» »

Kako napisati dober esej/spis?

Kako napisati dober esej/spis?

strictom ::

Okej. Ker pač jutri pišemo "esej" pri slovenščini iz Visoške kronike me zanima kaj bi bilo potrebno opisati v tem eseju da bi bil za eno solidno oceno?

Ne zanima me tisti tipični bullshit o tem da mora bit lepo začetek, jedro in zaključek pa svoja misel pa takšne zadeve. To vem. Mene bol konkretno zanima kaj bi moral opisat o Visoški Kroniki? Kakšni opisi besed. Bi prosil kakšnega slavista, če ima čas, da napiše kje naj opišem kakšno osebo, naj povem potek zgodbe, itd.

Lepa mlada in rada dala. Hvala :P
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

No pač ne samo kaj ampak kako je zelo pomemben faktor. Kako uporabljati besededne zveze, bol na tak čuden, vendar lep in pravopisno pravilen način. Uporabljati težke, dolge besede, itd.? Karkoli :)

gzibret ::

> Kakšni opisi besed.

Uporabi besedo "holističen" vsaj desetkrat. Preverjeno pali. Ni važno, v kateri zvezi (holistična interpretacija, holistično gledanje, holistični opis, holistična definicija....), važno je le, da čim večkrat. :D
Vse je za neki dobr!

Tear_DR0P ::

če pa omeniš še Dirk Gently's Holistic Agency pa si zmagu - aja esej je že mim, heh še vedno omeni ob oceni
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Hehe. Esej je mimo ja. Pomojem se se kar dobro odrezal. Vendar mi zna zbiti oceno to da se začetnih vprašanj nisem čisto držal. Drugače pa meni se je zdel vredo :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alamut, Krasni novi svet - Matura 2003 SLO (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Šola
25034963 (14920) Machete
»

Evropska digitalna knjižnica spet dostopna

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
145736 (2367) PaX_MaN
»

esej - bedarija (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
569026 (7876) pingec
»

Matura 2006 - Zločin in kazen