Forum » Navijanje » overclokanje amd athlon64 3500+ ne gre
overclokanje amd athlon64 3500+ ne gre
kuvanasarma ::
mam nov računalnik kupljen po delih in sestavljen pri meni doma
in zej je mproc lepo naštiman na 2.2 GHz ko ga hočm navit mi pride samo do 2.64 pa sem probal z dvigom voltaže pa ne pomaga
pa bi izredno bil vesel vaše pomoči
druge komponente:
Club3D GeForce 7600 GS
1x 1Gb kingston ram
hlajenje je vodno
matična ASUS A8N-SLi
in zej je mproc lepo naštiman na 2.2 GHz ko ga hočm navit mi pride samo do 2.64 pa sem probal z dvigom voltaže pa ne pomaga
pa bi izredno bil vesel vaše pomoči
druge komponente:
Club3D GeForce 7600 GS
1x 1Gb kingston ram
hlajenje je vodno
matična ASUS A8N-SLi
hvala pa še eno vprašanje do kam bi se pa dal navit tole čudo ker men je eden prijatel reku da so ga njemu navil do 7.0 GHz sam se mu je pregreval pa so mu nazaj vrnil sam pa tega ne zna
L-U-K-A 1 ::
hehe, ja tole te je pa pošteno nategnu tale tvoj frend...
Drgač pa kaj pa vem 2,7 Ghz ... A si zdej že kej napredoval v navijanju
Drgač pa kaj pa vem 2,7 Ghz ... A si zdej že kej napredoval v navijanju
Voltažo sem dal na 1.55V
izklopu sem Cool`n`quiet
in mi je ratal pridt na 2.69 GHz
zanima me pa samo to če je proc 3500+ zakva pol ne pride vsaj bliz temu ker gledal sem na drugih forumih kako imajo s takim procom frekvence višje od 3500 MHz
izklopu sem Cool`n`quiet
in mi je ratal pridt na 2.69 GHz
zanima me pa samo to če je proc 3500+ zakva pol ne pride vsaj bliz temu ker gledal sem na drugih forumih kako imajo s takim procom frekvence višje od 3500 MHz
strumf666 ::
Če hočeš navit na več kot 3 GHz boš (zelo verjetno) rabil kompresorsko hlajenje ali suh led ali tekoč dušik,.. pač nekaj da ga boš lahko ohladil krepko pod 0 °C
Kar se pa 3500+ tiče je to oznaka, ki so jo pri AMD-ju uvedli da bi se vedlo s katerim Pentium procesorjem (po frekvenci) je primerljiv in se jo izračuna iz dejanske frekvence, ki je pri AMD-ju vedno nižja ( v tvojem primeru 2,2 GHz). Nikoli ni bilo mišljeno, da bi AMD-jevi procesorji delovali s tako frekvenco kot je njihova oznaka.
LP
Kar se pa 3500+ tiče je to oznaka, ki so jo pri AMD-ju uvedli da bi se vedlo s katerim Pentium procesorjem (po frekvenci) je primerljiv in se jo izračuna iz dejanske frekvence, ki je pri AMD-ju vedno nižja ( v tvojem primeru 2,2 GHz). Nikoli ni bilo mišljeno, da bi AMD-jevi procesorji delovali s tako frekvenco kot je njihova oznaka.
LP
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/
http://www.oc-lab.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: strumf666 ()
L-U-K-A 1 ::
sasamatosic a to maš ti S939 al AM2 ? ker če je AM2 bi se mogu bolš navijat al pa nekej delaš narobe za S939 bi blo pa že bol razmuljivo 2.7 Ghz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dual Core AMD/Intel (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Strojna oprema | 91378 (26686) | Isotropic |
» | navijanje AMD procesorja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6429 (5032) | Davidf1 |
» | AMD 64 3200+ vs AMD 64 X2 4200+ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4555 (4205) | mesoreznica |
» | AMD x2 situacija (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 18007 (10750) | OChack |
» | AMD 3700+ pomoč navitiOddelek: Navijanje | 2433 (1701) | m0LN4r |