» »

ATI Radeon 9800 SE ali 9600XT

ATI Radeon 9800 SE ali 9600XT

1 2 3
4
5

boštjan ::

a v JAE nimajo tega asusa 9600XT,ki je v akciji?

kiros ::

V Italiji prodajajo:

VGA SAPPHIRE RADEON 9800SE 128MB DDR RETAIL:
325/400Mhz, 4 cevovodi, 256bit
A je to ta pravi radeon za navijat?

Fury ::

ce ma 256bit res pol je pravi - samo kakor je znano naj bi samo AIW sapphire radeoni 9800SE mel 256bitno vodilo.

pa jest nebi v italiji kupoval, ker ce bojo artefakti in bos hotel vrnit se bos peljal ko debil + ne vem kako je tam z 8 dnevnim vracilnim rokom in podobno...

kiros ::

Naj me kdo popravi, če sem se zmotu.

Softmode pomeni da uporabljaš "hacked drivers" in da zaradi njih se poveča zmogljivost grafične. Artifact pa da ti drajverji ne delujejo pravilno in da se ti na zaslonu pojavi čudna slika. Ali lahko ti drajverji pokvarijo grafo? Kdo pa mi lahko zagotovi da ne bom imel artifactov ;(( (loterija?) In še nekaj... Se lahko vsi Radeoni 9800se 256bit navijejo?:\

boštjan ::

tako je,to je loterija.noben ti ne garantira,da ti bo softmod delal.driverji pa ti ne bodo uničli karte,prej ti bo karta zaštopala,če boš z napačnim biosom ali pa s hroščatim programčkom flešo. Artifekti pa so anomalije slike,ponekod majhne,ponekod pa velike.

kiros ::

v primeru da mi softmod ne bo delal je Radeon 9600XT boljša izbira od 9800SE 256bit? (se sploh splača reskirat)

Fury ::

ce mas moznost zamenjat pol se splaca - ce ne pa niti ne vem - ce ti uspe mas pa prakticno skor najbolso kartico

VidKo ::

Iz lastnih izkusenj lahko povem, da je tudi nemodificiran 9800se boljsi od 9600pro (navit na XT).
Najbolj opazno je pri Raven Shieldu pri dimu in ko gledas skozi daljnogled. PRi 9600 pro je zatikanje pri 9800se pa gladko ko solzica

Lp, VidKo

kiros ::

ali je mogoče da ima VGA SAPPHIRE RADEON 9800SE 128MB DDR RETAIL 256-bitno vodilo (tako piše tukaj)
Kaj nima samo AIW 256 bitno vodilo?

boštjan ::

tukaj piše da ga je samo 128

kiros ::

od česa je odvisno ali bo softmode delal z artifakti ali brez ali pa sploh ne bo? Softmoda se tako da instaliras drajverje in to je vse? boštjan kaj si nekaj omenjal biose

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kiros ()

Caligula ::

Kiros, zate kod uporabnika, ima vpliv samo tvoja sreca. Ne mores predvidet ali bo ali ne bo. Mogoce, ce se vsem, ki so jo kupili v eni trgovini, in s edobro odklepajo, je verjetnost boljsa-mogoce boljsa serija,.. drugace pa je to pac loterija.

V te verzije gredo cipseti, ki ne opravijo vseh testov v tovarni za visoke standarde 9800 PRO cipsetov.

VASkO ::

pomoje pa je drugace kot pravis. testiranje vseh 8 pipelineov bi blo zamudno za tako kolicino cipov, kot jih rabijo za SE kartice. pomoje testirajo za SE kartice samo 4 cevovode in ce je test pozitiven, gre cip na SE verzijo - ostali 4 cevovodi so pa netestirani. pomoje ima ATI dve testni liniji - samo 4 in vseh 8 cevovodov.
ker drugace na nobeni SE kartici ne bi delalo vseh 8 cevovodov brez napak, ce bi bilo tako, kot ti pravis.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: VASkO ()

Fury ::

nene enkrat je lepo povedal en ATI tech. director v skupnem intervjuju s terryjem makedonom (sefe pr catalysti).. ne vem tocno kje..

Skratka. Majo lepo trak in nastancajo cipe, nato pa se grejo t.i. "binning" - skozi VSAK cip se posljejo siganli in morjo rezultati bit tocno tapravi (so v naprej znani) za vsak pipeline in se clocke od najvisjega do najnizjega testirajo.

Recimo ce cipu delajo vsi pipelini a ne dela na 9800XT frekvenci probajo na 9800PRO frekvencah in ce se ne na 9800 frekvencah in pol dajo v tapravi "koš"

Če pipelini ne vsi pipelini ampak vsaj polovica potem imajo SE verzijo in tako dalje..

Zakaj se dobi modabilne verzije SE pa je enostaven odgovor - ce majo prevec dober yield (prevec dobrih delujocih cipov) morajo se vedno zadovoljit trg in poslat ven dosti SE verzij in zato dajo pac "zdrave" cipe not in jim zaklenejo 4 pipeline... njih itak vsak cip iz 9800 familije isto stane.

In to kar sem povedu ni kr neki na pamet in ta postopek ne traja tok dolg kot se zdi.. vse majo zelo zelo avtomatiziran in zadeva samo gre skos in je :)

kiros ::

lahko kdo opiše po slo. kako se naredi softmod in overclock za Radeon 9800se

kiros ::

...kateri radeoni9800se so boljši, tisti z 8 pipelini ali tisti s 4mi? Kateri so primernejši za softmod?

Fury ::

lej .. bolsi to tisti k majo 8 pipelineov. Lahko delajo 8 stvari naenkrat namest 4.

softmod je postopek ko z instaliranjem shackanega driverja uklopis na karticas s 4 cevovodi se ostale 4 in mas tako kartico z 8 cevovodi.

Softmodat se da:

9500 128bit -> R9500 PRO
9500 256bit -> R9700 NEPRO/PRO (odvisno kok dalec lahko navijes pol)
9800 SE -> 9800 NEPRO/PRO/XT (odvisno kok dalec lahko navijes pol)

najlaznje softmodas tako da downloadas driverje iz www.omegacorner.com kjer te ob instalaciji vprasa ce hoces instalirat driverje ki ti odklenejo cevovode.

Overclockas pa lahko z razlicnimi programi. RadClocker/Rage3D Tweaker/Radeonator/Power Strip/Riva Tuner itd.

Enostavno visas clock in pozenes en spil ali benchmark (recimo 3dmark2003 kaksen test) in gledas ce vidis kje artefakte (raznorazni kvadratki, utripajoci trikotniki in podobno) - ko jih opazis clock rahlo znizas in se enkrat probas - to je to

kiros ::

zdaj se ne morem odločit. Caligula pravi, da so boljši tisti radeoni,ki imajo 4 pipeline, Fury pa tisti ki jih majo 8. (kaka je sploh razlika če maš odprte 4 ali 8?)

če jih maš 8 jih odpreš pač 8, če jih maš 4 jih odpreš 4. :\

Fury ::

nene caligula pravi da SO bolsi (po hitrosti) tisti z 8 (9800, 9800PRO in 9800XT), je pa fora da ker so tisti s 4 (9800SE) pocasnejsi so zato DOST cenejsi - mas pa sanse da bos lahko tega s 4-mi (9800SE) s softmodom pripravil do tega da odklene se ostale 4 cevovode bos dobil ven se z overclockom vsaj 9800 in naprej.

Fora je v tem, da imajo vsi ENAKE cipe gor, samo da ima 9800SE zaklenjene 4 cevovode(4 pa odprte) mocnejsi bratci pa imajo vse cevovode odprte (torej vseh 8 kokr jih je v cipu).

skratka gre se za to da lahko gres pa kupis 9800XT za velik dnarja in mas hudo kartico lahko pa 9800SE na 256bitnem vodilu (recimo sapphire 9800SE AIW) pa mas z malo srece isto tok hudo kartico za pol manj dnarja pa se AIW (all in wonder) bo kar pomeni da ma TV tuner in TV out in VIVO zajemanje zvoka/slike in tako dalje.

ce ti pa zdej ni jasno pa ne vem kaj je :)

ddeben ::

Alo!

Pri pelugi so spremenili neke cifre za radeona 9600xt! Prej je blo za Gradec 0,zdej je -2?!?! Ko pomeni zdej -2?:|

kiros ::

zdaj razumem. :) Mislu sem da obstajajo radeoni 9800se z 4 in z 8 cevovodi

s5cougar ::

Mislim, da -2 pomeni, da so 2 naročene in jih še nimajo. Sklepam, ker sem sam naročil R9600Pro, ko je blo stanje 0, zdaj je pa -1.
Errare humanum est.

Caligula ::

Vasko, vsak cip gre cez test. Razlog, da dajo tud kake, ki niso cisto v riti na SE kartice je, ker pac z njimi itak nimajo kaj drugega delat.
Za njih je najdrazje, ce ga dajo vseeno na 9800 PRO kartico npr, pol pa uporabnik zaradi nezadovoljstva garancijo uveljavlja,..

Skratka za njih je drago, ce folk stvari vraca v garancijskem rouku in zato ne bodo dajal na 9800 PRO cipa, za katerega niso recmo vsaj 95% ziher, da bo delal kot mora za 9800 PRO.

Kar je manj verjetno, se jim ze ne splaca verjetno,....

Skratka tu gre le za ekonomijo in verjemi, da imajo fajn nastudirano do katerer stopnje se njim kaj splaca kam dajat in kaj ne.

LP

kiros ::

zakaj pa dajo cipe ki za njih niso vsaj 95% na SE kartice in jih pol zaklenejo. Zato da bi se folk zanimal za to kartico?

kinetik ::

Ups sem narobe zastopu :8)



kiros na r9800SE dajo boljše čipe zato ker je povpraševnje po r9800SE ogromno in tovarna pač nima toliko "odpadnega" materjala tak da boljše čipe pol zaklenejo, v tem primeru na 4 pipline.
nic pametnega nimam za povedati

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kinetik ()

ddeben ::

Mislim, da -2 pomeni, da so 2 naročene in jih še nimajo. Sklepam, ker sem sam naročil R9600Pro, ko je blo stanje 0, zdaj je pa -1.



A potem lahko ti rezerviras kartico al kako?

Caligula ::

Ne Kiros, ampak preprosto zato, ker z njimi nimajo kaj druzga poceti. PAc jih malo omejijo in pol vsaj ziher delajo tako kot naj bi delovali pri nizjih specifikacijah in jih tako porabijo. Drugace bi jih pac lahko metali stran.

Skratka tak jih na tak nacin prodajo s popustom.

kiros ::

za softmodat instaliram omega drajverje in kaj moram naredit z biosi? (nekdo je omenjal biose)

s5cougar ::

ddeben:

Itaq, da lahko.
Errare humanum est.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s5cougar ()

frenk ::

caligula: a pa si ziher da dajo samo tiste čipe za katere ni ziher da delajo 100%...pomoje dajo tud tiste, ki bi jih lahko prodajal kto 9800pro...ampak jih je malo

ddeben ::

Alo s5cougar!

Pisal sem jim ze dvakrat pa ni blo odgovora!!!;(( Nevem kok naj rezerviram kartico!?! Mi lahk kdo pomaga?

DjTonic ::

Evo bom vam kr jaz razložil nekaj glede Peluge ker tudi sam tam kupujem. Če je 0 pomeni, da artikla ni na zalogi, če je številka negativna (npr -1) pomeni, da je bil naročen en artikel vendar ga ni na zalogi in je rezerviran - pa je zato ker še ni noben prevzel naročila. Če je številka pozitivna npr. 5 pomeni, da je 5 kartic na zalogi.

Caligula ::

Frenk, zadaj je ekonomija.
Ce se proizvajlcu zazdi, da lahko dobro zasluzi tudi, ce delujoce cipe prodaja v zaklenjenih in malo cenejsih karticah, bo storil tudi to.
O tem kaj se njim trenutno splaca ljudje zunaj podjetja pac ne vemo, je pa pac bolj verjetno, da gre v veliki vecini primerov za cipe, ki niso 100% sfurali testov, kar pa ne pomeni, da so vsi slabi oz, da ne zadovoljijo koncnega uporabnika, ko jih odklene.

So pa SE verzije pac nastajale iz razlicnih razlogov.
Po eni strani, da se znebijo nepopolnih izdelkov in pa zaradi cenovne diskriminacije, ki je ekonomski izraz za cenovno politiko, pri kateri bi radi pac od ljudi, ki so pripravljeni vec, dobiti pac vec od tistih, ki pa niso pripravljeni dati toliko pa tudi zelijo denar in ga pac sprejmejo malo manj. Bolje nekaj kot nic.

Skratka folk , ki je pripravljen dat vec se kot povsod in vedno molze, od ostalih pa se poskusa dobit kolikor so pac pripravljeni dati.

V bistvu se mi zdajle res ne da v neko kvalitetno razlago, ker bi bila dolgocasna in predolga. Skratka te kartice delajo iz vec razlogov.

para-site ::

Prbližno tko je, kot je blo povedano, s tem da je treba upoštevat, da linije v proizvodnji ostajajo iste, zato se med nekaterimi karticami (pri platah je isto) menjajo čipi (pri platah čipseti), ki so pin kompatibilni...
spremembe pri proizvodnih linijah so drage

ddeben ::

Ej DjTonic! A posiljajo v Slovenijo al si sou sam tja?

DjTonic ::

Sam sem šel tja.

ddeben ::

Hmm! Kok si pa prsu u kontakt z njimi?

Jackass ::

Za več informacij o R9800SE, o navijanju, rezultatih, modanju... si oglejte, preberte, sodelujte, dodajte svoje izkušnje v temi: Vse za Radeon 9800SE!
jAcKaSS

kiros ::

videl sem kartico radeon 9600XT 256 mb. A je to ista fora kot radeon 9800pro128 mb in 256mb (da ni razlike v hitrosti) ali pa se splača pogledat.

Zanema me kaj je to flešanje biosov.(je to komplicarana zadeva) Ali dobiš boljše rezultate kot če grafo softmodaš. Ko flešaš biose lahko kartico pol še overclockaš?

Jackass ::

kiros: količina rama nikoli ne pomeni večje hitrosti. Stvar je samo v tem, da ko maš staro kartico, vendar dovolj rama za neko igro, jo lohk mal navijš, pa daš vse na minimum. K pa špil zahteva količino rama, ki je tvoja grafa nima, ti pa ni pomoči! To je tista razlika!
jAcKaSS

kiros ::

hvala Jackass, a znas odgovorit tud na drugo vprasanje

Fury ::

ne splaca se flashat pomoje - je isto - razen ce mas kak beden default bios gor, kar pa vec kot 90% zihr nimas.

Jackass ::

S flashanjem spremeniš Bios (kjerkoli na grafi, matični...). Js nism flashu ampak softmodu. Razlike ni, sam da k flashas bios, pol winsi grafo spoznajo kot npr. 9800PRO (flashana iz 9800SE). Pri softmodu pa sam piše, da je to grafa serije 9800. Ampak deluje pa enako!

Flashanje niti ni nevem kako zapleten postopek, samo pazljiv in natančen bit. Pa še kr se tiče garancije, je bolš softmod, ker če maš flashano morš nazaj flashat s tastarimi biosi, ker če ne garancija ne velja!
jAcKaSS

para-site ::

to pa ne bo kar tko enostavno v primeru 9800SE, ker je treba tle še določene komponente na kartici prelotat, da potem pravilno prepozna kartico kot 9800 pro...

Caligula ::

Parasite, men, ce dam zdej Omega driverje, TVnoce delat. Drugac dela, ker mam zdej navaden 9x gor.
Ti kej ves kako prpravt zadevo, da bo delala na Omega driverju 2.504?

para-site ::

jst sm glih včeraj instaliral nove omega driverje na osnovi 3.10 catalyst...
tv-tuner deluje kot mora... sistem pa je win xp.

hmmmm, tv-outa pa nisem testiral...bom probal

kaj si mislil? tv tuner al tv-out?

Zgodovina sprememb…

Caligula ::

TV tuner-pa mi pol butne ven ,da je napacen driver.

Jackass ::

kao morš met nek patch! flisko mi je neki reku, da rabm en patch! Ga je treba kontaktirat!
jAcKaSS

para-site ::

caligula že ve za ta patch, tko da more bit kaj druzga...

Jackass ::

Ok js pa ne vem za ta patch, ker mi flisko ni odpisu! A mi prosm pol lohk ti poveš, al pa kdorkoli ve zanj, kje ga lohk dobim!
jAcKaSS
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

razvrstitev radeonov

Oddelek: Kaj kupiti
442599 (1535) jest10
»

radeon 9600 ali radeon 9800 SE ??

Oddelek: Kaj kupiti
461607 (1180) Witboy
»

Ali bi koga zanimala grafična POWERCOLOR Radeon 9800SE,.... za 37.000 sit??

Oddelek: Kaj kupiti
422252 (1295) VASkO
»

Že spet grafične

Oddelek: Kaj kupiti
151414 (1286) boštjan
»

radeon 9800-navijanje?

Oddelek: Navijanje
221328 (1032) KameHameHa

Več podobnih tem