Forum » Pomoč in nasveti » adsl problem na debianu
adsl problem na debianu
rok_p ::
torej...pred dvema dnevoma sem zamenjal tistile stari siemens xpress modem za novi sagem fast...imam siol 4mega bitno povezavo in problem je sledeč...
imam debian server in urejeno povezavo preko pppoeconfiga... s starim modemom mi je delalo vse super...nizek ping, stabilna povezava, hiter download pač..kot mora biti. sedaj ko sem pa priklopil sagem fast 3344 pa imam zelo velik ping...če pingam www.arnes.si mi pinga vse do 750ms ..prej je blo največ 20ms...pravtako mi downloada samo s 23kb na sekundo..prej je šlo z vsaj 400kb. to se dogaja zdaj na mašini ki ima nameščene linuxe debian.
V kolikor pa priklopim modem na pc ki ima nameščene windows xp pa deluje vse brez problema..imam normalen ping in download. če ima kdo kakšno idejo kaj bi blo krivo ga prosim za pomoč.
hvala
imam debian server in urejeno povezavo preko pppoeconfiga... s starim modemom mi je delalo vse super...nizek ping, stabilna povezava, hiter download pač..kot mora biti. sedaj ko sem pa priklopil sagem fast 3344 pa imam zelo velik ping...če pingam www.arnes.si mi pinga vse do 750ms ..prej je blo največ 20ms...pravtako mi downloada samo s 23kb na sekundo..prej je šlo z vsaj 400kb. to se dogaja zdaj na mašini ki ima nameščene linuxe debian.
V kolikor pa priklopim modem na pc ki ima nameščene windows xp pa deluje vse brez problema..imam normalen ping in download. če ima kdo kakšno idejo kaj bi blo krivo ga prosim za pomoč.
hvala
rok
krikoman ::
Hmm tud jst sem meu podobne probleme. Ravno tako s temle sagemom. Nekaj časa je dello ko t je treba. Pol pa so se kar naenkrat začeli pojavljat problemi iz neznanega razloga. Vse sem lepo nastavu pa se povezu. S Plog mi je lpo ip pokazal sam pingat pa ni in ni htel. Pa tud se nikamor povezat. Zadevo sm rešu kar z wins i ker se tud po 10000 namestitvah sistema ni spravl k pameti.. Na to bi tud jst rad vedu odgovor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 345790 (46246) | ignats |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44408 (19948) | imallears |
» | DNS ne mora pridobiti IP naslova?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1880 (1684) | samomas |
» | Povezava z internetom!Oddelek: Omrežja in internet | 3360 (3180) | amigo_no1 |
» | IP telefon! da ali ne?Oddelek: Omrežja in internet | 2621 (2028) | Palo |