» »

Tomo Križnar v Darfurju

Tomo Križnar v Darfurju

«
1
2

Oxford ::

Očitno vpliva poletni čas tudi na "težke debate" na Slo-Techu. Prav čudi me, da se še nihče ni odločil, da bi malo razburkal slo-techovsko srenjo z dogodki okoli Toma Križnarja.

Torej ... sprašujem vas po mnenju glede:

- odzivnosti uradnih organov v Sloveniji po njegovi aretaciji,
- vplivu notranjih sudanskih razmer na njegovo aretacijo ( LINK)
- o njegovem poslanstvu na splošno.

Oxford ::

Na www.rtvslo.si si oglejte začetek oddaje Zrcalo tedna (danes - 20. 8. 2006) - linka za enkrat še ni, ker oddaja še traja. Precej dobro razjasni razloge za njegovo tveganje.

Vsa čast človeku, ki je toliko pripravljen tvegati za neko stvar.0:)

klemen22 ::

Zanimivo kako se je od aretacije Križnarja potuhnil Drnovšek! Že prej je seveda ljudi in medije zavajal s tistimi zmenjenimi srečanji darfusrkih oblasti tu v Sloveniji in kasneje v Nemčiji (čeprav Nemci niso o tem vedeli nič>:D ). Potem pač pošlje človeka ki niti približno ne more biti nek kateri bi bilokaj lahko naredil. No in potem se Drnovšek čudežno potuhne. Verjetno bo Križnarju potem ko pride nazaj v Slovenijo (če bo) seveda pripravil zabavo ali dve v njegovo čast in si tako opral ime.
Ne, on raje piše bulšitizme na svoji spletni strani kjer kritirize vse živo. Pa forum ne dela že en mesec tedna zaradi prenove hehe.
:\ :\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Oxford ::

Klemen22 pozabil si omeniti 'levičarske' medije v svojem inteligentnem postu. :\ :D

donfilipo ::

Uradni organi so se lepo odzvali. Kot sem razumel, so rekli, da tja ne bi smel pravzaprav sploh iti. Da bi morali misijo organizirati soglasno in skladno. No če jaz kaj vem, bi trezne slovenske glave dejale: telim še bog ne more pomagati kaj šele mi. In bi organizirali, če bi bilo ravno mus eno misijo, kjer bi delegati tam lepo jedli, nič dobrega pili (kar bi nadoknadili doma) in bi potem rekli, da je to pravzaprav zelo zapleten problem, ki ga ni tako enostavno rešiti. In da moramo poskrbeti da se mednarodna javnost odzove na ..bla bla bla bla....(tale diplomatska ritmična poezija je fantasična). No Tomo je po moje čutil do revežev tam doli nek dolg...dolg človeka sočloveku v hudi stiski. Tam doli so ljudje, ki lahko zanimajo tudi kakega racionalnega gorenjca. In glede na to, da tisti blablači prejemajo pod okriljem plavih olagum in ostalih preventivnih sredstev odlične plače, bodo morda zdaj posumili, da je nekdo nekje 'usral šefa in stanico' in da pravzaprav nekaj morajo narediti. Ker to, da ljudje umirajo v miljonih pač ne more biti nikogaršnja notranja zadeva, sicer gospoda, kako ste si drznili obsoditi lepotce kot so bili Hitler, Stalin, Husein...ej ima jih još>:D No take ljudi, ki so si na nelegalen način skušali spremeniti politiko nasilja v nekaj človeškega, je moj prijatelj Luj iz številk vedno obsojal..včasih na križanje danes na zapor...ampak je še en bradonja, ki nam bo iz njihovih dejanj velel prebrati kaj koristnega. In Janez D....se mu je zbalinalo...ne vem, če bo držalo. Glede na to, da zgleda tam doli svojo livado vidi celo Osama Binglladen, je čisto prav, da se najde kakšnega inteligentnega in razgledanega muslimana, ki bo svojim bratom razložil, da pač Tomo ni v službi Busha...da ima čez njega celo tudi kakšno 'za djati' morda celo veliko za povedati in da je Tomo pač človek iz palete tistih, ki ne sodijo na šejtanovo stran>:D In bodimo realni: kakšno korist si bo naredila država, ki 'na križ pribije' človeka njegovega kova. In upam da Luj iz številk tudi kalkulira, da pravzaprav neko mučeništvo v tem primeru ne bo podaljšalo njemu donosnih poslov v tem predelu sveta>:D In zakaj porečete, se naš cesar ne posluži svojega dvora in ga v skladni simfoniji ne pošlje čez ocean v naše in splošno dobro. Sumim tole. Ker je leta na dvoru živel in ga do obisti pozna:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

U na najvežnejše bi pa kmalu pozabil. naš prvi uradnik Janez J. Dajmo Janez saj vemo da molitev sodi v predele, kjer cesar ne uraduje. Razumi, da v časih interneta in televizije ljudje ne samo vedo, kakšno je kamenje na luni, ampak celo po novem dvomijo (vsaj nekateri), da je američan kdaj stopil na luno. Vemo, da niti Poncij pilat ni mogel rešiti tiste zadeve, tako kot bi morda hotel. Ampak en nasvet pa vseeno. In je zelo švabski pravzaprav. Kaj ko bi dvoranom zapel, alo gemma hop hop hop. Morda pa pomaga. In a veš, če si boš TI to res želel bo nedvomno pomagalo. Kar zašvicali bodo. Res. Pa še Janezu D. boš dokazal, da gre včasih po regelcih bolje kot s božjim poslanstvom nas Rim:\
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Trubadur ::

Pa kaj ti to pišeš?
bullshit^3
Berite Thomasa!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Trubadur ()

eales ::

Zanimivo da že drugo leto poskuša cel svet rešiti slovenca:) Drugač pa Tomo je čist politični zapornik.S tem bodo pokazal da v darfurju niso zaželjeni ljudje ki bi poskušali zaustaviti vojno, saj bi s tem prišli na plano tudi dokazi o množinih pobojih.

klemen22 ::

No Drnovšek je misliv da do oblastniki v Darfurju pač za cajtom. In je misliv da bo tko na izi če pošlje svojega odposlanca tja dol da mal pofotka pa posname. In je misliv da bodo oblastniki to mirno gledali? Naivnost NE pozna meja.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

donfilipo ::

>>No Drnovšek je misliv da do oblastniki v Darfurju pač za cajtom. In je misliv da bo tko na izi če pošlje svojega odposlanca tja dol da mal pofotka pa posname

Točno tako klemen22! Če bi za njegove namere odgovarjal DImitrij bi mu zagotovo rekel: ja te bodo zaprli! Samo rad nekako mislim, da Janez D. ni tako neumen, da tudi tega ni vnaprej predvidel. In če kaj poznam Križnarja, bi šel dol, ali mu kdo da žegen ali ne. Tako da se tu bolj postavi prašanje ali je tako ravnanje junaško pozitivno ali neumno. Pravega odgovora pravzaprav ne bo nikoli. Vse variante bodo imele svoj prav. Kar pa se tiče želje po tem da bi bili v politiki enotni...ne vem, če je to ravno dobro. Smo že bili na videz 40 let in se ni ravno dobro končalo...tako, da gre tu za res malce nenavaden konflikt (saj naj bi bil predsednik rahlo konzervativen podpisovalev in organizator parad, podeljevalec medalj in slavnostni govornik janez pa je krenil v levo ali desno nisem čisto siguren) ampak zdi se mi da tole nestrankarsko gibanje, ne bo resno ogrozilo partijskega delovanja politike. Lahko pa se motim:\
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

AndrejS ::

Če nekdo prestopi državno mejo brez dovoljenja (vizuma) je to zločin. In ravno to se je tukaj zgodilo. Bivši komunist Janez pa je to itak vedel, ker bi tudi v naši bivši jugi zaprli vsakega Tomota!

mtosev ::

Križnar je tudi sam kriv da je zdaj v zaporu. Lepo je da je htel pomagat ampak je rabil predvidevat da nebo zaženjen in je rabil predvidevat da se lahko slabo za njega konča.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Vajenc ::

Moje mnenje je:
- odzivnost naših pristojnih organov je tradicionalno minimalistična
- seveda, da vplivajo na visoko kazen sudanske razmere, oziroma grožnja podobnim človekoljubom, kateri bi si drznili pisati objektivno (preverjeno na licu mesta)
- poslanstvo Križnarja, pa je zame spoštljiv podvig in takih človekoljubov vedno primanjkuje. Vprašanje pa je, če je to pravno argumentirano, da te država večkrat izžene, pa to ne zaleže..., verjetno je pravno povsem pravilno, da se po tolkih kršitvah naloži strožja kazen.

Želim mu čim hitrejšo vrnitev domov.

Matev ::

me zanima kam je šel denar ki ga je drni tako veselo zbiral za darfur

in kaj za hudiča sedaj počne drni - ko je njegov človek v težavah
drni se je potuhnil in čepi v svoji koči in kar naenkrat nima več časa

prej se ga je pa videlo na vsaki vaški proslavi in srečanju

klemen22 ::

No to sem napisal tudi jaz z par pripombami in so mi velecenjeni moderatorji pač to zbrisali. Zgleda da je tudi tukaj na forumu nekaj protekcija leve opcije.:\ :\

in kaj za hudiča sedaj počne drni - ko je njegov človek v težavah

Chata po ircu (sej ne>:D ) + sodeluje na forumih:D

+ vsak teden pokritizira kakšno stvar ali dve. Zadnjič se je spravil na to koliko denarja gre za plakate in oglaševanje v PREDVOLILNI kampanji za različne zadeve. Bravo Drnovšek prej si pa 14 let izkoriščal ta sistem. Si že pozabil da je prav tvoja ljubljena LDS porabila vedno največ keša za te zadeve:\
Fina dvoličnost.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Matek ::

Hrr, ja, glede te dvoličnosti bi bilo dobro upoštevati njegovo metamorfozo. Drnovšek v2006 je popoln kontrast prejšnjemu Drnovšku (oz. tako vsaj pravi), doživel je razsvetljenje, tako da mu starih grehov ne gre očitati, ker jih nova osebnost ne nosi na plečih.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

klemen22 ::

doživel je razsvetljenje, tako da mu starih grehov ne gre očitati, ker jih nova osebnost ne nosi na plečih.

Kaj pa če je vse res:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

TESKAn ::


me zanima kam je šel denar ki ga je drni tako veselo zbiral za darfur

in kaj za hudiča sedaj počne drni - ko je njegov človek v težavah
drni se je potuhnil in čepi v svoji koči in kar naenkrat nima več časa

prej se ga je pa videlo na vsaki vaški proslavi in srečanju


Heh, če bi sedaj 'drni' hodil na proslave in bil nasploh prisoten povsod, bi bil tvoj post takle:


me zanima kam je šel denar ki ga je drni tako veselo zbiral za darfur

in kaj za hudiča sedaj počne drni - ko je njegov človek v težavah
drni pa še naprej hodi naokrog po proslavah in ne dela nič

Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Matek ::

Jah, sam pravim, no. Tako kot če ti zdej rečeš, da si na eni farmi videl, kako kruto se ravna z živalmi in izjaviš, da boš postal vegetarijanec. Pa si tako nekaj časa vegetarijanec in folku malo težiš, če jejo meso, pa ti nekdo vrže v obraz da sej si ga pa ti tudi, kako moreš komu oporekati.

Vsak človek ima pravico do spremembe mnenja in kasneje pravico do zagovarjanja tega mnenja, pa čeprav se morda zanj ne zavzema ravno od rojstva.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Thomas ::

Plemeniti nameni Toma Križnarja v Sudanu in tam okoli, ter ravnanje (vsaj nekaterih) domorodcev z njim, so simbol afriško evropskih odnosov.

Prepad, kulturni in civilizacijski prepad.

Od tehle naših popotnikov v Afriko dajem daleč najbolj prav Zvonetu Šerugi.

Ne veste kaj je rekel, napisal, kaj on misli?

Nekaj, kar Slotech ne prenese. Kar se na Slotechu pordeči.

klemen22 ::

Vsak človek ima pravico do spremembe mnenja in kasneje pravico do zagovarjanja tega mnenja, pa čeprav se morda zanj ne zavzema ravno od rojstva.

No tukaj je malček razlike kajne? Je nekako podobno kot da grem jaz sedaj oropati banko in me ne dobijo, denarja imam potem dovolj za 10 življenje, čez 10 let pa se nekako razsvetlim(8-) ) in postanem borec proti roparjem bank. Nekako takole. Razsvetljenje gor ali dol. Ni opravičila za nekatere njegove izjave pač.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Mercier ::

Thomas:

Od tehle naših popotnikov v Afriko dajem daleč najbolj prav Zvonetu Šerugi.

Ne veste kaj je rekel, napisal, kaj on misli?

Nekaj, kar Slotech ne prenese. Kar se na Slotechu pordeči.


Da, če so domorodci dovolj servilni, potem so strašno kul, če pa ne, so barabe lene in umazane?

Vajenc ::

Thomas morda si mislil tole : "Pristna Afrika je tista, ki je karseda drugačna - je ruralna, otroško nepokvarjena, predvsem pa zgodovinsko na nižji razvojni stopnji od Evrope."

Tudi, če gledaš na razvitost ljudi kot tehnokrat, lahko pritrdiš, da čeprav so npr. Nube manj civilizirani v našem globalnem gledanju tega pojma, na koncu so vseeno ljudje. In če se jih pobija pred očmi kvazi civilizirane javnosti in se zaradi nestrateške pozicije ne ukrepa, potem je delo Križnarja vendarle pomembno, človekoljubno in plemenito. Vsaj to in vsaj Križnar, če že drugega ne moremo ponuditi.

Thomas ::

Poslušaj, Vajenec!

Če je kdo proti genocidu tistih črncev, potem sem jaz! Če kdo ta genocid izvaja, so to Arabci.

Zato mi ne pridigaj oslarij, ker si ... patetično banalen, oproti izrazu!

Jaz samo pravim, da plemeniti človek Križnar nima tako dobre diagnoze, kot jo ima en drug vandrovec - Šeruga.

Vajenc ::

Tvojega pogleda na črnce v Afriki do sedaj še nisem zasledil, sem pa očitno narobe povezal vzporednice z tvojim videnjem arabcev (muslimanov se mi zdi).

Nisem pa želel Tebe očrniti pred bralci, ker je vseeno tema o Tomo Križnarju.

Šeruga pa postaja bolj podoben turističnemu vodiču, kot nekemu vandrovcu.

Matev ::

Drnovšek je aktivek - klikni.
ali pa zbrskajte kak novejši link... nima veze s katerega leta je


in zakaj hudiča sedaj nima časa niti mignit ko je njegov človekl v škripcih

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

klemen22 ::

Ja zanimivo je, da. Prej je bilo iz njegovih ust vsak dan slišat kakšno novico o Darfurju. Sedaj pa že dolgo ne.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

jetam ::

V tem primeru se jasno vidi kaj je problem takih in podobnih podjetij v Afriki: vecino casa se ukvarjajo sami s sabo namesto s tistim zaradi cesar so tam.
Je pa ocitno iz leta v leto bolj popularno med slovenci, da odidejo na nek podvig v tujino za katerega potem sami ne prevzamejo odgovornosti, ko uspesno zarinejo v tezave - za njih resevanje placamo itak davkoplacevalci ...

Kar se mene tice naj g. Kriznar lepo kontemplira naslednjo knjigo ... ima dve leti casa, fotografij pa tisoce.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

root987 ::

Drnovšek bi naj odpotoval v Sudan.

Ga bodo navsezadnje le spravli domov? :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

STASI ::

Največjo ironijo pri vsem tem vidim da naj bi bil Tomo Križnar odposlanec slovenskega predsednika. In kot taka oseba naj bi si priskrbel vizo za vstop v Sudan. Ne vem kako sta si Drnovšek in Križnar zamislila stvar, da je Križnar brez vize vstopil v Sudan. Takole brez vize (kjer je ta potrebna) vstopajo dejansko v tujo državo samo begunci, kriminalci, vohuni... ne pa poslanci predsedniko držav. Torej lahko našega Tomota klasificiramo med te ljudi. In tako so si razlagale Sudanske oblasti, v njihovo državo je vstopila oseba brez vize. Azila verjetno ni prosil. Ali niso v vojnah vohune ubijali? In Sudan je v nekem semi vojnem stanju. Res ima srečo da so ga le zaprli.

Glede reševanje "vojaka" Križnarja. Če bi to storili nekdo drug, ki ne bi bil posebni odposlanec predsednika ali pa države, gotovo slovenska država ne bi bilo takega pompa. Pač sam si odgovoren za svoja dejanja. In za ta dejanja je odgovoren tudi Križnar. Redko se dogaja da bi slovenskemu državjanu, ki je v podobni situaciji (zapor,aretacija v tujini) tako priskočili na pomoč. Res pa je vsa "akcija" za dobro Darfurja.

Thomas je lepo napisal. Tu se pojavi prepad med dvema kulturama oz. civilizacijama.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

BigWhale ::

Neargumentirani 'one-linerji', ki so tudi off-topic so nezazeljeni. Hvala.

perci ::

Thomas, ti kar lepo v navednice postavi tisto, kar naj bi Šeruga rekel - ne bo noben brisal.

SavoKovac ::

Primer Toma Križnarja samo potrjuje moja razglabljanja o tem ali se militarizacija države splača al pa ne.
Seveda se splača, ker je država potem sposobna kaznovati tovrstne delikte.
Nadalje so vlaganja v vojaško industrijo koristna, saj denar hitreje kroži itd. itd.
Pa niti ne rabiš militarizirane države. Spomnimo se filmov kot so The Wild Geese pa tiste situacije, ko so šli izraelci reševat talce v Ugando.
V tesno povezanih, dobro motiviranih skupnostih, kjer so na položajih odgovorni in sposobni ljudje je to stalna praksa.
Zanikati željo po tovrstnih ukrepih pomeni sprijazniti se z drugorazrednostjo in amaterizmom.

Kaj bi torej morala storiti slovenska vlada?

Po moje nehati izplačevati razne dodatke, stimulacije, dnevnice državnim uslužbencem in ustanoviti interventno brigado, sposobno pomorskih in zračneh desantov ter bojev s poljubnim številom nesposobnih, vendar politično indoktriniranih nasprotnikov.

SavoKovac ::

No, zgleda, da je ta pot za našo ljubko državico pretrda in da se predvsem politiki niso pripravljeni odreči dodantnim kupčkom cekinov. :D
Sam pol Tomo Križnar nima v Darfurju kaj iskati, razen morda v primeru, ko ga žene želja po mučeništvu.
Če je tako, pa nas naj vse skupaj skrbi premila kazen, ki ga je doletela.

drejc ::

Drnovška je loh sram. Nuff said!
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Z-lot ::

..kakorkoli, Križnar ni edini.

para! ::

Jaz sploh ne vidim razloga, da bi tega Križnarja reševali. Sej je v zaporu čisto upravičeno, obtožen po povsem pravni podlagi, ali pač ne?
Death before dishonor!

para! ::

Pa saj Tomo NI talec lepo te prosim, galemir :\
Death before dishonor!

klemen22 ::

Sam pol Tomo Križnar nima v Darfurju kaj iskati, razen morda v primeru, ko ga žene želja po mučeništvu.

Če ga bi gnala želja po mučeništvu bi si priskrbel VIZUM kot vsak drugi popotnik ki gre tja. Pač zajebali so Drnovšek in vsi ostali. Sedaj ga morajo pa reševati. Kako tipično. Ko človek zmanjka se poskrijmo kot hijene in čakajmo druge da nam rešijo problem!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

tratto ::

para! & Klemen22 & co.

Ne ga srat s svojimi 'bistroumnostmi'. Vidva sta pač taka kalibra, da smatrata Križnarjev odhod v Darfur za obsojanja vredno. Me prav zanima, kako bi reagirala, če bi ga poslal Janšević, ali pa če bi bil možakar slučajno misionar? 8-O 8-O Po moje bi zahtevala, da pošljemo v Sudan bataljon specialcev. Zgražala bi se, kako so lahko obsodili tako občudovanja vrednega človeka, ki si prizadeva, da bi se zaključilo divjanje Arabcev nad nemočnimi ljudmi.

Takšnih komentarjev, kot sta vajina, sem slišal s strani klerov in podobnih domobrančkov cel kup. TODA, bili so vsi iz sebe, ko so časopisi objavili podatke o Peterletovi bolezni (seveda ob Drnovškovi so so prizanesljivo smehljali).

Kako tipično. Če si naš, potem lahko userješ sredi Prešernovega trga v Ljubljani, če pa si 'njihov', ti ne pomaga tudi če žrtvuje svoje življenje za plemenite namene. Zagotovo si imel kaj gnilega v mislih.

Matev ::

ki si prizadeva, da bi se zaključilo divjanje Arabcev nad nemočnimi ljudmi.


a ti sploh veš zakaj se v sudanu gre

črni ljudje koljejo črne ljudi

mi jim pa z drnovškovo pomočjo še denar pošiljamo
da jim ja ne bo za orožje zmanjkal

tratto ::

črni ljudje koljejo črne ljudi

Najprej se prepričaj, kaj je res, potem pa komentiraj! Arabske milice so tiste, ki povzročajo zlo v Darfurju. In ja, ne boš verjel, so črni.:\
Ampak muslimani. :\

tratto ::

Tudi precejšenj del ameriških črncev je muslimanov. Welcome to Earth.

Matev ::

In ja, ne boš verjel, so črni.


ja?

kaj sem pa jaz rekel, med seboj se pobijajo
ti jim pa denar pošilji če hočeš

tratto ::

Tipično slovenski egoizem. :|

O kakšnem denarju blejaš? Ni mi znano, da hodi Križnar po Darfurju kot Dedek mraz z vrečo denarja. Tebi je? Daj link!

Matev ::

očitno ti nisi dobil položnice od drnija na dom

ali je pa nisi opazil

tratto ::

Ne nisem je dobil. So me očitno spregledali. Go figure... :P

Matev ::

križnar je šel po fotke tja dol

da bi Drni lahko kazal bedo in na ta način iz naivnih Slovencev izvlekel denar za dobrodelni nakup "nujnih zadev za preživetje"

če bi bilo to orožje ali hrana - presodi sam

tratto ::

Kot sem omenil že v enem od zadnjih postov:

Tipično slovenski egoizem. :|


Seveda bi se vi domobranćki drugače odzvali, če bi na prejšnjih volitvah zmagala generalna državn tožilka. In bi krenila v enako akcijo za Darfur. A ne? >:D

Matev ::

kako lepo je preiti na politiko ko ti zmanjka argumentov
ja

rdeči inu beli

newer ending story

kje si bil ti med vojno?

v katerem taboru?

jaz se namreč takrat še rodil nisem
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvrednotenje Nobelove nagrade za mir

Oddelek: Problemi človeštva
393140 (2192) .:joco:.
»

Izšel TrueCrypt 6.2

Oddelek: Novice / Zasebnost
364569 (3416) MrStein
»

Janez Drnovšek se umika iz politike

Oddelek: Loža
493436 (1841) Nejc Pintar
»

Drnovšek poziva k humanitarnosti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20111904 (8256) drejc
»

DARFUR (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1318438 (5733) drejc

Več podobnih tem