» »

Težave s softmodanimi gonilniki

Težave s softmodanimi gonilniki

R33D3M33R ::

Že od Ati Catalyst 5.8 ali tam nekje imam težave s softmodanimi gonilniki (OmegaDrivers). Brez njih težko živim, saj prinese 9500-9500Pro softmod precej dodatne moči. Problemi so v sesuvanju računalnika. Vendar to ni le navadno sesuvanje.

Da zadevo opišem:

Pogosto v zvočniku poka. Možno je sicer, da bi bila napaka z gonilniki za zvočno, ampak te uporabljam že x-let in še nisem imel težav z njimi. Torej to očitno povzročajo neke napake v gonilnikih za grafično. Ko je računalnik blizu sesutja pokanje postane pogostejše in daljše. Tedaj je najpametnejša poteza reset računalnika, saj je ta tik pred hudim sesutjem (sesujejo se registri software in system). Če poskušam v tistem trenutku karkoli shraniti na disk računalnik tega noče narediti. Lučka za pisanje sicer gori, vendar vse zašteka. Če nato resetiram scandisk najde obilo napak in briše določene datoteke (recimo včeraj mi je zbrisal celotno mapo od firewalla :O.
Potem vedno se mi ob zagonu kažejo naslednji eventi v Event Viewerju: "Error; Source: ati2mtag, Opis: CPLIB :: Open Session - Failed to load the library". Za ta error sem že googlal in nisem edini s temi napakami.
Čudno. Zadnjič pa sem celo doživel Infinite loop gonilnika, medtem ko sem računalnik pustil stati za 5 minut. Seveda so se sesuli registri software in system. Verzija gonilnikov je bila 6.5.
Kaj naj sedaj? Brez softmoda bom težko preživel, res pa je, da bi lahko preizkusil kake druge softmodane gonilnike. Ima mogoče kdo podobne simptome? Najbolj čudno je, da se očitno nobenemu ne sesuva sistem tak hudo kot se meni zaradi Omega gonilnikov. Sem že googlal pred časom pa nisem našel nič omenjenega.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sesuvanje računalnika (NVIDIA)

Oddelek: Pomoč in nasveti
101307 (949) KTr1sk
»

Wireless kartica ne deluje na win 7

Oddelek: Omrežja in internet
151769 (1611) kratos
»

Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
47030073 (13507) darkolord
»

Pomoč pri prehodu na linux (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

96345285 (22587) Anteus
»

Nerešljiv problem: Windows XP particija se nenehno sesuva

242653 (2057) R33D3M33R

Več podobnih tem