Forum » Omrežja in internet » Povezava WLAN in SIOL lokalnega omrežja
Povezava WLAN in SIOL lokalnega omrežja
deepsplash ::
Zanima kako lahko povežem WLAN omrežje in lokalno omrežje SIOL, ki ga imam doma, kako opremo potrebujem?
Yacksy ::
Usmerjevalnik, ki ima tudi funkcijo brezžičnega omrežja.
Shit happens
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yacksy ()
deepsplash ::
Dozdaj sem imel WLAN 10240/768kbps, katerega uporablja 10 uporabnikov in precejkrat internet dela zelo počasi še posebej upload pa tudi večkrat se mojemu gostitelju WLAN omrežja sesuje PC na katem poganja router, ker PC filtrira kanale za P2P omrežje da ne zavzamejo vsega uploada, kar se je dogajalo prej na navadnem žičnem routerju povezanem z zunanjo anteno. Prav zato sem se prijavil na še SIOL ADSL 1024/256kbps duo paket, da še telefonijo obenem malce pocenim in imam internet tudi ob izpadih ali slabega delovanja WLAN-a. Zdaj pa imam problem kako to zdaj skupaj povezat. Do zdaj sem imel podstrešju AP s pig tailom povezano zunanjo anteno. AP je z omrežnim kablom povezan s switchem na katerega imam povezana 2 PC-ja, ki sta v različnih nastropjih. 1. PC je zraven switcha, 2. pa eno nastropje nižje, kjer imam tudi glavno vtičnico za telefon, kamor bom zdaj priklopil siol sagem modem in nanj analogni telefon. Zgoraj imam tudi napeljan telefon v sobi s switchem. Če bi jaz AP priklopil kar na siol sagem modem, bi potem videl WLAN omrežje in lokalno omrežje SIOL, namreč modem bi uporabljal kot usmerjevalnik, da bi se on prijavil na internet in ne PC. Oba moja računalnika se morata videti med seboj zaradi prenosa datotek. Če to ne uspe mi ostane le še da imam vsako omrežje na svojem kablu, sam nastavitve so za vsako omrežje različne pa tudi v vsakem PC-ju je le ena omrežna kartica pa še je integrirana na matični plošči. Prosim za kak predlog, nasvet
Hvala, Igor
Hvala, Igor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568536 (5365) | c23po |
» | Siol priključek in 2 omrežjiOddelek: Omrežja in internet | 2190 (1789) | Jakka |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44070 (19610) | imallears |
» | Problem z domaco mrezo, nujno rabim pomocOddelek: Omrežja in internet | 992 (904) | Trancedeejay |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4877 (4396) | SasoS |