Forum » Omrežja in internet » Telekom, adsl in razočaranje
Telekom, adsl in razočaranje
kriko1 ::
1. September. V rednem mesečnem pregledovanju spletne strani www.telekom.si, naletim da so dodali našo centralo na seznam central sposobnih priklopa adsl priključkov.
Skrinšhot (narejen 8.9.2006, 9:44):
Super, naročim adsl, izberem datum kdaj naj me pokličejo (8.9.2006, najkrajši možno).
No, danes zjutraj dobim klic iz telekoma (Verjetno iz ljubljane, 01xxx... se je izpisalo) in so me prijazno obvestili da:
nadgradnja vaše centrale bo izvedena konec tega leta (med zadnjimi), oziroma začetek naslednjega leta.
Tole lahko po izkušnjah povem da lahko interpretiramo kot:
“Vaša centrala bo nadgrajena [B]mogoče[/B] naslednje leto„.
Tole se vleče že 4 leta.
Bomo sploh kdaj videli adsl?
Naj še omenim da so mi APRILA rekli da je v fazi izgradnje. Je res potreben čas 6,7 mesecev za usposobit dsl na neki centrali?
Pošiljajo fake papirje v Ljubljano iz Kopra, tako da izgleda da nekaj “delajo„? Kaj se sploh dogaja in kaj se da storiti? Verjetno da nič...
Totalno razočaranje.
Skrinšhot (narejen 8.9.2006, 9:44):
Super, naročim adsl, izberem datum kdaj naj me pokličejo (8.9.2006, najkrajši možno).
No, danes zjutraj dobim klic iz telekoma (Verjetno iz ljubljane, 01xxx... se je izpisalo) in so me prijazno obvestili da:
nadgradnja vaše centrale bo izvedena konec tega leta (med zadnjimi), oziroma začetek naslednjega leta.
Tole lahko po izkušnjah povem da lahko interpretiramo kot:
“Vaša centrala bo nadgrajena [B]mogoče[/B] naslednje leto„.
Tole se vleče že 4 leta.
Bomo sploh kdaj videli adsl?
Naj še omenim da so mi APRILA rekli da je v fazi izgradnje. Je res potreben čas 6,7 mesecev za usposobit dsl na neki centrali?
Pošiljajo fake papirje v Ljubljano iz Kopra, tako da izgleda da nekaj “delajo„? Kaj se sploh dogaja in kaj se da storiti? Verjetno da nič...
Totalno razočaranje.
Gwanaroth ::
Hehe isto se je dogajalo pri nas v Goriških brdih. 3 leta so nas nategovali. "Bo bo, čez pol leta bo".. je bilo najprej. Nato, "zberite vsaj 20 uporabnikov, potem vam uštimamo v 1 mesecu". Sem zbral več kot 30 podpisov.. a še vedno nič. Nato mi je prekipelo, sem napisal članek, poslal v par slovenskih časopisov + na tv primorko. ADSL sem dobilo 14 dni zatem ko je bil objavljen prispevek na TV Jim moraš malo pokazati zobe.
PS: Če hočeš članek, piši ZS.
PS: Če hočeš članek, piši ZS.
Lights often keep secret hypnosis..
Sej imamo klicno povezavo samo da bi delala vsaj normalno, ne pa 20kbps!!! Vseeno predrago.
Ne razumem zakaj napišejo da je možno, če pa ni!!!
To je zafrkavanje (sem hotel uporabit hujšo besedo).
Preverite sami:
http://www.telekom.si/zasebni_uporabnik...
Ne razumem zakaj napišejo da je možno, če pa ni!!!
To je zafrkavanje (sem hotel uporabit hujšo besedo).
Preverite sami:
http://www.telekom.si/zasebni_uporabnik...
Gwanaroth ::
Hehe a jih kdo sploh razume?
Tudi Dobrovo je bilo že pol leta prej na seznamu, a ne duha ne sluha o ADSLju. Nimaš kaj, monopolisti pač, kateri to s pridom izkoriščajo.
Tudi Dobrovo je bilo že pol leta prej na seznamu, a ne duha ne sluha o ADSLju. Nimaš kaj, monopolisti pač, kateri to s pridom izkoriščajo.
Lights often keep secret hypnosis..
Sedaj sem dobil na telefon Telekom, enoto Koper.
Tam so mi pa rekli da ADSL je bil danes testiran in dela, tako da se danes pošljejo podatki v ljubljano.
Ne vem če jim bi verjel, ker sem že tako kar nekajkrat nasedel. Mogoče se me želijo znebit, da ne kličem več.
Tam so mi pa rekli da ADSL je bil danes testiran in dela, tako da se danes pošljejo podatki v ljubljano.
Ne vem če jim bi verjel, ker sem že tako kar nekajkrat nasedel. Mogoče se me želijo znebit, da ne kličem več.
dolenska ::
hja pri nas na dolenskem, v Tržišču je podobna zgodba. Obljubljajo, obljublajo pa nc ne naredijo. Smo zbrali 3x več podpisov kot jih je potrebno že pred dvema letoma. pred kakšnim letom sem dobil domov sporočilo da bo v 150dneh možen priklop ADSL. hmm prejšni tedn sem jim poslal email kdaj bo možno ADSL. Noben mi ni odgovoril. Upam da se zmigajo in zrihtajo. Jim grem prec pomagat centralo zrihtat samo da bi mel ADSL.
midi: Če si izbral toliko podpisov, pejdi na vaš telekom (krajevni) in udari malo po šanku (če ne moreš sam, vzami nekoga s sabo ki zna dvignit prah). Slišal sem za primer kjer so stegnili pete.
Jaz bom še malo počakal, recimo da jim verjamem na besedo.
Jaz bom še malo počakal, recimo da jim verjamem na besedo.
OChack ::
točn tko direkt do direktorja vedno it pol pa je, pr ns blo isto, kao ni bla centralna možno jo nadgradit, pol pa krnaenkrat vse delal :)
Int€l inside, IDIOT Outside
Danes sem klical vendar jih ne dobim. Zadnje čase nasploh je težko koga na telekomu dobit, nekaj se dogaja?.
DominusSLO ::
Jaz sem na centrali Marezige. Pravkar mineva 2 leti. Spomnim pa se, da je takrat res zadeva delovala v roku, ki so nam ga pred tem kake pol leta obljubljali.
Čas pa je itak odvisen od potencialnih strank.
Čas pa je itak odvisen od potencialnih strank.
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
OChack ::
pr ns je zdj več prikloplenih na net kot takrat ko smo peticijo pa podpise zbiral pa smo ih že takrat več zbral
Int€l inside, IDIOT Outside
JulijaNet ::
Jaz imam ADSL že 1 leto v Kopru-center in še zmeraj niso nadgradili centrale, ki so jo obljubili. Sprejemat bi morala 1 Mb/s, realno pa sprejemam mogoče 100 Kb/s. To je čista katastrofa. Ampak kaj moreš, Telekom je glavni.
LP, JulijaNet
(P.S.: Če bi občina dovolila bi šli na T2, ampak žal to se ne bo zgodilo)
LP, JulijaNet
(P.S.: Če bi občina dovolila bi šli na T2, ampak žal to se ne bo zgodilo)
JulijaNet: A ti plačuješ 1Mbps paket ali so ti prilagodili naročnino? Zakaj pa občina ne dovoli T2 (gradnje omrežja?)?
Plačujem za 1MB/s in ko sem napisala reklamacijo so ugotovili, da centrala ne podpira tega. Prej pa so smrtno zagotavljali, da ni problema. In to v Kopru in v Ljubljani.
drola ::
@JulijaNet: upam, da veš, da 1Mb/s (toliko ti zagotavlja Telekom) in 1MB/s ni enako. 1Mb/s pomeni točno 128 kB/s.
https://drola.si
Sem dobu enoto koper, in sedaj pravijo da sploh ni še v fazi testiranja, komaj konec leta. WTF?! Prej (v petek popoldne) so pa rekli da je v fazi testiranja in bo kmalu na voljo... I'm confused.
Edit: Sem komaj sedaj opazil da je JulijaNet mislila na 1 MBps ne 1 Mbps. Če ti vleče 100 KBps je v redu.
Edit: Sem komaj sedaj opazil da je JulijaNet mislila na 1 MBps ne 1 Mbps. Če ti vleče 100 KBps je v redu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kriko1 ()
'FireSTORM' ::
ja kot ti je že drola povedal
1Mbps ni enako 1MBps
prvo je 1 Mega bit na sekundo
drugo pa 1 Mega Bajt na sekundo
8 bitov je en Bajt
torej tvojo hitrost moreš deliti z 8
1Mbit = 1024 kbit
1024 kbit / 8 = 128kBps
1Mbps ni enako 1MBps
prvo je 1 Mega bit na sekundo
drugo pa 1 Mega Bajt na sekundo
8 bitov je en Bajt
torej tvojo hitrost moreš deliti z 8
1Mbit = 1024 kbit
1024 kbit / 8 = 128kBps
Those penguins.... They sure aint normal....
SepoX ::
Potegni direkt iz siolovega strežnika nekaj - najbolj da nekaj uploadaš na freeweb in vidiš upload hitrost in to pol še dol potegneš pa imaš še download hitrost.
Če imaš pa torrente nažgane in upload do knca nafilan pa itak da ti tud dl štopa.
Če imaš pa torrente nažgane in upload do knca nafilan pa itak da ti tud dl štopa.
'FireSTORM' ::
ali pa probaj to
ugasni vse downloade in uploade
na guglu najdi kak speed test in ga zaženi
če ti vleče 60kB/s potem maš ziher hitreje kot 100kb/s :P
ugasni vse downloade in uploade
na guglu najdi kak speed test in ga zaženi
če ti vleče 60kB/s potem maš ziher hitreje kot 100kb/s :P
Those penguins.... They sure aint normal....
Pri ISDN-ju sem imela download mogoče 20, upload (da sploh ne govorimo).
Pri ADSL-ju pa imam download mogoče 60 (in res skrajni primer do 90), upload do 20. To je severa brez nobenih vklopljenih P2P-jev.
P.S.: 100m stran od hiše ima kolegica (z ADSL-jem) download 160. Kako je to mogoče?
Pri ADSL-ju pa imam download mogoče 60 (in res skrajni primer do 90), upload do 20. To je severa brez nobenih vklopljenih P2P-jev.
P.S.: 100m stran od hiše ima kolegica (z ADSL-jem) download 160. Kako je to mogoče?
petrusko ::
Ej mislim da nas je v tej ljubi Kokoški kar precej, ki čakamo na to da se nadgradijo centrale.
5 km iz Ljubljane, oz. točneje Notranje Gorice - čakam in kličem na Telekom vsak mesec, zadnje 3 leta.
Najprej so govorili, čez 3 mesece, čez 3 mesece. No sedaj so to skrajšali - na naslednji mesec, naslednji mesec (ta en mesec se ponavlja že od januarja sem).
Skratka - mislim da bo najbolje da se preselim na novo lokacijo, in tam poizkusim.
To sicer ne sodi sem - pa vendar moram povedat
Prejšnji teden so "kvazi strokovnjaki" razglašali vesoljni Sloveniji, da je privatizacija zamujena, da država ne bo več toliko iztržila kot bi lahko prej.
Ja seveda - bi lahko več danes iztržili - če bi telekom kaj vlagal v svoje omrežje - in povečeval svoje "mastne" zaslužke.
Ko pa je treba ene 3 centrale naredit - pol pa čakamo kot ene budale.
LP
5 km iz Ljubljane, oz. točneje Notranje Gorice - čakam in kličem na Telekom vsak mesec, zadnje 3 leta.
Najprej so govorili, čez 3 mesece, čez 3 mesece. No sedaj so to skrajšali - na naslednji mesec, naslednji mesec (ta en mesec se ponavlja že od januarja sem).
Skratka - mislim da bo najbolje da se preselim na novo lokacijo, in tam poizkusim.
To sicer ne sodi sem - pa vendar moram povedat
Prejšnji teden so "kvazi strokovnjaki" razglašali vesoljni Sloveniji, da je privatizacija zamujena, da država ne bo več toliko iztržila kot bi lahko prej.
Ja seveda - bi lahko več danes iztržili - če bi telekom kaj vlagal v svoje omrežje - in povečeval svoje "mastne" zaslužke.
Ko pa je treba ene 3 centrale naredit - pol pa čakamo kot ene budale.
LP
Ja, kriza ni kej. Še bolj žalostno je da vas pred nami, ki ima dobesedno 7 družin, ima adsl že 2 leti. Od tega je 5 priključkov.
Mislim da so res imeli prioriteto nadgrajevanja centrale ta,.
Mislim da so res imeli prioriteto nadgrajevanja centrale ta,.
Hvala bogu, pridejo priklopit. Je bilo potrebno it prav na telekom, nekaj so zamučkali s papirji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prekinitev pogodbe, telekom..Oddelek: Omrežja in internet | 6997 (5991) | m0LN4r |
» | Siolov ADSL 2+ (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 13841 (7844) | Jan987 |
» | Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 17099 (9555) | Wox |
⊘ | T-2 (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Omrežja in internet | 88687 (46407) | T-2 Info |
» | ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 35954 (19036) | RedOS |