» »

Linksys in wireless

Linksys in wireless

Bananko ::

Lep pozdrav,

glede na to, da sem tu bral sorodne teme in mi ni uspelo najt odgovora upam, da mi lahko kdo pomaga

Imam linksysov WRT54GL, enostavna nastavitev vse ok, namizni racunalnik je prek kabla povezan na router in ne dela težav, problem se pa pojavi pri wireless povezavi laptopa, brez rocne nastavitve IPja mi sploh ni hotel konektat - vnesem IP - enega izmed možnih, ki je različen od IPja dodeljenega namiznemu kompu, masko vse ok in me poveže, naslednja težava je potem privzeti prehod (gateway), karkoli vnesem ne deluje.

Ko sem hotel nasavit router neposredno prek laptopa, mi je pri cekiranju nastavitev kompa javljalo, da zahteva geslo in prek tega sploh nisem uspel prit lahko da je tu težava, problem je da nimam pojma geslo česa sploh - router je bil resetiran tko da za to geslo ni šlo, Wins XP SP2 - samo en račun brez passa.

glede na to, da se mi bolj malo sanja kaj počnem in sem se ozavestu o samem delovanju zadev na vaši strani iz vodičev, sem v najboljšem prepičanju spremenil nastavitve v routerju in rezultat je bil resetiranje routerja, ker sem nekje zamoču.

Hvala za pomoc.

PS. enak problem se pojavi, če leptopa povežem z routerjem s kablom, torej ne gre samo za wireless problem.
  • spremenilo: Bananko ()

jan01 ::

Zmedeno opisuješ problem... Predvidevam, da nimaš na svojem disku(možganih) potrebnih podatkov o routerju..
Šalo na stran, privzeto geslo da dostopaš do routerja je mislim da admin(ali pa administrator).
Malo na netu poglej za konfiguracijo. Dobro je da ročno nastaviš ipje in v routerju izklopneš DHCP, da boš potem odpiral porte za npr kak utorrent,..
Sploh ne vem točno kaj je tvoj problem..

pujsek_ ::

Tvoj problem je menda, da je po defoltu na ruterju nastavljen DHCP, z temi zadevami so preko WiFi-ja veliko krat težave, da ti ne določijo dobrih dnsjev...itd, če imaš vključen DHCP in si ročno nastavljaš IPje potem se opremi tako začne fuzlat, da ne dela nič!

Ti lepo nastavi ruter, izklopi dhcp, vse enkripcije, na pcju Firewall in dodeli vse ročno, ko vse porihtaš, začeni program od mrežne in se konektaj na omrežje, tukaj ne vem kje te bi spraševalo za bilo kakšno geslo...:\
Welcome shop.wlan-sat portal...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568648 (5477) c23po
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

372341044 (41500) ignats
»

wireles mi nagaja :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
232481 (2039) mulc007
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952138 (23888) simone
»

Kako nastaviti router?