Forum » Kaj kupiti » Paket iz Kitajske
Paket iz Kitajske
planetparty ::
Imam kolega na Kitajskem, preko njega nameravam naročiti komponente za comp.
1. Bodo problemi na meji, če bo paket poslan kot darilni paket?
2. Je kakšna zneskovna omejitev za darilne pakete?
1. Bodo problemi na meji, če bo paket poslan kot darilni paket?
2. Je kakšna zneskovna omejitev za darilne pakete?
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory
Prosim naj mi nekdo pomaga, ker bom do jutri rabil.
Zanshin ::
Citirano:
Vsaka stvar, ki ti jo nekdo pošlje izven EU, se ocarini. V primeru, da pošiljka najprej potuje v kakšno od držav EU in šele potem v SLO, pa carine ni, vsaj v večini primerov je tako. Recimo trgovina s konzolami in dodatki zanje, Lik-Sang (Kitajska), pošilja izdelke preko Nemčije, tako, da je na paketu označeno kot, da prihaja iz Nemčije in ga ne carinijo.
Vsak uvoz iz neclanice EU fase najprvo carino na vrednost posiljke, v katero je vsteta tudi postnina, nato pa se 20%DDV na vse skupaj (torej vrednost posiljke+postnina+carina+20%). Mislim, da je vrednost, do katere so izdelki oprosceni carine, 50$, vendar mora biti to jasno navedeno na kuverti oziroma na prilozeni fakturi. Dolocene reci so oproscene carine (bukve recimo), vendar DDV se vedno ostaja, resda le 8,5%. Pri darilih je vse skupaj stvar carinika. Ce je zadeva v majhni kuverti, potem morda ne bo sla cez carinski pregled, ceprav so moje izkusnje zadnje case take, da vtaknejo nos povsod. Ce pa je stvar v paketu, potem jo bodo gotovo odprli in ce vrednost ne bo jasno oznacena oziroma se jim bo zdela sumljivo nizka, te bodo obvestili, da potrebujejo fakturo/dokaz/karkoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zanshin ()
Jaz sem 1x naročil Memory Stick 2GB iz kitajske, pa ni bilo nič poštnine, ker je bil not papir, da je to darilo zame. Mogoče zaradi nizke vrednosti? Bila pa je gor nalepka s carinskega urada.
Zdaj sem nekako prestrašen in resnično ne vem kaj naj naredim. Kak se pa to naredi, da gre prek Nemčije k nam?
Zdaj sem nekako prestrašen in resnično ne vem kaj naj naredim. Kak se pa to naredi, da gre prek Nemčije k nam?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 103297 (58158) | Mare2 |
» | povzetek EBay kupovanje (carina, davek) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 39035 (12293) | jero_no1 |
⊘ | CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 96756 (73621) | Tilen |
» | ZDA e-bay in naši davkiOddelek: Kaj kupiti | 2621 (2213) | Yohan del Sud |