» »

Nod 32 mi je našel 235 virusov?

Nod 32 mi je našel 235 virusov?

nokia6310 ::

Pred dnevi sem skeniral mašino in tako kot vedno mi ni našel nobenega virusa.
NO in danes sem spet poskeniral zadevo pa mi najde 235 virusov?
Ko sem mu dal da jih počisti jih je samo od kje so prišli in kaj so mi na kompu naredili?
Kaj ubistvu taki virusi počnejo razen tega da upočasnujejo mašino nasrečo mi zbrisal noben še ni nič.
Vglavnem bilo bi lepo ko bi vedel kako se je to lahko zgodilo?
Dobro pričakoval bi da najde enega ali dva ne pa 235!
Res je da sem iz mule in dc-ja neki vleku sam od tam verjetno niso prišli čeprav pa sem opazil tudi to, da folk namerno preimenuje določene fajle z imenom izvajalca in naslovom komada ubistvu pa je to verus ker ima .exe končnico.
Hvala vsem za morebitno pomoč.

ql000 ::

Po mojem niso samo virusi. Staknil si še črve, spyware, maleware programe, dialer-je. Poleg tega so antivir programi zelo občutljivi na bilo kakšne crack-e, ki jih imaš lahko na računalniku!

#000000 ::

Ja al pa če si kej šaru po sistemskih mapah, al pa premaknil datum nazaj oz. premaknil na kako prejšnjo obnovitveno točko, in dobu zadeve ki so mogoče ujete tja not, no tko nekak. LP

Poldi112 ::

Pomembna informacija tu je ali gre za več instanc istega virusa ali za več različnih virusih. Verjento je prvo in to ni pretirano čudno.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

nokia6310 ::

Ja hvala vam za tele odgovore res zanimivo zelo.
Samo neki me zanima kaj mi je potem ta virus naredu?
Zelo bi me zanimalo.
Vglavnem hvala vam za odgovore.

Azrael ::

Kaj ta virus počne boš najlažje izvedel, če njegovo ime vneseš v Google in/ali pobrskaš po straneh tvojega antivirusnega programa.

Možnosti, tako na pamet rečeno je veliko: od tega, da ti je prikazoval razne reklame, uničeval datoteke in programe, nekateri tudi poškodujejo BIOS matične ali katere druge naprave v compu (sedaj so te vrste zelo redke), do tega, da je vsa tvoja gesla (to ni cool, če gre za kreditne kartice), e-mail naslove in podobno poslal nekomu, lahko si gostil server z zelo nelegalnimi vsebinami (pedofilija).

V vsakem primeru nič dobrega.
Nekoč je bil Slo-tech.

maketa ::

Mene pa zanima kako se rešim file po imenu bat.ftp downloader ker ga f secure ne more izbrisat,ker ga uporablja neki drugi proces

bobby ::

maketa: ubij proces pa ročno zbriš virus
ali pa
safe mode pa greš samo brisat ta file.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Izi ::

nokia6310, kot je že Poldi omenil si verjetno imel samo en virus, ki ti je okužil 235 datotek.
To ni nič nenavadnega.
Vedno si zapiši kakšen virus si našel in nato preveri na internetu kaj ta virus sploh počne.

Pravi virusi (ne črvi) se na začetku samo razmnožujejo in poskušajo okužiti čim več datotek, šele ob določenem dogodku ali datumu se aktivirajo in začnejo povzročati škodo.

Bolj se mi zdi problematično dejstvo, da ne uporabljaš pravilno svojega antivirus programa.
Ti imaš očitno antivirus program ugasnjem in ga zaženeš smo vsakih par dni, da preskeniraš računalnik.
To se je počelo včasih ko so bili računalniki prepočasni, da bi lahko antivirus program stalno tekel v ozadju.
Dandanes so računalniki tako hitri, da še en proces več v ozadju ne vpiva prav na nič. Sploh pa NOD32 je znan kot program, ki najmanj med vsemi antivirus programi vpliva na hitrost računalnika.

Svetujem, da nastaviš NOD32 na default nastavitve in ta ti bo tako javil virus še predno ga uspeš aktivirati. Tako si računalnika sploh ne moreš okužiti.
Razen seveda, če NOD32 nima podpisa virusa v svoji bazi. Zato mora biti NOD32 tudi vedno priklopljen na internet, da se mu osvežuje baza po večkrat na dan.

glinik ::

Kateri programi še ne upočasnujejo rač.?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Izi ::

glinik, bo treba iti še v kašen tečaj slovenščine >:D
Razen tega, da vidim, da nekaj sprašuješ je tvoje vprašanje popolnoma nerazumljivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

glinik ::

Hehehe, je bilo res tako nejasno vprašanje :)

OK, kateri antivirusni programi še ne "polenijo" rač. ? OK ? :)))

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Daliborg ::

:( - nemorem verjeti da se take debate tu vlecejo ...kaj vam ni jasno da se ogenj z ognjom tepe?...vec ko bos imet teh "anti-iskalec-virusnih" progijev slab's bo za tvoje datoteke & disk... tako da strogo odsvetujem!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Azrael ::

@glinik:

Glede antivirusnihprogramov glej temo: Anti-virus programi.

In še toliko, čeprav smo off topic. Pogosto je treba pogruntati pravo kombinacijo takih zadev (FW, AV in branilci pred spy in-ad ware), da stvari tečejo gladko, toda nikoli ne smeš imeti na compu 2 ali več istočasno delujočih AV programov, ker boš zelo žalosten.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2496650988 (8525) Domini tm
»

Trj/Pibesa.A, kaj ta virus naredi

Oddelek: Pomoč in nasveti
251811 (1379) Dead_Eye
»

antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10711791 (9154) frikihamster
»

Norton Antivirus se slabša, kakšna je alternativa... (strani: 1 2 )

649456 (7708) fruti
»

Kateri Antivirus?

202170 (1967) |SNap|

Več podobnih tem