» »

software za cyber cafe

software za cyber cafe

skysthelimit ::

zivjo,

zanima me, ce ima kdo izkusnje s kakim cyber cafe management sistemom ?

namrec, postavil sem 2 pcja v obcestno restavracijo na pcjih bojo windowsi. rad bi totalno razbremenil natakarje da jim ni treba odklepat / zaklepat pcjev in bedet koliko casa je kdo kaj uporabljal. seveda, vse to bi rad v stand-alone opciji, se pravi brez admin serverja.

racun se bo izstavljal na blagajni na sanku, pac razmisljal sem da bi dodal artikel "uporaba interneta 10min oz. 30min" in pac doloceno ceno za eno al drugo opcijo.

hvala lepa,

ThinMan ::

Zelo pikantna zadeva, ce mene vprasas. Sicer kakšnega standalone sistema ne poznam,
dalo pa bi se resit ce bos mel XPje, da zaklenes pravice uporabnikom - tud posamezno se da to uredit (brez serverja - ADja)

Problem je v tem da se tezko kontrolira kdo kolk cajta dela na PCju; Sicer lahko omejih login na doloceno minuto ampak kaj si potem naredil, nic. Nekdo bo hotel uporabljat PC 2 ure, kaj pol.
Sicer to je moje mnenje;



lp,

FL
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

SavoS ::

Glede časovne omejitve - ti nebi znal priporočiti ničesar.........

Ti pa priporočam glede nesnage in ostaslih spyware in adawar-ow alipa brisanja in nalaganja, da si omisliš v vsak pc po eno RADIX kartico, ki ti omogoča, da se pri ponovnem vklopu vse povrne v prvotno stanje, torej takšno, ki si mu ga predhodno zapisal v Radix čip - se pravi clean install........
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Daedalus ::

Al pa uporabiš kiosk linux, pa pozabiš na razne kartice, ki jih rabiš, če hočeš držat boge winze žive:D Uporabo pa pusti lepo free, bo več učinka pri strankah, ko če jim vsako minuto zaračunaš. Če pa boš htel računat, pa brez serverja IMO ne bo šlo..
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Damjan Jagar ::

Pa ti to dejansko laufa? Časi cyber kafičev se iztekajo, brezplačen WLAN bo postal nekaj običajnega, kot časopis ob jutranji kavici.
http://jagar.si

skysthelimit ::

hvala za feedback.

radix kartice poznam, vendar bom to resil z ghostom. ce bo potrebno bom pac 1x na teden 20min porabil za dump image-a. to mi niti ni problem.
najvecji problem je ta moment - na kaksen nacin naj jim racunam. ne bi rad omejeval na tocno 30min oz. 10min... rad bi pustil da se zavlece, normalno ce si kupil "zeton" za 10min in si se zaklepetal na msnju, bos valda placal se 20min. ce bi ga pa omejil na 10min in za tem odklop iz sistema, bo un reku.. ah kurc.. sej ni panike, bom pa drugic poklepetal. tega nocem.

glede ali se splaca ali ne, definitivno se splaca.. mimo moje restavracije grejo VSI turisti ki hocejo it v hrvasko istro.. to je ena in edina cesta. vsak k bo prisel na kavo ali na kosilo bo pogledal mail, ali google earth, skype.. etc. etc.
in ja wlan mam tudi, ampak nimajo (se) vsi svoji prenosnikov.. ali pa jih nocejo vzeti s sabo na dopuste.

torej, summa summarum... obstaja kak stand alone software ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHP odštevanje časa

Oddelek: Izdelava spletišč
91375 (1222) Netrunner
»

Windows 7 hitrejši od Viste (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5910302 (7494) mtosev
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

Oddelek: Pomoč in nasveti
333455 (2143) SasoS
»

Oddaljenost do delovnega mesta

Oddelek: Loža
392780 (1707) koyotee
»

Zaščita podatkov z PCI kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
131426 (1213) frenk

Več podobnih tem