A nekaj vem.

Ne more (realno) nikoli ogrožati pet ljudi, celega naselja, vseh policistov itd..

Ja, vrjamem, iskreno vrjamem, da so bili člani Strojanove družine zoprni, nesramni, ja občasno do koga tudi nasilni.

Pa dvomim, da ravno tako hudo, da niso z nikomer komunicirali.

nebivedu, ki je tu najbolj glasen, je celo trgoval z njimi;) Od njih je na črno kupoval orožje, zdaj pa skače do plafona kake barabe so.

Definitivno je znano, da živi med domačini človek, ki je bil pravnomočno obsojen za posilstvo ..., pa kaj.

To nikogar ne moti. Človek je za svoj greh odslužil kazen v zaporu, a moti te iste ljudi ker pa strojani "posiljujejo" pa čeprav se iz dokumentov, ki jih v svoji zagretosti posta sam nebivedu, lepo vidi, da očitano kaznivo dejanje očitno ni bilo dokazano.

Pa dobr, a se boste že končno zamislili.

Zakon velja za vse vpijeo vsi. Prav, zakon velja, tudi za Strojana. Če je država obtožbo umaknila, potem velja, da očitanega kaznivega dejanja pač ni stori.
In če je tako, potem ima tudi on vso pravico, da se ga pusti pri miru in se mu ne poskuša za vsako ceno očitati vsega kar nekemu vaškemu stražarju po dveh litrih ciknjenega cvička kapne pod klobuk.

skratka spravimo se na glasnika slabe novice

vzrok pa pozabimo
saj ni dokazan ane

več kot sto prijav se je verjetno nekdo izmislil
pa saj ni dokazano

dokazana je zgolj jeza in strah domačinov

dajmo domačine pred sodišče

prinašalce slabih novic

Matev :)

prav bedno je tole tvoje izmikanje in sprenevedanje (vsaj kar se mene tiče)

Že kmalu na začetku sem zapisal, da je zatajila država vsakokrat ko ni ukrepala.

A zgolj in samo zato, ker država ni ukrepala, pa ti (pa še kdo) meniš/te, da bodo pa sedaj vaške straže tiste, ki bodo odločale kaj kdo sme, kdaj kdo sme, kje kdo sme, posebej pa KDO sme.

Vidiš, v tem je ta grozljiva dvoličnost.

Česar si ne smejo privoščiti "cigani", si ne smejo priviščiti tudi "čivili", pa čeprav so kao "kultivirani domačini".

Upam, da ti je to jasno!!!

Če ti ni, škoda nadaljevati debato s tabo.

A zgolj in samo zato, ker država ni ukrepala

tu se je potrebno ustaviti in pomisliti kaj sedaj
ko država odpove

Iz Hamleta
“Biti, ne biti: to je tu vprašanje:
je li bolj plemenito, da trpiš
v duhu strelice vse nasprotne usode
ali z orožjem greš nad morje zla
in ga koncaš z odporom.

še original

To be, or not to be: that is the question:
Whether 'tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles,
And by opposing end them?

No vidiš, tudi jaz sem zato, da se črne gradnje poruši. Ampak z govorjenjem tu po forumu ne bom nič dosegel. heh, še pisma uradnikom ne zaležejo (je že jype povedal, kako je s tem). Ambrušanom je bilo pa dovolj, so stopili skupaj in so dosegli, da se je strojanom črna gradnja porušila.
Pričakovat pa sedaj od kogarkoli, da bo šel na ulico in zahteval, da naj podrejo njegovo na črno zgrajeno greznico - je pa najmanj naivno.
In kot drugo - nikjer ni noben rekel, da se teh črnih greznic ne sme podret. To samo nekateri 'privzamete'. Tako da prihranite to udrihanje z 'pristranskostjo', preden ne dobite enega, ki bo rekel, da se na črno zgrajenih greznic pa ne sme podret. Do takrat bodo vsi govori o 'dvoličnosti' samo nesramno podtikanje. Pa še potem boste lahko pokazali samo na tega enega.

Pričakovat pa sedaj od kogarkoli, da bo šel na ulico in zahteval, da naj podrejo njegovo na črno zgrajeno greznico - je pa najmanj naivno.

he-he

tega tud ne pričakujem. Bi bilo pa res naivno.

Hotel sem le pokazati na perverzno dvoličnost tistih krajanov, ki jih nekateri tako zagovarjajo, to pa je tudi vse.

Pristranost pa zganjajo tisti, ki menijo da eni smejo vse, drugi pa le toliko in tako, kot jim prvi dopustijo.

Matev

he-he

tud Williama Shakespeara je potrebno razumet in ne ga le citirat.

Še posebej ne, če ga trgaš iz celotnega konteksta in ga poskušaš v zagovor lastne (in še ktere) dvoličnosti, inplantirati v povsem drug kontekst.

Pri tem ti tud tekst v izvornem jeziko ne bo nič pomagal;)

Torej praviš, da ali protestiraj proti VSEM črnim gradnjam - ali pa bodi tiho?
IMO so jim šli strojanovi bolj v nos, kot greznice>:D.

Barakuda a se ti ne zdi. da si ti svoje prepričanje, da so največji grešniki domačini že malo prevečkrat izrazil?

Glede dvoličnosti je pa zame dvoličnež tisti ki dviga roko ali glas nad posledicami in miži na obe očesi ter si zatiska ušesa nad vzrokom.

Ziga Dolhar ::

> Glede dvoličnosti je pa zame dvoličnež tisti ki dviga roko ali glas nad posledicami in miži na obe očesi ter si zatiska ušesa nad vzrokom.

Pokaži ga.
https://dolhar.si/

ne sprevrzimo zadeve v medsebojno obrekanje

Barakuda a se ti ne zdi. da si ti svoje prepričanje, da so največji grešniki domačini že malo prevečkrat izrazil?

ne sprevrzimo zadeve v medsebojno obrekanje

Ob vseh (tvojih) podtikanjih, izrečenih na moj račun, si je težko predstavljati, da si avtor zgornjih citatov ravno ti.

Pokaži mi no, kje sem jaz zapisal, da so domačini največji grešniki!!!

Če tega ne najdeš, pa bi bilo na mesto tudi, če bi se mal opravičo za podtikanja.

Če pa misliš, da je "produktiven" način diskusuje podtikanje, trganje iz koncepta izrečenega, diskreditacija sogovornika na način, ki z zadevo o katgeri teče debata nima nič skupnega, potem pa to povej in se ne delaj finega.

Saj tudi takšni obstoje in diskutirajo. Samo da vem, da ne bom izgubljal časa z njimi (tokrat pač konkretno s tabo)

In še enkrat.
Obsojal sem in obsojam, katerokoli nezakonito dejanje Strojanovih. Zagovarjal sem stališče, da država mora uveljaviti svojo avtoriteto tudi z odstranitvijo Strojanovih nelegalnih bivalnih prostorov.
A pravtako kot to velja zanje, velja tudi za prebivalce Ambrusa in okolice.

Nič pomembnejši in nič boljši niso pred zakonom.
Žal so bili ravno oni tisti, ki so si javno upali vsem v brk iraziti svoje stališče na nezakonit, nelegalen in predvsem protiustaven način.

Ja, Ambrušani so ravnotako državljani te države in zanje pravtako velja pravo te države. In niso oni poklicani, da na barikadah vaških straž ob tabornem ognju, ali pa na seji občinskega sveta, postavljajo svoje pogoje (protiustavne), kdo sme kje živet.

Ne in še enkrat ne.

Gospodje iz barikad in njihovi somišljeniki ... nobene pravice nimate, da se postavljate nad zakon, da vi postavljate pravila kaj, kako, kje, predvsem pa kdo sme kje kaj početi.

Dokler tega ne sprevidiš, tako dolgo škoda več ene same črke zate.
Zakaj. Zato, ker očitno zagovarjaš ideologijo večvrednosti "domačinov".

Ni kaj, zgodovina že pozna takšne ideologije nadljudi. Tudi posledice takšnih ideologij poznamo.

Tretnutno res še nismo prišli tako daleč (upam da nikoli ne bomo), a tudi pri židih se je začelo zelo nedolžno.
So sedaj na vrsti "cigani"?

ČE

potem glasno povzdigujem svoj glas zoper takšne, ki si domišljajo, da smejo početi kot "domačini" to, kar "ciganom" odrekajo.

BluPhenix ::

Ambrušanom je bilo pa dovolj, so stopili skupaj in so dosegli, da se je strojanom črna gradnja porušila.

Namen ambružanov (vsaj teh ki se glasijo na forumu) je bil izgon (ali pa kaj podobnega) Strojanovih iz njihove okolice. NE rušenje črne gradnje. Sicer nekaj časa so tudi o tem govorili kot najpomembnejšem, ampak so potem pokazali da ni tako.

Na nek način pa so dosegli to, da so Strojanove preselili iz njihove okolice. To jim je celo delovalo, ampak kaj ko so s tem prekoračili kup dovoljenih stvari. Me zanima, če tisti, ki so "zahtevali" rušenje njihove črne gradnje, podpirajo tudi rušenje vseh ostalih črnih gradenj (in nezakonitih dejanj) na vodovarstvenem območju, četudi gre za gradnjo prijatelja, če ne so oni dvolični, zakaj si lahko preberete sami.

Skratka zadnje par strani je zelo težko priti do ugotovitve, kaj ambružani sploh hočejo in kakšen je bil namen njihove "ustaje".

Nekaj časa so bili proti Strojanovim, potem proti kriminalnem delu njih (in govorili, da sodišče ne naredi nič ..), potem je bil kriminal, ki ga izvajajo, nato črna gradnja, nato spet Strojanovi. Zdej, ko so se končno oddaljili od njih, bodo še vedno zahtevali, da plačajo za kaznjiva dejanja? Ali bo tista stara pesem, sej niso več moji sosedje, zakaj bi se še naprej ukvarjal z njimi? Če "zahtev" ne bodo peljali naprej, so dvolični. Zanimivo, del slovenjie jih je podpiral in so bili ponosni na to. To, da se problem premakne samo drugam (ne pa reši), se pa očitno ne sekirajo, četudi se problem preseli k njihovim nekdanjim privržencem.

Resno, če ste želili goniti "kazenski pregon" ga gonite ne glede na to, kje so nastanjeni, drugače je bilo 3/4 tukaj napisanega pihanje na dušo enim in mlatenje prazne slame za druge.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

zanimovo kako se ljudje spominjajo zgolj in samo tega kaj so naredili domačini
jasno to je bilo na televiziji

tega kar so strojanovi počeli pa nihče noče vedeti
ker tega pač ni nihče od tu videl

kazenski postopki so pa v rokah policije

in tisti ki pravite da ste zato, da se kaznuje domačine - najprej dosežite, da se bo kaznovalo strojanove

... ne morete - nočete ?
ne želite?

bi raje domačine prvo?

tu recimo en del zgodbe:
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_teme/zgodba/219567/

zanimivi so komentarji - čisto v duhu razprave v na tem forumu - zgolj v skrčeni obliki

miko 55 ::

vse prijave raziskat. po nobene nove. kako? enga poslat nekam kjer ne bo škode delal. škifi pa naj v miru naredijo svoje. vsak naj odgovarja za svoja dejanja. hitra sodišča uvedit, ker lukenda ne rešuje teh problemov. itak samo izrek sodbe: kriv ali ni kriv. obrazložitev po pošti. naslednji! rešijo vse primere v 20 delovnih dneh. pritožba? ja. samo s pomočjo odvetnika. pa ne hinavca čeferina, ker izkorišča medije za lastno reklamo.

če hočeš tožit čeferina, se pripravi na to da ga ni junaka, ki bi to naredu
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Krajani: Izzivate ulico. Ste nas kdaj prej prišli pogledat, vprašat kaj se dogaja, ko je bil mrtev prvi človek, ki so ga ubili, ali drugi ali tretji? Naredite dobro potezo in obrnite zabojnike.

Citat povzet iz Dnevnika (razgovr predsednik Drnovšek - krajani

8-O

Mislim, pa a še kdo resen v tej državi misli, da je to kar se dogaja normalno.

Haalllooo.

"Izzivate ulico"...

A nekaterim res še ni jasno, da to kar počno ti krajani lahko pomeni začetek konca demokracije in pravne države sploh.
Resno mislim.

Kdo pa so tile krajani, da bodo postavljali pravila in se postavljani nad vse v tej državi.
No, kdo?

Ne mi zdaj s floskulami o njih 12 letnem trplenju, ker sem zmeraj bolj tudi prepričan, da je več kot tričetrt tega kar so izrekli čist navadna demagogija in laž.
Če bi sodil po takšnih kot je na našem forumu opurabnik nebivedu, pa še več.

Naravnost grozljivo zvene besede teh "vaških stražarjev" po eni strani, po drugi pa so lep primer (preberite si celoten prispevek v dnevniku), kako zlagana je drža teh krajanov.

Prav nič ali pa vsaj bore malo je na njihovi skrbi za okolje.
Zmeraj bolj se kaže resnica, da preprosto zanje "cigani" niso ljudje.

Da se bodo (in do sedaj so se) požvižgali na zakone in pravno državo in oni določali o tem kaj kdo sme in kaj ne, predvsem pa KDO sme.

Žalostno in nevarno hkrati.

Če ta država tudi po vsem tem, ne misli resno ukrepati zoper takšne primere, potem lahko le z žalostjo v srcu mlajšim generacijam svetujem le eno

Razmislite, a ni morda prišel čas, da boste morali razmišljati o tem, da pa morda ta dežela na sončni strani alp, le ni najprimernejša, da bi v njej dočakali svojo starost.

Če bo šlo tako naprej, se lahko zgodi, da bodo neki "vaški stražarji" odločali kaj in kako bo z vami in vašimi družinami.

Si res to želite.

Zares mi je zanimivo, kako so nekateri tu nastorjeni proti Ambrušanom. Sploh od njih še nisem slišal besedice, da jih razumejo. Da jim je jasno, zakaj so ravnali, kot so ravnali. Kje so vzroki za protest. Da se niso lepega dne zbudili in si rekli 'ejga, jest pa ne maram onih cigotov, pejmo jih sterat stran!'. Nekaterim še zmeraj ni jasno, da ko kljub temu, da VEŠ, da bo reakcija večine medijev in 'izobražencev' izrazito proti tebi naperjena, vseeno greš in se izpostavljaš, da more bit nekaj res narobe. NIHČE ne bo šel iz lepega miru protestirat. Ni nam v naravi, da bi se izpostavljali. Kar nenazadnje dokazuje tudi to, da je bil to edini tak protest. Pa strojanovi niso edini cigani pri nas.

Ampak kaj moremo, v tej naši Evropi je pač popularno, da udrihaš po tistem, ki si upa se spravit nad kako minorno skupino. Pa čeprav so s to skupino problemi. Samo da se udriha po Slovencu, ki si je drznil na glas povedat. Je pač 'evropsko'. In to se meni zdi žalostno, da nekateri zagovarjajo manjšine samo zato - ker so manjšine.

dejansan ::

joj, kaj si vse želim, recimo zlat rolex z vodometom,...

raje imam vaške straže in miren spanec, kot pa obratno

baracuda dosti si star pa spakiraj, če ti je tako,....

in ja krajani so največji lažnivci,..., strojani so pa uboga jagnjeta, ki se jim godi največja krivica pod tem našim soncem
dejansan

...da VEŠ, da bo reakcija večine medijev in 'izobražencev' izrazito proti tebi naperjena, vseeno greš in se izpostavljaš, da more bit nekaj res narobe...

Ah, daj no daj. A lahk še več damagogije skup spraviš?

Nisem zasledil nobenega prispevka, ki bi zagovarjal tista dejanja in aktivnosti posameznih članov družine Strojan, ki predstavljajo kriminalna dejanja. Nasprotno, skraj vsi so se zavzemali, da je potrebno te stvari sprocesuirati (sodno ovrednot) in jih po potrebi tudi sankcionirati.

Ja, sankcionirati, ampak ne z metodami divjega zahoda in linča krajvne drhali.

Ogromna razlika je, če zoper posameznike (Romi ali domačini) ukrepa država v okvirih svojih pooblastil in skladno z zakonom, ali pa vzame "zakon" v svoje roke peščica "domačinov".

Komer to ni jasno, pojma nima ne kaj je to demokracija, in še manj, kaj je to pravna država.

Povedano drugače

Če želimo imeti pravno državo je nedopustno, da katerakoli skupina prebivalcev (Ambrušani vpijejo, da so pošteni davkoplačevalci - pa kaj) vzame "zakon" v svoje roke.

In po vseh dogodkih sodeč, se niso rabili prav nič bati, kakšne bodo reakcije. Prav nič se niso izpostavljali. Z uličnim terorjem in pritiskom so dosegli nekaj, česar bi se moral sramovati vsak pošten in dobronameren človek in državljan.

Za razliko od njih, so se v resnici izpostavljali tisti, ki so opozarjali na takšno njihovo nesprejemljivo početje.

Pogum, in to velik, so pokazali in izkazali tisti, ki so si drznili reči tem "vaškim stražarjem", da počno nedopustne stvari, ne pa oni, ki so si drznili v imenu lažne ogroženosti povzdigniti se nad vse.

raje imam vaške straže in miren spanec, kot pa obratno

Ja ... a res?

Si pomislil, da so lahko že jutri vaške straže zaradi tebe in tvojih najbližjih?

Nisi?

Po vsem kar pišeš, vrjamem da nisi.

Je pa slog tvojega razmišljanja neverjetno podeben slogu rjavosrajčnikov ... ampak, se bojim, da si ti na to še ponosen.

barakuda ti preveč misliš, tisti pa, ki veliko mislijo pa saj veš, nič ne vedo :D

zaradi mene jih ne bo, vsaj ne v kratkem, ker nimam kakšnih problemov z okolico v kateri živim

če pa bi že kdaj odšel na drugo stran zakona, tako kot nekateri iz te ciganske družine in se za to pristojne ustanove ne zmigajo pa hvala k...., da se uvedejo takšni odredi, ki bi uvedli red in mir za večino

kar se pa rjavosrajčnikov tiče, jah no kaj pa vem, rajši sem rdeč, če že moram zbirati
dejansan

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dejansan ()

8-O

Ufff, tega besednjaka pa sem bolj vajen od prejšnje oblasti.

Resno mislim.

Sem upal, (in vrjel) da se borim za neke nove, lepše, boljše ideale.

Za lepšo, boljšo in pravičnejšo družbeno ureditev, ko sem stiskal zobe od gnevu, zaradi dejanj, ki sem jim bil priča.

Pa vidim, da so neki novi povzpetneži še mnogo bolj nevarni od tistih prejšnjih.

Ja, morda je pa ob takšnem stanju duha tega naroda, vendarle za razmislit (pa čeprav, zdaj že na stara leta), a niso bili vsi upi, vsa dejanja zaman. In ali morda onstran Alp vendarle ne žive ljudje, ki jih je zgodovina vendarle kaj naučila.

tako kot nekateri iz te ciganske družine in se za to pristojne ustanove ne zmigajo pa hvala k...., da se uvedejo takšni odredi, ki bi uvedli red in mir za večino

Končno ..., tak si mi končno vsaj malo všeč.

Končno si pokazal svojo pravo "barvo".

Naciji bi te bili (da si živel takrat) z veseljem sprejeli v svoje vrste.

Upam vsaj, da boš pri nas, na kristalno noč pa moral še vseeno malce počakat.

z zgodovino je tako veš, kar so nas učili pred 15 leti se je zdaj spet obrnilo in je že bolj kot ne pozabljeno vsaj določene teme

so zdaj druge aktualne

samo potem pa pride do pizdarij, ko noben več ne ve kako in kaj pol se pa na slo-techu srečamo pa kakšno rečemo

samo eni vse preveč osebno jemljete in se nekako ne morete sprijazniti, da smo si ljudje različni, kar nekdo vidi belo lahko drugi rdeče,...
dejansan

še enkrat samo zate, moja barva, če že je je rdeča

drugače pa z eno manjšo spremembo ali dvema mi bi bil tudi dolfi povšeči
dejansan

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dejansan ()

Daedalus ::

...da VEŠ, da bo reakcija večine medijev in 'izobražencev' izrazito proti tebi naperjena, vseeno greš in se izpostavljaš, da more bit nekaj res narobe...

Še dobro, da si tako hudo izobražen, da lahko vse ostale v narekovaje daješ:\

Ja, verjamem, da bi vaškim stražarjem, naši oblasti in vsem v en glas tulečim "pravim, poštenim in trpečim Slovencem" prav pasalo, da bi tisti, ki si upajo kaj rečti zoper trenuten trend (glas ulice, kot je on ambružan na glas povedal Drniju) preprosto odšli. In jih pustili pri miru z njihovim načinom "reševanja" težav.

Sam jebat ga. To pač ne gre tak - če se javno izpostaviš, pričakuj tudi (neusmiljeno) kritiko. In ne jamraj - sej si se izpostavil.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

svecka ::

Ja v Sloveniji je blaginja za kriminalce, vidimo tudi po 30x obravnavane prekrškarje ki so še zmerj na prostosti, župnika, pedofile ki dobijo mile kazni za uničeno življenje, za umore se dobiva po 5 let, Silvo Plut je dobil za hude zločine ubogih 30 let, itd... Če kaj mene vprašate tukaj nekaj ni v redu. Nič čudnega da si vsi se upajo, če pa so tako mile kazni, nekateri zakoni s ene spoštujejo sploh, kakor tudi inšpekcija en opravlja svojega dela. Vsi imajo samo ene izgovore in ne delajo nič, ko pa kaj pride na plano pa se le malce zmigajo.

In kdor pravi da je pravna država padla sedaj (z preselitvijo družine Strojan) je BEDAK, saj pravne države nikdar ni bilo v Slovenji, oziroma je padla že na začetku osamosvojitve Slovenije (izbrisani)

Naj že enkrat inšpekcija opravlja svoje delo, naj se kazni potrojijo, naj se zgradi več zaporov, naj nehajo sodniki voditi postopke za zaprtimi vrati, naj nehajo talati okol samo položnice (kriminalec bo hitro poplačal en položnico), jaz hočem da kriminalci v zaporih odslužijo kazen in ne da imajo tma počitnice, imo bi jih dal za sužne, pedofile pa pred strelski vod saj so izmečki sveta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Barakuda1, demagogija? Poglej si poročanja medijev o protestu. Poglej si, kaj ste tu nekateri napisali o protestu. Večina vas označuje Ambrušane za razjarjeno drhal. To sem jaz misli, no mogoče res ni bilo dosti jasno napisano. Torej z 'proti tebi naperjeno' sem mislil 'označili te bodo za divjaka iz votline, strojanove pa za uboge jagenjčke'. In to se je zgodilo. V časopisih, po TVju.
In očitno si prebivalec Ambrusa zadnjih 12 let, da lahko sodiš o 'lažni ogroženosti'. Ali pa si samo prebral, kaj piše v mladini?
Nazadnje pa še nekaj - glede na to, da je bil cirkus zadnjih par mescev le in samo okrog strojanovih in da kljub temu, da imamo v Sloveniji kar nekaj takih naselji, pa še nisem zasledil, da bi postavljali vaške straže nevem, na cesti proti novemu mestu - se mi zdi tvoj strah pred pojavom 'rjavosrajčnikov' samo paranoja, primerjanje Ambrušanov z nacisti pa rahlo bolno.
Mimogrede - so te 'vaške straže' sploh še aktualne? Jih sploh še kje postavljajo?

In za konec - berem, da so sedaj vsi strojanovi v 200 m2 velikem, ogrevanem stanovanju z 12 sobami.

.:noir:. ::

Vstaja je bila NUJNO potrebna.

Ocitno enim se sedaj ni jasno, da je clovekova PRAVICA DO ŽIVLJENJA na prvem mestu pred vsem...

Nazadnje pa še nekaj - glede na to, da je bil cirkus zadnjih par mescev le in samo okrog strojanovih in da kljub temu, da imamo v Sloveniji kar nekaj takih naselji, pa še nisem zasledil, da bi postavljali vaške straže nevem

???

Torej se je segregacija v osnovni šoli zahtevala samo za Strojanove otroke8-O .

Poglej, ne se no preveč sprenevedat.

Začelo se je že zdavnaj prej.
Začelo se je takrat, ko so se nekateri občinski župani in svetniki javno uprli temu, da bi imeli v občinskem svetu romske predstavnike.
Najbolj glasni so bili ravno župani trenutno aktualnih občin (Grosuplje, Ivančna gorica - župan Lampred je bil in je še najbolj glasen v teh zahtevah)
Pa mi ja menda ne boš sedaj razlagal, da so se svetniki in župani bali, da bi Mirko Strojan na seje občinskega sveta hodil in jih tam ustrahoval.

Ja, tko se je počasi začelo.

In potem je prvak opozicije pred parlamentom in vlado "sejal veter".

Ja, gospod J. Janša je združno, skupaj z poslancem plemenitim nagovarjal ljudstvo k državljanski neposlušnosti v zvezi z romsko problematiko 8-O

Ja valda so se potem razni Mesojedci opogmli in rekli

Ne, moji čistokrvni slovenski otroci, pa ne bodo skup s cigani hodli v šolo. Da bo pa en cigan v otroškem pretepo lohk namlato mojga klenega čistokrvnega slovenca, sosedova dekleta, ki pa še ne vedo kaj so pravi slovenci, kaj pa cigani, bodo pa pol raj za ciganom gledala ker je tak frajer, koker za mojmo pobu, ne to pa ne.

In namesto, da bi bil takrat nekdo udaril po mizi (tako kot je to naredil predsednik ZDA) in rekel,

NE, nobene segregacije ne bo

je laufala tja ena "zverinca", ki je že svojo brhko hčerkico vzgojila v maniri kako je potrebno nekatere "odpadnike" človeštva kr žive skurt in jim nekaj odrezat, in prav prliznjeno izvajala segregacijo. Za suvenirček p se je še slikal stistimi "divjaki" in bil prav ponosen na svoj "uspeh".

Ni kaj. Ulica je že zdavnaj pokazala vso učinkovitost, kar se romskega vprašanja tiče.

In prav nobenega naključja glih več ne vidim, ko so celo politiki ob prvih izbruhih vaških straž, kateri ni nihče preprečil (je pa odselil družino Strojan) uporabljali besednjak

"V Postojno so se preselili (beri - smo jih) prostovoljno. To je le začasno, dokler ne najdemo dokončne rešitve zanje."8-O

In ob takšnem besednjaku (kdo je že imel v zgodovini takšnega), ki ga je uporabljal minister, zadolžen tudi za romsko problematiko, skupaj z okoljskim ministrom, mi ti poskušaš dopovedat, da pa je bil Ambrus zgolj osamljen primer, sprovociran skozi 12 let trpljenja "domačinov".

Ja, pa a si res domišljaš, da smo vsi tko neumni in ne vidimo kaj se dogaja.:|

In očitno si prebivalec Ambrusa zadnjih 12 let, da lahko sodiš o 'lažni ogroženosti'. Ali pa si samo prebral, kaj piše v mladini?

Ne, nisem ravno prebivalec Ambrusa, dasiravno tudi nisem ravno zelo daleč stran.
Povrhu vsega pa sem v tisti okolici praktično vsak teden vsaj dvakrat.
Ja, osebno poznam nekatere, ki so se udeležili teh "vaških straž". In ko sem jih povprašal kdaj so se nazadnje srečali s Strojanovimi sem dobil nenavaden odgovor

#Sploh se nisem, pa saj to sploh ni važno. Zakaj me to sprašuješ#

Na nadljne vprašanje, kaj so jim konkretno hudega storili pa odgovor

#meni osebno nič, slišal pa sem da so ...bla...bla...bla#
itd.

Ko se je zgodilo neizbežno (rušenje nelegalnih objektov, pa mi isti model uleti za šank in časti cel bife ...8-O

razlog!?!

#pa so jih zrihtali, bando cigansko# sic.

Zato, ne mi no nakladat. Preblizu tega kraja živim, da mi boš kaj preveč razlagal.

A, zaradi poštenosti velja vendarle nekaj pripomniti.

Poleg zgoraj opisanega primera, je veliko tudi drugače mislečih. Pravzaprav na veliko srečo, skoraj večina.

Nenazadnje občina Ivančna Gorica premore vendarle malce več kot tistih 300, maximalo 400 prebivalcev + enga Muhića.

Žal, pa so tisti, ki cvičkajo ob tabornem ognju vaških straž agresivni tudi do svojih sokrajanov, če se z njimi ne strinjajo, to pa.
Sem tudi to videl na svoje oči.

A te še kaj zanima.

Segregacija v vrtcu? Misliš ono, ko so rekli, da a ne bi dali romske otroke v poseben razred, ker imajo blazne probleme z osnovnimi stvarmi in tako držijo cel razred nazaj? Torej moremo v imenu enakosti na vsak način imet v vsakem razredu po par romskih otrok, pa kaj, če jim osnove delajo probleme, pa kaj, če zato cel razred trpi (pa ne mislim zaradi ustrahovanja), pa kaj, če more učiteljica snov pol počasneje razlagat, pa kaj, ...
Imajo otroci pač razliko že v štartu. To tako je in tu nobeno leporečje ne pomaga. Če pa nekateri vidite v vsakem poskusu, da bi nekaj naredili za te otroke (učiteljica, ki bi na skrbi imela samo nekaj romskih otrok, bi jih lahko več naučila, kot učiteljica, ki mora hkrati mirit še dvajset drugih) le še en poskus te države, da bi prakticrala nacistične ideologije...ste pa paranoiki, da vam ni para.

Torej je cel Ambrus podlegel neki 'skupinski psihozi'? Romi pa so bili ves čas pridni, so pač samo napačne narodnosti?

Takih tipov, kot si ga opisal, je pa povsod dovolj. Tudi med romi bi jih našel. Kar pa še vedno ne pomeni, da je vse skupaj le izmišljotina, da bi naredili 'dokončno rešitev'.

Imajo otroci pač razliko že v štartu. To tako je in tu nobeno leporečje ne pomaga. Če pa nekateri vidite v vsakem poskusu, da bi nekaj naredili za te otroke (učiteljica, ki bi na skrbi imela samo nekaj romskih otrok, bi jih lahko več naučila, kot učiteljica, ki mora hkrati mirit še dvajset drugih)

Ne, noben paranoik nisem.

Me pa zanima, kako je možno, da so samo romski otroci tisti, ki so že v štartu slabši od klenih domačinov.

Poleg tega, pa gospod Mesojedec ni izpostavljal tovrstnega problema. Njegova (in njgovih somišljenikov) ideja je bila jasna in nedvoumna.

Njegovi otroci ne bodo hodili v šolo skupaj s "ciganskimi". Če država tega ne bo uredila, bodo to oni uredili po svoje.

Zato se že končno nehaj sprenevedat.
Rasizem in na njem temelječa sgregacija se je žal pričela tolerirati (vsaj javno) že na tistem primeru.

Me prav zanima tvoja teorija glede tega.
Če je rasistična, je nikar ne razlagaj, ker jo že poznam. o.k.

KandazaR ::

No barakuda iz kje pa točno si. Seveda če to ni državna skrivnost. Da vidimo kolk tvoje izjave držijo.
Konec koncev pa mislim da je družini strojan v novem domu veliko bolje (imajo veliko stvari, ki jih prej niso imeli). Tako da res ni nobenega razloga, da se tukaj še naprej prerekamo kaj se je zgodilo, kdo ima prav, itd. Tukaj se lahko prepiramo še 100 let pa nebomo nič dosegli.

svecka ::

@Barakuda1

povej točno v katerem kraju živiš da vidimo koliko si blizu Ambrusa. Jaz sem iz Ivančne Gorice in vem iz lastnih izkušenj kako je z romi. Sem se srečal z njimi in imam dobre/slabe izkušnje, glede družine Strojan nimam izkušenj. In čer tako dobro poznaš Ambrus in prebivalce mi lahko zaupaš s kom si govoril, si govoril s katerimi žrtvami?

In občina Ivančna gorica šteje 14.000 ljudi in ne 300 , kakor ni župan župan Lampred ampak Lampret. Btw jaz nisem volil zanj, saj je imo predolgo župan. Ti nič ne poznaš razmere v občini, zato ne bleblaj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Torej je cel Ambrus podlegel neki 'skupinski psihozi'?

Ne, ne cel. Samo del. Del pa jih je tako ali tako bilo aktivistov.

Večina se tudi ni udeležila teh vaških straž o.k.

In mimogrede. Nehaj mi podtikati.
Do sedaj nisem še nikjer zapisal, da pa so bili kar vsi člani družine "angelčki".

Ampak, ko pa mi enačiš dojenčke, šolske in predšolske otroke in dekleta, komaj godna za ....hhmm, me boš pa težko prepričal o kašni strašni ogroženosti domačinov nasploh in kar na počez.

svecka :)

Daj si no še enkrat preberi moj prispevek.

Saj ravno zato, ker občina Ivančna Gorica premore malce več prebivalcev od tistih 300 - 400 vaških stražarjev, vam poskušam dopovedat, da to ni stališče vseh občanov.

Kar se pa vašga župana tiče ...he-he, a misliš da ga res ne poznam.
Hja, gaspod ravnatl se porajta. Pa še za vlcga kulturnika se ma, ko pa vsako leto gaspodovo na Muljavi Krjavla špila.
Zgleda, da mu je una vloga en mau u glavo stopla, a ne.

Tko da neč bat, ga kr dober pozna ;)

Od kje točno sem, pa ti iz povsem osebnih razlogov pač ne povem, ti pa zdaj vrjem al pa ne, a poznam tiste kraje al ne.

Za lažjo orjentacijo, kaj poznam in kaj ne (tega ni na googlo :D :D )

Hja, greva tkole

vsem znani Jap in sobotni plesi, furman, keglček, Debeli hrib in vikendi na njem :D , pa slaščičarna sidro ...pa še bi lohk na števal, pa nima smisla, a ne ;)

KandazaR ::

To je čisto na drugmu koncu občine. Tako da do tam ta problemetika niti segla ni.

No, potem sem jaz takrat narobe razumel.

Drugače nisem nikjer zapisal, da so samo romski otroci slabši.

In moja teorija? Ne, nima nič v zvezi z genetiko, obliko lobanje,... Jaz bi rekel, da je njim prioriteta vse kaj drugega, kot izobrazba, potem služba in iz tega kolikor - toliko lagodno življenje. IMO oni premalo cenijo izobrazbo, premalo doma naredijo, da bi se naučili brat, pisat itd. Pač živijo tako, da v tem ne vidijo nobene prednosti in zato se jim za izobrazbo fučka. Zato bi jaz dal take, skupaj z drugimi, ki imajo težave, v manjše skupine, kjer bi se jim učiteljica lahko bolj posvetila in prilagodila, ne da bi ob tem trpeli drugi. Ali pa naredil zanje dodatni pouk.

To je čisto na drugmu koncu občine. Tako da do tam ta problemetika niti segla ni.

Hja, to je sicer res. Ampak res je tudi, da je kr nekaj "modelov" ravno iz tega dela občine sodelovalo pri vaških stražah.
Tud un model, ki je častil cel bife je bil iz tega druzga konca občine.

Kakšno razlago pa v tem vidite?

Buggy ::

Tud un model, ki je častil cel bife je bil iz tega druzga konca občine.

Kakšno razlago pa v tem vidite?

..in kaj konkretno te tukaj zamima. Delas morda kaksne povezave, ki jih ni potrebno?

Stvar teorizirati in spremljati iz svojega "spinalisa" je verjetno najlazje kajneda?
Sicer pa je to tipicno za t.i "strpneze". Dokler jih stvar ne tangira imajo usta polna nekih svojih ideologij, ki se jih se sami drzijo samo takrat, ko jim tako tudi pase.

Kot sem rekel...stvar ni crno bela...in ne vem zakaj se v njo vtikajo ljudje kateri niso bili s tem kakorkoli oskodovani.
Zalostno je pa res, da se je je zacelo okoli tega tako polemizirati ravno sedaj. Saj problem je bil prisoten ze prej.

edit:
napače

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()
««
45 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786525 (4552) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
323019 (1761) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776574 (5587) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012217 (8665) čoko

Več podobnih tem