Forum » Strojna oprema » Tagan (480W) in 4 pinski 12V priključek
Tagan (480W) in 4 pinski 12V priključek
Crimson_Shadow ::
Imam plato Abit NF7-S v2.0 in niti pod razno me morem priključit gor 4pinskega 12V priključka. Če pogledam konektor na plati, izgleda tako (grafa je na vrhu).
Če pa pogledam 4 pinski priključek na napajalniku izgleda popolnoma enako. Da bo sploh pasal gor bi moral izgledati kot, da je zrcalno obrnjen. Pa sploh ni tako, ampak je videti enako. Ko seveda obrnem priključek, pa sploh ne paše gor. Kdorkoli? Naj napajalnik reklamiram? Ker se mi zdi nenavadno, da ne gre gor, drugega priključak pa sploh ni.
Če pa pogledam 4 pinski priključek na napajalniku izgleda popolnoma enako. Da bo sploh pasal gor bi moral izgledati kot, da je zrcalno obrnjen. Pa sploh ni tako, ampak je videti enako. Ko seveda obrnem priključek, pa sploh ne paše gor. Kdorkoli? Naj napajalnik reklamiram? Ker se mi zdi nenavadno, da ne gre gor, drugega priključak pa sploh ni.
We create worlds
Samuel ::
Očitno ne uporabljas pravega konektorja!!
preglej vse konektorje, ki jih ima napajalec in najdi pravega!
preglej vse konektorje, ki jih ima napajalec in najdi pravega!
sinko999 ::
Hmm mam tagan 480 pa sem BP gor priklopil 12V linijo pa napajalec ma dva priklopa taka en je 4 polni za amd drugi pa je 8 polni za intela/novi amd . Ti malo boljše poglej kable.
LP
LP
Ni? ni ve?no !
Dobro vem, da je za P4 prav poseben konektor, medtem ko je ta 4 pinski bil, ob nakupu, nataknjen na 20 pinskega in meni ta (4 pinski) ne gre gor, ker je (kot kaže) napačno narejen.
Saj sem napisal, da če pogledam konektor na plati ali pa priključek sta oba videti enako. (vsaj razpored "pinov") Na priključku (od napajalnika) bi morali biti "pini" zrcalni ne pa da so razporejeni popolnoma enako. Ko priključek obrneš, (za "gor" dat) sploh ne paše gor v konektor.
Razen če moram dat P4 konektor na dva dela in da eden od teg dveh paše na ta ATX vtič? Pa dajte majstri, no? 20 čukov dat za psu potem pa taka banalnost.
Saj sem napisal, da če pogledam konektor na plati ali pa priključek sta oba videti enako. (vsaj razpored "pinov") Na priključku (od napajalnika) bi morali biti "pini" zrcalni ne pa da so razporejeni popolnoma enako. Ko priključek obrneš, (za "gor" dat) sploh ne paše gor v konektor.
Razen če moram dat P4 konektor na dva dela in da eden od teg dveh paše na ta ATX vtič? Pa dajte majstri, no? 20 čukov dat za psu potem pa taka banalnost.
We create worlds
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Crimson_Shadow ()
TribesMan ::
Crimson AAAAAAAAAAAAaaa
Pazi da ne bos naredil neumnosti. Ti moras imeti dva 4 pinska konektorja, na enega gredo dve rumeni in dve crni zici... ta je pravi.
Drugi, za katerega pravis da je priklopljen na 20 pinski konektor, ima pa po eno rdeco, rumeno oranzno in crno zico... to je sam dodatek za tanove plate, tiste ki imajo PCI express... TEGA NE TLACI V 4 PINSKI KONEKTOR!!! To se uporablja samo skupaj z 20 pinskim konektrojem... in pol se vtakne v 24 pinski vtikac.
Uglavnem ta dodatni konektor pusti pri miru... ti ga na NF7 ne rabis, to je sam za nove PCIe plate... najdi PRAVI 4 pinski konektor... sej imas tagana a ne? Tagan ima teh konektorjev polno... najdi pravega mora pasat notri. Tega ki ga pa sedaj tlacis v plato pa pusti na miru.
LP
TribesMan
Pazi da ne bos naredil neumnosti. Ti moras imeti dva 4 pinska konektorja, na enega gredo dve rumeni in dve crni zici... ta je pravi.
Drugi, za katerega pravis da je priklopljen na 20 pinski konektor, ima pa po eno rdeco, rumeno oranzno in crno zico... to je sam dodatek za tanove plate, tiste ki imajo PCI express... TEGA NE TLACI V 4 PINSKI KONEKTOR!!! To se uporablja samo skupaj z 20 pinskim konektrojem... in pol se vtakne v 24 pinski vtikac.
Uglavnem ta dodatni konektor pusti pri miru... ti ga na NF7 ne rabis, to je sam za nove PCIe plate... najdi PRAVI 4 pinski konektor... sej imas tagana a ne? Tagan ima teh konektorjev polno... najdi pravega mora pasat notri. Tega ki ga pa sedaj tlacis v plato pa pusti na miru.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Samuel ::
Če si kolikor pismen, potem bos že prebram jasne oznake na konektorjih!
tisti 4-pinski, ki se drzi 20-pinskega ATX konektorja ne mores uporabiti za 4-pinski ATX 12V konektor.
8-pinski konektor (namenjen Dual Xeon/Opteron) daj na dva dela in vtakn v ATX 12V. Just simple.
tisti 4-pinski, ki se drzi 20-pinskega ATX konektorja ne mores uporabiti za 4-pinski ATX 12V konektor.
8-pinski konektor (namenjen Dual Xeon/Opteron) daj na dva dela in vtakn v ATX 12V. Just simple.
No, sej. Ko uporabljaš "kmečko" logiko je pač tko. Sem malo boljše pogledal user manual od napajalnika in sem potem videl, da je pravi (oz. sta prava tista) tista 8pinska. Samo narazen ju moram dat. Me je zmotila tista P4 oznaka.
We create worlds
Racunalnik ::
Pomoje da brez navodil prides do tega zakljucka da je en 4 pinski konektor prilagodljiv 20 pinskemu in da ti ostane samo se en pravi.
IVo ::
Če sm prou razumel:
Jst mam A64 in v tisto lukno narisano zgoraj moram utakniti enega od dveh modrih kablo na katerih piše P4 . Al mam res?
LP IVo
Jst mam A64 in v tisto lukno narisano zgoraj moram utakniti enega od dveh modrih kablo na katerih piše P4 . Al mam res?
LP IVo
ddeben ::
Da ne bom nove teme odpiral... Mam tagana 420W, pa ma en tak crn kabl, na koncu je pa kokr pise v navodilih nekaj za ozemljitev. Kam to dati/prsraufati?
IVo ::
Na en vijak, ki privije matično na stranico.... jst ga mam v zgornjem desnem kotu (pri ramih).
TribesMan ::
Lahko pustiš... samo zakaj ne bi privil, če lahko... ker zadeva zagotovo ne škoduje.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
ddeben ::
Moja firbcna stran zeli vedet, zakaj je sploh ta zicka uporabna? Je kaksna razlika, ce je ne bi bilo zraven napajalca?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 24-pin KONEKTOR na matični plošči in 20-pin na napajalnikuOddelek: Strojna oprema | 7010 (5059) | Win8NonGrata |
» | Menjava napajalnika, delajo le ventilatorjiOddelek: Strojna oprema | 1988 (1756) | Janac |
» | Napajalnik LC Power 550W - NasvetOddelek: Pomoč in nasveti | 2398 (1808) | PacificBlue |
» | Asus A8N-SLI deluxe,PC se ne prizge!?Oddelek: Strojna oprema | 1137 (998) | no-name |
» | Kompatibilnost NF4 Asus A8N-SLI plate z napajalcem!?Oddelek: Strojna oprema | 1147 (1025) | Racunalnik |