Forum » Znanost in tehnologija » Nobelove nagrade 2006
Nobelove nagrade 2006
snow ::
Medicina in fiziologija: Andrew Z. Fire(1/2) in Craig C. Mello(1/2), za odkritje RNA interference.
Kemija: Roger D. Kornberg, za študije molekularnih osnov transkripcije pri evkariontih.
Fizika: John C. Mather(1/2) in George F. Smoot(1/2) za their discovery of the blackbody form and anisotropy of the cosmic microwave background radiation. :)
Bi lahko rekel, da so prvi dve zgoraj omenjeni zelo biotehnološko obarvani.
Več o tem na strani nobelovih nagrad, kjer najdete tudi veliko poučnih prezentacij in animacij.
Za ostale tri (ekonomija, mir, književnost) nagrade še niso bile podeljene, niti me osebno ne zanima.
Kemija: Roger D. Kornberg, za študije molekularnih osnov transkripcije pri evkariontih.
Fizika: John C. Mather(1/2) in George F. Smoot(1/2) za their discovery of the blackbody form and anisotropy of the cosmic microwave background radiation. :)
Bi lahko rekel, da so prvi dve zgoraj omenjeni zelo biotehnološko obarvani.
Več o tem na strani nobelovih nagrad, kjer najdete tudi veliko poučnih prezentacij in animacij.
Za ostale tri (ekonomija, mir, književnost) nagrade še niso bile podeljene, niti me osebno ne zanima.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
- spremenilo: snow ()
_marko ::
Zelo zanimive teme.
Kar se pa tiče RNA interference oz miRNA pa bom tudi jaz kmalu začel delati na podobnem projketu.
Je pa to fino za utišanje genov.
Čist preprosta razlaga, miRNA se poveže z mRNA v double stranded RNA in se tako protein ne ustvari.
V bistvu je to blokada translacijskega aparata.
edit: Link - miRNA
Kar se pa tiče RNA interference oz miRNA pa bom tudi jaz kmalu začel delati na podobnem projketu.
Je pa to fino za utišanje genov.
Čist preprosta razlaga, miRNA se poveže z mRNA v double stranded RNA in se tako protein ne ustvari.
V bistvu je to blokada translacijskega aparata.
edit: Link - miRNA
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _marko ()
_marko ::
The saddest aspect of life right now is that science
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novi pristop k boju z rakom (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 24065 (13712) | Spy |
⊘ | Življenje po življenju (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 22896 (21532) | bluefish |
» | Zdravilo za raka?Oddelek: Znanost in tehnologija | 9983 (7706) | kekc |
» | Zakaj so virusi neživi?Oddelek: Znanost in tehnologija | 2430 (2253) | Eschelon |
» | Animacija : Življenje v celiciOddelek: Znanost in tehnologija | 3135 (2551) | DonPierre |