» »

WinXP Freezee after Update

WinXP Freezee after Update

miha_a ::

Pozdravljeni!

Windows mi zmrzne ko se preko ADSL-a povežem na internet in zaženem IE.

Pa gremo na novo...
Inštaliram WinXp. Naredim update na sp2. Nato naredim še windows update. Uporabljam ADSL povezavo. Vse ok. Ker se mi pač ne da čakat na vse update, naredim windows update do konca z autopatcherjem. Tako ostane le še 13 posodobitev. Da lahko ostali internet uporabljajo naprej sem tokrat povezan preko routerja.

Ko se zvečer spet priklopim direktno na ADSL in zaženem IE zadeva spet zmrzne.

A ma kdo kakšno idejo? Je problem v windows update, v autopatcherju ali je zadeva popolnoma hardwerska. Imam original verzijo WinXp sp1. A če neje staknem različico z sp2 bo stara koda delovala?

LP!

Miha

bolek ::

Imam podoben problem!

Doma imam omrezje vecih racunalnikov (5-6). Na vseh so Windowsi XP sp2 z vsemi nadgrdnjami. Na enem od racunalnkov imam ADSL povezavo, ki jo deljim z drugimi. Ko zazenem ta racunalnik se takoj po zagonu in priklopu na ADSL vse ustavi in Widowsi za nekaj casa zamrznejo. Zamrznjeni so od 5 do 20 min ali pa se ne otoplijo vec nazaj. Tudi kadar vspostavim samostojno povezavo na ostalih racunalnikih Windowsi za nekaj cas zamrznejo.
Drugacno obnasanje sem zasledil le pri dveh Core Duo racunalnikih, ki dozivita isti problem pri zagonu ADSL, vendar je cas neobratovanja Widowsov zanemrljiv. Vseeo si ne morem razlagati, da je vse to odvisno le od zmogljivosti procesorja.
Upam, da je kdo ze zasledil taksno napako in ugotovil kako jo odpraviti! Vesel bi bil jaz in racunalniki, ki ne bodo nabrcani, ce njdem resitev problema.

kriko1 ::

miha_a: Podoben problem je bil pri enemu prijatlu. Po vzpostavitvi povezave je računalnik v roku 5 min zmrznu. Po urah razbijanja glave smo ugotovili da je bil vzrok siolov program za vzpostavit povezavo. Še danes ne vem kako in pod katerimi pogoji je le-ta blokiral računalnik, vendar po odstranitvi je delovalo vse v redu.
bolek: Možno da je to zaradi dhcp, čeprav ne bi smelo, vpiši si fiksen ip.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
29340492 (15474) brainiac20
»

Ali bi z win server 2003 kaj pridobil?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
607442 (5998) krneki0001
»

Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
49247404 (21081) R33D3M33R
»

Čas preživetja samo še 20 min (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
675377 (5377) Ziga Dolhar
»

Težave.... ADSL !

Oddelek: Pomoč in nasveti
261454 (1041) connan

Več podobnih tem