Forum » Programska oprema » APT-GET na SusE 10
APT-GET na SusE 10
DOOM_er ::
Ne dela in ne dela mi apt-get na suse 10. Vse sem naredil po navodilih in še vedno stvar ne deluje. Napiše mi da paketka ni mogoče najti.
Robots will steal your job. But that's OK
OmegaBlue ::
To veš da SUSE ne uporablja apt-get sistema (razen če ga daš sam, nevem zakajbi to delal) in je YAST (yum) kar fleten za uporabo?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
jah kuko nej pa dobim še ostale stvari, igre in podobno, ki so v rpm-fajlih
roscha ::
apt-get (oziroma nivo nižje dpkg) je Debianova pogruntavščina in deluje z .deb paketi...
Toliko o tem. Kar lepo se Yasta drži.
Kako paket igra.rpm inštalirat ti bo pa nekdo drug razložil.
V Debianu je dpkg -i igra.deb, pri tebi pa rpm -ivh igra.rpm ali nekaj podobnega nisem zihr.
Toliko o tem. Kar lepo se Yasta drži.
Kako paket igra.rpm inštalirat ti bo pa nekdo drug razložil.
V Debianu je dpkg -i igra.deb, pri tebi pa rpm -ivh igra.rpm ali nekaj podobnega nisem zihr.
to vem kako se inštalira .rpm sam je apt qulski sam so pol dependency problemčeki. Drgač bi pa blo fajn da mi da link do kakih sourcov za YaST
ja sej sm pol učer še najdu mal, pa še apt-getmi dela tko da sm use probleme rešu
BluPhenix ::
Ni mi jasno zakaj nebi uporabil Yast2 kot ti je rekel OmegaBlue. Zadeva deluje čisto uredu.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119205 (34879) | RedDrake |
» | Nadgradnja starega Debian serverjaOddelek: Operacijski sistemi | 11292 (10890) | Poldi112 |
» | [OpenSuse 10.1] Apparmor, Yast in kernel problemiOddelek: Operacijski sistemi | 1365 (1257) | imagodei |
» | IBM podpira "brezmicrosoftna" namizja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9299 (6817) | MrStein |
» | Linux SUSE-9.1-personal-x86 pomoč!Oddelek: Operacijski sistemi | 1671 (1179) | Gandalfar |