» »

Tobak

Tobak

«
1
2

CWIZO ::

Pred kratkim sem se odločil da bom cigarete zamenjal za tobak. Zdej me pa zanima kako veš, ker je bolj močen kot tadrug. Na cigaretih lepo piše kok majo nikotina itd, na zavojckih tobaka pa nic. Kako pol ves ker je bolj blag in ker je mocnejsi?
Ali kdo se posebej priporoca kako znamko?
Pa se zanima me koliko (ce je) je tobak bolj zdrav kto cigarete. Nekako se mi logicno zdi da je, ker pri tobaku kadis samo cisti tobak in nimas raznih pizdarij primesanih notri.

Pa prosim brez izpadov, da je kajenje bad pa da smo nizja vrsta kadilci itd. Prosim drzte se teme.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Nagi Bator ::

Pa...
Kdor presalta na tobak, ali zeli manj kadit-nehat (se mu ne da motat), ali pa to nardi zaradi okusa, ker tobak je pac mocnejsi od cigaret, ze samo zaradi manjakajocega filtra. Tudi ce nameravas motat tist karton not, ki pa itak nic ne filtrira, razen tobaka samega - da ga ne jes.
Pa ne si mislit da je tobak ki ga kupis v trafiki brez primesi in da je 'pure'.
Ce pa vprasas kaj je bolj zdravo tobak ali cigreti...hmmm...je to priblizno tako kot ce vprasas, ali je bolj zdrav ciankalij ali metek v glavo - z nijanso pretiravanja seveda:\

CWIZO ::

Heh to je logicno, da tobak ni zdrav, sam nekako se mi zdi da se vseno je pa bolje kot ciki.

Presaltal sem pa tocno zaradi razlogov ki si jih omenil, dodal bi pa se da vseskuapj pride ceneje.

Aja filtre sem kupil v trafiki, take penice mejhne so
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

MarkV ::

Tobak za zvijati je malo bolj zdrav od cigaret, ja. Pa še vedno škodljiv, da si ne boš kaj mislil>:D Je bolj čist, ponavadi pa tisti ki si zvijajo tobak dajo veliko manj tobaka, kot ga je v cigareti (ker tam je stisnjen) približno 1/3 cigarete na en zvitek. Če si odvisen od cigaret ti tako zvijanje najbrž ne bo nadomestilo čika, ker boš moral zvijati enega za drugim. Se boš kmalu naveličal zvijati. Da ne omenjam da zgledaš čudno s tistim svojim zvitkom>:D je pa res da je stvar bolj poceni.

Če iščeš "healthy" alternativo cigaretom, pa si še vedno želiš tobak, si omisli cigare. Po vseh raziskavah je pokazano da na nekatere organe, ki jim škodijo cigareti sploh nimajo vpliva, negativen vpliv pa nekje na 1/4 tistega od cigaret. Glede na to da večina kadilcev cigar pokadi 3-4 cigare tedensko, to pomeni da so praktično neškodljive.

CWIZO ::

Nisem glih chain-smoker, tak da mi ni nuja da mam čik skoz v ustih. Rad prižgem par čikov na kofetu pa med službo kakšnega. Tak da z zvijanjem ni panike.

Mogoče veš kako je s to "močnostjo"?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Vikking ::

Ja ampak rečmo 1.000SIT za cigarko 3-4 tedesnko je to že kr šteka cigaret. Tko da se ne splača cigaro. Poleg tega zadimiš okolico hujš ko kakšna termoelektrarna.

Če nimaš potrpljenja in skadiš dosti, potem te bo minalo zvijanje.

MarkV ::

Nevem, jaz sem probal vse možno od teh pa so mi bili približno vsi enaki. Najbolj pa so se mi dopadli tisti z vaniljo pa češnjo. Malo eksperimentiraj, boš že našel nekaj zase. Drugače pa je uvoznik za slo tobak CYAN. Poglej si zanmke, ki jih uvažajo, preberi njihove lastnosti (so na dolgo opisane), mogoče ti to kaj pomaga.

gzibret ::

Glede moči:

- zware shag - extra močen
- halfzvare shag - light
- milde shag - še bolj light

Izredno močne znamke: Van Nelle, Galuoises Caporal
Bolj lahke: Samson, Javanese Longes, Amsterdamer

Samo ne vem, a se da razen Samsona pri nas kupit še kaj drugega.
Vse je za neki dobr!

CWIZO ::

Ja dele mam Samsona ja jest pa mi je zelo vredu.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Poldi112 ::

Verjetno je se Drum, ampak oba sta bolj brezvezna.
Žal imajo najboljši okus ravno tobaki za pipo, ki pa je rahlo neprimeren za zvijati.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

dolenc ::

Samson je dober sam je kar drag. Isti tobak samo cenejši je nek Marshal, seveda maš tud tle več različic, lahki mi je bil všeč, navadna verzija pa.. ne:) .

Vanilije dišijo zlo lepo, sam so močnej, ene kar mal pečejo, tko da to se mi tud ni dopadlo:).

Do zdej še večina ljudi, ki so probali s tobakom so čez čas šli nazaj na cigarete, ker moraš nosit vrečko sabo, pa filtre, pa rizle. Pa zvijat skos, na kaki fešti ko že komi gledaš:D, kje boš to zvil skp. Obstajajo tud take pripravce, daš sam rizlo noter pa tobak pa filter, pa ti zvije, sicer pride zelo lep tobak. Sam je preveč stlačen, pa je kar mal teško vlečt.

Za neki časa poskušat je :)

CWIZO ::

Jep tole z "masinco" sem tut jest porajtal da je pol tezko vlect. Je pa res da sem dal 400flik za njo, mogoce je kaka drazaj boljsa.

Vrecko mi pa ni noben problem okol nost, zavzame prblizn tok k ciki pa se vn iz hlac ti ne strli. Rizle pa filtre pa lho v vrecko fuknes pa je.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

ShowDown ::

Kupiš lepo Swan filtre (tanjši od rizla+ filtrov) in je tobak isto močan kot čik. Kolko pa je tobak močen pa ti piše na spodnji strani tobaka. Zelo je odvisno kako debelino imajo zrolani cigareti. Jaz sem tobak kadil ker je cenejši, boljši po okusu, pa še fajn je ko si sam čik zrolaš in lahko moč cigareta reguliraš. Pa kot so že rekli je tobak mnogo čistejši. Tisti ki kadite cigarete verjetno niti ne veste kaj vse zmešajo v tobak, da so cigarete bolj zasvojljive. (mentol, razni sladkorji...) Tega pri tobaku ni. Plus tega ni tako kemijsko obdelan kot tobak v cigaretah.

P.S.: Pa še manj papira skadiš kot pri cigaretah, če kupiš prave rizle (beri smoking blue) in uporabljaš pravo tehniko (eko). Cigareti so itaq zviti v tapete.:P

Tic ::

Jst kadim Samson bright. To je rjave barve. Obstaja ultra bright in se en. Mal probi kateri ti bo vsec, splosno najbolj priljubljena med ljudmi, ki jih poznam, sta samson bright, drum svetlo plav ali virginia gold, ki je najbolj moker od vseh treh.
persona civitas ;>

jRk0 ::

ne vem, na enih tobakih je pisalo kolko majo not =) majo kar vec kot cigareti...

sem tud jaz tako probal nehat cigarete kadit, sam komu se da to, rabis dolg casa da se navadis na to, pa ne pase vedno da to motas pa kadis.
You fuck up once, you loose two teeth.

Tic ::

Zadnjih nekaj mesecev...


cca 40 komadov :)

in pa



:D
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

robert512 ::

ne mesat cigaret in cigar ...

cigarete se kadi iz neke fizicne potrebe po nikotinu, medtem ko pravi kadilci cigar kadijo iz cistega uzitka ob pravih priloznosti in to samo v usta zaradi okusa, v pljuca ne vdihujejo ...

tako da s cigaro se fizicno ne zasvojis, jo ne rabis da bi se pomiril ampak jo recimo prizges 1-2x na teden ali se to ne poleg konjaka. to zahteva ponavadi celo uro zase, je ritual :D

medtem ko nekateri cigaretarji dobesedno jedo tiste cike enga za drugim in ce ga pol ure nimajo se ze tresejo ...

malo pretiravanja, ampak upam da ste stekali bistveno razliko med kadilci cigar in cigaret.

zdej kolk pomaga cigara kot pripomocek pri odvajanju od cigaret oz. zmanjsanju kajenja pa nimam pojma, ker cigaret nisem nikoli kadil.

MarkV ::

Ko sem probal prvo cigaro sem takoj pustil cigarete:D Tako da pri meni je pomagalo.

So pa cigare nikotinske bombe. Res da jih ne vlečeš v pluča, ampak nikotin pronica skozi sluznico! Neizkušenemu kadilcu na prazen želodec bo močna cigara povzročila "bad cigar experience" - bolečine v trebuhu, vrtoglavico in glavobol. Kak Partagas serie D te dovolj nafila z nikotinom, da tudi če si reden kadilec cigaret vsaj 1 dan ne rabiš čika (vsaj fizično ne).

Dobra cigara + pečeno meso + cognac = nepopisen užitek:D

pato90 ::

ja ubistvu ker tobak je močnejši od druzga ti ne morm povedat, men je bil zelo dobr tobak che, pa golden virginia


L.P.

ShowDown ::

@Tic: lepa zbirka.:D

Pa res, stari dobri Che. Tudi kar soliden tobak ja. Je pa tudi močen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ShowDown ()

Nejc Pintar ::

Osebno mam najrajši Samson Bright. Dobra mi je tudi Golden Vriginia, samo me moti ker jo je v paketu zelo malo (25g) napram Samsonu (40g). Rizle pa vsekakor ne predebele. Najraje Smoking Blue ali Smoking Master.
Lahko je biti prvi, če si edini!

mi345 ::

Kaj pa alternativa. Verjetno si za Snus (fugo) že slišal pa vendarle:

Na Švedskem je omenjena varianta požela veli uspeh, odkar ga so prvič predstavili saj jim je s slednjim uspelo znižati stopnjo kajenja na
minimum. Mislim celo, da je Švedska prav na dnu evropske lestvice po kajenju.

Snuns v grobem lahko ločiš na:

1. razsutega, ki ga oblikujes v kroglicio in si jo daš pod zgornjo ustnico ali
2. že lepo pripravljenega v čajinh vrečak, pakirano po 1gram.

Sam sem pristaš točke 2. saj je uporaba enostavnejša in manj opazna (pod toččko 1 se ti tobak cedi po dlesnih in ni ravno apetitlih za videt)
Po drugi strani lahko "kadiš" tudi tam kjer prej s cigareto nisi mogel (kino, služba, na izpitu...)

Sicer pa odsrfaj na www.buysnus.com in preglej. Pošiljajo tudi v Slovenijo. Sam naročam pri njih že nekaj časa.

Škodljivost? Ravno neškodljiv ni, je pa res da ni nobenih primesi kot so razne kemikalije pri izgorevanju tobaka itd.. Sicer ima vsak snus notri E-je, vendar so le ti dovoljeni na Švedskem kot dodatek k hrani (kot ojačevalec okusa ...)

LP,

M.

b ::

Jaz sem nekaj casa kadil Javanse Jongens (verjetno sem narobe crkoval), pa jih je zgoraj omenjeni Cyan nehal uvazat. Zakaj, pojma nimam. Na sreco so kmalu potem zaceli uvazat Golden Virginia, ki je ravno tako precej nezen, in sedaj kadim tega (verjetno tudi zato, ker se dobi na vrakem Petrolu :). To, da ga je samo 25g, me niti ne moti, ker mam porabo 1-2 zavitka na mesec. Ce ni drugega, potem srednji Samson ali Drum, ampak raje ne. Mi ni OK okus.

Heh, zdej sem videl Ticovo sliko... zeleno je golden virginia, modro in rjavo pa prej omenjena samson in drum. Zgleda da mava podoben okus za tobak :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: b ()

hamax ::

dobra alternativa so tud cigarilosi. so bolj prakticni in cenejsi od cigar.
js osebno kadim kr lepo marlboro light, ker se mi tobaka nikakor ne lub zvijat(skadim kr dost), za cigarilose enostavno nimam dnarja(se enkrat: skadim kr dost), pa se mal cudn zgleda 18 letnik z njimi. enako velja za cigare.

problem napravic(no vsaj une, k sm jo meu js) za zvijanje je v tem, ker so produkti pretanki in premejhni. zato not natlacs velik tobaka in se ne vlece dobr.

fug nikol nism maru, jih pa prodajajo v kafani geo navtik(slovenska c.) in verjetno majo ksne take, ki se drgac ne dobijo pr ns, ker je velko povprasevanje, pa se nalepke gor so iz tujine. kera znamka pa so, pa ne vem.

Buldožer ::

Fugo prodajajo edino v geonavtiku(saj kuker jst vem), ker so jo prepovedal v Sloveniji. Pa še tam pod pultom, zato pa ma tuje oznake.;) Je pa baje dost nevarna za sluznico. Sej cigareti so tud, samo bi bil prevelik proračunski izpad, če bi jih tud prepovedal.
Več glav več ve. No, ni nujno!

MarkV ::

dobra alternativa so tud cigarilosi. so bolj prakticni in cenejsi od cigar.


Cigarillosov ne maram. Cigare so namenjene užitku. Se usedeš na klopco, gledaš sončni zahod in 1 uro premišljuješ o kaki stvari, zraven pa okušaš prvovrstno cigaro. Cigarillosi niso nobena alternativa cigaram, saj ne nudijo takega užitka (ki se zaprav začne šele po kakih 15 minutah kajenja). Niso niti zamenjava za cigarete, saj niso namenjeni inhaliranju. Ne tič ne miš bi rekli stari ljudje. Cigarillos vidim uporaben samo za die-hard kadilce cigar, ki pogrešajo okus tobakovih listov, pa si ne npr. na kratki 10 min. vožnji od službe do doma ne morejo privoščiti cele cigare. Da ne omenjam da je tobak slabše kvalitete in da je zvit na mašino. Kdor je kdaj poskusil prvovrstno havanko (ali pa cigaro iz dominikanske republike - se zelo bližajo kubankam, nekatere serije jih celo presežejo!) praviloma ne bo imel pretirano dobrega mnenja o cigarillosih.

Glede cene. Ljubitelji cigar prisegamo na kvaliteto in ne na kvantiteto. 1 kvalitetna cigara na teden je meni dovolj. Ali pa celo na 14 dni. In takrat res uživam, pa četudi sem za cigaro odštel npr. 30€. Tukaj je treba menjat "cigaretsko" logiko za takšno, da popolnoma uživaš 1x-3x na teden. Ali pa komur pač tako paše. Če se držiš takega sistema bolj uživaš kot v cigaretah, stroški so pa primerljivi.

pa se mal cudn zgleda 18 letnik z njimi. enako velja za cigare.


Imaš pač svoj stil. Če te be-pop in gameover ljubitelji pa skaterji gledajo postrani je to njihov problem. Mene osebno to nebi motilo. Še vesel bi bil da sem drugačen od njih:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MarkV ()

robert512 ::

@MarkV:

Ocitno sem tudi na slo-techu nasel nekoga ki se razume na cigare 8-)

mimogrede kje jih kupujes ? Iz katerega konca slovenije si ?
Tu na mojem koncu (obala) je izbira hudicevo majhna, vecinoma imajo neke nikakve znamke. Tudi po free shopih ni kaj bolje, sicer se da marsikaj dobit vendar dalec od tega, da bi govoril o veliki izbiri. Nekoliko bolje je v italiji.

Kar se tice tvojega komentarja na cigarilose se pa ne bi mogel bolj strinjat ! Cigara je pac namenjena enournemu uzitku, casu za razmisljanje in poglabljanju vase. In to je ritual za katerega si mors vzet cas, ce ga nimas ga pac nimas in ti cigarilos ne bo pomagu.

je pa res da te povsod mal cudno gledajo s tisto cigaro/cigarilosom :D mislim da je se vedno cigara nek statustni simbol "big bossa" ...

prav zaradi tega jo najraje pokadim doma sam, ali v posebni druzbi ob posebnih priloznostih.

gzibret ::

Meni so cigare kar v redu, samo moram jo kadit nekje na prostem. Prvo kot prvo nočem zasmradit cele gostilne, drugo kot drugo pa moram pljuvat ven grenko slino. Si pa kupim tu pa tam kako ornk cigaro, ali pa cigarilose, odvisno. Za na morje ponavadi eno veliko "baso", za sproti pa male "basice" :D
Vse je za neki dobr!

MarkV ::

V slo nasploh je izbira majhna. Jaz kupujem v spletnih trgovinah po EU, vendar je tam tako da nikoli ne veš kaj in kako boš dobil. Večinoma pridejo OK, ampak določen riziko je prisoten. Ampak še vedno dosti bolj poceni kot v slo, izbira pa je zelo velika. Lahko kupuješ po 1 komad in tako si sestaviš paketek 5 cigar, ki jih hočeš poskusiti... Nekatere pa imajo vnaprej pripravljene "samplerje". Drugače pa za kakšen easy-smoke stopim do trafike 3Dva v N. Gorici, kjer imajo razne aurore, macanudo in ene par spodobnih "smokeov". Njihov problem pa je bil da so imeli skoraj en mesec v humidorju vlažnost 45%!!! Sem jih napizdil da so si verjetno zapomnili kako je treba ravnati s cigarami>:D No zdaj majo to poštimano:)) Drugače sem s krasa.

Če si z obale skoči čez mejo, v italiji je velika izbira, cigare so pa dosti bolj poceni!! Samo trgovino treba najti, sam ne vem za nobeno v italiji. Sicer se da tudi poklicat Cyan, pa ti zrihtajo kar češ, lepa izbira je tudi v cigarnici v Lj. Ampak je drago.;(

Cigaro je nabolje kaditi ko si sam. Vsaj meni, tako da se strinjam:)) V javnosti res zgledaš malo čudno, posebej če si oblečen navadno. Če bi bil v armani obleki npr, tista cigara nebi bila več tako moteča:D

Še linki do prodajaln cigar v EU:
Casa del puro
Gimeno
Lewis Stagnetto
Cigarrenversand
Vse te spletne trgovine so ugledne in zagotovo pošljejo dobro robo, kvatileta storitev je tudi na visoki ravni.

robert512 ::

tudi jaz dostikrat zavijem v 3DVA ko grem skozi NG in si naredim zalogo macanudo une tacrne ! So res dobre, mislim da ene boljsih ki se jih da pri nas kupit !

Sicer pa mi prijajo tudi Henri Winterman, montecristo (zadnjic sem v free shopu kupil tri, ena je stala 3.600 in nobena mi ni gorela, sem mogu vsake par minut prizigat in vlect ko nor ;(( ). Mogoce Romeo&Julieta, potem pa se slo izbor konca.

Priporoci mi eno trgovino online trgovino kjer imas ti najboljse izkusnje, lahko mi priporocis tudi kaksno cigaro v stilu montecristo/macanudo.

MarkV ::

Si kupil montecristo cubano ali tiste iz dominikanske republike? Ja, kubankam se kvaliteta vsako leto niža;(( samo še vprašanje časa je kdaj jih bodo cigare iz dominikanske republike prehitele!

cigarrenversand ima zastonj poštnino pri nakupu nad 100€, z nakupom v slovenijo ni problemov, lahko jim celo vrneš če nisi zadovoljen. Ker je podjetje v Nemčiji dobiš nekje v roku 1 tedna, nikakor pa ne traja več kot 10 dni, tako da dobiš lepo sveže cigare.:D

Casa del Puro je tudi super, je pa v španiji.

Carine in davka ne plačaš, to je ena prednost Evropske Unije:D , niti paketa ti ne bodo odpirali (najbrž).

Kaj priporočam? Znamka ali konkretna cigara?

Torej najprej po znamkah:
Dominikanke:
- macanudo caffee
- macanudo
- arturo fuente
- romeo y julieta
- davidoff
- cao (poceni)
Havanke:
- cohiba (najboljše med najboljšimi)
- fonseca (zelo zanimive, vsaka cigara je posebej zavita v svilen robček, to naj bi naredilo poseben okus. poleg tega niso drage, jih je pa težko dobiti)
- romeo y julieta (najblažje kubanke, primirne začetnikom)
- partagas (poln okus)


Konkretne cigare:
Dominikanke:
- macanudo caffee baron de rotschild
- macanudo diplomaticos
- arturo fuente hemmingway series (če najdeš kako takoj pograbi, redke!-še kar močne)
- arturo fuente rotschild
- arturo fuente seleccion privada #1, natural
- arturo fuente corona imperials
Havanke:
- cohiba esplendidos (najboljše med najboljšimi cohibami, to mora vsak probati)
- vse cohibe
- vse fonsece
- montecristo A (must have za montecristo ljubitelje)
- montecristo no2 (ena najboljših havank, je pa figurado oblike - torpedo)
- montecristo no4
- partagas serie d no4 (obupno dobra, poln okus, močna)
- romeo y julieta churchill (klasična ryj)
- če kje najdeš romeo y julieta Cedros serija - starane v cedrovini, poseben okus


Če se še kaj spomnim dodam :D

MarkV ::

Odprl sem novo temo o cigarah:D

|CyGNUS-x ::

Zanima me, kje kupite tobak Vanille al kakor koli se že imenuje, ker v trafikah v moji bližini ga ni nikjer za videt.:\
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

Nejc Pintar ::

Vanillia tobak je zanič. Imajo ga pa AFAIK na petrolih.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Nejc Pintar ::

Aja, sicer pa se vse vrste tobaka in alkohola dobi v Kranju v Tobacco&Spirits. Imajo vse od cheapass zadev do zelo classy cigar in konjakov.
Lahko je biti prvi, če si edini!

|CyGNUS-x ::

emmm. na Petrolih ga nimajo. Zakaj neki bi bil zanič?
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

mudel991 ::

fantje ne preveč tubaka rajš travo je bl zdrava vsaj jst tako pravm

steev ::

Tisto ko ti prdiši tobak je čisto drugo, Ko ga sam kadiš, ne veš da je vanila.
:|

Nejc Pintar ::

Veš, ker je zanič.

Zanič okus pač, bolje da srobret kadiš.
Lahko je biti prvi, če si edini!

smilyxx ::

A mogoče kdo ve kje kupiti tobak za vodne pipe? Bil sem v Kranju pod Globusom pa nimajo nič pametnega. Še kakšni predlogi, morda kje v LJ?
Save water.
drink beer.

Balandeque ::

Trgovina Nargila na Poljanski cesti v Ljubljani.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Luzhy ::

A kdo ve kak je za kadit tobak Camel...

...sem v dilemi in ne vem ali bi si jutri kupil cheja ali camel

Čmrlj ::

Tobak je tobak, razlika med light in classic cigareti je samo v filtru.Lažji imajo v filtru več luknjic skozi katere gre zrak v filter in ti ohladi dim.Hladnejši dim ne žge toliko in zato so "light" za tiste ki kadijo "classic" kot bi kadil zrak.Tisti mg so pa pomoje samo nateg.

Mirage000 ::

Me veseli, da sem najdu ene par ljudi, ki se spozna na cigare. Ravnokar sem se vrnil z Kube in posledično sm tudi kar nekaj cigar prešvercal, haha... Prej nism meu pojma od cigar (da karikiram, razen tega, da se ne inhalirajo nisme vedel nič), pol sm jih pa tam kar nekaj probal in zdej se bojim za svoje, ki jih mam doma... In niam še humidorja, torej ga nujno rabim, kar hitro... Sm slišal za Cyan, kjer so baje primerne cene, a mi veste vi kaj več svetovat?
Ps, poleg selekcije od vsake po 2 cigari različnih znamk (vse skupej cca. 20 cigar) mam doma celo škatlo ESPLENDIDOS od Cohibe, haha (za 60 evrov) in bi blo skorej zlo škoda to uničit...
Kakšni predlogi?
Lp

jglavac ::

Mene pa zanima kje bi se dalo dobit tobak za njuhanje (šnoftobak). V Italiji sem pred kakšnim letom kupil ozona snuff (fino zdrobljen tobak z aromo mentola, ki si ga natreses na roko in posnifas:D ), pri nas pa se da ponekod dobiti Gletscherprise snuff, ki pa ni tako dober. Ali se da v Sloveniji dobit se kaksno drugo vrsto ali samo Gletscherprise(z aromo evkaliptusa ali brez)?

Kaufmann ::

Men osebno je edini dober tobak Van Nelle, lahko skadim celo vrečko brez da bi vmes prižgal cigaret, tudi glava me ne boli po 2 zaporedno pokajenih zvitkih. Half zware za vsak dan, zware pa ob redkih priložnostih (ob alkoholu)...:D samo ga že nekaj let pri nas ni za dobit
ni podatka

Tic ::

lawbreaker, neke tobake za njuhanje sm vidu spodi v maxiju. Ne vem pa katere imajo.
persona civitas ;>

steev ::

Lahk jest prasam eno, k dela na trafiki u maxiju.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

iskra ::

Samson rjav in svetel, Drum svetlo in temno moder, Golden Virginia (preveč katarja), kaj priporočate, da proba "kolega" dalje? :D Ni hardcore kadilec (1-4 na dan, odvisno od živcev in časa).

Papirčke (nekateri so posvojili izraz rizle) pa vam svetuje smoking Silver - ultra tanke in malo daljše od modrih. Nasploh je opazil, da so Smoking zadeve bolj poceni od Rizle. Filtre kupuje Swan, je pa zanimivo, kako se stisnejo skupaj, če preveč vleče :)

Še to: kako to, da so ponekod (petrol, 3dva) zvišali tobak na 3,50 €, drugje pa je po starem 2,92 €?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Doman ::

OCB rizle so najboljše (trgovina Bazar)... no, res da so king size, ker nucam za ...:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Drugačen tobak z novim zakonom

Oddelek: Loža
304724 (3781) BorutK-73
»

Sledi "zmotanih čikov" na prstih

Oddelek: Loža
376952 (5908) Izbrisan_Acc
»

Katere čike kadite? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
441107847 (41996) Limona
»

Vprašanje za kadilce (rizle...) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5430881 (22237) cigareti
»

Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15218710 (10800) BCSman

Več podobnih tem