» »

napajanje graficne

napajanje graficne

mihec87 ::

Hm imam problem in sicer graficno kartico radeon 9800 se aiw in sicer karta dela artefakte v bistvu kocke..in po boljsem pregledu sem opazil da je konektor za dodatno napajanje kartice precej zmajan oz ga lahko ven pa no potiskas tam kjer je zalotano na graficni kartici.

Sedaj me zanima ce je to mozen vzrok za artefakte ter ce lahko jst to nekako popravim in sicer da tam vsako zicko od konektorja mal z spajkalnikom pogrejem ter dodam malo cina..

Azrael ::

Precej verjetno, da je razmajan konektor vzrok težavam. Upam samo, da kartice sedaj ne uporabljaš, saj tako delovanje lahko pelje v nepopravljivo okvaro.

Popravilo razmajanega konektorja je tako, kot si opisal. Primerno močan (vsaj 30W) in ogret spajkalnik z nepredebelo konico, kvaliteten cin in ponovno zaliješ razmajane kontakte, ki so bili verjetno že ob izdelavi kartice slabi. Dokler se stopljen cin ne strdi se kontakt ne sme premakniti, drugače nisi naredil nič.

Ostala opozorila so ista, kot sem napisal v članku Menjava kondenzatorjev.
Nekoč je bil Slo-tech.

mihec87 ::

Hm heh super problem je da je ta clovek ki je kartico imel nekako recimo da uporabljal ne vem kako dolgo sedaj pa jo je menjal jas pa sem videl se nekak potencial v kartici..

Bom poskusil z spajkalnikom upam da bo 25w ersa z 1,5mm spico zadostovala..

radiator ::

Jaz sem mel 9800 pro in ko ni blo dodatnega napajanja ti je grafika to jasno povedala z rdečim ali modrim (se ne spomnim točno) screenom kje je pisalo naj priklopiš. Bolj se bojim da maš kako SE AIW varianto ko ji kdo dal gor drugi bios da delajo vsi cevovodi in so nekateri pač hin. Apak konektor je treba kljub temu popravit. In če je to vzrok artefaktov potem si jo zrihatl če ne pa nazaj original bios gor.
Kaj je jutri že bilo?

mihec87 ::

Glej sj ce izklopim molex potem pise za voltazo v bistvu bi lahko rekel da konektor ima stik samo premalo ker se maje..bom pa tut probal z originam biosom..Ker ko je pozimi kupil grafo je dobro delala zdajle poleti je pa kar naenkrat dobil problem tudi pregrevanje malo sumim..je pa res da je tipo brcal v racunalnik ker je zgubil prek neta v kaki igrci..

mihec87 ::

Hm sem zalotal ta konektor na grafi ter jo preizkusil se zmerom so crtice...Eto sm naredu en screnshot

Shrani si
Je pa se neki kartica se zelo greje ker je bil hladilnik od gpu kar precej vroc tako da je v bistvu po nekak 2 min se manj bila cela kartica vroca mislim topla tudi on pleh okrog tv tunerja..

[prenesel silko na strežnik, ostalo nespremenjeno, moderator]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Azrael ::

Driverje si odstranil (uninstall & Driver Cleaner)l in namestil znova? Podobno "lepoto" sem dobil par dni nazaj, ko sem se igral z driverji za integrirano SIS grafiko.
Nekoč je bil Slo-tech.

mihec87 ::

Mislim da niso driverji krivi ker je isto v biosu..

Azrael ::

Škoda, potem je na kartici še nekaj drugega narobe.

Še to, ali imaš možnost preizkusiti kartico še v kakšnem drugem računalniku? Znancu se je R9800SE močno pregrevala in risala vse mogoče, samo zahtevanega bolj malo in sesipala računalo na par minut. Vzrok je bila matična plošča Matsonic socket 478, na kateri kaj več kot R9550SE ni delalo v redu.
Nekoč je bil Slo-tech.

mihec87 ::

Hm zdj tk je ta grafa je bla pr kolegu v kompu ki ma plato p4pe-x pa mu je zacela to delat pa je kupu si novo pa mi je pol dal to grafo..zdj sm jo pa probu v plati abti nf7-s kjer imam zdj notr r9600pro pa dela bp aja pa ko sem prisel v windowse je nekaj casa bila crno bela slika nekak po parih sekundah je sele ratala barvna....

Hm skoda pa sm mislu da bom prsu do grafe no sj bom se probu en 8cm vent dat nekak tja da vidim ce bo kj bol....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

seminal ::

Maybe je okrušeno jedro.Enako men delalo katro sem lahko nesel v RMA in so mi jo zamenjali:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATI 9700 PRO ne dela

Oddelek: Strojna oprema
291868 (1245) rockeye
»

radeon 9800se oklepanje cevovodov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1389535 (5510) Tilen
»

hercules 9800 SE AIW (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
923853 (2466) Tito
»

Vse za Radeon 9800SE! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
924320 (3184) Tilen
»

ATI Radeon 9800 SE ali 9600XT (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20011035 (7527) flisko

Več podobnih tem