Forum » Omrežja in internet » Wireless rešitev ...
Wireless rešitev ...
lambda ::
Ker telekom ne premore dovolj prostih paric in bodo na voljo čez xyz let, sem se odločil, da potegnem internet od soseda. Vsekakor bi se rad izognil vrtanju in vlečenju kabla, sploh po njegovi hiši, vendar pa je situacija približno taka, kot na sliki spodaj:
1. adsl modem in računalnik
2. moj računalnik
3. še en sosedov računalnik
1-3 sta povezana s kablom, rad pa bi povezal še 1-2 in sicer brezžično. Obstaja router, ki bi zmogel kaj takega, in kakšne so alternativne rešitve za ojačanje signala?
1. adsl modem in računalnik
2. moj računalnik
3. še en sosedov računalnik
1-3 sta povezana s kablom, rad pa bi povezal še 1-2 in sicer brezžično. Obstaja router, ki bi zmogel kaj takega, in kakšne so alternativne rešitve za ojačanje signala?
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
Mitch ::
Po mojem bi v tvojem primeru bil sprejemljiv že navaden WiFi router brez ojačitve signala, še posebej v primeru, da sosed uporablja standardno ADSL povezavo (1Mbs/256Kbs) in če ne bosta veliko uporabljala lokalnega omrežja. Če bi ga sosed postavil blizu zunanje stene (bližje tebi) bi signal moral prepotovati le eno nadstropje (armiran beton). Stene niso enako omejujoče za prehod WiFi signala.
Seveda obstajajo tudi usmerjene antene za routerje in brezžične mrežne kartice samo je pa pri teh zelo pomembna dolžina kabla... Pa pri routerju moraš biti pozoren, ker niso vsi enako dobri za P2P omrežja (Mula, Bittorent,...).
LP, Mitch
Seveda obstajajo tudi usmerjene antene za routerje in brezžične mrežne kartice samo je pa pri teh zelo pomembna dolžina kabla... Pa pri routerju moraš biti pozoren, ker niso vsi enako dobri za P2P omrežja (Mula, Bittorent,...).
LP, Mitch
lambda ::
hvala
Tole mi zaenkrat najbolj ustreza
Če ne bo šlo, ga pa še vedno lahko pomaknem bližje oknu pri sosedu - in je dejstvo, da je propustnost, ki jo hočem >1MB/s, kar je dovolj za ADSL paket. Imaš mogoče kakšen link na te usmerjene zadeve?
In še eno vprašanje: se taka povezava lepo deli, če sta 2 računalnika priključena s kablom in en wireless - moje izkušnje z nekim noname routerjem so bile do sedaj zelo slabe, internet preko wirelessa je deloval zelo slabo, kadar sta ga ostala 2 računalnika na polno uporabljala. Je bil za to kriv router?
Tole mi zaenkrat najbolj ustreza
Če ne bo šlo, ga pa še vedno lahko pomaknem bližje oknu pri sosedu - in je dejstvo, da je propustnost, ki jo hočem >1MB/s, kar je dovolj za ADSL paket. Imaš mogoče kakšen link na te usmerjene zadeve?
In še eno vprašanje: se taka povezava lepo deli, če sta 2 računalnika priključena s kablom in en wireless - moje izkušnje z nekim noname routerjem so bile do sedaj zelo slabe, internet preko wirelessa je deloval zelo slabo, kadar sta ga ostala 2 računalnika na polno uporabljala. Je bil za to kriv router?
BlazP ::
Recimo samo to, da brez enega zelo dobrega dogovora s sosedom, bos tocno vedel, kdaj je sosed pognal bitorrent in pa obratno. S tem nisem mislil samo na omejevanje UL/DL ampak tudi stevilo hkratnih povezav in podobne nastavitve. Dvomim, da bosta posegla po tako dobrem routerju, ki bi zmogel brez problema default nastavitve torrentov. Klela bosta pa tako ali tako drug na drugega, zakaj internet steka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568672 (5501) | c23po |
» | Siol box kako povezati preko wifiOddelek: Omrežja in internet | 8123 (6471) | AC_DC |
» | internet in siol tv do sosednje hiše (50 metrov)Oddelek: Omrežja in internet | 4794 (4386) | Tilen |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44072 (19612) | imallears |
» | "nateg stoletja" ali "še mene bi bilo sram.." (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 10872 (6412) | Tody |