» »

Problem z domaco mrezo, nujno rabim pomoc

Problem z domaco mrezo, nujno rabim pomoc

Trancedeejay ::

Torej doma imamo vec racunalnikov, nekaj stacionarnih drugi prenosniki. Trije racunalniki so povezani preko kabla, drugi pa WLAN. Torej imam Sagem modem/router, nanj imam priklopljen switch in na ta switch so priklopljeni stacionarni racunalniki, zato, ker je povezava med racunalniki hitrejsa ins e recimo komot gleda film it drugega racunalnika(ko sem imel vec racunalnikov vezan samo na wlan router je pocepnil), vglavnem potem pa imam v ta switch priklopljena dva wlan routerja(Asus, SMC). Do sedaj je preko asusa vedno vse delovalo ok, ko pa vklopim smc pa nc ne dela(or zmoti nekaj asusa, ko smc-ja izklopim izklopim iz lan(kabel potegnem ven, je treba kaksen restart in zadeva se normalizira, ce vpisem IP-je v racunalnik dela vse ok, samo na laptopu mi mora avtomatsko dhcp vse ustimat, samo ne dela). Torej Sagem ima IP 192.168.2.1, Asus im na koncu 2.3, SMC ima na koncu 2.2. Recimo SMC-ju sem moral spremenit LAN IP, d se ni tepel s Sagemom, ampak hkrati je ta LAN IP za SMC-ja tudi default gateway(na asusu imam posebej opcijo default gateway, kjer imam IP od Sagema, ker preko njega laufa dostop do neta. Trenutno sem drkal nekaj po SMC in mi napise da ni povezave. Na asusu imam nastiman, da je kot AP, channel na auto......nimam pojma kaj narest. SMC je zato priklopljen, ker je boljsi signal po stanovanju(in ima USB print port), asus ima namrec anteno na strehi in nanj je priklopljen drug printer na LPT port. Vsi routerji se vidijo v mrezi.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

ThinMan ::

Mnogo komplikovano :)

En router pa mir (zunanje antene postavis pa je) :)

lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Nisi dobro prebral - Imam ze zunanjo anteno, ampak rad bi se drug ruter priklopil, da bi imel dva omrezja(bi lahko potem anteno malo drugace obrnil) in pa se USB print server, na obstojecem imam samo LPT. V bistvu je simpl samo nastavitve me mal jebajo. Glavni je Sagem na katerga je priklopljen switch na tega pa sta priklopljena oba ruterja in pa ostali racunalniki.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

amigo_no1 ::

Raje nariši še kakšno sliko trenutnega+željenega omrežja- 90% ljudi je prelenih da bi brali tvoj tekst.
Pa napiši še točen model routerjev.

Zgodovina sprememb…

Music is the key

steev ::

Kako pa imas routerja povezana do switcha, preko wan ali preko lan porta?
:|

HI
Preko LAN.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nastavitev Lan omrežja