» »

Crysis

Crysis

««
20 / 53
»»

ivanuscha ::

Vcasih je mel 3dmark najhujso grafiko, zdej pa ze zaostaja za igrami... :\

Soni ::



k

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tilen ()

hyphh ::

Hehe.. no saj v bistvu model Korejca zgleda še zmeraj kul na teh nastavitvah. Okolica pa bolj žalostno. ;)

deann ::

Ravno sem si ogledal en filmček objavljen pred kakšnim pol leta jungle dx10 in me zanima kje je zdaj ta grafika,kot kaže je vse skupaj nateg,sam imam dokaj zmogljiv comp(8800gts,2gb ram,duo core E2180@3.2Ghz) grafika je odlična vendar daleć od tega v videu,poleg tega imam vse na max okrog 10-15Fps-jev video je očitno prerender...

Mirč ::

farcry zgleda lepša na full nastavitvah kot pa crysis na low nevem kaj so delali izdelovalci
lp

Mirč ::

seveda tisto je film na very high nastavitvah dx10 in 4 grafe skupaj verjetno ali pa kaj takega klik

deann ::

Bo treba počakat kakšnega pol leta na naslednjo generacijo grafičnih kartic,nevem zakaj razvijalci iger vedno prehitevajo hardware...

Robert_S ::

win xp
Q6600@3600mhz
8800GTX 611/1015
res 1600X1200
vse full
16xQ













A teli razvijalci res verjamejo , da bom šel še po dve GTXki , da bom lohk igral s 70 FPSji ?

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tilen ()

tt2 ::

core 2 duo E6550, 2GB 667, radeon hd2600xt gddr4, win XP vse na medium, kot je na za četku in deluje perfektno.

Mirč ::

nič extra ta cry sis
na 7600gt in 2gb in x2 5000+ na visti na low dela z 25-35
brezveze

bluefish ::

kje so zdaj tisti, ki so pametovali o "true dx10" igrah in podobno :D ?

darius ::

Kaj se jokate, igra je daleč n1, tisti ki pa mate XP-je pa nevete kaj zamujate. Sicer pa je demo malo prekratek.. ali se samo meni konča ko pride skoz ladjo oni BIGG supa dupa alien?
- P5KC - E6750 - HD4870 - 4GB ram - Samsung T220 -
ROVER POWER ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darius ()

_Enterprise_ ::

@blueFish, ne pametuj. Je precej razlike med DX10 in DX9, še več pa je razlike v FPS-jih. Ampak važno, da grafika raztura v nulo.

aodius ::

Tukaj je en bolj pameten kot drugi:\
http://www.gregorsalobir.si/

darius ::

Ne samo grafika, igralnost je vsaj za mene tudi next gen.
- P5KC - E6750 - HD4870 - 4GB ram - Samsung T220 -
ROVER POWER ;)

MEDENA ::

darius da.

AapocalypseE ::

Igram na 1280x1024, vse na high, vista DX10, AA off, fpsji so 20-35, če dam shadere na medium ( ostalo vse high ) so fpsji 35-50, tako da bom kar pustil na medium shadere, ker je dost boljše. Drugače pa neverjetno dobra igra!

Zgodovina sprememb…

macgajver ::

Jest sem zdej v visti še dx10 malo potestiral. stock q6600 in stock 8800gtx ker če je navito potem se mi ne zdi fer.

Se spomnite kako so govorili o procesorjih pri cryteck core2extreme ali quad procesor so nabijali jah niti stock q6600 ne zašvica še do 30% ga ne more igra spravit s tem da dva jedra počivata. Mah teli pri cryteku so preveč govorili in premalo delali In ali sploh je razlika med visto high nastavitvami in xp high nastavitvami?

Vista high nastavitve 1280-1024 no AA


Iste nastavitve


Ultra high 1280-1024 no AA


iste nastavitve
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tilen ()

Mirč ::

katreim bolje sedaj dela na ATI HD2900XT,PRO ALI 8800GTS,GTX,ULTRA

dukenukem ::

tole je pa čudno, da ti tolk mal obremeni proc,pa glih bral sem, kako naj bi igra fajn izkoriščala 4 jedra+ da naj bi več pomenil močan procesor, kukr močna grafa :P :\

Orchestra ::

A lahko kdo nalima screense od low nastavititev?
...tralali, tralala, ista nategancija ko quake wars je to bla...In kaj smo se naučili?Da je v večini primerov zganjanje pompa pomeni kurac od špile, no, ali pa vsaj nič posebnega.

lp

Zgodovina sprememb…

ivanuscha ::

Pa kwa vam ni jasn. Kot da Far Cry al pa kaksn drug spil zgleda vredu na low nastavitvah... :\ Ne razumete besede LOW? Cez eno leto bo itak ze vsak povprecen komp zmogu fino poganjat Crysis na high. Isto je blo z Far Cry, pa ni noben joku da je spil nateg. Vsaka cast Cryteku. 8-)

simnov ::

macgajver predvidevam , da imaš 32 bitno visto. Jaz imam tudi q6600 in ravno tako izkorišča samo eno jedro

speed machine ::

Heh folk, pa dej nehite sam jamrat. Če je igra prezahtevna ni všeč ljudem s slabimi računalniki. Če je premalo napredna, spet ni všeč tistim, ki vložijo dosti denarja v svoje kištice.
In glede na to, da je trenutno state of the art igra, mi delovala (na low in 800x600) na 9500PRO (mimogrede 5 let stara grafa) pri 20FPS ter da na very high nastavitvah klonejo tudi najboljši računalniki, je za mene izvrstno opravljeno delo s strani razvijalcev. Ker tako igra pokriva celoten razpon računalnikov iz zadnjih par let ter še za naslednja leta.
Pa kaj potem, če je na low igra izredno grda in zgleda kot kakšen level iz prvega Soldier of fortune. Tistim, ki jim grafika ni vse, in dajo tudi kaj na zgodbo, jo bodo preigrali. In tudi takšnih je kar nekaj. In po mnenju nekaterih bi morali razvijalci te ljudi ven izpustit, samo zato ker se jim v low igra ne dopade, sami pa imajo razno razne 8x00 oz. 2x00 grafe. Če imaš zmogljivejšo grafično, pa dvigneš nastavitve in je to to.
In da so razvijalci vključl še very high nastavitve je lahko samo plus. Pa čeprav se na trenutni 400-700€ grafi gleda diapozitive. So lepo mislili na prihodnost. Ker ko se potem čez 3 leta spomneš na kakšno igro iz preteklosti, ki ti je bila všeč, in nastaviš vse kar se le da do konca ter imaš 300FPS+. Potem pa pomisliš kak bi blo fajn, da imel še kakšno nastavitev za lepšo grafiko in mogoče zato 50FPS manj (ki mi itak nič ne služijo). Po mojem mnenju bi morali vključiti še ultra high, ki bi itak bil zaklenjen na trenutnih mašinah, tako kot so nekatere nastavitve trenutno na slabših račualnikih zaklenjene (in ne mislit, da bi bilo za razvijalce težko delo mal naspidirat količino efektov, poligonov..., ali pa extreme ultra high).

Vedeli ste da bo igra zahtevna, hoteli ste grafiko, ki prestavlja meje, hoteli ste igro ki bo izstopala od vseh ostalih. In sedaj ste jo dobili. In če vaš E-penis ne prenese, da je ne morete igrati na ultimate high nastavitvah, prosim ne žalit razvijalcev, ki so opravili odlično delo. Ker se marsikateremu sploh sanja ne in se še dolgo ne bo, kaj pomeni 4 leta delati na nekem tako zahtevnem projektu.

Macgajver: kaj bi pa rekel, če bi ti igra izkoristila vsa 4 jedra na 100% in potem občasno še kje šteknila (ker bi zahtevala še več)? Bi potem pohvalil razvijalce, da so dobro delali?
//

mtjz33 ::

Če se komu da, ki igra na high, ter priporočeni resoluciji svojega monitorja, nalimati šotko ali dve v baraki. Rad bi videl kako izgleda tista šara na mizi na HIGH. Najlepša hvala.

EvilDare ::

Orchestra: Samo zate par SS na low, 1920x1200 in 8xAA






Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tilen ()

Shagrath ::

Igra je Izjemno kvalitetna in je izpolnila moja pričakovanja. Brez težav jo moj zastareli PC poganja na resoluciji 800x600 z LOW detajli. Sem eden izmed tistih, pri katerih grafike ne velja glavne vloge, zato kljub slabi grafiki uživam ob igranju.:))

Moj PC:

AMD Athlon 2800+ 64bit
Radeon 9600XT 256MB(zelo slaba grafična)
1GB DDR ram
WInXP

Mirč ::

igra za leta naprej kaj je z vami avto tud kupiš da se voziš z njim ne pa gledas
smešno.
hehe

darius ::

Podpis pod speed machine-ov post. :)
- P5KC - E6750 - HD4870 - 4GB ram - Samsung T220 -
ROVER POWER ;)

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Tilen ()

GrimReaper ::

farcry zgleda lepša na full nastavitvah kot pa crysis na low nevem kaj so delali izdelovalci

Se kermu da narest screene? :))
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

dzinks63 ::

:)) ForceWare Release 169 BETA , "Recommended driver for Crysis single player game demo."
Geforce 8 series: Windows Vista 32-bit, Windows XP 32

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

jeryslo ::

Hmmm, prvič ko sem danes igral demo, me ni prepričal, verjetno sem bil preveč zaspan:D, pa tudi preformance ni bil zadovoljiv. Potem sem naložil nove beta driverje, prej imel(91.47:8), ki so za moje pojme najboljši driverji za 7 serijo), toda vseeno, s temi beta driverji sem pridobil kar nekaj fps-jev, tako da zdaj dela zelo tekoče(večino časa nad 30fps) na 1024*768 skoraj vse na high razen shader je na medium, ki je kot ste ugotovili ubijalec za fps-je, drugače moje specifikacije 7900gt(oc. 540/1600), Core 2 Duo E6400(oc. 3.20Ghz), 2 GB ddr2 800. In zdaj sem že dvakrat preigral skozi, prvič na hard, drugič pa na delta - najtežja stopnja in moram reči da sem kr parkrat umrl, par strelov in si konc. Če sem na hard še vseeno ubral rambo style in uletel v camp in vse postrelil, se na delta stopnji to ni dobro končalo. Kakorkoli že, priporočam vsem da greste probat delta stopnjo, ker drugače je igra res prelahka.

Uglavnem, jaz sem popolnoma zadovoljen z demo-om, ok, preformance bi lahko bil boljši, vendar če pogledate da vsaki predmet meče senco, število polygonov... potem je logično da je igra tako strojno zahtevna.

hyphh ::

Podpis tudi iz moje strani. Mislim jao tudi na incrysis večina topicov, ki so odprti so samo o fps performance, strojni opremi blabla itd... v enem ali 2 topicih so celo opisovali kakšen se jim zdi gameplay. Glede na to da je ta demo prva zadeva, ki smo jo dejansko preizkusili na naših kompih. Optimizacije bodo še sledile.

Tilen ::

A ni bil demo delayed ze samo zaradi teh optimizacij? jao, jao.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

jeryslo ::

Demo naj bi bil delayed zaradi tega, vendar jaz mislim da večji optimizacij do izida igre ne bomo videli. Če bodo, bodo v obliki boljših/zoptimiziranih driverjih in potem po izidu igre v obliki patch-ev, kar pa bo verjetno trajalo nekaj časa. Torej tako kot dela demo, bo delala tudi cela verzija.

darius ::

Pravkar sem 6-ič preigral demo. Čestitam si za dosežek.8-)
- P5KC - E6750 - HD4870 - 4GB ram - Samsung T220 -
ROVER POWER ;)

sthep ::

Ne gre pozabiti, da ima igra še kar nekaj bugov;

-ko si neviden se še vedno vidi tvoja senca
+ko primeš kokoš se ta obnaša kot da bi hodila po tleh
-npr. ko ustreliš kokoš se zvrne kot plišasta igrača
+sence med plavanjem niso ustrezne
+brzostrelka na čolnu/avtu se premika sama od sebe (brez fizičnega upravljanja)
+včasih se sodi in podobne stvari postavijo diagonalno in se namesto da bi se zvrnili na tla obsanejo na pol v zraku
+občasno lebdenje določenih stvari v zraku po kakšni eksploziji (kakšni majhni delčki ostanejo malce nad tlemi)
+ko primeš želvo ni njene sence
+in še bi se našlo par stvari v demu, kaj šele v celi igri

V splošnem pa je igra dobra.

Tilen ::

+ko primeš želvo ni njene sence

Če jo vržeš v vodo potem plava? >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Pesimist ::

Mah cisto povprecni spil, farcry v supermen obleki. Nad COD4 dosti bolj navdusen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Shegevara ::

zaenkrat ni FPSke, ki bi se s crysisom kosala IMHO. Enostavno trga gate!

sparklyslo ::

Zgleda da ATI v crysisu seka >:D .. vsaj nekje

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tilen ()

Tilen ::

DX10 grafika na DX9 [WIn XP] mašinah.

Klik klok

Kopirajte vsebino iz mape "CVarGroups" v vaš Crysis SP Demo direktorij. V primeru, da niste nič spreminjali gre to sem:

C:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis SP Demo\Game\Config\CVarGroups

Obstoječe datoteke zamenjajte z "novimi" pred tem pa naredite backup starih.

S tem odklenete *Very High* opcijo v WinXP ter ohranite WinXP DX9 performance. V igri obvezno pustite nastavitve "samo" na HIGH, da se clientu ne zmeša. V jok pa na drevo Vista uporabniki.


Have fun !! >:D

ps: sparklyslo, graf ne odraža dejanskega stanja. Poleg tega je pomankljiv. Ne vemo ali je DX9 ali DX10.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

AirDevil ::

Tilen:

Tole zadevšno sm probu v Visti 64 in dela prov fajn:
PC: V podpisu
Nastavitve: DX10 način, vse Very high, 1680X1050, brez AA



Nastavitve: DX9 način, vse Very high preko tega fixa, 1680X1050, brez AA


Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tilen ()

Orchestra ::

Kaj pa gameplay, a je za kej?

miteq ::

Folk, kje dobite Rocket launcher v tej igri? :8)

Samsung06 ::

sthep: Kake buče prodajas. Logicnom da se bo vidla tvoja senca ko si neviden! Sej ko si ne viden ne pomeni, da gredo zarki direktno čez tvoje telo. Nevidno telo se vedno naredi senco!

sthep: Glede ostalega pa predpostavljam, da imas vse nastavitve na High in da imas 10dx.

V nasprotnem primeru nima smisla da kaj komentiras cez sence in grafiko,...

Zgodovina sprememb…

m.i.h.a. ::

glede sence dokler si v cloak-u je bilo govora tudi v beti in crytek se tega zaveda, rekli so da bodo zadevo premislili in se odločili, če bo senca ali ne.....po moje so se prav odločili, da jo kaže

matter ::

sparkyslo:
Nevem kaj naj bi pomenila y os na grafu, ampak predvidevam da naj bi šlo za avg. fps.
Če je temu tako je tole čisto mimo, ker imam sam hd2900xt in quada@3400 pa je fpsjev pri vse na high nekje men 25 -40, odvisno kje si pri resoluciji 1280x1024.
Tako da tile številke na grafu mi niso jasne.

Kot berem na forumu naj bi bla gtx sigurno hitrejša od hd2900XT, je pa res, da je nvidia ob izidu izdala gonilnike, ati pa še ne (za crysis) in ima nvidia tu nekaj prednosti.


Popravil os :P
Grem basket pa bom neloke metal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

Pesimist ::

X os so resolucije :\ , Y pa povprecni fps ponavadi. :\

sthep ::

Kaj pa pravite na to da pri streljanju z "dvojno pištolo" uporabljaš le eno, druga pa je za okras??>:D

Pa da se razumemo, hočem samo povedat da igrca ni super truper dobra in da se tudi tukaj najdejo napake.
««
20 / 53
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
23842553 (25699) kajetan
»

Far cry 2 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Igre
564127101 (80913) Assass1n
»

Radeon 4870 in Crysis

Oddelek: Strojna oprema
482275 (1602) SebaR
»

Februarja že GeForce 9? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
1008371 (8367) Senitel
»

DX 9 vs. DX 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
926754 (5792) kobilica

Več podobnih tem