Forum » Igre » Crysis
Crysis

m.i.h.a. ::
release date je še zmeraj TBA, Alex (zaposlen pri cryteku) ni potrdil novembreskega datuma, ampak le rekel, da še zmeraj ciljajo na letošnji izid, torej 2007 brez kakšnega specifičnega datuma oz meseca.
še njegov današnji quote:
še njegov današnji quote:
@CrysisGamers: That date, and any other date given by retailers was speculation and not confirmed by EA or Crytek. The official word from us was that we ship in 2007 - nothing more specific

Tilen ::
Glede na pre-order date nekaterih online trgovin bi Crysis naj izšel 13.11.2007.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

aodius ::
Dve objavi Cry-Alexa (na incryis.com) :
Actually the release date we have mentioned officially in the beginning was 2006. Since Crysis is such an ambitious project with a huge scope, it required more time than we originally have planned. We know it might be frustrating for some fans out there, but still we thank you very much for your patience. Honestly, we give our best to deliver the game with a quality that will hopefully satisfy you. smile
The September date, and any other date given so far was speculation and not confirmed by EA or Crytek. We previously announced a 2007 ship window, not a specific date. wink
regards,
-alex
You are waiting for a lot and we try to give you answers as quickly as possible smile As for the system specs, we are currently working on optimization and will be announcing final system specs soon.
Sorry to say the word "soon" again, but it is not possible to specify the date when we will you inform you about that - it will happen once we are happy with the optimization smile
regards,
-alex
Actually the release date we have mentioned officially in the beginning was 2006. Since Crysis is such an ambitious project with a huge scope, it required more time than we originally have planned. We know it might be frustrating for some fans out there, but still we thank you very much for your patience. Honestly, we give our best to deliver the game with a quality that will hopefully satisfy you. smile
The September date, and any other date given so far was speculation and not confirmed by EA or Crytek. We previously announced a 2007 ship window, not a specific date. wink
regards,
-alex
You are waiting for a lot and we try to give you answers as quickly as possible smile As for the system specs, we are currently working on optimization and will be announcing final system specs soon.
Sorry to say the word "soon" again, but it is not possible to specify the date when we will you inform you about that - it will happen once we are happy with the optimization smile
regards,
-alex
http://www.gregorsalobir.si/

jeryslo ::
Ne vem no, igra naj bi izšla že lansko leto za božič in zdaj naj bi prišla ven novembra
, to je skoraj 1 leto razlike, le kako so lahko tako precenili čas izida, razen(tako kot berem na nekaterih forumih) ne čakajo na bolj zmogljive grafične kartice, za 9 serijo se špekulira glih nekaj okoli novembra, rahlo nenavadno ne? Verjamem da bo recimo 8800 gts sposobna poganjati igro na 1280*1024 vse na max, vendar se moramo zavedati da počasi postaja ta resolucija dokaj nizka, recimo na guru3d nekateri zato že zdaj nestrpno čakajo na novo serijo od nvidie, ker hočejo igrati na 1920*1080, kar je napram 1280 kar velika razlika. Mene pa zato ker igram igre na 1280 to sploh ne moti
, razen naslednje leto bi pa šel na kakšen 24".

Verjamem da bo recimo 8800 gts sposobna poganjati igro na 1280*1024 vse na max...
Hud optimist! Sklepam glede na trenutno stanje zmogljivosti v DX10 načinu.
Hud optimist! Sklepam glede na trenutno stanje zmogljivosti v DX10 načinu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Tilen, ni potrebno da v DX10 načinu, ampak v DX9 pa skoraj sigurno. Sicer pa kako lahko govoriš da ne bo, opiraš se samo na nekatere igre, ki imajo podporo dx10, ali pa so bile naknadno z patch-om(CoH). Recimo Lost planet je že imel dx10, vendar pozabljaš da je igra multiplatform-ska, torej sem skoraj 99% prepričan da se za PC verzijo niso kaj prida potrudili, ker pa je Crysis samo za PC, sem 100% da bo tekla veliko bolje(no vsaj upam)

jeryslo, prodaja se DX10 ne DX9. Tukaj mene moti, nikjer drugje. DX9 performance grafične pri kateri je DX10 prioriteta me ne zanima.
torej sem skoraj 99% prepričan da se za PC verzijo niso kaj prida potrudili, ker pa je Crysis samo za PC, sem 100% da bo tekla veliko bolje(no vsaj upam)
Vir?
torej sem skoraj 99% prepričan da se za PC verzijo niso kaj prida potrudili, ker pa je Crysis samo za PC, sem 100% da bo tekla veliko bolje(no vsaj upam)

Vir?
Zgodovina sprememb…

Tilen za tisto kar sem napisal ne rabiš vira, ker če kaj igraš kej predelave iz konzol pol veš kakšen drek so. Upam vsaj da bo kmalu demo, tako kot je bil pri Far Cry, potem pa bomo vedeli, pri čem smo.

dzinks63 ::

GeForce 8900GTX and 8950GX2 Pricing Info
Z midle karticami pač ne moreš igrati najnovejših iger ( sploh tistih, ki bodo prišle na DX10) na high, zato pa bodo namenjene kartice ultra visokega razreda.

jeryslo, ne verjamem, da so vse do sedaj izdane DX10 igre predelave iz konzol. Imajo pa vse eno skupno stvar, slab performance.
dzinks63, seveda pridejo. Saj vendar morajo! Kdo bo pa shooterje z najboljšo grafo in quadom z bedno resolucijo pri 20 fps igral?
Žalostno je le, da vedno več potrošnikov naseda zdajšnji ponudbi. Sem celo zasledil na enih tujih forumih izjave tipa: "Sem si kupil 8800GTX, da bom lahko DX9 igral, DX10 me sploh ne zanima" ipd.
Pa ne me narobe razumet. Sam si zelo želim top sistemov, ki bi zadevo brezskrbno poganjali na top detajlih. Trenutna ponudba pač to ni. Blatiti software/hardware ali se enostavno prepustiti času.
dzinks63, seveda pridejo. Saj vendar morajo! Kdo bo pa shooterje z najboljšo grafo in quadom z bedno resolucijo pri 20 fps igral?

Žalostno je le, da vedno več potrošnikov naseda zdajšnji ponudbi. Sem celo zasledil na enih tujih forumih izjave tipa: "Sem si kupil 8800GTX, da bom lahko DX9 igral, DX10 me sploh ne zanima" ipd.
Pa ne me narobe razumet. Sam si zelo želim top sistemov, ki bi zadevo brezskrbno poganjali na top detajlih. Trenutna ponudba pač to ni. Blatiti software/hardware ali se enostavno prepustiti času.
Zgodovina sprememb…

Pridejo še močnejše karte 8900GTX in 8950GX2, tako da ni panike da se nebi dalo dobro igrati .GeForce 8900GTX and 8950GX2 Pricing Info
Ta tabela je bila objavljena februarja in mislim da bodo pri 8 seriji izpustili 8900 ipd., ter bodo raje šli na 9.

Ta tabela je bila objavljena februarja in mislim da bodo pri 8 seriji izpustili 8900 ipd., ter bodo raje šli na 9.
Seveda. 20 ali 30 FPS, ni važno. Potrebujemo nekaj boljšega, vsaj trenutno stanje kaže na to.
Seveda. 20 ali 30 FPS, ni važno. Potrebujemo nekaj boljšega, vsaj trenutno stanje kaže na to.

FOR IMMEDIATE RELEASE
EA AND CRYTEK ANNOUNCE NOVEMBER 16TH RELEASE DATE FOR CRYSIS
Start Counting Down to One of the Year’s Most Highly Anticipated First Person Shooters
Redwood City, Calif. – August 2, 2007 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) and Crytek, award-winning developers of Far Cry, today announced that CrysisTM, will be hitting retail stores in North America and Europe on November 16, 2007 exclusively for the PC. A technical achievement featuring stunning DirectX 10 and DirectX 9 visuals, cunning gameplay, and an epic story, Crysis is recognized as one of the most anticipated PC games and first person shooters of 2007, recently winning Best PC game from the Game Critics Awards: Best of E3 2007.
“Crytek is constantly striving to push the boundaries of both game design and technology, while maintaining quality at the highest bar,” said Cevat Yerli, CEO and President of Crytek. “We’re thankful to our fans for their support and patience, and we’re excited to bring them Crysis this year. It’s going to be worth the wait.”
Offering true, open-ended gameplay, Crysis gives gamers an unparalleled amount of freedom that fosters completely unique gaming experiences. Players are outfitted with a revolutionary Nanosuit and an arsenal of fully customizable weapons, giving them a wide array of options not only in approaching the entire game, but every single objective or individual encounter. And they will need every advantage they can get going head to head against a menacing and highly intelligent alien threat amid dynamic, hostile battlefields that range from lush, tropical jungles, flash-frozen landscapes and a horrifying zero gravity environment.
Crysis also breaks new ground in multiplayer with the introduction of PowerStruggle – a unique team-based strategic mode for up to 32 players, where opposing sides battle for control of advanced weaponry and vehicles to overcome their enemies. For those who prefer the pulse-pounding action of deathmatch, Crysis will also feature an Instant Action mode, with the highly adaptive Nanosuit serving as the ultimate tool to outwit your opponents.
Crysis has not yet been rated by the ESRB or PEGI. Visit www.esrb.org or www.pegionline.eu for updated rating information. For more information about the game, log onto http://info.ea.com or the game’s official website at www.nanosuit.com.
###
About Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA), headquartered in Redwood City, California, is the world's leading interactive entertainment software company. Founded in 1982, the company develops, publishes, and distributes interactive software worldwide for video game systems, personal computers, cellular handsets and the Internet. Electronic Arts markets its products under four brand names: EA SPORTS™, EA™, EA SPORTS BIG™ and POGO™. In fiscal 2007, EA posted revenue of $3.09 billion and had 24 titles that sold more than one million copies. EA's homepage and online game site is www.ea.com. More information about EA's products and full text of press releases can be found on the Internet at http://info.ea.com.
About Crytek GmbH
Crytek GmbH (“Crytek”) creator of the multiple award winning next-generation first person shooter Far Cry, and the upcoming blockbuster hit Crysis, is an interactive entertainment development company with its headquarters located in Frankfurt/Main, Germany and additional studios in Kiev, Ukraine and Budapest, Hungary. Crytek is dedicated to creating exceptionally high quality video games for the PC and next-generation consoles, powered by their proprietary cutting edge 3D-Game-Technology CryENGINE 2®. For more information about Crytek, please visit www.crytek.com. Developers who are interested in obtaining a commercial license for the CryENGINE 2® middleware should mail their enquiries to cryengine@crytek.com.
EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, and POGO are trademarks or registered trademarks of Electronic Arts Inc. in the U.S and/or other countries. Crytek, Crysis and CryENGINE are trademarks or registered trademarks of Crytek. All other trademarks are the property of their respective owners.
EA AND CRYTEK ANNOUNCE NOVEMBER 16TH RELEASE DATE FOR CRYSIS
Start Counting Down to One of the Year’s Most Highly Anticipated First Person Shooters
Redwood City, Calif. – August 2, 2007 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) and Crytek, award-winning developers of Far Cry, today announced that CrysisTM, will be hitting retail stores in North America and Europe on November 16, 2007 exclusively for the PC. A technical achievement featuring stunning DirectX 10 and DirectX 9 visuals, cunning gameplay, and an epic story, Crysis is recognized as one of the most anticipated PC games and first person shooters of 2007, recently winning Best PC game from the Game Critics Awards: Best of E3 2007.
“Crytek is constantly striving to push the boundaries of both game design and technology, while maintaining quality at the highest bar,” said Cevat Yerli, CEO and President of Crytek. “We’re thankful to our fans for their support and patience, and we’re excited to bring them Crysis this year. It’s going to be worth the wait.”
Offering true, open-ended gameplay, Crysis gives gamers an unparalleled amount of freedom that fosters completely unique gaming experiences. Players are outfitted with a revolutionary Nanosuit and an arsenal of fully customizable weapons, giving them a wide array of options not only in approaching the entire game, but every single objective or individual encounter. And they will need every advantage they can get going head to head against a menacing and highly intelligent alien threat amid dynamic, hostile battlefields that range from lush, tropical jungles, flash-frozen landscapes and a horrifying zero gravity environment.
Crysis also breaks new ground in multiplayer with the introduction of PowerStruggle – a unique team-based strategic mode for up to 32 players, where opposing sides battle for control of advanced weaponry and vehicles to overcome their enemies. For those who prefer the pulse-pounding action of deathmatch, Crysis will also feature an Instant Action mode, with the highly adaptive Nanosuit serving as the ultimate tool to outwit your opponents.
Crysis has not yet been rated by the ESRB or PEGI. Visit www.esrb.org or www.pegionline.eu for updated rating information. For more information about the game, log onto http://info.ea.com or the game’s official website at www.nanosuit.com.
###
About Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA), headquartered in Redwood City, California, is the world's leading interactive entertainment software company. Founded in 1982, the company develops, publishes, and distributes interactive software worldwide for video game systems, personal computers, cellular handsets and the Internet. Electronic Arts markets its products under four brand names: EA SPORTS™, EA™, EA SPORTS BIG™ and POGO™. In fiscal 2007, EA posted revenue of $3.09 billion and had 24 titles that sold more than one million copies. EA's homepage and online game site is www.ea.com. More information about EA's products and full text of press releases can be found on the Internet at http://info.ea.com.
About Crytek GmbH
Crytek GmbH (“Crytek”) creator of the multiple award winning next-generation first person shooter Far Cry, and the upcoming blockbuster hit Crysis, is an interactive entertainment development company with its headquarters located in Frankfurt/Main, Germany and additional studios in Kiev, Ukraine and Budapest, Hungary. Crytek is dedicated to creating exceptionally high quality video games for the PC and next-generation consoles, powered by their proprietary cutting edge 3D-Game-Technology CryENGINE 2®. For more information about Crytek, please visit www.crytek.com. Developers who are interested in obtaining a commercial license for the CryENGINE 2® middleware should mail their enquiries to cryengine@crytek.com.
EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, and POGO are trademarks or registered trademarks of Electronic Arts Inc. in the U.S and/or other countries. Crytek, Crysis and CryENGINE are trademarks or registered trademarks of Crytek. All other trademarks are the property of their respective owners.

strictom ::
Sem najdo en torrent za demo ampak downloada hudo počasi.
Če ma kdo kak link bi bil grozno vesel.
Če ma kdo kak link bi bil grozno vesel.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

destroyer2k ::
strictom
You got owned. Hehe demo je fake brezveze da vlečeš ker nekateri imajo celo virus notri.
You got owned. Hehe demo je fake brezveze da vlečeš ker nekateri imajo celo virus notri.

matija14 ::
Tut js sem ta Beta Demo
že vleku dol in se je na 97%(tam nek) ustavlo...ni to to, ne vleči!

_Enterprise_ ::
Od 8. nVidiine serije bo 8800 Ultra vvedno najboljša. Novih ne bodo šli delati. zakaj bi, če kanijo novembra izdati 9. generacijo, G92?
Aja, pa Crysis bi pomojem komot septembra izdali, seveda pa je tu nVidia, ki je pritiskala na Crytek in EA, tako, da bodo igro izdali okoli izida Crysis. Tako sem prepričan, da se bo vsaka high-end G92 kartica bohotila z velikanskimi slikami Crysisa čez škatlo... Ni kaj, aja, mam eno vprašanje:
Tisto tabelico, ki je prikazovala, s kolikimi fps-ji bo tekel Crysis na določeni grafični, to pomeni, da recimo 8800 GTS teče na Very High s 50 fpsji, ali to, da bo ta kartica zmožna prebavljati Very High nastavitve? In da bo s 50 fps-ji tekla po default nastavitvah, ki veljajo za vse omenjene grafične?
Aja, pa Crysis bi pomojem komot septembra izdali, seveda pa je tu nVidia, ki je pritiskala na Crytek in EA, tako, da bodo igro izdali okoli izida Crysis. Tako sem prepričan, da se bo vsaka high-end G92 kartica bohotila z velikanskimi slikami Crysisa čez škatlo... Ni kaj, aja, mam eno vprašanje:
Tisto tabelico, ki je prikazovala, s kolikimi fps-ji bo tekel Crysis na določeni grafični, to pomeni, da recimo 8800 GTS teče na Very High s 50 fpsji, ali to, da bo ta kartica zmožna prebavljati Very High nastavitve? In da bo s 50 fps-ji tekla po default nastavitvah, ki veljajo za vse omenjene grafične?

matija14 ::
Opala:
-------------------------------------------------------------------------------
Še primerjava HD2900XT vs 8800GTX v Crysis:
-------------------------------------------------------------------------------
Še primerjava HD2900XT vs 8800GTX v Crysis:
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Mavrik ()

Zheegec ::
No, bomo videli, špil ima pred seboj še nekaj optimizacije, prav tako driverji, konec koncev pa naslednji teden pride tudi performance update za Visto.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

in dobiš na high brez AA/AF 1280x1024 povrečno 36 FPS
8800GTX SLI
Quad QX6700
4GB DDR2
2x150MB raptor raid 0
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()

R33D3M33R ::
A z optimizacijo se pa nihče ne trudi več? Mene bolj zanima kako se zadeva obnese na nekem povprečnem PCju - 3GHz ali 3000+, 1GB RAM, Geforce 6 serije ali Radeon X serije, ne pa na neke ekstremni mašini.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

matija14, tisti dve sliki se med sebolj izključujeta glede na hardware, ki je bil uporabljen v testu.
@R33D3M33R
Igra je praktično končana. Do izida se dela samo še na optimizaciji kar pa posledično pomeni, da so trenutno vse špekulacije glede minimum/maximum zahtev eno veliko ugibanje.
@R33D3M33R
Igra je praktično končana. Do izida se dela samo še na optimizaciji kar pa posledično pomeni, da so trenutno vse špekulacije glede minimum/maximum zahtev eno veliko ugibanje.
Zgodovina sprememb…

Meizu ::
Ja sam fak, mene tko procesor zeza, ne da se mi strosit (ker niti nimam keša) 300€ za socket upgrade, ampak če kupim proc S939 pa nimam dosti izbire oz. je sploh ni. Upam, da zadenem na lotu

ivanuscha ::
Jao če bo pa tkole laufal pa tole ni dobro
Če 2 gtx-a skupi spravta 3 fps, pol tud GF9 single ne bo dost drugač... Zgleda, da so res nardil iber strojno zahteven špil... za povprečen budget bo tole šlo na max. šele čez 2 leti pomoje.

Poglejte kateri driver je nameščen. Crytek se trudi optimirati Crysis in imajo še 3 mesece časa. Kje ste dobili te dve tabeli? Vse kaj pride od Cryteka in od EA-ja je pogovorja vredno.

Live, malo se zamisli nad tvojim postom. Crysis naj bo še tako optimiziran, za vse svoje učinke rabi grafični pomnilnik.
Pa poglej rajš na keri resoluciji je to... Pač, to je standard da se pomnilnik uporablja in optimizacija nima s tem skoraj nič veze...
Pa itak s povprečnim budgetom ne boš ti HD gejmov.
Itak pa je tale slikica sigurno lažna, namreč ne verjamem, da bi Crysis tekel na tako dobri mašini s 35 FPS-ji na high nastavitva s 0AA/0AF.
Od Cryteka bi bilo za pričakovat, da teče Crysis s 20-imi FPS-ji na 8800GTS na 1280 X 1024 z vsem na max in 16XQAA/16XAF, v sistemu pa bi mogel biti še kakšen mid-range dvojedrni procesor in tam okoli 2 giga RAM-a.
Pa poglej rajš na keri resoluciji je to... Pač, to je standard da se pomnilnik uporablja in optimizacija nima s tem skoraj nič veze...
Pa itak s povprečnim budgetom ne boš ti HD gejmov.
Itak pa je tale slikica sigurno lažna, namreč ne verjamem, da bi Crysis tekel na tako dobri mašini s 35 FPS-ji na high nastavitva s 0AA/0AF.
Od Cryteka bi bilo za pričakovat, da teče Crysis s 20-imi FPS-ji na 8800GTS na 1280 X 1024 z vsem na max in 16XQAA/16XAF, v sistemu pa bi mogel biti še kakšen mid-range dvojedrni procesor in tam okoli 2 giga RAM-a.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Enterprise_ ()

Mavrik ::
V tako poznem stadiju je engine že zdavnaj dokončan. Nobenih čudežnih optimizacij ne bo več.
The truth is rarely pure and never simple.

You are waiting for a lot and we try to give you answers as quickly as possible. As for the system specs, we are currently working on optimization and will be announcing final system specs soon.
Mavrik, ne tako hitro pokvarit veselja no.
Mavrik, ne tako hitro pokvarit veselja no.

destroyer2k ::
Mavrik
A veš to da na e3 je bil pognan z samo 1 geforce 8800gtx, 2gb ramov in intel q6800. In resolucija je bila 1920x1080.
A veš to da na e3 je bil pognan z samo 1 geforce 8800gtx, 2gb ramov in intel q6800. In resolucija je bila 1920x1080.

2_4_4_8 ne se delat preveč pametnega, če 1,5 giga rama ni dovolj za sicer res ekstremno resolucijo, potem tudi z novo generacijo ne bo dost bolš, to je dejstvo. No bi blo pa fino videt 2x radeon x2900xtx 1gb v crossfire. Če je un test kej objektiven, je situacija precej slaba, namreč 55fps pri 1280x1024 je zelo slab rezultat za tako res hudo mašino. Kot sem že reku, računalnik z tako zmogljivostjo bo imel povprečen smrtnik čez 2 leti doma, pa še to ne vsak.

Lejga, ne delam se pametenga, ampak vsi ti efekti crysisa se pač morejo nekam naložit. Sicer tisto je sigurno lažna slika, ampak na taki resoluciji situacija ne bo prv dosti drugačna. Povedal sem samo, da optimizacija ne bo pripomogla k žretju pomnilnika. Drugače pa, da, 1.5 GB je res dosti in bi moglo vzdržat še za nekaj let...
V Company of Heroes, recimo, imam porabljenega 290 MB od 320-ih na DX10 z vsemi nastavitvami na max. Crysis bi za resolucijo 1280 X 1080 moral porabiti za vse na max tam okoli pol gigabajta. Lahko tudi, da manj, lahko, seveda, da več, za vse tiste palme in grmičevje...
Sicer pa je lepo pomisliti, da kani zadeva kmalu iziti, po tem, da se spomnim neke novice izpred mnogo let, ki je označevala nek neznan špil, imenovan Crysis, ki bo imel uber grafiko, potem tisti filmček, ki me je dobesedno zrajcal, v časih, ko sem jaz še starinske špile nažigal...
Tko, da upam, da bom fasal cojzovo, potem pa hitr prodat mojo GTS-ko in si omislit 9800 GTX
V Company of Heroes, recimo, imam porabljenega 290 MB od 320-ih na DX10 z vsemi nastavitvami na max. Crysis bi za resolucijo 1280 X 1080 moral porabiti za vse na max tam okoli pol gigabajta. Lahko tudi, da manj, lahko, seveda, da več, za vse tiste palme in grmičevje...
Sicer pa je lepo pomisliti, da kani zadeva kmalu iziti, po tem, da se spomnim neke novice izpred mnogo let, ki je označevala nek neznan špil, imenovan Crysis, ki bo imel uber grafiko, potem tisti filmček, ki me je dobesedno zrajcal, v časih, ko sem jaz še starinske špile nažigal...
Tko, da upam, da bom fasal cojzovo, potem pa hitr prodat mojo GTS-ko in si omislit 9800 GTX

I'd Like To Thank the Academy: Cevat Yerli on Crysis Winning the Game Critics Award For Best PC Game

hyphh ::
Jap beta faza se bliža koncu. Zdaj pa naj kmalu izdajo še sistemske zahteve, da bomo videli kje smo.

This November, everything will change.
Do takrat je še kar nekaj časa , da se bodo postorile še zadnje nadgradnje, vključno z visto.

Hehe folk bo dejansko zamenu komp in operacijski sistem zarad ene igre po imenu Crysis.
(Mogoče tud jst zamenam)

(Mogoče tud jst zamenam)

Izi ::
Hehe folk bo dejansko zamenu komp in operacijski sistem zarad ene igre po imenu Crysis.![]()
Ja, zakaj pa ne?
Ljudje imajo različne prioritete v življenju. Nekateri dajo prihranke za družino, drugi za potovanje, tretji za cigarete in alkohol, četrti pa za računalnike.
Imeti spodoben računalnik je nekaterim tudi hobi.
Če recimo ne kadiš ti ostane skoraj 800 € na leto, ki jih moraš potem potrošiti nekje drugje

Če ne obiskuješ nočnih lokalov vsak konec tedna spet "prišparaš" kakšnih 700 € vsako leto.
Če ne hodiš na dopustu na daljša potovanja imaš spet kakšnih 1000 € viška denarja vsako leto.
In če nimaš družine pa sploh ne veš kam bi z vsem tem denarjem, ki ti ostaja.

Če si torej pravi "geek", ki nima družabnega življenja in razen v službo ne hodiš nikamor drugam potem lahko vsako leto nameniš vsaj 5000 € za elektroniko in računalnike, če hočeš biti enako potraten kakor povprečen "žurer", ki uživa vse kar mu življenje ponuja.

Golnar ::
zj pa prov nevem vec al nj pocakam z nakupom grafe do crysisa :S rad bi meu seveda nekaj d bi crysis delov na ultra high, me prov zanima kakšna bo kej serija 9, pa koliko se bo serija 8 pocenila ob prihodu 9, ker ce bi blo cenovno ugodno bi vzeu kr 8800gts 640, trenutno pa razmislam o 320 verziji ali pa neki poceni zadevi d pocakam do 9800

V prihodnosti (računaj 2 leta) pride ven DX11. Nevem, zakaj tako hitro, pa vendarle mislim, da bi morale DX11 grafe (predvsem zaradi višje prepustnosti, količine pomnilnika) bolje prebavljati Crysis. Mislim, da si bom omislil DX11 karto, če bom že kaj novega kupoval. Sej, je res, da bodo verjetno Shader tehnologije in te podobne stvari enake, saj res skoraj ni mogoče, da razviješ komplet novo shader tehnologijo v manj kot 2 letih, ampak mislim, da bodo te grafe vseeno boljši nakup od DX10 grafe... Vendar me spet muči problem, ker spet ne vemo kako bo z gonilniki
Še DX10 šoferjev niso porihtali, pa že grejo na DX11

Golnar ::
ah 2 leti je ogromno časa gledano na tehnologijo, 2 leti nebom cakal, ker bom kupu ganz nov sistem, zdajšni ima več ko 4 leta in je ze muzejski :)

Hja, če ti je star več kot 4 leta niti ne sanjaj o Nvidii, ker je ne boš izkoristu niti polovico. No, odvisno kak proc maš zdej notr, čeprav glede na starost kompa bi mogel met starejši socket, za katere pa ni izbire neke velike. Potem je že boljše, da že sedaj kupiš popolnoma nov sistem. Boš bolje odnesel. No, to je bil moj offtopic.
Zdej pa ontoppic vprašanje: Je kej podatkov kdaj izide demo verzija (oz. beta)? Jst sem že obupan, bi ga rad čimprej sprobal, kr najbolj bedno mi je, ker vse taboljše igre pridejo ravno nekje jeseni, ravno ko se popolnoma razplamti šola. In kaj zdaj, pol zmanjka čas. Zdej, ko so počitnice, pa ni popolnoma nič pametnega...
Zdej pa ontoppic vprašanje: Je kej podatkov kdaj izide demo verzija (oz. beta)? Jst sem že obupan, bi ga rad čimprej sprobal, kr najbolj bedno mi je, ker vse taboljše igre pridejo ravno nekje jeseni, ravno ko se popolnoma razplamti šola. In kaj zdaj, pol zmanjka čas. Zdej, ko so počitnice, pa ni popolnoma nič pametnega...

Izi ::
Golnar, če rabiš novo grafično potem po moje nimaš kaj čakati.
Sicer so vse smo špekulacije, ker ne vemo niti kako zahteven bo Crysis niti kdaj bodo izšle kakšne naslednje grafične kartice.
Je pa nekaj zanesljivo.
Crysis bo zunaj precej prej preden bodo izšle Nvidiine grafične 9. generacije.
In Nividia in ATI sta pred kratkim izdala vse kar sta nameravala in sedaj bo po moje kar malo daljše obdobje preden bo v trgovinah spet kaj novega, kar bo smiselno kupiti.
Nvidiine 9 generacije letos sigurno ne bomo videli.
Nekaj se sicer govori o morebitnem prihodu kartic z oznako 8900, ki bodo še vedno 8. generacija, pa tudi za te še ni nič znanega, kar pomeni, da najmanj 3 mesece ne bo sigurno še nič od njih, če sploh kdaj bodo.
Ker ATI z najnovejšimi karticami ni prehitel Nvidiinih 8800GTX in Ultra, se Nvidii sedaj sploh ne mudi več toliko z izdajanjem novih kartic.
Če si torej pripravljaš računalnik za Crysis sploh nimaš kaj dosti izbire.
Vzameš hit tega poletja procesor Q6600 za 265 €, ki ga bo Crysis znal izkoristiti v celoti in grafično GeForce 8800 GTS 640 MB za 380 €, ki je trenutno nudi največ za svoj denar. 320 MB grafična je sicer 90 € cenejša, ampak potem lahko pozabiš na igranje na kakšnih visokih ali ultra visokih nastavitvah.
GeForce 8800 GTS 640 MB in Radeon HD2900XT sta sicer povsem enakovredna ampak je Radeon nekaj dražji in zato je GeForce bolj priporočljiv.
Sicer so vse smo špekulacije, ker ne vemo niti kako zahteven bo Crysis niti kdaj bodo izšle kakšne naslednje grafične kartice.
Je pa nekaj zanesljivo.
Crysis bo zunaj precej prej preden bodo izšle Nvidiine grafične 9. generacije.
In Nividia in ATI sta pred kratkim izdala vse kar sta nameravala in sedaj bo po moje kar malo daljše obdobje preden bo v trgovinah spet kaj novega, kar bo smiselno kupiti.
Nvidiine 9 generacije letos sigurno ne bomo videli.
Nekaj se sicer govori o morebitnem prihodu kartic z oznako 8900, ki bodo še vedno 8. generacija, pa tudi za te še ni nič znanega, kar pomeni, da najmanj 3 mesece ne bo sigurno še nič od njih, če sploh kdaj bodo.
Ker ATI z najnovejšimi karticami ni prehitel Nvidiinih 8800GTX in Ultra, se Nvidii sedaj sploh ne mudi več toliko z izdajanjem novih kartic.
Če si torej pripravljaš računalnik za Crysis sploh nimaš kaj dosti izbire.
Vzameš hit tega poletja procesor Q6600 za 265 €, ki ga bo Crysis znal izkoristiti v celoti in grafično GeForce 8800 GTS 640 MB za 380 €, ki je trenutno nudi največ za svoj denar. 320 MB grafična je sicer 90 € cenejša, ampak potem lahko pozabiš na igranje na kakšnih visokih ali ultra visokih nastavitvah.
GeForce 8800 GTS 640 MB in Radeon HD2900XT sta sicer povsem enakovredna ampak je Radeon nekaj dražji in zato je GeForce bolj priporočljiv.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 45510 (28656) | kajetan |
» | Far cry 2 (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Igre | 129307 (83119) | Assass1n |
» | Radeon 4870 in CrysisOddelek: Strojna oprema | 2387 (1714) | SebaR |
» | Februarja že GeForce 9? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 9145 (9141) | Senitel |
» | DX 9 vs. DX 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 7238 (6276) | kobilica |