» »

ZDA e-bay in naši davki

ZDA e-bay in naši davki

G-man ::

Gledal sem precej cheapo monitorje v ZDA a me skrbijo davki, ki bi jih moral plačat. Bi se dalo, da pošljem zadevo k žlahti čez lužo in nato oni k meni, kot darilo? Ali carina ignorira take fore?
  • spremenil: G-man ()

antonija ::

Darilo mislim da ne dela vec, vsaj ne pri draguh zadevah. Tud "sample" ne dela vec. Ce bos poslal v SLO ti bojo najprej zaracunal carino (kolikor je pac je), potem pa sesteli vrednst artikla, postnino in carino in na vse opalili en lep DDV. Plus jurja za to ker so bli tolk prijazni da so ti vse skupaj zaracunali.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Matty ::

S tem, da moraš pri monitorju paziti tudi na napajanje (tudi malo drugacen prikljucek, pac kupis adapter)... in preveriti ali dela pri 220V...

OZZY ::

antonija...ne plačuje nič ddvja ampak samo carino. Na računalniške stvari ni ddv-ja ampak samo carina ki pa znaša 20% vrednsoti+1500 za obravnavo.
Go with the flow.

igor0203 ::

A potem lahko kako nazaj dobim denar, ker so mi nabili 20% DDVja na procesor, ki sem ga dobil iz ZDA? Plus te njihove stroške, da so mi izročili pošiljko, carino,...

OZZY ::

argahhahah...Sam sem narobe napsal...ne vem kaj sem mislu glih takart.....ne plačuje se carine ampak ddv...računalniška roba je oproščena carine....Plačaš pa še stroške obavnave......

glih kontra kot sem napisu...
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

bastadu ::

Jaz imam tudi ravnokar problem s pisemsko pošiljko, ki sem jo prejel od zunaj EU-ja, namreč kolega mi je poslal darilo (uro) pa so mi s carine poslali obvestilo, da naj dostavim račun/fakturo. Ker je bila ta ura najprej darilo kolegu in sedaj jo je kolega podaril meni, nima ne on ne jaz nobenega računa in gre ubistvu za rabljeno vendar neuporabljano stvar... To sem jim tudi napisal, pa so mi hladnokrvno odgovorili, da carina zahteva, da predložim dokazilo o vrednosti pošiljke... Je tu še kaj storiti? Ali moram direkt na netu najdit ceno v trgovini in jim poslati to in plačati vse to? Namreč ne vem če je v vsaki državi praksa, da se zaračuna carina in davek na darila, vsaj na darila takšnih manjših vrednosti...

MEDENA ::

Zmen se da je vrednost 50$, plačaj tistih 10$...pa mir

bastadu ::

Ja sem tudi napisal da je vrednost cca. 10.000 SIT, pa zgleda da ni dosti, ker rabijo kao neko dokazilo o vrednosti...

simoncek ::

Živjo!

Jaz ti predlagam, da najdeš nekje na internetu pod avkcijami, kjer prodajajo rabljeno robo in jim pošlješ v dokazilo da je ta ura, ki si jo dobil vredna toliko, kot praviš da je. Probaj na www.ubid.com.


Sam sem imel nekaj problemov, ko sem naročil vodne filtre iz amerike pa mi niso dali računa notri. Tako da sem moral sam dokazovati koliko je vredno in koliko sem plačal. Na žalost so mi računali tudi potšnino iz USA.


Mene pa nekaj drugega še zanima, ali pošilja naročeno blago iz amerike preko www.myus.com?
simoncek

PaX_MaN ::

Mene bi bolj skrbelo ravnanje carine s tako delikatno napravo:D.Sicer pa če res ni to nevem kakšna roba, ki se jo dobi samo v vespučiji, imho kar ostani v trgovinah EU-ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

opeter ::

Ahahaha, meni je najbolj smešno to, da na Carinski Pošti RS gledajo navzktriž, ko morajo zdaj toliko in toliko pisemskih pošiljk in paketov obdavčiti, ko pa folk naroča vsevprek na internetu :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

antonija ::

Ce so od mene kdaj rabili kaksno potrdilo o vrednosti posiljke sem sam doma spisal nekaj kar je izgledalo kot racun iz internetne stacune in ga sprintal. Pac naredis eno glavo, nastejes artikle in cene (pa das zdraven se kaksen popust da boljs zgleda), nakoncu sestevek in davek (ce obstaja v tisti drzavi kjer si narocil) in pa seveda obvezen "hvala za nakup, se priporocamo" ali nekaj podobnega. Ceno pa das recimo 1/3 tistega kar si placal. Pri men je zmerom delalo :) Pa ne se zmotit pa postnine pisat gor, ker bojo tud to uposteval pri DDVju!!!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

K0K0 ::

Kako je z digitalnimi fotoaparati in opremo, so oproščeni carine?

antonija ::

Sej carine sploh ni tolk... jaz sem nazadnje narocil foto stojalo in glavo (dva paketa, skupaj nekaj cez 120kSIT) pa je bilo carine pri obeh mogoce par jurjev (ne vec kot 3kSIT), ostalo so pa dodali DDVja tolk da glava boli. DDVja se je treba pazit, carina sploh ni tak problem.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

K0K0 ::

Kolk je ddv-ja 20% ?

Kolk % ddv majo v Ameriki?
Če naročim na firmo, ki je davčni zavezanec v Slo., potem dobim račun brez ddvja tko kot pri dobaviteljih iz EU ?

Yohan del Sud ::

1. Ja.

2. Nič, tam imajo prometni davek (smo ga imeli pred ddv).

3. Ja, ampak te zahaklja carina za točko ena+ carino po trenutnih predpisih.

Velja za posle, ko se jim to da delat. Nev em koliko je to uradno ampak znajo sprožit postopek že za 50$.
www.strancar.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kitajska roba in carina/davek (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9124535 (7902) hotlips
»

povzetek EBay kupovanje (carina, davek) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9538441 (11699) jero_no1
»

Carina iz USA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7218789 (5519) St235

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27094016 (70881) Tilen

Več podobnih tem