» »

PC slika na TVju

PC slika na TVju

drejc ::

Imam Herculesovega Propheta 2MX dual display video. Zanima me, ce bi mi lahko nekdo pojasnil nacin (kaksni kabli, konektor na pc in konektor na tv delu kabla), kako naj povezem graficno na TV. Prijatelj ima identicno kartico in mu vse dela, ker ima S-video vhod na TVju, jest pa tega nimam. Prebral sem v navodilih da obstaja se ena "composite" napeljava, kot alternativa s-videu. Aja se to. Probal sem povezati VGA prek koaksialca z izhodom direkt na antenski steker od tv-ja (en samsung), pa sn preiskou vse frekvence pa nisn najdu slike (neke barve so bile, vendar ni bilo prav nic razlocno). Upam, da se kdo na to spozna.
lp, DrejC

matevzm ::

Kar direktno ne bos mogel VGA povezati na televizijo. Televizija mora imeti vhod, pa paziti moras, da si v frekvencnem obmocju TVja (resolucija&refresh). Zaenkrat gre bojda samo z Matroxom in Geforcei v Win9x/ME in Powerstripom (ali pa Elino kartico, ki ima nastavljanje v driverjih). Tudi jaz nisem tu doma, ker tega ne rabim.
Ti bos moral verjetno povezati TVout s televizijo. S-video ima din vtic (podoben PS2) in ga na drugi strani vtaknes v TV. Obicajno imajo TVji vhod scart, tako da potrebujes prehodnik. Ce televizor nima scarta, bos moral uporabiti druge metode, nekaj je bilo nedavno tukaj diskusije, da obstaja en pretvornik iz composite na anteno (ce se prav spomnim). Ce kartica nima compoite izhoda, bos moral najti svideo-composite prehodnik, mislim, da obstaja, a ne vem, kje se ga da dobiti. Ce imas composite izhod na kartici (je podoben tistim obicajnim vtikacem na glasbenih komponentah), lahko potem povezes na televizijo (lahko da imas samo scart vhod in bos potreboval prehodnik na scart).Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Zvok in slika
1943517253 (13025) neocodexx
»

S-video 20 metrov

Oddelek: Zvok in slika
202064 (1754) floyd1
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
512960 (2467) KTr1sk
»

tv out= čb slika

Oddelek: Zvok in slika
252853 (2386) romario
»

Tv-out problem

Oddelek: Zvok in slika
6923 (784) matevzm

Več podobnih tem