» »

Tomo Križnar v Darfurju

Tomo Križnar v Darfurju

1
2
»

Barakuda1 ::

Takoj nazaj na naslovno temo, sicer bo veliko pobrisanega.

p.s.
In brez osebnih obračunavanj. Tud to se bo brisalo.

Oxford ::

Po moje je tratto napisal čisto resnico. Vse, kar se plete okoli Drnovška dvigne pri desničnikih veliko prahu. Lahko se postavi na glavo za 'good couse', pa boste kričali, da dela vse skupaj za svojo promocijo ipd.

To je čisto dejstvo. Pa reci Matev, da ni res. Vprašaj samega sebe, kako bi odreagiral na isto situacijo, če bi bil pobudnik vsega skupaj nekdo iz pravilno obarvanih vrst? Iskreno se vprašaj in potem 'prvi vrzi kamen'! Do tedaj pa raje varčuj s tipkovnico.

Oxford ::

Barakuda1, kar pobriši. Nisem odpiral teme zato, da bi se pogovarjali o Drnovškovih problemih, ampak o Tomu Križnarju, ki po moje sedi po nepotrebnem.

Matev ::

kdorkoli zbira denar za podpihovanje državljanske vojne
ni pri pravi

pa naj bo katerekoli barve

jaz za razliko od ostalih sploh ne vem kakšne barve je Drni in kateremu taboru pripada

/edit
in če križnar pomaga nekomu takemu je zame čisto vseeno kaj naredijo ljudje na katerih je želel služiti
služiti na bedi soljudi je očitno modno

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

tratto ::

Na kakšen način pa naj bi se po tvoje podpihovala državljanska vojna? Bodo Darfurčani iz dobrodelnih zalog riža delali kepe in jih metali v posilevalce njihovih žena? Bodo iz šotorov izdelovali bojna jadralna letala? Po moje si daleč od resnice.

Če je kje državljanska vojna, potem je v Drafurju presneto neuravnovešana. Ena stran si jemlje pravico pobijati šibkejše - to je 'državljanska vojna', v kateri nekateri vlečejo precej kratek konec. Pa celemu svetu dol visi za tistih par stotisoč pobitih črnčkov.

To je tisto, za kar se Drnovšku zdi vredno dvigniti glas. Mmmkey?

Boeing ::

Čisto na kratko o Križnarju:

Kurc ga gleda!


Je bil že dostikrat tam doli, da ve oz. bi moral vedeti, kakšni so tam režimi. Če zahtevajo vizo, zahtevajo vizo in tu se nimaš kaj pogajat bi-nebi. Predsednikov odposlanec gor ali dol, onim bedakom tam doli je čisto ravno kdo je in od kod je - če nima vize in potrebnih papirjev, gre v arest, kar se mi zdi pravilno. Ker pa je očitno šel dol zavestno brez dovoljenj, se pa naj spravi od tam kakor se ve in zna, nihče ga ni silil.

Po drugi strani se mi pa zdi butasto, da je bil zaprt na podlagi "širjenja škodljivih informacij". Če bi gospoda tam doli malo mislila, bi si hitro prišli gor, da so si z aretacijo Križnarja naredili več škode, kot če bi mu enostavno naknadno dali tiste papirje ali pa po hitrem postopku dali na prvi avion za Egipt.

Kar se pa tiče naše diplomacije se mi pa dozdeva, da je Drnovšek še edini, ki se vsaj malo trudi spraviti tega našega bedaka iz zaporov, mogoče tudi zato, ker ve da je med drugim tudi on del zajeba s papirji. rupl & ostala important-wannabe kompanija pa, tako kot vedno, izkoriščajo situacijo za lastno razkazovanje in hvaljenje.



Bi mu pa jaz po vrnitvi v Slovenijo poslal kar konkretno položnico, Križnarju namreč. Za "diplomatsko posredovanje".
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

bluefish ::

Bi mu pa jaz po vrnitvi v Slovenijo poslal kar konkretno položnico, Križnarju namreč. Za "diplomatsko posredovanje".

... ki pa jo Križnar tako ali tako ne bi mogel plačati, glede na nekatere novice, da je ostal skoraj brez vsega denarja.

para! ::

Več kot očitno nekaterim ni jasno, da so Križnarjevi nameni v Sudanu najmanj pomembna stvar. Vseeno bi bilo, če bi šel tja na kurbo s HIVom, pomembno je namreč, da je sudansko mejo prestopil nelegalno, česar je med drugim tudi obtožen. Da so ga označili kot vohuna tudi ni nič čudnega, ker diplomati in humanitarni aktivisti ponavadi imajo vizo oziroma kakršnekoli že potrebne dokumente.

Seveda Tomotu privoščim, da ga čimprej spustijo, a vendar se ne sme iz njega delati izjeme. A, da bi se neka oseba xy znašla v takšni situaciji, bi vsakega bolel k*rac, za Tomotom pa jokamo, ker je mel dobre namene? No, tako nekako Sudance boli k za Tomotove namene in so ga pač zaprli.

Ti, tratto, pa raje koristneje potrati svoj čas.

lp
Death before dishonor!

drejc ::

To da so ga ozničili za vohuna je predvsem zato ker je slikal "zaupne dokumente". (Kjer je btw pisalo da se masovnih grobišč ne sme dopustit odkopavat, niti modrim čeladam)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

kunigunda ::

To, da so ga oznacili za vohuna sploh ni pomembno. Naredili so lep primer, kako drzavi povedati, naj se ne vtika v njeno politiko. In glede na to,
da so ga ze drugic dobili brez vize (prvic je imel izgon), po njihovih zakonih pa je za to zagrozena kazen 6 mesecev do 24 mesecev, je dobil tocno to, kar je iskal.
In zakaj je sel drugic cez darfur ? Ker je vedel, da vize zaradi blackliste ne bo dobil, in da je tam se najmanj nadzorovana cona...

Ker mi link vec ne dela (sudanski web page zbrisan) prilagam zdownloadan dokument o novem sudanskem zakoniku iz leta 2003.

Tule je pdf

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

klemen22 ::

Če pogledamo strogo pravno je seveda zaprt LEGALNO. Ker če nimaš vizo za vstop v državo je nezakonito. Zakaj bi tukaj delali izjemo. Zaradi tega ker je bil odposlanec nekega predsednika. Če bi šel tja dol navaden človek bi bil kratkomalo zaprt na XX leta zapora.

tratto: dej umiri se, in ne žaliti vsevprek, sploh z tistimi Ć in *brančki. Ker izpadeš neverjetno patetično. Pač situacija je že taka da je odposlanec predsednika Drnovška TOREJ imam pravico da izrečemo kakšno tudi o njegovem posredovanju po zajetju Tomota. In prosim, ne prec vpletati tabelih pa tardečih ker izpadeš neverjetno patetično-;((
Skratka epilog: še sedaj mi ni jasno kako to da so ga poslali dol brez vizuma. Še en plus za kabinet predsednika:\ :\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

kunigunda ::

Jaz si predstavljam, da ce si odposlanec nekega predsednika, da imas hudo urejene papirje zato, pa mogoce se kaksnega prevajalca/spremljevalca s sabo.
Ce papirjev ni bilo mogoce dobiti, so ze imeli razlog. Zakaj je vseeno silil tja. Sploh pa en tak, kot je Tomo, ko ve, kako se takim stvarem streze v takih
drzavah. Mocno dvomim, da mu je Drnovsek rekel, naj gre naskrivaj (beri: pretihotapi) tja.
Drugace si tudi jaz zelim, da ga cimprej spustijo. Pa da ga posljejo na kako drugo misijo, sicer bo spet rinil dol...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

klemen22 ::

Ce papirjev ni bilo mogoce dobiti, so ze imeli razlog.

No sej razlog ima tudi ene 10000 Alžircev in Maročanov ki hočejo na vso silo priti v Španijo. Seveda brez papirjev ...
Vendar je tukaj razlika. Če te bošlje predsednik države mora biti seveda zadeva uradna in legalna. Ne morem verjet kakšno kajlo so nardili v tem primeru. Pač dejstva so takšna kot so.
In še enkrat tratto: Predsednik vlade je Janša in ne JanševiĆ. Tako da boš vedel;) . In še če bi on poslal na ta način dol Tomota bi bila seveda ponovna napaka le s to razliko da bi seveda bil pod precejšnjim plazom kritik kar pač Drnovšek ni in se je lahko taktično umaknil.;)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

kunigunda ::

Ne vem ce glih marocani in alzirci, bolj podsaharci, samo oni grejo tja s trebuhom za kruhom, cela familja proda vse, da zberejo tistih 1000 EUR, kolikor stane
crni prevoz cez. Ne gredo "reda"delat oz. pomagati spancem. Ali je morda celo vecja cifra za placat. Vem da mi je bila nenormalno visoka.
Se zanimivost, ko smo ze kle: In ker je pri gibraltarju ponoci megla, jih "prevoznik" dostikrat rece naj poskacejo v morje, da so zraven
obale (ceprav npr. par km stran, in se jih ogromno utopi. Ljudje imajo v vreckah suho obleko ponavadi, in mokro obleko unega ki mu uspe priti cez ponavadi
spanske oblasti najdejo v pasu 3 km od obale, kako se preoblacijo... :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

Thomas ::

Tomo Križnar (po njegovem) opazuje (in po svojih močeh preprečuje), da bi Arabci zaposedli Črno Afriko. Tako on gleda na to. Zapor ali celo smrt ga doletita mimogrede, če ima prav.

Po moje ima tu čisto prav.

Kje pride not Drnovšek?

Meni zgleda, da skoz eno psihadelično meglo lastnih endorfinov. Situacija je tragična za Afričane, Drnovška in Križnarja. Ta ima še največje izglede preživetja naslednjih 10 let od vseh vpletenih.

kunigunda ::

Pa smo spet pri arabcih. Spor bi bil resen, ce bi krave, ki jih vozijo med cadom in nilom bile kamele. Te manj populijo agrokulture :)

tratto ::

EDIT. OK. Sem pobrisal svoje nesramnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tratto ()

perci ::

Dovolje je blo, tratto in klemen. Mir dajta!

kunigunda ::

Thomas, se vedno ne vem, kaj je hotel Kriznar dol poceti. Popravljati vasi ? Snemati genocid v zivo ? Intervjuvati posiljene zenske ? A se to ve ?

Vajenc ::

Drnovšek je želel (si želi?), tudi s pomočjo Križnarja, posredovati s svojim mirovnim sporazumom pri skreganih Sudancih. Ene strani ga očitno ne odobravajo.

kunigunda ::

Se pravi, poslal je clovecka v war zone da naredi red dam, kjer te najprej ustrelijo, sele potem vprasajo kdo si ?
Ce cela AU ne naredi reda, ga bo pa kriznar. Mislm... :O

Vajenc ::

Ni greh probat, je pa kaznivo brez vizuma.

SavoKovac ::

Za primerjavo:

Predstavljajte si, da pride leta 1993 v BiH posebni odposlanec predsednika Muhameda Kukikuki-ja iz Severnega Jemna ter posreduje pri sprtih straneh. (oziroma fotografira pri Omarski in podobne reči).
Ko ga pol srbi dajo na hladno...če bi npr. zaprli in obsodili posebnega odposlanca Holbrookea bi gotovo dobili po repu - če me kdo razume.

Zgodovina sprememb…

kunigunda ::

Tudi ce je imel vse papirje ne vem kva bi hotel doseci. arabci itak ne bodo odnehali, brez da jim vlada ukaze (ceprav vlada taji svoje prste vmes),
furovski crnci se pa tudi ne bodo umaknili, ce jim vsak dan pohabljajo pobijejo in posiljujejo vasi.

Azrael ::

Mogoče butasto vprašanje, ampak vseeno:

Ali Križnar res ni imel diplomatskega potnega lista in z njim povezano imuniteto?

Če so ga imeli možnost dobiti poslanci (ne vem, če še), je se mi zdi za nekoga na Križnarjevem mestu že skoraj obvezna oprema. Tako takega človeka v taki situaciji lahko izženejo, zapreti ga ne morejo.

In še eno vprašanje, mogoče povezano s prvim. Križnar naj biu odšel v Čad, zaprt pa je v Sudanu. Je v Sudan odšel po lastni želji ali po višjem ukazu?

Odgovora na obe vprašanji nam vsaj namigneta, kdo je v tej mineštri zamočil.
Nekoč je bil Slo-tech.

kunigunda ::


Če so ga imeli možnost dobiti poslanci (ne vem, če še), je se mi zdi za nekoga na Križnarjevem mestu že skoraj obvezna oprema. Tako takega človeka v taki situaciji lahko izženejo, zapreti ga ne morejo.

Saj enkrat so ga. A ga nej zdej vsakic ?

Vajenc ::

Ne vem če ima diplomatski potni list, ima pa "naziv" predsednikov odposlanec, kar tudi nekaj velja. V obeh primerih bi potreboval vizum, ki so mu ga v predstavništvu Sudanskega konzulata v Avstriji zavrnili, zato je pred zaporom končal v Čadu...

Barakuda1 ::

Cela zadeva je res malce nenavadna.

Nimam razloga, da ne bi verjel, da je bil T.K. osebni odposlanec predsednika države J.D.

Tisto kar je moteče je to, da v mednarodnih odnosih pač veljajo neka pravila.
Tako T.K. kot J.D., sta ta pravila meni nič - tebi nič, kršila; upajoč pač, da ne bo posledic (vsaj takšnih ne, kot so).

Res je nenavadno in povsem mimo vseh ustaljenih principov mednarodnega prava, da osebni odposlanec neke države vstopa v državo kot ilegalec.

V tujo državo vstopi ilegalno, brez vize, brez diplomatskega potnega lista, brez poverilnega pisma...skratka brez vsega, kar bi dajalo kredibilnost njegovi misiji odposlaca predsednika neke države.

Nedovoljeno prestop državne meje je kaznivo dejanje praktično v vseh državah; tudi pri nas.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države

311. člen


(1) Kdor nasilno prekorači državno mejo Republike Slovenije ali oborožen nezakonito vstopi na njeno ozemlje, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do treh let ali z denarno kaznijo.


(** ostale točke tega člena izpuščene, ker so za predmetno zadevo nepomebne)

(Za lažje razumevanje - kaj je element nasilne prekoračitve -nasilna prekoračitev državne meje, je vsaka prekoračitev, ki ni prekoračitev na za to ustaljen način preko mejnega prehoda - če gre za kopensko mejo)

Torej, pri nas bi se lahko zgodilo nekemu osebnemu odposlancu, (Osame Bin Ladna - namerno karikiram) ki bi vstopil v RS na najbolj neobljudenem delu naše države, brez potnega lista, brez poverilnega pisam itd, da bi bil še strožje kaznovan.

Motivi T.K. so pravzaprav čist o.k., le gospod predsednik si ni smel doviliti takšnega diplomatskega spodrsljaja.

Še več. Nemoralno in diplomatsko povsem nekorektno je, da pošlje svojega osebnega odposlanca v neko misijo, ne da bi to opravil skladno z ustaljenimi diplmatskimi manirami in mednarodnim pravom.
Nenazadnje je vendarle predsednik države in njenih državljanov (tudi T.K.)

p.s.
Se pa pridružujem vsem, ki želijo T.K. čimprejšnjo vrnitev v domovino.

kunigunda ::

Vec bi naredu ce bi sel na vrazov trg otroke pogledat (pa starse tud ko na tleh v spalki spijo zraven otrok)...Bi blo marsikaj prej narejeno, kot pa da se gremo
mirovnike tam, kjer imajo ze s svojimi dovolj dela (mirovniki namrec).

kunigunda ::

Se strinjam barakuda. Ce ze delajo to kar delajo, morajo to bolj na profesionalen nacin, saj s tem mecejo slabo luc na vse drzavljane slovenije.
No, ampak ocitno nismo izjeme.

Barakuda1 ::

ima pa "naziv" predsednikov odposlanec,


Heh, to bi nekaj veljalo bi, če bi imel T.K. poverilno pismo, kjer bi pisalo črno na belem, da je osebni odposlanec predsednika države Republike Slovenije, gospoda Dr. Janeza Drnovška...itd.


Pa ni nič od tega. "osebni odposlanec" je le za domačo dnevno politično rabo, za mednarodno pravo in diplomacijo, pa je le ielegalni prestopnik državne meje.

Če bi namreč T.K. takšno pismo imel, bodite prepričani, da bi že vsi mediji pisali o tem, kako sodišče tega dokumenta ni hotelo akceptirati.

Mimogrede. Takšno poverilno pismo je skoraj izenačeno z diplomatskim potnim listom. V nekaterih državah ima celo "višji" status.

Tko pa žal T.K. ni mogel ponuditi sodišču nič, kar bi v diplomaciji in mednarodnem pravu kaj veljalo. Žal.

Barakuda1 ::

No, ampak ocitno nismo izjeme.


Razlika je ogromna.

Ta novinar se ni predstavljal kot osebni odposlanec predsednika ZDA.

Pa tudi ameriška administracija v ZDA, ne vpije na ves glas, da so zaprli osebnega odposlanca predsednika Busha.

Vajenc ::

KOlikor sem zasledil, naj bi se šel Križnar ilegalo na svojo pest. In Barakuda1, tudi če bi imel dipl.p.l., bi moral imeti vizum.

Kunigunda, morda je predsednik uporabil svoja poznanstva in uredil zamenjavo ;) (črni humor).

Barakuda1 ::

In Barakuda1, tudi če bi imel dipl.p.l., bi moral imeti vizum.


Ja, pa saj to je jasno. Ampak T.K. ni imel nič od tega.

Poleg tega eno stvar spregledaš.
Vizom bi potreboval za vstop in bivanje (sam pasoš, pa četudi diplomatski je premalo).
Toda, če bi imel diplomatski potni list, bi bila to pravna ovira (mednarodno priznanan) sploh za sojenje.
Vse kar bi bile lahko oblasti storile (v najslabšem primeru), bi bilo to, da bi bili gospoda T.K. po hitrem postopku pospremili do meje in ga izročili državi iz katere je vstopil.

Tko pa je kar je. Žal.

Drnovešek pa je s to svojo amatersko diplomacijo vrgel slabo luč na celotno slovensko diplomacijo.
Tko se preprosto v diplomaciji NE DELA.
Drnovšek kot predsednik države bi to moral vedeti.

Barakuda1 ::

KOlikor sem zasledil, naj bi se šel Križnar ilegalo na svojo pest


Če je temu tako, potem pa že nehajmo končno s tem, da je T.K. v Sudano kot osebni odposlanec predsednika RS Janeza Drnovška.

Tujina Janeza Drnovška pozna le kot predsednika Republike Slovenije.
"Gasilsko društvo" srednje Pirniče za pravičnost, celotni svetovni diplomaciji dol visi.
Dajmo že končno rečt, bobu - bob.

kunigunda ::

Sej nisem primerjal da je isti primer. Je pa novinar National Geographica ki ga v afriki dobro poznajo. Ocitno nocjo, da kdorkoli karkoli dokumentira.
Ze 1983 se jim furovci niso smilili, se jim zdaj, kar so naredili, se manj...Je pa zanimivo, da anglezi se vedno zanikajo genocid...

Vajenc ::

Barakuda1 verjetno sva se narobe razumela. POvdaril sem, da četudi bi imel dipl.p.l., Križnar ne bi bil zaželjen v Sudanu (ker je že bil izgnan, sklepam, da ima celo prepoved).
Predsednik pa ga je poslal, vse kaže z dobrimi nameni, v Čad (ker za Sudan ni dobil vize, je pa Čad vseeno bližje žarišču kot SLO) kot svojega odposlanca, z (pre)optimističnim namenom umiriti nasprotne si strani.

gzibret ::

Toma Križnarja bi lahko koneckoncev obtožili tudi vohunstva in sprožili mednarodni incident.
Vse je za neki dobr!

AndrejS ::

Če je bil prvič izgnan, ne vem kje bi našel to informacijo in je ponovno kršil je normalno da je zaprt.
To je kot da si pogojno obsojen in spet zakršiš isto kaznivo dejanje.
Če ga je Drlo tja poslal in ga je ubogal je seveda tudi sam kriv. To je kot da bi mi nekdo rekel naj nekaj ukradem in ne bi bil kriv ker mi je to nekdo naročil.

nevone ::

>Predsednik pa ga je poslal, vse kaže z dobrimi nameni, v Čad (ker za Sudan ni dobil vize, je pa Čad vseeno bližje žarišču kot SLO) kot svojega odposlanca, z (pre)optimističnim namenom umiriti nasprotne si strani.

Citiram Barakudo:

Tko se preprosto v diplomaciji NE DELA.
Drnovšek kot predsednik države bi to moral vedeti.

Evo tole je pa Barakuda lepo povedal in obrazložil.

Če pa Drnovšek misli totalno zbluzit, naj pa zbluzi, samo ne kot predsednik države. Sicer pri pameti, ki jo ima, mislim da ne gre ravno za bluzenje, ampak nekatere njegove izjave in poteze pa izpadejo totalen bluz.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

kunigunda ::

Hm, le kaj iz Cada lazje naredis kot iz Slovenije.

BigWhale ::

> Hm, le kaj iz Cada lazje naredis kot iz Slovenije.

Preckas mejo... ;)

kunigunda ::

To itak :)
Sam pol si ze not. Sem mislu, da ste mislili, da je mislu operirat iz cada... :)
Sam kva bo delu na tistem podrocju ko se vsi zgovarjajo da nimajo nic s tem. Od cloveka do cloveka hodu pa mu reku, da bo vse
se v redu, da naj odlozi orozje ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

Vajenc ::

V Čadu so begunska taborišča za durfurčane, katera sudanski arabci sem ter tja tudi napadejo. Tako, da bi teoretično Križnar lahko v Čadu predstavil nekemu vpletenemu predsednikov predlog. Je pa res, da se je BW-ova satira izkazala za resnično.

kunigunda ::

Kukr vem janjaweedi ne napajo po chadu. enkrat so sicer prisli cez mejo (mislim da je bil kemp gozamar) ampak vse kar so naredili,
so ukradli malo morje krav. Kriznar v cadu lohk naredi sam intervjuje, ampak ti so itak isti, kot jih vidimo po medijih, to je genocid
nad ljudstvom. Zakaj pa noben ni migal takrat, ko bi moral. Zakaj financna pomoc v Darfur ni prisla takrat, ko so jo res potrebovali ?
Zakaj je G.Bush iz pogovorov izlocil vse Darfurovske predstavnike ? Po toci zvoniti je prepozno. Tko kot povsod v svetu.
Sej v darfuru ni slo samo za arabce in nearabce, je vsaj 100 razlicnih plemen oz. etnicnih skupin, in vsaka bi rada vsako zbrisala.
Tezka bo :O

kunigunda ::

Upam da mu bo dobra lekcija in ne bo se tretjic probal...

Tomo prihaja domov

vander ::

Depala vas - glavni igralec Smolnikar
Darfur - glavni igralec Križnar
režija Janez D

donfilipo ::

Zdaj ker je silni duh Janeza D. nekako šel med zvezde, Tomo pa ne odneha in se bije naprej, se dobršen del teoretikov desnočohartva podre8-)

Sam sem v tej temi, ko je bil priprt, napisal nekaj udarne patetike, ki je pomagala (pa ne zaradi mene, ampak ker Tomo prevzame veliko ljudi, ki so ga imeli priliko osebno srečati:)...drugo danes pomembnega pa ta tema ni popravila.

Nismo zapisali, kaj je jedro spora v tem delu afrike, kaj se ukrepa proti temu, (ne mislim, da smo Slovenci odločilen faktor, ni pa treba omalovaževati Tomotovega križevega pota:) in če Andrej Štanga ali Lojze Siherunga napišeta dve depeši, marjanci malo jamrajo, drugi pa NE vedo kdo sploh smo in za kaj gre. Dotični anfdrej pa kot je preveril gestapo, kljub temu (3-depešam.... zlahka podela vse ljubice:)

Pa morda tokrat kdo kaj več konstruktivnega doda. Kako skrito ozadje morda?

Najprej eno leto staro predavanje, ki ima slab ton, pa veliko premalo gledalcev:



Nato pa tole:

http://tvslo.si/predvajaj/kriznarjev-pr...

Kaj bi lahko stalo za tem.
Cinema for Piece...Angelina Jolie...vse ok.
Ampak Angelina naj mi oprosti, ....precej puritansko in Hollywoodsko igra in sex in nasilje. Kot igralka in kot režiserka. Ker je to art. In art ima neko izolacijo od realnosti.

Tomo ima pa hard core. Realnost. To kar se dogaja!!!
Zakaj je pa to prepovedano?????
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvrednotenje Nobelove nagrade za mir

Oddelek: Problemi človeštva
393140 (2192) .:joco:.
»

Izšel TrueCrypt 6.2

Oddelek: Novice / Zasebnost
364570 (3417) MrStein
»

Janez Drnovšek se umika iz politike

Oddelek: Loža
493437 (1842) Nejc Pintar
»

Drnovšek poziva k humanitarnosti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20111904 (8256) drejc
»

DARFUR (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1318438 (5733) drejc

Več podobnih tem