» »

miljonar vprašanje

miljonar vprašanje

1
2
»

ABX ::

d)


Pizda ma kaj sem edini, ki ne dela pol kurca nič na jobu?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

_Mortal_ ::

ne se bt jz sm pršu >:D
d)
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Thomas ::

Kaboom

> vsa čuda so sesalci, je pa delfin najpametnejši...
istočasno pa mi nobeno čudo ni v sorodstvu...

Kaj hočeš reči s tem? Da je "Teorija evolucije zgolj teorija"?

O groza ....
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Kaboom ::

opa, zloglasni thomas me je napadel... hec ;)

ne, mislil sem na to da mi nobena žival ni v družinskem sorodstvu... spet hec ?
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Koci ::

O mobilnem milijonarju si preberite tole. Kaboom mimogrede mene zanima isto vprašanje kot Thomasa.


Dnevnik, Sreda, 7.11.2001 ob 04:16

Sanjski dosežki na lestvici najboljših Mobitelovega kviza rezultat izdatne tehnične pomoči

"Milijonar" nagrajuje iznajdljive

Običajni tekmovalci z mobilniki kljub znanju nimajo nobenih možnosti za nagrade

LJUBLJANA, 7. - Razvpita igra Mobilni milijonar, ki jo je po televizijski različici kviza Lepo je biti milijonar septembra uvedel Mobitel, dobiva nekoliko temačen prizvok. Glede na rezultate najboljših desetih tekmovalcev, ki dobijo denarne nagrade (od milijona do 25.000 tolarjev), je povsem jasno, da ti za pošiljanje odgovorov ne uporabljajo zgolj mobilnega telefona. Prav zaradi tega "običajni" tekmovalci nimajo prav nobenih možnosti, da bi se uvrstili na lestvico najboljših pametnih glav.


Pametne glave z Mobitelovim milijonarjem torej nimajo prav dosti skupnega, temveč predvsem iznajdljivost in nekaj znanja o računalniški programski opremi. Za hitrejše odgovarjanje na vprašanja poskrbi povezava med mobilnikom in računalnikom oziroma primeren program, ki olajša in predvsem pospeši sicer razmeroma zamudno pošiljanje odgovorov s kratkimi sporočili SMS. Za tak način sodelovanja mora udeleženec kviza še kaj znati, pri še bolj "tehničnem" pa nič več. Obstaja namreč program, s katerim je mogoče s sodelovanjem v igri "preigrati" vsa vprašanja (okoli 4000) in izbrati pravilne odgovore. Z bazo le-teh pa je igranje kviza le še mačji kašelj. Iznajdljivež sicer odšteje za poslana sporočila zajetno vsoto denarja, vendar se s takšno izdatno pomočjo povzpne na eno izmed mest, ki prinašajo nagrado, ter ima še vedno dobiček - če takih tekmovalcev pač ni na desetine.

V Mobitelu položaj poznajo, vendar na vprašanje, kako vsem tekmovalcem omogočiti enak začetni položaj, odgovarjajo le, da igra poteka po licenci in da so vezani na pravila, ki jih noben operater izmed sedmih, ki so kviz uvedli, ne more spreminjati. "K igranju nikogar ne silimo," pravi Lara Ham, vodja službe za odnose z javnostjo, "število igralcev pa kaže, da si uporabniki želijo takšne dodatne storitve." Igralci "milijonarja" so do konca oktobra poslali več kot 1,2 milijona sporočil SMS, vendar je bil njihov odziv največji v prvih dveh tednih - očitno do takrat, ko so ugotovili, da jih prekašajo sotekmovalci s povsem nemogočimi časi. Zadnji najboljši mesečni rezultat znaša že sanjski dve minuti in 19 sekund, kar pomeni dobrih 9 sekund za eno vprašanje in odgovor. Kviz je sicer razvedrilne narave, vendar občutek, da se igralec kljub obsežnemu znanju ne more uvrstiti na lestvico najboljših, če ne uporablja pripomočkov ali vsaj najsodobnejšega telefona, gotovo ni najboljši.

Vsakemu uporabniku je torej prepuščeno, da se odloči, ali bo tistih štiristo ali petsto tolarjev po igri "vrgel stran" za lastno zabavo ter s tem prispeval k nagradi brihtneža, ki ga je preskočil zaradi nedoločnosti pravil (tehnični pripomočki niso nikjer omenjeni, zato tudi niso prepovedani). Mobitel bi za nekoliko večjo pravičnost kviza lahko poskrbel vsaj tako, da zmagovalci enega meseca za določen čas, morda pol leta ali leto dni, ne bi imeli pravice do nove nagrade, s čimer bi deloma počistili z vedno istimi imeni na lestvici najboljših. Toda Mobitelov odgovor se glasi, da pravila igre tega ne dopuščajo, poleg tega pa bi bil nadzor glede na dejstvo, da lahko igrajo tudi uporabniki predplačilnega sistema, nemogoč, saj so slednji anonimni in operater nima podatkov o uporabniku določene številke. Morda pa bi po vzoru drugih kazalo razmisliti o zamenjavi nagrad. Če bi namreč Mobitel uvedel nagrade v obliki svojih storitev ali praktične nagrade, bi se bržkone zmanjšalo tudi število lovcev na denar, saj ga ti potrebujejo, da pokrijejo stroške.



ROMANA ŠPENDE






--------------------------------------------------------------------------------

Copyright Dnevnik 2001 (C)

Panta rei!!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova oddaja Miljonar na planet TV

Oddelek: Sedem umetnosti
293319 (1758) opeter
»

Milijonar z Jonasom (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
979480 (5636) BigWhale
»

Kako Japonci lovijo ribe? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25914730 (11013) OrkAA
»

Nova verjetnostna provokacija

Oddelek: Loža
451884 (1333) Pikachu
»

(inteligentno) razmišljanje?

Oddelek: Loža
411852 (1435) Koci

Več podobnih tem