» »

Tagan vprasanje

Tagan vprasanje

wishmaster ::

Danes sem moral menjati napajalnik .Chiefteka je obiskala Matilda po krivdi stromarjev :D . Kupil sem si 480 W Tagana .Sedaj nisem preprican nekaj glede priklopa: Plata Gigabyte (GA-K8NXP-SLI) ima 24 polni konektor za napajanje .Prej sem imel prikljucen samo 20 pinski ATX konektor .Sedaj me zanima ali moram se kabel z oznako P4 prikljucit na maticno (kot pri P4 platah) in tudi hkrati tist 4 polni prikljucek poleg ATX konektorja ?

cole-22 ::

Ne! Ne priključiti P4 priključka v 24 pinski slot! Katerega TAGANa pa imaš, da nima 24 pinskega priključka? Kak starejši model? No ja kokr kol, priklopi samo 20 pinov!

wishmaster ::

Imam tagana TG480-U22. Sedaj imam priključena oba črna konektorja (20 in 4 pinski ) na ATX SLOT . Tisti modri kabel P4 pa imam priključen drugje na matični . Včeraj se je pojavil problem da mi je računalnik samo piskal in sem že mislil da sem kaj narobe priklopil .Potem sem očistil bios in sedaj dela kot more .Zanima me še edino to kakšna je razlika med Combined in SPLIT mode .Jaz imam nastavljen na Combined .

cole-22 ::

Split pomeni da imaš 2×12V linije in manj A!
Combined pa da imaš eno 12V linijo in več A!

wishmaster ::

Nočem odpirat nove teme in bom kar v tej nadaljeval . Računalnik se mi ponavadi kar na lepem ugasne in potem ga nekaj sekund ne morem ponovno vžgat .Slišal sem že od koga da je govoril da so tagani obcutljivi na nihanje napetosti. Ali to drži ? Dobesedno me razkuri da daš 20.000 SIT za napajalnik pa te tak je*e v glavo .Maš pa nek poceni klump pa nimaš problemov . Testiral sem v 3dmarku ,pa še v velik drugih programih za testiranje .Pa se mi ni nikdar računalnik ugasnil. Računalnik je popolnoma nenavit .

OZZY ::

to glede nihanja in ugasnenja lahko samo potrdim..Tudi sam imam tak problem. Se kr naenkrat ugasne. Lahko dela dolgo časa ok pol pa kr na enkrat fertik in problem z zagonom..Me ma, da bi ga nesu nazaj na reklamacijo. Samo me čudi, da je delalo BP dolgo časa pol so se pa začel pojavlat take stvari. Sej ne pogosto ampak se. In to me res razpizdi.
Go with the flow.

wishmaster ::

Isti problem .Poskusil še bom prek UPS-a priklopit ko ga dobim .Ker me prav preseneča da da bi bil napajalnik bil kriv .Mal sem že sumil da bi bilo kaj z matično narobe ,ker mi je prejšni napajlnik skurilo . Malo prej sem meril z osciloskopom napetosti .12 V napetost je 12,21 V ,ko recimo zažene 3Dmark in napetost je bila okoli 12,14 .5 V napetost je pa 5,20 ali pa 5,21 in se ne spreminja .

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

OffTopic, wishmaster, preslede je ZA ločilom, like this: bolje, a? :)

wishmaster ::

Ravno prej se mi je še zgodilo nekaj "novega": Kar naenkrat zmanjka slike na zaslonu in skoz gori lučka za trdi disk in se sistem ne odziva ne na reset in na nič druga. Pomaga edino da ugasnem napajalnik. Ko pogledam v event viewer ni nobene napake. Kaj pa če bi prestavil še tisto stikalo na Split mode ?

Zgodovina sprememb…

wishmaster ::

Offtopic: Jester, kolikor sem jaz razumel je za ločilom presledek. In če sem napisal na koncu vprašaj z presledkom je to tak grozna napaka, a ne? Nisem vedel da sem na forumu kjer se zbirajo slavisti >:D.

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

wishmaster samo splošna računalniška slovnica :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik lc 6550 h je eksplodiral

Oddelek: Pomoč in nasveti
293915 (2976) nokia6310
»

[ATI x600] Zmrzovanje racunalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
161124 (981) d0rK
»

Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
59727771 (16317) LittleDevil
»

Tagan (480W) in 4 pinski 12V priključek

Oddelek: Strojna oprema
131702 (1472) ddeben
»

Antec NeoPower 480 W vs. Tagan 480 W (mini test)

Oddelek: Strojna oprema
322131 (1595) DjTonic

Več podobnih tem