» »

Računalniški zvočniki / Hi-Fi zvočniki

Računalniški zvočniki / Hi-Fi zvočniki

KoStRuNe ::

Stavar je sledeča:

Mam ene 16m2 veliko sobo. Na računalniku so priklopljeni logitechovi zvočniki 2.1 (zvočna sound blaster audigy 4), potem pa zvezano še na stereo ojačevalec ( en jako star model od Fisherja ki pa dokaj uredu služi svojemu namenu).

Rad bi si omislu en 5.1 sistem vendar sem nekako v dilemi... Ali kupit recimo logitechove z-5500, ali kupit reciever,+dvd predvajalnik + zvočnike od Yamahe (vidu v bigbangu en soliden komplet za 100k)

povdarek je predvsem na kvaliteti zvokla (ki jo za tak denar lahko dobiš - omejen na recimo 100k sit)

Nevem ali je sploh "možno" primerjat računalniške zvočnike s temi kvazi hi-fi?

je pa stvar se v tem, da racunalnik služi kot zbirka mp3-je, filmov, kot dvd -predvajalnik, tk da filme predvajam na pc-ju gledam pa na tv-ju...

Upam, da stekate v čem je problem, pa da se najde kdo s kakim pametnim predlogom, rešitvijo...

THX, Mitja

Dr Evil ::

Valda,da receiver+zvočniki.

Računalniški zvočniki so ok za neizbirčnega poslušalca,zelo neizbirčnega.Kvaliteta pa se začne komaj pri komponentah.

Najslabša je vsaj dvakrat bolša od najbolšega 5.1 paketa.

KoStRuNe ::

Z navedenim se vsekakor strinjam, da so komponente kvalitetnejše, vendar dobit spodoben receiver + komplet 5.1 zvočnikov za 100k sit je pa druga stvar....

do bo stvar jasna, v mislih sem meu te računalniške zvočnike, ki so jako opevani:
Logitech z-5500

Dr Evil ::

Pa sej sem ti napisal,da je bilokater receiver bolši od tistega čuda.Tudi sony za 45k.

Kar se zvočnikov tiče pa je bolj težko.Priporočam ti,da kupiš sprednje za 40 do 50 k.Ostalo pa sestaviš iz 5.1 kompleta za 10k.Pazi na impedanco.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5717071 (13205) 2f4u
»

[2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

44190095 (42570) staher
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

19627736 (14992) psytoma
»

Budzet zvocniki??

Oddelek: Kaj kupiti
233079 (2621) ncc2000
»

katere 5.1. zvočnike?

Oddelek: Kaj kupiti
323409 (3033) __Devil__

Več podobnih tem