» »

Kam s psom ?

Kam s psom ?

pia2001slo ::

Imam naslednji problem :

sem lastnik ovčarja starega 4 leta in zaradi časa ki ga primanjkuje ter majhnih otrok ter vse večje popadljivosti
psa, bom primoran da ga dam stran od hiše. Ali je imel že mogoče kdo podobne težave in kako jih je rešil. Evtanazija je zadnja opcija

hvala za odgovore

lp

Matev ::

da ne boš naredila tistega kar ljudje tvojega kalibra ponavadi naredijo
psa vržejo iz avta v kakšni vasi daleč stran

in odidejo s otroci na morje

po morju pa kupijo novega kužota - do naslednjih počitnic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

sid911 ::

Ga podariš nekomu?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

kaktuss ::

Na to je treba mislit preden se odločiš za psa in ga potem tudi vzgajat ko ga imaš enkrat .
Imam podoben primer psa otroka družino...... In nikoli nikoli nebi niti pomislil da bi ga kam dal oz da bi ga dal ubiti zaradi lastne neodgovornosti .. Tudi če ga daš v zavetišče poznam primer ki so ga dali in ker psa ni noben hotel so ga morali čes čas ubiti...

:S:S:S mislim kar zmrazi me ko kaj tageka preberem..

Poldy ::

Če je tvoj pes popadljiv, bi ti odsvetoval novega psa. Ta pa je tudi preveč svojeglav, tako da dam jaz glas za injekcijo. Za vse to pa je kriv lastnik psa sam.

Tilen007 ::

Itaq vsi vemo, da je za popoadljivega psa vedno kriv lastnik. Mislm, da je še najboljš da ga daš uspavat, tko ga boš imel na vesti in boš naslednjič mal bolj razmislu glede odgovornosti in dolžnostih do psa. Da ga pa drugim daš, pa še njim nakoplješ težave, se mi zdi pa še bolj neodgovorno.

DominusSLO ::

Meni ne gre v glavo, kako lahko sploh pomisliš na to, da bi dal psa stran od hiše po 4ih letih :\ Rešitve za tvoj problem pa seveda nimam. Edino, kar se mi zdi kolikortoliko sprejemljivo je, da sam najdeš novega lastnika.

urbecar ::

Mogoče ga lahko odpelješ v kakšno zavetišče? Jih je več po sloveniji. V bližini Maribora je eden v Zrkovcih, točnega naslova pa ne vem.

Vsi ki se pa pizdakate nad željo avtorja pa pomislite na vse tiste pse ki so 24/7 privezani na 1/2 metra dolgemu štriku.

bobby ::

pes sigurno ni hodil oz nisi hodila z njim v pasjo šolo?!
če bi, potem teh težav nebi imela, pes nima definirano, kaj ja in kaj ne, še posebej pa sedaj k maš otroka in si pač bori boljši položaj v vaši familiji, torej tekmuje za več naklonjesti s tvojim otrokom,..

rešitev: šolanje pol pa šele oddaja psa in vse ostalo.

si predstavlaš, da bi tebe mat dala stran ko bi se te naveličala?? isto je to, pes te ima za familijo, ti bi ga pa kenslala,...

U make mi SICK!!!!!!!!!!

PS: sorry za popadljivost ampak mal mi je pritisk narastu,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

jype ::

To je precej pogost pojav. Po moje tudi najbolje, da mu zrihtas evtanazijo in gledas, kako bo nehal migat. Upam, da si bos stvar dovolj dobro zapomnil, da bos zadevo podozivljal naslednjic, ko si boste hoteli omislit psa.

Kar je, je. Ce je pes popadljiv imas samo dve moznosti: a) vlozit ogromno casa v ucenje psa, ki je ze dal skoz socializacijo in pri tem sprejet tudi to, da bo "resocializacija" vcasih precej bolj nasilna, kot bi lahko bila pravilna vzgoja s predvsem pozitivnimi stimulacijami b) psa dat nekomu, ki bo to naredil namesto tebe (obicajno to pomeni da zavetiscu placas, da novega lastnika poisce in izobrazi pri delu s takim psom).

Ce nimas casa in ne najdes cloveka ki cas ima in se je s psom pripravljen ukvarjat in noces placat zavetiscu, da to pocne namesto tebe, je evtanazija se najbolj odgovorna alternativa. Da bi psa zdaj dal na eno kmetijo, kjer bo dozivljensko na kratki ketni, ali pa da bi ga podturil nekomu, ki ne ve kaj sploh pomeni posvojit odraslega psa, je pa zelo neodgovorno.

Stajerc ::

Kake predstave kaj je "odgovorno" imate nekateri. Pa kakšen kratek domet razuma. Saj ne moreš no...

Odgovornost ni trenutek, odgovornost je proces in eni je pač ne zmorejo/te.
Have a nice day.

Vikking ::

Problem tistih ki kupijo psa za božat, nato pes zraste in je naenkrat prevelik in prevelika odgovornost za vse v hiši.

Nezmožnost kontroliranja psa, je lahko posledica nevzgoje psa v otroštvu. Ponavljajoče ujčkanje, božanje, nekontrola vpliva na psa tako, da pes nima nikogar ki bi se mu podredil. Za psa ste vsi bližnji njemu podrejeni, verjetno ga niste naučili niti osnovne vzgoje v prvem letu , zato ne uboga. Za osnovno kontrolo psa ne potrebuješ šole, je pa ta zelo priporočljiva saj te naučijo pravilnih prijemov ter postopne vzgoje psa.

4 leta za psa je že veliko in vse slabe navade se ga bodo držale do konca njegovega življenja. Trud in čas za prevzgojo pri 4 letih je velik, kar pa glede na pisanje da nimate več časa za psa, pomeni da ne bo nič od tega.

BigWhale ::

Vse vecje popadljivosti? Popadljivosti, do koga? Do otrok? Potem daj psa od hise. Najslabse je kar lahko naredis, da zacnes psa zapirati, da ne bo mogel do otrok, pes se bo se bolj odrinjenega pocutil in enkrat ga bos pozabil zapreti, ljubosumje dela svoje.

Moja Onyx je dobila od Jakoba plenico za vohat se preden je prisel iz porodnisnice.... Potem je dobila pa se tamauga za polizat. Potem ga je pa prakticno posvojila... ;>

Sycroft ::

matr ste pametni vsi skupaj. clovek ni prosil za moralno obsojo, niti ne kaj je delal prav ali narobe, temvec ima problem in vas prosil za pomoc, ne pa za napade... jao... vsi Vi mi grete na kozlanje. ce nimate kej pametnga za povedat bodte tih.

Saj je vsak od nas (razen tebe in tebi pdoobnih) povedal, kaksne moznosti ima.

Pa zraven smo podali komentar, ker je to _forum_ in se zato spodobi.

pia2001slo ::

Saj je prav da malo moralizirate, verjemite da tudi moja vest ni mirna, pa vseeno mi več pomeni zdravje in življenje mojih otrok, samo zato sem prosil če mi lahko poveste možnost kaj mi je storiti (možnosti kot so pusti psa in se odpelji gredo tudi meni na bruhanje).
Predvsem če so kakšna zavetišča v okolici Ljubljane.
Sicer pa je imel nek znanec ravno v jeseni primer ko mu je domači pes (sicer popolnoma miren, šolan in ubogljiv), pogrizel 4-letno hčerkopo obrazu ker mu je slučajno stopila na rep in se je očitno ustrašil, ona pa bo imela čez pol obraza brazgotino verjetno do smrti.
Tako da nehajte moralizirati in če lahko mi napišite konkreten predlog.

lp

STASI ::

Daj v Delo ali Salomonov oglasnik oglas da podariš/prodaš psa. Ljudje bodo poklicali. 0:)
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Saj sem ti napisal. Zavetiscu placas, da se potrudijo po svojih najboljsih moceh najt lastnika, ki bo psa vzgojil. Ce ga ne najdejo v razumnem roku, ga bodo pac oni evtanazirali.

Tudi mene je pes pogrizel po obrazu, star sem bil sicer ze 5 let, ampak brazgotino na obrazu imam se vedno. Pa nisem psici stopil na rep, ampak sem jo bozal in z obrazom prisel cisto blizu njenega gobca, malo prej sem pa z grabljami mahal po njej. Psice takrat nismo tepli niti je nismo dali stran, ker se je zgolj branila (ker je bila v kotu in ni mogla mimo mene). Jaz se samo spomnim da je bolelo ko svinja in da sem videl vse krvavo. Od takrat me ni ugriznil noben pes, ker sem zelo previden (in ker od takrat naprej precej bolje razumem pse, kar zelo pomaga).

Napisal sem ze, da ce pes kaze znake agresije, to ni konec sveta, ce se pa dosledno agresivno obnasa, bos pa potreboval _ogromno_ casa (recimo vsaj 2 uri na dan resnega dela s psom), da bos pa naucil, da se to ne dela. Najbolje je to pocet medtem ko ga hranis, ker se psi najlepse naucijo pravilne hierarhije tako, da smejo po hrani posezt zadnji v druzini. Nikakor pa nikoli ne smes psa pustit samega z otroci, to je menda jasno. Pa bolje je, da pustis otroke, da skacejo po psu, ko ga drzis, kot da se enkrat ponesreci kateri od otrok spotakne ob psa in bo pes popenil in otroka pogrizel. Vedenje je dalec najbolj odvisno od izkusenj, ki jih ima pes iz preteklosti.

civic_ ::

pozanimaj se v zavetišču gmajnice, tam mi veterinarski tehniki delamo tudi prakso. mislim da vzamejo plačaš neki malega se mi zdi. jst mam psa iz gmajnic, morem reč izjemno težavnega.
šolal sem ga eno leto v pasji šoli, osnovnega priklica se ni nikoli navadil. nekaj stvari je za silo znal. včasih je lajal na soseda, hudi problemi so bli z njim (metal kovce za njim) torej izjemno nevzgojen pes z močnimi tekaškimi sposobnostmi. torej šel sem v prvi letnik v ljubljano, psa sem prepustil bratu, ki je zanemaril vzgojo in izničil še moje sicer skromne rezultate. torej pes je zelo teško obladljiv str ene 3 leta in nekako se z njim živi. mislili smo ga dat proč ampak nimamo srca...da bi pršu na verigo al kej tazga. jst vem kako je to in te ne obtožujem, celo podpiram te pri odločitvi. ker življenje je tvoje in ne od psa. ni vedno kriv samo lastnik. (jst sm dobil 1 leto starga z groznimi navdami)

in nehte napadat človeka!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37959736 (49583) Massacra
»

Sosedov pes (strani: 1 2 )

9511984 (7927) Ramon dekers
»

majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )

17455407 (51430) BRBR
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10923817 (22066) krneki0001

Napad psov (strani: 1 2 3 4 5 )

20115164 (11687) Tody

Več podobnih tem