» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
40 / 51
»»

MadMicka ::

lufthammer, moram priznati, da ne poznam dovolj tovrstnih predpisov. Zato te prosim, da poveš, v katerem uradnem listu je objavljeno, da če imaš šotor na svoji zemlji v okolici Ambrusa, da moraš plačati turistično takso?

p.s.: Sicer je to povsem nepomembno, pa vendarle...

Brane2 ::

JA, to se je tudi meni zazdelo rahlo čudno.

Saj ne, da ne bi smel imeti takega avta. Le prej je razlagal, da živi malodane od zraka in vode, sedaj pa ima na avtu škode za maljon.
On the journey of life, I chose the psycho path.

krneki0001 ::

Pa sej cigani ne lažejo, ane?

lufthammer ::

MadMicka npr. v Cerknici:

http://katalog.cerknica.si/download.php...

Gorenjci so še strožji.

luli ::

Zgleda, da bodo res mogli plačati turistično takso. Sicer pa kaj je lepšega kot biti celo leto na dopustu? Micka jih boš povabil k sebi, če bo zima huda? Ne ne smeš rečt, saj bi bil potem ksenofob!

ČIP 008 ::

Edina prava pot iz nastale situacije je sledeča: 1 vrnitev Strojanovih nazaj
2 čimprej poiskati novo nadomestno lokacijo
3 porušiti objekte
Mislim da bi bila ta varijanta sprejemljiva za obe strani in tudi pravilna!

Ja, eno je poleti postaviti šotor na vrtu, da se otroci igrajo in se oprema pregleda pred dopustom, nekaj drugega pa je organiziranje tabora s sanitarijami, poljsko kuhinjo in vsem, kar en kamp mora imeti. Ne gre kar po domače, če ne želiš po enem mesecu tropa tuberkuloznih otrok v bolnici.

perci ::

Barakuda, barakuda. Če se hočva it definicije. Kaj je država?

Država v širšem pomenu je nek teritorij na katerem živijo državljani, ki preko državnih organov (državna uprava v ožjem pomenu) izvršujejo na tem območju oblast.

Državo pa zastopa VLADA. Da, vlada. Vlada sklepa pravne posle v imenu države. Ne se zdej ven vlečt. Lepo priznaj, da si se zmotil in da država ne more podarjati zemlje. Še avtomobila ali omare ne more podarit, kaj šele zemlje.

Zdej lahko ti še 5krat napišeš, da država ni isto kot vlada. Ampak tudi parlament ni isto kot država. Parlament je samo ena izmed treh vej oblasti, tako kot VLADA.

Ampak če nekdo reče, da mu je država podarila zemljo, SE VE, kdo je bil podpisnik darilne pogodbe. VLADA.

Zgodovina sprememb…

Ta odlok, ki sicer nima veze z Ambrusom, ureja taborenje na javnih površinah in ne na zasebnih! Torej v Občini Cerknici na svoji zemlji lahko postavim šotor.

luli, tebi tudi niso preveč jasni pojmi kot npr. ksenofob, rasist ipd., mar ne? Nič hudega, ti bomo razložili. Ksenofobija pomeni strah pred tujci. In, jasno, ne moreš za vsakega, ki nima pod svojo domačo streho vsaj enega tujca, trditi, da je ksenofob. To je taka preporsta logika, da ne potrebuje posebne razlage. Če tudi tega ne razumeš, povej, pa bomo nadaljevali.

svecka ::

Jaz lahko rečem samo f you Strojan family, vse imate na razpolago in še več boste dobili, jaz pa bom moral garat za ubogo bajto in jo odplačevat celo življenje. Zemljo mam, sam kaj mi to pomaga ker je nezazidljiva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

svečka, vsi smo enaki pred zakonom. Če želiš, lahko nehaš hoditi v službo, imaš pet ali šest otrok, in živiš od socialne. Ne bo ti treba plačevati kazni za prekrške, ker ne boš imel denarja. To so dobre strani. Seveda pa moraš obenem sprejeti tudi slabe strani. Živel boš na robu družbe, imel boš nizke dohodke, ki bodo zadostovali za najcenejšo hrano in najcenejšo alkoholno pijačo. Živel boš raztrgan in umazan. Ljudje, ki te bodo videli na ulici, se te bodo sramovali. Če želiš, izvoli.

Kot prvo nisem svečka, tak da ne sklepaj na prvo, moj nick se drugače imenuje, kot drugo nismo vsi enaki pred zakonom. Oni imajo posebne privilegije. Kako lahko človek naredi izpit za avto, če pa je nepismen, poleg še polno drugih stvari. Zakaj jim socialna ne vzame otroke (glede na socialno stanje bi morali narediti) in da tistim revčkom ki otrok ne morejo in čakajo po 10 let na otroka, zakaj ne hodijo v šolo, če je z zakonom določeno da morajo, itd. Jaz sem hotel samo povedati da je velika razlika med tistimi ki delajo, tisti ki nočejo delati in tisti ki ne morejo delati. Sedaj so vsaj tiste ki nočejo delati nekako omilili, daj je z zakonom določeno da si lahko brezposelen največ 3 mesece, potem pa moraš delati, pa četudi drek ješ na cesti, ker drugače si odpisan od države.

Sploh pisal več ne bom kle od zdaj naprej. Bomo že videli kaj bo čez nekaj mesecev let ko boste odpirali novo temo "Demokracija na Novomeški način". Sam tam bo bolj krvavo, bodo kalašniki pel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

svecka :) :
- tudi če bereš slabo, ti lahko vprašanja preberejo na izpitu iz CPP
- sodišče lahko otroka odvzame le v izjemnih primerih. Če so starši revni in nekulturni, to ni takšen izjemen primer. Primer bi bil npr. spolna zloraba otroka, podhranjenost otroka, močan in reden tepež in še kaj takega.
- brezposelen si lahko celo življenje. Kaj zate pomeni, da si odpisan od države, ne vem. Ampak, res pa je, da kot brezposelen ne dobivaš socialne pomoči, če ne iščeš dela. Zato ti pa pravim, da začni delati otroke. Za njih dobiš toliko in toliko ne glede na to, če delaš ali ne :)

>>>>Ta odlok, ki sicer nima veze z Ambrusom, ureja taborenje na javnih površinah in ne na zasebnih! Torej v Občini Cerknici na svoji zemlji lahko postavim šotor.

Glej, samo še tokrat, ker te ne mislim učiti branja.

5.člen

Dovoljenje upravne enote se lahko izda, če so izpolnjeni naslednji splošni pogoji:
– soglasje lastnika oziroma upravljalca zemljišča,
– soglasje Občinske uprave občine Cerknica,
– soglasje zdravstvenega inšpektorata,
– potrdilo o plačilu turistične takse.

Ni dovolj, da da lastnik soglasje. Če bi bilo, bi imel poleti cel Bohinj pod šotori, a ni logično? Vprašaj kakšnega pravnika.

Lahko pa še tole prežvečiš, bo kakšna lučka na koncu tunela zasvetila.

Uradni list RS, št. 32/93), Uradni list RS, št. 72/93, 6/94 – odločba US RS št. U-I-13/94-95, 45/94 – odločba US RS št. U-I-144/94-18, Uradni list RS, št. 57/94, 14/95, 20/95, 63/96, 73/95, 9/96, 39/96, 44/96, 26/97, 70/97, 10/98 in 74/98), Uradni list SRS, št. 25/83, 36/83, 42/85, 2/86, 47/87, 5/90 in Uradni list RS, št. 10/91, 13/93, 61/96, 35/97, 45/97, 73/97, 87/97, 73/98, 12/99 US RS in 59/99 US RS),

Sej imaš verjetno prav. Občina verjetno lahko tudi lastniku zemljišča prepove, da postavi šotor na svojem zemljišču. Vprašanje pa je, če so to že storili v Ambrusu in vprašanje je, če je tu zakonski okvir. Varovanje okolja v večini primerov ne bi prišlo v poštev, vzdrževanje javnega redu in miru verjetno tudi ne. Marsikateri občinski odlok namreč ni zakonit. Zdej, če je kdo tule, ki se spozna na to problematiko, na dan z besedo.

MadMicka : ne verjetno sigurno! Nobenega vprašanja ni tukaj več. Če hočejo pošteno živeti kot je izjavo v polomljeni sloveščini Mirko zadnjič na TV bodo mogli začet plačevati prispevke!

Barakuda1 : Sem rekel, da manj piši, ne pa da s vsakim prispevkom negiraš tistiga, ki si ga napisal 3 dni prej! Zgleda, se je že malo zaciklalo.

Keyser Soze ::

Tak zakon sprejme državni zbor, ki ima pri sprejemnaju zakona en sam limit. To je Ustava. Če ni ustavnih ovir, lahko torej državni zbor tak zakon sprejme. Ne bi bilo prvič.

ČE sprejme tak zakon. OMG. Kakšno vlečenje za nos. Lahko se delaš norca iz koga drugega. Tu se pa res ni treba.

Tudi mi lahko pobijemo tele rome tule doli. Le malce je treba spremenit ustavo in potem še kakšen zakon pa bo. Ne vem no. Lahko se delaš butca iz sebe. Iz drugih pa res ni treba tega počet.:|

Skratka, Barakuda je usekal mimo po celi liniji. Ali je to posledica neznanja ali samo posledica nepozornosti. Ne vem. Lahko le sklepamo, da ni vedno za verjet tistemu kar pove.

P.S.: Žal nimam časa, da bi prebral vse poste, ki jih napišete. Glede na to koliko bedarij je treba prebrat. In tistih 10 minut na dan ko sem tule gor se lahko posvetim le tistemu kar me resnično moti. In to je tisti odgovor Barakude v tej temi, kjer izrecno navaja, da lahko država nekomu nekaj da z darilno pogodbo.:|
OM, F, G!

poweroff ::

Na NEPOSREDNO nasilje se imaš pravico braniti. Temu se reče silobran.
Samo da smo si na jasnem..tudi na nasilje drugih oseb, ne samo Dolenjcev? Mogoce celo Romov?

O, ja. Tudi Romov.

Ampak samo ČE JE NEPOSREDNO nasilje.

Zakaj potem ne obsojaš npr. izbrisane, ki se valjajo po cestah v Ljubljani, mirovnike, antiNatovce... ki zaprejo glavno mesto in se derejo kot žvali?
Če me ne ogrožajo neposredno - torej ne poiskusijo izvleči iz avta, itd, pač pa samo predstavljajo pasivno oviro, jih nimam pravice napasti zakaj (oz. se braniti). Imam pa pravico poklicati policijo in zahtevati, da jih odstrani.

S to razliko, da policija antinatovce in umetnike (npr. iz Goričkega) hitro in učinkovito odstranjuje, desničarstkih "protestnikov" pa ne.

Sicer pa Baracuda1 + Mathaj + kakih 99998 norcev, vsak da 2000 SIT in Strojčkom lahko kupite novo hišo! Jaz pa za njo ne prispevam niti 1SIT! Pa še v parlamentu se ne bomo prepirali. Pa še dušo si lahko z Mathai-om opereta.
Prav. Ampak jaz pa ne bom dal niti tolarja za odškodnine, ki jih bo Strojanovim in Izbrisanim prisodilo Evropsko sodišče za človekove pravice. To boste plačali desničarji, ki ste problem zakuhali. OK?

Je pa zanimivo nekaj. Vrnila se je mama Strojan z nekaj otroki. Torej "nekriminalni del družine". In kaj se je zgodilo? Folk je protestiral tudi proti njim! Zdaj ste se pokazali dvoličneži. Ni res, da Ambrušani nasprotujejo samo "kriminalnemu delu družine" - nasprotujejo vsem! Tudi otrokom, ki imajo le to "napako", da so Romi.

P. S. Danes sem videl zanimivo karikaturo - ko policaj sprašuje ljudi zakaj so ga zaustavili, pa mu ti odvrnejo, da jih baje vodi neki ROMšek. :D

--popravljen bold.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poweroff ()

Aggressor ::

Matthai je spet zabaven.

Ne, ni se vrnil zgolj ženski del družine, ampak tudi vsaj dva moška člana. Poleg tega ti vedo ljudje povedati, da zna tudi Jelka dobro vihteti AK-74. Pa spet si očitno prezrl, da ti tudi njihovi dvanajstletniki brez problema izpraznijo celo hišo. Kot tudi to, da Ambrušani protestirajo čisto mirno in še to, da imajo vso legitimnost: ker je očitno, da vlada ničesar ne rešuje, ampak čaka, da se stvari rešijo "same od sebe".
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

jozek ::

Najbolj nestrpni so nenestrpni!:D :)) :P
Sicer ne razumem čist predzadnjega posvta, ker je preveč nametan ampak gre za precej polarizerano debato.
Od kje vam gržnja z odškodninami? Država temelji na nekih zakonih, ti zakoni predstavljajo nek okver v katermem moremo vsi živeti. Ta okver pa mora biti d sploh lahko vsi živiomo. IN če že imamo zakone naj tio veljajo za vse. Dovol imam časov, ko smo bili vsi enakopravni, samo da so bili eni še bolj enakopravi nekateri pa so bili že kar pravi...
Res se sedaj pretirava z proti romsko nestrpnostjo. Ampak ste se kdaj vprašali od kje ta nestrpnost pride?!? ;( ;( Veste da mi nismo živeli 50 let v demokratični Nizozemski. Slovenc je bil v Jugoslaviji zatiran.

Obtožujete neke desničarje. Jaz še nisem srečal slovenskega nacionalista (v zdravem pomenu besede), še narodno zavednih ni veliko.
Prveč je brezoblične brluzge ki ji nobena stvar ne pomeni nič razen lastne riti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jozek ()

somebody16 ::

Je pa zanimivo nekaj. Vrnila se je mama Strojan z nekaj otroki. Torej "nekriminalni del družine". In kaj se je zgodilo? Folk je protestiral tudi proti njim! Zdaj ste se pokazali dvoličneži. Ni res, da Ambrušani nasprotujejo samo "kriminalnemu delu družine" - nasprotujejo vsem! Tudi otrokom, ki imajo le to "napako", da so Romi.

Si mogoče pomislil, da so se vrnili na vodovarstveno območje?. In poleg tega se ni vrnil samo nekriminalni del družine. Krajani so mirno protestirali. Tista steklenica oz. kamen, ki pa je priletel v policijski avto pa je posledica nekega posameznika, ki se ne zna brzdati. Verjemi mi, da ni bil Ambrušan.

In še enkrat NE porotestiramo in nimamo nič proti ROMOM (ROMOM) ampak proti kriminalnemu delu družine Strojan. Ta kriminalni del družine ima tudi zasluge pri tem, da se na tem območju zbirajo tudi drugi kriminalci (Čmak in ostali kriminalci iz drugih romskih naselij - ni nujno da so romi ). Torej gre se za to, da hočemo preprečiti zbiranje kriminala na območju KS Ambrus, in NE (NNNNEEEE) zbiranja romov na tem območju.

Ne vem zakaj mi spell checker podčrta besedo rom z redečo.Verjetno bi bilo bolje, da napišem cigan saj mi v tem primeru besede cigan ne podčrta rdeče.Mogoče pa bi bilo potrebno popraviti naš pravopis. -> to je samo zanimivost in ne pomeni, da jaz ali pa kdorkoli od mojih sovaščanov - torej prebivalcev Ambrusa sovraži rome - daleč od tega!!!!!!!

Lahko noč!

jype ::

somebody16> Tista steklenica oz. kamen, ki pa je priletel v policijski avto pa je posledica nekega posameznika, ki se ne zna brzdati. Verjemi mi, da ni bil Ambrušan.

Ne verjamem ti.

Po moje ste vsi Ambrušani isti. Vsi mečete steklenice, ker jo je en enkrat pri vas vrgel. Tako sklepanje se mi zdi povsem logično in smiselno, zato čisto razumem, da če vam je kdaj kradel ali grozil kakšen rom, da potem smatrate, da so vsi romi taki, brez izjem.

No, potem čez čas ugotovite, da vam samo Strojanovi delajo resne težave.

Še kak teden, pa se izkaže, da le nekaj članov družine izvaja teror, ostali se pa sicer pridno učijo.

Izkaže se tudi, da _nihče_ od Amburšanov ni dovolj pismen, da bi pr državi sprožal postopke, ki bi zadevo lahko rešili na kakršenkoli civiliziran način. Ker če bi en sam bil dovolj pismen, bi ti postopki bili sproženi.

somebody16> Torej gre se za to, da hočemo preprečiti zbiranje kriminala na območju KS Ambrus, in NE (NNNNEEEE) zbiranja romov na tem območju.

To je naloga države. Glede na to, da že imate precej materialnih dokazov, tako za aktualno kriminalno zbiranje in sam kriminal, kot tudi dokazov, da ste vse to že večkrat prijavili, državni organi pa niso ukrepali, kot jim nalaga zakon, lahko mirno vložite tožbo zoper državo. Zakaj še niste? Če ste že, pa je od tega minilo predolgo časa, lahko zdaj mirno vložite tožbo zoper državo na evropskem sodišču za človekove pravice. Odškodnine so lahko kar prijetne, in čeprav grejo tudi iz mojega žepa, bom zadovoljen, ko vam jih bodo izplačali. Ampak za to se morate pobrigat sami, jaz nisem odvetnik in vam ne morem pomagat.

aljazh ::

Upam, da tole ni off topic, sicer naj pristojni pobrišejo ali pa napravijo fork.

V dogajanje okoli vaških straž, njihovega odobravanja s strani županov in nenazadnje odnosa lokalnih prebivalcev do Romov se prav lepo vklaplja en novo sprejeti zakon, katerega sprejemanje je minilo prav v senci dogodkov v Ambrusu. V mislih imam zakon o občinskem redarstvu, ki občinskim redarjem podeljuje številna pooblastila, ki jih je doslej imela le policija (med drugim tudi uporabo prisilnih sredstev in pravico pridržanja). Seveda je potrebno dodati, da imajo občinski redarji pogodbo o zaposlitvi sklenjeno z občino in ne državo. V luči dogodkov v Ambrusu in na Kočevskem si tako najbrž ni težko predstavljati različne scenarije, ko bi bila lahko nova pooblastila občinskih redarjev s strani lokalnih oblasti zlorabljena za doseganje ustavno nedopustnih ciljev.

somebody16 ::

Vem.. naloga policije je da preprečuje zbiranja, kriminala. To je res. Očitno pa v našem primeru policija ni bila dovolj učinkovita, ker v nasprotnem primeru ne bi imeli razloga za protestiranje.

Vsem, ki trdite, da bi morali iti po pravni poti, dam prav. Tudi moje mnenje je tako. Vendar poglejte... Pošiljali smo pritožbe in prijave 12 let pa se ni zgodilo nič. Če ne bi bilo teh protestov, se še vedno ne bi zgodilo nič. Sedaj so vsaj začeli reševati ta problem, ki se je pojavil več let nazaj.

V luči dogodkov v Ambrusu in na Kočevskem si tako najbrž ni težko predstavljati različne scenarije, ko bi bila lahko nova pooblastila občinskih redarjev s strani lokalnih oblasti zlorabljena za doseganje ustavno nedopustnih ciljev.

Tega ne smemo dopustiti nikjer v Sloveniji.

Obtoževali ste nas ker smo na podlagi Strojanovih sklepali o ostalih Romih. Sam se v začetku napisal, da krajani nimamo nič proti Romom, imamo pa proti kriminalnim Romom in prav tako proti kriminalnim Slovencem. Nikjer nisem napisal da Rom ne sme biti moj sosed. Verjetno so kakšni Romi boljši ljudje kot kakšen Slovenec. Nikakor pa to niso Strojanovi.

Torej obtoževali ste nas, da smo zaradi Strojanovih proti vsem Romom, govorili, da to ni pravično, da smo rasisti in ksenofobi. Zakaj potem, jype, zaradi enega krajana posplošuješ na vse Ambrušane?

T0MA2 ::

jype, torej zdj po novem so vsi ambrusani nepismeni, tudi agresivni (med drugim tudi otroci), in so tut oni krivi da imajo strojanove za sosede. Medtem ko na drugi strani so Strojanovi na robu prezivetja, njihovi otroci se trudijo ucit po svojih najboljsih moceh, sam jih ocitno v solah tepejo in kaj podobnega, da se zelo neradi vracajo v solo. Aja pa nimajo ucbenikov, ker njihovi starsi vse porabijo za golo prezivetje.
Ja pa se kradejo ampak to zato, ker jih mi prisilimo v to, torej ker jim nic drugega ne ostane, ker drugace bodo sli brez vecerje spat.
tako stalisce hoces ti men prodat al kaj ?

T0MA2 ::

Seveda pa ti ne poznas nobenega roma iz dolenjske, tko da sploh ne ves kaj si oni mislijo.

jype : zanimivo sklepanje

Potem lahko sklepam jaz takole :
Nekoč sem poznal enega partijca, ki si je kupil diplomo v Kumrovcu za državljanstvo pa je odštel 500 SIT (2kg krompirja). Sedaj sem slišal, da se zelo zavzema za Strojčke. Torej ti si prevarant brez priznane diplome, foter pa je odštel 500SIT, da si dobil slovensko državljanstvo. Saj veš eden taki vsi taki!

Ne, TOMA2, hočem ti dopovedat, da je tako bilo stališče "zagovornikov" Ambrušanov ob začetku teme.

Jaz mislim, da so tako Slovenci kot Romi že večkrat stopili čez tisto črto, kjer bi jih policija morala pridržati (vsaj do streznitve), pa jih očitno ni.

Jaz mislim, da bi morali Ambrušani terjati od države vse, kar bi država morala po zakonih zagotavljati.

Pa da vam ni jasno, da otroci ne morejo odgovarjat za svoje starše, da pa mora za otroke, če zanje ne skrbijo starši, poskrbeti, lej no, spet država.

somebody16> Pošiljali smo pritožbe in prijave 12 let pa se ni zgodilo nič. Če ne bi bilo teh protestov, se še vedno ne bi zgodilo nič. Sedaj so vsaj začeli reševati ta problem, ki se je pojavil več let nazaj.

Ampak problem še vedno ni rešen. Še slabše, problem se je konkretno zakompliciral, država je celo naredila nekaj strahotnih napak, med drugim je kršila človekove pravice in lastno ustavo.

Kakšno korist so torej prinesli "protesti"?

Jaz ne vidim nobene.

luli> Potem lahko sklepam jaz takole :

Saj ti sklepaš tako. Ker se pri Strojanovih zbirajo kriminalci, se ti zdi prav, da naženete Strojanove. Pa ne tistih, ki so kriminalci. Ne. VSE Strojanove. Oh, pardon, niste jih nagnali. Samo zbrali ste se tam in gledali v luft, oni so pa potem prostovoljno odšli.

jype : Ti si en veliki naivnež! Sicer, pa v čem še ti sploh vidiš problem? Strojčki so na svojem, država bo podrla barake, ljudje, ki so demonstrirali s silo bodo kaznovani, mati Strojček je rekla, da so zadovoljni, da jih čuva policija,... Pa ne mi zdaj trobit, da pravna država ni začela delovati.

Ti pa lahko zdaj začneš zbirati denar po Ljubljani (ker tam ste itak najboljši) in ga neseš Strojčkom. Kdo ve, mogoče pa se bodo naslednjo zimo namesto v stoenkah vozili s Patriami. Sicer pa itak dvomim, da te je toliko v hlačah, da bi prispeval 20.000 SIT za Strojčke. Če pa si faca pa prispevaj in pokaži skenirano potrdilo. Potem ti priznam da si dober po srcu. Bodi nam vzgled.

jype protesti so prinesli eno stvar - država se je končno začela ubadat tudi s tem pozabljenim koncem slovenije. In zdej bo mogla nadoknadit ogromno zamujenega.

Ampak verjetnost da bi Ambrušani še kdaj zaupali v pravno državo je pa zelo majhna.

jype : država je celo naredila nekaj strahotnih napak, med drugim je kršila človekove pravice in lastno ustavo.

Kdo pa je državi te kršitve dokazal? Stalno hočeš neke dokaze, tokaj pa podajaš neke trditve, ki so samo v tvoji glavi. In katere pravice naj bi to bile?
Pravica do črne gradnje? (DOKAZANO, DRŽAVA DALA ODLOČBO O RUŠENJU)
Pravica do neplačevanja računov? (DOKAZANO DAVČNA TERJA POSAMEZNIKE DRUŽINE STROJAN)
Pravica do strelnega orožja? (Za to sem mislil, da je mi nimamo.) (DOKAZANO POLICIJA JE PRI RACIJI NAŠLA PIŠTOLO)
Pravica do vožnje brez vozniškega izpita? (DOKAZANO)
Pravica do vožnje z neregistriranim in neizpravnim vozilom? (DOKAZANO)
...?

P.zda naša država jim res krši pravice.

DODANO : Daj povej mi katero sodišče (povdarek na sodišče) pa je te kršitve Sloveniji dokazalo? Ti pa Baracuda1 mogoče? Nisem vedel, da če si moderator na SLO-TECHU da lahko hkrati tudi obsojaš na podlagi lastne presoje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: luli ()

>>>>Po moje ste vsi Ambrušani isti............

Jype je zašpilil klobaso in gremo lahko od začetka.

Torej, nekoč so v hosti pri Ambrusu živeli Strojanovi, a jih je nehvaležna tolpa domačinov, ki ji niso bile všeč kraje, izsiljevanja, streljanja, pognala v kruti svet. Država se je 12 let trudila rešiti problem, a so ji nepismeni Ambrušani vseskozi nagajali, ji razbijali šipe in porivali terence s ceste......

Ja, tko nekako. Lufthammer je povedal isto, kot recimo nebivedu in luli, samo z druge perspektive.

Komu bi človek verjel? Nobenemu od teh.

Torej?

luli> Kdo pa je državi te kršitve dokazal? Stalno hočeš neke dokaze, tokaj pa podajaš neke trditve, ki so samo v tvoji glavi. In katere pravice naj bi to bile?

Da je kršila človekove pravice je ugotovil spoštovani komisar. A je to tudi dokazal, je stvar sodišča, tako da res, sem povedal narobe: država naj bi kršila človekove pravice.

nebivedu> jype protesti so prinesli eno stvar - država se je končno začela ubadat tudi s tem pozabljenim koncem slovenije. In zdej bo mogla nadoknadit ogromno zamujenega.

Jaz ne vidim nobene rešitve, le nove probleme (in večje).

Ko bodo zares podrli tiste barake, ko bodo obravnavali vsa kazniva dejanja in tudi ustrezno kaznovali storilce, bo to prvi korak k rešitvam.

Zaenkrat vse skupaj zgleda bolj kot nazis vs. strojan: how to get media not to write about important issues.

Kaj ni izsiljevanje kaznivo dejanje? Zakaj pa potem Mirko Strojan javno izsiljuje državo, da če mu bodo porušili hišo, da bo tožil državo. Meni to deluje kot izsiljevanje.

Ziga Dolhar ::

svecka se seveda šali :-).

Napoved sodnega zatrjevanja obstoja neke pravice (pa naj bo ta utemeljena ali neutemeljena), seveda ni "protipravna grožnja".

Kaže pa v bistvu na to, da bo Mirko uporabil pravna sredstva, ki so mu v tej državici priznana.

Storil bo nekaj, kar se protestirajočim Ambrušanom in nebiveduju, ki ni zahteval kazenskega pregona onega mladoletnika, ni zdelo vredno truda.
https://dolhar.si/

TESKAn ::

No ja, govorjenje, kako bo ambrus gorel, pa so grožnja.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Sindikat nezaposlenih slovenije bo v prihodnjih dneh vložil gospodu janši zahtevo po odstopu celotne vlada zaradi slabega ravnanja do pristnih, nezaposlenih slovencev, ki bi delali ali ne morejo.
V preteklih tednih se počutijo zelo zapostavljeni zaradi zadnje čase pogosto omenjene etične skupine.
Geslo zahtevka: Dajte še nam bajte, elektriko pa vodo. V nasprotnem primeru se utegnemo namazati s črno kremo za šuhe in se pridružiti omenjeni skupini, se naseliti na vodovarstvenem območju, si kupiti svoj arzenal orožja in zastraševati okoliške prebivalce.

jype : No torej sma zdaj pri tem, da država ni kršila človekovih pravic (nedolžen tako dolgo, dokler ni dokazano da je kriv). Zdaj pa še mi prosim povej kateri komisar je prišel do te ugotovitve in komisar česa je seveda pa tudi od koga je imenovan. Sam namreč o tem komisarju ne vem nič!
Da ni ta konisar zopet samo v tvoji glavi, tako kot nekatere stvari prej.

TESKAn : Da Ambrus bo "gorel", vendar zgleda da samo nelegalne gradnje. Seveda ne dobesedno. Zažigal bo bager!

Daedalus ::

No ja, govorjenje, kako bo ambrus gorel, pa so grožnja.

Prijavi na policijo. V tekih primerih pade kazenska ovadba na predlog (ne poznam točnega izraza), seveda pa boš moral podpisati zapisnik in kasneje pričati na sodišču.

Ukrepaj sam, če te moti, da policija/tožilstvo nista.

Sindikat nezaposlenih slovenije bo v prihodnjih dneh vložil gospodu janši zahtevo po odstopu celotne vlada zaradi slabega ravnanja do pristnih, nezaposlenih slovencev, ki bi delali ali ne morejo.

What a load of bullshit:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

TESKAn ::

Enako za vas, ne pa da tu žalite prebivalce dolenjske kar počez.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Daedalus ::

Enako za vas, ne pa da tu žalite prebivalce dolenjske kar počez.

? Pojasni...ker ne razumem, kaj si sploh htel povedat s tem.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Primoz ::

V redu ... stvar je sedaj taka:

S to temo smo poskusili nekaj, kar je odlično uspelo v nekaj prejšnjih ... to je minimalno moderiranje. Očitno stopnja kulture udeležencev za kaj takega ne zadošča. ZATO OD TEGA TRENUTKA DALJE V TEJ TEMI NE BO NOBENE TOLERANCE VEČ. Ker nimam volje pobrisati pol teme za nazaj, sem samo razdelil nekaj nazivov za izjave tipa: res je medvedi ne streljajo nazaj, vendar tudi oborožene premikajoče tarče[...] ne streljajo nazaj, če na njih strelja 10 ljudi naenkrat,
Mam pa enako mišljenje o farih kot o [...] - oboji kradejo zarad svojega prepričanja eni sicer pod pretvezo da ponujajo odrešitev, drugi pa zato, ker te stvari rabijo.
, Thomas, za medvede so spet uvedli mrhovišča, tko da ne delajo več škode. Treba je samo še [...] ukrotit, asimilirat in jih izobrazit, da ne bojo več teroriziral prebivalstva..

V glavnem ... od tu naprej je s tolerantnim moderiranjem KONEC.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Primoz ()

Thomas ::

Politika:

Connecting through cultures. Celebrating diversities!

Francetu Bučarju naziv "nestpneža", ker zavrača besedo "Romi" za vse Cigane. Kot Jelinčič.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sedaj se je končno še socialna zmigala, kje so pa bili pred leti?!?

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove...

Keyser Soze ::

Po moje ste vsi Ambrušani isti. Vsi mečete steklenice, ker jo je en enkrat pri vas vrgel. Tako sklepanje se mi zdi povsem logično in smiselno, zato čisto razumem, da če vam je kdaj kradel ali grozil kakšen rom, da potem smatrate, da so vsi romi taki, brez izjem.

Takole, tipičen primer človeka, ki še vedno ne dojame celotne situacije. Žalostno. Verjetno tale farsa traja že skoraj kakšen mesec. Pa nekateri še vedno nimajo niti najmanjše predstave kje je problem. Bi predlagal, da se takšni osebki umaknejo iz debate, ker ne počneju drugega kot spodbujajo nestrpnost.

Sama protekcija, ki se pa vrši s strani države do družine Strojan pa presega že vse meje dobrega okusa. Ta država je zrela samo še za tožbo.

opomba: pritožbe v pritožbe
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

To je replika na kljub stalnemu opozarjanju ponovno izrečeni pavšalni oceni, da romi kradejo, ker je zoper skupino ljudi podanih toliko-in-toliko ovadb, ne pa moje mnenje.

Iz konteksta se to lahko vidi, če pa se ne, pa naj moja tukajšnja obrazložitev služi namenu razjasnitve takšnega pisanja.
««
40 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786531 (4558) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
323019 (1761) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776575 (5588) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012227 (8675) čoko

Več podobnih tem