Forum » Šola » Matura 2006 - Zločin in kazen
Matura 2006 - Zločin in kazen
NeOman ::
majhna pomoči: Zločin in kazen
upam, da vam koristi, ce pa najdete kakrsnekoli napake al pa ce bi radi kj dodal, povejte.
upam, da vam koristi, ce pa najdete kakrsnekoli napake al pa ce bi radi kj dodal, povejte.
steev ::
Sam res. Čeprav sem 2. letnk, smo mel esej Zločin in kazen, ki sem ge zelo dobro napisal.
:|
badsanta ::
js pa ne znam pisat eseja, ker vedno dobim šut. Razlagalni,...primerjalni esej. V preteklih letih nisem imel težav s tem, letos ker sm pa 4. letnik pa. Ma kdo kakšne pametne nasvete za bolši esej ?Prosim....sama ušesa so me
NeOman ::
hum, recept za esej... to skor da ne obstaja. jz se recimo drzim naslednjih stvari:
preden zacnem si res natancno preberem navodila in obkrozim kjucne besede v navodilih in si jih napisem na en list. iz tega pa potem naredim en mini miselni vzorec. zapisem ideje ki bi jih blo dobr povedat pri vsaki izmed teh tem in postavim neko tezo ki jo omenim takoj na zacetku in jo s pomocjo prej zapisanih idej poskusam dokazat oz. ovrec. tuki poskusam bit cimbolj izviren... tako da je vse lepo povezano in ni preskokov (kot prelivanje barv ce hoces). na koncu postavim problem se v realnost in povem svoje mnenje.
na kratko... upam da kaj pomaga. res edino kar je men pomembno je to da natancno preberem navodila in si nrdim misleni vzorec preden zacnem pisat.
preden zacnem si res natancno preberem navodila in obkrozim kjucne besede v navodilih in si jih napisem na en list. iz tega pa potem naredim en mini miselni vzorec. zapisem ideje ki bi jih blo dobr povedat pri vsaki izmed teh tem in postavim neko tezo ki jo omenim takoj na zacetku in jo s pomocjo prej zapisanih idej poskusam dokazat oz. ovrec. tuki poskusam bit cimbolj izviren... tako da je vse lepo povezano in ni preskokov (kot prelivanje barv ce hoces). na koncu postavim problem se v realnost in povem svoje mnenje.
na kratko... upam da kaj pomaga. res edino kar je men pomembno je to da natancno preberem navodila in si nrdim misleni vzorec preden zacnem pisat.
vuso ::
Vsak mora sam ugtoviti kako mu najbolj leži pisanje esejes.Nas so učili, da nekaj obkrožujemo in silili, da rišemo neke miselne vzorce.Te miselni vzorci mogoče komu pomagajo, ampak meni sigurno ne, ker jih ne znam sestavljat.Jaz sem si razdelil esej na par delov(da sem zajel vsa vprašanja iz navodil) in si za vsak del v alinejah napisal nekaj ključnih besed.Potem pa kar je pa je.Maturo sem obupni pisal, drugače mi je pa esej šel kar dobro.nekateri so pa antiesejisti in tistim lahko pomaga samo bog
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alamut, Krasni novi svet - Matura 2003 SLO (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Šola | 35027 (14984) | Machete |
» | Bo ročno pisanje izumrlo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18890 (15302) | Jerry000 |
» | esej - bedarija (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 9043 (7893) | pingec |
» | MATURA: Zločin in kazenOddelek: Šola | 37484 (35479) | OldSkul |
» | Ocenjevanje spisovOddelek: Problemi človeštva | 5622 (5098) | Thrivial |