» »

Povezava z internetom!

Povezava z internetom!

claudyka85 ::

Imam en problem, ko ne vem kako ga nej sama rešim :( Problem je v tem, da se preko kabla ne morem povezati z internetom, preko wi-fi kartice se pa lahko (siolov modem sagem f@ast 3344 in seveda pcmcia kartica sagem). Uporabljam širokopasovno povezavo...ta pa mi javlja napako 720 in 691 (seveda sta uporabniško ime in geslo pravilna). Ta problem se mi pojavlja od sobote, seveda, ko sem prvič po tem ko sem pridobila statični ip resetirala modem. A morem sedaj kej ročno nastavljat, kakšne tcp/ip protokole? Je mogoče to kej povezano tudi s tem, ker imam revero (domena je prijateljeva, vendar nakazana na moj ip)?

Lepo vas prosim za pomoč. :'(

jurre ::

verjetno imas modem povezan kot ruter, potem se pa skusas se povezati s sirokopasovno povezavo, ki jo ne vzpostavi zato ker imas staticni IP in je mozna samo ena povezava.

claudyka85 ::

Ja in kaj naj sedaj naredim, da se bom lahko povezala tako s kablom kot tudi z wirelessom? Ker s kablom se sploh ne morem povezat :(

jurre ::

a internet ti pa preko kabla ne dela takoj, brez vzpostavitve povezave? Ker ce imas modem povezan kot ruter, bi moralo brez povezave delat, ce ne bos morala prekinit povezavo kot ruter in bos lahko za oboje vzpostavljala povezavo.

Lith ::

na računalniku kjer je priključen s kablom na router greš pod My Network Places - PROPERTIES in na Local area connection PROPERTIES,
pa spet na PROPERTIES TCP/IP in vključi OBTAIN IP ADDRESS AUTOMATICALLY in enako DNS

potem bi moral ta računalnik samodejno najt povezavo v internet brez kakega nastavljanja
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

claudyka85 ::

Internet mi preko kabla sploh ne dela brez vzpostavitve povezave. Če pa se hočem povezat z svojim up. imenom in geslom, mi pa javi napako 691 da sta kao up. ime in geslo v domeni neveljavna, ampak sta čist točna...pa tudi spreminjala ju nisem nič. In kako sedaj prekinem povezavo kot ruter? :\

Hvala že v naprej.

jurre ::

morala se bos povezat na ruter, odpri brskalnik in vpisi naslov http://192.168.2.1., vpisi pod upor. ime user in geslo user, pa imas na levi strani meni, klikni na internet access setup, potem ti bo na desni pisalo username in password od interneta pa klikni spodaj stop. Pa daj clear pa save, ce ne bo notri ostalo, pa se ti bo kdaj nazaj povezalo.

claudyka85 ::

ne pomaga :( jst ne vem več kaj nej še nardim...

jurre ::

a tudi ce se enkrat vpises geslo notri? poglej ZS.

Lith ::

ja hudo, pokličeš če imaš SIOL
na tel 080 1000 za pomoč da ti pomagajo na ta router nastavit povezavo, potem pa še na računalniku

drugače pa več info o modelu routerja in povezavo ki jo vzpostavljaš WIFI s prenosnikom (dial up) IP naslov na prenosniku (ne internetni)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

claudyka85 ::

ne :( ok.

claudyka85 ::

sem klicala včeraj na siol...in je reku da pr njih vse normalno dela in da mi nima kej za pomagat...

amigo_no1 ::

Lahko dostopaš do svojega mail predala ?
http://webmail.siol.net

In izklopi Caps lock :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

claudyka85 ::

doh no...res je da sem ženska...sam neki pojma pa še mam...in nimam vklopljen caps lock, pa tudi do mejla lahko dostopam :S

Nikolai5 ::

Poskusi tole:

Pojdi na nadzorno ploščo in odpri network connections pa poglej če na ikoni Local Area Connection rdeč križec. Če je klikn z desno tipko na ikono in lastnosti potem pa klikn Configure... Inklikn jeziček Advanced. Potem pa pod speed/duplex settings dej manjšo hitrost. jst mam naštimano na Force 10 full duplex. Mogoče bo to delovalo. Te nastavitve so lahko drugačne odvisno od osnovne plošče.

Lith ::

no ja, zdej sem si pogledal navodila za ta ADSL Sagem F@st 3344 na Siolovi strani siol.net/komunikacijski-prehod in tam vidim, da je za priklop računalnika namenjen ETH1 priključek, tukaj na Siol forumu je že o tem napisano veliko.
V navodilih je pa od strani 29 napisano vse za nastavljanje, tako da bi moral razumet vsak ki bi sledil napisanemu, ampak žal ne vem kako imaš računalnik povezan s tem Sagemom, če se da sploh PING at IP od Sagema (kar na prenosniku verjetno gre in lahko odpreš nastavitve v Sagemu - kot v navodilih)

LP

:( pa najboljše da se z nekom blizu dogovorita da ti pride to nastavit, ker drugače zgleda ne bo šlo.

aja, pa še to:
username pa password za sagem fast 3344 je user / user če maš nadgrajenga na zadnjo verzijo, če ne Pošlji mail na info@siol.net... prepiši up. ime in prosi za nadgradnjo.
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lith ()

claudyka85 ::

hvala vsem, ki ste mi skušli pomagati :) problem sem rešila

pa lith, sej znam tudi sama ;)

amigo_no1 ::

problem sem rešila
Kako pa ?

Imaš slučajno priklopljeno preko USB kabla ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinope 568 in wireless

Oddelek: Pomoč in nasveti
2147661 (25083) Spajky
»

En IP dva PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
12943 (746) Nastja
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543311 (18851) imallears
»

Kako dostopat do modema preko ruterja

Oddelek: Strojna oprema
127592 (7334) Veron
»

siol modem z routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
511264 (11151) droid

Več podobnih tem