» »

KBC se umika iz NLB - naj bodo banke torej slovenske?

KBC se umika iz NLB - naj bodo banke torej slovenske?

Fizikalko ::

Hja, zdajle bo pa marsikdo razočaran nad Bajukom. Morda Thomas?

Daedalus ::

Ne samo on. Mene nasploh ne prepričujejo tile korporativno-socialistični izgovori vlade o nekih nacionalnih interesih in kako ni pametno prodajati preveč, bla bla bla...

Očitno je naša država pri težnji ostati glavni frajer na vasi naletela na konkretno težavo - in sicer tuja podjetja nekak nimajo interesa vlagat svoje $$ v neke naše firme, v katerih bi pol država še kr večinsko odločala kako in kaj. Če bojo kupoval, bojo večinsko al pa ne bojo. Kaj je boljše? Isto se zna zgoditi s Telekomom - kdo pri zdravi pameti bo kupil 40% firme, na koncu bo pa nekdo drug odločal, kaj in kako? Se zna zgodit, da bomo doživeli beg tujih investitorjev (tistih par, kolko jih pač je), ne pa prihoda:\

Itak pa je "najboljša" rešitev v smislu socio-korporativizma s sledmi demokracije in kapitalizma (moja nova opredelitev slovenskega gospodarsko-političnega sistema), da kr domači "old boys" (eni al pa drugi) skladno s fluktuacijami na oblasti kupujejo in prekupčujejo z deleži v slovenskih podjetjih v slovenski lasti. Tak vsaj nikol ne bo zmanjkalo "afer" o katerih bojo pisali "nedvisni" mediji. Folk se bo zabaval pa veselo ignoriral žalostno realnost takega pristopa k vodenju države - sploh pregovorno neučinkovitost.
Še mal, pa bom začel 100% zagovarjat ameriški sistem minimalne države, pa kurc gleda neke "socialne standarde" (pravzaprev so res socialni v negativnem pomenu besede). Kruha in iger, torej, s tem, da bo kruha pri taki ureditvi kvečjemu vedno manj in ne vedno več. Bo pa zato iger tolko več in če drži ona Šalamunova pogruntavščina - barok prehrana naroda - no ja, pol folk tud preveč lačn ne bo. Kvečjemu predebel od vsega tega politično-gospodarsko-družbenega barokovanja na vseh koncih. Mah...|O
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Ginginova ::

To okrog slovenskih bank je navaden bulšit. Banke morajo predvsem ponujat ugodne pogoje in storitve svojim komitentom. In pri slovenskih bankah temu ni tako. Vse po vrsti imajo višje obrestne mere na posojila in zaračunavajo tudi višje stroške, od uporabe TRRja, do dvigov na bankomatih.
El Baiuco se gre klientelizem in korupcijo pod krinko nacionalnega interesa. :(

Ogo

Thomas ::

Heh, desni socialisti, tako Janša, kot Bajuk.

Če kdo misli, kako da ju imam rad, se moti. Kvečjemu sovražim Ropa ko šurka, kar pa še ni ljubezen do unih dveh.

Razočaranje pa niti ne. Zaradi SLO lastništva bank se svet ne bo podrl, čeprav bi z liberalizacijo postal lepši.

Ampak ... ne morš met vsega. Izgube v politiki je še najlažje prenesti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Fizikalko ::

Fer odgovor.

jype ::

Fer odgovor? V cem je pa razlika, ce ima v lasti banke "0.35 leva drzava" ali pa "0.37 leva drzava" ?

Pa ja niste verjeli, da bo nova oblast kaj spremenila? Ce bi imela res namen, bi bili prispevki delodajalcev manjsi, brezposelnost nizja, drzavljanom ne bi bilo vec treba oddajati bedaste napovedi za odmero dohodnine in taksnih traparij. Pa tem in onim dol visi in niso naredili nicesar. Se tisto, kar bi lahko zrihtali, so konkretno zajebali in tupili o enih uspesnih Estonijah, ki naj bi nam bile za zgled, pozabili so pa omenit, da njihove reforme ne resujejo nobenega odprtega problema.

In zdaj bodo zaradi teh istih dripcev in seveda tepcev, ki so komitenti teh bank kljub njihovi ocitni nezmoznosti za opravljanje posla, te banke pri nas se vedno cvetele v svoji gredici.

Nagradno vprasanje: Kako se bo imenovala ljubljanska banka, ko bo "nova" sla cu grunt? Novejsa? Najnovejsa?

Fizikalko ::

@jype :

Mislil sem fer v smislu, da pač kritizira tudi njemu bolj omiljeno (desno) opcijo. Ki pa je očitno zanj premalo desno, kot je že večkrat rekel. S tem nisem niti namignil, da bi se z odgovorom strinjal ali nestrinjal. Ja?

kopernik ::

O nižjem obdavčevanju dela čivkajo že 10 let, pa očitno tega nobena vlada ni sposobna izpeljati. Sicer nekaj malega so storili, ampak bistveno premalo in bistveno prepočasi. Kaj čmo, dokler bo raja želela skandinavski model, do takrat bodo plače visoko obdavčene.

drejc ::

Če jim rata speljat privatizacijo telekoma bodo izpolnil vsa moja (realna) pričakovanja glede privatizacije. Če bo lastnik slovenski kapital se ne bom preveč sekirov.

Kar se pa bank tiče pa mi je vseeno...nisem na NLB.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Mr.B ::

Glede nato da bodo prevzeli Evro 1. januraja, verjetno spet NLB-jev fatamortalis bančni sistem ne deluje, pa če bo spet denar zginil, oni ne bodo nič bili odgovorni, so samo invistitor....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

hokuto ::

no, ko imajo se podporniki vlade tako nizka pricakovanja, potem je situacija res obetavna. morda bi pa bilo lahko za naslednjo vlado dovolj ze, ce uspe ne dosec izkljucitve slovenije iz eu.

in seveda koga briga, ce propadejo banke v sloveniji, vazno, da moja ne :\
doke!

drejc ::

in seveda koga briga, ce propadejo banke v sloveniji


Mene :\
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

goku :) ::

Kako zabavno je brati te vaše odgovore. Nekaj časa sem mislil, da berem temo z naslovom npr. "Kakšno je tvoje politično prepričanje?" ... dajte se vendar posvetiti konkretni temi..

Osebno sem mnenja, da bi moral lastnik(vlada) prodati banko KBC. To je ena boljših bank v Evropi, je stabilna, velika, predvsem pa ima razvoj. Razvijati bančni sistem je zelo draga zadeva. Postaviti elektronsko poslovanje se sliši precej enostavno, vendar je to zelo težavna zadeva, kar nam pove tudi kup propadlih poizkusov e-bančništva. Torej zanima me samo razvoj, in KBC je za razvoj lepo skrbel. Če razvite rešitve vpeljemo v sistem, je veliko ceneje, kot če jih razvijemo sami in nato vpeljemo.
Verjetno pa ima vlada kakšen dober razlog zakaj ne bo prodala večinskega deleža KBC-ju. To sklepam iz dejstva, da je minister Jože P. Damjan odstopil zaradi tega. Če Janša (beri Bajuk) nebi imel dovolj tehtnega razloga bi zagotovo prišlo do kompromisa.
Ok, če se bo KBC torej umaknil iz NLB-ja moramo izkati novega lastnika. Osebno se mi zdi povezava s Triglavom zelo smiselna. Triglav v zadnjem obdobju lepo razvija svoje storitve in menim, da je edini možni strateški partner v Sloveniji. KD, SOD, KAD, ... in ostali, ki imajo denarce in bi lahko kupili kakšen košček (mimogrede zelo zanimivega podjetja) strateško niso primerni, saj ne morejo zagotoviti razvoja banke. Ta podjetja oz. skladi nimajo znanja!
Imamo pa še Avstriske in Italijanske banke, katerim se bo trg zdel nedvomno zanimiv. Teh bank ne poznam, zato se bom vzdržal komentarja (vsaj dokler se ne pojavijo bolj konkretna imena). Se pa sprašujem, kakšna je razlika med temi bankami in KBC.... jasno KBC je v primerjavi s sosednimi bankami preslaba banka?! :|

Pa bom napisal še tole:
Vladati v Sloveniji je zlo zanimivo. Si neposredni lastnik polovici kapitala, drugo polovico maš pa nekako posredno... Bi vi prodali svojo hišo, ki vam zagotavlja varnost? Prodali bi jo morda samo, če bi vam nekdo obljubil, da bo namesto te hiše zraslo 5 novih in vse tiste bojo v lasti vaših otrok... ker bi dvomili, če se bo to res zgodilo, bi to počeli zelo zelo počasi. Aja, pa itak nebi bile vaše, ampak vaših otrok.

lp
Navijanje je kamen modrosti

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: goku :) ()

Tiliacordata ::

velecenjeni!
nekako se končuje povezanost belgije in slovenije. zadnji primer je tale z nlb.
nova vlada se je odločila da bo vsem pred očmi pokradla kar se pokrasti še da oz naredila nekaj novih posttranzicijskih miljarderjev.
če iščete novega lastnika banke iz prestolnice ga najdete v gospodu KD. fantič si močno želi banke, kajti zano je prodal jankovičev merkator. ker pa tudi on nima dovolj denarja, ne moremo pa izključiti tudi janševega soborca bavčarja.
saj veste bančništvo in turizem.
jebeš belgijo tam majo slabo vreme, u kurcu hrano, če se morje dvigne za 100 metrov bodo samo en otoček al pa dva, mi smo pa švica wannabe, čist zrak hribi, milka....

ps aja ali naj bodo banke slovenske? ne
"If you only knew the power of the Dark side"

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neprodaja banke NLB (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13326760 (22342) jernejl
»

NLB in nacionalizacija podjetij (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27338154 (32297) Mr.B
»

V pričakovanju svete trojice... tiste iz EU (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10415998 (13751) Mufasa
»

Slovenski bancni sistem

Oddelek: Problemi človeštva
479421 (8269) hokuto

Več podobnih tem